Top 10 besplatnih rješenja za pohranu u oblaku za vaše poslovanje u 2020. godini

Razgovarali smo o prednostima izrade sigurnosne kopije za male tvrtke, ali pohrana u oblaku nudi upravo onoliko koliko treba ponuditi poduzetnicima. U skladu s tim, većina najboljih dobavljača datoteka za sinkronizaciju i dijeljenje datoteka dolazi s ogromnim oznakama cijena, zbog čega smo sastavili ovaj popis najboljih besplatnih podataka u oblaku za poslovanje. Napokon, spremanje podataka postaje sekundarna briga ako se pokvari.


Umanjili smo popis najboljih opcija za pohranu na 10, ali prije nego što stignemo doznat ćemo što je najbolje besplatno pohranjivanje u oblaku za poslovanje i kriterije koje smo koristili pri odabiru..

Ako vam treba brz odgovor, Box je naš najbolji izbor. Osim besplatne pohrane, nudi jaku sigurnost, značajke upravljanja korisnicima koje omogućuju prilagođavanje uloga korisnika, integracije trećih strana, desktop klijent i mobilnu aplikaciju, glatko i jednostavno korisničko iskustvo i intuitivan izgled.

Najbolje besplatno skladište u oblaku za posao 2020

Što je najbolje besplatno pohranjivanje u oblaku za poslovanje?

Prije nego što započnemo, trebali biste znati da možda želite sigurnosnu kopiju, a ne pohranu, pa pročitajte naše objašnjenje razlike između pohrane u oblaku i sigurnosne kopije na mreži. To je prvi korak za dobijanje najbolje besplatne pohrane u oblaku za vaše potrebe.

Da odaberemo prvih 10 besplatnih opcija pohrane u oblaku za posao, razmotrili smo nekoliko kritičnih čimbenika koje bi svaki vlasnik tvrtke želio od davatelja usluge oblačnog pohranjivanja. Oni uključuju pohranu, sigurnost, jednostavnost korištenja, sinkronizaciju, skalabilnost, integraciju s drugim aplikacijama, izradu sigurnosnih kopija i dijeljenje.

Sve ovdje navedene usluge imaju besplatan plan i pogodne su za mala poduzeća. U našoj biblioteci za poslovno pohranjivanje naći ćete usluge koje rade i za male tvrtke, ali za njih nedostaju besplatni planovi. To kaže, da su prikladne i za veće kompanije.

1. Najbolje besplatno skladište u oblaku za poslovanje: Kutija

Box je rješenje za pohranu u oblaku koje brojne klijente Fortune 500 smatra klijentima, zahvaljujući svom poslovnom planu koji je osmišljen s obzirom na suradnju. Zapravo, Box je na trećem mjestu nakon Dropboxa i Google Pokreta u našim najboljim uslugama za pohranu u oblaku za suradnju.

Individualni plan Box 10GB možete besplatno i sigurno pristupiti svom sadržaju s bilo kojeg mjesta, ali bit ćete ograničeni na prijenos datoteka do 250 MB.

Međutim, Box vam pomaže povećati produktivnost olakšavajući uređivanje i prijenos Microsoft Office dokumenata na vaš račun. Također nudi integracije s Google dokumentima, DocuSign i drugim aplikacijama trećih strana u svojoj knjižnici.

Kako biste poboljšali suradnju, Box vam omogućuje dijeljenje veza s licenciranim korisnicima slanjem pozivnice putem e-pošte ili generiranjem veze i slanjem im sve dok ste ovlašteni dijeliti izvan svoje organizacije. Uz to, omogućuje vam postavljanje zaporki i datum isteka veza, što znači dobru kontrolu sadržaja.

Možete biti sigurni da će vaše datoteke ostati sigurne jer Box koristi AES 256-bitnu šifriranje za njih na poslužiteljima i TLS protokol kako bi ih zaštitio tijekom prijenosa.

Iako nema izvornu privatnu enkripciju, okvir vaše ključ za šifriranje prebacuje u istu razinu šifriranja. U tom slučaju možete koristiti Boxcryptor da biste dodali ključ za šifriranje za više privatnosti. Pročitajte našu recenziju okvira da biste saznali više o sigurnosti i drugim značajkama.

