Namecheap vs Bluehost: 2020. idući do pete

Bluehost – u vlasništvu Endurance International Group (EIG) – jedno je od najvećih imena u hosting poslu. Iako se marka nije najbolje istaknula u našem najboljem vodiču za web hosting, ipak je započela dobru borbu u našim usporedbama SiteGround vs Bluehost i DreamHost u odnosu na Bluehost.. 


Rekli smo Namecheap rjeđe – do sada samo u našoj utakmici Namecheap vs. GoDaddy. Međutim, u samoj toj usporedbi impresionirao je Namecheap, pokazujući da vam nije potrebno trošiti mnogo novca da biste dobili izvrsnu uslugu. U ovoj usporedbi Namecheap vs. Bluehost, vidjet ćemo koja usluga je za vas. 

Iako ćemo ih usporediti precizno, preporučujemo da pročitate našu recenziju Namecheap i Bluehost recenziju. Tamo ćete pronaći detaljniju analizu svake usluge, kao i način na koji oni stoje pod nadzorom u odnosu na ostatak tržišta.

Postavljanje borbe: Namecheap vs. Bluehost

Naši se pregledi sastoje od osam odjeljaka, a iako je svaki važan za ocjenu usluge izolirano, nisu sve jednako važne u usporedbi dviju usluga. Umjesto toga, neke smo odjeljke saželi ne samo da bi usporedba bila kraća, već i da svaki odjeljak postane pošteniji. 

Sletili smo na pet područja: značajke, cijene, jednostavnost uporabe, brzina i sigurnost. Usporedit ćemo Namecheap i Bluehost u onim područjima i dodijeliti bod usluzi za koju mislimo da je bolja. Zaokružit ćemo servis s najviše bodova na kraju kao naš prvak. 

Na početku kruga izložit ćemo osnovna pravila i odrediti što tražimo od svojih natjecatelja. Zatim ćemo razgovarati o svakoj usluzi i razmotriti kako ih usporediti. Napokon ćemo proglasiti pobjednika i dodijeliti bod. 

Koristimo bodovnim sustavom da brzo pokažemo koji davatelj usluge preferiramo, ali analiza se tu ne započinje niti zaustavlja. Umjesto toga, koristimo bodove za usmjeravanje naših misli, a u nekim krugovima to je važno znati. Preporučujemo čitanje svakog odjeljka – posebno onog bliskog – kako biste imali ideju zašto smo donijeli našu odluku.

1

Značajke

Značajke su vitalni aspekt izbora usluge hostinga. Iako je lako skrenuti s traga besplatnim ponudama za kreditne oglase, kao što je Site5 (pročitajte našu stranicu5), oni zapravo ne čine mnogo za vašu web lokaciju. Mnogo su važnije značajke poput LiteSpeed ​​poslužiteljskog softvera i predmemoriranja, a obje su dostupne uz Hosting24 (pročitajte našu recenziju Hosting24). 

Dobar domaćin trebao bi pružiti popis značajki koje vam pomažu u izgradnji, optimizaciji i sigurnosti vaše web lokacije. Iako još uvijek mogu biti značajke izvan tih područja, domaćin prvo mora pokriti te osnove. 

Namecheap

S obzirom na cijenu, Namecheap ima impresivan popis značajki, iako postoji jedan sjajan propust. Gotovo svi domaćini omogućuju vam da registrirate besplatnu domenu prilikom kupovine pretplate (pročitajte našu recenziju Mali narančasti samo za jedan primjer). Namecheap to također postoji, ali postoje ograničenja u onome što možete registrirati.

Nudi besplatnu domenu “.website”, ali nije besplatnu “.com” domenu. S obzirom na to da su „.com“ domene većinom najpopularnije, Namecheap preskakanje prošlosti nema nikakvog smisla. Vidjeli smo da i drugi domaćini okrenuti prema registratorima domena – poput GoDaddy (pročitajte našu recenziju GoDaddy) – nude besplatne domene „.com“ s hosting paketom, tako da nema razloga da Namecheap ne može skočiti na brod.  

