Najbolji web hosting za WordPress u 2020. godini

WordPress je jedna od najpopularnijih platformi na svijetu. Sustav za upravljanje sadržajem pokreće ogromne web stranice, uključujući one za Walt Disney Company, Vogue, BBC America i Microsoftov News Center. Ne iznenađuje da pokretanje velikih brandova poput kojih zahtijeva najbolji web hosting, a mi smo tu da vas vodimo tim putem. 


Pogled na izložene web stranice WordPressa pokazuje da ste u dobrom društvu, ali ako ne upotrebljavate najbolji web hosting za WordPress, vaša će web stranica vjerojatno propasti. Iako platforma nudi veliku fleksibilnost, osiguravanje brzog i sigurnog prijenosa vašeg sadržaja trebao bi biti prvi korak u izradi vaše web stranice. 

Dat ćemo pet preporuka i jednu časnu spomen za WordPress web hosting. Isprobali smo gotovo 30 pružatelja usluga za brzinu, sigurnost, jednostavnost upotrebe, mogućnosti i još mnogo toga, a donji su odabiri krema usjeva za WordPress. Prije nego što prijeđemo na to, pogledajmo kako smo se odlučili za to. 

Također, ako ste novi u WordPressu i želite saznati više o platformi, svakako pogledajte našu seriju vodiča za WordPress:

 • Vodič za upotrebu WordPressa za početnike
 • Posredni vodič za korištenje WordPress-a
 • Napredni vodič za korištenje WordPress-a

Najbolji web hosting za WordPress 2020

Odabir najboljeg web hostinga za WordPress

Kada kažemo WordPress web hosting, mislimo na upravljani hosting. Dok kupujete unaokolo, vjerojatno ćete vidjeti usluge za koje tvrdi da nude „WordPress hosting“ kada su u stvari samo prekinuli zajedničke planove (primjer pročitajte u našoj recenziji GoDaddy). Ti planovi ne nude značajke specifične za WordPress, ali imaju oznaku koja radi jednostavne navigacije i rezultata pretraživanja. 

Ako niste upoznati sa zajedničkim hostingom, pročitajte pregled vrsta hostinga. Mnogi WordPress planovi i dalje koriste zajednički hosting, ali oni u potpunosti upravljaju. To znači da se ažuriranja jezgre i dodataka WordPress-a automatski preusmjeravaju na vašu web stranicu, osiguravajući da ste zaštićeni od najnovijih cyber kriminala i da možete koristiti najnovije značajke. 

Postoje dvije iznimke od tog pravila, a to je uglavnom zbog brzine, kojom ćemo se dotaknuti za minutu. Osim upravljanog hostinga važne su i značajke za WordPress. Bluehost, na primjer, ima nadzornu ploču koja se dobro integrira s WordPressom, ali ovaj vodič neće praviti iz drugih razloga (pročitajte našu recenziju Bluehosta).

WordPress brzina

Prije svega, brzina je najvažniji faktor u potrazi za WordPress web hostingom. WordPress je CMS otvorenog koda koji se temelji na PHP-u i MySQL-u, a s obzirom na tu fleksibilnost, omogućuje vam izgradnju web mjesta na gotovo bilo koji način koji želite. Iako se preporučuje minimalno znanje o kodiranju, nije potrebno. 

Svoju web stranicu možete izgraditi pomoću prilagođenih tema, dodataka i više, ali iako to osigurava lijepu i funkcionalnu web stranicu, može trajati ogromna brzina vaše web stranice. Kao što možete vidjeti u našem vodiču za poboljšanje vodiča za učitavanje web mjesta, puno toga možete učiniti, ali dio brzine je u rukama web-domaćina. 

To čini brzinu važan čimbenik za WordPress, jer često zahtijevate da vaša web stranica kopa po gustim bazama podataka kako bi pronašla podatke uz istovremeno učitavanje slika i dinamičkog sadržaja. WordPress je izvrstan zbog svoje fleksibilnosti, ali to često dovodi do velikog naleta, što znači sporije vrijeme učitavanja.

Što se tiče brzine prosudbe, web domaćin može učiniti mnogo stvari, ali ono uglavnom započinje s arhitekturom u kojoj se nalazi vaša web stranica. Kinsta, na primjer, pokazuje moć gostovanja u oblaku za WordPress, dok Hostinger dokazuje da Apache nije najbolji izbor za poslužiteljski softver. 

