Najbolji računovodstveni softver: čuvanje vlastitih knjiga na mreži u 2020. godini

Računovodstveni softver temeljen na oblaku omogućuje malim tvrtkama i ne-računovođama da lako upravljaju vlastitim knjigama. Možete uštedjeti novac – ako sami radite knjige znači da ne morate plaćati knjigovođu ili knjigovođu – i ažurira svoje podatke ažuriranim i dostupnim u pokretu. Pokrivamo one i druge razloge za izradu vaših knjiga u oblaku u povezanom članku.

Nakon što odlučite da je to pravi izbor za vaše poslovanje, ipak ćete morati pronaći najbolji računovodstveni softver koji će udovoljiti vašim potrebama. To će ovisiti o vašoj industriji i načinu na koji želite koristiti program.

Usluga ili posao temeljen na projektima trebaju prenijeti troškove na klijente i naplaćivati ​​satnice za projekte. Ako vaše poslovanje ima mnogo zaliha, integrirano praćenje i upravljanje predstavlja veliki plus. Značajku potrebnu jednoj tvrtki nikad ne bi mogla dodirnuti druga.

Razdvojili smo najčešće funkcije koje korisnici traže u računovodstvenom softveru i odabrali su najbolji program za svaku značajku koji će vam pomoći da donesete informiranu odluku.

Nakon što odlučite o svojim prioritetima, s naše liste možete odabrati najbolju opciju računovodstvenog softvera. Želimo da postupak odabira bude što lakši, kao i da koristi računovodstveni softver temeljen na oblaku.

Značajke

Značajke: QuickBooks OnlineFreshBooksWaveXeroZoho BooksBesplatni agentSageOneUp
Ponavljajući se računi
Ponavljajući računi
Integrirana obrada plaćanja
Mobilna aplikacija
Projekti
Praćenje vremena
Platni spisak (Samo za UK)
Inventar
Fiksna imovina

Najbolji softver za fakturiranje

Jedna od glavnih svrha računovodstvenog softvera je fakturiranje kupaca. Slanje računa putem e-pošte s vezom za plaćanje štedi vam troškove slanja. Program koji prati račune pomaže vam da ostanete iznad dospjelih potraživanja i naplatite potraživanja. Odabir pravog za vas pomoći će vašem poslovanju da ostane profitabilan.

Dobra faktura sadrži polja kao što su uvjeti plaćanja, rok plaćanja, količina obračunanog artikla ili sata, popusti ili porezi te mjesto ostavljanja napomena kupcu. Nemaju ih sve standardne fakture u glavnim računovodstvenim programima.

Xerove fakture ne uključuju pojmove, kao što su Net 30 ili opcije popusta. Kaduljevi se uvjeti moraju unijeti ručno i nema mjesta dodavanju bilješki kupcima na račune tvrtke Wave. Niti jedan od njih nije prekršitelj posla, ali to bi trebalo uzeti u obzir, pogotovo ako kupcima često nudite uvjete.

Prilagođavanje računa

Prilagođavanje računa omogućuje vam izmjenu fontova, boja i polja te dodavanje logotipa. Opcije prilagodbe variraju. Neki programi, kao što su FreshBooks i FreeAgent, omogućuju vam odabir između predložaka, a zatim vas ograničavaju na estetske promjene. Drugi, poput Zoho Booksa, dodaju vam predložak fakture i preslikavaju ga u njihova polja.

Custom-faktura-Opcije

QuickBooks Online zahtijeva da napravite nekoliko koraka kroz izbornik postavki i “prilagođene stilove obrasca” za jednostavne izmjene, poput promjene boje ili fonta (pročitajte više u našoj QuickBooks online recenziji). Iako možete mijenjati podatkovna polja, široki niz opcija može zbuniti korisnike koji su prvi put koristili računovodstveni softver.

Završena-Račun

Vidjet ćete standardna polja, kao i mogućnost slanja e-pošte, na obrascu računa za QuickBooks Online. I QuickBooks Online i FreshBooks omogućuju vam da fakturu direktno pošaljete kupcu. Naša usporedba FreshBooks nasuprot QuickBooks-u omogućuje detaljni pregled sličnosti i razlika programa.

