SiteGround vs HostGator: Grozni poraz 2020., ali za koga?

Kao dio našeg neprekidnog putovanja za pronalaženjem najboljeg web hostinga vani uspoređujemo dva najveća imena u poslu: SiteGround i HostGator. Oboje imaju priznanja, a SiteGround je zaradio mjesto u našem najboljem web hostingu za WordPress vodič, a HostGator preuzeo je krunu u našem najboljem web hosting vodiču za mala poduzeća. 


Postoji samo jedan način da saznate koji je za vas najbolji, a to je da ih međusobno uspoređujete u obračunu SiteGround vs HostGator. Usporedit ćemo dva pružatelja usluga u nizu rundi da vidimo koji je najbolji za vaš dolar. To je rečeno, HostGator je sličan Bluehostu, pa zamislimo da će izgledati kao i naša utakmica SiteGround vs Bluehost. 

Naša je usporedba namijenjena pronalaženju dvije mogućnosti web hostinga, a ne najbolje općenito. Ako želite vidjeti kako naši konkurenti djeluju na čitavom hosting tržištu, pročitajte našu recenziju SiteGround i HostGator recenziju.

Postavljanje borbe: SiteGround vs HostGator

Obično ocjenjujemo pružatelje web hosting usluga u osam kategorija. Iako je to izvrsno za temeljitost naših pregleda, to omogućuje dugu i prilično dosadnu usporedbu. Umjesto toga, svoje smo kriterije za recenziju saželi u pet rundi, ne samo zbog sažetosti, već i zato je usporedba jednako ponderirana. 

Svaki krug vrijedi bod, a onaj koji na kraju ima najviše bodova pobjeđuje. Zarada bodova na gostovanju u vrstama nije toliko vrijedna kao osvajanje brzine, tako da smo kombinirali runde. 

Pet krugova u kojima ćemo usporediti HostGator i SiteGround su značajke, cijene, jednostavnost upotrebe, brzina i sigurnost. 

Jedina kategorija koja nedostaje je podrška koja u ovom slučaju nije velika stvar. Neki pružatelji usluga, kao što je Hostinger, pružaju izvrsnu podršku, dok drugi, poput FatCow, ne (pročitajte našu Hostinger recenziju i FatCow pregled). Srećom, SiteGround i HostGator jednako se podudaraju u podršci.

1

Značajke

Prvo su značajke. Iako se izraz može mnogo definirati kada je u pitanju web hosting, posebno ćemo tražiti nekoliko stvari. Jednostavan način za izgradnju vaše web stranice, bilo da je to WordPress ili graditelj web mjesta, je bitan, kao i dnevne sigurnosne kopije i SSD diska. Sve drugo će učiniti da se usluga izdvoji iz paketa. 

SiteGround

SiteGround se ističe svojim izvrsnim popisom značajki. Osnovni su podaci pokriveni u svim planovima, uključujući dnevne sigurnosne kopije, izradu web stranica i SSD pohranu, ali i određeni planovi dolaze sa specifičnim značajkama. Za razliku od, recimo, Bluehosta, SiteGround uspostavlja solidnu osnovnu značajku i nadograđuje se na skupljim planovima (pročitajte našu recenziju Bluehosta). 

Posebno se ističe graditelj web mjesta. Mnogo web domaćina uključuju graditelje web stranica sa svojim planovima, ali oni su često osrednji razmišljanja, a ne punopravni alati (primjer pročitajte u našoj recenziji GoDaddy GoCentral). S SiteGroundom dobivate jednog od najboljih graditelja web stranica tamo u Weeblyu.

opcije s blogom

Kao što možete vidjeti u našem Weebly pregledu, on vam daje alate potrebne za izgradnju prekrasne web stranice. Besplatna verzija je uključena s domenom koju ste registrirali, ali možete je nadograditi na viši nivo ako vam treba više medija za pohranu ili proširene značajke e-trgovine.. 

