Najbolji besplatni softver za upravljanje projektima do 2020. godine: postizanje cijene

Softver u oblaku može vam pomoći organizirati svoj tim, svoj projekt i svoj život. To može učiniti komunikaciju učinkovitijom i motivirati vas da završite stvari. To može reći, može biti skupo, tako da smo sastavili nekoliko besplatnih opcija za vas. Tko zna, možda čak i zaradite novac koristeći najbolji besplatni softver za upravljanje projektima.


Pomoći ćemo vam da se organizirate bez ikakve potrošnje. Alati o kojima ćemo razgovarati imaju korisne i učinkovite besplatne planove. Ako nikada niste koristili softver za upravljanje projektima, nije teško započeti, a zahvaljujući našem vodiču, nećete morati ni otvoriti novčanik.

Najbolji besplatni softver za upravljanje projektima 2020

Što je najbolji besplatni softver za upravljanje projektima

Da bi napravili naš popis, alati moraju ponuditi obilje vrijednosti u njihovim besplatnim planovima. Ne zanimaju nas besplatne ponude koje ne dozvoljavaju da išta napravite ili da vas muče da nadogradite. Tražimo funkcionalne alate, ali ne smeta nam imaju li i kvalitetno plaćene značajke.

Osim što nisu besplatni, tražimo iste kvalitete koje tražimo u svim softverima za upravljanje projektima. To znači da želimo vidjeti korisne značajke, a njih mnogo. Alati moraju biti prilagođeni korisnicima, a to znači imati sučelje koje je lako otkriti i reagirati na korisničke unose. Pomoć i smjernice su također važni.

Također volimo usluge jake po pitanju sigurnosti. Mnoge platforme za svoje poslovne planove rezerviraju najbolje sigurnosne značajke, pa će im na besplatnim planovima biti dostupni bodovi.

Naš najdraži favorit je Wrike, koji ima odličan set značajki i kvalitetan alat, iako ima više krivulje učenja od nekih njegovih rivala.

Najbolji besplatni softver za upravljanje projektima: Wrike

Wrike je jedan od naših najdražih alata koji je usko preminuo od strane ne-besplatnog uzurpatora monday.com na našoj listi najboljeg softvera za upravljanje projektima. Pogledajte kako se uspoređuju izravno u našem ponedjeljak protiv Wrikea protiv mobitela.

wrike novi-projekt

Na Wrikeovom besplatnom planu možete pristupiti prikazima njegove ploče i popisa. Njezini su drugi pogledi visi ispred vas poput voćki koji se stežu, koristeći sivo izoliran tekst, tako da možete dobiti predodžbu o tome što možete učiniti ako nadogradite.

Možete besplatno dijeliti svoje ploče s do pet suigrača. Zadaće možete dodijeliti sebi ili bilo kojem članu svog tima.

Wrike Themes

Wrikeov izgled lako je prilagoditi jer ima na raspolaganju 13 tema. No, one se postavljaju na osnovi svakog korisnika, tako da ih ne možete dijeliti kao Trello. To je bolje ako želite da izgleda tako kako želite, ali nije tako dobro ako želite zajedničku temu za sve iz vašeg tima.

Wrike ima puno dobrih opcija skrivenih u svojim izbornicima. Možete duplicirati zadatke ili ih automatski automatski ponavljati. Obje značajke mogu vam uštedjeti posao, pa ih vrijedi provjeriti.

Ako vam se sviđa Wrike i odlučite nadograditi, on ima puno više značajki na svojim plaćenim planovima. Uključuju dodatne prikaze, podvrste, upravljanje ovisnostima, ispitivanje i praćenje vremena.

Wrike također ima vrhunsku sigurnost i možete koristiti dvofaktornu provjeru autentičnosti bez nadogradnje. Za pohranu koristi AES 256-bitnu enkripciju, o čemu možete saznati u našem opisu šifriranja.

Skladištenje Wrikea

Na Wrikeovom besplatnom planu dobivate pristojnih prostora za pohranu od 2 GB. Ako to nije dovoljno, pogledajte opcije u našem najboljem članku za pohranu u oblaku. Wrike se može automatski povezati s Google diskom, Boxom, Dropboxom, Microsoft OneDriveom i YouTubeom, tako da imate puno izbora kada je u pitanju dijeljenje datoteka.

Također radi s drugim softverom, kao što je Microsoft Office 365 i Slack, tako da svoje integracije radnih tijekova možete lako integrirati. Osim stolnih aplikacija za Windows i macOS, Wrike ima i mobilne aplikacije za Android i iOS, tako da se može koristiti gotovo bilo gdje.

