Wrike vs Jira: Koje značajke blistaju najsjajnije u 2020. godini?

Postoji svijet izbora za odabir alata za upravljanje projektima. Gledamo dvije izvrsne opcije u ovoj usporedbi Wrike s Jirama.


U našem pregledu Wrikea pohvalili smo pohvale Wrikeu zbog širokog skupa značajki i izvrsnosti u zaštiti podataka i kvalitete usluge. U našem pregledu Jira smatrali smo da su njegove značajke daleko najsnažnije, ali njegova je zajednica također bila prednost.

Oba alata naginju se ozbiljnijoj strani upravljanja projektima. Ako tražite prijateljsku alternativu, pogledajte našu recenziju Asana. Vodič za početnike Asana pomoći će vam da počnete s tim.

U ovom ćemo članku ipak vidjeti kako Wrike i Jira uspoređuju i shvatiti koja je bolja platforma u cjelini.

Postavljanje borbe: Wrike protiv Jira

Wrike je usko propustio prvo mjesto u našem najnovijem pregledu najboljeg softvera za upravljanje projektima. Međutim, u članku o Wrike vs. Asani pobijedio je neke kudo.

Jira je pridošlica u takvoj vrsti natjecanja, pa će se za nju izdvojiti posao ako će išta dobiti iz Wrikea. Usporedba “head-to-head” može dovesti do iznenađenja, pa se može dogoditi bilo što.

U ovom ćemo borbi usporediti platforme u četiri runde. Usredotočit ćemo se na različito područje u svakom krugu i nabrojiti ih na kraju kako bismo pronašli pobjednika. U slučaju izjednačenja, bit će odluka o bodovima, na temelju koje platforme će dobiti svoje runde s najvećom maržom.

Usporedit ćemo ih u značajkama, cijeni, jednostavnosti uporabe te sigurnosti i privatnosti. Za značajke želimo vidjeti koji vam alat daje najviše i najbolje načine organiziranja vašeg projekta. Za cijenu tražimo ne samo najjeftiniju opciju, već i razne načine plaćanja i vrijednosti koje nude različiti planovi.

Radi lakše uporabe, gledamo u upotrebljivost i na to koliko brzo će se vaš tim moći nositi s platformom. Konačno, radi sigurnosti i privatnosti, istražit ćemo što svaki alat čini da vaše podatke sačuva od svih, osim vas i vašeg tima.

1

Značajke

Ono što softver može učiniti za vas je važno, pa što je više mogućnosti ovdje je bolje. Ovo je snažno područje za obje platforme, ali to je Jira najveća snaga, tako da će biti ključno za Jirine nade u pobjedu na ovom natjecanju.

Wrike smo ocijenili višim u našoj recenziji, ali ne prema puno pa ih uspoređujemo ovdje.

Wrike

Wrike ima skup osnovnih značajki upravljanja zadacima koje tražimo, s podmotrima i upravljanjem ovisnostima, omogućujući vam da provjerite da li je vaš plan ostvariv i da pazite na uska grla koja prijete da vas usporavaju.

wrike-ovisnosti

Ima teme specifične za korisnika, tako da možete prilagoditi svoj radni prostor i osjećati se kao kod kuće kad se prijavljujete.

Sustav provjere omogućuje vam komentarisanje datoteka, uključujući i određene točke u videozapisima, slično najboljem softveru za uređivanje videa.

Ima sustav generiranja izvještaja koji vam omogućuje proizvodnju svih vrsta korisnih informacija. Postoji nekoliko postavki i izgleda koji vam omogućuju da ih prilagodite.

Također možete upotrijebiti Wrike da pratite koji od vaših projektnih zadataka nikome nije dodijeljen i što kasni. Na taj način možete provjeriti napreduju li stvari i izvršiti promjene potrebne da bi se svi držali na meti.

wrike-integracije

Ima širok izbor integracija u nizu kategorija. Možete koristiti Google pogon, Microsoft OneDrive, Dropbox ili Evernote. Možete se integrirati s drugim platformama, poput Githuba, pa čak i njegovog suparnika Jira. Mogućnosti timske komunikacije uključuju Slack i HipChat. Zapier-ova integracija je također tu, što vam omogućava pristup podacima u tisućama aplikacija.