Ako ne želite upotrebljavati web stranicu za izradu web stranica, WordPress se nudi putem cPanela. SiteGround je najbolji način upravljanja jeftinim WordPress hostingom jer uključuje WordPress inscenaciju, vlasnički dodatak za predmemoriranje i upravljana ažuriranja besplatno. To je na vrhu automatiziranih dnevnih sigurnosnih kopija, integracije Cloudflare i besplatnog SSL / TLS certifikata.

Hostgator

HostGator nudi jednako toliko značajki kao i SiteGround, ako ne i više. U tom smislu nedostaje važan aspekt postave SiteGround-a. Iako su dostupne značajke, osnovni podaci nisu uključeni u planove. To ostavlja one sitne novce s web hosting planom koji nema temeljnu funkciju. 

Polazeći od dobra, ipak dobivate pristup Weeblyu, bez obzira koji plan odabrali. U stvari, HostGator uključuje dva graditelja web stranica s vašim planom. Možete nadograditi na Weebly ili HostGator’s Gator. Preporučujemo, međutim, da krenete s bivšim jer Gator ostavlja puno toga za željeti (pročitajte našu Gatorovu recenziju). 

Hostgator-pregled-tržište

Postoje i dodatni proizvodi, uključujući 200 USD kreditnog kredita podijeljenog između Binga i Googlea i 52 instalatera jednim klikom. Kako ćemo stići u treće kolo, ovi instalateri prolaze putem MOJO Marketplacea, što nam je u prošlosti uzrokovalo probleme (primjer pročitajte u našoj recenziji JustHost). 

Ti proizvodi zasnivaju ključne značajke, uključujući automatizirane dnevne sigurnosne kopije, SSD pohranu i skeniranje zlonamjernog softvera. Ovih 200 dolara reklamnih kredita neće vas dovesti daleko, a ako budete dosegli, brza web stranica s SSD memorijom privući će više korisnika. HostGator je fokusiran na sve pogrešne stvari, što vodi na nepovezan i neuravnotežen popis značajki.

Prve okrugle misli

HostGator i SiteGround nude impresivne značajke, ali čini se da je HostGator pogrešno upravljao svojim pristupom. SiteGround vam daje osnovnu osnovu svih planova i na tome nadograđuje s skupljim slojevima. HostGator, s druge strane, skriva značajke kao što su SSD pohrana i dnevne sigurnosne kopije iza platnog zida, čime je pobjednik u ovom krugu jasan. 

Runda: Karakteristika točka za SiteGround

Logotip SiteGround
Logotip HostGator

2

Cijena

Cijene web hostinga nisu tako jednostavne kao što su to, recimo, naše VPN recenzije. U jasnom pokušaju da se čini kao jeftin web hosting, davatelji oglašavaju pogrešne cijene, što može dovesti do razornih posljedica kada je vrijeme za odjavu (primjer pročitajte u našoj recenziji Arvixe). Ovaj krug se ne odnosi samo na cijenu web-domaćina, već i na to koliko je ta cijena jasna.

SiteGround

SiteGround ima shemu cijena bez gluposti koju možemo zaostati. Iako nije tako jasno kao DreamHost – nekoliko ih je, kao što možete vidjeti u našoj DreamHost recenziji – SiteGround ne pokušava prevariti korisnike kad dođe vrijeme za provjeru. Još je bolja činjenica da je SiteGround za početak jeftin.

Kad se prijavite, dobit ćete uvodni iznos koji je jeftiniji od obnove, a što je standardno za većinu web-domaćina. Međutim, ta se cijena obnove ne mijenja na temelju trajanja. Većina web-domaćina naplaćuje veću mjesečnu naknadu što kraće traje, što, na sreću, SiteGround ne radi. 