Box ima, međutim, zavičajnu aplikaciju za bilješke koja se zove Box Notes, ali to je jedna od naših najboljih aplikacija za bilješke (pročitajte našu recenziju Box Notes). Omogućuje vam dodavanje bilješki uz datoteke. Web klijent ima intuitivan izgled, a možete ga prilagoditi dodavanjem URL-a vašeg logotipa i radnog prostora. Također možete koristiti stolni klijent ili pristupiti svojim datotekama u pokretu s mobilnom aplikacijom.

Nedostaci slobodnog plana su u tome što ne možete zaštititi dijeljene datoteke lozinkom, sinkronizacija se ne odvija tako brzo jer nedostaje sinkronizacija na razini bloka, a neke su značajke nedostupne.

2. pCloud

Ova tvrtka sa sjedištem u Švicarskoj nudi vam do 10 GB besplatnog prostora za pohranu u oblaku, ali morat ćete zaposliti prijatelje i uzvisiti uslugu na društvenim mrežama da biste dobili puni iznos.

U skladu s tim, besplatni pCloud račun ne uključuje lozinke ili datum isteka za zajedničke veze, o čemu ćemo više raspravljati u našoj recenziji pCloud. Također nema enkripciju znanja bez podataka, čak ni za svoje premium planove, tako da morate platiti dodatno za alat pCloud Crypto. Besplatni korisnici, međutim, dobivaju povrat jer možete se prijaviti za Crypto bez pretplate na plaćeni plan.

pCloud datoteke web sučelja

pCloud mapa za sinkronizaciju

pCloud Podijeli vezu datoteke

Linkovi za preuzimanje pCloud

klijent klijenta pCloud

prijašnji

Sljedeći

Besplatni plan nudi dobro iskustvo s izvrsnim značajkama kakve nismo vidjeli u drugim besplatnim planovima za pohranu u oblaku, poput ugrađenog videoplayera, strujanja visoke razlučivosti i glazbenog playera koji možete koristiti za izradu popisa za reprodukciju s. mp3 datoteke koje imate u pohrani.

pCloud je pametna usluga s pristojnim komadom besplatne pohrane i glatkim internetskim sučeljem. Uz to, dobro dizajnirane aplikacije za mobilne uređaje i radne površine nadopunjuju web mjesto za besprijekornu integraciju u vaš tijek rada.

Ne postoji ograničenje veličine datoteka i imate opcije dijeljenja, tako da možete slati velike datoteke ili dijeliti s drugim korisnicima, čak i ako oni ne upotrebljavaju pCloud. S urednim, intuitivnim sučeljem, sigurnim lokacijama poslužitelja i pristojnim opcijama za strujanje vrijedno je pogledati.

3. Sync.com

Sync.com je kruna naših recenzija za najbolju pohranu u oblaku za dijeljenje i najbolje usluge oblaka s nulom znanja.

Iako vam besplatni plan Sync.com daje samo 5 GB, ističe se jer nema ograničenja. Kao i pCloud, možete dodati više prostora za pohranu putem referalnog programa Sync.com po stopi od 1 GB po prijavi, što ograničava 10 GB. Možete poslati tvrtku e-poštom da i nakon što je udarite uklonite kapicu. Više o tome pročitajte u našoj recenziji Sync.com.

Sync.com-web-upravljačke ploče-Klizač-1

Sync.com-Dijeli-File-Link Klizač-2

Sync.com-Sync-mape-Klizač-3

Sync.com-Speed-gas-Slider-4

Sync.com-Two-Factor-autentifikacije-Klizač-5

prijašnji

Sljedeći

U usporedbi s Microsoftovim OneDriveom, Sync.com iz svog besplatnog plana ne obreže toliko mnogo plaćenih značajki. U tom smislu, najvažnija značajka je šifriranje nultih znanja, koje dobijate besplatno. To se odnosi i na datoteke dijeljenja, koje možete zaštititi lozinkom, bez obzira da li ste pretplatnik koji plaća. Ako želite dodati ograničenja za preuzimanje ili datume isteka, morat ćete je nadograditi.

Lako je shvatiti zašto su Sync.com i pCloud slični i zašto ćete teško odabrati jedan preko drugog. Naš Sync.com vs. pCloud članak će vam pomoći.

4. Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive nudi mnoštvo sličnih značajki kao i drugi davatelji usluga, ali u potpunosti je integriran sa sustavom Windows i Microsoft Office paketom. Ne samo da možete pohraniti datoteke s OneDriveom, već ih možete dijeliti, sinkronizirati, sigurnosno kopirati i učvrstiti.

Njegov besplatni plan nudi pohranjivih 5 GB prostora za pohranu, koji se ne približavaju 10 GB Boxu ili 15 GB Google diska, ali je izdašniji od 2 GB koji imate s Dropboxom.

Datoteke web sučelja OneDrive

OneDrive klizač sinkronizacije mapa

Pokretač aplikacija OneDrive

OneDrive Stvaranje dijeljenja datoteka veza

OneDrive Word Online

prijašnji

Sljedeći

Iako nećete dobiti Microsoft Office 365 s besplatnim planom, imat ćete upotrebu napredne tehnologije za sinkronizaciju OneDrivea, tako da možete imati svoje datoteke tamo i kada vam trebaju. Također nudi mobilnu aplikaciju vodeću u industriji za pristup datotekama izvan mreže, tako da možete uređivati ​​i bilježiti u pokretu, te vrhunsko web-iskustvo s bogatim uređivanjem i pregledima u Officeovim aplikacijama.

Veliki nedostatak besplatnog plana OneDrive-a u usporedbi s Box-em je što nemate napredne sigurnosne značajke, poput veza zaštićenih lozinkom, otkrivanja i oporavka ransomwarea i veza za dijeljenje. Oni su ograničeni na premium planove, kao što su alati za produktivnost poput povećanih ograničenja dijeljenja datoteka, skeniranje na više stranica i izvanmrežni pristup mapama s mobilnih uređaja.

5. Google pogon

Google pogon jedan je od velikih utega u pohrani u oblaku, dijelom i zato što je povezan s aplikacijama G Suite. Njegova besplatna pohrana iznosi 15 GB, a svaki Googleov korisnik već ima koristi od integracije s Google diskom, uključujući mogućnost spremanja privitaka s Gmaila.

U skladu s tim, svatko se može prijaviti na besplatni plan, bez obzira na to ima li Gmail adresu, kreirajući Google račun. Čvrsta prostora od 15 GB je da se dijeli s drugim Googleovim uslugama, kao što su Google Photos i Gmail, pa se ovisno o tome koliko morate pohraniti, brzo se može koristiti.

Web sučelje Google diska

Google Drive Sync mapa

Google Dokumenti Google Drive

Veza za stvaranje Google diska

Mrežne postavke Google diska

prijašnji

Sljedeći

Također ima mobilne aplikacije za korisnike Android-a i iOS-a, a aplikacija za izradu sigurnosnih kopija i sinkronizacije omogućuje vam da sinkronizirate datoteke s računala na oblak. Kao i OneDrive, on također nudi internetske uredske alate za obradu teksta, prezentacije i proračunske tablice, što omogućuje jednostavno korištenje dijeljenja datoteka s drugim korisnicima..

Razlika između Google diska i OneDrivea je što prva ne uklanja ništa od besplatnog iskustva koje korisnici plaćaju, dok drugi ograničava pristup korisnika vrhunskim značajkama, poput alata za produktivnost i napredne sigurnosti. To znači da možete koristiti Google Dokumente i besplatno pristupiti njegovoj biblioteci integracija trećih strana.

Nedavno je otkriveno da Google koristi algoritme za skeniranje vaših datoteka na Google disku zbog neželjene pošte, virusa i “neprikladnog” sadržaja, o čemu smo raspravljali u našoj recenziji na Google disku. Za tvrtke koje možda nisu najbolje što se tiče sigurnosti i privatnosti, pa ako vam je to prioritet, razmislite o Sync.com koji nudi šifriranje bez znanja, ali manji kapacitet za pohranu.

6. Dropbox

Dropbox je jedan od najpopularnijih servisa za pohranu u oblaku. Poput OneDrive-a, on nudi integraciju Office 365, ali dobijate neznatnih 2GB besplatnog prostora za pohranu, što je jedan od najmanje izdašnih planova besplatne pohrane u oblaku. U skladu s tim, možete dodati još 125 MB jer dijelite zašto volite Dropbox i 500 MB za upućivanje nekoga na uslugu.

