Najbolji softver za upravljanje projektima za slobodnjake u 2020. godini

Život slobodnih stvari puno mu ide, ali to nisu sve breskve i vrhnje. Težak je ispred konkurencije. Najbolji softver za upravljanje projektima za slobodnjake može vam pružiti prednost i pomoći vam da postignete solo uspjeh.


Mnogi freelanceri zanemaruju organizaciju, što može biti pogreška. Svaka pogreška predstavlja priliku za unaprjeđenje, ali i bolje samoupravljanje može vam dati više vremena za rad i pijuckanje lattesa, umjesto da se prevarite s administratorom.

U ovom ćemo članku pregledati neke od dostupnih alata za upravljanje projektima da bismo vidjeli kako vam mogu pomoći u boljem radu.

Najbolji softver za upravljanje projektima za slobodnjake 2020

Što alat za upravljanje projektima čini ispravnim za slobodnjake?

Prema našem iskustvu, freelanceri kreću se od valjanja gotovine do prevara kako bi plaćali račune svaki mjesec. Cijena će biti veliki faktor, pa ćemo tražiti alate koji imaju besplatnu ili jeftinu opciju. Slobodnjaci s manje rezervnog novca mogli bi također pogledati članak o najboljim besplatnim alatima za upravljanje projektima.

Uobičajene stvari do kojih nam je važno, poput značajki i jednostavnosti upotrebe, relevantne su i za slobodnjake. Također razmišljamo o sigurnosti i podršci, ali budući da freelanceri mogu jednostavno upravljati vlastitim podacima, možda se oni ne brinu oko sigurnosti kao, recimo, poslovni menadžer.. 

Veličina tima i komunikacija su manje važni. Mnogi freelanceri rade sami ili u malim timovima, tako da ćemo više paziti na način organiziranja projekata nego na značajke tima. To je rečeno da freelanceri često imaju više stvari u pokretu, pa ćemo favorizirati platforme koje vam to prilagođavaju i omogućuju vam lako stvaranje više projekata.

Budući da su slobodnjaci skloni samopokretanju, oni mogu biti u redu s mogućnostima podrške koji se također oslanjaju na rješavanje vlastitih problema.. 

Najbolji softver za upravljanje projektima za slobodnjake: Wrike

Ako se opuštate u svojim ležernim hlačama i gledate Netflix kada biste trebali raditi, pokušajte Wrike. Dobar je posao jer vas postavlja u poslovni duh. Ima krivulju učenja, ali kad je upoznate, to je sjajan način da pomognete u upravljanju svojim projektima. I on ima besplatan plan, tako da vas to ne mora koštati.

Kada završite s radom i želite se vratiti strujanju, vrijedi provjeriti i naš najbolji članak o hakiranju na Netflixu.

Wrike vam omogućuje da kreirate zadatke, rastavite ih na podvrste i dodajete zavisnosti između njih. To vam omogućuje da shvatite kojim redoslijedom se stvari moraju obaviti. Također možete napraviti obrasce koji omogućuju drugim ljudima da stvaraju zadatke popunjavanjem. To bi mogao biti dobar način za uhvatanje zahtjeva klijenta, ako se pravilno koristi.

wrike-ovisnosti

Ima nekoliko prikaza, uključujući popis, osnovnu ploču s kanbanima, Ganttovu kartu i struju. Možete ga koristiti za pohranjivanje datoteka i ostavljanje komentara na njih putem značajke provjere. Sučelje je pretrpano, a navigacija ima nekoliko poteškoća, ali postoji puno.

Integracije Wrikea omogućuju mu povezivanje s nekoliko platformi koje će vjerojatno koristiti freelanceri, kao što su Dropbox, Google Drive i Adobe Creative Cloud.

Predlošci za brisanje

Wrike uključuje asortiman predložaka, tako da ga možete brzo postaviti. Tu je i izbor tema, pomoću kojih možete odabrati izgled koji vam odgovara.

Ima vrhunsku sigurnost, s dvofaktornom provjerom identiteta dostupnom putem Googleove aplikacije. Također ima mnogo mogućnosti podrške, s izvrsnom bazom znanja koju upotpunjava brzo, brže osoblje za podršku, koje će vam pomoći ako se zaglavite.

Svoje projekte možete besplatno dijeliti s tim od pet osoba. Odlučite li se za nadogradnju, plaćeni planovi počinju od 9,80 USD mjesečno po korisniku, što nije mnogo s obzirom na to što radi za vas.

Uz aplikacije za Windows, macOS, Android i iOS, osim verzije preglednika, freelanceri mogu pristupiti Wrikeu gdje god bili..

Wrike je snažan izbor za slobodnjake i sve ostale. Saznajte više o tome u našoj recenziji Wrike.