Dobivate i fleksibilnost da odaberete odgovarajuće trajanje. Nudi jednu do tri godine hostinga, kao i mjesečni plan. Mjesečni plan dolazi s naknadom za postavljanje 14,95 dolara, što je neugodno, ali cijena je ista. SiteGround je jedan od rijetkih koji nudi mjesečne cijene za zajedničke planove, što je dobro. 

Ako isprobate uslugu i odlučite da nije za vas, postoji 30-dnevna garancija povrata novca za zajedničko gostovanje. Cloud hosting ima samo 15 dana, što je razočaravajuće, a namjenski hosting nema garanciju. Unatoč tome, 30-dnevni prozor pokriva većinu lineGroudovih linija.

Hostgator

Gledajući na web lokaciju HostGator, oprostit ćete se kad mislite da je jeftina. Međutim, čini se suprotno onome što volimo vidjeti od web domaćina. Nije jasno koju ćete cijenu platiti dok ne dođe vrijeme za odjavu. Često se planovi za koje se čini da su manji od 3 USD mjesečno dodaju više od 100 USD. 

Cijena koju vidite na web mjestu je ako kupite unaprijed tri godine hostinga. HostGator nije sam u višegodišnjim popustima – pročitajte našu recenziju Hosting24 da biste saznali o usluzi koja to čini ispravno – ali jedini je u povećanju cijene ako idete na kraće vrijeme. Ako vas zanima manje od godinu dana, cijena zajedničkih planova više je nego udvostručena. 

Na kraju ćete platiti više nego što biste dobili s konkurencijom. Najjeftiniji zajednički plan, koji se oglašava u iznosu od 2,75 USD mjesečno, iznosi 11 USD mjesečno ako idete s manje od godinu dana. Unatoč činjenici da se nude jedan, tromjesečni i šestomjesečni planovi, cijena je među njima ista, što nema smisla. 

Međutim, HostGator je izdašniji u svom prozoru za povrat sredstava. Dobijate 45 dana za otkazivanje plana i primanje povrata, što je bolje od SiteGround-a, ali nije tako dobro kao InMotion Hosting. Kao što možete pročitati u našoj recenziji InMotion hostinga, ta vam usluga daje 90 dana da zatražite povrat sredstava. 

Dva okrugla razmišljanja

Izravnajte, HostGator je skuplji od SiteGround-a. To zanemaruje i probleme s varljivim cijenama. Iako HostGator postiže blagi prednost s duljim vremenskim okvirom povrata novca, SiteGround je dosljedniji i transparentniji svojim cijenama, osiguravajući drugu pobjedu u ovom meču.

Runda: Cijena za SiteGround

Logotip SiteGround
Logotip HostGator

3

Jednostavnost korištenja

Jednostavnost korištenja web hostinga uglavnom je usmjerena na naplatu i postavljanje. Nakon pokretanja vaše web stranice, nećete se morati puno baviti web-domaćinom, stavljajući veći naglasak na pokretanje i pokretanje web-lokacije. U ovom ćemo odjeljku pogledati koliko je lako doći do kupnje, kao i koliko je snage dostupno za postavljanje vaše web stranice..

SiteGround

SiteGround ima moderno i pozivno web mjesto. U gornjem izborniku nalazi se samo nekoliko vrsta hostinga, što olakšava pronalazak onoga što vam je potrebno. Nakon što pronađete vrstu hostinga koji želite, odabir plana također je jednostavan. SiteGround nudi najrelevantnije razlike između slojeva odmah, sa svim mršavim detaljima ukopanim u usporedni grafikon.  

Jasna cijena također puno olakšava upotrebu. Prelazak putem blagajne jednostavan je, kao i postavljanje vjerodajnica računa, ali stvari se nakon toga počinju raspadati. SiteGround pomiče se s modernog i uzbudljivog na datum i crtež nakon što prođete zaslon za prijavu. 