Ostale su značajke izvrsne. Na primjer, Namecheap uključuje više graditelja web stranica. Standardna opcija, jednostavno nazvana “graditelj web mjesta” u cPanelu, nije impresivna, ali Weebly ili Strikingly možete koristiti i putem trgovine aplikacija. Kao što možete vidjeti u našem Weebly pregledu, jedan je od najboljih graditelja web stranica na raspolaganju. Zapanjujuće nije ni loše, ali imali smo nekoliko problema sa besplatnim planom (pročitajte naš Izuzetan pregled).

namecheap-pregled-web-graditelj

Pored toga, Namecheap nudi i 50 besplatnih PositiveSSL certifikata, dnevno sigurnosno kopiranje i privatnost domene. Iako je nedostatak besplatne registracije domena “.com” veliki problem, popis značajki Namecheapa može se podudarati s onim najboljim od njih, kao što je SiteGround (pročitajte našu recenziju SiteGround).

Bluehost

Čak i više od ostalih EIG marki, Bluehost ima dugačak popis značajki. Iako su neke značajke Bluehosta dostupne samo za viši nivo hostinga, još uvijek imate mnoge na kraju – mnogo za razliku od HostGator (pročitajte našu HostGator recenziju). Od izgradnje do optimizacije do osiguranja vaše web lokacije Bluehost je pokrivao sve vas. 

Bez obzira na plan koji odaberete, dobit ćete besplatan SSL / TLS certifikat i dnevne sigurnosne kopije za svoje web mjesto. Ako možete skočiti na Bluehost-ov najviši Pro plan plana, dobit ćete i 200 USD reklamnih kredita, dvije licence za SpamExperts, CodeGuard Basics, namjensku IP adresu i privatnost besplatne domene. 

Za izgradnju vaše web lokacije Bluehost se integrira s Weeblyom, omogućavajući vam pristup Weebleovom Connect programu, koji obično košta 60 USD godišnje. Ovaj plan, koji uključuje i vašu vlastitu domenu, besplatan je putem Bluehosta, ali ako ga trebate nadograditi, Bluehost to lako čini. Viši slojevi Weeblya uključuju proširenu pohranu i više funkcionalnosti e-trgovine. To je standard za većinu EIG-ovih domaćina. 

glasno urednik

Bluehost se ističe svojom dubokom integracijom WordPress-a. Iako je Bluehost zbog raznih drugih razloga propustio naš najbolji web hosting za Vodič za WordPress, upravljačka ploča usmjerena na WordPress stvar je snova. O tome ćemo više govoriti u trećem kolu. 

Prve okrugle misli

Namecheap ima impresivan popis značajki, posebno po cijeni. Međutim, ne možemo zanemariti nedostatak besplatne domene “.com”. Bluehost pokriva sve što Namecheap radi, ali također pruža jedan od najboljih upravljačkih ploča za WordPress koji smo vidjeli. Dovoljno je za napredovanje u ovom prvom krugu. 

Runda: Ima točku za Bluehost

Namecheap Logo
Bluehost logotip

2

Cijena

Mnogi domaćini počinju se raspadati kada je riječ o cijenama (pročitajte primjer naše Arvixe recenzije). Neki domaćini stoje iznad ostalih u pogledu varljivih cijena, ali Bluehost nije među njima. Namecheap je na sreću. Tijekom ovog kruga procjenjivat ćemo popis usluga po njihovim cijenama, ali više od toga procijenit ćemo koliko jasno Namecheap i Bluehost komuniciraju s tom cijenom.

Namecheap

Namecheap nudi, dobro, jeftino web hosting. To je jedan od najjeftinijih domaćina, čak i konkurentni brendovi otpada, poput 1&1 IONOS (pročitajte naš 1&1 IONOS pregled). Ne očekujemo ništa manje od marke koja u svom imenu ima “jeftino”, ali Namecheap ide još dalje. Ne samo da planove čini jeftinima, već i jasno komunicira o tim troškovima. 

