Najbolje sigurnosno kopiranje za poslovanje u 2020. godini

Ako imate tvrtku, za malu tvrtku trebate upotrijebiti jednu od najboljih rezervnih usluga na mreži. Izgubiti podatke lako je: tvrdi diskovi mogu neispravno raditi, a SSD-ovi imaju više podataka s podacima, iako je stopa njihovog otkaza manja od jedan posto. 

Ako ne doživite kvarove hardvera, prirodne katastrofe, poput poplava, požara i zemljotresa, mogu oštetiti vaša računala. Pored toga, zaposlenik može slučajno izbrisati vaše podatke ili vam lopov može ukrasti prijenosno računalo.

To očito ne želite, a možete se osloniti na naš izbor najboljeg softvera za oporavak podataka za oporavak datoteka, ali to nije pouzdana metoda. 

Trajnije rješenje je premještanje podataka u oblak. Tamo će vaši podaci uživati ​​određene sigurnosne i druge mjere namijenjene tome da ih nikada ne izgubite. O tim ćemo mjerama razgovarati više u odjeljku “sigurnost” u nastavku. Najprije ćemo krenuti s gornjim odabirom značajki.

Contents

Najbolja sigurnosna kopija na mreži za poslovanje

Sada kada smo raspravljali zašto trebate izrađivati ​​sigurnosne kopije datoteka, možemo započeti s našim najboljim odabirom najboljih mrežnih sigurnosnih kopija..

Nećemo dati popis koji uključuje sve kriterije koje koristimo za ocjenu najboljih cjelokupnih usluga. To je zato što ne postoji nijedna sigurnosna kopija usluga koja savršeno odgovara svim potrebama. Umjesto toga, usredotočit ćemo se na pet najvažnijih kriterija i preporučiti tri usluge koje u svakom od njih rade izvrsno.

Značajke

U ovoj kategoriji pogledamo značajke koje usluga nudi. Ovu kategoriju obično dijelimo na dva segmenta: standardne sigurnosne kopije i posebne značajke. IDrive for Business najbolji je u ovoj kategoriji jer ima sve potrebne standardne značajke i neke posebne. Prije nego što dođemo na popis, razgovarajmo o značajkama izrade sigurnosnih kopija.

Standardne značajke su one značajke koje su prisutne kod većine usluga sigurnosne kopije poslovanja koje pregledavamo. Prvo i najvažnije od njih je kontinuirana izrada sigurnosnih kopija.

Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija važna je značajka jer vam omogućuje stvaranje plana sigurnosnih kopija i ne brinite se o zaboravljanju označavanja novih ili modificiranih datoteka za izradu sigurnosnih kopija. Naravno, to se odnosi samo ako dodajete ili mijenjate datoteke na mjestima odabranim za sigurnosno kopiranje.

Postupak izrade sigurnosne kopije značajka je koja nadopunjuje kontinuiranu izradu sigurnosnih kopija jer procesnoj sigurnosnoj kopiji omogućuje samo one dijelove datoteka koji se dodaju ili mijenjaju, štedeći na taj način vrijeme i širinu pojasa. Da bi to postigli, usluge koriste algoritam kopiranja datoteka na razini bloka.

Osim kontinuirane izrade sigurnosnih kopija, možete upotrijebiti raspored planiranja izrade sigurnosnih kopija za postavljanje satnih, dnevnih, tjednih ili čak mjesečnih sigurnosnih kopija (ovisno o usluzi).

Ako ne želite odabrati i odabrati ono što želite sigurnosno kopirati, možete stvoriti sliku diska koja predstavlja točnu kopiju vašeg tvrdog diska. To je poznato kao sigurnosna kopija utemeljena na slici i pomoću nje možete obnoviti cijelo računalo u slučaju kvara hardvera. Neke usluge omogućuju vam da vratite svoj sustav na strojeve s različitim hardverom. 

Ako vam je ovo potrebno, pročitajte naš najbolji softver softver za obradu slika za više informacija o uslugama sigurnosnih kopija koje ih mogu izvoditi.

Još jedna korisna značajka je sigurnosna kopija vanjskog pogona. Pomoću njega možete sigurnosno kopirati podatke s vanjskih pogona u oblak. Usko povezana s njim je mogućnost sigurnosnog kopiranja uređaja povezanih s mrežom ili NAS uređaja. Za više informacija o NAS-u pročitajte naš članak koji objašnjava što je NAS.

Umjesto sigurnosne kopije podataka samo u oblaku, vanjskom pogonu ili NAS uređaju, možete istovremeno raditi oboje koristeći hibridne sigurnosne kopije. Na taj način, hibridna izrada sigurnosnih kopija dodaje još jedan sloj zaštite i ubrzava postupak obnove (brže je vratiti s lokalnog uređaja nego putem interneta). Naveli smo ove usluge u našem najboljem hibridnom sigurnosnom kopiju za poslovanje.