Nakon što se prijavite, sletjet ćete na upravljačku ploču vašeg računa – ne cPanel – koja je datirana. Iako je upotrebljiv, SiteGround bi mogao koristiti facelift kada je u pitanju upravljanje vašom uslugom. Preferiramo pojednostavljenu nadzornu ploču računa koju A2 hosting nudi (pročitajte našu recenziju A2 hostinga). 

SiteGround-pregled-cpanel

cPanel nije puno bolji, a doći do njega je noćna mora. Implementacija nije tako uvredljiva kao HostPapa – nekoliko je implementacija, kao što možete pročitati u našoj recenziji HostPapa -, ali to nije moderan cPanel koji smo upoznali s drugim web domaćinima. SiteGround je upotrebljiv, ali izgleda više kao posao nego išta. 

Hostgator

HostGator je inverza SiteGround. Njegova upravljačka ploča je izvrsna, ali prijava je teška. Postoji nekoliko razloga za to, uključujući varljive cijene i mnogo planova, ali najveći je problem što postoje različita područja za prijavu. Ako upotrebljavate alat za izradu web stranica, morat ćete otići na različita područja web mjesta da biste se prijavili u Gator ili svoju redovnu nadzornu nadzornu ploču.. 

Imali smo još više problema kad smo pokušali doći. Nakon što se prijavite, HostGator vam šalje vjerodajnice vašeg računa, uključujući nasumično generiranu lozinku. Ne brine nas taj pristup, ne samo zato što je neugodan, već i zato što može sadržavati vaše podatke za prijavu (više o tome pročitajte u našem LunarPages pregledu). 

Pored toga, nismo mogli upotrijebiti generiranu lozinku. Mi smo izravno kopirali lozinku i spremili je u LastPass (pročitajte naš LastPass pregled), ali ona nije uspjela, čak ni nakon provjere pohranjene lozinke u odnosu na e-poštu. Ako nam HostGator nije poslao pogrešne podatke, nema razloga zašto lozinka ne bi radila. 

Srećom, mnoge od tih problema zaboravili smo nakon resetiranja lozinke. HostGator je zaradio mjesto na našem najboljem web hostingu s vodičem cPanel, i to s dobrim razlogom. Ima moderno i intuitivno sučelje koje upravljanje web stranicom i kupnju dodatnih usluga olakšava. 

Hostgator-pregled-cpanel

Sve u upravljanju vašom web stranicom je jednostavno, što nadoknađuje mnoge probleme koje smo imali tijekom prijave. 

Tri okrugle misli

HostGator je imao problema s postavljanjem, dok je SiteGround bio jednostavan. Kad je došlo vrijeme za upravljanje uslugom, HostGator je imao prednost. Iako je SiteGround i dalje podjednako upotrebljiv, nije toliko primamljiv ili intuitivan kao HostGator.

Runda: Točka jednostavnosti upotrebe za HostGator

Logotip SiteGround
Logotip HostGator

4

Brzina i Uptime

Dok su drugi dijelovi uglavnom mišljenja, brzina je konkretna. Usluge testiramo pomoću dva alata: Pingdom test brzine i opterećenja. Naši testovi se izvode pomoću najjeftinijeg zajedničkog plana s instaliranom praznom verzijom WordPress-a, tako da možemo dobiti osnovno čitanje o tome koliko je uspješan web domaćin. 

SiteGround

SiteGround je jedan od najboljih izvođača koje smo vidjeli među web domaćinima. Bio je brz, prema našim rezultatima Pingdom Test testa, iako se to isprva nije činilo. Bilo nam je potrebno 2,98 sekundi da se učita prazna web stranica WordPress, ali na DNS rezoluciju je potrošeno 2,4 sekunde. Mjerni podaci o povezivanju i čekanju, koji su važniji, imali su svega 280 milisekundi.

SiteGround recenzija brzine test

Na kraju, Pingdom test testa dao je praznoj web stranici 96 od 100, što je najbolji rezultat koji smo vidjeli izvan brzog, ali precijenjenog Pagely (pročitajte naš Pagely pregled).  

