Najbolji alati za upravljanje projektima Kanban za 2020. godinu

Kanban ploče su jednostavan način za praćenje rada dok se kreće kroz vaše projekte. Postoji mnogo alata za upravljanje projektima koji koriste sustav, pa da bismo vam pomogli da odaberete, sastavili smo ovaj vodič za najbolje alate za upravljanje projektima kanban..

Pokazat ćemo vam što je kanbanska ploča i što možete učiniti s njom. Zatim ćemo pogledati neke od najboljih alata koji ih uključuju. Kanban ploče su odličan način da pronađete svoj put u softver za upravljanje projektima. Kad se upoznate s njima, možete početi gledati ostale poglede i značajke.

Što je Kanban Board?

Kanban je podrijetlom iz japanskih tvornica, gdje je korišten za učinkovitiju proizvodnju. Microsoft je kasnije tehniku ​​prilagodio razvoju softvera. Korisno je agilnim timovima koji žele vizualizirati svoje tijekove rada.

Kanban ploče izrađene su od stupaca, na kojima se nalaze predmeti. Premještate stavke iz stupca u stupac da biste promijenili njihov status. Stvari teku lijevo-desno, tako da možete vidjeti koliko je daleko i koliko se toga događa u svakoj fazi.

Najjednostavnije postavljanje je pristup s tri stupca: „uraditi“, „raditi“ i „gotovo“. To je samo po sebi razumljivo, ali možete ići mnogo dalje, a stupci predstavljaju svaku fazu vašeg proizvodnog procesa ili timove ili pojedince. Na tebi je.

Ako vam nije nova tehnika, pročitajte naš članak kako da vam pomogne da upotrebite članak o kanbanskoj ploči. Zatim se vratite i pogledajte alate ovdje.

Što možete učiniti s Kanban alatom?

Kanban ploče su koristan način održavanja zadataka povezanih s projektom na jednom mjestu. Mogu se koristiti za određene projekte, kao opći popis obveza ili za praćenje redovitih tijekova rada. Oni također dobro funkcioniraju kao i osobni popis zadataka.

Možete koristiti stavke kao zadatke u projektu, ali karticama i stupovima možete imenovati sve što želite. To znači da ih možete koristiti za planove sjedenja, jelovnike restorana, registracijske sustave i mnoge druge stvari.

Ako ga prije niste koristili, lako ih je postaviti i vjerojatno možete smisliti vlastite ideje o tome kako se mogu koristiti u vašim projektima.

Mnogi alati koje ćemo pogledati uključuju predloške i primjere. Trello je dobar primjer toga i naš je omiljeni alat za rad s kanbanom, kao što ćemo vidjeti kasnije.

Kanban ploča i kanban sustav nisu nužno ista stvar. Iako se kanban razlikuje od metodologija kao što je Scrum, možete postaviti ploču za praćenje zadataka i tamo.

Najbolji alati za upravljanje projektima Kanban 2020

  1. Trello
  2. asana
  3. monday.com
  4. Wrike
  5. ClickUp

Kanban alati su brzi i jednostavni, pa volimo vidjeti softver koji je brz i jednostavan za korištenje. Mogućnost jednostavnog prilagođavanja stavki i stupaca također je plus.

Većina alata pruža druge ploče i mogućnosti, tako da je važno koliko dobro funkcionira ploča s njima. U nekim slučajevima, poput Wrikea, jednostavna kanbanska ploča dobro djeluje kao složeni alat za složeni alat.

Cijena je važan faktor, a besplatan je najbolji. Alati Kanbana su jednostavni, pa softver za upravljanje projektima koji ima besplatne i plaćene opcije često uključuje i Kanban besplatno. Zbog toga je izvrstan način isprobavanja različitih alata da biste utvrdili da li vam se sviđaju prije nego što odlučite želite li platiti za njihove druge značajke.

Od pet alata koje ovdje gledamo, četiri od njih omogućuju vam da besplatno koristite kanban. Međutim, onaj koji to nije, monday.com, naša je omiljena cjelokupna platforma za upravljanje projektima.

Naš je najbolji izbor za rad s kanbanom posebno Trello koji je jednostavan, besplatan i usredotočen na kanban pristup.

Trello

Ako želite započeti s kanbanom, Trello je sjajno mjesto za to. Njegova ploča kanban glavni je fokus platforme. Iako je osnovni, to je odličan primjer sustava. Opisali smo to u našem pregledu Trello, a vodič za početnike Trello-a opisuje vam sve što trebate znati ako prvi put pogledate alat. To je jedno od najjednostavnijih oruđa za početnike.