Više o prednostima hibridne sigurnosne kopije i kako ih postaviti možete pročitati u našem vodiču za izradu sigurnosnih kopija za SMB. Hibridna sigurnosna kopija također olakšava provedbu pravila sigurnosne kopije 3-2-1, a mi vam savjetujemo da to učinite.

Ako ste tvrtka, vjerojatno imate poslužitelj. Zapravo, postoji vjerojatnost da ih imate više, tako da je najbolje ako neka usluga može stvoriti sigurnosne kopije različitih poslužitelja. To može uključivati ​​fizičke i virtualne poslužitelje, kao što su Windows Server, Mac serveri, Linux poslužitelji, VMware ESXi, Hyper-V, SQL, MySQL, Citrix XenServer i više.

Važna je i zaštita vašeg mobilnog telefona koji vjerojatno sadrži poslovne podatke. Možete ga lako izgubiti ili ga netko može ukrasti, pa je najbolje ako vam usluga omogući sigurnosno kopiranje vaših mobilnih podataka uz izradu sigurnosne kopije vaših fotografija i videozapisa (što sigurnosna kopija većine usluga). U našem članku navodimo usluge koje se mogu obaviti o najboljim mrežnim sigurnosnim kopijama za mobilne uređaje.

Usluge se također razlikuju po tome nude li neograničeno sigurnosno kopiranje ili neograničene uređaje. Oni ne rade i jedno i drugo. Neograničeno sigurnosno kopiranje olakšava brzo sigurnosno kopiranje mnogih datoteka, što znači da ne morate trošiti dragocjeno vrijeme na gnjavažu s uslugom izrade sigurnosnih kopija. Te usluge možete pronaći na našoj najboljoj neograničenoj internetskoj sigurnosnoj kopiji 2019.

Možete saznati više o prednostima neograničene sigurnosne kopije u našem članku o prednostima neograničene sigurnosne kopije u oblaku za mala i srednja poduzeća. Uprkos tome, vaši se troškovi mogu brzo zbrojiti ako koristite neograničenu uslugu sigurnosne kopije za zaštitu mnogih računala. Ako trebate zaštititi samo neke datoteke koje se šire na mnogim uređajima, bolje je koristiti usluge koje mogu sigurnosno kopirati neograničene uređaje.

Ako pogriješite ili slučajno obrišete datoteku, inačica verzije pomoći će vam da se vratite na stariju verziju sigurnosne kopije. Također će vam pomoći da preuzmete svoje datoteke ako vas pogodi ransomware. 

Na sličnoj napomeni, ako datoteke izbrišete iz sigurnosne kopije, to ne mora značiti da su vaše datoteke izbrisane i iz oblaka. Većina sigurnosnih kopija čuva vaše datoteke dok ne postignete ograničenje zadržavanja definirano u pravilima o zadržavanju izbrisanih datoteka. Neki čak i omogućuju vam da izbrisane datoteke čuvate u nedogled.

I na kraju, korisno je ako usluga ima mogućnost omogućiti multi-navođene sigurnosne kopije, koje izvode nekoliko sigurnosnih kopija istovremeno..

“Posebne” značajke su sve one koje se ne uklapaju u one “standardne”. Jedan primjer je Acronis Active Protection od Acronis, koji aktivno pregledava vaše sigurnosne kopije u potrazi za ransomware-om.

Drugi primjer je dijeljenje datoteka i mapa, što je više stvar pohrane u oblaku. Ako vam razlika nije jasna, pročitajte članak za usporedbu mrežne pohrane u odnosu na sigurnosne kopije. Neke usluge omogućuju vam povezivanje i sigurnosnu kopiju datoteka od pružatelja usluga pohrane u oblaku. Postoje i oni koji omogućuju pregled sigurnosnih kopija fotografija na različite načine.

Želite posao

Ako vam je potrebna usluga koja ima sve standardne značajke – i neke ne baš standardne – IDrive for Business put je. Može sigurnosno kopirati neograničen broj uređaja, koji uključuje razne poslužitelje, vanjske pogone, NAS uređaje, računala i pametne telefone. IDrive može sigurnosno kopirati i svoje Facebook i Instagram račune.

iDrive-poslovnog-desktop-klijent

Uz sigurnosno kopiranje u oblaku, IDrive nudi i prostor za sinkronizaciju u oblaku koji možete koristiti za pohranu datoteka. Druga značajka preuzeta iz priručnika za pohranu u oblaku je dijeljenje. Svoje datoteke i mape možete dijeliti s drugima e-poštom i korisnicima pružiti jedno od nekoliko dopuštenja.

