Najbolji softver za pisanje 2020: Quill & Ink for New Age

U svijetu besplatnih mrežnih obrađivača teksta lako je zaboraviti da postoje namjenski programi za pisanje. Google Dokumenti mogu obraditi vaše pritiske tipki, ali za gotovo sve drugo to je rjeđe. Namjenski program za obradu teksta i dalje vam može pomoći oblikovati ono što pišete, organizirati svoje ideje i izvoziti u profesionalne svrhe.


Pronašli smo najbolji softver za pisanje romana, scenarista i novinara kako bismo vam pružili opsežan vodič o tome što biste trebali koristiti. Pronašli smo najbolji softver u svakoj kategoriji, kao i trkače ako vam trebaju dodatne mogućnosti. Na kraju je odjeljak za alate koje bi svi pisci trebali isprobati.

Najbolji softver za vas se može razlikovati ovisno o vašem slučaju. Vodič smo podijelili u četiri odjeljka kako biste pronašli najbolje alate za ono što želite raditi. Postoji i neki presjek između odjeljaka, pa vam preporučujemo da pročitate romaneskni odjeljak čak i ako ste, na primjer, scenarist.

Postoje alati koje bi svi pisci trebali upotrijebiti u koje se nismo htjeli baviti nijednim odjeljkom. Bez obzira na to što pišete, važno je stvoriti njegovu kopiju pomoću internetske usluge sigurnosnog kopiranja, poput Backblaze-a, koji je zauzeo drugo mjesto u našem najboljem vodiču za internetske sigurnosne kopije. Možete vidjeti zašto u našoj Backblaze recenziji.

Ako niste upoznati, to je princip pravila 3-2-1 sigurnosnog kopiranja, koje kaže da biste trebali zadržati tri kopije podataka – dvije pohranjene lokalno u različitim vrstama pohrane i jednu sigurnosnu kopiju u oblaku. Postoje varijacije, poput pohrane jedne lokalno, jedne u pohrani u oblaku i jedne izvan lokacije, ali princip je isti. Ne želite izgubiti naporan rad koji ste unijeli u svoje pisanje.

Odabir najboljeg softvera za pisanje

najbolji softver za pisanje

Naš izbor aplikacija svodi se na tri ključna faktora: moć, upotrebljivost i značajke. Snaga je bila naša glavna briga, jer proglašavanje softvera “najboljim” znači da može podnijeti većinu onoga što možete baciti na njega. Na primjer, konačni nacrt automatski se pridržava industrijskog standardnog oblikovanja i daje vam potrebne alate za dodavanje bilo čega u vaš scenarij.

Moć ipak ne bi trebala doći na štetu iskoristivosti. Konačni nacrt je najbolji alat za scenarij, ali složeno sučelje ga čini manje atraktivnim ako vam je potrebno pisanje bez ometanja. To je reklo, da je nešto stalo do ovog stajališta. Sve dok softver nije bio nepotrebno kompliciran, smatralo se.

Značajke, koje su uključivale sve, od alata “Pitaj uređivača” u AP stilskoj knjizi do izvještaja o dosljednosti ProWritingAid, bile su posljednje. Sve što je potaklo naš interes ili bi bilo na neki drugi način korisno tijekom pisanja postupka zadovoljavalo je ove kriterije.

Za svaki dio imamo vrhunski izbor za koji vjerujemo da nudi najbolju ravnotežu snage, upotrebljivosti i mogućnosti. To, međutim, nije de facto „najbolja“ opcija. Zbog toga svaki odjeljak također ima časne spomene koje imaju puno toga za ponuditi svoje niše, ali nisu toliko uravnotežene kao naš prvi izbor.

Najbolji softver za pisanje tekstopisaca

Počnimo s tradicijom pisaca fantastike. Nakon nekih istraživanja, odlučili smo se za sljedeće izbore.

WriteItNow

WriteItNow dizajniran je za romanopisce. Umjesto da predstavi program za obradu teksta i zatraži da to smislite, program automatski organizira vaše bilješke, poglavlja i pozadinske informacije u jednu datoteku. Kad god želite raditi na svom romanu, sve je na jednom mjestu.