Ako želite prikupiti depozite na projektima, fakture FreshBooksa imaju tu funkciju.

OneUp vam daje standardne uvjete plaćanja, kao što su Net 10 ili Net 30, kao i mogućnost podjele plaćanja na rate.

FreshBooks, QuickBooks Online, Sage i Zoho Books omogućuju vam da radnim satima na projektu uvučete u fakturu kupca. Uz Zoho Books možete čak poslati vrijeme klijentu na odobrenje prije nego što ih izdate fakturirajući.

Dodavanje vremena za AN-račun

Xero je upravo izradio projekte, ali ne možete naplaćivati ​​radne sate. To neće biti prevara za posao koji se temelji na zalihama, ali moglo bi vam biti puno značaja.

Ponavljajući se računi

Postavljanje ponavljajućih računa omogućuje vam automatiziranje korisnika naplate koje redovno naplaćujete. Vaš će knjigovodstveni program poslati račun u određenom intervalu. Mnoge će usluge čak poslati podsjetnike za automatsko plaćanje. Samo je za neke tvrtke dovoljan razlog da svoje knjige rade u oblaku.

FreshBooks ima jednu od najboljih ponavljajućih funkcija naplate, kao što smo detaljno opisali u našoj recenziji FreshBooks. Mogućnost “ponavljanja” pojavljuje se na svakoj fakturi koju unesete i kao zaslon nakon dovršetka računa. Možete odabrati frekvenciju i pauzirati je, primjerice, ako korisnik privremeno obustavi uslugu.

Make-Ponavljajući

Iako Wave također ima značajku za naplatu koja se stalno ponavlja, on ne dodaje zakašnjele naknade automatski kao FreshBooks. Morate ponovo otvoriti fakturu i dodati ih kao stavku retka. Za potpunu usporedbu dvaju programa pročitajte naš članak FreshBooks vs Wave.

QuickBooks Online omogućuje vam postavljanje ponavljajućih računa, ali to je naporan proces. Umjesto da vam nakon unošenja računa izdate opcije „napravi ponavljanje“, kao što to čini FreshBooks, dolazi do navigacije do registra banaka. Jednom tamo, morate pronaći transakciju koju želite izvršiti ponavljajući i odaberite “memorize”.

Ponavljajući se računi u FreshBooks i QuickBooks Online sadrže veze na koje korisnici mogu kliknuti kako bi platili račune. FreshBooks također omogućuje kupcima da odaberu kreditnu karticu i da im se račun automatski plati.

Xero, Wave i Brightbook pružaju korisnicima mogućnost slanja ponavljajućih računa, ali nisu tako jednostavni za upotrebu kao FreshBooks i imaju manje opcija. OneUp i Sage nemaju načina postavljanja ponavljajućih računa, tako da ako je vaše poslovanje strukturirano na mjesečnim uslugama i ravnim naknadama, oni neće biti najbolji izbor.

Naplata potraživanja

Praćenje dospjelih potraživanja utječe na vaš novčani tok. Nadzorne ploče koje prikazuju iznos koji kupci duguju i koliko je rok zapadnosti odličan su alat za tvrtke koje se bore s problemima novčanog toka. Izvješća o starenju računa raščlanjuju dospjele iznose dužine vremena koje vam je dugovalo.

Svi glavni softverski računovodstveni programi predstavljaju neke verzije dospjelih potraživanja vašeg poslovanja na glavnim nadzornim pločama. Neki, poput FreshBooks i QuickBooks Online, prikazuju traku koja slijeva s lijeva na desno preko zaslona, ​​pomičući se udesno dok vam treba više novca. Wave također postiže dobre rezultate s lijepom i jasnom nadzornom pločom.

Nadzorna ploča-of-Val

Wave prikazuje dospjele fakture u ukupnom iznosu od dolara u okviru s lijeve strane zaslona, ​​dok Sage prikazuje broj dalje prema zaslonu (pročitajte našu Sage recenziju). Preferiramo nadzornu ploču koja prikazuje ukupne dospjele iznose kao grafičku i kao brojčanu brojku za ljude koji informacije uzimaju na različite načine. To brzo postiže QuickBooks Online.