Možete čak koristiti IDrive za arhiviranje datoteka u oblaku i uštedu prostora za pohranu, jer IDrive pruža istinsko arhiviranje. Zahvaljujući tome, IDrive neće izbrisati vaše datoteke u oblaku čak i ako ih izbrišete iz svog uređaja.

Ako ustanovite da vam treba dugo vremena za izradu sigurnosnih kopija ili vraćanje datoteka, za ubrzanje možete koristiti IDrive Express. IDrive Express je usluga kurirske izrade sigurnosnih kopija i oporavka. Pogon s podacima možete poslati ili primiti putem pošte. Izrada sigurnosne kopije besplatna je tri puta godišnje. Možete saznati više o Express-u i drugim značajkama u našem pregledu IDrive for Business.

Sigurnosna kopija Acronis

Acronis Backup može vam pomoći da napravite sigurnosnu kopiju i oporavite podatke s više od 20 platformi. Oni uključuju fizičke servere, virtualne poslužitelje (VMware, Hyper-V, Citrix XenServer), aplikacije, mobilne uređaje i razne SQL servere, kao i računala Windows, Mac i Linux..

Acronis-backup-korisnik-pregled

Acronis Backup također podržava vanjske uređaje, što znači NAS uređaje i vanjske pogone. Dostupne su i sigurnosne kopije iz mreže skladišnih prostora. Također možete koristiti Acronis Backup za zaštitu datoteka koje držite pohranjene u oblačnim uslugama, poput Amazon EC2, Azure, OneDrive for Business i više.

Ako želite izvršiti vraćanje na uređaje s različitim hardverom, Acronis to može učiniti i. Acronis vam također omogućuje vraćanje na uređaj bez ikakvog programa ili softvera operacijskog sustava. To se naziva restauriranje golog metala. Zanimljivo je da Acronis također omogućuje pokretanje daljinskog restauriranja golog metala i korištenje istog s ESXi i Hyper-V domaćinima.

Također treba napomenuti i Acronis Instant Restore koji omogućuje pokretanje sigurnosnih kopija sustava Windows ili Linux iz pohrane kao VMware virtualnog stroja bez premještanja podataka bilo gdje. Acronis također uključuje Acronis javni bilježnik koji vam pomaže osigurati integritet sigurnosnih kopija. Za više informacija o Acronisu, pročitajte našu recenziju Acronis Backup.

CrashPlan

CrashPlan pruža istinsku, neograničenu sigurnosnu kopiju bez ikakvih ograničenja ili veličine datoteke. Jedino ograničenje je nekoliko datoteka u određenim mapama sustava koje CrashPlan neće zaštititi. No neograničena sigurnosna kopija znači da ćete morati kupiti licencu za svako računalo koje želite sigurnosno kopirati.

U skladu s tim, CrashPlan-ova pretplata omogućuje sigurnosnu kopiju onoliko vanjskih diskova koliko želite, a to uključuje i sigurnosnu kopiju NAS-a, barem ako koristite macOS ili Linux. CrashPlan može napraviti sigurnosne kopije vaših poslužitelja, ali ne može napraviti sigurnosne kopije vaših računala na temelju slika.

Nema sigurnosne kopije za mobilne uređaje jer CrashPlan nema aplikacije za pametne telefone, ali prisutne su i druge osnovne sigurnosne kopije na mreži. Uključuju kontinuiranu izradu sigurnosnih kopija, inkrementalnu izradu sigurnosnih kopija, planiranje sigurnosnih kopija, izradu sigurnosnih kopija na lokalnim pogonima, ubrzavanje brzine, obavijesti e-poštom i kopiranje datoteka na razini bloka. 

crashplan-određivanju verzija

CrashPlan također nudi verziju datoteka, koju možete postaviti tako da zadrži verzije datoteka na temelju koraka od 15 minuta. Uz to, CrashPlan vam također pruža mogućnost neograničenog čuvanja izbrisanih datoteka. Ako vam se CrashPlan čini prikladnim za vaše poslovanje, pročitajte više o tome u našoj CrashPlan recenziji.

Vrijednost

Često prevodi „vrijednost“ kao dobivanje više za manje, a to je upravo ono što tražimo kada analiziramo pretplatničke planove koje usluge nude. Važno je i odabir više planova, jer vam daje bolje šanse da pronađete plan koji najviše odgovara vašem primjeru. Uz to, besplatni plan ili probno razdoblje omogućuje testiranje usluge prije pretplate.