Cijena Naziv karte koja se prikazuje na stranici proizvoda je cijena koju ćete platiti, što je rijetko vidjeti. To znači da usporedba stopa Namecheap-a s, recimo, Hostingerom ne izgleda impresivno (pročitajte našu Hostinger recenziju). Međutim, nakon obnove, cijena je jeftinija od Hostingera. Namecheap nudi planove za mjesec ili godinu dana, pri čemu potonji dobiva popust od 6 do 7 posto.

To vrijedi za zajedničke i WordPress planove. VPS i namjenski korisnici mogu plaćati kvartalno, a preprodavači mogu kupiti do dvije godine. Bez obzira na to, cijena je niska. To je dodatno predstavljeno sa poslužiteljima posvećenim za uklanjanje. Namecheap vraća namjenske servere koji su zastarjeli, i iako neće raditi jednako dobro kao i poslužitelji na LunarPages (pročitajte našu recenziju LunarPages), jedini su način da se posveti hosting za manje od 50 USD mjesečno.

Imate 30 dana da se predomislite ako isprobate uslugu i odlučite da nije za vas. Korisnici VPS-a imaju vlastitu garanciju povrata novca, koja omogućuje samo dva tjedna. Iako je mjesec standardan za većinu domaćina, vidjeli smo dulje prozore povrata novca, poput 90-dnevne garancije InMotion-a (pročitajte našu recenziju InMotion Hosting).

Bluehost

Kada su u pitanju varljive cijene, nitko to ne čini poput Bluehosta. Šteta, štoviše, sama cijena nije najgora što smo vidjeli (pročitajte naš Pagely pregled). Problem sa Bluehostom nije cijena koju naplaćuje, nego koliko je zbunjujuće pronaći cijenu koju ćete platiti. 

Uzmimo, na primjer, zajedničke planove. Stranica proizvoda prikazuje početnu stopu kao i stopu obnove. To je standard za većinu domaćina, ali ono što ne komunicira je da možete kupiti samo između jedne i tri godine hostinga, i da se cijena mjesečno povećava kako se trajanje povećava. 

Nijedna od ovih praksi nije izolirana loše. Činjenica je da Bluehost čeka do odjave kako bi vas obavijestio što je (pročitajte našu recenziju A2 hostinga za primjer kako domaćin treba postići ovu shemu cijena). Nadalje, Bluehost je na blagajni unaprijed odabrao više dodataka, što je često jednaka dvostrukoj cijeni od hostinga.

Što se tiče povratka novca, Bluehost nudi 30 dana. Međutim, u usporedbi s Namecheap-om, za to ćemo pristati Bluehost. Oboje nude mjesec dana kako bi dobili povrat, Bluehost vas u početku prisili na višegodišnji plan.

Dva okrugla razmišljanja

Bluehost otežava tijekom procesa odjave saznati koju ćete cijenu platiti. Stope same po sebi nisu loše, ali nisu ni impresivne. S druge strane, Namecheap je jasan o svojim cijenama, a te cijene su jeftinije od većine tržišta, gurajući ga u prednost u ovom krugu.. 

Okrugla: Cijena za Najam

Namecheap Logo
Bluehost logotip

3

Jednostavnost korištenja

Sve od odabira plana do kupnje do postavljanja vaše web stranice predstavlja jednostavnost upotrebe za web hosting. Iskreno, pokretanje stranice je teško, pa je važno sve što olakšava postupak. Kao što smo vidjeli s domaćinima kao što je Kinsta, iskustvo tekućeg odvikavanja i postavljanje mogu donijeti značenje (pročitajte naš Kinsta pregled). 

U ovom ćemo krugu opisati iskustva koja smo imali prilikom postavljanja računa sa Bluehost i Namecheap. 

Namecheap

Odabir plana imetka nije težak, pogotovo s tim koliko jasno komunicira s cijenom. Blagajna je, međutim, drugačija priča. Iako Namecheap ne zahtijeva nikakve podatke više od bilo kojeg drugog domaćina, svaki korak postupka naplate segmentira na odvojene stranice. 

