Najbolji video pretvarač 2020: pretvorite formate besplatno ili na jeftino

Sa pametnim telefonima koji bilježe više naših života nego ikad, svijet je prepun videozapisa. Međutim, ne može svaki uređaj pregledati svaki format, pa bi tu mogao doći do izražaja video pretvarač. Pogledali smo neke kako bismo pronašli najbolji video pretvarač na raspolaganju.


Video datoteke koriste mnogo kodeka i formata spremnika. Formati spremnika koriste različita proširenja datoteka. Korištenje različitih kodeka može promijeniti veličinu i kvalitetu video datoteka, kao i utjecati na brzinu pretvorbe. Video pretvarači mogu preuzeti ulaznu video datoteku i promijeniti je u drugi format.

Između ostalog, to pomaže pri reprodukciji video datoteka na drugim uređajima. Na primjer, mnogi pametni televizori podržavaju samo .mp4 za reprodukciju, što znači da ćete možda trebati pretvoriti film koji ste preuzeli koristeći naš najbolji VPN za bujice. Također je korisno za video urednike koji žele pretvoriti svoje datoteke za brže iskustvo uređivanja.

Prije nego što započnemo s radom, započnimo s našim odlukama.

Odabir najboljeg video konvertera

Postoji mnogo besplatnih pretvarača, ali previše ih dolazi s paketom adware-a ili ograničenim skupovima značajki. Ako ste postali žrtva reklamnog softvera, ipak možete ga ukloniti našim najboljim antivirusnim softverom. Pokušali smo odabrati nekoliko sigurnih, jednostavnih i pristupačnih korisnika. Dostupnost u svim operativnim sustavima je također plus.

Raspon izlaznih formata je važan, pored jednostavnosti uporabe i stabilnosti. Primjećuje se pad sustava i zatvarači. Kreatori videa žele koristiti najkvalitetnije dostupne formate, pa je poželjna 4K rezolucija, ali ne nude je svi alati koje ćemo preporučiti.

Pogledat ćemo svaki pretvoreni videozapis da vidimo možemo li uočiti propuste ili probleme s izlazom. Također ćemo napraviti nekoliko testova brzine sa svakim alatom.

Za naša ispitivanja brzine koristili smo Windows 10 s procesorom Intel i5-7600. Također isključujemo sve osim bitnih pozadinskih procesa kako ne bismo povezali jezgre za obradu i izvrtali rezultate.

Pretvorit ćemo testni videozapis iz .avi u .mp4, a kraći videozapis s pametnog telefona iz .mp4 u .avi. Koristimo snimljeni zaslon .avi s 273MB rezolucije 1280 x 1024 s ukupnom brzinom prijenosa od 471.859 kilobita u sekundi. Video na pametnom telefonu je 22 MB .mp4 pri 1280 x 720 snimljen pomoću kamere telefona s ukupnom brzinom prijenosa od 8.033 Kbps.

Pogledali smo tri besplatne i tri plaćene opcije. Od puno toga, mislimo da je prizma najbolja opcija na tržištu. Unatoč svom datumu, on ima niz mogućnosti za izlaz i izvrsne brzine za dizanje.

Najbolji video pretvarač: prizma

Na početnoj stranici Prizme viri se 90-ih. Ako želite besplatnu verziju softvera, morat ćete ga potražiti. Preuzimanje i postavljanje su ipak brzi, a aplikacija se pokreće na glavni zaslon nakon što je instalirate.

Od tamo možete dodati datoteke i mape za konverziju. Možete odabrati i pretvaranje DVD-ova. Popis izlaznih formata je dugačak, organiziran ekstenzijom i odvojen od uređaja. To je lijepo jer podjednako služi i tehničkim i netehničkim korisnicima.

prizma-glavna

Postoje i audio formati samo ako želite izdvojiti zvuk iz video zapisa. Svakako upotrijebite našu najbolju mrežnu sigurnosnu kopiju za glazbu da biste je pohranili ako želite. Postoje opcije za audio i video koder, bitrate, veličinu, omjer slike i brzinu kadra.

Prizma ipak može učiniti više od jednostavne pretvorbe formata. Postoji izbor jednostavnih video efekata koji vam omogućuju podešavanje svjetline, kontrasta i gama. Možete stvoriti crno-bijele ili sepijske videozapise za nostalgičan izgled ili upotrijebiti opciju negativnog izlaza, što je korisno za amaterske proizvođače horor video.