Sve što napišete organizirano je u poglavlje ili scenu, a posljednji je manji komad koji čine vaša poglavlja. Ne morate koristiti takav pristup, ali on je učinkovit. WriteItNow prikazuje hijerarhiju poglavlja i scena koji ih čine, što znači da možete napisati dio priče kako biste osigurali da svaka scena ima narativni luk.

Postoje i druge prednosti dodavanja prizora u vašu priču. Na početku pisanja od vas će se zatražiti da stvorite sažetak scene koji uključuje likove, događaje, lokacije i rekvizite u sceni. WriteItNow koristi te informacije za organiziranje scena u uređivaču priča.

najbolji softver za pisce

Urednik priča fantastičan je alat za vizualizaciju kako vaš roman napreduje. WriteItNow prikazuje sve rekvizite, likove, lokacije i događaje i povezuje ih sa scenama u kojima su prikazani. Osim što vizualizira logički tijek vašeg romana, urednik priča također vam može pomoći da uočite pogreške kontinuiteta.

Iako je to glavni alat za vizualizaciju toka vašeg romana, WriteItNow može generirati druge karte. Na primjer, možete povezati slike s znakovnim datotekama i koristiti ih u grafikonu odnosa. Ovisno o odnosima, WriteItNow također može prikazati grafikon sukoba, tako da možete vidjeti kako sukob odjekuje i teče kroz vašu priču.

najbolje-pisanje-softver-sukob-dijagram

Na tehničkom kraju WriteItNow može generirati analizu čitljivosti, grafikon događaja, ploču s knjigama i sažetak događaja. Svaka od njih podijeljena je po poglavlju i prizoru, pružajući više načina za prikaz svoje priče iz ptičje perspektive.

Najbolji dio tih karakteristika je to što žive pod jednim kišobranom. Ne morate spremati datoteke za znakove, ploče s knjigama itd. Umjesto toga, WriteItNow obrađuje prljavi posao, tako da morate otvoriti samo jednu datoteku.

I to je jeftino. Možete preuzeti demo programa WriteItNow i koristiti ga koliko god želite, ali nećete moći spremiti dokumente. Kada se odlučite za nadogradnju, sve što ćete trebati je kupiti kôd za otključavanje od 59,95 dolara da biste započeli spremanje svega na čemu ste radili.

Pisar

Scrivener je popularna aplikacija za romanopisce, a pisci poput Neila Crossa, Karen Traviss i Marc Goodman bili su oštri pristaše toga. Kao i WriteItNow, Scrivener ima puno alata za gledanje vašeg romana sa širokog stajališta, ali postavlja ih u pozadinu. Kao što kaže marketinški materijal, Scrivener vam omogućuje da napišete roman “na svoj način”.

najbolje-pisanje-softver-pisar

To započinje u fazama planiranja. Scrivener uključuje alate od pluta i obrise za vizualizaciju kako vaša priča napreduje. Ploča od dasaka u osnovi je stranica ploče s knjigama na koju možete priložiti bilješke i vidjeti kako se međusobno spajaju. Rečeno je da su kartice povezane s odjeljcima u vašem romanu. Ako pomaknete karticu, to će se odraziti u romanu.

Preglednik djeluje na sličan način, ali prikazuje vam sve, umjesto samo sinopsis scene ili poglavlja. Koristite ploču od pluta da biste dobili širi prikaz svog romana i obrisa kako biste vidjeli detaljne detalje o tome kada se i gdje u stvari događaju. Kao i na ploči s dnom, možete se povlačiti po različitim odjeljcima.

Tijekom pisanja možete iskoristiti Scrivener-ove višestruke zaslone. Na primjer, ako pišete scenu na temelju stvarne lokacije, možete povući sliku u prozor i pogledati ga uz svoj rukopis. Ako vam treba manje ometanja, možete se prebaciti na način preko cijelog zaslona pomoću jednog unaprijed postavljenog u boji Scrivenera ili pozadinske slike po vašem izboru..