Airtable

Airtable je svestran alat koji ima neobične značajke. Omogućuje vam dodavanje podataka u “baze”. “Baze” predstavljaju projekte i možete postaviti predloške za različite vrste njih. Samostalni programeri će cijeniti uzorke projekta praćenja bugova, ali postoje i prodaja, upravljanje osobljem i sustavi praćenja.

Glavni ekran nalik proračunskoj tablici Airtable nadopunjuje prikaz kanbana, kalendara, obrasca i galerije. Sučelje je jasno i responzivno, a obavljanje stvari općenito je jednostavno, ali postavljanje ispočetka bez predloška je škakljivo.

Nema puno mogućnosti komunikacije, ali freelanceri možda neće smatrati problem ako se samo organiziraju.

Integrira se s nekoliko platformi, poput Dropboxa i WordPressa, kao i sa ostalim alatima za upravljanje projektima Asana, Basecamp i Trello. Kao i nekoliko svojih konkurenata, i on koristi Zapier za razmjenu podataka s mnogim aplikacijama.

airtable blokova

Naša omiljena značajka su blokovi. Daju vam sve vrste dodatne funkcionalnosti. Neki su relativno izravni. Postoje blokovi grafikona i jedan koji se integrira, primjerice, u Google Hangouts. Drugi vam pružaju napredne značajke, poput automatskog prijevoda i prepoznavanja slika. Ako to trebate raditi redovito, Airtable će vam biti od velike pomoći.

Besplatno zračni plan

Airtable ima besplatan plan, tako da ne morate platiti da biste započeli. Možete imati onoliko “baza” koliko želite, tako da možete dodijeliti jedan za svakog klijentskog projekta ako na taj način radite stvari. Plaćeni planovi daju vam više prostora za pohranu i mogućnosti. Primjerice, blokovi se otključavaju na Pro planu.

Ne morate brinuti o sigurnosti. Airtable ima nekoliko certifikata i koristi snažnu 256-bitnu enkripciju. Pročitajte naš opis šifriranja za više o temi. Također dobivate dvofaktorsku provjeru autentičnosti i možete vidjeti IP adrese kojima ste pristupili vašem računu. To je korisno ako se brinete da se netko drugi prijavio sa zaporkom.

Ima pristojan odjeljak za pomoć s dostupnim videozapisima i webinarima kako biste saznali više o platformi. I tamo postoji aktivna zajednica “Svemir koji zrači zrak” omogućuje vam da vidite što su drugi korisnici učinili, što je sjajan način za dobivanje ideja.

Tamo je adresa e-pošte i čarobnjak za kontaktiranje ako trebate kontaktirati podršku, ali trodnevno vrijeme odgovora nije najbrže što smo vidjeli. Pročitajte naš pregled ProWorkflow da biste saznali o usluzi koja nam se vratila za šest minuta.

Sve u svemu, Airtable je simpatična platforma s izvrsnim značajkama. Ima puno za ponuditi slobodnjake. Više o tome pročitajte u našem pregledu Airtablea.

asana

Asana je zbog svoje proslave vrlo zabavna. Nagrađuje vas za postizanje posla slanjem šarenih životinja koje lete po vašem zaslonu. Nismo sigurni da će freelanceri koji se bore za posao, usprkos iskušenjima interneta, trebati dodatnu frivolnost u svom životu..

asana-slavlje

Ipak, Asanaina slobodna razina neće umanjiti vaše troškove. Pomoću nje možete koristiti popise lista i ploča, kao i njegov kalendar. Možete koristiti ploču za razgovore za timove do 15 ljudi, bez potrebe za nadogradnjom. 

Dobar je dizajn koji omogućuje ravnotežu između upotrebljivosti i vizualne privlačnosti. Bilo bi lijepo vidjeti još nekoliko opcija za prilagođavanje, poput korisničkih pozadina i boja, ali ne možete imati sve.

Ako dobijete plaćeni plan, možete koristiti njegovu vremensku traku, obrasce i druge značajke. Osim stvaranja zadataka, možete ih raščlaniti u podtabele i dodati zavisnosti. Ako radite s timom, možete dodijeliti stvari drugim članovima tima.

Možete dijeliti datoteke, ali postoji ograničenje veličine od 100 MB. Ako vam treba više od toga, pogledajte članak o najboljoj pohrani u oblaku za velike datoteke.

Asanine integracije uključuju Zapier koji vam omogućuje korištenje podataka iz mnogih izvora. Kao i Wrike, integrira se s drugim uslugama, poput Dropboxa, Adobe Create Clouda i Microsoft Office 365.