Neke usluge zahtijevaju plaćanje godišnje, dok druge nude mogućnost plaćanja mjesečno. Nije neuobičajeno da usluga nudi oba modela cijene. Usluge često daju popust ako se odlučite pretplatiti za godinu ili više unaprijed. 

Koliko morate platiti često je odlučujući faktor, pa nije čudo što je popis usluga s najboljom vrijednošću drugačiji od onog za značajke. Zahvaljujući svom jeftinom neograničenom planu, Backblaze for Business je naš najbolji izbor. No, najbolji izbor za vas u najvećoj mjeri ovisi o potrebama skladištenja i značajkama.

Backblaze za posao

Backblaze za posao iznosi samo 6 USD mjesečno za neograničene sigurnosne kopije za jedno računalo. To je mnogo za jedno računalo, a potcjenjuje CrashPlan. Ako plaćate unaprijed za godinu dana rezervne cijene, cijena pada na 60 dolara godišnje. Ako idete dvije godine, cijena je 110 USD, što znači da ćete plaćati manje od 60 USD po računalu godišnje.

Ako imate mnogo računala koja želite zaštititi, rješenje ograničenog sigurnosnog kopiranja vjerojatno će vam uštedjeti novac. U protivnom, bolji će posao biti Backblaze. Prije no što se pretplatite na njega, možete testirati njenu 15-dnevnu besplatnu probnu inačicu za testiranje usluge. Ako vas je cijena Backblazea zaintrigirala, pročitajte naš pregled Backblaze for Business za više informacija o usluzi.

CrashPlan

CrashPlan for Small Business ima jedinstveni plan cijena, a to je 10 dolara mjesečno po računalu. Skuplje je nego Backblaze, a ne daje popust ako plaćate godinu dana unaprijed.

Uz to, imajte na umu da plaćate broj računala za koja CrashPlan vidi da su aktivni u vašoj administracijskoj konzoli, bez obzira jesu li napravili sigurnosnu kopiju bilo kakvih podataka ili ne. Ako više ne želite platiti uređaj, možete ga deaktivirati u administracijskoj konzoli CrashPlan. To će izbrisati i sve postojeće sigurnosne kopije podataka za taj uređaj.

Zbog toga CrashPlan naplaćuje mjesečno, tako da ne postoji opcija godišnje pretplate. Prednost je u tome što možete otkazati u bilo kojem trenutku. Prije nego što se pretplatite, možete iskoristiti 30-dnevnu besplatnu probnu inačicu za testiranje usluge.

Želite posao

IDrive Business ima veliku fleksibilnost i skaliranje troškova zahvaljujući nekoliko planova koji su trenutno na 25-postotnom popustu. Dva najjeftinija plana zahtijevaju da platite godinu dana ili više unaprijed, dok ostatak također daje mogućnost plaćanja mjesečno.

Prvi plan dobiva vam 250 GB rezervnog prostora za 74,62 USD godišnje. Drugi pruža 500 GB za 149,62 dolara godišnje. Ako vam treba više, možete dobiti 1,25TB za 374,62 USD godišnje ili 49,95 USD mjesečno. Najviše što možete dobiti uz jednu pretplatu IDrive for Business iznosi 12,5TB.

Imajte na umu da IDrive nudi jednaku količinu prostora za sinkronizaciju pored vašeg rezervnog prostora. To znači da, primjerice, kada se prijavite na 250GB plan, ustvari dobivate 500 GB ukupnog prostora u oblaku.

Jednostavnost korištenja

Korištenje internetskih sigurnosnih kopija ne bi se trebalo ograničavati na IT stručnjake – i nije – ali pogledamo koliko je usluga korisna za upotrebu. 

Usluga bi trebala biti jednostavna i za uobičajene i za napajanje korisnika. Da bi im pomogli u tome, sučelja klijenata trebaju biti jasna i intuitivna za upotrebu. Operacije sigurnosnog kopiranja i vraćanja ne bi trebalo biti teško dovršiti. 

Pored toga, usluge bi trebale raditi na raznim uređajima u mnogim operativnim sustavima. To uključuje klijente za web, Windows, macOS, Linux i pametne telefone. Među uslugama je Backblaze onaj koji najbolje odgovara ovom opisu.

Backblaze za posao

Backblaze analizira vaš tvrdi disk tijekom instalacije na datoteke koje bi trebale biti sigurnosne kopije. Nakon dovršetka instalacije započet će se postupak izrade sigurnosnih kopija. Nove datoteke automatski će se dodati vašem rezervnom planu.