Bez obzira na učinak koji odaberete, osigurajte sigurnosnu kopiju tih videozapisa s najboljom mrežnom pohranom za videozapise.

Možete dodati i titlove i vodeni žig. Puno je načina da kontrolirate izlaz i učinite to profesionalnim.

Prism učinci

Ispitivanje brzine

prizma-negativnim minecraft

Prizma nam nije omogućila povećanje izlazne veličine nakon 1080p, tako da je nažalost 4K izvan stola.

Pokušali smo grupno obraditi nekoliko video datoteka, a zatim smo odabrali korištenje rezultata iz drugih testova. Prizma nam nije dala da imenujemo izlaznim datotekama različita imena ako je više izvora imalo isto ime. Mogli smo ih samo preskočiti ili prebrisati.

Pretvorilo je 20 izvornih datoteka u samo jednu minutu i 55 sekundi nakon što smo odlučili prebrisati. Tri ili četiri privremene datoteke uvijek su bile prisutne u izlaznoj mapi tijekom pretvorbe, što nam je sugeriralo da Prism u potpunosti koristi naše procesorske jezgre i dodijeli im video. Pogled u upravitelja zadataka potvrdio je da naše jezgre naporno rade.

Što mislimo o prizmi

Besplatna verzija prizme ima jezični skočni prozor koji zahtijeva da potvrdite da ga koristite samo za nekomercijalnu kućnu upotrebu. Srećom, postupak certifikacije uključuje samo klik.

prizma-raga

Internetske stranice pomoći jednako su funkcionalne i bez dlaka kao i sama Prizma. Postoji dobra stranica sa FAQ-om s jednostavnim, izravnim odgovorima. Međutim, samo kupci koji plaćaju dobijaju potpunu podršku.

Postoji forum, ali samo su tri teme stvorene u 2018. godini od rujna, tako da je daleko od sveobuhvatnog. Izbornik pomoći programa sadrži veze na sve opcije podrške, tako da ih ne morate loviti.

Prizma je dostupna u besplatnom ili plaćenom obliku. Besplatna verzija ima manje formata i dostupna je samo za nekomercijalnu upotrebu, tako da ne postajete YouTube zvijezda osim ako ne izdvojite novac za punu verziju. Plaćene verzije iznose 24,99 USD ili 34,99 USD, ovisno o tome treba li vam podrška MPEG2.

Sve u svemu, uživali smo u korištenju Prism-a. Dobar je za amatersku upotrebu i nudi obilje mogućnosti i filtera za kreativnost. S donje strane, to je izgled i nedostaje glatka prezentacija drugih programa.

Dostupno je za Windows i Mac. Mac verzija ima manje ulaznih formata i ne može se izlaziti u .apng, ali i dalje podržava većinu popularnih vrsta datoteka.

Adobe Media Encoder

Adobe Media Encoder dostupan je kao dio Adobe-ovog softverskog paketa Creative Cloud, tako da ćete ga morati preuzeti prije nego što instalirate Media Encoder.

Dostupno je za Windows i Mac, tako da, kao i obično s video pretvaračima, korisnici Linuxa su izostavljeni.

Instalacija dodaje nekoliko Adobe komponenti u vaš sustav. Teško ukloniti mapu Creative Cloud dodana je s lijeve strane prozora istraživača, uz usluge koje se pokreću pri pokretanju.

U upravitelju zadataka uočili smo devet Adobe procesa koji su zajedno preuzeli 200MB RAM-a, a to je bilo prije nego što smo otvorili Media Encoder.

Profesionalnog je izgleda s malim kontrolama i korisničkim sučeljem. Možete raditi s lokalnim podacima ili projektima pohranjenim u Creative Cloudu. Spremanje u oblaku ima puno prednosti, tako da je lijepo imati.

Adobe-glavna

Sustav pomoći uključuje mnogo vodiča s uputama i video tutorijale. Postoji neki crossover s ostalim Adobeovim alatima – u jednom smo se trenutku našli u vodiču After Effects – ali oni su dobro integrirani, pa to i nije mnogo problem. U određenom smislu, imate koristi od dodatnih resursa koji su bačeni na čitav softverski paket.

Ispitivanje brzine

Media Encoder omogućuje upotrebu iscrpljenog GPU-a ako vam trebaju dodatne konjske snage. Naš videozapis s pametnog telefona trajao je 11,5 sekundi za konverziju, što je otprilike prosječno. Media Encoder uspio je ispravno orijentirati izlazni videozapis, a kvaliteta je također izgledala dobro.