FreshBooks, QuickBooks Online i Wave šalju podsjetnike za automatsko plaćanje na dospjele fakture. Postoje različite mogućnosti za datum, od slanja podsjetnika u tjednu do jednog mjeseca, ali samo FreshBooks prilagođava podsjetnike kupcu. Ako odaberete “sedam dana” za podsjetnik u usluzi QuickBooks Online, podsjetit će se svi kupci da uplate u roku od sedam dana.

Do ovog trenutka FreshBooks su možda bili pobjednici u ovoj kategoriji. Nažalost, iako su njegovi dizajneri posvetili veliku pažnju pojednostavljivanju i pojednostavljivanju postupka fakturiranja, nedostaju njegova izvješća. Pruža jedno izvješće vezano za fakturiranje: starenje računa. Ne može se prilagoditi niti koristiti podatke. Izvještaji o valuu jednako su jednostavni.

Dobiti i gubitka

Izvješća tvrtke QuickBooks Online imaju najviše prilagodljivih opcija. Uz promjenu datumskog raspona, možete promijeniti grupiranje računa, prikaze i detaljne podatke. Korisnicima daje sedam izvještaja vezanih za račune: starenje računa, naplate, dugovanja prema kupcu, popis računa i popis izvoda, otvorene fakture i fakture i primljena plaćanja.

4sync sinkronizacija-mapa

Ako imate kupce koji vrše djelomična plaćanja, korisni su računi i primljena izvješća o plaćanju. Praćenje stanja kupca pomaže u prepoznavanju problematičnih kupaca. Izvješće o naplatama sažima uspjeh vaših napora na naplati dospjelih iznosa.

Xero također izračunava mnoga izvješća o fakturama i kupcima za korisnike i daje im puno mogućnosti prilagodbe. Pročitajte više u našoj recenziji Xero. QuickBooks Online ima gotovo previše mogućnosti, što bi moglo biti neodoljivo za manja poduzeća koja su nova u knjizi. Xero bi mogao biti dobra opcija ako želite pažljivo pratiti potraživanja.

Novi-Račun-forma

Za fakturiranje i fakturiranje, FreshBooks je pobjednik. Ako se izvješća uključe u analizu, QuickBooks Online pobjeđuje.

Najbolje za plaćanje računa

Nakon provjere izdavanja računa i prikupljenih dugovanja, mnogi vlasnici malih tvrtki pregledavaju računovodstveni softver temeljen na oblaku kako bi im pomogli da upravljaju svojim računima. Ostati u dobrim odnosima s dobavljačima i kreditorima važno je za dugoročni uspjeh poslovanja. Iako je manje opcija pri plaćanju računa, postoje razlike između programa.

Teško je pronaći gdje upisati novi račun u QuickBooks Online. Nakon navigacije do zaslona “troškovi”, naći ćete ga pod “nove transakcije”. Softver nedostaje, posebno za novopridošle korisnike.

Plaćanje računa putem računovodstvenog softvera

Nakon što upišete račune u QuickBooks Online, možete ih ispisati kao seriju ili ih platiti na mreži u paketu. Plaćanje više računa odjednom je lijepa značajka uštede vremena. Troškovi su prikazani u grafikonu kruha na glavnoj nadzornoj ploči pored prihoda. Svaki put kada se prijavite, vidjet ćete zapis o prošlim uplatama.

Naplata putem FreshBooks računa omogućuje vam da trošak označite naplativim i dodate marku, što je korisno za tvrtke koje često prenose troškove kupcima. Ako je potrebno, možete priložiti i potvrdu kao dokaz. Računi se prikazuju u obliku grafikona kruha na glavnoj nadzornoj ploči i govore o tome gdje trošite svoj novac.

kontrolna ploča

Xero-ova nadzorna ploča prikazuje više informacija, s nadolazećim računima, računima koji čekaju odobrenje, plaćanjem i dospjelim računima koji se prikazuju kada se prijavite. Sviđa nam se što imamo sveobuhvatan pregled aktivnosti plaćanja računa. Pored toga, računi će dodati poreze i na različitim računima možete kodirati više stavki retka na jednom računu.