Na njegovom besplatnom planu dobivate 2 GB prostora za pohranu, koji baloni prelaze 100 GB na najvišoj razini. Ako smatrate da vam treba više od toga, pogledajte članak o najboljem internetskom pohranu za timove da biste saznali više korisnih opcija.

Za njega postoje i radne i mobilne aplikacije, tako da ih možete koristiti na većini uređaja, kao i u pregledniku.

Jira

Jira nudi nekoliko načina za prikaz vašeg projekta, kao što su Scrum ploče i Kanban prikazi. Kao sastavni blokovi koriste “pitanja”, a ne “zadatke”, i mogu se razvrstati po vrsti.

Možete stvoriti podvrste, ali morate omogućiti značajku u postavkama i nije tako lako kao što može biti. Također smo se borili s radom ovisnosti usprkos dokumentaciji koja nam govori da se nudi mogućnost.

Jira-podzadaci

Korisnici Jira dobro su posluženi kada je u pitanju širenje platforme. Za njega je dostupno preko 3000 aplikacija. Također se integrira s HipChatom, koji je u vlasništvu matične tvrtke Atlassian.

Bili smo manje zainteresirani za njegove ugrađene mogućnosti komunikacije. Jira koristi Atlassian-ovu sutočnost i osjećali smo da bi integracija s tim mogla proći glatko. Ako vas zanima platforma koja je fokusirana na komunikaciju u timu, pročitajte naš Basecamp pregled.

Jira nudi 250 GB prostora za pohranu, što je puno više od čak Wrikeovog plana poduzeća i trebalo bi biti primjereno gotovo svima. Ako to nije dovoljno, pogledajte naš LeanKit pregled kako biste vidjeli platformu s neograničenim prostorom za pohranu.

Poput Wrikea, Jira ima snažne mogućnosti izrade izvještaja i smatramo da su joj mogućnosti bolje, barem kad je riječ o vizualizacijama, jer ima preko 20 vrsta grafikona i grafikona.

Jira-izvješća

Njegova sposobnost praćenja vremena koristan je način praćenja troškova i osiguravanja da ne trošite predugo na ništa. Pogledajte alat koji je specijaliziran za takve stvari, pogledajte našu recenziju FunctionFox.

Dostupne su i mobilne aplikacije, tako da ih možete koristiti u pokretu.

Prve okrugle misli

Obje platforme nude upravljanje ovisnostima, ali Wrike je puno bolje funkcionirao za nas. Svojim većim kapacitetom za pohranu i dobrim generiranjem izvještaja, pokušali smo Jiru kimnuti glavom, ali iako nudi nekoliko dobrih karakteristika, općenito više volimo ono što nam daje Wrike. Wrike ima i aplikacije za radne površine.

To je tako blizu, ne možemo ih razdvojiti, pa ovo redamo kao kravatu. Oboje su snažni u ovom području, ali daleko od identičnog, pa ako razmišljate o njihovom korištenju, pogledajte što oni nude i pogledajte što vam najviše odgovara onome što trebate.

Kolo: Značajke Nema jasnog pobjednika, bodovi za sve

2

Cijena

Obje platforme nude uobičajene cijene temeljene na oblaku, no Jira se razlikuje po tome što vam omogućuje da ga samostalno ugostite i plaćate paušalnu naknadu za korištenje njegovog softvera. Ako vas zanima način “uradi sam”, pogledajte i Redmine pregled.

S obzirom na to da su Wrike i Jira bogate ponude usredotočene na poslovnu upotrebu, one imaju iznenađujuće dobru vrijednost.