Asana Sigurnost

Ako Asanu koristite u kafiću, njezino šifriranje TLS v1.1 otežat će prisluškivanje vašeg rada. Pročitajte naš članak o kibernetičkim kriminalima za više detalja o trikovima s kojima se pogrešnici suoče.

Asanova podrška trebala je nekoliko sati da odgovori na naše upite, što je pristojno, ako ne i najbrže što smo vidjeli. Ta čast pripada Basecampu, koji nam se vratio za tri minute. Pročitajte o tome u našoj recenziji Basecamp.

Asana radi u pregledniku i ima aplikacije za Android i iOS. Uz naš Asana pregled, sastavili smo vodič za Asana početnike koji će vam pomoći da započnete s njim. 

Sveukupno, Asana je odličan izbor za slobodnjake, a slobodan plan vam daje obilje, a jeftini plaćeni planovi nude još više. Jednostavan je za korištenje i čini izvršavanje stvari ugodnim i ugodnijim.

Ako ga želite usporediti s Wrikeom, pogledajte naš Wrike vs. Asana.

Freedcamp

Ako gledate žice torbice, ne možete pogriješiti s Freecampom. Ne samo da ima besplatni plan, već je i njegova plaćena ponuda dobra vrijednost, u rasponu od male 1,49 USD mjesečno do 16,99 USD za njegov Enterprise plan. To je jedna od najpovoljnijih platformi oko sebe.

freedcamp-dobrodošli

Freedcamp ima atraktivno sučelje i jednostavan je za korištenje. Tu i tamo ima čudne bube, ali ništa ne uništava zemlju, i općenito, korisnici će vjerojatno uživati ​​u radu s njom.

Možete stvoriti zadatke, raščlaniti ih na potkrupe i dodati ovisnosti, pokazujući vam odnose među njima. Zadacima možete dodijeliti ljude i datume, komentarisati i dodavati datoteke.

Neograničena pohrana tvrtke Freedcamp čini izvrstan izbor za dijeljenje projektnih datoteka s kolegama ili klijentima. No ograničenje veličine datoteke od samo 10 MB za besplatne korisnike je restriktivno. Povećava se na 250 MB na skupljim planovima. Pogledajte naše članke za pohranu u oblaku ako želite postaviti namjenski servis za to.

Dostupno je nekoliko prikaza. Pored prikaza zadatka s vanilijom, tu su i kalendar, kanban ploča i Ganttov prikaz. Postoji i sustav oznaka koji će vam pomoći u navigaciji po programu.

Ako želite dijeliti podatke s drugim platformama, to možete učiniti putem popularnog Zapier-a, koji radi s mnogim aplikacijama. Freedcamp također ima API, ako vam se sviđa kodiranje.

Privatnost Freedcamp

Freedcamp je u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka, kako je opisano u našem GDPR članku. Također je u skladu s EU-om. i Swiss-U.S. štiti privatnosti. Poduzetnički korisnici mogu iskoristiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti.

Njegova je podrška brza i učinkovita. Bilo je lako poslati zahtjev za podršku, a odgovor smo dobili 30 minuta kasnije. Također sadrži bazu znanja i nekoliko YouTube videozapisa za pomoć ako vam se zaglavi.

Ima mobilne aplikacije za Android i iOS. Njegovi Windows i macOS desktop klijenti zakopani su u dubini web stranice, tako da su možda zastarjeli.

Sve u svemu, Freedcamp je odličan izbor ako imate budžet. Ima nekoliko bugova, ali ima mnogo dobrih osobina koje mogu nadoknaditi. Više pojedinosti potražite u našoj recenziji Freedcamp.

Trello

Ako želite nešto besplatno, jednostavno i jednostavno, ne tražite dalje od Trella. To je alat temeljen na kanbanu koji vam omogućuje stvaranje zadataka i njihovo premještanje između stupaca. Stupci bi mogli biti označeni sa “zadatak”, “obavljanje” i “gotovo” ili imati imena koja predstavljaju bilo koji stadij vašeg procesa. 

Možete ih koristiti za pohranjivanje podataka o klijentima, informacija o projektu ili bilo čega drugog o čemu se možete sjetiti. Možete stvoriti ploču za svaki projekt, a možda i ploču za upravljanje klijentima. Iako je jednostavan, to je svestran i moćan alat.

Trelloova stranica “inspiracija” sadrži obilje primjera kako su je kreativni ljudi koristili. Uz upravljanje projektima, možete ga koristiti za prezentiranje informacija svojim klijentima. Ljudi ga koriste kako bi predstavili jelovnike restorana, pa čak i planove sjedećih događanja.

Trello-vjenčanje

Vrijedno je pogledati primjere kako biste dobili nekoliko ideja kako možete koristiti Trello za prezentiranje informacija svojim klijentima i omogućiti im da rade i s vama..

