SiteGround vs GoDaddy: Bitka usmjerena na SMB za 2020. godinu

SiteGround i GoDaddy dvije su vrlo različite web hosting usluge. S jedne strane imate SiteGround koji svoju uslugu usredotočuje na koncizan niz planova i izravnu podršku, a s druge imate GoDaddy, koji nudi gotovo svaku uslugu kojoj bi mali posao mogao zatrebati. Unatoč tome, samo jedan je ušao u naš najbolji web izbor u uži izbor.


Da biste saznali što, nastavite čitati usporedbu SiteGround u odnosu na GoDaddy. Izbacit ćemo pružatelje usluge u ring kako bismo ih izbacili na više rundi. Na kraju, onaj koji osvoji najveći broj rundi, bit će pobjednik. 

To je reklo, ako tek započinjete, ova usporedba ne bi trebala biti jedina stvar koju ćete pročitati, jer ćemo izravno uspoređivati ​​davatelje usluga. Neki se aspekti mijenjaju u odnosu na cjelokupno tržište web hostinga, pa pročitajte našu recenziju SiteGround i pregled GoDaddy da biste saznali o svim uslugama.

Postavljanje borbe: SiteGround protiv GoDaddy

Da bismo osigurali da se svaki krug ponderira jednako, saželi smo osam rundi koje nalazimo u našim recenzijama na pet: značajke, cijene, jednostavnost upotrebe, brzina i sigurnost. 

I dalje ćemo pokriti sve što obično pokrivamo u svojim recenzijama, ali neki će odjeljci biti kombinirani s drugima. To ne samo da usporedbu čini direktnijom, već i čini poštenijom. Uostalom, bod u hostingu vrsta ne drži istu težinu kao brzina. 

Na početku svakog kruga postavit ćemo osnovna pravila i odrediti što tražimo od svakog davatelja usluga. Razgovarat ćemo o svakom, razmisliti o tome kako se uspoređuju i dodijeliti bod pobjedniku. Koji god servis ima tri ili više bodova, dobit će meč. 

Kao i kod svih naših usporedbi, pozivamo vas da pročitate svaki odjeljak, a ne samo skeniranje pobjednika. Na primjer, u našem meču za HostGator vs. Bluehost bilo je više rundi koje su mogle ići u bilo kojem smjeru. U takvim slučajevima slijedimo našu najbolju prosudbu, ali to nije uvijek u redu za sve. 

1

Značajke

Prvo ćemo pogledati značajke. Iako se ovaj odjeljak može kretati od LiteSpeed ​​poslužitelja postavljenih u Hostingeru do vlasničke upravljačke ploče Kinsta, tražimo nekoliko spajalica (pročitajte našu Hostinger recenziju i Kinsta pregled). Naime, tražimo automatizirane dnevne sigurnosne kopije, uključeni izrađivač web stranica i besplatni SSL / TLS certifikat.

SiteGround

SiteGround je tako jak web domaćin jer uključuje toliko mnogo mogućnosti besplatno. Za razliku od HostGator, uključuje ih i preko planova (pročitajte našu recenziju HostGator). Osnove se uzimaju u obzir, uključujući automatizirane dnevne sigurnosne kopije, Cloudflare integraciju i besplatni SSL / TLS certifikat. I tamo se sastavlja web stranica, a na sreću, to je i jedno od najboljih.  

Koji god plan odabrali, možete koristiti besplatnu verziju Weeblya. Kao što je rečeno u našem Weebly pregledu, to je jedan od najboljih graditelja web stranica koje smo testirali, a uklapa se na upravljačku ploču s jednostavnom upotrebom, izvrsne integracije s drugim platformama i brojne značajke. Dobivate plan Povezivanje, koji je u osnovi besplatni plan s vašom domenom, a ako vam trebaju dodatne mogućnosti, možete nadograditi. 

opcije s blogom

U skladu s tim, SiteGround nije jedini web domaćin koji se integrira s Weebly-om (pročitajte našu recenziju Bluehosta da biste saznali više o još jednom). Ono što ga izdvaja su njegove WordPress značajke. Oni uključuju WordPress inscenaciju, interni dodatak za predmemoriranje koji se zove SuperCacher i upravljana ažuriranja za WordPress.