Trelloova stranica za nadahnuće uključuje mnoge ploče koje su korisnici dijelili. Pregledajte ih ako vam treba ideja o tome što se može učiniti s kanbanskom pločom. Mogu se koristiti i s drugim alatima osim Trello-a, ako više želite.

Vaše Trello kartice mogu se kategorizirati i dodijeliti članovima tima. Možete dodati privitke do 250 MB. Ako vam je to premalo, pogledajte članak o najboljoj pohrani u oblaku za velike datoteke.

Trello ima reputaciju jednostavnosti, ali njegov sustav „power-ups“ omogućava vam da ga proširite, tako da ako osjećate kao da izjednačavate svoje tijekove rada nakon što postavite osnove, to vam omogućuje. “Power-ups” omogućuju vam dodavanje mnogih značajki koje se podrazumijevaju na ostalim platformama.

Javni odbori Trello

Osim što je koristan za upravljanje projektima, Trello vam omogućuje javno objavljivanje ploča. Možete se kreativno koristiti i dijeliti jelovnike restorana ili planove sjedećih događanja. Prilagođene pozadine omogućuju vam prilagođavanje izgleda vašem poslu, što ga čini odličnim načinom za razmjenu informacija sa svijetom.

Trello-vjenčanje

Trello je također odličan izbor ako tražite besplatan alat. Njegov besplatni plan dobro funkcionira i ne traži vas da ga nadograđujete cijelo vrijeme, ali Trello ima lijepih dodataka ako se odlučite za to.

Trello naljepnica

Ima širok izbor prilagođenih pozadina, naljepnica i emojisa, ali možete prenijeti svoje na plaćene planove kako biste se ploče osjećali kao kod kuće. Ne možete pogriješiti s Trellom. To je najlakši alat za početak s ovim i nudi obilje dodataka kroz svoj sustav “power-up”.

asana

Asana je još jedan jednostavan alat. Ima mnoštvo zabavnih značajki, poput proslava koje vas nagrađuju raznobojnim animacijama za označavanje zadataka kao cjelovitih. Više o tome pročitajte u našoj recenziji Asana. Ako vam treba pomoć kako biste započeli s radom, vodič za početnike Asana tu je i da vam pomogne.

asana-slavlje

Sučelje je atraktivno, lako za korištenje i brzi. To ga čini odličnim izborom za sve one koji su novi softver za upravljanje projektima. Ugodno je raditi, što će biti veliki plus ako trebate uzbuditi skeptične članove tima zbog njihovog korištenja.

Osim ploče s kanbanima, Asana sadrži kalendar i vremensku traku koji vam omogućuje upravljanje ovisnostima. Možete razbiti zadatke u podvrste, ostaviti komentare i priložiti im datoteke. Ako trebate prijeći ograničenje veličine datoteke Asana od 100 MB, pogledajte naš najbolji pregled oblaka za pohranu u oblaku.

Asana se dobro integrira s drugim platformama, uključujući Zapier, što vam omogućuje dijeljenje podataka s mnogim aplikacijama.

Asana trošak

Asanin besplatni sloj omogućuje vam stvaranje što više ploča i prilagođavanje stupaca. Također možete razbiti zadatke u podvrste. Ako se prijavite za plaćeni plan, počevši od 9,99 USD po korisniku mjesečno, moći ćete koristiti značajke kao što su njegova vremenska veza i upravljanje ovisnostima.

Skuplji planovi nude više mogućnosti, poput poboljšane sigurnosti i prioritetne korisničke podrške. U skladu je s Općom uredbom o zaštiti podataka i EU-US. Okvir za zaštitu privatnosti.

Možete vidjeti kako se uspoređuje s drugim alatima u našim Trello vs Asana i Asana vs Basecamp sučeljavanjem. Asana je još jedan odličan izbor za pridošlice, ali bolji je od Trella za korisnike koji žele koristiti više od kanbanove ploče. Posebno će odgovarati timovima kojima prioritet čini radno mjesto zabavnim.

monday.com

Veliki smo obožavatelji monday.com ovdje na Cloudwards.net. Pojavio se na vrhu u našem najboljem krugu programa za upravljanje projektima. Više o tome što nam se sviđa možete pročitati u našem pregledu monday.com.

Intuitivan i dobro osmišljen, monday.com vam omogućuje prilagođavanje podataka pohranjenih u njegovim stavkama. To mogu biti uobičajeni osnovni tipovi podataka, ali mogu uključivati ​​i stvari poput glasačkih sustava, formula ili birača boje.

najbolje-Kanban-ponedjeljak

monday.com omogućuje vam generiranje više prikaza kanbana na temelju podataka u vašoj glavnoj tablici. Možete sortirati podatke automatski odabirom jednog stupca koji ćete koristiti. Pogled na kanban nije joj glavni fokus, ali dio je načina na koji vam predstavlja podatke.