Klijent radne površine radi na Windows i MacOS, ali ne i na Linuxu. Ipak, to je jednostavan i lagan za upotrebu, jer njegov glavni prozor nije prepun postavki. Oni su skriveni iza gumba “postavki”.

backblaze-poslovno-desktop-klijent

Iz postavki možete isključiti vrste datoteka i mapa koje ne morate sigurnosno kopirati. Ovo bi mogao biti jedini vaš ulaz koji je potreban klijentu stolnih računala. Osim isključivanja datoteka, ipak možete poboljšati performanse sigurnosnih kopija, prilagoditi raspored sigurnosnih kopija i vidjeti datoteke zakazane za sigurnosnu kopiju, kao i pregledati izvješća i probleme.

Web klijent omogućuje vam upravljanje sigurnosnim kopijama i poslovnim skupinama. To znači da možete pristupiti računima zaposlenika kako biste resetirali njihove lozinke, pa čak i pristupili njihovim datotekama. Međutim, vaši zaposlenici moraju pristati na pristup prilikom pristupanja grupi.

Možete pozvati korisnike da se pridruže vašoj grupi putem e-pošte ili možete kopirati i zalijepiti pozivnicu. Ako imate daljinske upravljačke i nadzorne povlastice, možete napraviti masovnu tihu instalaciju za svoje članove. Sveukupno, grupni sustav je jednostavan za korištenje i u skladu je s jasnim dizajnom Backblaze-a. 

I mobilna aplikacija je jednostavna. Omogućuje vam pregledavanje sigurnosnih kopija datoteka, pregledavanje onih koje ste preuzeli i pristupanje postavkama. Značajke su osnovne i ne postoji način dijeljenja datoteka ili pokretanja obnavljanja iz aplikacije.

Sigurnosna kopija Acronis

Acronis Backup nema pravog klijenta za radnu površinu, ali Acronisov agent povezuje vas s web klijentom koji koristite za upravljanje sigurnosnim kopijama. Postoje odvojeni web klijenti za radne stanice i administratora, ali oni su slični. Ovo postavljanje djeluje na Windows, macOS i Linux.

Acronis-backup-nova-kopija

Općenito, klijenti imaju moderan dizajn i jednostavni su za korištenje. Klijent radne stanice omogućuje upotrebu izbornika s lijeve strane za kretanje između pregleda, povezanih uređaja, planova sigurnosnih kopija, mjesta sigurnosnih kopija i postavki. U desnom oknu prikazat će se sadržaj svakog odjeljka. 

Zadani prikaz web-klijenta Acronis administratora je korisnički upravitelj. Omogućuje vam stvaranje korisnika, administratora ili jedinica, što je skup korisnika s administratorom i povezanim uređajima.

Ako niste za računalom, možete koristiti Acronisovu mobilnu aplikaciju za pristup sigurnosnim kopijama računala. Također nudi kontinuirano sigurnosno kopiranje za zaštitu vaših mobilnih podataka, uključujući kontakte, fotografije, videozapise, kalendare i poruke.

„BigMIND

Također ima velike gumbe na dnu koji vam omogućuju odabir podataka za izradu sigurnosnih kopija, podešavanje postavki i pokretanje postupka vraćanja. Klijent je sveukupno povjetar.

Glavni prikaz web klijenta je nadzorna ploča koja, poput klijenta sa desktop računarom, pokazuje sve potrebne podatke potrebne za pregled sigurnosne kopije vašeg poslovanja..

Web klijent omogućuje vam i pozivanje korisnika putem e-pošte, njihovo registriranje sami ili pozivanje ogromnog broja korisnika koji koriste CSV datoteku. Također možete dodati poslužitelje i kreirati pravila koja vam omogućuju daljinski odabir podataka za izradu sigurnosnih kopija, upravljanje postavkama i postavljanje privilegija za vaše korisnike.. 

Osim toga, možete odabrati koje vrste datoteka želite sigurnosno kopirati, omogućiti hibridno izradu sigurnosnih kopija, definirati privilegije, postaviti raspored i još mnogo toga. Općenito, web klijent je atraktivan i izravan. 

Mobilna aplikacija nije jednostavna kao prethodni klijenti, ali omogućuje sigurnosno kopiranje dnevnika poziva, kontakata, fotografija, poruka, video zapisa i drugih vrsta datoteka. Osim toga, mobilna aplikacija može povezati i sigurnosno kopirati vaše podatke s Facebooka i Instagrama. Može se povezati i s uslugama pohrane u oblaku.

Ima više informacija o BigMIND Business, a ako želite znati što je to, pročitajte našu recenziju BigMIND Business.

Izrada sigurnosnih kopija i vraćanje datoteka

Izrada sigurnosnih kopija i obnavljanja datoteka ove su usluge. U najmanju ruku važno je kako oni ostvaruju svoju osnovnu svrhu. Najveća je razlika ovdje pružaju li usluge kontinuirano sigurnosno kopiranje, kao i mogućnosti izrade sigurnosnih kopija i oporavka koje nude. Oni uključuju što možete odabrati za izradu sigurnosnih kopija i vrste opcija postavki koje možete prilagoditi.