Web stranicu smo pokrenuli i putem Load Impact koji je poslao 50 virtualnih korisnika na poslužitelj u roku od pet minuta. Osim testiranja vremena odziva za svakog virtualnog korisnika, zabilježili smo pogreške koje su se pojavile na tom putu. U nekim slučajevima postoji vrijeme učitavanja od 0 milisekundi, što znači da web lokacija ne reagira. 

SiteGround-pregled-loadimpact

Srećom, to nije bio problem sa SiteGroundom. Ostao je dosljedan tijekom cijelog testa, minus udarac na početku. Osim toga, postoji 99,9-postotno jamstvo za produženje vremena koje osigurava da će vaša web stranica ostati aktivna. Ako vaša web stranica padne ispod 99,9 posto, SiteGround će vam nadoknaditi besplatni mjesec hostinga za svaki postotni bod.

Hostgator

HostGator je postigao puno lošije rezultate u našem testiranju brzine. Pingdom test brzine dodijelio mu je 83 od 100, a iako se B ne čini previše lošim, važno je zapamtiti da učitavamo praznu verziju WordPress-a. Kad smo ukopali detalje, ustanovili smo da su mnogi zahtjevi bili blokirani, što je dovelo do otečenog vremena odgovora.

Hostgator recenzija brzine test

Obično se obraćamo našem načinu poboljšanja brzine učitavanja web stranica za poboljšanje brzine, ali to neće odvesti daleko s HostGatorom. Vrijeme čekanja već je izvrsno, što znači da keširanje i kompresija vjerojatno neće puno pomoći. Više se tiče vremena povezivanja i blokiranih zahtjeva, koji su izvan vaše kontrole. 

Kao što smo to radili sa SiteGroundom, vodili smo HostGator kroz Load Impact, koristeći istih 50 virtualnih korisnika tijekom pet minuta. Iako nije tako nedosljedan kao GreenGeeks (pročitajte našu recenziju GreenGeeks), HostGator se borio da ostane na jednom mjestu tijekom testa. Vjerojatno ima puno faktora koji pridonose, ali sumnjamo da je glavni krivac nedostatak SSD-a. 

Postoji i 99,9-postotno jamstvo za produženo vrijeme, što je slično kao SiteGround. Ako vaš zajednički ili prodajni plan padne ispod tog praga, dobit ćete besplatni mjesec hostinga. Međutim, za razliku od SiteGround-a tu se zaustavlja. Bez obzira imate li 99,8 posto ili 0 posto produženog vremena, dobit ćete samo mjesec dana naknade.

Četvrte četvrte misli

HostGator nije najgori izvođač kojeg smo vidjeli, ali je daleko od najboljeg. S druge strane, SiteGround se nalazi pri vrhu popisa, s odličnom brzinom, stalnim performansama i solidnim jamstvom za produženje rada. Bilo koje od tih područja donijelo bi joj pobjedu u ovom krugu, ali, na sreću, dobit ćete sva tri.

Krug: Brzina i vrijeme uputa za SiteGround

Logotip SiteGround
Logotip HostGator

5

Sigurnost i privatnost

Naše posljednje kolo usredotočit će se na sigurnost i privatnost. Istražit ćemo koje su sigurnosne značajke prisutne, uključujući skeniranje zlonamjernog softvera, vatrozid web aplikacije, dnevne sigurnosne kopije i besplatni SSL / TLS certifikat, kao i kako web domaćin postupa s vašim osobnim podacima. 

SiteGround

Kao i njegove uobičajene značajke, sigurnosne značajke SiteGrounda izvrsne su. Postoji više slojeva zaštite, uključujući izolirane web stranice na zajedničkim poslužiteljima, vatrozid web aplikacije, anti-bot sustav usmjeren prema AI i automatizirane dnevne sigurnosne kopije. Osim toga, možete koristiti SpamExperts da biste zaštitili svoju e-poštu. 