SiteGround, međutim, nije bio najbolji web hosting za WordPress vodič samo na poleđini tih značajki. Za razliku od Kinsta, SiteGround nudi ključne značajke upravljanja WordPress-om za ne više od uobičajenog zajedničkog plana.

GoDaddy

GoDaddy je jedan od najvećih web domaćina obložen značajkama. Zahvaljujući njihovoj čudnoj distribuciji, usluga će vam vjerojatno nedostajati. Umjesto da se slojevi segmentiraju na temelju performansi, GoDaddy ih segmentira na značajke, što rezultira zbunjujućom postavom koja često košta više novca za manje performanse. 

Na primjer, prva dva zajednička plana nemaju SSL / TLS certifikat, a niti jedan od dijeljenih planova ne nudi automatizirane sigurnosne kopije. Možete dodati te značajke u svoj plan, ali to je skupo. Certifikat košta 7 USD mjesečno, a automatizirano sigurnosno kopiranje je dodatnih 3 USD. Za usporedbu, možete kupiti zajednički plan na SiteGroundu za manje novca od SSL / TLS certifikata kod GoDaddy. 

Osim toga, alat za izradu web stranica nije uključen, unatoč činjenici da GoDaddy ima vlastiti dizajn (za naše misli pročitajte našu recenziju GoDaddy GoCentral). Slično kao što HostGator obrađuje graditelj web mjesta Gator, GoCentral je zasebna usluga, što znači da nemate pristup osim ako ne kupite namjenski plan za izradu web stranica (pročitajte naš Gator pregled). 

Kroz web stranicu GoDaddy, jasno je da je više zainteresiran za marketing dodatnih usluga od izrade čvrstog paketa izvan vrata, poput Midphase-a (pročitajte našu Midphase recenziju). To ostavlja planove da se osjećaju skupo, nespretno i neuredno. 

Srećom, postoji iznimka. WordPress planovi su prepuni značajki, uključujući prilagođene teme, čarobnjaka za optimizaciju tražilice, dnevne sigurnosne kopije i još mnogo toga. To kaže, ako je WordPress ono što tražite, skup značajki usmjerenih na performanse programa MDDHosting možda će biti privlačniji (pročitajte našu recenziju MDDHosting).

Prve okrugle misli

GoDaddy bi mogao srušiti SiteGround u ovom krugu s obzirom na to koliko značajki nudi malim poduzećima, ali sve ima priloženu cijenu, čime se osnovni paket osjeća kao dobro. SiteGround uključuje sve što vam je potrebno za vrata, što omogućuje izravan i jeftiniji doživljaj hostinga.

Runda: Karakteristika točka za SiteGround

Logotip SiteGround
GoDaddy Logo

2

Cijena

Nažalost, cijene nisu tako jednostavne kao usporedba cijena kada je riječ o web hostingu. Tema varljivih cijena je sveprisutna, unatoč činjenici da SiteGround i GoDaddy nisu tako nejasni kao Arvixe (pročitajte našu Arvixe recenziju). U ovom ćemo dijelu pogledati koliko je svaka usluga jasna u pogledu cijena i usporediti je s ostatkom tržišta web hostinga. 

SiteGround

SiteGround nije jasan kao 1&1 IONOS o cijenama, ali još uvijek je bolji od Arvixea (pročitajte naš 1&1 IONOS pregled). SiteGround ima uvodnu cijenu koju ćete platiti za početni termin, što je ono što se prikazuje na njegovoj web lokaciji i u gornjoj tablici. To kaže, za razliku od većine domaćina, to ne mijenja cijenu na temelju trajanja. 