U kombinaciji s tim više je slojeva predmemoriranja važno jer im to omogućuje posluživanje sadržaja pohranjenog u memoriji, a ne ponovnog prolaska kroz bazu podataka. Mreža za dostavu sadržaja, kao što je Cloudflare, također pomaže, a kao što možete pročitati u našem vodiču o Cloudflareu, postoji besplatan plan koji bilo koja web stranica može koristiti. 

Sada kada razumijete kako smo napravili svoje izazove i što je važno za WordPress, vrijeme je da krenete s našim popisom. Puno je opcija vani, pa je bila teška bitka, no petorica koje smo stvorili pružili su izvrsne performanse za WordPress po pristojnoj cijeni i puno mogućnosti, za pokretanje. 

1. Najbolji web hosting za WordPress: Kinsta

Kratki pogled našeg pregleda Kinsta pokazat će da je to jedna od skupljih opcija koje smo pogledali. Iako se igra djeteta u odnosu na Pagely, Kinsta i dalje košta oko dvostruko više od konkurentskih WordPress planova. To znači da ćete platiti više, ali unaprijediti mogućnosti i brzinu su preveliki da bi ih se zanemarilo.

kinsta-Slider1

Za razliku od nekih opcija, Kinsta je isključivo pružatelj usluge hostinga u oblaku koji koristi moć Google Clouda za isporuku vašeg sadržaja širom svijeta. Kao što je spomenuto, brzina je važna za WordPress, a posvećivanje resursa dio je osiguravanja brzog postojanja vaše web stranice. Kod Kinsta to ne brine.

Osim toga, to je jedna od rijetkih usluga koja je posvećena WordPressu. Iako smo pokazali fleksibilnost tijekom našeg pregleda, posvećenost WordPressu ovdje je sve naopaka. Vašim se planom u potpunosti upravlja, što znači da su ažuriranja jezgara i dodataka ne-problem. 

Uključene su i neke značajke kvalitete života, poput WordPress inscenacije i internog dodatka za predmemoriranje za WordPress. Uz to, dobivate CDN izgrađen za HTTP / 2 i IPv6, kao i potpunu pohranu SSD-a i podršku za mreže s više web stranica. Sve što kombinira dovodi do impresivnih performansi, posebno u usporedbi s GreenGeeks-om (pročitajte našu recenziju GreenGeeksa).

Ostali razlozi koji volimo Kinsta

Iako su značajke WordPressa najimpresivnije, Kinsta nije zaostao kada je u pitanju osnovno. Vaš plan dolazi s besplatnim SSL / TLS certifikatom, automatskim dnevnim sigurnosnim kopijama, distribuiranom zaštitom odbijenih usluga i stalnim nadzorom produženog rada. Ni pravila o privatnosti nisu loša, što je sve rjeđe (pročitajte našu recenziju HostGator za više o tome). 

Ipak, najviše se ističe korisničko iskustvo. Kinsta je radost korištenja od blagajne do vođenja hostinga. Zapošljava vlasničku upravljačku ploču koja ne sprečava način na koji tražite. Za razliku od LunarPages-a, Kinsta je sagradio svoju upravljačku ploču s obzirom na korisnike WordPress-a (pročitajte našu recenziju LunarPages).

Sustav je toliko fluidan da nam je trebalo manje od pet minuta da odaberemo plan i pokrenemo i pokrenemo web mjesto. Iako se mnogi WordPress domaćini povuku za noge dok ste postavili – pročitajte naš primjer JustHost za primjer – Kinsta dobiva web lokaciju gotovo odmah. Cijena je viša, ali barem postoji 30-dnevno jamstvo povrata novca.

2. SiteGround

Za povoljnije proračune SiteGround je odličan izbor. U usporedbi s drugim upravljanim domaćinima WordPress-a, planovi su standardni: dobivate WordPress predmemoriranje, upravljanje ažuriranjima, dnevno sigurnosno kopiranje i postavljanje faza. Ono što čini SiteGround sjaj je da nudi sve to po niskoj cijeni. 

SiteGround-Slider3

Bilo bi vam oprošteno jer je SiteGround jednostavno prekinuo svoje zajedničke planove za WordPress jer su cijene, pa čak i imena, iste. U skladu s tim, postoji dovoljno značajki za WordPress da bi se postava postavila samostalno. To uključuje do tri sloja SuperCachera, WP-CLI koji je predinstaliran i WordPress postavljanje jednim klikom.

