Xero vs. Quickbooks Online – Ažurirano 2020

Ako ste na tržištu za računovodstveni softver temeljen na oblaku za podršku vašem rastućem poslovanju, može se činiti da postoji ogroman broj opcija. Ovdje na Cloudwards.net želimo vam pomoći odabrati pravi računovodstveni softver za vaše poslovanje. U ovom ćemo članku usporediti Xero i QuickBooks Online kako bismo vidjeli što se izdvaja kod dva najbolja pružatelja usluga u industriji..

Ako ste pročitali naš pojedinačni Xero pregled i QuickBooks Online pregled, znate da su oni snažni kandidati i oba su napravila naš popis najboljih računovodstvenih programa. Xero i QuickBooks Online obavljaju mnoge iste funkcije, uključujući fakturiranje, plaćanje računa i bankovna usklađenja, tako da je razlika možda u tome koliko jednostavno čine ove zadatke.

1

Fakturiranje

Jedno od prvih područja ove usporedbe Xero vs QuickBooks Online koje ćemo ispitati jest izdavanje računa. Uostalom, fakturiranje kupaca i prikupljanje dugovanja duguju vas u poslu. Ispod je tablica koja uspoređuje Xero i QuickBooks Online opcije izdavanja računa.

UslugeQuickBooks Online: Xero:
Slanje ponavljajućih računaDaDa
Automatski dodajte kasne naknadeNeNe
Pošaljite podsjetnike za plaćanjeDaDa
Integrirajte se s inventaromDa (troškovi dodatno)Da (uključeno)
Račun za radne sateDa (na najvišem planu)Da (na najvišem planu)
Prilagodite faktureDa (unutar softvera)Da (prijenosom predloška)

Na površini, ovi računovodstveni programi temeljeni na oblaku nude slične značajke svojim korisnicima. No kada dublje kopate, pronaći ćete ključne razlike između Xero i QuickBooks Online.

Da biste prilagodili fakturu u Xero-u, morate prenijeti predložak preko izbornika “postavki”. Iako je to korisno ako u Excelu već imate obrazac fakture koji želite nastaviti koristiti, QuickBooks Online omogućuje vam i prilagođavanje računa u njegovom softveru. Omogućuje vam odabir boja, prijenos logotipa i preuređivanje izgleda fakture.

Ponekad ćete morati dodati bilješke na fakturu koja upućuje na posao, uvjete ili samo da kažete “hvala”. QuickBooks Online pruža okvire za ove bilješke koje se pojavljuju kada se faktura šalje e-poštom ili ispisuje, dok Xero nikad ne prikazuje. Xero također nema mjesto na svojim standardnim fakturama za dodavanje uvjeta. Ako vaše poslovanje često nudi uvjete, to bi moglo biti narušivač ugovora, a možda biste mogli provjeriti naš pregled FreshBooks-a.

Novi-Račun-forma

I Xero i QuickBooks Online šat će podsjetnike za automatsko plaćanje na dospjele fakture. Međutim, u Xerou se postavke podsjetnika odnose na sve kupce. Svakom klijentu koji nije uplatio račun bit će poslan podsjetnik u roku od sedam dana. U QuickBooks Online, podsjetnici za plaćanje mogu se odabrati i primijeniti pojedinačno.

Iako se Xero i QuickBooks Online integriraju s vašim postojećim zalihama – ažurirajući količine na raspolaganju kad uvučete predmete u fakture – samo QuickBooks Online naplaćuje dodatne funkcije za inventar. Xero uključuje praćenje inventara na svakoj razini pretplate (pogledajte naš pregled usluge OneUp za drugu uslugu koja to također čini).

Nisu svi računovodstveni softveri napravljeni za tvrtke koje svojim kupcima naplaćuju satnicu. Upravljanje projektima u QuickBooks Online također prati vrijeme, ali to je postupak postavljanja i dodavanja računa.

Da biste pratili vrijeme s Xerom, morat ćete se prijaviti za jednu od nekoliko dostupnih aplikacija, ali možete naplaćivati ​​korisnike satima rada na fakturama (pročitajte naš pregled FreeAgent za uslugu koja doista čini zvjezdani posao kada je u pitanju ovo ).

