Najbolji softver za Scrum u 2020. godini: Agile Management Project

Scrum metode mogu vam pomoći u nesmetanijem izvođenju projekta i omogućiti vam brzo i učinkovito izvršavanje stvari. Softver za upravljanje projektima često sadrži značajke koje vam mogu pomoći u njihovoj implementaciji, pa smo pogledali Scrum i alate za upravljanje projektima. Pokušat ćemo ustanoviti koje su platforme najbolje za agilne timove.


Za početak ćemo pogledati što je Scrum i kako funkcionira, a zatim razmotriti značajke pronađene u alatima za upravljanje projektima i kako ih možete koristiti s njima. Neki su, poput Jira, posvećene Scrum prikazima, neki imaju Scrum predloške i mnogi mogu biti korisni iako nisu izričito osmišljeni za metodologiju.

Što je Scrum?

Izraz “scrum” potječe od ragbija, a prvo su ga na razvoj primijenili Hirokata Takeuchi i Ikujiro Nonaka. Mnogi su drugi doprinijeli idejama, a 2009. godine objavljen je Vodič za Scrum, koji je metodologiji pružio službeni skup smjernica.

Scrum metodologija je obično povezana s razvojem softvera, ali to ne mora biti. Uključuje podjelu rada na sprintove, koji traju od dva tjedna do mjesec dana. Sprinti imaju cilj, a to bi moglo biti spremanje određenih značajki u softverskom proizvodu.

Postoje redovni sastanci, zvani dnevni scrums, koji su ograničeni na 15 minuta i zahtijevaju da programeri odgovore na tri pitanja: što su završili jučer, što će raditi danas i postoji li nešto što sprečava njih ili njihov tim da postignu cilj sprinta.

Na kraju svakog sprinta postoji pregled i retrospektiva. Omogućuju timu da vidi što je učinjeno, a što nije, odlučiti što dalje i utvrditi poboljšanja procesa.

Uloge u Scrumu

Scrum je dizajniran za male timove. U Scrumu postoje tri uloge, od kojih je jedna ekipa. Tim se organizira i smišlja kako može ispuniti ciljeve sprinta.

Vlasnik proizvoda je onaj koji postavlja viziju. Često su šef ili klijent, oni su taj koji odlučuje što tim treba stvoriti i koji su prioriteti. Spremni su za odgovaranje na pitanja iz tima, ali se ne uključuju u detalje.

Voditelj scruma je tu da ukloni prepreke koje ometaju ciljeve tima. Oni mogu usko surađivati ​​s vlasnikom proizvoda kako bi pomogli shvatiti čemu prioritet i koji bi bili pogodni ciljevi.

Možda mislite da vlasnik proizvoda i glavni autor scruma zvuče poput vašeg generalnog direktora i menadžera, i bili biste u pravu. Međutim, u Scrumu su uloge formalizirane i njihova uključenost je ograničena. Vlasnik proizvoda omogućuje ljudima da znaju što žele, Scrum majstor rješava probleme za tim i tim mora obaviti neke stvari.

To može biti ključno za omogućavanje razvojnom timu da radi svoj posao, a da ga ljudi ne guraju u pogrešnom smjeru, iako, iako imaju dobre namjere, ne znaju mnogo o razvoju.

Scrum je sjajan za programere koji su neovisni i najbolje rade kada su prepušteni vlastitim uređajima. Daje samo pravu količinu smjernica, tako da znaju što im je činiti, ali ostavlja im da rade ono što misle da je potrebno za postizanje ciljeva.

Što Scrum može učiniti za vas?

Scrum omogućava postavljanje zadataka i razvojnim programerima, a programerima pružaju prostor za samostalno rješavanje problema. Programeri imaju tendenciju da bolje rade takve stvari nego njihovi klijenti, a često i njihovi menadžeri, tako da to postiže bolji proizvod koji se brže isporučuje..

Iako je Scrum široko povezan s razvojem, drugdje je sve popularniji i može se koristiti u svim vrstama industrije.

Primjeri alata za Scrum

 • Jira
 • Trello
 • ProWorkFlow
 • Osnovni logor

Najbolji Scrum softver

Neki od najboljih softvera za upravljanje projektima imaju značajke namijenjene programerima, a neke su dizajnirane za upotrebu s Scrumom.