Wrike

Wrike ima besplatni plan koji vam omogućuje isprobavanje s najviše pet korisnika. Njegovi plaćeni planovi počinju od 9,80 USD po korisniku mjesečno i povećavaju se od tamo, s više mogućnosti na svakoj razini. Besplatna, 14-dnevna probna verzija omogućuje vam testiranje naprednijih značajki bez registracije kreditne kartice.

Besplatni sloj uključuje osnovno upravljanje vremenom i dijeljenje datoteka, korištenjem prikaza ploče i proračunskih tablica. Na Profesionalnom sloju, dobivate upravljanje podsklopima i pristup Ganttovim ljestvicama. Poslovni korisnici dobivaju praćenje vremena i izvješća. Dokazivanje dolazi na razini marketara, dok Enterprise kupci dobivaju reviziju i niz dodatnih sigurnosnih značajki.

Jira

Jira nudi nekoliko opcija određivanja cijena koje odražavaju načine na koje ga možete koristiti. Njegove mogućnosti temeljene na oblaku izravno su usporedivije s Wrikeom. Mjesečna naknada po korisniku počinje od 10 USD za prvih nekoliko korisnika, ali to pada na 1 USD kada vaš tim dobije preko 250 korisnika. Jasno za velike timove, Jira je velika vrijednost. Nije loše ni za male timove.

Njegovi planovi nisu složeni, tako da dobivate sve značajke za te cijene. Iako ne postoji besplatni plan, postoji besplatno, sedmodnevno probno razdoblje koje možete koristiti bez kreditne kartice.

Ako planirate samo hosting, tada plaćate jednokratnu naknadu. Za timove od 10 ili manje to je malo 10, ali baloni na 2.500 za 25 korisnika. To je puno unaprijed platiti, ali ispada da je jeftiniji od mjesečnih planova većine platformi ako uporedite troškove za godinu dana, a pošto je to jednokratna naknada, to postaje samo bolja vrijednost što duže koristite.

Dva okrugla razmišljanja

Wrike ima mnogo toga za ponuditi i kreće besplatno. Ipak, većina njegovih najboljih karakteristika nalazi se na njegovim plaćenim planovima i morat ćete platiti za njegove cjenovne razrede da biste iskoristili sve što može učiniti..

Jira nema slobodnu razinu, ali plaćeni planovi imaju veliku vrijednost u odnosu na Wrike. Uz to, što se veličina vašeg tima povećava, tako povećajte i svoju uštedu.

Mogućnost samopokretanja također je korisna i nešto što nudi nekoliko usluga, tako da ako to želite učiniti, Jira je jedna od najboljih opcija u ponudi. Plaćanje naknada za velike timove može izgledati skupo, ali s obzirom da je to jednokratna naknada, dugoročno biste mogli uštedjeti.

Budući da oboje imaju besplatna ispitivanja, možete ih sami testirati želite li vidjeti što mogu učiniti.

Ovo kolo ide Jira, rezultat je 1-0 nakon ranijeg neriješenog rezultata. Sa preostala samo dva kruga, Wrike će uskoro uskoro krenuti.

Ako tražite softver za upravljanje projektima koji vam može pomoći da kontrolirate proračun, pogledajte naš pregled Mavenlink da biste saznali o proizvodu s jakim financijskim značajkama.

Runda: Cijena za Jira

3

Jednostavnost korištenja

Iskoristivost je najvažnija točka pri odabiru alata za upravljanje projektima. Želite da vam tehnologija olakša stvari, a ne da vam dragocjeno vrijeme oduzima trening. U našoj je recenziji Wrike postigao dobru razumljivost, ali Jira nije.

Najbolji alati u ovoj kategoriji rade sjajan posao čineći ih jednostavnim za korištenje. Pogledajte naš omiljeni alat za upravljanje projektima u našoj recenziji monday.com da biste vidjeli primjer.

Jira ima prednost u jednom krugu koja ulazi u treće kolo, pa Wrike mora raditi na tome da ostane u igri. Pogledajmo kako se ove dvije platforme stapaju.