Nije dovoljno da pošaljete račun, ali morate i prikupiti plaćanje. QuickBooks Online na ovom mjestu lako pobjeđuje Xero. QuickBooks Online ima veze za plaćanje i obradu plaćanja integrirane u svoj sustav fakturiranja. Kupci jednostavno moraju kliknuti i unijeti podatke o svojim kreditnim karticama, ali morat ćete platiti naknade za obradu trgovca, ako ih imaju.

Obrada plaćanja uz Xero zahtijeva prijavu vanjskog davatelja usluga, poput Stripe ili PayPal. Iako vam to pruža više mogućnosti i može vam uštedjeti novac na naknadama, kupci nisu tako jednostavni. U skladu s tim, plaćanja putem tih aplikacija sinkroniziraju se s aktivnošću u Xero-u.

Dobar računovodstveni program ne šalje samo račune. Takođe vam pomaže da pratite svoja potraživanja. Kada se prijavite u Xero, na vrhu zaslona prikazuje se “računi koji vam duguju”. Pod zbrojevima je grafikon grafa iznosa koji vam duguju grupirani po tome koliko dugovi duguju.

QuickBooks Online prikazuje detaljne informacije na zaslonu za fakturiranje, pri čemu glavna nadzorna ploča predstavlja samo “prihod”.

U svoja izvješća također je obuhvaćen i „sažetak starenja potraživanja“. Xero ima “izvještaj o ostarenim potraživanjima”.

Dobi-Potraživanja-izvještaj

Fakturiranje nije komplicirano ni s jednom računovodstvenom uslugom, a i Xero i QuickBooks Online imaju mnogo naprednih mogućnosti. QuickBooks Online nudi više od Xera u prilagođavanju vašeg iskustva i često vam omogućuje izvršavanje zadataka u manje koraka.

Runda: Fakturiranje za QuickBooks na mreži

Xero računovodstveni logotip
Internetski logotip QuickBooks

2

novčanice

Prikupljanje novca mnogo je zabavnije od plaćanja, ali snažni računovodstveni program omogućit će vam da to radite s lakoćom. S većinom računovodstvenog softvera, plaćanje računa je jednostavnije od izdavanja računa, ali Xero smatra da je intuitivniji.

Plaćanje novog računa u Xeru je jednostavnije nego u QuickBooks Online. Sve što trebate učiniti je prijeći na “kupnje” u odjeljku “računovodstvo”, odaberite “novo”, a zatim kliknite na “račun”. QuickBooks Online uključuje još nekoliko koraka.

Xero pregled

Oba obrasca za plaćanje troškova uključuju standardna polja, poput primatelja uplate i roka dospijeća, a izračunavaju se ukupni dospjeli iznos iz količine i cijene po jedinici. Narudžbe za kupnju mogu se pretvoriti u račune nakon što su ispunjeni, što je lijepa funkcija za uštedu vremena koja nude dva pružatelja računovodstvenih usluga.

Troškovi u Xero i QuickBooks Online mogu se automatizirati, ali potonji nudi samo to kod svog višeg plana cijena. Plaćanje redovitih troškova – poput stanarine, struje ili interneta – putem tekućih računa štedi vam vrijeme svaki mjesec.

U Xeru postoji više načina za postavljanje ponavljajućih računa. U odjeljcima “računi”, “kupovine” i “novi” naći ćete “ponavljanje računa”. Xero automatski sprema račune koje unosite kao ponavljajuće i omogućuje vam odabir opcija ponavljanja. Ako shvatite da će se račun ponavljati često nakon što ga unesete i spremite, kvačica će se kliknuti kako bi se ponovio.

Postavljanje ponavljajućih računa na QuickBooks Online daleko je bolnije. To se događa kroz registar bankarstva, gdje možete pronaći i kliknuti posljednje uplaćeno plaćanje dobavljaču. Nakon što kliknete “memoriraj”, odabirete koliko često plaćate isti račun i koliko uplata ostaje.