Xero-ploča

Nažalost, Xerovi računi imaju jedan značajan nedostatak. Sva plaćanja, bilo ACH, čekovnom ili kreditnom karticom, moraju se ručno bilježiti. Za razliku od QuickBooks Online, neće biti automatski podudarne.

Zoho Books jedan je od rijetkih programa koji omogućuje snimanje prijeđenih kilometara. Nakon što mu kažete treba li bilježiti kilometre ili kilometre i odrediti kilometražu, izračunat će se ukupni iznos koji se duguje. Također ima mogućnost skupljanja troškova, što će uštedjeti vrijeme ako plaćate više računa odjednom.

Rekordan Kilometraža

OneUp ima standardne opcije plaćanja računa i jednu jedinstvenu značajku. Ako vaša tvrtka planira veliki projekt, za usporedbu možete unijeti više ponuđačkih ponuda. Prikazivat će se jedan pored drugog, ali ne postoji način da ih filtrirate ili sortirate.

Kadulja obrazac za računare ne dopušta vam da porez plaćate na posebnu stavku retka da biste ga pratili radi preciznog prijavljivanja troškova. Računi se ne mogu platiti putem njega, niti će poslati podsjetnik kada dođe do računa. Iz tih razloga ne možemo ga preporučiti za plaćanje računa.

dobavljača zapisi-nadzorna ploča

Wave je za besplatni program dobro obavio svoj korak s onima koje nude konkurenti. Iako ne možete dodati poreze na račune, filtriranje i razvrstavanje prošlih transakcija radi analize novčanih odljeva je bolje nego što je to slučaj sa QuickBooks Onlineom. To će također povući troškove sa sinkroniziranih bankovnih računa. Pročitajte našu recenziju Wave za više informacija.

Ponavljajući računi

Svaki mrežni knjigovodstveni program pružit će vam mogućnost plaćanja računa, ali ne uključuju sve ponavljajuće račune. Ponavljajući račun je onaj koji dolazi u utvrđenom vremenskom okviru, obično mjesečno, a uvijek je isti iznos. Česti su primjeri najam i komunalije.

To štedi vrijeme za postavljanje ponavljajućih plaćanja na tim računima. Ponavljanje računa također osigurava plaćanje važnih računa, čak i ako vaš knjigovođa zove bolesne ili je netko zaboravio staviti ček na mail.

OneUp, Sage i Wave ne nude ponavljajuće naplate.

U FreeAgentu postoji postupak postavljanja ponavljajućih računa, ali to je moguće samo na kraju unosa računa. Ne možete naznačiti da želite da se račun ponavlja na početku, niti se možete vratiti i izvršiti prethodno upisani račun ponavljajući se nakon što je spreman. To ćemo detaljnije pokriti u našoj recenziji FreeAgent.

Zapisi-glavni-zaslon

Postavljanje ponavljajućih računa u QuickBooks Online slijedi slične korake za postavljanje ponavljajućih računa. Morate se upisati u glavni registar, kliknuti na prethodno plaćanje dobavljaču i odabrati “pamtiti”. Postupak je manje nego idealan, uglavnom zato što je jedini način postavljanja ponavljajućeg računa ako ste već nekome platili.

Proces Zoho Knjige također je naporan. Nakon unosa troškova možete odabrati opciju “napravi ponavljanje”, ali ako tom prodavaču još niste uplatili račun, morat ćete ići na “postavke” i postaviti automatizirani tijek rada. Iz tih razloga ni QuickBooks Online, ni Zoho Books nisu na prvom mjestu u ovoj kategoriji.

U Xeru je lako pronaći i postaviti ponavljajući račun. U odjeljku “novo” na nadzornoj ploči vidjet ćete “ponavljajući račun”. Također je opcija nakon što ste unijeli novi račun. Cijenimo izravnost nakon neintuitivnog postupka QuickBooks Online.