Njegovo web sučelje je jednostavno za korištenje i pojednostavljeno, ali stvarno dolazi na svoje nakon što proniknete u njegove izvrsne značajke, poput Dropbox Paper-a, koji djeluje poput grupnog radnog prostora, „zahtjeva za datoteke“, koji vam omogućuje da tražite drugog korisnika za prijenos datoteku na vaš račun i verziju datoteke.

Slide1 datoteke datoteka Dropbox

Klizač Dropbox Sync mape

Slijedite zahtjev za datoteku Dropbox

Slide slap za selektivnu sinkronizaciju Dropbox5

prijašnji

Sljedeći

Dropbox također podržava niz platformi, uključujući Android, iOS, Windows, macOS, Linux, pa čak i Amazon Kindle, što mu daje široku privlačnost, kao i njegovu podršku za integracije trećih strana..

Pomoću web verzije možete uređivati ​​datoteke bez preuzimanja. Svoje datoteke možete sigurnosno kopirati i sinkronizirati spremanjem u mapu Dropbox s aplikacije za radnu površinu, prijenosom s mobilnog uređaja ili korištenjem kamere uređaja za skeniranje dokumenata u Dropbox.

Ako slučajno izbrišete datoteku s vašeg Dropbox-a, možete je vratiti putem „obnavljanja datoteka“, ali samo ako je dokument bio izbrisan tijekom posljednjih 30 dana. Također možete vratiti datoteku na bilo koju verziju spremljenu na Dropbox u zadnjih 30 dana pomoću značajke povijesti verzija.

Dijeljenje datoteka lako je i s Dropboxom jer možete stvoriti zajedničke veze kao što biste bili s Google diskom, bez obzira imate li primatelje Dropbox računa. Pregleda datoteka omogućuje da svatko tko posjećuje vaše zajedničke veze može pregledati datoteke i dodavati komentare, a informacije o gledatelju omogućuju vam da vidite tko trenutačno pregledava bilo koju zajedničku datoteku.

Datoteke su zaštićene u tranzitu između Dropboxovih poslužitelja i aplikacija te u mirovanju. Osim toga, možete koristiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti i stranicu sigurnosti računa za nadzor aktivnih web sesija, povezanih uređaja i aplikacija trećih strana s pristupom vašem računu.

7. MEGA

MEGA je jednom dala bilo kojem korisniku koji se prijavio za račun besplatno 50 GB pohrane u oblaku doživotno, bez preporučenog programa. Tvrtka je ipak razrezala 50 GB na dva dijela, tako da i dalje dobijete 50 GB kada se prijavite, ali 35 GB istječe nakon 30 dana, a preostalo vam je 15 GB da zadržite.

No na tom mjestu se sve ne završava jer ćete se vratiti na 50 GB dovršavanjem skupa jednostavnih zadataka. Ako preuzmete MEGAsync klijent za vaše računalo, dobit ćete 20 GB, a instalirati MEGA aplikaciju na vaš pametni telefon 15 GB kako biste se vratili na izvornih 50 GB. Ipak, postoji ulov. Te nagrade istječu za 180 dana i ne možete ponovo obavljati zadatke.

mega-web-sučelje

U skladu s tim, kao sa Sync.com, možete pozvati prijatelja i zaraditi impresivnih 10 GB ako taj prijatelj instalira MEGAsync desktop klijent ili mobilnu aplikaciju, a možete pozvati neograničen broj prijatelja. Nažalost, tih 10GB također istječe, ali tek nakon 365 dana.

MEGA-in program za postignuće vam oduzima mirne usluge u oblaku koje bi trebali pružiti, jer iako možete prenijeti mnoge datoteke u MEGA, možete ih izgubiti ako ne budete u skladu s referencama. U nekom ćete trenutku biti prisiljeni prijaviti se za profesionalni račun. Ako je to slučaj, MEGA ne vrijedi plaćati jer postoje mnogo bolje ponude u oblaku za pohranu.

Pročitajte naš MEGA pregled kako biste detaljno pogledali ostala pitanja koja imamo u vezi s uslugom.

8. Koofr

Većina je ljudi upoznata s glavnim imenima u pohrani u oblaku, poput Dropboxa, Google diska i OneDrivea, ali Koofr sa sjedištem u Sloveniji je jak protivnik u prostoru za pohranu podataka. Poznata je po svojoj sigurnoj usluzi koja ima za cilj pohraniti male datoteke i dijeliti ih. Također je brz, ali postaje malo ponuda u ponudi trećih aplikacija.

