Najbolji softver za uređivanje videa 2020: Adobe, Final Cut i još mnogo toga

Svatko tko ima kamkorder ili pametni telefon ima alate za snimanje filmova ovih dana, a okolo je puno softverskog alata koji vaše isječke pretvara u nešto posebno. Ako se pitate koga odabrati, sretni ste jer predstavljamo naš vodič najboljim uređivačima video zapisa.


Ako se želite upustiti u uređivanje videa, nikad nije bilo boljeg vremena, s moćnim računalima koji mogu pokrenuti softver profesionalne kvalitete i pružiti vam mnoge iste značajke koje koriste hollywoodski urednici.

Postoje i jednostavniji alati koji čine brzo sastavljanje filma jednostavnim. Uređivanje videa je izazovan zadatak, ali sa sada dostupnim softverom iznenađujuće je dostupan.

Ovdje redovito pregledavamo softver za uređivanje videa na Cloudwards.net, a danas biramo svoje favorite. To su alati koji se izdvajaju iz gomile i koje se najviše isplati koristiti.

Ovdje pokrivamo uobičajeni softver za radne površine, ali ako želite koristiti internetski uređivač videozapisa, postoji nekoliko mogućnosti poput Clipchamp ili Movie Maker Online. Možda ćemo ih bliže pogledati, ali oni imaju tendenciju da budu ograničeni u odnosu na ovdje opisane aplikacije.

Neki od ovih alata imaju i verzije pametnih telefona. Opet su to ograničene, ali ako imate iOS ili Android uređivač videozapisa, postoje opcije. Na primjer, PowerDirector ima verziju Androida.

Uzevši u obzir, naš najbolji izbor je Adobe Premiere Pro CC, o čemu ćemo dalje raspravljati. Međutim, postoje mnogi dobri alati i svi oni imaju što ponuditi. Većina ima besplatnu probnu inačicu, pa odaberite onu koja vam se svidi, preuzmite je i pokušajte.

→ Popis najboljeg softvera za uređivanje video zapisa

 1. Adobe Premiere Pro CC: najbolji video editor
 2. Apple Final Cut Pro X: najbolji video editor za mac
 3. HitFilm: najbolji video editor za početnike
 4. DaVinci Resolve: najbolji video editor za korekciju boje
 5. Blender: najbolji video uređivač za 3D modeliranje
 6. MAGIX Movie Edit Pro: najbolji video editor za YouTube
 7. Lightworks: najbolji besplatni video editor

1. Adobe Premiere Pro CC

Adobe Premiere Pro CC je naš omiljeni video uređivač. Ima sve što vam je potrebno za profesionalno uređivanje videa i radost je za korištenje.

Ima dobar izbor vizualnih efekata, a posebno je dobar u ocjeni boja. Njegovi alati Lumetri Color pružaju vam ogromnu razinu kontrole nad bojama, a postoji i mnoštvo postavki za brzo postavljanje stvari onako kako želite.

Adobe-premijera vodiči

Dobijate sveobuhvatne audio alate koji omogućuju kontrolu razine zvuka, primjenjuju efekte i osiguravaju da vaši filmovi zvuče jednako dobro kao što izgledaju.

Ne nedostaje mnogo značajki s Premiere Pro CC, a osim što je odlična u osnovama, nudi i razne dodatke, poput 360 alata za uređivanje video zapisa, multicam i pokreta.

Kompleksno je za korištenje, ali korisničko sučelje je izvrsno i ima snažne tutorijale u aplikaciji koje su najbolje što smo koristili u kategoriji za uređivanje video zapisa..

Adobe Premiere Pro CC cijene

Premiere Pro CC dolazi kao dio Adobe Cloud Suite-a i samo je pretplata. Možete ga kupiti u obrascu za jednu aplikaciju za 20,99 USD mjesečno ili nabaviti sve Adobeove alate uz mjesečnu naknadu od 52,99 USD. 

Ako želite hrpu dodatnih fotografija i slika povrh toga, Adobe Stock košta 82,98 dolara. Ako želite to provjeriti, postoji sedmodnevno probno razdoblje, kao i popusti za nastavnike i studente.

Creative Cloud uključuje 100 GB pohrane u oblaku i možete razgovarati s Adobeom o tome kako dobiti više ako vam zatreba. Pogledajte naš najbolji članak u oblaku za pohranu videozapisa za više o tome.

Profesionalci mogu iskoristiti mnoge alate koje nudi Adobe Creative Cloud. Posebno su zanimljivi video uređivači After Effects, Adobe Media Converter i Premiere Rush, koji je jednostavan, alternativni uređivač. Pročitajte više o Adobe Media Convertor u našem najboljem vodiču za video konvertere.