To znači da će odgovarati ljudima koji žele integrirati kanban u svoj tijek rada, ali nije prikladno za one koji žele raditi u cijelosti na kanban ploči. Me utim, menadžeri mogu pomoću njega jednostavno stvarati ploče za druge ljude s kojima rade.

Pored kanbana, monday.com ima sve vrste prikaza i grafikona koji vam omogućuju pregled podataka na različite načine. Uključuju vremensku traku, kalendar, kartu i dnevnik aktivnosti.

Pročitajte vodič za početnike monday.com za savjete što možete učiniti s njim.

monday.com Trošak

Nema besplatni nivo, ali njegov najjeftiniji plan dopušta pet korisnika za 25 dolara mjesečno, tako da nije preskup za male timove. Postoji besplatna probna verzija, pa ne morate platiti da biste je isprobali.

Osim što izgleda dobro i dobro radi, ima vrhunsku sigurnost, uz TLS v1.2 enkripciju koja se koristi za podatke u tranzitu i AES 256-bitnu za pohranjene podatke. Pročitajte naš opis članka šifriranja za više informacija o njima.

monday.com čini dobro u našim člancima za usporedbu. Pročitajte usporedbe monday.com u odnosu na Jira ili monday.com u usporedbi s Asanom da biste vidjeli kako se on uspoređuje s drugim platformama.

monday.com nudi dobru ravnotežu između upotrebljivosti i dubine. Njegovo izvrsno sučelje čini ga jednostavnim i omogućuje vam da shvatite njegove naprednije značajke bez naleta na probleme. Preporučujemo ga.

Wrike

Wrike je pogon na polju upravljanja projektima koji ima puno mogućnosti. Unatoč statusu u teškoj kategoriji, ima besplatni plan koji vam omogućuje korištenje ploče kanban, ali morat ćete platiti kako biste iskoristili sve što nudi.

najbolje-Kanban-wrike

Koristi ga zamršenije od nekih svojih rivala, ali pogled kanbana je izravan i može se shvatiti za nekoliko minuta. Premještanje zadataka iz stupca u stupac je brzo i jednostavno, kao i klikovi i prilagođavanje zadataka.

Wrike-ova kanbanska ploča koristi fiksni pristup s pet stupaca, a tradicionalno postavljanje u tri stupca nadopunjeno je stupovima “na čekanju” i “otkazano” kako biste omogućili da žonglirate stvarima po potrebi.

Wrike zavisnosti

Wrike sadrži ovisnosti i oni su integrirani u kanban ploču. Ako promijenite datume zadatka, imate mogućnost automatske prilagodbe ostalih zadataka koji su u vezi s njim. To Wrike čini pogodnim za složene projekte s puno toga što se događa.

Zadaci mogu sadržavati opis i na njih možete priložiti datoteke. Možete ih dodijeliti većem broju ljudi i pratiti njihov status. Wrike vam omogućuje filtriranje zadataka na različite načine, kao što su korisnik ili rok. To je korisno za veće projekte, s mnogim zadacima dodijeljenim više ljudi.

Wrike također ima sigurnosne značajke vrhunske kvalitete, uključujući dvofaktorsku provjeru autentičnosti i prilagodljive kontrole pristupa. Ako želite poboljšati vlastitu sigurnost, pročitajte naš najbolji VPN vodič.

Loša strana je što Wrikeova ploča kanbana nije tako fleksibilna. Na primjer, imena stupaca ne možete jednostavno prilagoditi kao što možete s Trellom. Što to radi, ipak dobro radi.

Wrike je sofisticiran alat. Odbor kanbana dobro radi na tome da ga učini dostupnim i nema razloga zašto ga ne biste koristili isključivo za upravljanje projektima. Da biste maksimalno iskoristili Wrikea, pogledajte i njegove druge stavove.

Ima aplikacije za Windows, macOS, Android i iOS, pa se može koristiti na većini uređaja.

Wrike je potpuno opremljena platforma koja će odgovarati menadžerima velikih projekata. Njegova jednostavna kanban ploča odličan je način da se s njom započnete. Više o tome pročitajte u našoj recenziji Wrike. Naš članak monday.com i Wrike će vam također dati ideju o tome kako se oblikovati u odnosu na konkurente.