Ovdje se može puno voljeti, a mali timovi mogu puno dobiti od Wrikea, a da se ne prijave za plaćene planove. Više o tome pročitajte u našoj recenziji Wrike.

Trello

Trello je alat koji se temelji na kanbanu i najlakši je za upotrebu na našem popisu. To premošćuje granicu između zadatka i upravljanja projektima. U stvari, to je tako jednostavno da ga se ne može prekrižiti. Ima, naime, raspon “power-ups”, ako želite nadograditi.

U svom osnovnom obliku, to je jedno od najboljih besplatnih alata i većina njegovih osnovnih značajki je dostupna. Dobivate samo prikaz kanbana, ali možete puno učiniti s tim. Ovdje ih sami koristimo na Cloudwards.net.

Kanban pristup sastoji se od stvaranja stupaca, na koje možete nazvati bilo što, i dodavanja na njih kartica koje obično predstavljaju zadatke. Povlačite zadatke slijeva nadesno da biste promijenili status. Uobičajeni primjer je “obavljanje posla”, “obavljanje” i “učinjeno”, ali možete napraviti stupce za članove tima ili faze proizvodnje. Pročitajte naše upute o upotrebi kanban ploče za više.

Ploče se mogu koristiti na sve kreativne načine. Možete ih učiniti javnim i prikazati restoranske menije ili planove za sjedenje. Pregledajte primjere na Trellovoj “inspiraciji” da biste vidjeli što je moguće.

“Pojačani dodaci” omogućuju vam dodavanje različitih pogleda, čime se Trello približava onome što nude drugi alati. Postoje iznenađujuće snažni, pa pogledajte kroz njih da biste vidjeli što je na raspolaganju.

Trello Butler

Dodatak “batler” vrijedi spomenuti jer vam omogućuje automatizaciju zadataka koje redovno obavljate. Iako je moćan, ima jednostavno sučelje koje vam omogućuje kombiniranje pravila s radnjama. Na taj način možete učiniti da to rade, kao što su premještanje kartica iz jednog stupca u drugi kada su označene kao dovršeni ili dodavanje kontrolnog popisa novim zadacima.

Trello-Butler

“Power-ups” vam također omogućuje dijeljenje podataka s drugim platformama, kao što je Google Drive, za dodatni prostor za pohranu ili Slack, za razgovor o stvarima sa svojim suigračima..

Dobivate puno izbora kad je u pitanju prilagođavanje vaših ploča. Postoje naljepnice i veliki izbor pozadinskih slika koje možete izabrati. Postoji i puno emojija koji se koriste za komunikaciju. Na plaćenim planovima dobivate još više opcija i možete prenijeti vlastite pozadine i naljepnice.

Trello ima dvofaktornu provjeru autentičnosti za sve, s naprednijim sigurnosnim značajkama za plaćanje klijentima. Plaćeni planovi počinju od 5 USD mjesečno za pojedince ili 9,99 USD po korisniku za timove. To nije preskupo, ali besplatni plan je izvrstan i nema prisile da nadogradite ako ne želite.

Trello je izvrsna i jednostavna opcija za one koji na proračun nemaju ništa. Da biste saznali više o tome, pročitajte našu Trello recenziju. Vodič za početnike našeg Trello-a također će vas provesti kroz osnove.

asana

Asana je pristupačan alat koji vam omogućuje da besplatno koristite njegove kanbane i popise pregleda. Možete koristiti i njegov kalendar koji je koristan za organizaciju. Besplatni plan omogućuje vam rad s do 15 članova tima, što je velikodušno za besplatan alat.

Kao i Trello, on također dobro funkcionira kao popis osobnih zadataka te vam pomaže da organizirate svoje projekte. Također je izvrstan način da svi u vašem uredu budu na istoj stranici, a Asanina besplatna ponuda fantastičan je izbor za male timove.

Zadaci mogu obuhvaćati različite informacije. Pored naslova i opisa mogu se dodijeliti korisnicima s obzirom na datum dospijeća ili biti podijeljeni na podvrste. Možete komentirati i priložiti datoteke i njima. Postoji ograničenje veličine datoteke od 100 MB, pa ako vam je potrebno više od toga, pogledajte najbolji vodič za pohranu velikih datoteka u oblaku.

Asana proslave

Njegove “proslave” nagrađuju vas što radite s slatkim animacijama životinja. Vidjet ćete sve vrste bića koja lete po vašem zaslonu kada ga upotrebljavate. Oni se pojavljuju kada zadaće označite kao dovršene, ali ne svaki put, što pridonosi zabavi.

asana-slavlje

Asanin opušteni pristup čini ga sjajnim izborom za urede u kojima život ne shvaćaju previše ozbiljno. Iako vedar i lagan, ovo je moćan alat, a njegovi dizajneri razumiju da je angažman plus kada ljudi ulažu u softver za upravljanje projektima.