Scrum s punim rečima: Jira

Jira jedna je od najboljih platformi za programere i ima mnogo mogućnosti dizajniranih za njih. Temelji se na problemima, a ne zadacima.

JIRA-scrum

Posvetila je ploče Scrum i kanban ploče jer podržavaju obje metodologije. Također ima “epove” i “priče”, koji su njegov način kategoriziranja zadataka. Opisuje ih kao “okretne artefakte.”

Jira se integrira s HipChatom, popularnim komunikacijskim alatom za programere, tako da ga možete koristiti i za Scrum sastanke.

Bio je impresioniran njegovim setom značajki. Također je dobra vrijednost, posebno za velike timove ili one koji žele samostalno ugostiti. Pročitajte o tome u našoj recenziji Jira.

Kanban: Trello

Znamo da kanban zajednice i Scrum ploče nisu isto, ali Kanban alat može biti odličan način internog organiziranja projekata za vaš tim. Može se držati i privatnim timom.

Trello vam omogućuje da napravite koliko god ploča želite, tako da možete imati po jedan za svaki sprint. Više o tome pročitajte u našem pregledniku Trello i pogledajte poslije njega vodič za početnike Trello.

U skladu s tim, možete postaviti Trello da radi s Scrumom, kao što je prikazano na ovoj stranici. Trello je svestran alat koji ima mnogo “power-ups” kako bi vam pomogao da ga više iskoristite.

Trello-scrum

Trello kartice mogu predstavljati zadatke, probleme ili pogreške. Možete im dodati informacije i priloge. Međutim, veličina privitka je ograničena. Ako vam treba puno prostora, pročitajte naš najbolji vodič za pohranu u oblaku.

Naći ćete još nekoliko alata za kanban u našem načinu korištenja vodiča za ploču s kanbanom.

Definicija uloge: ProWorkflow

Uloge su u Scrumu ključne, zato je važno biti u mogućnosti definirati ih u softveru za upravljanje projektima. Osim što možete imenovati uloge, korisno je kontrolirati što različite vrste korisnika mogu, a što ne mogu.

ProWorkflow je dobar u dodjeli uloga, omogućava vam imenovanje uloga i nadzor nad onim što mogu, a što ne mogu. To, na primjer, može spriječiti da scrum masteru i vlasniku proizvoda dodijeli zadatke kako bi se spriječilo upravljanje mikroaparatima.

Osim što vam omogućuje dodjelu uloga, ProWorkflow sadrži kalkulator povrata ulaganja koji pokazuje kako vrijeme koje vam uštedite prevodi u novac. Također ima i značajke praćenja vremena, pa je koristan alat ako želite paziti na troškove.

ProWorkflow uključuje i agilnu ploču u svojoj trgovini aplikacija, koju možete besplatno koristiti. Pročitajte naš pregled ProWorkflow da biste saznali više o platformi.

Sastanci: Basecamp

Ako volite sastanke koliko i mi, svidjet će vam se Basecamp, koji vam omogućuje da svoju komunikaciju držite na jednom mjestu. To vam omogućuje objavu po potrebi, a da ne morate svi istovremeno predstavljati, što većina alata za upravljanje projektima nudi.

Baznog kampa-vatrište

U Scrumu su, međutim, potrebni redovni sastanci. Basecampove “logorske vatre” omogućuju timu da razgovara u stvarnom vremenu, što ih čini savršenim za to. Više o tome pročitajte u našem pregledu Basecampa.

Završne misli

Ako tražite alate koji bi vam pomogli da implementirate Scrum metodologiju, postoji mnogo izbora. Neke smo od ovih platformi uspoređivali s drugim u člancima o neovisnosti. Pogledajte Trello vs. Jira ili Wrike vs. Basecamp da vidite kako su uspjeli.

Svi alati koje smo spomenuli su besplatni ili besplatna proba, pa ih isprobajte i pogledajte koji vam tim najbolje odgovara. 

Ako ste neki od ovih alata koristili kako biste pomogli implementirati Scrum metodologiju, u komentarima podijelite svoja razmišljanja. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map