Fokus pisca je prilagodljivost, a to je mač s dva oštrica. U njemu možete učiniti gotovo sve, od istraživanja akademskog rada do izrade scenarija. Alati su tu, samo ih morate smisliti.

Iako je vrhunski alat u pogledu snage i fleksibilnosti, Scrivener čini našu časnu listu spomena romanopiscima jer ne stavlja sva svoja jaja u jednu košaricu. To nije inferiorni alat za WriteItNow – zapravo suprotno – ali nema tako jak fokus na romanopisce.

Ipak je jeftinije. Možete isprobati Scrivener 30 dana na macOS-u, Windows-u ili iOS-u nakon čega ćete trebati kupiti licencu za 45 USD. Proba je zanimljiva jer broji samo dane koje koristite. Na primjer, ako softver koristite tri dana u tjednu, ispitivanje bi trajalo 10 tjedana.

Microsoft Word

Microsoft Word kao stari, ali dobar, i dalje je odličan izbor za pisanje vašeg romana. Iako mu nedostaju istaknute značajke Scrivenera i WriteItNow-a, to je najčešće korišteni program za obradu teksta na tržištu, a postoji nekoliko praktičnih, ako ne i očiglednih razloga za njegovo korištenje.

najbolji softver za pisce

Word ima značajke uređivanja Google dokumenata bez obustava oblikovanja. Korektori ili urednici mogu unositi promjene u Word datoteku bez da ih učine trajnim. Pomoću značajke “praćenje promjena” možete pregledati sve predložene izmjene i odlučiti želite li ih prihvatiti ili odbiti.

Iako se čini da je to naopako, ima ogromne posljedice u profesionalnom okruženju. Format datoteke Word, .docx, prihvaćen je u gotovo svakoj aplikaciji za obradu teksta. Bez obzira kome trebate poslati svoj rad, možete biti sigurni da će ih moći otvoriti i da će oblikovanje ostati netaknuto.

Riječ je upotrebljiva za pisanje, ali ona ostavlja puno željenog u odnosu na Scrivener i WriteItNow. Najbolji scenarij slučaja bi bio da koristite jedan od tih alata za crtanje i pisanje romana, a zatim ga prebacite u Word za oblikovanje, uređivanje i distribuciju.

Najbolji softver za pisanje scenarista

Za one koji žele svoj posao izvesti na srebrni ekran, postoje vrlo specifični dijelovi softvera.

Konačni nacrt

Final Draft je standardni industrijski softver za scenarije. S lakoćom upravlja s kompliciranim oblikovanjem scenarija i nudi niz mogućnosti za planiranje skripte prije nego što počnete pisati.

najbolje-pisanje-softver-završni-nacrt

Konačni nacrt 11 izašao je prošle godine, s novim značajkama poput noćnog načina rada, podrške za slike i suradnje u stvarnom vremenu. Ipak, i dalje su prisutne starije značajke, od kojih je najpoznatiji Beat Board, gdje možete organizirati otkucaje svojih priča kao da su pričvršćeni na ploču od dasaka. To je klasičan način crtanja skripte i uspostavljanja istog sučelja koje upisujete kako biste ubrzali tijek rada.

Ratovi se mogu dalje organizirati pomoću karte Story. Možete ga koristiti za ocjenu glumačkih zbivanja, scena i nastavka te dobiti pogled na visoku razinu razvoja vaše priče prije ijednog pritiska na tipku. Također je korisno uputiti se na Mapu priče tijekom pisanja kako biste bili sigurni da razvijate scene na organski način.

Konačni nacrt ima i druge alate za pisanje. Možete koristiti suradnju u stvarnom vremenu da pozovete ostale korisnike Final Draught-a da rade na vašoj skripti, a namjenski okvir za chat omogućuje vam odskakanje ideja jedni od drugih..