Kad počnete unositi novi trošak u FreshBooks, “učini ponavljanje” pojavljuje se s desne strane. Naš FreshBooks vs. Xero pregled dublje je ušao u usporedbu dvaju softverskih programa.

Općenito, više volimo kako je lako pronaći i unijeti ponavljajuće račune u Xero, kao i njegovu sposobnost praćenja prijeđenih kilometara i detaljnije nadzornu ploču.

Iako ponavljajuća naplata vjerojatno neće biti odlučujući faktor u odabiru računovodstvene usluge temeljene na oblaku za vašu tvrtku ako imate poteškoća s odabirom programa, to bi vam moglo pomoći u korist jednog.

Ipak, ako inzistirate na mogućnosti plaćanja računa putem računovodstvenog softvera, FreshBooks i QuickBooks Online najprije su ovdje vezani.

Najbolja integrirana obrada plaćanja

Što je kupcima lakše platiti vaš račun, manje ćete poteškoća imati pri naplati. Nekoliko pružatelja računovodstvenog softvera utemeljenog na oblaku ima integriranu obradu plaćanja. To znači da kupci mogu kliknuti na poveznicu u fakturi i platiti ili zadržati kreditnu karticu i postaviti automatsko plaćanje.

Tvrtke koje se također bore s naplatom računa trebale bi razmotriti što kupcima olakšati plaćanje. Ipak ćete htjeti procijeniti troškove naknada za obradu plaćanja i procijeniti kako će utjecati na vaše poslovanje prije nego što odaberete računovodstveni program.

QuickBooks Online i FreshBooks imaju integriranu obradu plaćanja. Iako uzimaju postotak svake transakcije, plus naknadu po transakciji, kupci obično cijene pogodnost plaćanja putem ugrađene veze u vašoj fakturi. FreshBooks naplaćuje 2,9 posto plus 30 centi, a QuickBooks Online naplaćuje 2,4 ili 2,9 posto plus 25 centi.

FreshBooks je jedini program koji nudi mogućnost pohranjivanja kreditnih kartica klijenta. Kupcima ona pruža mogućnost da se prijave i za automatsko naplaćivanje. Ako vaše poslovanje naplaćuje redovite naknade za svoje usluge, to bi bila sjajna značajka.

Za obradu plaćanja u Xero, OneUp, Sage i Zoho Books, morate se prijaviti za treću aplikaciju. Wave radi s billpay.com, koji zahtijeva kupce da postave drugi račun ili odu na drugu web stranicu kako bi platili. Ako imate puno klijenata koji vole plaćati račune kreditnom karticom, možda biste se željeli pridržavati programa koji integrira plaćanje.

FreshBooks pobjeđuje u ovoj kategoriji ako trebate redovito naplaćivati ​​i želite zadržati kreditne kartice. U skladu s tim, naplaćuje znatno veći postotak plaćanja American Expressom nego QuickBooks Online. Ako ne trebate automatski naplaćivati ​​kupce, preporučujemo QuickBooks na mreži.

Najbolje integrirano upravljanje projektima

Vlasnici tvrtki koji traže računovodstveni softver možda ne znaju da neki programi sadrže mogućnosti projekata. Iako obično ne nude sve značajke najboljeg softvera za upravljanje projektima, može pomoći da računovodstvo bude dio paketa. Ako tražite program za upravljanje zadacima koji ima računovodstvene značajke, pogledajte našu Mavenlink recenziju.

FreshBooks i OneUp imaju dvije najbolje opcije projekata. FreshBooks stvara suradničko okruženje u kojem možete pozvati zaposlenike, vanjske kontakte i klijente da doprinesu i dijele mape. Unutar projekta možete upravljati zadacima, dodjeljivati ​​rokove dospijeća i naplaćivati ​​različite satnice za različite zadatke.

U programu OneUp funkcija “projekti” je skrivena u izborniku “prodaja”, ali kad je pronađete, dobit ćete mnoge iste značajke kao i u FreshBooks-u. Nakon kreiranja projekta, možete dodijeliti zadatke s datumima dospijeća, koji račun za račun i račun kupca kontaktirati. Računi i troškovi mogu se povezati s projektom radi boljeg praćenja.