Budući da je Premiere Pro popularan kod profesionalaca, na YouTubeu i na webu možete pronaći sve vrste uputa. Pored toga, Adobe-ova vlastita podrška kombinirana je vreća s datumima rezultata pretraživanja na svom web mjestu. Nismo se puno vratili ni iz njegovog chata ni telefonske podrške. Kao što smo spomenuli, ipak, smjernice unutar samog softvera su vrlo dobre.

Osim podrške, naš jedini stvarni zahvata s njim je u tijeku model pretplate. Ako ga koristite profesionalno, to ne bi trebao predstavljati puno problema, a vrijednost se poboljšava ako u radu koristite nekoliko Adobe-ovih alata. 

Tako geter imate prednost toga što imate najnoviju inačicu na raspolaganju i nove mogućnosti možete iskoristiti čim se uvedu. Možete vidjeti koliko smo bili impresionirani u našoj recenziji Adobe Premiere Pro CC.

2. Apple Final Cut Pro X

Final Cut Pro X je visokokvalitetni video editor za profesionalce. Iako se može koristiti za izazov, također je izvrstan izbor za entuzijastične amatere i kreatore društvenih medija. 

Konačni-cut-3dtext

Kao i Premiere Pro CC, Final Cut Pro X ima širok skup značajki koje nadilaze više od onoga što dobivate u prosječnom uređivaču. Zauzima neobičan pristup sa svojom “magnetskom vremenskom trakom”, koja djeluje drugačije od uobičajenih različitih zapisa koji se koriste u drugim uređivačima.

Ima širok izbor učinaka. Vizualni efekti uključuju razne različite stilove i filtre. Puno je i audio mogućnosti, s uobičajenim odjecima i izobličenjima, kao i s neobičnim, poput podvodnog filtra ili radio i telefonskih efekata

Chroma tipkovnicom je jednostavno napraviti, omogućavajući kombiniranje isječaka i stvaranje posebnih efekata. Ima pametnu značajku “pronađi ljude” koja ti omogućava lov na snimke za ljudima.

Final Cut Pro X Render brzina i podrška podrška

Unatoč tome što se oduševili profesionalcima, ne treba vam najnoviji hardver za upotrebu Final Cut Pro X. Otkrili smo da je on glatko upravljao našim testom starenja Mac Mini, s pristojnim brzinama prikazivanja. Možete i dalje uređivati ​​dok reproducirate videozapise.

Radi sa širokim rasponom formata, a možete stvoriti datoteke za disk i društvene medije. Ako imate puno medija za rad i treba vam više prostora, pogledajte naš najbolji vodič za pohranu u oblaku.

Nema velike razlike između Final Cut Pro X i Adobe Premiere Pro CC, ali više volimo cjelokupni osjećaj Adobeovog uređivača. Uz njega također dobivate cijeli Creative Cloud paket. Final Cut Pro X i dalje je odličan izbor, a ako niste “profesionalac”, pomoću njega ćete se osjećati kao jedan.

Ako ne želite Adobeov model pretplate, tu je i prednost što ga možete kupiti odmah. Final Cut Pro X košta 299,99 USD, a na raspolaganju vam je 30-dnevno besplatno probno razdoblje ako želite isprobati. Nije jeftino, ali ako možete sebi priuštiti troškove, to je izvrstan alat koji ćete imati na raspolaganju. Više o tome pročitajte u našoj Final Cut Pro X recenziji.

3. HitFilm

HitFilm je izvrstan uređivač videa koji je odličan izbor za sve koji žele započeti s filmskom produkcijom. Ako želite biti sljedeća YouTube zvijezda, to je sjajan način rezanja zuba i učenja vašeg zanata.

hitfilm učinci

Dolazi u dvije verzije. Besplatna verzija, HitFilm Express, omiljeni je naš besplatni video uređivač i sjajan način testiranja softvera prije nego što odlučimo želite li nadograditi na HitFilm Pro za 299 dolara. Besplatna verzija sadrži mnogo plaćenih nadogradnji, ali „pro“ paket je sveukupno mnogo bolja vrijednost.

Osnovno rezanje i uređivanje je brzo i jednostavno. Alat za klizanje i klizanje jednostavan je za upotrebu, a filmovima možete jednostavno dodati efekte. Možete dodati pramenove plamena, bljeskove munje i kišne kapi. Ima ih mnogo u plaćenoj verziji, ali čak i besplatno izdanje sadrži neke impresivne opcije. 