Pretvorba zaslona za snimanje trajala je 13,18 sekundi, što je, opet, bilo prosječno. Pretvaranje 640 x 480, 20 MB .mp4 u 3840 x 2160 trajalo je 55,07 sekundi. Mada, reprodukcija je nekoliko puta ustuknula u izlaznom videozapisu.

Klikom na plavi tekst ispod svakog videozapisa na glavnom zaslonu pojavi se zaslon postavki izvoza, na kojem možete prilagoditi svoj izlaz. Dostupan je širok izbor formata koji dosežu i do 2160p 4K.

Dostupan je i GoPro CineForm kodek. Dizajniran za digitalne posredne tokove rada, koristan je za profesionalce koji rade na videozapisima visoke rezolucije.

Postoji preko 30 izlaznih opcija koje su razvrstane prema uporabi. Na primjer, možete ciljati mobilne uređaje ili reprodukciju na YouTubeu. To znači da se ne morate brinuti oko ispravnosti tehničkih postavki.

Adobe-izvoz-settings

Mogućnosti učinka su na sličan način sveobuhvatne. Možete dodati vodeni žig i odabrati njegovu neprozirnost. Tekst se može dodati. Filtri u boji “Lumetri Look”, koji se koriste u našem vrhunskom izboru za najbolji softver za uređivanje videa Adobe Premiere, dostupni su s oko 50 unaprijed postavljenih opcija.

Crno-bijele opcije vidjeli smo u drugim alatima, ali Media Encoder ima sedam „noir“ filtera. Na primjer, “noir crveni val” čini da se crveno u izvornom videu ističe u crno-bijelom izlaznom videu.

Adobe-log

Postoji i zapisnik koji možete potražiti za informacije o pretvorbi. Korisno je ako nešto pođe po zlu ili ako želite stvoriti tehničke detalje nakon stvaranja vašeg videozapisa.

Što mislimo o Adobe Media Encoderu

Adobe Media Encoder možete dobiti samo kao dio Creative Cloud paketa, što je jedan od njegovih nekoliko nedostataka. Da biste se prijavili za njega, morat ćete odabrati jedan od nekoliko dostupnih paketa. Paket koji sadrži sve Adobe proizvode košta 599,98 USD godišnje ako plaćate unaprijed, ali postoji 30-dnevno jamstvo povrata novca za sve što odaberete.

Za to dobivate mnogo aplikacija, uključujući Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Animate i druge, osim video konvertera. Ima preko 20 aplikacija, zajedno sa 100 GB pohrane u oblaku.

Pojedinačni planovi aplikacija kreću se oko 20 USD mjesečno. Media Encoder ipak nije zasebna aplikacija koju prodaje Adobe, pa je ne možete dobiti sami. Dolazi s računom Creative Cloud kao besplatnim alatom, slično kao i Adobe XD.

Budući da je Media Encoder dostupan samo putem Adobe Creative Cloud-a, morat ćete se pretplatiti na uslugu i nastaviti s plaćanjem koliko god je želite koristiti.

Aplikacije Creative Creative možete instalirati na dva stroja s jednom licencom, što bi moglo biti korisno ako radite na lokaciji.

Prednost upotrebe Creative Cloud-a je što je Media Encoder dobro integriran s After Effects i Premiere, tako da je prilagođen onima koji rade s njima.

Adobe Suite je također pun dobrota za kreativne profesionalce, a mnogi su i besplatni. Pojedinačni planovi su dobra pogodnost za ljude koji rade redovito video ili bilo kakvu medijsku produkciju, jer je Adobe vodio utrku na našem najboljem softveru za uređivanje fotografija. Ljudima koji sada žele pretvoriti nekoliko videozapisa možda bi bilo bolje s nečim jeftinijim.

Freemake Video Converter

Freemake tvrdi da ga voli preko 90 milijuna korisnika i nudi konverziju u impresivnih 500 formata.

freemake-postavljanje

Instalacija se činila dovoljno glatkom. Na kraju postupka dobili smo zadano skočno područje aplikacije iz sustava Windows, a zatim nas poslali na stranicu za registraciju preglednika.

Glavni je zaslon velik i svijetao, s nekoliko velikih, jasno označenih gumba s naljepnicama koje objašnjavaju što rade. Brza konverzija je jednostavna ako se ne želite brkati s opcijama.

freemake-glavna

To je rečeno, ako koristite besplatnu verziju Freemake-a, u vaše se videozapise dodaje logotip. To nije samo vodeni žig u uglu. Na početku i na kraju videozapisa nalazi se dvije do tri sekunde zaslona za snimanje, kao i hrpa teksta u sredini.