Za mjesečne račune naplaćuje se 14,95 dolara, ali činjenica da SiteGround nudi mjesečni plan dovoljno je dobra. Većina web hostova usmjerenih na početnike, poput iPage i FatCow, skrivaju se iza jeftine cijene samo kako bi vas obavijestili da morate kupiti tri godine hostinga (pročitajte naš iPage pregled i FatCow pregled). 

Što se tiče cijene, SiteGround je solidan kada su u pitanju dijeljeni, WordPress i WooCommerce planovi, posebice u usporedbi s precijenjenim Pagely (pročitajte naš Pagely pregled). No izvan njih, stope su više nego što bismo željeli. Na primjer, namjenski planovi počinju sjeverno od 200 dolara. Ako to želite, pročitajte našu recenziju WebHostingBuzz. 

Ako isprobate uslugu i odlučite da vam se ne sviđa, SiteGround vam daje 30 dana da vratite svoj novac. Ipak, to je samo za zajedničko hosting. Dobivate 15 dana za hosting u oblaku i nema razdoblja povrata sredstava za namjenski hosting. U usporedbi sa jamstvom povrata novca A2 u bilo kojem trenutku, ponuda SiteGrounda je manja (pročitajte našu recenziju A2 hostinga).

GoDaddy

Obmanjujuće cijene na stranu, GoDaddy je preskup i zbunjujući. Postoji oko 25 vrsta hostinga, umanjeno za Windows varijacije nekih vrsta hostinga. Čini se da ni tamo nije red za kaos. Neki planovi uključuju značajke koje su skuplje od kupovine a la carte i obrnuto. 

Bez obzira na to, cijena je previsoka. Na primjer, najjeftiniji zajednički plan obnavlja se s 8 USD mjesečno, a iako je to u skladu s puno osnovnih dijeljenih planova, GoDaddy se ne približava značajkama ostalih web domaćina (pročitajte našu recenziju Namecheap za jedan takav web domaćin ). Plan GoDaddy uključuje samo jednu domenu i nedostaju joj sve značajke koje su spomenute u prvom krugu.

Isti višegodišnji shenanigani koje smo vidjeli sa JustHostom prisutni su i ovdje (pročitajte našu JustHost recenziju). Nastavljajući s najjeftinijim dijeljenim planom, pokrećete 3 USD mjesečno kad se prijavite i 8 USD mjesečno nakon obnove. To je jedino ako imate višegodišnji ugovor Ako krenete na tromjesečni plan, skoči na 11 dolara mjesečno. 

Osim toga, trajanje manje od godinu dana predstavlja probleme s povratom novca. Pretplate na godinu ili više dobivaju standardnih 30 dana, ali ako se odlučite za manje vremena, samo 48 sati možete se predomisliti. U odnosu na 90-dnevni prozor povrata novca InMotion Hosting, jamstvo povrata novca GoDaddy je šala (pročitajte našu recenziju InMotion Hosting).

Dva okrugla razmišljanja

Ni cijeneGround ni GoDaddy nisu sjajni kada je u pitanju cijena. U skladu s tim, jasno je da jedna čini puno manje pogrešaka od druge. SiteGround ima nekoliko pogrešnih koraka, ali oni su manji. S druge strane, GoDaddy promašuje marku na gotovo svim računima, s posebno uvredljivom politikom povrata novca.

Runda: Cijena za SiteGround

Logotip SiteGround
GoDaddy Logo

3

Jednostavnost korištenja

Počinjemo prosuđivati ​​jednostavnost korištenja kada sletimo na web stranicu. To znači da je sve, od oduzimanja do postavljanja do upravljanja web stranicama, fer igra. U ovom ćemo dijelu pogledati kako je lako odabrati i kupiti plan od GoDaddy i SiteGround, kao i koliko je intuitivna svaka upravljačka ploča.

SiteGround

SiteGround olakšava odabir i kupovina plana. Izgled web stranice je jednostavan, sa samo nekoliko slojeva za svaku vrstu hostinga i kratak opis razlika među njima. Ako ste upoznati s tehničkim žargonom, postoji i poveznica do detaljne usporedbe slojeva. 