Alternativni dijalog možete pohraniti i u Konačni nacrt. To je posebno korisno u ranim fazama pisanja, kad likovi možda nisu u potpunosti razvijeni. Spremanje nekoliko ideja održava razgovor dosljednim i omogućava jednostavan način prebacivanja načina na koji lik nešto kaže.

najbolje-pisanje-softver-alt-dijalog

Finalni nacrt uključuje preko 100 predložaka, u rasponu od scenarija filmova do grafičkih romana, pomoćnika za oblikovanje i SmartType, što je brz način za popunjavanje imena znakova u ponavljajućem dijalogu.

Konačni nacrt vlada vrhunskim značajkama. Rečeno je da se bori s lakoćom korištenja, posebno u usporedbi s Fade In-om, jednim od naših časnih spomena. Puno se toga događa od indeksnih karata do Beat ploče, tako da je lako izgubiti se na pripremama i nikad ne početi pisati.

Po cijeni od 250 dolara dolazi i skupa cijena. Usprkos tome, standardni industrijski scenaristički softver i agencije već su navikli vidjeti skripte oblikovane uz njega. Program je korišten za Ožiljak, izgubljeni, povratak u budućnost, ludi ljudi i više. Ako se ozbiljno ne bavite scenarijom, završni nacrt je alat za vas.

Nestati u

Fade In uklanja fokus i usredotočuje se na pisanje. Ima jednostavno sučelje, izvučenu straga, tako da možete blokirati distrakcije i raditi na svojoj priči. U skladu s tim, on ima značajke za planiranje i nadzor vašeg scenarija.

najbolje-pisanje-softver-fade-in

Za razliku od Final Drawta, Fade In podržava više formata datoteka, naime Final Draft (.fdx) i .pdf. Također podržava uvoz i izvoz u Scrivener, Adobe Story i Celtx. Ako stižete s drugog softvera ili želite biti sigurni da ste poslali skriptu u ispravnom formatu, Fade In je pokrivao.

Utoliko rečeno, softver je izbor za scenariste poput Riana Johnsona (Ratovi zvijezda: epizoda VIII – Posljednji Jedi) zbog izvrsne upotrebljivosti. Fade In vam omogućuje da se usredotočite na svoje pisanje, odlažući indeks kartice, otkucaje i bilješke u korist pojednostavljenog sučelja.

I dalje vam omogućuje organiziranje indeksnih kartica i dodavanje bilješki na vašu skriptu, ali to je teže nego što je to slučaj u Final Drawtu. Fokus na pisanje bez ometanja dolazi po cijenu značajki koje bi inače odvratile pozornost od vašeg pisanja.

Zbog toga je teško preporučiti Fade In svima. Ili ćete se zaljubiti u sučelje i smatrati da radite s bilo čim drugim ili će vam nedostajati navigacija do dubljih značajki. Srećom, možete preuzeti neograničeno suđenje za procjenu.

Celtx

Celtx je besplatni online filmski alat. Kažemo da se ne snima film, a ne scenarij jer vam Celtx nudi alate za dovršavanje vašeg filma kroz svaki korak postupka. Drugi alati, pak, dolaze po cijeni.

najbolji softver za pisce

Jezgra Celtxa je njegov besplatni program za obradu teksta koji je stvoren za oblikovanje scenarija. Sučelje je jednostavno za korištenje, ali nije toliko atraktivno kao Fade In, a plutajuća alatna traka s desne strane nudi popis značajki za pregled vašeg scenarija.

Možete pregledavati svoje prizore pomoću navigacijske kartice, dodavati bilješke u određene odjeljke i pregledavati svoj katalog znakova. Ako plaćate, imat ćete i pristup drugim značajkama Celtxa, kao što su lista snimki i kvar.

Plaćene značajke izdvajaju Celtx. Nakon što je nacrt završen, možete koristiti set alata za proračun, raspored, slikovnu ploču i raščlanjivanje skripte. Čak ima područje za upravljanje važnim kontaktima i klijentima koji mogu biti od vitalnog značaja za proizvodnju.

Budući da je temeljen na mreži, Celtx se lako može koristiti i za suradnju. Možete koristiti karticu “razmjena” pri vrhu sučelja za povezivanje s drugim korisnicima. Tamo možete pronaći pisce, glumce, producente, redatelje i još mnogo toga, svaki s ocjenom na temelju završenih projekata.