Problem je što ste sigurno već platili račun prodavatelju i on je morao proći kroz registar da biste ga ponovili. Ako ste novi u softveru, nećete moći automatizirati svoje mjesečne uplate iz pokretanja kao što možete u Xero-u.

I na kraju, važno je ostati na naplati za dugove. Xerova glavna nadzorna ploča s desne strane zaslona ima odjeljak “računi za plaćanje”. Kada prijeđete na ekran “računi”, zbrojevi se pojavljuju na vrhu u okvirima, kao i na traci s grafikonima ispod.

Xero-ploča

Nadzorna ploča tvrtke QuickBooks Online ne prikazuje nadolazeće račune, samo su plaćeni troškovi. Ona ima više povijesne perspektive nego one koja gleda u budućnost.

Nadzorna ploča-Snimanje

Ako vaše poslovanje plaća mnogo istih troškova mjesečno, Xero je možda najbolji izbor. Jednostavnije je automatizirati plaćanja, a nadzorna ploča je jednostavna za korištenje i bolje dizajnirana za ostanak na vrhu trenutnih i nadolazećih računa.

Runda: Naplata bodova za Xero računovodstvo

Xero računovodstveni logotip
Internetski logotip QuickBooks

3

Izvještaji

Osnovna financijska izvješća Xero i QuickBooks Online – dobit i gubitak, bilanca stanja i novčani tok – predstavljaju informacije o različitim aspektima vašeg poslovanja i oni su prilagodljivi. Jednostavno je dodavati stupce, mijenjati grupiranja računa i prikazivati ​​periode vremena jedan pored drugog.

Za razliku od QuickBooks Onlinea, Xero vam daje i izjavu o kapitalu, što je korisno ako vaše poslovanje ima nekoliko ulagača. Prikazuje vlasnikova ulaganja i povlačenja kapitala, kao i dobit ili gubitak u poslovanju. Ako ste zabrinuti da jedan vlasnik možda previše uzima iz posla, to će kvantificirati te probleme.

Vlasnički kapital

Uz osnovna financijska izvješća, osnovna potraživanja i izvještaji o starenju dospijevaju na naplatu prate tko vam duguje i što dugujete zajedničkim dospjelim iznosima. QuickBooks Online dublje propada u potraživanja od Xero-a.

QuickBooks Online nudi izvješća o dobiti i gubitku kupca, usporedbu procjena pripremljenih za kupca u odnosu na prodaju tom kupcu i izvješća o naplatama. To je neprocjenjiva informacija za tvrtke koje na svojim knjigama imaju značajan iznos potraživanja.

Izvještaji-Tko-duguje-You

Iako QuickBooks Online integrira obradu plaća, on pruža samo izvješća o ukupnim plaćama i porezima na plaće, naknade radnika i podatke o zaposlenima. Xero ima daleko više izvještaja i oni imaju ugrađene funkcije za ljudske resurse, poput vremenskih neisplati i zahtjeva, naknada plaća i još mnogo toga.

Jednostavnije tvrtke pronaći će sva izvješća koja su joj potrebna u Xero-u. Radije imamo mogućnost upotrebe povuci i spusti za modificiranje izvješća uslugom putem postupka aktivnije uključene QuickBooks Online. Time je QuickBooks Online pobijedio u ovoj kategoriji zbog raznolikosti i korisnosti svojih izvještaja.

Kolo: Točka izvješća za QuickBooks na mreži

Xero računovodstveni logotip
Internetski logotip QuickBooks

4

cijena

Uobičajene za davatelje softvera, slojevite cijene obično počinju s nižim cijenama za manje mogućnosti. Na površini, QuickBooks Online i Xero slijede taj model. No, kopajte dublje i vidjet ćete da Xero ograničava transakcije na najnižoj razini, dok QuickBooks Online dodaje pristup softverskim značajkama i korisnicima kako vaša tvrtka raste.