Projekt-zadataka

OneUp također ima ono što naziva “zadatci za prilike” za projekt i zapisnik telefonskih poziva, koji se automatski kategoriziraju kao nenaplativi. To je korisna značajka ako se ne želite mučiti klasificirati zadatke koji se mogu naplatiti ili koji nisu naplativi nakon unosa. Pročitajte našu cjelovitu recenziju OneUp za detalje.

FreeAgent se ne razlikuje u svojim projektima od FreshBooks-a ili OneUp-a. Računovodstvene aktivnosti i zadaci mogu se uključiti u projekt. Moguće je postaviti projekte kao fiksnu cijenu ili naplatu po satu. Možete dodati i generičke bilješke.

Kao i obično sa QuickBooks Online, za omogućavanje funkcije “projekti” potrebni su nepotrebni koraci kroz izbornik postavki, a ne samo uključivanje kad se prijavite. Usluga je manje prilagođena korisnicima nego drugi, posebno za korisnike koji su novi u mrežnom računovodstvu.

Za razliku od onih u FreshBooksu i OneUpu, projekti QuickBooks Online omogućuju vam samo praćenje i dodjeljivanje stavki povezanih s računovodstvom. Ne može dijeliti datoteke, pozvati druge korisnike da daju svoj doprinos ili postavljaju projektne zadatke, rokove dolaska ili prekretnice. Iz tog razloga ne smatramo da je implementacija programa QuickBooks Online istinska funkcija “projekata”.

FreshBooks i FreeAgent nemaju izvješća vezana za projekte, kao što su profitabilnost ili naplativi sati. OneUp prati „tekuće zadatke za obavljanje poslova“ u izvješću i čuva ograničeni popis trenutnih projekata. U QuickBooks Online, izvješća vezana za projekte izračunavaju profitabilnost projekta i prikazuju vrijeme koje nije moguće naplatiti i neiskorišteno vrijeme i troškove.

Iako QuickBooks Online daje bolja izvješća za projekte, nema onoliko mogućnosti kao i druge opcije. FreshBooks i OneUp su slični, ali OneUp ima malu prednost u sposobnosti razlikovanja zadataka prilikom postavljanja i nekoliko zadataka povezanih s projektima. Pobjednik je u ovoj kategoriji.

Najbolja aplikacija za praćenje vremena

Poduzeća koja obavljaju posao temeljen na projektima, bilo da se radi o oglasnoj kampanji ili novom dizajnu ureda, često trebaju zaposlenici da prate koliko su sati radili na projektima. Sati se mogu prenijeti na klijenta. Čak i ako posao naplaćuje paušalnu naknadu, praćenje sati pomaže pri izračunavanju profitabilnosti.

Sage i OneUp imaju izvrsne projektne funkcije u svom softveru, ali neobično ne uključuju praćenje vremena niti imaju ugrađene štoperice. “Sati” je opcija na računima Sagea, ali vaši zaposlenici ili ugovarači morali bi pratiti svoje sate drugdje. Wave također nema mogućnosti praćenja vremena.

Iako možete uključiti praćenje vremena u postavkama programa QuickBooks Online, unošenje vremena je dug proces. Zaposlenici moraju ispunjavati tjedni raspored izvan mreže, koji morate ručno unijeti kao dobavljač i proslijediti kupcu. Praćenje vremena na mreži ne podržava se ako ne preuzmete i ne platite za dodatak.

Zoho Books ima praćenje vremena koje se može bilježiti svakodnevno ili tjedno i povezano s projektom i zadatkom u projektu. Widget tajmera prati vrijeme ako ga želite raditi u pozadini. Ako samo želite da dobavljač vidi njihov vremenski list, lako je ograničiti pristup modulu vremena. Njegova mobilna aplikacija također podržava praćenje vremena.

FreshBooks nudi najviše opcija za praćenje vremena. Možete odabrati “praćenje vremena” iz glavnog izbornika, odabrati klijenta ili projekt i pokrenuti štopericu. Također ima proširenje za Chrome koje možete instalirati. Kao i kod Zoho Books, vrijeme se može pratiti u aplikaciji, a sati su povezani s pruženim uslugama, tako da klijent zna za što vam naplaćuje..

