Najbolje trello alternative u 2020. godini: Kad Kanban ne može

Trello je odličan alat koji povezuje liniju između upravljanja projektima i zadacima. Omogućuje vam kreiranje i dodjeljivanje zadataka brzo, što olakšava upravljanje projektima. Međutim, ipak nije savršeno, pa ćemo pogledati što konkurencija može ponuditi dok smatramo najbolje Trello alternative.


Softver za upravljanje zadacima i projektima ima mnogo toga zajedničkog. Ako želite saznati više o razlikama, pročitajte članak o upravljanju zadacima u odnosu na upravljanje projektima u kojem detaljnije raspravljamo o stvarima.

Pogledaćemo alate slične Trellou, zajedno s nekim koji su jednostavniji, a neki naprednijima. To će vam dati nekoliko mogućnosti, omogućujući vam da odaberete onu koja ima značajke koje vam se sviđaju.

Ako Trello koristite samo za pravljenje bilješki i podsjetnika, pogledajte najbolje aplikacije za bilješke za alate posvećene tome..

Najbolje Trello alternative 2020. godine

Što Trello čini za vas

Trello je aplikacija na temelju kanbana koja vam omogućuje stvaranje zadataka i njihovo postavljanje u stupce. Zatim premještate zadatke između stupaca slijeva udesno dok stvari obavljate.

Daje vam puno načina da ga prilagodite. Možete promijeniti pozadinu i dobiti dodatnu funkcionalnost putem svog “power-up” sustava. Postoje mnoštva napajanja, ali Butler vrijedi posebno spomenuti. Omogućuje vam izradu gumba koji automatski obavljaju poslove za vas.

Trello-Butler

Butler je izvrstan alat za obavljanje ponavljajućih zadataka, a može vam uštedjeti tonu vremena ako ga pravilno koristite. Pročitajte našu recenziju Trello da biste saznali više o softveru. 

Ako niste upoznati sa pristupom kanbana, naš način korištenja vodiča za ploču s kanbanom govori o osnovama. Ako imate problema s Trellom, pogledajte vodič za početnike Trello.

Ako ipak nije sasvim u redu za vas, postoji puno mogućnosti.

Što se drugi alati mogu poboljšati na??

Ako želite učinkovitu, jednostavnu kanbansku ploču, ne možete puno bolje od Trello-a, ali možda biste htjeli od nje ono što ne nudi. 

Trelloove napredne značajke također su na cijeni. Njegova proširenja zahtijevaju da se prijavite za plaćeni plan ako koristite više od jednog po brodu. Međutim, njegov je besplatni plan jedan od najboljih. Pogledajmo što bismo mogli uzeti u obzir ako vam se sviđa, ali želite nešto drugačije.

U svom osnovnom obliku dobivate samo kanbanski prikaz, pa ćete morati potražiti negdje drugo ako želite više od toga. Ako želite napredne značajke poput upravljanja ovisnostima, ima i boljih izbora. Pročitajte naš članak o korištenju članka Ganttove karte kako biste saznali više o korištenju ovisnosti.

Trello je jednostavan i lak za upotrebu, ali s više stupaca složeniji je od većine aplikacija za upravljanje zadacima. Ako želite nešto zaista jednostavno, jedna od njih bi vam mogla bolje odgovarati. Sljedeći alati nude stvari koje Trello nema.

Najbolja trello alternativa: Asana

Asana je jedan od naših omiljenih alata za upravljanje projektima i čini zabavu. Dizajn mu je atraktivan i dobro koristi animaciju, a živopisna bića se povremeno pojavljuju kako bi oživela. To se obično događa kada isključite zadatke i pokažete koliko učinkovite kozmetičke značajke mogu biti u pokretanju korisničkog angažmana s platformom.

Osim što je zabavno koristiti, Asana donosi i tamo gdje je to važno. Ima više prikaza nego Trello, što vam omogućava učinkovitiju procjenu statusa vašeg projekta. 

asana-slavlje

Trello ima dodatne preglede koji su dostupni kao proširenja, ali morat ćete ih postaviti. Ni proslave nemaju. Usporedili smo platforme izravno u našem Trello-u protiv Asane-a.

Asana ima mnogo integracija i može se koristiti s uslugom Zapier za razmjenu podataka s drugim platformama. Podatke može dijeliti i s Trellom, pa ako želite premjestiti postojeće projekte s jednog na drugi, možete.

Asana ima jak izbor sigurnosnih značajki. Koristi TLS v1.1 enkripciju i u skladu je s EU-USS. okvir zaštite privatnosti i Opća uredba o zaštiti podataka.