Kao besplatan alat njegov je izlaz u osnovi neupotrebljiv. Puna verzija košta 59,95 dolara ako je želite odmah kupiti, ali dostupan je i model pretplate.

Ispitivanje brzine

Ekran na čekanju prikazuje predviđeno preostalo vrijeme, koje je bilo točno, i kaže da će “pojačati vašu brzinu” ako kupite punu verziju.

freemake-konverzija

Pretvaranje videozapisa s pametnog telefona trajalo je 20,76 sekundi koristeći zadane postavke od 30 fps u izvornoj rezoluciji s bitrateom od 3,283 Kbps. Kad smo prilagodili postavke da se podudaraju s onima korištenim u drugim testovima, trebalo nam je 15,29 sekundi. Nažalost, izlaz pametnog telefona nije ispravljen. Kvaliteta je, međutim, dobra i skala je održana.

Naš je veći video potrebno prema zadanim postavkama 21,44 sekunde. Kada smo ih smanjili na naše standardne postavke ispitivanja, trebalo nam je 19,24 sekunde, tako da nam pad kvalitete nije dao puno vremena.

Što mislimo o Freemakeu

Freemake je bio jedan od najsporijih alata koji smo testirali, pored HandBrake-a, ispod. Najveća izlazna dimenzija koju smo mogli postaviti je 2048 x 2048. To je omogućilo izlaz u izvornoj veličini, tako da ne bismo mogli skalirati do 4K.

Zatvaranje besplatne verzije aplikacije rezultiralo je s ne manje od dva skočna prozora koji su tražili da kupimo stvar prije nego što smo uspjeli pobjeći.

Također smo vidjeli oglase u donjem desnom dijelu našeg zaslona pri pokretanju i pronašli Freemake uslugu koja radi u pozadini. To je uklonjeno kad smo deinstalirali softver, na sreću.

Sve u svemu, Freemake Video Converter jednostavan je za korištenje i brz za pretvorbu video zapisa. Njegove zadane postavke daju dobre rezultate i postoji puno opcija za podešavanje. Logotip i oglasi, međutim, uništavaju besplatnu verziju, pa ćete morati platiti da biste je koristili u druge svrhe osim u svrhu testiranja.

Dostupan je i samo za Windows, što je šteta za Apple obožavatelje.

Najbolji besplatni video pretvarač

Sljedeće su naše preporuke za alate koje želite koristiti ako ne želite platiti. Neki su plaćali verzije, ali mi ih ocjenjujemo na temelju njihovih besplatnih ponuda. HandBrake smo ocijenili vrhunskim besplatnim alatom, uglavnom zbog njegovog nedostatka reklame. DivX i bilo koji video pretvarač iznevjerili su nas u tom pogledu, ali ostat ćemo dobri alati s puno toga za voljeti.

Ručna kočnica

HandBrake je besplatni i otvoreni izvorni pretvarač videa za Windows, Mac i Linux. Osim mogućnosti interneta, to je jedina ponuda Linuxa na našoj listi. Srećom za članove Team Penguin, vrlo je upotrebljiv alat.

Preuzimanje i instalacija jednostavna je koliko i može biti. Prošlo je oko minutu, a reklama ili zabludu instalacijskih ekrana nisu ometali.

ručna kočnica-start

Izgled mu je funkcionalan, a ne atraktivan, pa postoji mnogo opcija. Sve je jasno postavljeno, ali je upotrebljiviji od nekih drugih aplikacija.

Postavke uključuju sve osnove, kao i opcije za napredne korisnike. Postoji detaljan skočni tekst za sve kontrole i možete sigurno ignorirati sve što vam nije ugodno igrati se.

Kada dodate videozapis, pojavit će se kartica s karticama s informacijama o videozapisu, zvuku i dimenzijama. Postoji kartica podnaslova koja vam omogućuje dodavanje vlastitih zapisa i pregled onoga što već postoji. Kartica poglavlja omogućuje vam stvaranje i imenovanje poglavlja, što je korisno ako želite napraviti DVD.

HandBrake nudi nekoliko filtera, poput izoštravanja, denoisa, uklanjanja sjenila i sivih tonova, ako želite dodatno poboljšati svoj izlaz.

ručna kočnica-detalji

Prilikom odabira izlaznih formata, na raspolaganju je obilje mogućnosti i one su razumno izložene. Možete odabrati između “općih” unaprijed postavljenih formata ili popisa usmjerenih prema webu, određene uređaje, Matroske formate ili one pogodne za proizvodnju.