Vrijeme za praćenje

Mogućnosti praćenja vremena tvrtke FreeAgent slične su onima FreshBooks i Zoho Books. Također ima ručni unos ili štopericu. Sati se također mogu uvući u fakture. Jedna od razlika je to što se izvještajima o napretku i odrađenim satima može slati klijentima. Njegova aplikacija također prati vrijeme.

FreshBooks korisnicima nije dostupan izvještaj vezan za praćenje vremena. Kao što je napomenuto, izvješća ozbiljno nedostaju. FreeAgent također nema. Zoho Books nema izvješća o projektima ako ih ne integrirate sa Zoho projektima, ali taj je program besplatan za do pet korisnika i dva projekta.

Nakon što omogućite integraciju, planirate prema stvarnim izvješćima o satima, izvješćima o zadacima i izdanjima i vremenskim tablicama. Uz malo drugačijeg razlikovanja usluga, to je dovoljno da odaberemo Zoho Books kao pobjednika u kategoriji praćenja vremena. Za više informacija pročitajte našu detaljnu recenziju Zoho Books.

Najbolje upravljanje zalihama

Inventar zaliha koji se integrira s računovodstvenim softverom pruža vlasnicima malih poduzeća više mogućnosti za pojednostavljenje njihovog poslovanja. Omogućuje im da povuku iz količina pri ruci prilikom izrade računa, održavaju točne brojeve u svojim sustavima i postave minimalne redoslijede i upozorenja..

QuickBooks Online nudi samo upravljanje zalihama i praćenje po najvišoj razini cijena, Plus. Slike možete dodati u zalihe predmeta u ruci i automatski izračunati troškove pomoću FIFO metode. Moguće je postaviti i redoslijed minimalnih redoslijeda, ali neće ih narediti umjesto vas.

QuickBooks Online nudi samo upravljanje zalihama i praćenje po najvišoj razini cijena, Plus. Slike možete dodati u zalihe predmeta u ruci i automatski izračunati troškove pomoću FIFO metode. Moguće je postaviti i redoslijed minimalnih redoslijeda, ali neće ih narediti umjesto vas.

U aplikaciji OneUp možete preurediti redoslijed malih zaliha. Nakon što je narudžba i generirali listu pakiranja, oglasni prostor se automatski ažurira. U Xero-u možete dodijeliti kodove jedinica za praćenje inventara, ali možete još više potražiti u OneUp-u, vrsti jedinice praćenja i fizičkoj lokaciji inventara. Također možete postaviti minimalne redoslijede i ispisati listove za brojanje zaliha.

Sustav inventara FreshBooks-a omogućava vam dodavanje predmeta i povlačenje u račune, ali svaki stav morate dodati ručno. Pomoću Xero i QuickBooks Online možete prenositi proračunske tablice s zalihama. Količine na ruci se automatski ažuriraju kada se prodaju putem fakture i jednostavno je postaviti redoslijede minimalne.

Iako su Sage i Zoho Books druge opcije za inventar, smatramo da njihove značajke nisu inferiorne onome što nudi OneUp. Ako vas zanima ovo, možete pročitati više u našem opsežnom pregledu Sage.

Neobično, s obzirom na sve svoje mogućnosti inventara, OneUp ne uključuje izvješća o zalihama. U suprotnom, mogla bi pobijediti u ovoj kategoriji. FreshBooks ih nema ni. Xero se izvrsno snalazi u izvještajima, a njegova izvješća o inventaru nisu različita. Utvrđuju koji se proizvodi na zalihama najviše prodaju, rezimiraju aktivnost i popisuju sve stavke u vašem inventaru. Xero je ovdje pobjednik.

Najbolja aplikacija za obradu plaća

Obrada plaća je jedan od najčešćih dodataka za računovodstveni softver temeljen na oblaku. Tvrtke obično naplaćuju mjesečnu naknadu uz redovnu naknadu za pretplatu. Mnogi naplaćuju i naknadu po zaposlenom. Naknada za obradu mjesečne plaće varira ovisno o tome trebate li porez na sve platne liste i prijavu državnog poreza.

