A Google Keep áttekintése – Frissítve 2020

Google Keep Review

A Google Keep egy praktikus kis alkalmazás, amely segít a jegyzetek megőrzésében, és integrációt kínál a Google Drive-hoz. Amint a Google Keep áttekintésből elolvashatja, valójában nem emelkedik fel a "ügyes" azért, mert egyszerűen kevesebb funkcióval rendelkezik, mint a verseny.


Amikor ez a kis izzó kialszik a fejedben, a Google Keep nagyon hasznos lesz. Ez a felhőalapú jegyzetkészítő alkalmazás lehetővé teszi, hogy gondolatait lejegyezze, hasonlóan a Post-it jegyzetek használatához, amelyeket akkor integrálhat a Google Dokumentumokba (olvassa el a Google Drive áttekintését). 

Ez meglehetősen alapvetően összehasonlítva más alkalmazásokkal, de ingyenes és könnyen kezelhető, így ezt megbocsáthatjuk.

Ez lehetővé teszi korlátlan számú jegyzet létrehozását, mindegyikben akár 20 000 karaktert, és címkéket is létrehozhat azok rendezéséhez. Annak ellenére, hogy bejelöl egy olyan négyzetet egy alkalmazáshoz, amelyről gyorsan kiboríthatja és elkészítheti ötleteit, mielőtt az aranyhal memóriája megtartja, hiányzik olyan funkciók, amelyeket más jegyzetkészítő alkalmazások kínálnak.

Például az Evernote további szervezeti funkciókat kínál, és formázhatja a szöveget (olvassa el az Evernote áttekintésünket). Ennek ellenére a Google Keep megszerezte a helyet a legjobb jegyzetelő alkalmazások listáján. 

A Google Keep segítségével összes ötletet, bevásárló listát és emlékeztetőt összeállíthatja egy helyre, és könnyen elérheti őket egy másik asztalról vagy eszközről. Olvassa tovább a Google Keep véleményét további információkért.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Google Keep számára

Jellemzők

Noha első pillantásra a Google Keep hasonló a Post-it táblához, ez lehetővé teszi különféle típusú emlékeztetők létrehozását. Ez össze van kötve a Google-fiókjával is, így a felhasznált eszközön szinkronizálódnak a jegyzetek, feltéve, hogy csatlakozik az internethez és be van jelentkezve.

Könnyű gyors jegyzetet készíteni, és ezt választhatja szöveges, ellenőrzőlista, hangfelvétel, rajz vagy kép alapján. A jegyzetek karakterkorlátozása 20 000, ami hosszabb, mint a Zoho Notebooké (hasonlóan olvassa el a Zoho Notebook áttekintést), de rövidebb, mint mondjuk a Box Notes, amely 500 000 karakter óriási lehetőséget nyújt (olvassa el a Box Notes áttekintést).

A Google Megjegyzés korlátozása

Ennek ellenére a létrehozható jegyzetek számára nincs korlátozás, és nincs sávszélesség; ez nem is ellentétes a Google Drive tárhelyének korlátozásával.

A Google Keep-ről hiányzik néhány olyan szolgáltatás, amely versenytársai rendelkeznek, például több notebook és videofelvétel. Ráadásul hiányzik a gazdag szöveg szerkesztése, tehát nem a legjobb választás, ha kutatási feljegyzéseket készít, vagy üzleti célra használja.

Amit viszont megkapod, az a képesség, hogy minden jellemzőjét egyetlen jegyzetbe foglalja. Lehet, hogy képe, rajz, hangjegyzet, jelölőnégyzetek listája és szöveges megjegyzés lehet egy helyen. Ezeket külön is megteheti, de jó olyan megjegyzésekhez, mint például a receptek, mivel tetején felpattanhat egy képre, és alatta lehet, például, az összetevők ellenőrző listája..

google-keep-review-ellenőrző lista

Plusz: ha egy jegyzetet valamivel elegánsabbá szeretne tenni, integrálhatja azt egy Google Doc-ba. Ezután hozzáadhat formázást és bármi mást, amit Önnek megfelelőnek tart, de ne feledje, hogy ez már nem lesz „megjegyzés”.

Google OCR a Keep-ben

A Keep optikai karakterfelismerésével kivághatja a szöveget kivágott forrásokból és más képekből. Ráadásul a Google pontos beszédfelismerésével nem volt meglepő, hogy ez több, mint elegendő a jegyzetek diktálásához és a Google Keep átiratának hagyásához..

A Google Keep lehetővé teszi a felsorolt ​​listák, valamint az ellenőrző listák létrehozását is, amelyek nagyszerűen alkalmasak élelmiszerboltra, mivel az árucikkeket el tudja jelölni. Ez lehetővé teszi a jegyzetek megosztását és az együttműködők kijelölését is, így mások hozzáadhatnak a listához, vagy ellenőrizhetik az elemeket. Nincs több mutatóujj, amikor valaki elfelejtette tejet kapni. Nagyobb feladatok elvégzése érdekében jobban teljesít egy projektmenedzsment alkalmazást.