Najviša raspoloživa razlučivost je 2160p. Pored uobičajenog izbora dimenzija, Ručna kočnica omogućuje obrezivanje vašeg rezultata. To je sjajno ako ste snimili videozapise školske predstave svog djeteta, ali netko ima glavu u dnu slike.

ručna kočnica-log

Dnevnik aktivnosti daje vam detaljne informacije o tome što je aplikacija napravila i koristan je za rješavanje problema kada eksperimentirate s različitim formatima.

ručne-dimenzije

Ispitivanje brzine

Naša prva pretvorba snimanja zaslona prema zadanim postavkama trajala je 17,06 sekundi. Promijenili smo postavke brzine i brzine kadrova u skladu s onima koje se koriste u drugim testovima. Ručna kočnica koristi da je njena brzina prijenosa prosječni cilj, a ne granica.

Imali smo problema s postavljanjem izlaznog formata na .mp4, usprkos svim opcijama. Na kraju smo morali upotrijebiti funkciju “spremi kao” da bismo promijenili naziv datoteke u ono što nam je potrebno. Zadano proširenje je .m4v, što je funkcionalno identično .mp4, ali svejedno bi bilo lijepo imati jasan način odabira proširenja u korisničkom sučelju.

Nakon promjene postavki, videu je trebalo 21,67 sekundi za konverziju. Kvaliteta izlaza nije bila sjajna, ali bila je razumljiva nižim postavkama.

Prelazeći na našu manju konverziju pametnih telefona, naučili smo da HandBrake ne može prenijeti na .avi. Dostupni su samo formati spremnika .mp4, .m4v ili .mkv.

Kao alternativni test, pokušali smo pretvoriti naš .mp4 u .mkv, koji je radio za 12,94 sekunde. Kvaliteta izlaza bila je savršena i ispravna je orijentacija video zapisa.

Međutim, ta su vremena bila jedna od najsporijih u našem testiranju.

Pokušaj pretvorbe našeg .avi u 2160p trajao je jednu minutu, dvije sekunde i usporio naš sustav. Pokazalo se da ni HandBrake nije smanjio naš izvorni videozapis, tako da je ishod još uvijek bio u originalnoj veličini.

Što mislimo o HandBrakeu

Uz nedostatak oglasa i skočnih prozora, HandBrake je osvježavajuća alternativa nekim besplatnim opcijama. Iako manje gladak od konkurencije, svoj posao dobro obavlja. Ima mnogo opcija, a radi i na Linuxu.

Loša strana je to što je sporo, lukavo i ima ograničenja. To je dobar besplatni alat, ako želite raditi u okviru njegovih ograničenja.

DivX Converter

DivX Converter tvrdi da nudi besplatno kodiranje u razlučivosti do 4K. To je primamljiva perspektiva, pa smo željeli vidjeti može li to donijeti.

divx-instalater

Prilikom postavljanja, ponudila nam je instaliranje nekoliko drugih DivX alata, a zatim nam je pružila priliku da instaliramo svoj paketni softver. Kao i kod bilo kojeg video konvertera, stranica paketa softvera nalazila se na našem regionalnom jeziku, a ne na engleskom.

Zatim je tražio našu adresu e-pošte, koju smo, koliko volimo neželjenu poštu, odbili pružiti. Poslije smo poslani na stranicu oglasa za Pro verziju. Njegove značajke uključuju vrhunski audio, DVD / Blu-ray sigurnosne kopije i surround zvuk. Testiramo besplatnu verziju.

Nakon što smo pokrenuli aplikaciju, pojavio se još jedan oglas za Pro verziju. Srećom, postoji potvrdni okvir koji možete odabrati ako ga više nikada ne želite vidjeti. Drugi put kad smo ga pokrenuli, stigao je još jedan oglas s istim potvrdnim okvirom, ali je predstavljen kao jedan od DivX-ovih dodataka, a ne softver. Lukav.

Treći put je predstavljena u ime video paketa. Nismo znali da smo instalirali video paket, pa smo barem nešto naučili svaki put kada smo pokrenuli softver. Četvrti put bilo je u nazivu “cloud connect”, što nam je samo dalo mogućnost da se više ne vidimo toga dana.

U našem petom pokušaju pokretanja, DivX je bio dobar prema svojoj riječi i otvorio se bez zaslona za oglase.