Najbolje je ako možete odabrati cijelo računalo ili poslužitelj, određene particije, vanjske uređaje, datoteke i mape ili druge usluge u oblaku. Također je važno kada će klijent pokrenuti postupak izrade sigurnosne kopije. Možete ga pokrenuti sami, ali sigurnosno kopiranje obično započinje prema rasporedu. Što više opcija za planiranje dobijete, to je bolje.

Ne postoji usluga koja označava sve okvire za izradu sigurnosnih kopija i obnavljanja, ali onaj koji najviše pogodi je IDrive for Business..

Želite posao

IDrive for Business nije rješenje za sigurnosno kopiranje “jednim klikom”, jer klijent desktop računala zahtijeva ručno odabir datoteka i mapa za sigurnosne kopije. U skladu s tim, IDrive vam pomaže tako da automatski odaberete mape fotografija, dokumenata, glazbe, radne površine i videozapisa za sigurnosnu kopiju. Također možete isključiti određene datoteke i mape iz izbornika postavki.

IDrive pruža kontinuirano sigurnosno kopiranje, ali odnosi se samo na promijenjene ili dodane datoteke manje od 500 MB. S obzirom da mnoga druga poslovna rješenja ne daju kontinuirano sigurnosno kopiranje, to nije veliki nedostatak.

iDrive-poslovno-armaturnoj postavke

Također možete pokrenuti sigurnosnu kopiju ručno ili zakazati. Planer vam omogućuje pokretanje sigurnosnih kopija u određene dane u određeno vrijeme ili prelazak na satni raspored. Ako to učinite, postupak izrade sigurnosne kopije pokrenut će se svakih sat vremena, a možete odrediti vrijeme zaustavljanja sigurnosne kopije. Osim toga, postoji opcija za omogućavanje obavijesti putem e-pošte i na radnoj površini.

Planer ima dovoljno opcija, ali voljeli bismo postaviti određene sate za izradu sigurnosnih kopija, kao i tjedne i mjesečne mogućnosti.

Slično kao kod sigurnosne kopije, obnavljanje datoteka zahtijeva od vas da odaberete datoteke i mape iz strukture direktorija. Nakon što to učinite, možete ih vratiti na izvorno ili novo mjesto.

Ako imate puno datoteka za sigurnosnu kopiju i vraćanje, možete koristiti kurirsku službu IDrive-a koja vam omogućuje sigurnosnu kopiju ili vraćanje datoteka putem pogona poslanih putem pošte.

Sigurnosna kopija Acronis

Ako vam nije potrebna kontinuirana izrada sigurnosnih kopija i niste impresionirani drugim opcijama koje pruža IDrive, Acronis Backup će vjerojatno odgovarati vašim potrebama..

Potrebno je malo rada kako biste postavili sve što je potrebno za sigurnosnu kopiju i obnavljanje, ali Acronis to nadoknađuje uz obilje mogućnosti sigurnosne kopije i obnove..

Acronis-backup-vratiti-početak

Možete odabrati sigurnosno kopiranje cijelog stroja, određenih pogona ili datoteka i mapa. Ako odaberete datoteke i mape, morat ćete pregledati strukturu vašeg direktorija i odabrati ono što želite zaštititi. Odredište za sigurnosnu kopiju može biti oblak Acronis ili lokalna mapa. 

Ne postoji kontinuirana izrada sigurnosnih kopija, što znači da morate postaviti raspored ili ručno pokrenuti sigurnosnu kopiju. Planer vam omogućuje pokretanje sigurnosnih kopija satno, dnevno, tjedno ili mjesečno. Najčešće možete izvoditi sigurnosne kopije svakih 10 minuta tijekom dana.

Planer također vam omogućuje postavljanje i početnih i krajnjih vremena za pokretanje sigurnosne kopije. Ostale opcije uključuju pokretanje sigurnosne kopije kada se sustav pokrene ili isključi, kada se korisnik prijavi na sustav i još mnogo toga.

Osim postavljanja rasporeda, možete definirati i koliko dugo Acronis treba zadržati prethodne sigurnosne kopije datoteka. Kad definirate pravilo, možete odlučiti zadržati sigurnosne kopije u nedogled, prema broju sigurnosnih kopija ili prema dobi. Povrh toga, možete kopirati sigurnosne kopije datoteka na drugo mjesto.