Ezen felül beállíthat emlékeztetőket dátum és idő, vagy hely szerint, ami nagyon hasznos, ha azt szeretné, hogy a bevásárló listája megjelenjen, amikor megérkezik az üzletbe.

Google Keep mobilalkalmazások

Vannak olyan alkalmazások, amelyek elérhetőek az Android és az iOS számára, és böngészőben is használhatják. Nincs azonban dedikált asztali kliens. Ehelyett van egy Google Chrome alkalmazás, amely a telepítés után önálló alkalmazásként működik. Megnyithatja a Chrome „alkalmazások” oldaláról, vagy a Windows 10 rendszerben a telepítés után léphet a „Start” menübe, és rögzítheti a tálcára..

google-keep-review-ablakok

Az egyes verziók nagyjából ugyanazzal az elrendezéssel rendelkeznek, így nem zavarodhat meg egy másik felületet nézve, amikor eszközt vált. 

Van egy Chrome-bővítmény is, amely felhasználható a webtartalom kivágására és a böngészőből való közvetlen mentésére a Google Keep-be. Számos módon használhatja. Először emelje ki a menteni kívánt tartalmat. Ezután kattintson a címsoron a Google Keep logóra, vagy kattintson a jobb gombbal a tartalomra, majd nyomja meg a „Kiválasztás mentése a Tartalomba” lehetőséget. 

google-keep-review-keep-kiterjesztés

Ha ezek valamelyikét végrehajtja, akkor egy kis ablakot nyit meg, ahová a Keep-ben választja, és automatikusan hozzáad egy oldal linket, amelyet eltávolíthat. Ezután hozzáadhat egy címet vagy címkét, vagy törölheti, mert automatikusan elmenti. 

Ha bármilyen más változtatást (például színt) szeretne végrehajtani, rákattinthat a jobb oldali sarokban található kis nyílra a Keep megnyitásához a webböngészőben, és onnan szerkesztheti a jegyzetet..

google-keep-review-save-to-keep

Nem vághat le teljes weboldalt, mint például néhány jegyzetkészítő alkalmazásban, például az Evernote vagy a OneNote (olvassa el a OneNote ismertetőt). Ha nem jelöl ki semmilyen tartalmat, akkor az egyszerűen bezárja az oldal hivatkozását, de a dolgokhoz magad is hozzáadhat, amint azt korábban leírtuk.

A Google Keep áttekintése

Google Keep logókeep.google.com

Ingyenes

Jellemzők

Szinkronizál

Ossza meg

Bejegyzés beillesztése

Címkék megjegyzései

Fájl mellékletek

E-mail megjegyzések

Internetes olló

Hangrögzítő

Videó felvevő

Kézírás támogatás

Tinta-szövegre konvertálás

Optikai karakterfelismerés (OCR)

IFTTT / Zapier

Árazás

A Google egyik felsõ oldalán tartja, hogy teljesen ingyenes. Ez nem fizet egy fillért sem, tehát feltétlenül jó választás, ha kissé kevés a készpénz.

Plusz, mivel nincs korlátozva, hogy hány jegyzetet tud megőrizni, és az a tény, hogy nem járul hozzá a Google Drive tárhelyéhez, ellentétben a OneDrive-rel (olvassa el a OneDrive áttekintést), még inkább vonzóvá teszi a Google Keep-et.

Felhasználói tapasztalat

Egyrészt a Google Keep felhasználói felülete nagyszerű, mert annyira egyszerű. Másrészt valószínűleg túl egyszerű. Más jegyzetek készítő alkalmazások, például az Evernote, teljesen dekódolt felületet kínálnak, amely további lehetőségeket kínál Önnek. A Google Keep egyszerű elrendezése egyszerűen megmutatja, hogy mi az.

Bár nincs asztali kliens, a Chrome-alkalmazás nagyjából felváltja annak szükségességét. Ennek eléréséhez azonban le kell töltenie a Chrome böngészőt, ha még nem telepítette azt. Ehelyett inkább a böngésző verzióját használhatja.

Mivel az összes elérhető ügyfél elrendezése majdnem azonos, nem meglepő, hogy az Android és az iOS alkalmazások is könnyen kezelhetők. Csak apró különbségek vannak, például a beállítások menüje egy másik helyen van, és még mindig könnyű navigálni.