Tu je i besplatni SSL / TLS certifikat uključen u sve planove, zaokružujući sigurnosni paket. SiteGround uključuje sve ono što tražimo, pa čak i ide dalje, nudeći izvrsno filtriranje neželjene pošte za e-poštu i izolirani prostor na poslužitelju. Iako su sigurnosne značajke izvrsne, privatnost ponude SiteGround još je impresivnija. 

Nisu na razini, recimo, Midphasea ili WestHosta kad je riječ o privatnosti, ali posao se obavlja (pročitajte naš Midphase pregled i WestHost pregled). Morate platiti za privatnost domene, koja iznosi 1 USD mjesečno, ali to vrijedi za većinu domaćina. Ono što posebno ističe jest politika privatnosti. 

SiteGround kaže da “neće ni na koji način prodati, iznajmljivati, dijeliti ili na bilo koji drugi način objavljivati ​​osobne podatke u komercijalne svrhe”. Većina web domaćina ne može to reći, a u svijetu u kojem usluge web hostinga malo brinu o vašoj privatnosti, lijepo je vidjeti SiteGround postolje iznad ostatka. 

Hostgator

HostGator je dio Endurance International grupe, što nije dobra stvar za privatnost. Prije nego što dođemo do toga, razgovarajmo o pozitivnom stanju. HostGator uključuje pristojno širenje sigurnosnih značajki u svoj plan, uključujući besplatni SSL / TLS certifikat. Pročitajte naše upute o instaliranju SSL certifikata u vodiču za WordPress ako tamo započinjete. 

U skladu s tim, nedostaju automatske sigurnosne kopije i skeniranje zlonamjernog softvera. SiteLock je također pod okriljem EIG-a, a uključuje skeniranje zlonamjernog softvera kao i vatrozid web aplikacije. Iako nismo mogli potvrditi da nije uključen WAF, čini se da HostGator želi sakriti te sigurnosne značajke iza platnog zida. 

Ipak, sigurnost nije glavna briga s HostGatorom. Mnogo više zabrinjava privatnost koju nudi. Svi brendovi EIG-a imaju isti užasni pravilnik o privatnosti koji korporacijskoj glavi omogućava prikupljanje i prodaju onoliko podataka koliko želi.

Pored „medija, promatrača u industriji, marketinških i reklamnih partnera, dobavljača, kupaca, potencijalnih kupaca ili partnera“, EIG ima i popis trećih partnera koji uključuje WPBeginner, Google Ads, Bing, Amazon Web Services i još mnogo toga. Cijeli popis možete pronaći ovdje. 

Pet okruglih misli

Malo se domaćina bavi svojom privatnošću, što znači da će svaka briga biti gotovo automatska pobjeda u ovom krugu. SiteGround ne samo da pokazuje jasniju posvećenost privatnosti, već i snažniji popis sigurnosnih značajki. 

Kolo: Sigurnosna i privatna točka za SiteGround

Logotip SiteGround
Logotip HostGator

6

Završne misli

S četiri pobjede u krugu, SiteGround je naš prvak u ovom natjecanju, što bi trebalo biti malo iznenađenje. Sjedi blizu vrha naših ocjena i oborio je Bluehost kada smo uspoređivali to dvoje. Gotovo na svaki način to je superiorni domaćin. 

Pobjednik: SiteGround

HostGator ima otkupne kvalitete, uključujući više graditelja web stranica, mnogo vrsta hostinga i atraktivnu upravljačku ploču. Međutim, ta područja nisu nam toliko važna. Mnogo su važnije značajke koje su s vašim planom uključene besplatno i koliko ste dobro sigurni vi i vaša web stranica. U tom pogledu HostGator zaostaje. 

Slažete li se da je SiteGround bolja opcija? Zašto ili zašto ne? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map