Iako su mu „power-ups“ omogućeni dodavanje dodatnih značajki. Mnogo su i raznolikih. Ako se mudro koristite, Trello možete pretvoriti u mnogo napredniju platformu i možete odabrati i odabrati funkcionalnost koja vam je potrebna.

Trello Butler

Uključivanje “batlera” istaknuto je jer vam omogućuje automatizaciju zadataka i stvaranje gumba za izvođenje niza akcija. To vam može uštedjeti puno vremena. Upotreba “batlera” ograničena je na besplatnom planu tvrtke Trello, ali to možda neće stvoriti probleme slobodnjacima koji ga žele koristiti nekoliko puta tjedno jer se projekti kreću između faza.

Ako ga želite koristiti više od toga, vjerojatno će vrijeme koje uštedite od uklanjanja ograničenja upotrebe više nego opravdati cijenu plaćenog plana.

Iako su glavne karakteristike Trella na slobodnom planu, prednosti su nadogradnje. Dobijate prilagođene naljepnice, pozadine i emojije. Također možete koristiti više pojačanja istovremeno i koristiti “batler” bez ograničenja upotrebe.

To je jedna od najjednostavnijih platformi oko toga, ali to je odličan način za početak. Pročitajte našu recenziju Trello za više. Vodič za početnike Trello-a ima savjete za započinjanje s njim.

Druge opcije

Postoji nekoliko drugih izbora koje vrijedi istražiti, a koji baš i nisu ušli u našu pet najboljih. Pogledajmo ih.

Podio

Podio izračun

Podio je korisna platforma koja ima besplatan plan i nekoliko zanimljivih značajki. Možete prilagoditi svoje radne prostore i upotrijebiti njegovo polje za izradu za izvođenje složenih operacija na podacima. Ako želite alat koji vam omogućuje automatsko kombiniranje i spajanje podataka za vas, ne tražite dalje od Podioa.

Pored toga, to je većina onoga što očekujete od alata za upravljanje projektima. Možete dodijeliti zadatke i koristiti različite prikaze kako biste razvrstali svoje podatke. Također ima neograničen prostor za pohranu. Međutim, oni nemaju podvrste ili upravljanje ovisnostima.

Više o tome pročitajte u našoj recenziji Podio.

Taskworld

taskworld-analitika

Taskworld nema besplatan plan, ali omogućava vam jednostavno stvaranje zadataka slanjem e-pošte na određenu adresu. Oni koji žele obaviti posao u vlaku smatrat će to korisnim. Također ima Android i iOS aplikacije.

Ima sustavno, jednostavno za korištenje sučelje i izvrstan korisnički vodič koji vam prikazuje ulaze i izlaze. Postoje i predlošci i jednostavna kanbanska ploča za upravljanje zadacima.

Taskworld nema besplatni plan, ali postoji besplatno 15-dnevno probno razdoblje nakon čega košta 10,99 USD mjesečno. Da biste pobliže pogledali, pročitajte našu recenziju Taskworld-a.

monday.com

ponedjeljak-predložak

monday.com došao na prvo mjesto na našem popisu najboljeg softvera za upravljanje projektima. Njegovo sučelje je izvanredno i pomaže vam da najbolje iskoristite svoju moćnu, prilagodljivu strukturu.

Ako je to tako dobro, mogli biste pomisliti da bi bio bolji na ovom popisu. Međutim, njegov sustav cijena ne pruža usluge pojedincima. Morate se prijaviti za tim od najmanje pet. 

Budući da to košta 25 USD mjesečno i nema besplatan plan, nismo mislili da je to najbolja opcija za slobodnjake. Ako si to možete priuštiti, to je platforma koja treba razmotriti, a tu je i besplatna probna verzija ako želite to provjeriti.

Više o tome pročitajte u našoj recenziji monday.com. Također možete vidjeti kako se uspoređuje s drugom platformom koju smo pogledali u ovom članku u našoj usporedbi monday.com i Wrike.

Završne misli

Slobodnjaci su često previše zauzeti radom i gonjenjem klijenata da učine još puno, pa možda ni ne razmišljaju o tome kako se organiziraju. To znači da im softver za upravljanje projektima može puno pomoći. Ako nemate vremena za organizaciju, dopustite softver da to učini za vas.

Čak i jednostavna platforma utemeljena na kanbanu kao što je Trello može napraviti problem freelanceru, a napredniji alati nude više. Postoji i mnogo drugih opcija osim onoga što smo pogledali. Ako ste slobodnjak, voljeli bismo znati što mislite o našim izborima ili imate druge preporuke. Javite nam u komentarima. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map