A középső ablak alapértelmezés szerint a jegyzeteit csempe formátumban jeleníti meg, de ezt inkább listanézetre válthatja, ha úgy tetszik. A hamburgermenü segítségével válthat a jegyzetek és az emlékeztetők között, léphet egy adott címkére, vagy létrehozhat egy új címkét, valamint megtekintheti az archivált vagy törölt jegyzeteket. Mobilalkalmazások esetén a beállításokat itt is elérheti. 

google-keep-review-elrendezés

Új jegyzet készítése egyszerű. Csak kezdje el gépelni a „Jegyezze fel…” mezőbe, vagy válassza a többi módszer egyikét: jelölőnégyzetek, rajz, hangjegyzet vagy kép. Mint már korábban mondtuk, nincsenek gazdag szövegű formázási lehetőségek, de tetszik az a tény, hogy más lehetőségeket is hozzáadhat, például színkódolást, címkéket és emlékeztetőket, így megkönnyíti a jegyzetek rendezését..

Google Keep Drawing Tools

Ha jegyzetet szeretne készíteni, van néhány eszköz benne. Kap egy tollat, jelölőt és kiemelőt, amelyek mindegyikét kiválaszthatja a szín és a méret a legördülő menüből. Kapsz egy gumi szerszámot is, és ha rákattint a legördülő menüre, törölheti az oldalt. 

Van egy vágószerszám is, amely lehetővé teszi a kiválasztott tartalom mozgatását, elforgatását és átméretezését. Választhat még egy rajzolható rácsot is: négyzetek, pontok vagy a „szabályok”.

google-keep-review-rajz

A Google Keep kiterjesztése hasznos, ha gyorsan meg akar vonni valamit az internetről, vagy el akar menteni egy oldal linket, ám kár, hogy nem is vághat le egy teljes weblapot.

Összességében a Google Keep nagyszerű, ha éppen egy egyszerű eszközt keresel, amely gyorsan jegyzeteket és ötleteket ír le. Jól működik a bevásárló listáknál, és a szemén is könnyű. 

Plusz, ha szeretné megőrizni a hangjegyzeteket, akkor a Google Keep az egyik legjobb lehetőség a Google beszédfelismerő képességei miatt. Kombinálja mindezt azzal a ténygel, hogy ingyenes, és feltétlenül remek eszköz.

Biztonság & Magánélet

A Google Keep biztonságáról nincs sok információ, de ha feltételezzük, hogy ugyanaz, mint minden más Google alkalmazáshoz, akkor vannak bizonyos problémák. A Google adatokat gyűjt hirdetési és célzott marketing célokra. Amikor elolvassa a szolgáltatási feltételeket, észreveszi, hogy részletesebb, mint egyesek gondolják. 

Először is kijelenti, hogy amikor tartalmat tölt fel, nyújt be, tárol, küld vagy fogad, akkor megadja a Google-nak és a működő cégeknek a tartalom használatának jogát. Részletesebben megy, de megkapod az ötletet. Plusz kifejezetten a következőket állítja:

„Automatizált rendszereink elemezik az Ön tartalmát (beleértve az e-maileket), hogy személyes szempontból releváns termékjellemzőket biztosítsanak az Ön számára, például testreszabott keresési eredményeket, testreszabott hirdetéseket, spam és rosszindulatú programok észlelését. Ez az elemzés akkor történik, amikor a tartalmat elküldik, fogadják, és amikor tárolják. ”

Alapvetően a Google nem csak a személyre szabott hirdetéseket szabja meg azzal, hogy megnézi, amit a böngészőben keresett. Ehelyett bármit megnézhet, amit a velük együtt tárolt, amely feltételezhetően magában foglalja a Google Keep-et is. 

Plusz oldalként a Google adatvédelmi politikája azt mondja, hogy titkosítást használ az adatok biztonságának megőrzése érdekében, de megemlíti a Google-nak, hogy többek között az információk megőrzésére is szükség van.

A Keep nem a legjobb hely az érzékeny adatok, például bejelentkezési adatok és jelszavak mentésére, mert valószínűleg legalább egy eszközön be lesz jelentkezve Google-fiókjába.. 

Ez azt jelenti, hogy bárki, aki birtokba veszi, hozzáférhet a Google szolgáltatásaihoz, beleértve a Keep szolgáltatást. Kétfaktoros hitelesítéssel és kijelentkezésével megóvhatja fiókját.

Záró ítélet

A Google Keep egy egyszerű, mégis kielégítő jegyzetkészítő alkalmazás. Nagyszerű, ha véletlenszerű jegyzeteket gyorsan legyűjt, és ezeket is nagyon jól rendezi. Bizonyos területeken ez azonban elmarad, például a szöveg formázásának vagy notebookjainak hiányában. 

A szabadon hagyásával ez egy jó eszköz, amellyel kéznél van. Gyorsan és egyszerűen jegyzeteket készíthet és tekinthet meg, elég jól rendezheti őket, és szinkronizálhatja azokat az eszközökkel. Ennek ellenére, ha több szervezési lehetőséggel és szöveges formázással jár, akkor az Evernote jobb választás lehet. 

Mi az ítélete a Google Keep-en? Ossza meg véleményét a megjegyzés szakaszban. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map