ClickUp

ClickUp je još jedan alat s besplatnom ponudom koji uključuje osnovnu kanban ploču. U njegovoj besplatnoj verziji postoji ograničenje privitka od 100 MB, ali to nestaje na plaćenim planovima, koji vam također omogućuju upotrebu njegovih naprednijih značajki, poput Ganttovih ljestvica. Pročitajte naš #link na čekanju kako koristiti vodič Gantove karte da biste saznali više o njima.

clickup-board-izbornik

Iako prema zadanim postavkama ima samo dva stupca, možete dodati svoj vlastiti, tako da ga možete postaviti onako kako vam je potrebno. Možete imati više ploča po projektu. U gornjem primjeru postavili smo ga za upravljanje narudžbama u restoranu s pločama za hladne i tople tanjure.

clickup-board-izbornik

Taj sustav možete prilagoditi radu sa više timova ili imati zajednice za pojedine članove tima. Svestran je i moćan.

ClickUp ima oštro i prilagodljivo sučelje s kojim je lako raditi. Njegovo čitljivo sučelje prepuno je opcija i vrijedi se igrati s njima da biste vidjeli što možete učiniti s njim.

ClickUp također uključuje upravljanje ovisnostima, tako da ako se stvari iskompliciraju, možete uočiti konflikte u zakazivanju prije nego što prouzroče probleme. Pomoću alata za upravljanje vremenom i evidentiranje omogućuje vam praćenje koliko zadataka košta dovršenje, što je izvrsna osobina koju menadžeri imaju.

ClickUp Procjene

Također vam omogućuje izradu procjena koje možete usporediti s vremenom kasnije prijavljenim. To vam omogućuje poboljšanje planiranja sljedeći put kada postavite projekt. Ako vam je potrebna pomoć s financijske strane vaših projekata, također će vam biti koristan naš vodič za najbolji računovodstveni softver.

ClickUp ima mnogo sigurnosnih značajki koje pomažu u očuvanju podataka. Pročitajte naš mrežni vodič za sigurnost da biste saznali više o tome kako ostati zaštićeni.

Pored aplikacija za macOS, Windows, Android, iOS i Amazon Fire TV, ima dodatak za Google Chrome, što ga čini jednim od najpopularnijih alata koji se koriste oko uređaja. Da biste saznali više o tome, pročitajte našu ClickUp recenziju.

Značajke evidentiranja vremena i procjene ClickUpa čine ga odličnim izborom za menadžere koji žele pažljivo pratiti troškove. Njegova jednostavnost uporabe i svestranost čine ga snažnim izborom i za sve ostale.

Časni spomen

Puno je drugih dobrih alata koji uključuju Kanban prikaz koji nije baš uvrstio naših pet najboljih.

leankit-kanban

LeanKit šarena ploča s kanbanom prikazuje vam više timova odjednom, okomito popločenih po vašem zaslonu. To nije najljepši pristup i izgleda prenapučeno, ali kad se naviknete, otkrit ćete da vam nudi mnogo informacija bez da vas prisiljava da klikate. Pogledajte naš LeanKit pregled za više.

Smartsheet-kartica

Smartsheetov “prikaz karte” je ploča s kanbanima. Omogućuje vam jednostavno dodavanje podvrsta. Smartsheet također sadrži Ganttov prikaz koji će vam pomoći vidjeti kako se zadaci međusobno uklapaju. Riječ je o neobaveznom proizvodu, ali učinkovitom, o čemu možete pročitati u našoj recenziji Smartsheet.

JIRA-kanban

Jira uključuje kanban prikaz s prilagodljivim stupovima i bit će iznimno koristan programerima softvera koji koriste agilne metodologije. Pun je značajki prilagođenih programerima, poput pogleda Scruma. Pročitajte o tome u našoj recenziji Jira.

Završne misli

Kao što smo vidjeli, razmaženi ste zbog izbora kad je riječ o softveru kanban ploče. Oni koriste mnogo pristupa i kreću se od jednostavnih do naprednih.

Naš je favorit Trello. Besplatno je, usredotočeno na ploču s kanbanom i tako jednostavno da ne možete pogriješiti s njim. Također nudi iznenađujuću količinu prostora za širenje. monday.com također zaslužuje spominjanje kao naš najdraži alat, ali nije slobodan ili fokusiran na kanban kao Trello.

Za najbolju zabavu pogledajte Asana. ClickUp je izvrstan za upravljanje financijskom stranom stvari, a Wrike je sveobuhvatni alat kvalitete s puno dubine.

Svi su alati ovdje besplatni ili imaju besplatnu probnu verziju, tako da vas ništa ne može spriječiti da ih testirate. Ako ste ovdje isprobali neki od alata ili imate druge preporuke, javite nam se u komentarima. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me