Po najnižoj mjesečnoj naknadi, postoji velika razlika između Xero i QuickBooks Online. Xerov rani plan iznosi 9 USD mjesečno, dok jednostavni startni plan programa QuickBooks Online košta 20 USD mjesečno. Bivši strogo ograničava pristup korisnicima računovodstvenom softveru. Poduzeće može poslati samo pet računa i citata, unijeti pet računa i pomiriti 20 bankovnih transakcija.

Suprotno tome, plan jednostavnog pokretanja uključuje procjene, fakturiranje i praćenje troškova, osnovna izvješća i porez na promet. Iako samo jedan zaposlenik može pristupiti računovodstvenom softveru, u usporedbi s neograničenim korisnicima na Xero-u, nedostatak ograničenja transakcija čini bolju ponudu za male tvrtke.

Srednjovjekovni plan tvrtke Xero, nazvan Uzgoj, košta 30 dolara mjesečno i uklanja sva ograničenja upotrebe bez dodavanja značajki. Plan Essentials programa QuickBooks Online iznosi 30 USD mjesečno. Uz sve što je na jednostavnom startnom planu, omogućuje vam plaćanje računa, praćenje vremena i povećava broj korisnika kojima je dopušten pristup trojici.

Uspostavljeni plan najskuplja je Xerova opcija od 60 USD mjesečno. Dodaje više valuta i mogućnost unosa ili praćenja troškova. Potonji je neobičan propust u donjim slojevima. Xerovi planovi su jasno strukturirani s idejom da će rasti s vašim poslovanjem, ali čak i najmanja tvrtka mora platiti račune..

Ni QuickBooks Online, ni Xero ne omogućuju vam praćenje vremena i troškova povezanih s projektima dok ne platite njihov najskuplji plan. Plan Plus QuickBooks Online košta isto koliko i Xerov najviši nivo, 60 USD mjesečno, a dodaje praćenje zaliha i do pet korisnika.

Mala se poduzeća često bore s obradom plaća. Lakše je dati vanjske resurse nego sami izračunati i naplaćivati ​​porez. Funkcije za obradu plaća QuickBooks Online koštaju dodatnih 19 USD ili 49 USD mjesečno, ovisno o tome što vam je potrebno, plus 2 USD po zaposlenom.

Xero nema ugrađenu obradu plaća. Umjesto toga, njegov se softver integrira s više aplikacija koje pružaju računovodstvenu uslugu. Naknade se razlikuju, ali obično naplaćuju mjesečnu osnovicu i po zaposlenom nakon toga. Možda želite izbor izbora za svoj procesor obračuna plaća, ali potrošit ćete više vremena uspoređujući opcije i naknade.

Nakon plana s najnižim cijenama, Xero i QuickBooks Online imaju usporedive cijene. Međutim, QuickBooks Online nudi obradu plaća, što joj daje malu prednost.

Ako više volite jednostavniji plan cijena, pogledajte naš pregled Sage. Ako radije ne plaćate ništa, naša provjera Wave je put koji trebate ići.

Runda: Cijena za QuickBooks na mreži

Xero računovodstveni logotip
Internetski logotip QuickBooks

5

Razumljivost

Usporedba korisnosti QuickBooks Online i Xero-a za korisnika je pomalo situacija s jabukama i narančama.

Iako je popularan, QuickBooks Online nije poznat po jednostavnosti upotrebe. Računovodstveni softver postoji krivulja učenja, ali to je djelomično zato što može učiniti toliko. Uz više mogućnosti i opcija potrebno je više vremena dok se ne nauči koristiti.

Xero ima korisničko sučelje, s jasno označenim funkcijama i jednostavnijim tijekom rada. Ako vam nisu potrebne naprednije računovodstvene funkcije programa QuickBooks Online, preferiramo nadzorne ploče tvrtke Xero i poduzimamo manje koraka za slanje računa i plaćanje računa.

Krug: Točka prilagođavanja korisnicima za Xero računovodstvo

Xero računovodstveni logotip
Internetski logotip QuickBooks

6

Napredne funkcije

Sada kada smo pokrili osnovne računovodstvene značajke koje su potrebne svakom poslovanju, razmotrit ćemo nekoliko naprednih računovodstvenih funkcija koje bi vam mogle pomoći da odaberete između Xero-a i QuickBooks-a Online.