QuickBooks Online nudi obradu plaća na svim razinama uz fiksnu mjesečnu stopu plus naknadu po zaposlenom. Wave naplaćuje korisnicima usluge za obračun plaća i tvrdi da mu prihod koji ostvaruje omogućava da svoje druge usluge nudi besplatno. Xero korisnicima nudi obradu plaća za najviše pet zaposlenika u srednjem planu plana cijena.

Ako koristite FreshBooks, morat ćete se prijaviti i platiti zasebnu aplikaciju za dobivanje funkcija obrade plaća. Zoho Books i OneUp ne nude obradu plaća i ne postoje dodaci ili aplikacije koje se mogu koristiti s njima..

FreeAgent uključuje plaće, ali samo za tvrtke sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Iako Sage nudi zasebnu uslugu, detalji i cijene nisu jasni.

Teško je odabrati pobjednika u ovoj kategoriji jer nijedna od usluga ne nudi besplatno probno razdoblje za obradu njihovih plata. Ono što vam možemo reći jesu naknade koje se sabiraju brzo, posebno kod QuickBooks Onlinea, te bi bilo pametno pažljivo izračunati mjesečne naknade koje ćete platiti prije odabira usluge.

Najbolje za praćenje stalne imovine

Osnovna imovina su velike fizičke stavke, poput vozila, opreme ili zgrada, koje se mogu nositi u bilansu stanja. Poduzeća koja ih imaju morat će izračunati amortizaciju i evidentirati otplate.

Popis programa bez ugrađenih funkcija stalnih sredstava duži je od dva s njima. QuickBooks online, FreshBooks, Zoho Books, Wave i Sage nemaju funkcionalnost osnovnih sredstava. Postoje poteškoće, na primjer, ručni unosi u časopise u QuickBooks Online ili dodatke za koje ćete morati platiti više novca..

S obzirom na to da je Xero snažno usredotočen na zalihe, ne iznenađuje da je snažan i u osnovnoj imovini. Čini se da je njegovo ciljno tržište bazirano na proizvodima, a ne na uslugama. Osnovna sredstva u Xero-u mogu se dodati ručno ili skupno ih prenijeti iz proračunske tablice. Softver automatski obračunava amortizaciju.

Dugotrajne imovine-Recon-postavke

Ona pruža i izvještaje o osnovnoj imovini. Plan amortizacije, raspored otplate i usklađivanje dugotrajne imovine mogu se naći u odjeljku izvještaja.

OneUp je drugi program koji nudi mogućnosti osnovnih sredstava. Osnovna sredstva mogu se dodavati, pojedinačno, kroz “novu osnovnu imovinu”. Prikazat će popis osnovnih sredstava u vašim knjigama i izračunati amortizaciju, ali nema izvještaja koja se odnose na njih.

Xero je pobjednik u kategoriji koja ne nudi mnogo konkurencije.

Završne misli

Pobjednik i tvrtka koja dobiva vaše poslovanje najbolje će odgovarati vašim individualnim potrebama. Tvrtke ne odgovaraju jednoj veličini, niti je to softver za računovodstvo. Preporučujemo da napravite popis svojih najboljih zahtjeva i odaberete program koji u tim kategorijama najviše pobjeđuje. Ako ste i dalje zaglavili, pročitajte naše detaljne recenzije za svaki program.

Noviji korisnici trebali bi prije donošenja odluke pobliže pregledati prijaznost korisnika. Najopsežniji program na mreži, QuickBooks Online, poznat je i po tome što ima teške procese i previše komplicirane korake za izvršavanje zadataka. Noviji korisnici i mala poduzeća bili bi puno sretniji s programom koji ima manje mogućnosti, ali je lakši za upotrebu, poput Xeroa ili FreshBooks-a.

Koji ste od ovih programa koristili? Jeste li probali više od jednog i ako jeste, imate li prednost? Javite nam se u komentarima i hvala vam na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me