26.717

Glavni ekran ima glatku estetiku dnevnog boravka i hardvera, s tipkama na tipkama jasno označenim. Videozapise možete pretvoriti pomoću gumba za dodavanje datoteka i pokretanja ako želite pojednostaviti stvari i prihvatiti zadane postavke.

Ispitivanje brzine

Pri pretvorbi DivX vam omogućuje odabir izlaznog profila, koji je u osnovi odabir s popisa uređaja s nekoliko postavki pored njihovih imena. Ovom metodom možete ispisati u nekoliko formata, ali ne, na primjer, .avi.

Postoji gumb s opcijama videozapisa koji vam omogućuje promjenu izlazne veličine i brzine prijenosa te sličan gumb za audio postavke, ali nema očiglednih načina specificiranja izlaznog formata.

DivX je uspio tamo gdje ostale dvije besplatne opcije nisu uspjele i vratili su naš pametni video u ispravnu orijentaciju. To malo čudo postigli su tako što su automatski odabrali mogućnost rotacije u svojim postavkama, tako da je očigledan problem s videozapisima s mobitela koji su DivX dovoljno pametni za otkrivanje i ispravljanje.

divx-glavni-pretvaranje

Bilo je potrebno 10,47 sekundi da pretvorimo naš manji video u .divx format pri približno istim postavkama kao i .avi pretvorba koja je učinjena s ostalim alatima. Pretvaranje većeg .avi video zapisa u .mp4 pomoću profila “PlayStation 3” trajalo je 15,37 sekundi.

Nakon smanjenja bitratea trebalo mu je 13,01 sekundi, tako da se, smanjujući, brzina smanjuje. Ipak, veličina datoteke bila je manje od polovice u verziji više kvalitete.

Odabirom profila PlayStation 4 Pro i rezolucijom rezolucije do 2704 x 2160 naglasio se naš sustav i trebalo nam je 53,1 sekundu. Vodič “preostalo vrijeme” je dobro funkcionirao, što nam je omogućilo prilično točnu procjenu tijekom testiranja.

Izlazni video je bio dobre kvalitete, što je DivX naša najbolja opcija za 4K.

Što mislimo o DivX Converteru

DivX je vrlo prikladan za upotrebu s pohranom u oblaku. Rezultat se može spremiti izravno na Dropbox ili Google Drive.

Pro verzija nudi novčanik prilagođen 19,99 USD. Ako ćete DivX redovito koristiti, to vrijedi kako biste izbjegli vrijeme koje inače provodite na nag ekranima. Rečeno je da je DivX bez nadogradnje dobar, besplatan alat za pretvorbu videozapisa. To je, međutim, svjetlo na mogućnosti formata.

Dostupna je za Windows i Mac, ali hardversko ubrzanje je samo za Windows.

Bilo koji video pretvarač

Bilo koji Video Converter je brzo preuzimanje za koje tvrdi da nema oglasa, špijunskog softvera i zlonamjernog softvera. Prilikom instaliranja podrazumijevao se zadani jezik, umjesto našeg jezika sustava, ali bilo je lako prebaciti se na engleski.

Unatoč tvrdnji “bez oglasa”, odmah nakon instalacije bili smo upućeni na stranicu s njima punom.

bilo-video konverter instalaciju

Nismo se previše mučili zbog zaslona oglasa nakon instalacije, ali dobili smo nepoželjno iznenađenje sljedeći put kada smo otvorili Chrome. Naša web stranica promijenjena je u svim našim preglednicima.

Daljnjom istragom otkrili smo da je bilo koji Video Converter instalirao dodatni softver. Opcija za njegovo instaliranje bila je u japanskoj verziji zaslona instalacije, s koje smo se povukli prije prelaska na engleski jezik (vaš recenzent nalazi se u zemlji izlazećeg sunca).

Čudno, kad smo pokušali ponovno instalirati s engleskim odabranim s početka postupka, dobili smo japansku stranicu za izborni program za instalaciju da poništimo odabir. Nakon što smo ga isključili, konačno smo mogli instalirati softver bez njegovih neželjenih dodataka.

Instaliran je u mapu “baidu”. Baidu je velika kineska tehnološka tvrtka, a ne ona od koje želimo instalirati softver bez našeg pristanka, pročitajte naš članak o cenzuri u Kini da biste saznali zašto.