Asana trošak

Kao i Trello, i Asana ima besplatan plan, ali za mnoge su njegove najbolje značajke potrebne pretplate. Na listu najboljeg besplatnog softvera za upravljanje projektima uključujemo Trello i Asana. Asana plaćeni planovi počinju od 9,99 USD po korisniku mjesečno, što je dobra vrijednost.

Osim verzije preglednika, ima aplikacije za Android i iOS.

Asana je gotovo jednostavna za upotrebu kao Trello, ali ako se zaglavite, postoji izbor vodiča, stranica pomoći i kontaktni obrazac ako vam treba direktna podrška.

Asana je dobar izbor za korisnike koji žele pooštrenu kontrolu nad svojim projektima, s više načina rada sa zadacima, a stvari su jednostavne. Pojedinosti potražite u našoj recenziji Asana. Vodič za početnike Asana objašnjava više o korištenju.

monday.com

Ako Trellov pristup zadacima bude previše restriktivan, monday.com vam omogućava kontrolu nad sadržajem svake stavke. Možete dodati sve vrste polja. Stavke na monday.com mogu imati koliko god detalja želite, što ih čini vrlo prilagodljivim.

ponedjeljak-ploča
monday.com ima lijep prikaz kanbana za upravljanje svojim projektima.

To vam zvuči komplicirano, ali monday.com je radost za korištenje, a sučelje vam odlično posluje oko softvera. Naš članak monday.com i Trello govori o tome kako se izravno uspoređuju.

Postavljanje monday.com up je najteži dio korištenja, ali ima puno predložaka, tako da ne morate sve raditi sami. To također čini i bolji posao od većine programa vođenja vas prema ispravnom predlošku. To se drugdje može pogoditi i propustiti.

Iako postavljanje iziskuje posao, odnosi između zadataka pojednostavljuju. Nema podvrste ili ovisnosti. To je smišljen izbor dizajna usmjeren na održavanje stvari, ali ako su vam potrebne te značajke, potražite drugu uslugu.

Štiti vas od cyber kriminala, uz TLS v1.2 i AES 256-bitnu enkripciju koja se koristi za zaštitu vaših podataka. Puno je dobrih sigurnosnih značajki, poput dvofaktorske provjere autentičnosti, registracije ograničene na domenu i revizije, što vam omogućava praćenje stvari.

monday.com Trošak

Nažalost, monday.com ne nudi besplatni plan, ali razina ulazne razine iznosi samo 25 USD za pet korisnika svakog mjeseca, što je velika vrijednost. Postoji i besplatno probno razdoblje od 14 dana, bez potrebne kartice, tako da možete potražiti ništa.

Veliki smo obožavatelji monday.com i svrstali se na naš popis najboljeg softvera za upravljanje projektima. Ako želite otići dalje od Trella i prilagoditi svoje podatke bez napuštanja svoje zone komfora, monday.com je odličan izbor.

Osnove monday.com možete naučiti u vodiču za početnike monday.com, a više o tome što smo mislili pročitajte u našem pregledu monday.com.

TickTick

Ako vam se sviđa stranica upravljanja zadacima tvrtke Trello, ali ne trebaju vam više stupaca kanbanove ploče, pogledajte softver za upravljanje zadacima. Alati za upravljanje zadacima daju vam osnovni popis zadataka koji se mogu razvrstati u popise i označiti dok ih obavljate. Svi imaju nekoliko dodatnih značajki, ali njihove su osnovne funkcionalnosti slične.

tik-tik-postavke

TickTick ima više popisa zadataka koje možete imenovati i kategorizirati. Sadrži i kalendar i dnevnik aktivnosti. Integrira se s drugim platformama, kao što su Microsoft Outlook i Google Calendar. Možete uvesti podatke i iz drugih alata, kao što su Wunderlist i Todoist.

Dodaci TickTicka uključuju sustav postignuća koji vam omogućuje da se više izjednačavate dok dovršite zadatke. Nema puno toga, ali imati način na koji možete pratiti svoj napredak može biti zabavno.

U besplatnoj verziji dobijate osnovni popis zadataka, koji dobro funkcionira, i sjajno je ako je sve što vam treba. Ako želite nekoliko drugih značajki, kao što su pregledi TickTicka, morat ćete se prijaviti za njegovu premium uslugu. Ipak, 2,33 dolara mjesečno, neće vam previše guljati novčanik.

TickTick koristi Amazonove web usluge i čuva vaše podatke tako što ih šifrira u mirovanju. Pročitajte naš opis šifriranja da biste saznali više o tome.

Podrška za TickTick

TickTick ima dobru podršku i pomoć, ali teško je pronaći stranicu za pomoć jer veze u aplikaciji idu na njen forum, što i nije tako dobro. Možete se obratiti njegovoj podršci izravno e-poštom. Odgovorio nam je u nešto manje od jednog dana kad smo to učinili.