Wrike

Lako je započeti s Wrikeom. Postupak njegove prijave jednostavan je i možete pozvati kolege da se pridruže.

wrike-pozvati

Upravljanje zadacima je jednostavno, a dodavanje ovisnosti je jednostavno, što nije slučaj sa svakom platformom koja nudi značajku. Uključuje mnoge predloške koji vam omogućuju brzo postavljanje i vrijedno ih je pregledavati da biste uvidjeli što možete učiniti s platformom.

wrike-predlošci

Sučelje je puno u paketu i ponekad se možete izgubiti, ali na raspolaganju vam je puno smjernica. Treba vremena da shvatimo kako sve funkcionira, ali s obzirom na ono što je tu, nije previše frustrirajuće.

Wrike je složen alat, ali sve djeluje kako se očekuje i čini dobar posao čineći ono što nudi korisnim.

Jira

Dizajn Jire je jak i ima udžbenik koji će vas naučiti osnovama. Pojedinačne komponente su čitljive, a izgled je jasan.

JIRA-tura

Ima obilazak koji vam prikazuje osnove upravljanja zadacima i nakon toga daje savjete i smjernice, ali uskoro ćete ostati bez stvari.

Ima dobar izbor predložaka koji vam omogućuju postavljanje u različite svrhe. Možete brzo započeti s njegovim Scrum pločama i prikazima kanbana, kao i postaviti ga za praćenje grešaka ili upravljanje projektima.

JIRA-kanban

Ipak, pronašli smo nekoliko problema. Duga su kašnjenja prilikom klika oko alata. Vidjeli smo kako se značajke pojavljuju i nestaju. Slično imenovane stranice dovele su do toga da smo se nekoliko puta izgubili.

Iskustvo će bez sumnje olakšati upotrebu, ali toliko platformi u ovoj kategoriji izlaze van sebe kako bi vas naučili kako ih koristiti i mnoge uspijevaju učiniti postupak jednostavnim i ugodnijim. Ovdje smo zatekli Jira iza zavoja.

Jira je dobro dizajniran, s tim da pojedine komponente dobro funkcioniraju. Ipak, kašnjenja i sučelje sučelja su odbitci bodova. Kao što je spomenuto, imali smo i problema s funkcioniranjem stvari.

Tri okrugle misli

Usprkos Wrikeovoj složenosti, korištenje je rijetko neugodno ili frustrirajuće. Jira je dobro osmišljen i ima dobre predloške, ali kašnjenja i problemi sa sučeljem ometaju njegovu upotrebljivost. Wrike je pobijedio u ovom krugu ugodno, a Jira nikad nije gledao na kontru.

Drugi alat koji ispravno ide na ovo područje je Taskworld, o kojem možete pročitati u našem pregledu Taskworld.

Zbog toga stvari u jednom komadu idu u odlučujući završni krug. Sljedeći smo put postali tehnički dok promatramo sigurnost i privatnost.

Runda: Točka jednostavnosti upotrebe za Wrike

4

sigurnosti & Privatnost

Ne možete biti previše oprezni kada je u pitanju zaštita podataka. Srećom, svijest o sigurnosnim pitanjima je u porastu i većina platformi nudi značajke koje će vam pomoći u tome.

Ovo je područje izuzetno važno ako pohranjujete ključne podatke o poslovanju u oblak. Ako ga upotrebljavate za planiranje nečeg ležernijeg, možda se ne brinete za sigurnost, ali sigurno se isplati. Pročitajte naš članak o kibernetičkom kriminalu za više informacija o tome kako negativci mogu zloupotrijebiti podatke koje dobivaju u svojim grubim rukama.

Ako ste zabrinuti za sigurnost i privatnost, pročitajte naš Aha pregled da biste saznali više o alatu koji izvrsno štiti vaše podatke.

Wrike

Wrike je jedan od najcjenjenijih alata za upravljanje projektima za sigurnost i privatnost zbog velikog izbora značajki.