To je otmičar preglednika koji se, srećom, lako uklanja. Naša preporuka softvera ne temelji se na sjenovitoj praksi, već na njegovu radu.

bilo-video konverter-malware

Na programu Bilo koji Video Converter može snimiti DVD i reproducirati ih, kao i pretvoriti video zapise. Korisničko sučelje jasno je postavljeno i za njegovo korištenje nismo trebali priručiti priručnik. Kliknite gumb “dodaj video” za dodavanje videozapisa koji želite pretvoriti, a zatim kliknite karticu za odabir izlaznog formata.

Kroz njih se možete kretati i uređeni su prema uređaju. Bilo bi lijepo kada bi “uobičajeni video formati” bili na vrhu popisa opcija.

Popis iz nekog razloga nije abecedni. Ukupno smo brojili 33 opcije uređaja, od kojih je većina nudila izlaz u više formata.

bilo-video konverter-intro

Ispitivanje brzine

Uz veličinu izlaznog videozapisa koja odgovara izvornom, kvalitetu u normalu i brzinu kadrova postavljenu na 25, naša kratka video konverzija trajala je 3,59 sekundi.

Pretvorba .avi u .mp4 trajala je 10,17 sekundi. To nije previše mutno, ali izlaz je zakrenut za 90 stupnjeva, ljestvica je izgledala pogrešno i kvaliteta je bila loša.

Nakon pretvorbe uslijedio je skočni prozor koji je sugerirao da kupimo plaćenu verziju softvera, što je, opet, u suprotnosti sa zahtjevom za besplatni oglas.

Naš prvi pokušaj skaliranja videozapisa na 4K izlaz rezultirao je nejasnim neredom. Povećavanje brzine prijenosa videa na maksimum vratilo je malo manje zamagljenog nereda. Skaliranje na zadanim postavkama nije bilo starter. Možda je moguće postizanje boljih rezultata s podešavanjem, ali mi to ne možemo uspjeti.

Što mislimo o bilo kojem video pretvaraču

Bilo koji video pretvarač dostupan je za Windows i Mac i najbrži je alat koji smo koristili. Lako je pretvoriti videozapise, ali u nekoliko navrata pronašli smo probleme s kvalitetom ispisa. Preporučujemo eksperimentiranje s njegovim postavkama kako biste postigli najbolje rezultate.

Iznenadili smo se kada smo našli i njegove oglase i paket softvera, što je bilo u suprotnosti s njegovim tvrdnjama da nema takvih stvari. Unatoč tome, uživali smo u korištenju bilo kojeg video konvertera i preporučujemo ga svima koji traže brz, jednostavan za korištenje alat.

Usluge internetske pretvorbe

Postoje i internetski alati koji mogu pretvoriti video. Korisni su kada ste u pokretu ili koristite zaključana radna računala na koja ne možete instalirati softver.

CloudConvert

CloudConvert tvrdi da obrađuje preko 200 formata. Osim audio i video zapisa, uključuju i mnoge vrste dokumenata. Njegova web stranica je jednostavna, što olakšava početak rada. Opcije su jasno označene i dojmljiva je količina njih za web-alat.

Loša strana je brzina. Prijenos našeg 266MB videozapisa trajao je dugo. Nakon 11-minutnog čekanja, dobili smo poruku o pogrešci koja kaže da je naša datoteka prevelika. CloudConvert je identificirao veličinu videozapisa na početku postupka, pa nam je tada mogao reći.

cloudconvert-upload

Dali smo mu još jednu priliku s 19.9MB verzijom videa proizvedenim uz Adobe Media Encoder. Za pretvorbu je trebalo oko 52 sekunde, uključujući vrijeme prijenosa. Ipak, rezultat je bio loše kvalitete.

Zadana brzina video zapisa bila je 1.000 Kbps. Postavili smo ga na 2.528 Kbps i ponovo pokrenuli test. Kvaliteta izlaza pokazala se boljom i proces je bio brži za 47,27 sekundi, možda zbog predmemoriranja.

Stranica s cijenama tvrtke CloudConvert navodi detalje o maksimalnoj veličini datoteke od 1 GB za svoj besplatni plan i 25 minuta konverzije dnevno, ali to očigledno nije tačno kako pokazuje naše iskustvo. Bilo je dovoljno pristojno pri pretvaranju našeg 20MB videa, pa bi moglo biti korisno u maloj prilici.

Zadovoljstvo nam je proći kroz postupak bez bombardiranja oglašavanjem ili prisiljavanja na registraciju nakon pretvorbe videozapisa.