Zbog toga se ono što bi trebao biti neposredan postupak osjeća nepotrebno dugotrajno. Stvaranje računa je jedna stranica, podaci za naplatu druga, a potvrda vaše narudžbe još je jedna. Cijeli se postupak može sažeti na stranicu ili dvije. Srećom, lozinku ste postavili tijekom oduzimanja, tako da ne morate preskakati e-poštu nakon plaćanja. 

Nakon toga možete se prijaviti. Iz perspektive web hostinga, upravljačka ploča je razočaravajuća. Namecheap se jasno fokusira na registraciji domene svog poslovanja, koristeći kartice na lijevom izborniku kao način za daljnje oglašavanje hostinga za vaše domene. Slične probleme vidjeli smo i tijekom našeg pregleda WestHosta.

namecheap-pregled-račun-nadzorna ploča

Nadalje, bombardiranje reklama otežava pronalaženje cPanela koji je sahranjen u hijerarhiji opcija s glavne stranice upravljačke ploče. cPanel je u redu, ali nije ništa posebno. Izvan odjeljka “ekskluzivnih” aplikacija na vrhu zaslona, ​​implementacija je na zalihama. 

Bluehost

Bluehost nam je stvorio nekoliko problema tijekom odlaska, ali sam proces nije bio težak. Izvan prethodno odabranih dodataka, blagajna ide glatko, a sve je segmentirano na par stranica. Nakon što potvrdite uplatu, prijeći ćete na zaslon za stvaranje lozinke. Tu smo imali problema. 

Svjesni opasnosti od cyber kriminala, stvorili smo lozinku s jednim od naših najboljih upravitelja lozinki, LastPassom (pročitajte naš LastPass pregled). Međutim, svaki put kada smo zalijepili lozinku, došlo je do pogreške. Napokon smo upisali lozinku i ona je radila, što sugerira da stranica za stvaranje lozinke ima nešto pogrešno s njom prilikom lijepljenja unosa. To je smiješno, iskreno, kao što je upravitelj lozinki glavna stavka za većinu modernih preglednika. 

Ipak je lako zanemariti sve to kada razmislite o upravljačkoj ploči. Bluehost ima izvrsno intuitivnu i vrlo funkcionalnu nadzornu ploču koja vam omogućava upravljanje WordPress web lokacijama bez ikakve prijave. Napravio je naš najbolji web hosting s cPanel vodičem s razlogom. 

BlueHost-pregled-upravljačke ploče

I sam cPanel radi izvrsno. Umjesto da vas pošalje u zasebno područje, Bluehost integrira cPanel u upravljačku ploču. Srećom, integracija djeluje za razliku od HostPapa (pročitajte našu recenziju HostPapa). Od nadzorne ploče do cPanela, Bluehost je radost za upotrebu, posebno ako imate web stranicu WordPress.

Tri okrugle misli

Jedna od najjačih tačaka Bluehosta je jednostavnost upotrebe, a posebno dobro sjaji u odnosu na Namecheap. Iako Namecheap nije teško koristiti, nedostaje mu Bluehost poljski, što ga gura dalje iza ovog kruga.

Okrugla: Jednostavnost upotrebe za Bluehost

Namecheap Logo
Bluehost logotip

4

Brzina i Uptime

Brzinu web hostinga testiramo pokretanjem web stranice s najjeftinijim zajedničkim planom i instaliranjem prazne kopije WordPressa. Zatim pokrećemo to testno mjesto – koje ne ispunjavamo bilo kojim sadržajem – kroz dva referentna mjerila: Učitaj utjecaj i Test brzine Pingdom-a. U ovom ćemo krugu usporediti rezultate koje smo sakupili za Bluehost i Namecheap. 