Provjera je slična, s tim da vam SiteGround predstavlja nekoliko mogućnosti i omogućuje vam postavljanje zaporke odmah nakon potvrde plaćanja. To je reklo, nakon što se prijavite, problemi počinju jajati. 

Sletjet ćete na upravljačku ploču koja vam omogućava da se bavite dijelom hostinga svoje usluge. To znači da možete uređivati ​​podatke o naplati, kupiti dodatne usluge i kontaktirati podršku. To je, međutim, datirana implementacija. Još je uvijek funkcionalan, ali mogao bi upotrijebiti lifting lica.

SiteGround-pregled-cpanel

Teško je pronaći i cPanel. Za razliku od našeg najboljeg web hostinga s cPanel odabirom, koji olakšavaju pristup i korištenje cPanela, SiteGround ga ukopa u nadzornu ploču vašeg računa. cPanel je također datiran. Iako je i dalje korisniji od cPanela HostPapa (pročitajte našu recenziju HostPapa), SiteGround nije ažurirao izgled tako da odgovara modernim web domaćinima.

GoDaddy

Web stranica GoDaddy suprotna je od SiteGround-a. SiteGround je miran, hladan i skupljen, dok se GoDaddy čini kao netko kome je uputio adrenalin ravno u vrat. Postoji toliko mnogo vrsta hostinga, usluga i dodataka koji se mogu probiti kroz to da je web stranica noćna mora. 

Kao i kod cijene, za ludilo ne postoji metoda. Neke vrste hostinga imaju gornje izbornike za povezivanje s pododjeljcima, od kojih su neke samo kartice na istoj stranici, a druge različite odjeljke. Čini se da je svaki komad osmišljen izolirano i spojen nakon činjenice. 

GoDaddy-pregled-nadzorna ploča

Blagajna nije ništa bolja, a GoDaddy vas moli da potvrdite plaćanje prije postavljanja domene koju ćete koristiti. Nakon toga možete se prijaviti, ali nećete moći mnogo učiniti sa svojim hosting paketom. Nadzorna je ploča jednostavna, ali jasno je da je GoDaddy više usredotočen na registraciju domene nego na hosting.

U tom smislu cPanel je dostupan i moderna je implementacija. Napajanje cPanela olakšava pronalaženje postavki koje su vam potrebne za upravljanje računom, promjenu postavki hostinga i nadgledanje vaše web stranice. Odabir plana treba ozbiljno raditi, ali upravljanje računom je jednostavno kao što se i dobiva. 

Tri okrugle misli

GoDaddy i SiteGround imaju problema, ali teško je reći što je još gore. SiteGround ima pojednostavljen postupak web stranice i odjave, ali upravljačkoj ploči, iako je funkcionalna, treba ažurirati. GoDaddy, s druge strane, otežava odabir plana, ali upravljanje računom osjeća se moderno i intuitivno. 

Ovo je jedan od onih krugova koji bi mogli ići u bilo kojem smjeru. To je reklo, s obzirom na modernu upravljačku ploču GoDaddy-a, to će donijeti pobjedu. Odabir plana je težak, ali ako znate što tražite ili možete izdržati 15-minutnu glavobolju, ludilo završava. Sa SiteGround je u tijeku proces.

Runda: Točka jednostavnosti upotrebe za GoDaddy

Logotip SiteGround
GoDaddy Logo

4

Brzina i Uptime

Možda je najvažniji aspekt bilo koje web hosting usluge njegova brzina. Naš postupak testiranja je jednostavan: pokrećemo web mjesto pomoću najjeftinijeg zajedničkog plana, instaliramo praznu kopiju WordPress-a i testiramo domenu pomoću Pingdom Test testa i Load Impact. Između njih dvojice možemo dobiti test s jednim bodom i test otpornosti na stres. 

SiteGround

SiteGround je jedna od najbržih usluga web hostinga koju smo testirali izvan Pagely. Pingdom Speed ​​test na našoj je web stranici dodijelio 96 od 100, što odgovara A2 hostingu i Kinstau. U usporedbi sa Site5, korist od performansi je jasna (pročitajte našu recenziju Site5). 