Ako ste strpljivi, CloudConvert je dobar način da se izvrši konverzija. Možda to započnite prije nego što krenete na ručak, jer treba vremena. Trebat ćete platiti da biste ga koristili za veće datoteke.

Online-Pretvori

Online-Convert je usluga internetske pretvorbe koja obrađuje video, audio, slike, e-knjige, pa čak i web usluge. Izgled je bazičan uz dobar izbor izlaznih formata. Također možete ciljati uređaj za izlaz i imati postavke u skladu s tim.

Njegova web stranica izgleda obično i funkcionalno, a ne atraktivno. Nakon odabira naše izlazne opcije i naše datoteke, kliknuli smo gumb pretvori. Poslali su nas na stranicu za prijavu na kojoj su nam rekli da je naš 266MB videozapisa iznad ograničenja za besplatnu konverziju.

line-pretvoriti-glavna

Cijene su 6 USD za 24 sata ili 7 USD mjesečno, što se čini razumnim, ali za njih postoje ograničenja datoteka. Na primjer, mjesečna opcija dolazi s ograničenjem od 200 MB. Povećanje limita na 1GB dramatično povećava cijenu na 49 USD mjesečno. To je skuplje od individualnih planova aplikacije Cloud Cloud.

Budući da volimo gledati žice torbice, odlučili smo se vratiti i isprobati manji videozapis koji smo pripremili za testiranje CloudConvert-a. Za prijenos i pretvaranje našeg videozapisa trebalo je jednu minutu, pet sekundi i nismo se morali prijaviti da bismo ga preuzeli. Kvaliteta izlaza bila je prihvatljiva s obzirom na veličinu ulaznog videa.

line-pretvoriti-upload

U odjeljku “neobavezna podešavanja” postoji popis unaprijed postavljenih postavki, koje se razlikuju prema formatu izlaza. Iznenadili smo se kada su se u jednom trenutku pojavili PS3, Wii i 3DS.

Odabir .mp4 kao izlaznog formata daje vam popis koji uključuje 8K opciju 60p ultra visoke razlučivosti. To smo testirali s 20MB videom. Prijenos je potrajao minutu ili opet, ali obrada je trajala duže.

Kad se prebaci s prijenosa na obradu, Online-Convert ne procjenjuje preostalo vrijeme niti pruža vizualni mjerač, poput trake za punjenje. Dobivate poruku koja vam govori da može potrajati neko vrijeme. Postoji i mogućnost primanja obavijesti putem e-pošte kada se izvrši konverzija. Naš je videozapis trebalo 10 minuta, 25 sekundi da pretvori u 8K.

Trebate li pretvoriti na mrežu?

Oba internetska alata svoj posao obavljaju dobro, ali potrebno je vrijeme da biste ih prenijeli, a postoje i ograničenja veličine. U većini slučajeva preuzimanje i postavljanje izvanmrežne aplikacije bit će brže od prijenosa vašeg videozapisa na internetsku uslugu.

Ako je vaše računalo sporo ili nemate dozvolu za instaliranje softvera, mrežna konverzija je sjajna alternativa. Također je dobar izbor za korisnike pametnih telefona. Samo provjerite cijene i ograničenja prije nego što odlučite što ćete koristiti.

Završne misli

Ne tako davna pretvorba videa podrazumijevala je dugo čekanje dok se vaše računalo naprezalo kao starac koji se uspinjao dugim stepenicama, pa smo bili ugodno iznenađeni kako je to lako učiniti u modernom sustavu. Ipak je važan odabir pravog alata. Postoje besplatne opcije, ali mnoge od njih imaju ograničenja i nametljivo oglašavanje.

Alat koji smo odabrali prilagođen je korisnicima i daje kvalitetne rezultate, ali ne uvijek za svaki format. Neki besplatni alati privukli su nas do ometanja, tako da ako želite ugodno iskustvo bez da trošite svoje vrijeme, plaćeni alati vrijede novca.

Otkrili smo sumorne pokušaje instaliranja stvari koje nismo htjeli, uključujući usluge koje su se pokrenule u pokretanju, oglase i grupirani zlonamjerni softver.

Naši pobjednici u plaćenim i besplatnim kategorijama proizvode vrhunsku kvalitetu. Ubrzavanja suvremenih sustava su impresivna i, iako su neki alati brži od drugih, većina je pretvorbi brza. Za 4K izlaz treba duže, ali to se ipak može učiniti u dobrom vremenu.

Ako ste ovdje upotrijebili neki od alata ili ste pronašli nešto što nam je nedostajalo, javite nam se u komentarima. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map