Koofr nudi samo 2 GB sa svojim besplatnim planom, što je dovoljno ako želite testirati uslugu. Nudi neograničenu veličinu datoteke i neograničeno dijeljenje, ali nije dobro za suradnju, pa za snažnije opcije pogledajte našu najbolju pohranu u oblaku za suradnju.

koofr-desktop-app-dobrodošli

Brzo je, korisničko iskustvo je dobro i povezuje se s drugim uslugama pohrane u oblaku, poput Dropboxa, OneDrivea, Google diska i Amazon Drive, tako da možete pristupiti sadržaju s jednog sučelja. Međutim, ne integrira se s G Suiteom ili Microsoft Officeom, pa ako želite urediti datoteke, to ćete morati učiniti izvan Koofra.

Kao i u slučaju pCloud, i u Koofru možete reproducirati .mp3 datoteke, ali ne možete stvarati popise za reprodukciju niti dodavati pjesme u red čekanja. Također nedostaje aplikacija za bilježenje, mogućnost uređivanja fotografija (iako možete pregledati fotografije i dokumente), a vaše računalo mora biti na mreži kako biste mogli pristupiti i dijeliti datoteke iz lokalnih mapa na drugom uređaju.

Dostupna je mapa za sinkronizaciju poput Dropbox-a, tako da sve što stavite u oblak preuzet će se u mapu za sinkronizaciju i obrnuto. Kad kopirate datoteku ili mapu u mapu za sinkronizaciju, sinkronizira je i u oblak. Besplatni plan ne nudi selektivnu sinkronizaciju za isključivanje sinkronizacije za određene datoteke ili mape, ali umjesto toga možete omogućiti mrežni pogon Koofr.

Koofr nudi aplikaciju za radnu površinu za Windows, macOS i Linux, kao i mobilnu aplikaciju za Android i iOS.

Omogućuje vam dijeljenje datoteka s korisnicima u aplikacijama, ali ne-članovi dobivaju pozivnice za pridruživanje nakon što ih dodate. Veze nisu zaštićene zaporkom kada ih dijelite na web stranicama društvenih medija, ali možete postaviti razdoblja isteka od sat, dan ili tjedan. Korisnici koji ne plaćaju dobijaju iste značajke kao i oni koji ih plaćaju.

Koofr možda ne nudi sinkronizaciju na nivou bloka, alate treće strane za suradnju ili snažnu podršku, ali to je još uvijek pristojna usluga s čvrstom sigurnošću koja vaše datoteke štiti TLS / SSL protokolom i smješta u sigurne podatkovne centre koji odgovaraju GDPR-u. radi zaštite privatnosti.

9. SecureSafe

SecureSafe je usluga pohrane u oblaku sa sjedištem u Zürichu koja ima za cilj sigurno pohranjivanje malih datoteka i lozinki istovremeno stvaranjem digitalnih trezora, kao što možete pročitati u našoj recenziji SecureSafe..

Njegov besplatni plan osigurava 100 MB prostora za pohranu i sigurnu lozinku za 50 lozinki, tako da ne nudi puno prostora. Ne nudi ni opcije suradnje ili dijeljenja, tako da nije konkurentan glavnim uslugama pohrane u oblaku kad su u pitanju standardne značajke.

siguran-sigurno-desktop-postavke

U skladu s tim, on ima dobre kontrole sadržaja za dijeljenje datoteka, ali nedostaje dijeljenje mapa i ne sinkronizira se automatski, pa morate ručno sinkronizirati ili pričekati da se interval pokrene. Također ne nudi sinkronizaciju na razini bloka, ali i prijenosi ne zaostaju, tako da brzine njegove sinkronizacije nisu male.

Glavna prednost SecureSafe je njegova sigurnost. Snažna enkripcija, privatna en-end-enkripcija, dvofaktorna provjera autentičnosti i pouzdani podatkovni centri nalaze se na ovom popisu iako ima malo prostora za pohranu.