SiteGround recenzija brzine test

Kao što možete vidjeti na gornjem grafikonu, vrijeme učitavanja je bilo dugo. Nažalost, to je bilo zbog dugotrajnog zahtjeva DNS-a. Prelazeći to, metrika “čekanja”, što nas najviše zanima, bila je niska. To je vjerojatno zahvaljujući višestrukim slojevima predmemoriranja SuperCacher ponude. 

Naš test utjecaja opterećenja nije testirao niti jednu točku kao što je Pingdom test brzine. Umjesto toga, poslao je 50 virtualnih korisnika na poslužitelj u roku od pet minuta, mjereći broj ispunjenih zahtjeva i vrijeme odgovora tijekom. SiteGround se pokazao uspješnim, omogućujući svim korisnicima da prođu i ostanu približno isto vrijeme odziva, za razliku od GreekGeeksa (pročitajte naš GreenGeeks pregled).

SiteGround-pregled-loadimpact

Njegovo produženje jamstva je i jedno od najboljih što smo vidjeli. SiteGround jamči da će vaše web mjesto biti uživo 99,9 posto vremena. Ako ikad padne ispod tog praga, dobit ćete besplatno mjesec dana hostinga. To se ipak ne zaustavlja. Za svaki cijeli postotak bodova ispod toga, dobit ćete dodatni mjesec besplatnog hostinga. 

GoDaddy

GoDaddy se nije pokazao dobro prema našoj Pingdom Test Test brzine. Dobili su nas 90 od 100, a iako to izgleda kao mala razlika, nije. Važno je zapamtiti da web mjesto koje testiramo nema sadržaja na njemu, tako da svaka točka ispod 100 znači da nešto postoji izvan naše kontrole. 

GoDaddy recenzija brzine test

Mnogo je razloga što se web stranica može sporije učitavati. Hosting24 pokazuje kako LiteSpeed ​​serveri mogu smanjiti nadzemne troškove poslužitelja, pa sumnjamo da GoDaddy koristi standardni Apache (pročitajte našu Hosting24 recenziju). Vjerojatno se ne događa ni keširanje.

Još više zabrinjavaju naši rezultati utjecaja opterećenja. Pomoću istog testa, GoDaddy je učinio strašno. Nije bilo puno nedosljednosti, ali to je zbog toga što se web lokacija nije učitala za većinu korisnika. Neki su virtualni korisnici imali odgovor od 0 milisekundi i imali smo puno HTTP pogrešaka, što sugerira da nema dovoljno resursa za prihvat skromnog opterećenja.

GoDaddy recenzija opterećenja-utjecaj

Postoji jamstvo produženja rada koje štiti vaš plan, ali ne jamči mnogo. Ako vaša web lokacija padne ispod 99,9 posto produženog vremena, dobit ćete 5 posto mjesečne naknade za hosting. Međutim, ispade određuje isključivo GoDaddy i ne uključuje održavanje (čak i ako je zakazano), prekide u FTP-u ili e-poštu.

Četvrte četvrte misli

Iako je prethodno kolo bilo nijansirano, ovo je jasno. SiteGround ne samo da je postigao bolje rezultate tijekom naših testova, već nudi izdašnije i izravnije jamstvo za produženje rada. GoDaddy, opet, čini se kao da steže novce. 

Krug: Brzina i vrijeme uputa za SiteGround

Logotip SiteGround
GoDaddy Logo

5

Sigurnost i privatnost

Napokon, imamo sigurnost i privatnost. Iako web hosting možda i nije tako očit kao što je to slučaj s našim VPN recenzijama, ovaj odjeljak igra vitalnu ulogu u zaštiti vas i vaše web stranice. Mi ćemo pogledati koliko dobro SiteGround i GoDaddy poštuju vašu web stranicu, korisnike i vaše osobne podatke.