Kao i u slučaju Kinsta, i vaš se plan postavlja odmah, što znači da ne morate žuriti s instalatorom aplikacije Softaculous. Ako stižete s drugog web domaćina, SiteGround također nudi besplatan prijenos WordPressa. 

U skladu s tim, strop je niži za SiteGround. Ne može sadržavati vrste web lokacija koje Kinsta može, a dopunjen je planom koji podržava oko 100.000 posjeta mjesečno. Međutim, ako tek sada skidate web lokaciju, SiteGround po razumnoj cijeni može pružiti sve bitne značajke WordPressa.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju SiteGround

SiteGround nije samo za novorođenčad. Raspored planova je gust, počevši od zajedničkog hostinga koji može primiti oko 10.000 korisnika i prelaska na cloud hosting koji dolazi s vlastitim setom namjenskih resursa. Možete koristiti i oblak planove za WordPress, pa je put nadogradnje dostupan ako želite. 

Ono što stvarno prodaje SiteGround su njegove značajke. Sve se računa, uključujući dnevne sigurnosne kopije, više slojeva predmemoriranja, besplatni SSL / TLS certifikat i neograničene adrese e-pošte na vašoj domeni. Ako ne upotrebljavate WordPress, možete iskoristiti i web stranicu Weebly, koja je jedan od najboljih proizvođača web stranica (pročitajte naš Weebly pregled). 

Brzina je također izvrsna, jer se SiteGround približio performansama Kinsta na planu koji košta pola manje. Iako korisničko iskustvo pati zbog datirane verzije cPanela, sve ostalo o SiteGroundu vrhunsko je. Možete ga isprobati u 30-dnevnom prozoru povrata novca ili pročitati našu recenziju SiteGround da biste saznali više.

3. DreamHost

Što se tiče brzine, značajki i vrijednosti, DreamHost sjedi uz SiteGround. U skladu s tim, DreamHost ima moćniji WordPress hosting putem svojih DreamPress planova, koji počinju s mjesečnim ograničenjem prometa tamo gdje završavaju planovi SiteGround..

DreamHost-pregled-dreampress-upravljačke ploče

Postoje i osnovni upravljani WordPress planovi i oni su otprilike iste cijene kao SiteGround, ali mi smo više impresionirani DreamPressom. Kao i Kinsta, DreamHost koristi Cloud hosting za svoje DreamPress planove, koji nude bolju redundantnost u slučaju kvarova i veću brzinu. 

Najosnovniji plan može podnijeti 100.000 posjeta, dok najskuplji Pro plan može smjestiti milijun. DreamHost ipak ne nadzire ili ograničava vaš promet. Resursi koji se poslužuju iz predmemorije, koji uključuje DreamHost, ne uračunavaju se u ograničenje prometa, a s obzirom da je to omogućeno prema zadanim postavkama, dobro je da nemate ograničenje prometa.

Tu su i sve bitne stavke WordPress-a, uključujući i upravljana ažuriranja, automatsko izradu sigurnosnih kopija, postavljanje jednim klikom i neograničen CDN. DreamHost s vašim planom uključuje i plaćenu verziju Jetpacka, koja vam omogućuje korištenje dugog popisa premium WordPress tema i skeniranje vaše web stranice zbog zlonamjernog softvera.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju DreamHost

Pristup DreamHost-a bez gluposti web hostingu čini ga privlačnim. Na svakoj stranici proizvoda možete prebaciti mjesečnu i godišnju cijenu tako da kod odjavljivanja nema iznenađenja – pročitajte naš Arvixe pregled kako biste saznali o usluzi koja vas iznenađuje – a za početak nema neupadljivih dodataka ili naknada.. 

Što je još važnije, DreamHost se posvećuje sigurnosti i privatnosti koja se rijetko viđa iz usluga web hostinga. Sve domene uključuju besplatnu privatnost domene, koju smo vidjeli samo nekolicina pružatelja usluga (pročitajte naš WestHost pregled i Midphase pregled da biste ih vidjeli). Osim toga, DreamHost je na sudu obranio jednog od svojih kupaca protiv američkog Ministarstva pravosuđa. 