Usluga ne pohranjuje vaše lozinke, tako da je nepoznanica, i ima višeslojnu kriptografsku arhitekturu koja je otvorena i testirana od strane trećih strana. Čak ima i upravitelja lozinki koji vam omogućuje da uvezite lozinke u .csv datoteku ili ih dodate ručno, ali ne odgovara našim najboljim upraviteljima lozinki.

Možete pristupiti i pregledati tekst, .pdfs i video datoteke, ali ne i dokumente sustava Office, te prenositi videozapise ili dokumente pomoću mobilne aplikacije za Android ili iOS. Desktop klijent radi na Windows 7 i noviji i na Macu, ali, nažalost, ne na Linuxu. Ako vam treba oblak za pohranu za Linux, zaokružili smo sjajne alternative u našem najboljem oblaku za pohranu Linux komada.

10. Woelkli

Woelkli nudi besplatni plan pohrane od 1 GB, što je polovica onoga što Dropbox nudi, ali dovoljan da steknete osjećaj za uslugu i provjerite odgovara li vašim potrebama.

Woelkli je izvrsna usluga pohrane u oblaku koja je jednostavna, sigurna i brza. Na temelju Nextclouda, koji vam pomaže u izgradnji i održavanju vlastite pohrane u oblaku, Woelkli ima jake sigurnosne mogućnosti, poput šifriranja nulteg znanja, i niz integracija i izvornih aplikacija koje ga čine izvrsnim za suradnju.

woelkli-web-klijent

Web klijent i mobilna aplikacija tvrtke Woelkli atraktivni su i intuitivni, ali njegov klijent za stolna računala mogao bi koristiti posao. U skladu s tim, brzo se sinkronizira i omogućuje dijeljenje datoteka s drugim korisnicima s Interneta, desktop ili mobilnih klijenata. S web klijentom možete pozvati druge korisnike i postaviti dopuštenja i opcije, čak i kada generirate vezu. Više o tome možete pročitati u našoj recenziji Woelkli.

Također možete kopirati vezu i poslati je e-poštom ili dijeliti izravno s desktop klijenta i koristiti slične opcije onima u web klijentu, ali morate imati kontakte na Nextcloud da biste ih izravno dijelili. Mobilna aplikacija omogućuje vam i stvaranje veze, kopiranje i lijepljenje ili pozivanje korisnika ili grupa. Uz to možete upotrijebiti bilo koju kompatibilnu aplikaciju da biste poslali vezu za dijeljenje sa svog pametnog telefona.

Woelkli se ne integrira s Googleovim uredskim paketom ili Office Onlineom, već radi s OnlyOffice Online Editor i Collabora Online Officeom, koji mogu raditi za vas ovisno o formatu koji želite. Loša strana je da morate platiti da biste ih integrirali u uslugu.

Ne može reproducirati audio datoteke, ali možete reproducirati videozapise i pohraniti puno multimedijskih datoteka s njima.

Dostupna je verzija verzije datoteke, tako da možete vratiti datoteke na prethodne verzije ako su oštećene ili ste pogriješili.

Za razliku od većine besplatnih usluga pohrane u oblaku, Woelkli ima integriranu aplikaciju za bilješke dostupnu putem svog web klijenta, ali ona je osnovna. Woelkli također nudi aplikaciju za kontakte za spremanje vaših aplikacija i aplikaciju za izradu, uređivanje i sinkronizaciju zadataka, postavljanje podsjetnika ili dodavanje komentara i dijeljenje među korisnicima na istom računu za više korisnika.

Završne misli

Lako je pronaći besplatnu pohranu u oblaku, ali teško je pronaći dobru uslugu. Mnogi dolaze s ograničenjima, tako da će vaš izbor ovisiti o vašim potrebama.

Box nam je na prvom mjestu zahvaljujući snažnoj sigurnosti, značajkama upravljanja korisnicima, integracijama trećih strana za suradnju i dijeljenje. To je rečeno, ako cijenite privatnost koliko štedite novac, vjerojatno ćete htjeti isprobati Sync.com, koji vam daje besplatno šifriranje nulteg znanja.

Dobra vijest je da možete isprobati sve te usluge pohrane u oblaku i odlučiti sami. Obavijestite nas o kojoj usluzi se nalazite i recite nam svoje iskustvo korištenja u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Logotip poslovnog logotipa

Pregled okvira

Počinje od 580 dolara mjesečno
Besplatno dostupni svi planovi

Posjetite Box

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map