Možete promijeniti način na koji vaši filmovi zvuče zvučnim postavkama koje vam omogućuju oponašanje različitih okruženja. Uključeno je i nekoliko zvučnih efekata. HitFilm ima neke zanimljive grafičke značajke kao što su ubrzanje i gravitacija, a podržava i 3D sastavljanje.

Performanse su dobre, uz pristojnu brzinu prikazivanja i brzo, brzo sučelje. Brza navigacija kroz isječke znači da trošite manje vremena čekajući da vas urednik uhvati.

HitFilm podržava pristojan raspon formata za uvoz i izvoz, ali ne podržava stvaranje DVD-a ili Blu-ray-a.

Na YouTubeu postoji puno videozapisa s uputama koji vam pomažu da započnete s tim, a također ima i zaposlenu zajednicu koja je spremna odgovoriti na vaša pitanja..

HitFilm je ugodan za upotrebu, a najbolja je opcija ako zamočite nožni prst u vodu bez da potrošite išta. Više o tome što smo mislili pročitajte u našoj recenziji HitFilm.

4. DaVinci riješiti

DaVinci Resolve je visokokvalitetni alat s glatkim korisničkim sučeljem koji vam daje puno korisnih smjernica i pomaže vam da ga naučite koristiti. Prilikom postavljanja nudi vam mogućnost oponašanja izgleda drugog alata za uređivanje, a također vam omogućuje prilagođavanje različitih opcija, omogućavajući vam donošenje odluka koje drugi alati uzimaju za vas.

Korišten je u nekoliko poznatih filmova, uključujući Avatar, Spectre i Star Wars: The Last Jedi. Ima i nekoliko TV kredita. Pokrenuli smo nekoliko emisija s kojima su korišteni u našim vodičima “kako gledati”. Pogledajte dva primjera kako gledati Westworld i kako gledati Flash članke za dva primjera.

najbolje-free-video urednik riješili

DaVinci Resolve ima jak izbor vizualnih efekata, a također nudi i skladanje. Možete koristiti čestice i dodavati sve vrste dodataka. Postoje i napredni alati za korekciju i ocjenjivanje boja. 

Audiofili će obožavati ploču Fairlight koja je zaglavljena puna načina za manipuliranje zvukom. Također dobivate foley knjižnicu koja svojim filmovima daje prirodnu pozadinsku buku.

Ima sve vrste dodataka, poput prepoznavanja lica i procjene brzine warp pokreta. Također ima korisne značajke za kolaboraciju: omogućuje dijeljenje bilješki ili suradnike na otvaranju projekata u načinu rada samo za čitanje. Ako radite s drugima, pogledajte naš najbolji vodič za pohranu na mreži za timove.

DaVinci rješavaju: Besplatno protiv plaćenog

DaVinci Resolve dolazi u besplatnoj verziji koja zahtijeva registraciju i „studio“ verziji koja košta 299 dolara. Lagano prijavni obrazac zahtijeva razne detalje, uključujući vaš telefonski broj, ali ne zaustavlja vas ako ga, slučajno, slučajno unesete pogrešno. 

Kao što biste očekivali, plaćena verzija uključuje sve vrste dodataka, ali osnovne značajke su u besplatnom izdanju, tako da je to sjajan način da to provjerite.

Podržava impresivan raspon izvoznih formata, a najnovija inačica može izvoziti izravno u različite streaming usluge, tako da ako želite YouTube urednik videa, to je sjajan izbor. DaVinci Resolve je dostupan za Windows, Linux i Mac.

5. Blender

Blender je specijaliziraniji alat usmjeren na 3D grafiku i animaciju. Sadrži i iznenađujuće sposobne značajke za uređivanje videa. Nije vrlo prilagođen korisnicima, ali je moćan alat i neće vas koštati ništa.

najbolje-free-video editor-miješalica

Kao alat za 3D grafiku, Blender vam omogućuje stvaranje predmeta iz jednostavnih 3D oblika te ih izrađuje tako da izgledaju kako god želite. S vremenom i vještinom možete stvoriti prizore koji izgledaju manje ili više stvarno. I ove grafike možete animirati, a animacije možete uređivati ​​pomoću Blenderovih alata za uređivanje videozapisa.

Možete dodati i složenije efekte, kao što su simuliranje tekućina i plinova, kao i rad s različitim materijalima, poput tkanine.

Ako ste ikad gledali Pixar film i pitali se kako stvoriti tako nešto, Blender je odlično mjesto za početak. Može biti složeno, ali postoji jaka zajednica s puno tutorijala koji će vam pomoći.