TickTick radi na mnogim uređajima, s verzijama za stolna računala na Windows i macOS, aplikacijama za Android i iOS, proširenjima preglednika i verzijom za Apple Watch.

Možete koristiti TickTick kao osnovni upravitelj zadataka i uronite u njegove napredne značajke kada vam odgovara. Kao i Trello, dobar je za one koji cijene jednostavnost, ali može i više kada vam je potrebno. Više o tome pročitajte u našoj TickTick recenziji.

Todoist

Todoist je još jedan alat koji stvari pojednostavljuje. Kao čista aplikacija za popis zadataka, više je usredotočena od TickTicka, tako da je savršena za one koji žele samo osnove, bez narušavanja kvalitete. I on ima dodatne značajke, ali svejedno se zasniva na kreiranju zadataka i označavanju ih dok radite.

Todoist-dobrodošli

Možete pozvati suigrače u Todoist i dodijeliti im stvari tako da ih možete koristiti i za zajedničke projekte uz svoj posao. Također ima sustav karme koji vam omogućuje postizanje bodova za postizanje dnevnih ciljeva.

Postoji nekoliko predložaka, razvrstanih u kategorije, koji vam mogu dati početnu prednost pri postavljanju. Sadrži i izbor kolornih shema.

Možete prenijeti datoteke i privitke do 100 MB. Pogledajte naš najbolji članak za pohranu u oblaku ako trebate dijeliti veće datoteke.

Todoist koristi AWS za smještaj vaših podataka, koji su šifrirani u tranzitu i u mirovanju. Također poštuje vašu privatnost jer je u skladu s GDPR-om. Pročitajte naš mrežni vodič za privatnost da biste saznali što možete učiniti da svoje podatke ne izbace iz pogrešnih ruku.

Todoistička podrška

Todoist ima koristan korisnički vodič i otvara se s početnim projektom koji vam pokazuje kako ga koristiti. U slučaju da ste se zaglavili, tu su često postavljana pitanja i mnoštvo članaka pomoći. Također možete kontaktirati izravno putem njegovog obrasca za kontakt. Odgovorio nam je za manje od jednog sata kad smo ga probali.

To je brzo, ali ne tako brzo kao Taskworld, koji nam je odgovorio u samo 19 minuta.

Todoist je još jedna jednostavna alternativa Trello-u koja vam omogućuje da se još više usredotočite na osnove postavljanja i dovršavanja zadataka. Dobar je za rad s drugima, a njegov karminski sustav izvrstan je način da vas potakne na što više posla. Više o tome pročitajte u našem pregledu Todoista.

LeanKit

Vraćamo se u drugom smjeru do LeanKita. Kao i Trello, LeanKit je alat temeljen na kanbanu, ali nudi više složenosti, omogućavajući menadžerima da projekt vide na različitim razinama. Dobro je podijeliti posao i pustiti ljude da se usredotoče na ono što im je važno.

leankit-kanban

LeanKit vam daje Kanban prikaz sličan Trellovom, ali ga dijeli na odjeljke za različite timove. Može izgledati neuredno, ali kad shvatite što se događa, lako se usredotočiti na ono što je za vas važno ili, ako ste šef, veliku sliku.

Osim što se usredotočite na svoj rad, možete vidjeti što svi ostali rade, što može pomoći svima da razumiju uloge jednih drugih i gdje se uklapaju u projekt.

LeanKit uključuje podvrste i upravljanje ovisnostima. Možete stvoriti odnose između roditelja i djeteta između kartica, pokazujući što treba učiniti prije nego što se određeni zadatak može dovršiti. To je dobar način da spriječite da posao odgodi.

LeanKit predlošci

LeanKit ima predloške koji će vam pomoći da započnete, što je korisno jer je teže postaviti nego ostale alate na ovom popisu. Također ima izvrstan uvodni projekt koji biste trebali pažljivo provjeriti, jer dovršavanje radnji na njegovim karticama djeluje kao udžbenik i pomoći će vam da se nadete stvari.

Pored snažnog uvoda, LeanKit se odlično snalazi na podršci. Postoji besplatna e-knjiga koja će vam pomoći da saznate više o platformi. To se lako propušta, ali vrijedi to potražiti. Postoji često postavljana pitanja i postoji mnogo načina da stupite u kontakt s uslugom. Njegova web lokacija nije predstavljena posebno dobro, i pronašli smo nekoliko pogrešaka pri upisu, ali postoji mnogo materijala koji bi vam mogao pomoći.

Sigurnost je miješana Administratori imaju korisne sigurnosne postavke s kojima se mogu igrati, ali ne šifriraju prenesene privitke, za koje neki mogu pomisliti. 