Ako se odlučite za nadogradnju na plaćene planove, oni počinju od 9,99 USD po korisniku mjesečno i nude druge značajke, poput ovisnosti, napredne sigurnosti i Asanine vremenske trake. Osim verzije preglednika, Asana ima aplikacije za Android i iOS.

Asana puno radi i jednostavna je za upotrebu. Trello je najjednostavnija besplatna platforma, ali Asana je blizu drugog mjesta i pruža više funkcija na putu. Ili je odličan način za početak rada s softverom za upravljanje projektima.

Više o Asani pročitajte u našoj recenziji Asana. Ako se odlučite na potez, pročitajte naš vodič za početnike Asana za savjete o tome što možete postići.

Freedcamp

Freedcamp ima sveobuhvatan besplatni plan koji vam omogućuje da učinite mnogo bez da izbacite novčić.

freedcamp-zadataka

Njegov je glavni prikaz zadataka Ganttov grafikon s potpunim upravljanjem ovisnostima. Stavke možete prevući, stvoriti ovisnosti povlačenjem iz stavke u stavku i prilagođavanjem sadržaja zadatka dvoklikom miša da biste otvorili prozor. 

Pomičite se po zadatcima i vidjet ćete kako se preostali elementi projekta kreću kako biste prilagodili svojim promjenama. To je jedna od najbržih, najintimitivnijih Ganttovih implementacija koje smo vidjeli.

freedcamp-Gantt

Tu je i kalendar i ploča za raspravu, tako da možete vidjeti kada stvari treba učiniti i raspravljati o pojedinostima svojih projekata na mreži.

Praćenje vremena Freedcamp-a

Možete postaviti prekretnice kako biste dali ciljevima svojih projekata i dodali im strukturu. Uključene su značajke za praćenje vremena, što je velikodušno obilježje za besplatno uključenje. To vam omogućuje da pratite koliko ste dugo potrošili na stvari. 

Međutim, čini se da je ova stranica nešto više od zapisnika. Nismo mogli lako dodijeliti vrijeme zadacima koje smo stvorili u ostalim pogledima, već smo morali svaki trenutak davati ime ručno. Nije najbolje implementirati praćenje vremena, ali svejedno je dobiti besplatno.

Ako želite provjeriti platformu koja dobro prati vrijeme i procjenu, pročitajte našu Mavenlink recenziju. No, očekujete da to platite, nakon što završite njegovo besplatno probno razdoblje.

Treba istaknuti da neke značajke koje smo mogli upotrijebiti ne nalaze se u besplatnom planu na stranici s cijenama. Nismo sigurni je li to zbog toga što je stranica s cijenama zastarjela ili se te značajke automatski ne deaktiviraju tek nakon besplatne probne verzije. 

Bilo kako bilo, ne pravimo se zbog toga i vrlo smo zadovoljni besplatnom ponudom kompanije Freedcamp. Čak i na njegovom besplatnom planu dobivate neograničene projekte i datoteke, što nam zvuči dobro. 

Freedcamp ima mobilne aplikacije za Android i iOS. Postoje i radne površine za Windows i macOS skrivene na njegovoj web stranici. Više o tome pročitajte u našoj recenziji Freedcamp.

ClickUp

Za naplatu kao jedna aplikacija da biste ih sve zamijenili, ne morate platiti ništa da biste započeli s ClickUp-om. Daje vam većinu njegovih glavnih osobina za ništa. Dostupni su podzadaci i upravljanje ovisnošću, kao i njegovi kalendar, zadaci i prikazi odbora.

Kao što smo rekli u našem pregledu, njegove glavne značajke upravljanja zadacima su izvrsne. Zadacima možete dati prednost i spojiti ih ako smatrate da ste previše upravljali mikroaparatima i završili s previše njih. Omogućuje vam izradu vremenskih procjena koje se kasnije mogu usporediti s vašim stvarnim rezultatima, što vam pomaže u poboljšanju predviđanja troškova projekta.

clickup-lista

Menadžeri će također cijeniti ClickUp prikaz okvira, koji vam omogućuje da podijelite zaslon u okvire koji prikazuju zadatke dodijeljene svakom članu. Dobro je znati što tim radi, pa će ClickUp biti od osobitog interesa za šefove koji žele pažljivo pratiti stvari.