Blender se široko koristi u industriji igara, iako se ponekad pojavljuje i u filmskim kreditima. To nije najpopularnije sredstvo u filmskoj industriji, ali upotrebljeno je nalik Spider-Man 2, Red Patuljak i Wonder Woman.

Učinci uređivanja videa blendera

Nije toliko bogat značajkama kao mnogi drugi alati, ali ima neke osnovne efekte. Svojim filmovima možete dodati zamućenja, svjetla i razne efekte u boji. Nema detaljne značajke za ocjenjivanje boja Adobe Premiere Pro, ali postoje opcije za podešavanje stvari. Možete dodati tekstne slojeve, a dostupna su i jednostavna prilagođavanja zvuka. Postoji i nekoliko prijelaza.

Iako Blender nije posvećen uređivanju videa, on dobro funkcionira ako vas zanima 3D i istovremeno želite naučiti o više područja kreacije. Možete proizvesti 3D modele, animirati ih i na kraju urediti rezultate. Više o Blenderu možete pročitati u našim vodičima s najboljim softverom za 3D grafiku i najboljim softverom za 3D modeliranje.

6. MAGIX Movie Edit Pro

Za one koji traže uređivača koji dobro funkcionira s osnovama, MAGIX je dobar izbor. Ima dobro postavljeno sučelje i uglavnom je intuitivan. Nije gladak kao neki alati, ali svoj posao obavlja učinkovito i po povoljnim cijenama.

Puno je učinaka, poput distoracija, korekcije boje, usporenog kretanja i mogućnosti velike brzine. Također možete prilagoditi svoj zvuk pomoću miksera s nekoliko unaprijed postavljenih efekata, poput odjeka i kompresora. Također ima razne prijelaze koji uključuju velike ikone koje prikazuju što rade. 

Movie Edit Pro ima chroma tipkanje, ako želite dodati posebne efekte tipa “zeleni ekran”, kao i praćenje kretanja, koje mogu pratiti objekte i automatski primijeniti efekt ili im dodati neki tekst.

Cijene i verzije MAGIX filma za uređivanje filmova

Postoje tri verzije MAGIX Movie Edit-a, a verzija “pro” koštala je 69,99 USD, “plus” verzija od 99,99 USD, a “premium” verzija dostupna je 129 dolara. 

Na raspolaganju je probno razdoblje od 30 dana bez karata, a ponekad se nude i popusti, uključujući u vrijeme pisanja. MAGIX također ima trgovinu unutar aplikacija koja prodaje dodatne predloške, prijelaze i medije koji mogu koštati od 5 do više od 80 dolara.

Ima nekoliko smetnji s korisničkim sučeljem koje se ne ponaša uvijek onako kako biste očekivali, ali to vas nikad ne zaustavlja. Materijal za podršku je zakrpljen, ali dostupni su besplatni priručnik, responzivni forum i korisni video priručnici.

Možete izvoziti na DVD i Blu-ray, kao i na YouTube i Vimeo. No, njegova podrška formata nije tako sveobuhvatna kao neki alati.

Otkrili smo da je sposoban proizvesti kvalitetan izlaz, ali morali smo se poigrati s postavkama. Imamo visokokvalitetne AVI filmove, ali nismo imali toliko sreće s MJPEG-ovima. Predlažemo da eksperimentirate ako vaši rani rezultati nisu dobri.

Iako mu nedostaje poljski jezik, MAGIX Movie Edit najviše stvari ispravlja i koristan je alat koji ne košta zemlju. Da biste saznali više o tome, pročitajte našu recenziju MAGIX Movie Edit Pro.

7. Rasvjeta

U dobrom ste društvu ako odlučite raditi sa Lightworksom, kao što je to korišćeno u nekim nevjerojatno uspješnim filmovima, uključujući Pulp Fiction i The Wolf of Wall Street.

Jednostavan je za korištenje i sadrži obilje izvrsnog materijala za podršku, uključujući korisni priručnik za preuzimanje, forum i neke korisne tutorijale za YouTube.

Njegova medijska knjižnica nudi vam brojne mogućnosti za sortiranje i filtriranje vaših isječaka, što je odličan izbor alata ako radite na velikim projektima. Najbolje skladište u oblaku za velike datoteke možda će vam biti tamo pri ruci. 

Lightworks je također dobar za rad na timskim projektima. Ako surađujete u velikom timu i treba vam pomoć u upravljanju svime, pogledajte najbolji softver za upravljanje projektima.