LeanKit kreće od 19 USD po korisniku mjesečno, tako da nije jeftino, ali čini dobar posao gurnuti kanban ploču do krajnjih granica i učiniti je pogodnom za velike, složene projekte. Uvrstili smo ga u naš popis najboljeg softvera za upravljanje projektima za građevinske tvrtke i najboljeg softvera za upravljanje projektima za male tvrtke.

LeanKit je ovdje jedan od najsloženijih alata, ali nudi obilje mogućnosti za one ozbiljne u planiranju projekata. Pročitajte više o tome u našoj LeanKit recenziji.

Časni spomen

Naveli smo svoje omiljene alternative, ali postoji još nekoliko alata koje vrijedi pogledati. Možda nisu savršeno pogodni za korisnike Trella, ali svi oni imaju što ponuditi.

Wrike

Ako želite pobjeći od jednostavnog načina rada i baciti se glavom u naporan posao upravljanja projektima, Wrike je alat za vas. Ima puno značajki koje pomažu u upravljanju projektima i uključuje upravljanje ovisnostima koje će vam omogućiti da uočite uska grla prije nego što se pojave.

wrike-ovisnosti

Wrike ima vrhunsku sigurnost i podršku. Također se integrira s mnogim platformama. Ni to nije teško koristiti, ali postoji krivulja učenja.

Iako je napredni alat, Wrike ima besplatan plan, ali ograničava vas na pet korisnika. Pored toga, plaćeni planovi počinju od 9,80 USD po korisniku mjesečno, tako da je to velika vrijednost.

Pročitajte našu recenziju Wrike za više detalja. Naša usporedba Wrike i Trello pokazuje kako se međusobno oblikuju.

Airtable

Ako vam se pozabavi značajka automatizacije “batlera” tvrtke Trello, mogli bi biti zanimljivi i “blokovi” Airtalea. Omogućuju vam automatsko obavljanje svih vrsta stvari, poput obrade slike ili prijevoda.

Njegov kanban prikaz omogućit će korisnicima Trello-a da ostanu u svojoj zoni komfora, ali njegov je zadani prikaz bliži proračunskoj tablici. Postoji i kalendar pomoću kojeg možete planirati stvari.

airtable-kalendar

Svemir Airtable omogućuje vam da vidite što su drugi korisnici učinili s alatom i slično je u tom pogledu na stranici Trellova inspiracija. Ako ste zaglavili za ideje, to je sjajno mjesto za pogledati.

Airtable vam pruža obilje podrške, s puno članaka i aktivnom zajednicom. To je ujedno i jedna od najsigurnijih platformi, s 256-bitnom enkripcijom koja se koristi za podatke u tranzitu i u mirovanju, zajedno s više potvrda i dvofaktornom provjerom autentičnosti.

Airtable ima besplatan plan, a njegove plaćene verzije počinju od 12 dolara mjesečno. Ako vam se svidi, pročitajte više o tome u našoj recenziji Airtable.

Osnovni logor

Kao i Trello, i Basecamp je prijateljski pristupio. Njegov dizajn je privlačan i jednostavan za upotrebu.

Usmjeren je prema timovima i ima izvrsne komunikacijske značajke, poput njegovih “kampova” i ploče za poruke. Lako je stvoriti zadatke i dodijeliti ih suigračima, a datoteke možete dijeliti jedan s drugim.

Baznog kampa-vatrište

Zauzima tvrd stav o privatnosti, s 256-bitnom enkripcijom i u skladu je s EU-USS. štit privatnosti. Naše upute za zaštitu svog privatnog vodiča vrijedi pročitati ako vas brine tko pregledava vaše podatke.

Osim što imamo dobre vodiče i stranice za pomoć, podrška Basecampa odlična je, odgovarajući nam u impresivnih tri minute.

Basecamp naplaćuje mjesečnu naknadu u iznosu od 99 USD, bez obzira na broj korisnika. Ako je vaš tim velik, to bi vam moglo uštedjeti bogatstvo nad platformama koje naplaćuju po korisniku. Basecamp je besplatan za nastavnike i studente, a nudi i popuste za neprofitne organizacije. Pročitajte više u našoj recenziji Basecamp.

Završne misli

Trello je odličan alat, ali postoji mnogo alternativa njemu. Postoje jednostavnije opcije među softverom za upravljanje zadacima i sofisticiraniji izbor.

Ako samo želite nešto osnovno, TickTick i Todoist su odlični izbori. Asana je slična, zabavna aplikacija za upravljanje projektima koja je manje usredotočena na kanban, dok monday.com i LeanKit nude više složenosti, a da nisu previše teški za upotrebu.

Ako ste isprobali bilo koji od ovih alata ili imate preporučene druge, javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map