Osnovna imovina uključuje zemljište, zgrade ili opremu koju posjeduje vaša tvrtka. Za neka poduzeća mogu predstavljati značajna ulaganja. Ako vaš računovodstveni softver ne prati amortizaciju i odstupanja, morat ćete ih voditi u zasebnim proračunskim tablicama i unosima unosa u priručniku časopisa..

Budući da možete uvesti postojeću proračunsku tablicu, Xero-ova funkcionalnost osnovnih sredstava štedi vam vrijeme prilikom postavljanja. Softver izračunava amortizaciju i omogućava obradu otpada. Pod njegovim izvještajima naći ćete planove amortizacije i raspolaganja, kao i usklađivanje osnovnih sredstava.

QuickBooks Online nema ugrađene module računovodstva softvera, tako da sve mora biti ručno.

Fiksne Imovina-izvješća

Xero je upravo pokrenuo projektni modul koji je uključen u sve cjenovne planove. Pomoću njega možete pratiti ponude i tražiti depozite na projektu. Također vam omogućuje praćenje utrošenog vremena i novca i izračunava isplativost projekta.

QuickBooks Online prati samo projekte na najvišem planu cijena. Ako plaćate za PLUS plan, troškove, vrijeme i fakture moći ćete povezati s projektom. Izvještaji izračunavaju profitabilnost, neiskorišteno vrijeme i troškove, tako da možete ostati u toku sa zdravljem projekta.

Xero ima blagi prednost na QuickBooks Online u upravljanju zalihama. Inventar u QuickBooks Online prati cijene, slike i kategorije. U oba računovodstvena programa, količine koje se nalaze u rukama ažuriraju se kad je inventar odabran na računu. QuickBooks Online izračunava cijenu proizvoda pomoću FIFO, dok Xero koristi metodu prosječne cijene.

Xero nudi izvještaje za pronalazak najprodavanijih i najprofitabilnijih predmeta. Uz to, na svaki plan dobivate do 4.000 praćenih predmeta i neograničeno neiskorištenih predmeta. Još jednom, pomoću QuickBooks Online plaćate najskuplji plan za dobivanje funkcija inventara.

Runda: Točka naprednih funkcija za Xero računovodstvo

Xero računovodstveni logotip
Internetski logotip QuickBooks

7

Presuda

Ako ste novi u računovodstvenom softveru utemeljenom na oblaku, preporučujemo Xero. S jednostavnim i jednostavnim sučeljem moći ćete započeti za manje vremena nego što je to slučaj sa QuickBooksom na mreži. Uz to, Xero nadzorna ploča i početni zasloni za svaku funkciju pomažu tvrtkama usredotočenim na svakodnevne operacije da sve funkcionira bez problema.

Općenito, Xero je odličan izbor za manje iskusne knjigovođe i male tvrtke koje ne planiraju rasti previše.

Međutim, ako vam treba nešto s malo više oomph, QuickBooks Online je bolji izbor i općenito bolji izbor, što ga čini pobjednikom ovog članka, iako samo dlakom. 

Ako vam je potrebna obrada plaća i integrirana obrada trgovaca, QuickBooks Online definitivno će bolje odgovarati potrebama vašeg poduzeća. Kupci radije mogu kliknuti vezu na fakturi i izravno platiti, ali potrošit ćete više vremena postavljajući ponavljajuće račune. Poduzeća koja moraju donositi odluke o stalnim odnosima s kupcima cijenit će njena detaljna izvješća.

Pobjednik: QuickBooks

U konačnici, ako smo prisiljeni birati između Xero-a i QuickBooks-a Online, preporučujemo Xero za malu tvrtku koja tek započinje i QuickBooks Online za veći ili ako ga vode ljudi s malo više iskustva s računovodstvenim softverom.

Jeste li pokušali koristiti neku od računovodstvenih usluga? Koji preferiraš? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala što ste pročitali ovu Xero vs QuickBooks Online usporedbu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me