ClickUp Notes

ClickUp ima i druge korisne značajke, poput bilježnice u donjem desnom kutu, koja vam omogućuje pisanje podsjetnika ili bilo što drugo što vam se čini korisnim. Pročitajte članak o najboljim aplikacijama za bilježenje ako vam se značajka sviđa. ClickUp vam također omogućuje korištenje vlastitog logotipa ili postavljanje vlastite sheme boja.

Njegov besplatni plan daje vam neograničene korisnike, projekte i prostore. Poput mnogih besplatnih ponuda, on ima ograničen prostor za pohranu na samo 100 MB. Naš najbolji članak za pohranu na mreži za timove pomoći će vam, ako vam treba više.

ClickUp vam omogućuje uvoz podataka s nekoliko platformi, poput Asana, Trello i Jira. Njegove integracije uključuju Zapier, koji vam omogućuje dijeljenje podataka s više od 1.000 aplikacija. Međutim, imali smo problema s njegovom izvoznom značajkom, zbog čega nismo mogli raditi.

Ako se prijavite, ClickUp s 5 USD po korisniku mjesečno za najjeftiniji plaćeni plan neće uništiti banku. Dobivate napredna izvješća, više integracija, neograničeno skladištenje i uklanjanje ograničenja upotrebe za stvari poput prilagođenih polja. Poboljšane sigurnosne i upravljačke značajke dostupne su na skupljim planovima.

Osim stolnih i mobilnih aplikacija, ClickUp možete koristiti i putem Google Chrome proširenja ili na Amazon Fire TV. Više o tome pročitajte u našoj ClickUp recenziji.

Časni spomen

Postoji nekoliko drugih platformi s besplatnim planovima koji nam se sviđaju što ih nije uvrstilo u top pet.

TeamGantt

TeamGantt ima besplatnu ponudu koja vam omogućuje rad s timovima od tri osobe. To je ograničeno, ali dobar način da to provjerite. To je moćan alat koji se temelji, kao što ste očekivali, oko njegovog Ganttovog pogleda.

Njegove temeljne značajke uključuju upravljanje ovisnostima i to je dobar posao tako da postane intuitivan. Gantovi ljestvice mogu biti fino, ali TeamGantt je odradio dobro, kao što biste očekivali od njegove ključne osobine.

Iako je TeamGanttova besplatna ponuda pristojna, mnoge naprednije poslovne i sigurnosne značajke ograničene su na plaćene planove. Pročitajte našu recenziju TeamGantta za više. Ako vas zanima alat temeljen na Ganttu, vrijedno je provjeriti kako koristiti članak o Ganttovoj karti.

Podio

Podio-ova besplatna opcija uključuje osnovne značajke upravljanja zadacima, aplikacije i radne prostore. Nažalost, s tim dobijate samo 500 predmeta. 

Koliko je to ograničenje ovisi o tome za što ga koristite. Ako ga koristite za praćenje nekoliko desetaka zadataka, bit će vam dobro, ali ako imate mnogo stavki koje ulaze i izlaze iz vašeg sustava i želite ih arhivirati, brzo ćete doseći njegove granice.

Podio je i dalje dobra opcija i dobro funkcionira kao popis zadataka koji se lako koriste i koji ima nekoliko dodatnih značajki. Dobijate i neograničen prostor za pohranu, koji je teško pobijediti, a Podio se integrira s mnogim uslugama, kao što su Google Drive, Dropbox i Evernote. Pročitajte o tome u našoj Podio recenziji.

Airtable

Besplatna ponuda Airtable-a omogućava vam korištenje njegovih osnovnih značajki. To je u osnovi jednostavan alat za izradu baze podataka. Zbog toga se zvuči škakljivo za korištenje, ali ima vrhunski izbor predložaka koji vam omogućuje brzo postavljanje za sve vrste projekata.

Nažalost, naša omiljena značajka, Airtable blokovi, nije dostupna sa svojim besplatnim planom. Blokovi vam pružaju sve vrste zanimljivih funkcija i vrijedi se prijaviti za Airtable kako bi ih koristili. Saznajte više u našoj recenziji Airtable.

Sve u svemu, Airtable je dobra opcija za ljude koji žele nepristojni pristup dijeljenju podataka o projektu.

Završne misli

Ne samo da nema potrebe za probijanjem banke da biste ušli u softver za upravljanje projektima, čak ne morate dodirivati ​​i vašu piggy bank. Kao što smo vidjeli, postoji mnogo besplatnih opcija koje vam mogu pomoći da se organizirate.

Neki od najboljih alata imaju besplatne slojeve koji nude većinu njihovih osnovnih funkcionalnosti. Ako ste isprobali neki od ovih alata ili znate druge dobre besplatne, javite nam u komentarima. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map