Nakon dovršetka plana sigurnosnih kopija, možete prilagoditi dodatne postavke, koje uključuju mogućnost postavljanja izuzetaka tipa datoteke, upozorenja, naredbi prije i nakon sigurnosnog kopiranja, rukovanje pogreškama i još mnogo toga.

Postupak obnove je jednostavan. Zahtijevate da odaberete uređaj povezan s sigurnosnim kopijama i odaberete datoteke i mape koje želite vratiti. Možete ih vratiti na izvorno ili novo mjesto. 

Kao i sigurnosno kopiranje, postupak vraćanja ima neke napredne opcije, kao što su provjera sigurnosne kopije, izmjena performansi, izuzeci datoteka i sigurnost datoteka.

Sigurnosna kopija Zoolz Cloud

Ako vam se pristup Acronis Backupa čini neodoljiv, možda ćete smatrati Zoolz Cloud Backup ugodnijim kada je riječ o sigurnosnom kopiranju i obnavljanju datoteka.

Klijent radne površine omogućuje vam odabir posebnih mapa u vašem datotečnom sustavu radi sigurnosne kopije ili vam omogućuje sigurnosno kopiranje datoteka na temelju kategorija, poput pošte, dokumenata, glazbe, video zapisa, uredskih datoteka, financijskih datoteka i još mnogo toga.

bigmind-poslovno-web-klijent

Ako želite određene mape i datoteke, struktura stabala pomaže vam da ih brzo odaberete za izradu sigurnosnih kopija. Postavke sigurnosnih kopija koje možete prilagoditi uključuju raspoređivanje sigurnosnih kopija, propusnost propusnosti i omogućavanje hibridnog sigurnosnog kopiranja.

Planer vam omogućuje pokretanje sigurnosnih kopija jednako često kao svakih pet minuta ili rijetko 24 sata. Također postavljate sigurnosnu kopiju da se pokrene i završi u određeno vrijeme tijekom određenih dana. 

Postupak vraćanja omogućava dohvaćanje datoteka na njihovo izvorno ili novo mjesto, vraćanje datoteka samo iz određenog raspona podataka i odabir onoga što se događa s postojećim datotekama prilikom vraćanja na prvotno mjesto.

Ne morate se pouzdati u desktop klijenta da biste pokrenuli vraćanje jer web klijent omogućuje pokretanje udaljenog vraćanja za željeni stroj. Sve u svemu, postupak izrade sigurnosnih kopija i obnavljanja jednostavan je za postavljanje.

Zoolz također nudi uslugu sigurnosne kopije i oporavka putem kurira. Dostupan je samo u sjevernoameričkim i europskim regijama, ali nije jeftin kao onaj iz IDrive-a. Pogledajte našu recenziju Zoolz Cloud Backup for Business za detalje o cijenama.

sigurnosti

Jedna od najvećih briga prilikom premještanja podataka vaše tvrtke u oblak je hoće li to biti sigurno. To ovisi o tome koliko je usluga u oblaku dobra. Ako nije jak, vjerovatno je da ćete postati žrtva cyber-kriminala. 

To znači da bi vam netko mogao ukrasti vjerodajnice ili pročitati vaš tajni poslovni plan ili vlada može pregledavati vaša financijska izvješća. Imajući to na umu, lako je vidjeti da je dobra sigurnost potrebna.

Postoji mnogo načina za zaštitu podataka od mrežnih prijetnji. Šifriranje je ključna metoda jer je to posljednja linija obrane. Čak i ako netko uspije ukrasti vaše datoteke, neće ih moći pročitati. To ne znači da vaša mrežna usluga sigurnosnih kopija ne može to učiniti. Obično upravlja vašim ključem za dešifriranje, koji može, dobro, dešifrirati vaše datoteke.

Međutim, to ne vrijedi za usluge koje nude privatnu enkripciju, što sprečava bilo koga osim vas da čita vaše datoteke. To je zato što samo vi upravljate svojim ključem za dešifriranje.

Bliski saveznik šifriranja su SSL i TLS protokoli koji sprečavaju diranje datoteka tijekom prijenosa na poslužitelje u podatkovnom centru. Sigurnost podatkovnog centra također je važna jer je sve nestalo ako nesreća ili kršenje podatkovnog centra ugroze vaše datoteke.

Iz tog razloga, podatkovni centri čuvaju vaše datoteke na više mjesta te su učvršćeni od prirodnih katastrofa, požara i poplava. Ostale sigurnosne metode uključuju nadzor, ograde, pristup ključnim karticama, patrole i još mnogo toga. Ako vas mjere sigurnosti podatkovnog centra zanimaju, pročitajte članak o sigurnosti podatkovnog centra.