Ako su vam potrebne snimke dionica i glazba, na raspolaganju vam je i dobar izbor medija bez naknade.

najbolje-free-video urednik lightworks

Ako se bavite osnovama, potrebno je malo navikavanja u Lightworksu, ali ima korisne alate za klizanje i klizanje. Postoji uobičajeni izbor vizualnih efekata, a posebno je jak u prilagodbi boja.

Opcije izvoza i rendera svjetlosnih radova

Lightworks Pro, njegovo plaćeno izdanje, dostupno je s mjesečnom pretplatom od 24,99 USD, godišnjim troškovima od 174,99 USD ili jednokratnim troškovima od 437,99 USD. To ga čini vrlo gornjim dijelom raspona cijena, što ga čini skupljim od naša dva najdraža alata. Međutim, nijedan od njih nema besplatnu verziju, što Lightworks čini. Dostupna je za Windows, Linux i Mac.

Može izvoziti na streaming web mjesta, uključujući YouTube i Vimeo, a “pro” verzija može dati 4K izlaz. Lightworks ima impresivan izbor formata uvoza, iako su opcije izvoza slično izvrsne u “pro” verziji, ali vrlo ograničene u besplatnoj verziji softvera. Plaćena verzija nudi i uređivanje videa u 360 stupnjeva.

Što Video Editor čini najboljim

Nekoliko je stvari koje tražimo prilikom procjene vrijedi li uređivač videozapisa vaše vrijeme i novac.

Značajke su izuzetno važne i definiraju što softver može učiniti za vas. Osnovne značajke uređivanja su ono na što ćete potrošiti najviše vremena, ali također volimo vidjeti širok izbor efekata i prijelaza, alate za ocjenjivanje boja, snažne mogućnosti prilagođavanja zvuka i dodatke, poput multicam i 360 video podrške.

Iako je podrška za 4K sada prilično standardna, to ne rade svi alati, dok neki mogu podnijeti 8K video. Oni koji uživaju u akcijskim kamerama također će cijeniti korekciju objektiva i automatsku stabilizaciju slike. Ako želite dodati cool efekte u svoje filmove, Chroma tipkanje je neophodno.

Također smatramo troškovima, no ako ste nakon najboljeg, trebali biste biti spremni potrošiti malo više. Ako se naknadno bavite, pogledajte najbolji besplatni uređivač videozapisa. 

Svestranost i podrška formata su dodatni čimbenici koje treba uzeti u obzir. Alati za profesionalnu upotrebu morat će podržati širok raspon formata. Mogućnost objavljivanja izravno na društvenim mrežama također je veliki plus, kao i mogućnost snimanja izravno na disk.

Jednostavna je upotreba važna jer većina alata nudi složene značajke, ali ne i svi koji pokazuju kako ih učinkovito koristiti. Uz malo savjeta i podrške možete učiti dok kreirate, a vještine koje naučite mogu donijeti i novac. Pristojni priručnik, korisni vodiči i dobra korisnička služba su ovdje vrlo bitni.

Učinak je također važan, a mi gledamo kako je urednik reagiran, zajedno s time koliko brzo proizvodi ispis. Bugovi i sudari također se uzimaju u obzir. Ako se brinete zbog toga, pogledajte naš vodič za automatsku izradu sigurnosnih kopija.

Proučavamo i sve dodatne alate koji ste dobili uz softver, kao što su kreatori prezentacija ili softver za snimanje zaslona. Mogućnost automatizacije jednostavnih zadataka može imati veliki utjecaj na vaš tijek rada i učiniti softver još korisnijim.

Kad započnete, knjižnica medija ili dionica također je sjajna. Mnogi alati nude medije kao neobavezne dodatke, ali neki uključuju i nekoliko isječaka i zvukova da biste započeli.

Završne misli

Što se tiče softvera za uređivanje videozapisa, razmaženi smo zbog izbora s toliko dostupnih visokokvalitetnih alata. Zahvaljujući moći modernih računala, vrhunski alati za uređivanje dostupni su svima. Svi alati s ovog popisa su vidjeli profesionalnu upotrebu u nekom ili drugom obliku.

Ako volite sebe kao sljedećeg Martina Scorsesea ili čak sljedećeg PewDiePie-a, postoji softver za vas. 

Adobe Premiere Pro CC nam je najdraži izbor, a njegove visokokvalitetne značajke daju vam sve alate potrebne za snimanje filmova. Sve na našem popisu ima što ponuditi, pa odaberite jedan i uskočite.

Ako ste isprobali neki od alata s ovog popisa ili ih želite preporučiti, javite nam u komentarima. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map