SiteGround

Kao i kod standardnih značajki, SiteGround je pun sigurnosnih značajki. Za početak, dobivate besplatni SSL / TLS certifikat i automatizirane dnevne sigurnosne kopije, ali SiteGround na tome nadograđuje. Tu je i vatrozid web aplikacije koji štiti vaš poslužitelj, sustav protiv botova koji se pokreće AI i sigurnosne kopije na zahtjev ako koristite plan GrowBig ili noviju verziju. 

Postoje integracije i s drugim platformama. Cloudflare je lako postaviti na vašoj web stranici, kao što je i SpamExperts na vašoj e-pošti. Jedina plaćena sigurnosna značajka je SG Site Scanner koji će u datotekama vaše web stranice tražiti zlonamjerni softver. To je 20 dolara godišnje, ali s obzirom na to da slične usluge koštaju mjesečno, cijena je toga vrijedna.

Što se tiče privatnosti, SiteGround nije dobar kao DreamHost, ali malo ih je (pročitajte naš DreamHost pregled). Privatnost domene nije besplatna, što je sjajan posao, ali pokrenut će vam se samo 12 USD godišnje ako to želite. Srećom, politika privatnosti je solidna. 

SiteGround kaže da “neće ni na koji način prodati, iznajmljivati, dijeliti ili na bilo koji drugi način objavljivati ​​osobne podatke u komercijalne svrhe”. Za razliku od robnih marki Endurance International Group, kao što je HostMonster (pročitajte našu recenziju HostMonster), jasno je da SiteGround poštuje vaše osobne podatke.

GoDaddy

Postoji puno sigurnosnih značajki s GoDaddy-om, mnogo više nego kod SiteGround-a ili većine drugih domaćina. Ipak, nitko od njih nije besplatan. Čak i osnovne sigurnosne značajke, kao što su SSL / TLS certifikat i dnevno sigurnosno kopiranje, naplatit će vam naknadu kao i osnovne značajke poslužitelja, poput vatrozida web aplikacije. 

Nešto od toga ovisi o tome koji plan kupite. Kao što je spomenuto, WordPress planovi uključuju impresivan broj značajki, ali mnogo su skuplji od SiteGround-a.

Rečeno je, privatnost je pristojna. Ne dobivate privatnost besplatne domene kao što je to slučaj sa WestHostom, ali SiteGround također ne nudi besplatno (pročitajte našu recenziju WestHost). Politika privatnosti nije tako loša kao što je slučaj s EIG robnim markama, ali mogla bi koristiti rad. 

GoDaddy, kao i svi web domaćini, prikuplja vaše osobne podatke kako bi osigurao nesmetano funkcioniranje usluge i web stranice. Međutim, prema pravilima o privatnosti ti se podaci prodaju oglašivačima. Srećom, to pomalo nadoknađuje činjenica da GoDaddy nudi centar privatnosti koji izravno odgovara na uobičajena pitanja.

Pet okruglih misli

Iako nije tako jasno kao u prethodnom krugu, SiteGround i dalje stoji iznad GoDaddyja. Pored toga što nudi besplatne sigurnosne značajke, SiteGround ne prodaje vaše osobne podatke, potiskujući ih još više u vodeći položaj u ovom posljednjem krugu.. 

Kolo: Sigurnosna i privatna točka za SiteGround

Logotip SiteGround
GoDaddy Logo

6

Završne misli

SiteGround je tijekom ove usporedbe zaradio četiri boda, ali mogao je zaraditi i pet. Jednostavnost upotrebe meka je mjesto inače zvjezdanog servisa, ali nije narušena na bilo koji način. Ako se možete suočiti s datiranim sučeljem, SiteGround je jedna od najboljih web hosting usluga vani.

Pobjednik: SiteGround

GoDady nije loše, ali to otežava postupak nego što bi trebao. Izgleda da je potraga za niklama i zatamnjenjem GoDaddy je povrijedio srž svoje usluge, nudeći skupe pakete koji su veliki na naletima i svjetlo na značajkama. 

Slažete li se da je SiteGround bolja opcija? Postoje li razlozi da više volite GoDaddy? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map