Ima naprednu enkripciju, uz TLS v1.2 koji se koristi za tranzitne podatke, a AES 256-bitni se koristi za pohranu podataka, čineći gotovo svima nemoguće pristupiti vašim podacima. Ako želite znati više o njima, pročitajte naš opis šifriranja.

Također nudi dvofaktorsku provjeru autentičnosti putem Google Autentiatora. Više o toj značajki možete pročitati u našem članku o autentifikaciji s dva faktora.

Postoji nekoliko sigurnosnih opcija, koje uključuju postavke lozinke, kontrolu pravila pristupa mreži i kontrole pristupa datotekama. Njegove najbolje sigurnosne značajke otključavaju se na razini Enterprise, pa razmislite o svojim sigurnosnim potrebama pri odabiru plana.

Jira

Jira ima jak niz sigurnosnih i privatnih značajki. Ima nekoliko certifikata, uključujući SOC 2, ISO 27001, ISO 27018 i PCI DSS. Također sudjeluje u penetracijskim testiranjima i programima sigurnosti.

Njegova web stranica je riznica podataka o sigurnosti i privatnosti, a pružaju se sve vrste detalja. To je korisno ako imate posebne zahtjeve sukladnosti.

Također je u skladu sa sustavima koji se odnose na privatnost, poput EU-a. i Swiss-U.S. okviri zaštite privatnosti i Opća uredba o zaštiti podataka o kojima možete saznati više u našem GDPR vodiču.

Kao i kod Wrikea, dvofaktorska provjera autentičnosti dostupna je, ali morat ćete platiti dodatnih 10 USD po korisniku za verziju temeljenu na pregledniku s Jirem.

Možete dobiti dobar izbor sigurnosnih opcija u Jiru putem Atlassian Accessa. Ipak zahtijeva pretplatu i uključeno je postavljanje. U tom slučaju, ako naiđete na probleme, dobit ćete SAML jedinstvenu prijavu i upravljanje zaporkom, kao i ostale stvari.

Ako vam upravljanje lozinkom stvara glavobolju, naš najbolji članak o upravljanju zaporkama može vam pomoći.

Nažalost, unatoč činjenici svih ispravnih stvari na tehničkoj razini, Jira se iznevjerio kada smo uhvatili njegov tim za podršku kako snima snimke podataka našeg projekta, a da nas nije pitao. Iako zakonski ugovori daju pravo raditi sve što žele, pristanak za pregled podataka o projektu trebao bi biti izričit u svakom trenutku, po našem mišljenju.

To je veliki minus i teško daje Jira kredit u ovoj kategoriji.

Četvrte četvrte misli

Ovo bi bilo usko, i oba proizvoda nude izvrsne značajke, ali Jira-ovo izdanje za podršku znači da ga moramo predati Wrikeu. Nadamo se da je naše iskustvo bilo jednokratno, jer je Jira, osim toga, jaka i na ovom području. Wrike je također jak i nije uhvaćen da radi ništa prema naprijed.

Zbog toga je rezultat dva kola Wrikeu, jedan Jira i jedan remi.

Runda: Sigurnost & Točka privatnosti za Wrike

5

Završne misli

Wrike završava naše lice kao zasluženi pobjednik. Uspio je Jira s jakim setom značajki i prednjačio je svojom upotrebljivošću i izvrsnom pažnjom prema detaljima o sigurnosti i privatnosti. To je jedan od naših omiljenih alata na Cloudwards.net i preporučujemo ga svima koji žele planirati svoje poslovanje na mreži.

Jira ipak ima koristi, pa to ne bi trebalo biti otpisano. Danas je bio protiv snažnog protivnika. Nekoliko njegovih problema čini nam se rješivim, pa tko zna, možda će biti bolje opremljen za nadmetanje s teškim utezima za upravljanje projektima sljedeći put kada ga pregledamo.

Također ima prednost u cijeni, posebno za veće timove i one koji to žele platiti unaprijed.

Pobjednik: Wrike

Ako ste isprobali Wrikea ili Jiru, javite nam svoje iskustvo u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map