Celtx je dobra besplatna opcija, ali ne biste trebali nadograđivati ​​na plaćeni plan ako nećete koristiti dodatne alate. Paket pune proizvodnje pokrenut će vam 29,99 USD mjesečno. Fade In možete kupiti odmah po cijeni od samo tri mjeseca u Celtxu.

Najbolji softver za pisanje novinara

Posljednja skupina pjevača riječi ljudi su koji pišu vijesti za život. Kako su njihove potrebe vrlo usredotočene, tako su i programi prilagođeni njima.

AP Stylebook Online

AP Stylebook dugo je prihvaćen stil za engleske medije. U prošlosti su urednici kopija, pisci i drugi koji su bili uključeni u postupak objavljivanja bili potrebni za kupnju tiskane verzije stilske knjige godišnje kako bi se vidjeli novi unosi i revizije.

najbolje-pisanje-softver-ap-stylebook

Papirnu kopiju još uvijek možete kupiti, ali internetska inačica puno je vrijedniji resurs. To je ista cijena, s istim popustom ako postavite automatsku obnovu, ali omogućuje vam pristup čitavoj stilskoj knjizi na radnoj površini, prijenosnom računalu, pametnom telefonu ili tabletu.

Kao internetski, živi izvor, ima prednosti u odnosu na verziju ispisa. Pretplatnici mogu koristiti značajku “Pitaj uređivača” koja vam omogućuje pretraživanje arhive pitanja koja su poslana urednicima AP Stylebook-a. Ako vaše pitanje nije na popisu, možete ga poslati izravno urednicima.

Ostale prednosti iskoče tijekom uporabe. Na primjer, možete pretraživati ​​unose umjesto da pregledavate stranice ili upotrebljavate ugrađene audio datoteke za stotine riječi da biste čuli kako se izgovaraju.

Za velike medijske kuće koji žele opremiti svoje zaposlenike primjercima AP Stylebook-a, internetski resurs je najbolja opcija. Uz količinske popuste i automatsku obnovu, dobivate mogućnost kreiranja prilagođenih unosa i dodavanja u kopije na vašem računu.

Konačno, internetska inačica AP Stylebook-a ažurira se tijekom cijele godine. Ne morate čekati novu verziju da biste vidjeli što urednici dodaju ili mijenjaju. Ako želite, to je živi dokument koji osigurava da se vaša publikacija pridržava najnovijih AP-ovih smjernica prije sljedećeg tiska.

App Hemingway

Ernest Hemingway jedan je od najutjecajnijih pisaca koji je ikada stavio olovku na papir. Aplikacija Hemingway, alat koji se temelji na pregledniku, pokušava ispraviti cvjetnu pismenu provjeru u vašoj kopiji za upotrebu reklama, pasivnog glasa, složenih fraza i nepotrebno dugačkih rečenica. Također vam pokazuje razinu čitanja i procijenjeno vrijeme čitanja.

najbolje-pisanje-softver-Hemingway-app

Mogao bi se uklopiti u sljedeći odjeljak, ali novinarima se čini prirodnije, pogotovo onima koji rade za internetske publikacije. To ne ulazi u mehaniku pisanja. Umjesto toga, pokušava zgusnuti ono što govorite za ubojitiju i jasniju kopiju.

Unatoč tome, to nije prvo sredstvo za obavljanje tog zadatka. Međutim, aplikacija Hemingway jedinstvena je jer omogućuje oblikovanje prije uređivanja. Iako ćete morati preoblikovati u bilo kojem programu za obradu teksta koji koristite, oblikovanje u aplikaciji nalaže mu da ignorira fragmente rečenica na točkama metaka, na primjer, ili zanemari složene izraze u navodnicima..

Najbolji dio je u tome što je besplatan. Aplikaciju Hemingway možete koristiti u bilo kojem pregledniku bez potrebe za lokalnim softverom ili proširenjem preglednika. To je brz način provjere vašeg pisanja prije nego što ga pošaljete masama koje preporučujemo da provjerite.