Sve prethodne sigurnosne metode neće vam pomoći ako netko uspije ukrasti vaše vjerodajnice, ali dvofaktorska provjera autentičnosti.

Usluge koje smo razmotrili na ovom popisu imaju jaku sigurnost, ali prvo smo postavili IDrive for Business zahvaljujući svojoj mogućnosti udaljenog prekida veze s sigurnosnog kopiranja uređaja i bogatijem skupu sigurnosnih značajki podatkovnog centra.

Želite posao

IDrive skenira svoje datoteke koristeći 256-bitnu AES enkripciju za zaštitu datoteka u mirovanju na poslužiteljima. Prije dolaska do poslužitelja, podaci se također kriptiraju u tranzitu pomoću TLS i SSL protokola.

IDrive će prema zadanim postavkama zadržati lozinku za šifriranje, ali to možete izbjeći ako omogućite privatnu enkripciju prilikom prvog postavljanja IDrive-a.

Također možete postaviti dvofaktornu provjeru autentičnosti s web klijenta. Osim toga, podatkovni centri IDrive-a koriste sustave za suzbijanje požara, sustave za kontrolu temperature s odvojenim zonama hlađenja, povišenim podovima i stalakima izgrađenim da izdrže potres.

Oni također imaju osiguran pristup, nadzor 24 sata dnevno, senzore pokreta i alarme za kršenje.

Još jedna korisna značajka je mogućnost daljinskog prekida sinkronizacije uređaja s vašeg računa. Na taj način, čak i ako se laptop izgubi ili ukrade, možete osigurati da nitko ne može koristiti uređaj za pristup bilo kojem sinkroniziranom sadržaju.

CrashPlan

CrashPlan koristi AES 256-bitnu enkripciju za šifriranje podataka i omogućuje vam da upravljate svojim privatnim ključem. Osim toga, CrashPlan koristi TLS protokol za osiguravanje datoteka tijekom prijenosa u svoje podatkovne centre.

Podatkovni centri koriste stalni nadzor njegovih objekata uz ostale zaštitne mjere protiv provale. Objekti su također opremljeni za otpor u kvarovima zbog kvara, nestanka struje, požara, zemljotresa i još mnogo toga.

Uz to, CrashPlan vam omogućuje da uključite dvofaktorsku provjeru identiteta kako biste zaštitili svoje podatke za prijavu. Također biste trebali znati da je Code42, matična tvrtka CrashPlan-a, certificirana organizacija ISO 27001, a CrashPlan-ovi podatkovni centri prolaze godišnje SOC 2 Type 2 provjere autentičnosti. Code42 je u skladu i sa HIPAA.

BackupVault

BackupVault također štiti vaše podatke pomoću 256-bitne AES enkripcije prije nego što napusti uređaje, ali ih po defaultu čini privatnim. Osim toga, on koristi SSL protokol da osigura vezu između vaših uređaja i BackupVault poslužitelja. Nema dvofaktorske provjere autentičnosti, ali značajka je u tijeku. 

Podatkovni centri BackupVaulta imaju razne značajke fizičke sigurnosti i sigurnosti. Oni uključuju nadzor, biometrijski pristup, alarme i siguran pristup, kao i suvišne baterije, sigurnosno kopiranje i klima uređaj.

Podatkovni centri su u skladu sa ISO 9001, što znači da BackupVault udovoljava zahtjevima kupaca i regulatornim zahtjevima. Uz to, imaju i ISO 27001 certifikat.

Završne misli

Prošli smo naše najvažnije kategorije i proglasili pobjednike za svaku od njih. Sada je vrijeme za proglašavanje tko je ukupni pobjednik. To je IDrive for Business, zahvaljujući bogatom skupu značajki koje uključuje neprekidno izradu sigurnosnih kopija, planove velike vrijednosti koji omogućuju sigurnosno kopiranje neograničenog broja uređaja, istinsko arhiviranje, kurirska ekspresna usluga i još mnogo toga.

Iako u ovom članku nemamo brzinu kao najvažniji kriterij, jer početne sigurnosne kopije često traju dugo, IDrive for Business nije među bržim uslugama. Ako vam trebaju brzi transferi i nemate smisla plaćati dolar za vrhunske značajke, razmislite o Acronis Backup-u.

Imajući to na umu, usluge koje nisu ove dvije mogu se bolje uklopiti s vašim specifičnim slučajem upotrebe, tako da za alternativne ideje potražite gore navedene kategorije i naše sigurnosne kopije poslovanja. Ako želite naučiti više o sigurnosnim kopijama općenito, konzultirajte našu poslovnu pričuvnu knjižnicu.

Koje su vaše misli o najboljoj internetskoj kopiji za male tvrtke? Koja vam je usluga najdraža? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me