Ni njegova brzina nije loša, ali naše testiranje pokazuje da je sporije od Kinsta i SiteGround-a. Unatoč tome, DreamHost nudi mnogo vrijednosti za malo novca, a s obzirom na to da postoji 97-dnevno jamstvo povrata novca, mali je rizik da ga unovčite. Možete saznati više u našoj DreamHost recenziji. 

4. Hostinger

Hostinger je najbolja usluga web hostinga koju smo pregledali. U skladu s tim, zauzima četvrto mjesto na ovoj listi jer ne nudi upravljani WordPress hosting. Ipak, cijena, brzina i značajke savršene su za WordPress, čak i ako to znači da ćete morati sami ažurirati jezgru i dodatke. 

hostinger-pregled-cpanel

To je zato što Hostinger koristi LiteSpeed ​​poslužitelje. Većina web-domaćina koristi poslužiteljski softver Apache jer je to open source i prilagodljiv. LiteSpeed ​​je alternativni softver koji se također integrira s alatima poput ModSecurity-a, ali to čini s manje troškova. 

Manja nadzemna cijena znači veću brzinu na zajedničkim planovima, a s obzirom na nisku cijenu Hostingera, to je kombinacija koju možemo zaostati. Bez obzira gledate li najjeftiniji zajednički paket koji može biti dostupan za manje od jednog mjeseca mjesečno ili nešto slično, primjerice plan oblaka, Hostinger nudi izvrsnu brzinu.

Uz to, uključuje više slojeva predmemoriranja, što je, kao što je spomenuto, važno za WordPress. Ako je Hostinger ponudio upravljani plan WordPressa, lako bi pobijedio Kinsta. Iako je nesretno što jedan nije ponuđen, performanse, značajke i cijena Hostingera neosporni su, što ga čini odličnim izborom za WordPress. 

Ostali razlozi koji volimo Hostingera

Hostinger se izdvaja iz gomile jer nema grube rubove. Iako A2 hosting pruža izvanredne performanse, postavljanje može biti teško, ali 1&1 IONOS nudi kvalitetan hosting po proračunu, mnoge njegove značajke osjećaju se potopljeno (pročitajte našu recenziju A2 hostinga i 1&1 IONOS recenzija). 

To nije slučaj s Hostingerom. Brzina, cijena i značajke izvrsne su, kao i korisničko iskustvo. Za razliku od većine naših najboljih web hostinga s cPanel odabirom, Hostinger uzima poznato web hosting sučelje i nadograđuje se na njemu. Upravljanje datotekama i bazama podataka jednako je jednostavno, ali uz dodatak ugrađenog tržišta i hosting računa. 

Hostinger se slaže s tim, a iako nije savršen izbor za WordPress, prokleto je dobar. Morate se sami baviti instaliranjem ažuriranja WordPress-a, ali s obzirom na to koliko Hostinger nudi i po kojoj cijeni, trade-off vrijedi. Možete saznati više u našem Hostinger pregledu ili ga isprobati s 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

5. MDDHosting

Poput Hostingera, MDDHosting ne nudi upravljane WordPress planove. Postoje i drugi davatelji usluga kojima je upravljao takav popis, kao što je InMotion Hosting, ali kao što možete pročitati u našem pregledu InMotion Hosting, postoje mnogi problemi s brzinom u vezi s tom uslugom. Ovdje dajemo prioritet brzini, značajkama, vrijednosti i sigurnosti prilikom automatskog ažuriranja. 

mddhosting-Slider1

To ne znači da ćete biti ostavljeni na hladnom ako nešto pođe po zlu sa vašom WordPress web stranicom. MDDHosting nudi podršku na ulaznicama 24/7, a iako želimo vidjeti live chat, replika s kojom smo razgovarali bila je korisna tijekom cijelog testiranja. 

Ono što MDDHosting čini izvrsnim za WordPress jest da ekskluzivno nudi hosting u oblaku. Kao što je spomenuto, to je savršeno za WordPress, jer često nabujale i povremeno nestabilne jezgre web stranica WordPress-a mogu se lako preuzeti izvan mreže kad se hostuje na zajedničkom poslužitelju. 

Osim toga, MDDHosting nudi jeftino gostovanje u oblaku. Planovi počinju od samo nekoliko dolara mjesečno, a još uvijek nude značajke kao što su dnevne sigurnosne kopije, poslužiteljski softver LiteSpeed ​​i Cloudflare Railgun. S obzirom da je hosting u oblaku, i vaša je usluga skalabilna, što znači da vaš hosting paket može rasti kao i vaša web stranica. 