Počasni spomen: VPN-ovi

Iako ne piše softver sam po sebi, virtualna privatna mreža i dalje je, tehnički gledano, softver – aplikacija. To je nejasna definicija, svakako, ali VPN je jedan od najvažnijih alata koji novinar koristi.

najbolji softver za pisce

Ako ne znate, VPN kriptira vaš internetski promet, sakrivajući vas od vladinih agencija, davatelja internetskih usluga i drugih zastrašujućih očiju koji će možda htjeti preskočiti vaše podatke. Vaša originalna IP adresa zamjenjuje se novom, a veza koja dolazi s vašeg računala osigurana je visokokvalitetnom enkripcijom. U suštini, možete postati stvarno anonimni putem interneta.

Iako postoje različite metode koje bi novinari trebali koristiti da bi se zaštitili putem interneta, u mrežnom vodiču o privatnosti za novinare prvo smo mjesto upotrebili putem VPN-a. Činjenica je da su novinari izloženi većem riziku od drogiranja i cyber kriminala, tako da je nestajanje tijekom istraživanja važno, posebno u rizičnim okolnostima.

Novinari se ipak ne bi smjeli namiriti ni za jedan VPN. Najbolji besplatni davatelji VPN-a, iako imaju veliku vrijednost, ne nude dovoljno zaštite i dobavljači na sredini puta kao što je PIA koriste šifriranje s malim utorima, iako možete povećati sigurnost PIA-e, kao što možete pročitati u našem pregledu privatnog pristupa internetu.

Većina najboljih pružatelja VPN-a funkcionirat će dobro, ali preporučujemo dalje i odabir dobavljača iz naših najboljih VPN usluga za kineski vodič. Ako kineski kandži za zaštitu privatnosti ne mogu probiti te tunele, nitko to ne može.

Srećom, jedan je dobavljač na prvom mjestu u oba slučaja: ExpressVPN. To je najbrži VPN davatelj kojeg smo testirali, osim što je najsigurniji. Bez obzira jeste li se povezali s mračnim mrežom za lopaticu ili samo pokušavate strujati UK Netflix – osvojio je i naš najbolji VPN za Netflix vodič – ExpressVPN je vrhunska opcija.

Možete saznati više o tome kako usluga funkcionira i kako se prijaviti u našoj ExpressVPN recenziji.

Korektura, uređivanje i ostali alati za pisanje

Navika pisanja i pregledavanja najbolji je alat za uređivanje, ali postoje programi koji vam mogu olakšati život. Evo nekoliko alata za pisanje koji bi vam mogli biti korisni prije i nakon tipkanja tipke.

ProWritingAid

ProWritingAid je najbolji alat za lektoriranje i uređivanje na tržištu. Integrira se s glavnim procesorima riječi, uključujući Word, Google Dokumente, Scrivener i OpenOffice. Verzija s plaćanjem je prilično mala, ali istovremeno možete besplatno uređivati ​​do 500 riječi koristeći internetsku provjeru ProWritingAid.

Nakon provjere dokumenta, ProWritingAid generira 20 izvještaja. Postoji opća analiza, poput stila i gramatike, ali ima i jedinstvena izvješća. Naša omiljena izvješća su ljepljiva rečenica koja uklanja lijepljive riječi (oko 200 najčešćih engleskih riječi) i dosljednost, što osigurava da ste dosljedni u pravopisu, pisanju velikih i velikih slova.

O različitim izvještajima koje ProWritingAid generira možete pročitati ovdje.

Ipak, dolazi po skupoj cijeni. Pretplata na Premium pokreće 50 USD godišnje i to je jedini način pristupa integracijama ProWritingAid s drugim aplikacijama. Nisu uključene provjere plagijata. Oni će vam pribaviti 1 USD po.

Ipak, ProWritingAid se razlikuje od opcije poput Grammarlyja – o kojem ćemo dalje raspravljati – zbog svojih integracija sa trećom stranom. Također slobodno dijeli svoj web API, tako da ga druge aplikacije mogu koristiti nizvodno.