Namecheap

Namecheap se pokazao dobro tijekom našeg Pingdom testa, iako smo vidjeli bolje. Naše je testno mjesto dobilo 90 od 100, što je pristojno, ali nije sjajno. Rezultat možete poboljšati slijedeći korake u našem vodiču za poboljšanje vodiča o vremenu učitavanja web mjesta. 

namecheap recenzija brzine test

Kao što možete vidjeti na gornjem grafikonu, puno je vremena izgubljeno dok je preglednik čekao da primi podatke. Kompresija i predmemoriranje obično mogu riješiti ovaj problem, čiji posljednji naziv ne uključuje u svoj najjeftiniji zajednički plan. Najviši nivo zajedničkog hostinga Namecheapa uključuje eAccelerator i xCache, koji bi trebali poboljšati vaše vrijeme učitavanja. 

Naš test utjecaja opterećenja ipak je prošao bez problema. Ovaj alat koristimo za slanje 50 virtualnih korisnika na poslužitelj u roku od pet minuta, što simulira skromno opterećenje. Namecheap je mogao izdržati pritisak bez ikakvih problema, održavajući konzistentno vrijeme reakcije tijekom cijelog testa i vraćajući nikakve pogreške.

namecheap-pregled-load-utjecaj

Što se tiče produženog vremena, Namecheap ima 99,9-postotno jamstvo za produkt planove i VPS-ove usluge te 100-postotno jamstvo za sve ostalo. Ako dođe do prekida rada vaše web lokacije, Namecheap će pružiti uslugu u jednom danu za svaki sat koji nije zakazan, a vaša web lokacija ne radi.

Bluehost

Bluehost je jedan od najbržih web hosting usluga koje smo testirali. U našem Pingdom testu zabilježeno je 94 od 100 – samo ih je pobijedilo 96 od 100 koje smo dobili od SiteGround-a, A2 hostinga i hostinga24. Grafikon u nastavku sugerira da se događa nešto keširanja izvan okvira, zbog čega je Bluehost imao bolje rezultate od Namecheap-a. 

BlueHost recenzija brzine test

Međutim, utjecaj opterećenja doveo je do manje poželjnih rezultata. Naš je test bio isti: 50 korisnika u roku od pet minuta. Međutim, Bluehost to nije mogao podnijeti. Većina VU vratila je vrijeme odziva od nula milisekundi, što znači da se web mjesto uopće nije učitalo. Nadalje, došlo je do više HTTP pogrešaka. 

To obično sugerira da ima premalo resursa za broj korisnika na poslužitelju. Umjesto da čeka učitavanje web mjesta, poslužitelj postaje preopterećen i vraća pogreške u zahtjev. Vjerovatno je da Bluehost do kraja puni svoje zajedničke servere, što vašu web lokaciju potencijalno čini nedostupnom dok je pod opterećenjem.

BlueHost-pregled-load-utjecaj

Bluehost također ne jamči produženje rada. Kao razlog mogućeg prekida rada navodi „složenost i prirodu zajedničkog web hosting okruženja“, što je smiješno. Dijeljeni hosting je složen, ali posao je Bluehosta da se nosi s tom složenošću. Ako drugi domaćini mogu jamčiti produženje rada, Bluehost može i to. 

Četvrte četvrte misli

Ovo kolo je naporno. Bluehost je tehnički brža usluga, ali sve što se uzme u obzir, Namecheap je bolja opcija. Ima jamstvo produženog rada i bolje se ponaša u našem testu opterećenja opterećenja. Što se tiče brzine, vjerovatno je možete poboljšati keširanjem i kompresijom, što nije teško učiniti. 

Okrugla: Brzina i vrijeme skretanja za imenjak

Namecheap Logo
Bluehost logotip

5

Sigurnost i privatnost

Naše posljednje kolo usredotočeno je na sigurnost i privatnost, a nažalost, pisanje je već na zidu. Kao što smo ranije spomenuli, Endurance International Group posjeduje Bluehost, a ako ste pročitali bilo koji od naših EIG pregleda – poput naše iPage recenzije – to znate loše za sigurnost i privatnost. 