Ostali razlozi koji nam se sviđaju MDDHostingom

Dok MDDHosting nema gustu postavu, to dokazuje da je bolje biti majstor jedne trgovine od svih njih. Cloud planovi su prepuni funkcija, a sve se one implementiraju kako bi se osiguralo da je vaša web stranica brza i sigurna. 

LiteSpeed ​​poslužitelji su početak emisije, ali MDDHosting nadilazi to i uključuje LiteSpeed ​​Cache dodatak i za WordPress. Taj dodatak komunicira s LiteSpeed ​​poslužiteljem radi smanjenja vremena učitavanja. Budući da su alati izgrađeni jedno za drugo, u dodatku je također mnogo drugih mogućnosti optimizacije.

MDDHosting je također službeni partner Cloudflare Railgun-a. Railgun ubrzava brzinu vaše web stranice posluživanjem podataka iz predmemorija pohranjenih širom svijeta. To smanjuje podatke o udaljenosti koje moraju prijeći i kao takvo poboljšava vrijeme utovara. 

Možete saznati više o Railgun i ostalim značajkama MDDHosting-a u našoj recenziji MDDHosting ili isprobati web domaćina s 30-dnevnom garancijom povrata novca..

Časni spomen: Stranica

Da cijena nije objekt, Pagely bi zauzeo prvo mjesto. Kada je u pitanju hosting za punu uslugu WordPress koji se obraća klijentima poput Disneya i Visa, nijedan web domaćin nije baš sličan Pagely. Međutim, astronomska cijena je većini ljudi neizvodljiva jer Pagely može koštati više od 30 000 USD mjesečno. 

pagely-Slider1

pagely-slider2

pagely-slider3

pagely-slider4

pagely-slider5

prijašnji

Sljedeći

To može koštati i 200 dolara mjesečno, ali grubi rubovi usluga na tom nivou su preveliki da bi se mogli zanemariti. Unatoč tome, dobivate nevjerojatan niz značajki specifičnih za WordPress i najbolju izvedbu koju smo vidjeli od pružatelja usluga hostinga, pa iako je cijena visoka, Pagely vam to plaća..

To je rečeno, prošla je točka smanjenja povrata. Oni koji mogu platiti napuhanu cijenu vjerojatno trebaju nišne značajke koje nudi Pagely, no većina korisnika će biti u redu s opcijom poput Kinsta ili SiteGround. Oni pružaju 90 posto puta tamo, ali to čine po znatno nižoj cijeni. 

Ako Pagely zvuči kao da bi mogla biti opcija za vas, pročitajte našu recenziju Pagely. Ima puno toga za uslugu, posebno s obzirom na brzinu, ali sve to treba uravnotežiti u odnosu na cijenu.

Završne misli 

Postoji puno opcija kada je riječ o web hostingu, ali mnogi razočaraju više nego što impresioniraju. Utrka do vrha još je teža kada je u pitanju WordPress, jer web domaćin mora pružiti značajke koje mogu podnijeti povećani radni opterećenje uz održavanje niske cijene. 

Srećom, postoje usluge koje ispunjavaju taj izazov. Bilo koja od gornjih opcija počet će vašu web stranicu pokrenuti desnom nogom, ali za većinu ljudi Kinsta je najbolji izbor. Ako tek započinjete ili vam nisu potrebne značajke koje Kinsta nudi, SiteGround je također dobra opcija. 

Kojeg davatelja web hostinga koristite za svoju web stranicu WordPress? Zašto ste otišli s tim? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Najbolji web hosting za WordPress FAQ

Što je WordPress web hosting?

WordPress ne zahtijeva određenu vrstu hostinga. Izraz “WordPress hosting”, iako se uglavnom odnosi na upravljani hosting, što znači da usluga web hostinga upravlja ažuriranjima za vašu WordPress web stranicu. 

Kakva je razlika između web hostinga i WordPress hostinga?

Tehnički gledano, nema razlike između web hostinga i WordPress hostinga. U skladu s tim, WordPress hosting uglavnom se upravlja i sadrži značajke kao što su postavljanje i keširanje. 

Koji je najbolji web hosting za WordPress?

To uvelike ovisi o prometu vaše web stranice, ali za većinu web stranica srednje veličine Kinsta je najbolji izbor za WordPress. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map