Grammarly

Grammarly je odbio kao de facto alat za lektiranje nakon ukidanja podrške za Google Dokumente. Ipak, to je brz način da provjerite svoju gramatiku, stil i pravopis u pregledniku ili na radnoj površini.

Međutim, u vašem je pregledniku malo nezgodno. Kad to radi, lijepo je imati, ali je ponekad mršav. Najbolji je slučaj da instalirate lokalni program za Microsoft Word i da tamo provedete dokaze ili kopirate tekst u aplikaciju.

To, međutim, nije čarobni serum za vašu kopiju. Gramatički, kao što ime sugerira, najbolje je za ispravljanje vaše gramatike, a ne za uređivanje vašeg rada. Besplatna verzija u osnovi je uspravljena provjera pravopisa koja ispravlja stvari poput pasivnog glasa, nepravilne interpunkcije i rečenice u utrci..

Premium inačica može učiniti puno više, uključujući poboljšane provjere rječnika, detaljnije provjere gramatike i konteksta te preporuke stila specifične za žanr. Premium čak dolazi s uređajem za otkrivanje plagijata koji provjerava vašu kopiju na preko 16 milijardi web stranica, što je posebno korisno za studente.

Čini se da je to najprirodniji dom za Grammarly. Studenti koji još uvijek stječu pisaće podloge smatrat će ga nezamjenjivim alatom za obavljanje posljednje provjere prije okretanja radova. Profesionalci, s druge strane, možda će za to naći koristi, ali nedovoljno da opravdaju cijenu.

Mindnode

Mindnode je značajan samo za macOS i iOS. To je alat za izradu web stranica koji vam omogućuje organiziranje misli na visokoj razini za izradu priče ili pisanje rada. Postoje alternative za Windows, ali nijedna koja ne rješava sporadičnu prirodu stvaranja weba za priče s istom milošću.

Dok razmišljate o brainstormingu, brzo možete dodati unose na svoj web. Desnom tipkom miša dodate glavne čvorove. Odatle, jednostavnim klikom na glavni čvor stvoriće se linija i ulaz vezan uz nju. Nema alatnih traka ili izbornika za koje bi se trebali brinuti. Čim brzo upišete, možete pronaći svoje ideje na virtualnoj stranici.

Čvorovi također nisu samo za unos teksta. Datoteke, slike ili veze s radne površine ili preglednika možete povući i prebaciti u Mindnode, a on će ga povezati s glavnim čvorom na kojem radite. Možete čak i povući bilješke dugog oblika u sučelje i pričvrstiti ih na unose. Ta funkcionalnost dobro funkcionira s Evernoteom, našim prvim odabirom najboljih aplikacija za bilješke (pročitajte našu recenziju Evernote).

Bit će središnja tema vašeg weba i možete povući čvorove na tu temu da biste vidjeli kako se sve spaja. Mindnode vam omogućuje i nastavak staza razgranavanja, tako da uvijek možete dodati više detalja u određeni odjeljak.

Nakon što završite sa svojim nacrtima, određene odjeljke možete postaviti kao “zadatke”. To će vam omogućiti izvoz predmeta koje ste odabrali za aplikacije poput stvari, stvari, OmniFocus ili Podsjetnici. Možete i sinkronizirati ili izvoziti cijeli obris u mnoge formate, uključujući FreeMind i OPML.

Završne misli

Pisci imaju na raspolaganju puno alata, a mi smo pokrenuli samo djelić opcija na našem popisu. Iako vjerujemo da su naši tipovi najbolji za njihove kategorije, možda ćete se bolje snaći s drugim alatom ako se značajke podudaraju s onim što pokušavate postići..

Čak i ako vam nije jasno odakle biste trebali započeti, najbolje ćete se klati uz naše tipove. WriteItNow je prilagođen alat za romanopisce, Fade In je standardni industrijski softverski scenaristički softver, a AP Stylebook treba za novinare..

Postoje li aplikacije za pisanje koje smo propustili? Javite nam što upotrebljavate u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map