Namecheap

Namecheap vam daje sve alate potrebne za osiguranje sigurnosti web stranice. Kao što je spomenuto, uz svoj plan dobivate 50 besplatnih SSL / TLS certifikata, što znači da možete zaštititi više domena i poddomena. Uz to imate pristup dnevnim sigurnosnim kopijama i skeniranju zlonamjernog softvera. 

Posljednja stavka je najrjeđa. Namecheap vam omogućuje skeniranje zlonamjernog softvera na web mjestu jednom dnevno pomoću alata “skener virusa” u cPanelu. Samo će skenirati vašu web lokaciju – ne čistiti je – što je neugodno. Međutim, s obzirom da većina domaćina naplaćuje od 2 do 5 USD za sličan alat, mi smo u sadržaju.

Što se tiče privatnosti, Namecheap je solidan. Uključuje privatnost domene sa svakom domenom, što znači da zamjenjuje podatke u WHOIS zapisu pogrešnim podacima. Namecheap čak uključuje privatnost domene pri prijenosu domena – a što nedostaje čak i domaćinima usmjerenima na privatnost, poput Midphase-a (pročitajte našu Midphase recenziju). 

Politika privatnosti je zvučna, iako nije tako zvučna kao DreamHost-ova. Namecheap prikuplja osobne podatke, kao i većina web hostinga, ali ih koristi samo u interne svrhe. Jedino što dijeli s reklamnim partnerima jesu neki neosobni podaci. 

Bluehost

Privatnost je najslabija točka Bluehosta. Svi brendovi EIG-a dijele politiku privatnosti koja korporacijskoj glavi omogućuje prikupljanje i dijeljenje onoliko podataka koliko želi. Još više zabrinjava njegov popis partnera, koji uključuje Facebook, Twitter, WPBeginner, Bing, Verizon, Google Ads i još mnogo toga. 

Trebalo bi doći malo iznenađenje da Bluehost ne uključuje privatnost besplatne domene u planove. Međutim, neki se planovi događaju. Pro zajednički plan, primjerice, uključuje privatnost domene i namjensku IP adresu. 

Sigurnosne značajke su pristojne, premda bismo željeli da je ona uključivala i neke verzije SiteLocka u njegove planove. Dobijate besplatni SSL / TLS certifikat i automatske dnevne sigurnosne kopije sa svojim planom. Skeniranje zlonamjernog softvera pomoću SiteLocka trebalo bi biti uključeno besplatno, no nažalost nije.

Ni mi nemamo pojma kako Bluehost štiti svoje poslužitelje. Kontaktirali smo podršku za Bluehost i pitali vas o ModSecurity i BitNinja, koje su standardne sigurnosne značajke za Apache poslužitelje. Reprezentativac nam nije mogao pomoći, jednostavno nas je uputio na stranice proizvoda Cloudflare i SiteLock, umjesto da odgovori na naše pitanje.

Pet okruglih misli

Kao što je spomenuto na početku runde, pisanje je bilo na zidu. Bluehost ima strašnu privatnost. Ni sigurnosni paket nije impresivan, pogotovo zato što bi integracija SiteLocka bila tako jednostavna. Namecheap ne samo da nadmašuje Bluehost kada je riječ o sigurnosti i privatnosti, već nadmašuje većinu domaćina. 

Kolo: Sigurnost i točka privatnosti za Namecheap

Namecheap Logo
Bluehost logotip

6

Završne misli

Nakon tri kola, Namecheap je naš prvak, ali samo po malo. Ako pogledate našu arhivu web hostinga, vidjet ćete da ime Namecheap-a ne dolazi puno. Nije da je Namecheap loša usluga – da taj Namecheap nije najbolja usluga. Preko ploče to je malo iznad prosjeka. 

Pobjednik: Imenik

Bluehost ćete vidjeti mnogo češće, ali samo zato što ima ekstremne uspone i padove. Svijetli dijelovi usluge čine je jednim od najboljih u svijetu, ali problemi su to preveliki da bi se mogli zanemariti. 

Slažete li se da je Namecheap bolja opcija? Zašto ili zašto ne? Javite nam u komentarima u nastavku. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map