Najbolje pohranjivanje u oblaku za neprofitne organizacije 2020

Raditi za neprofitnu organizaciju je težak, ali koristan zadatak. Spremanje u oblaku omogućuje neprofitnoj organizaciji spremanje i pristup svim svojim podacima – od kojih bi neki mogli biti osjetljivi – bez brige o kupnji i održavanju vlastitih poslužitelja. Volonterima koji rade na daljinu daju isti pristup datotekama kao i njihovi kolege iz ureda.


Razgovarat ćemo o nekim najboljim pohranjivanjem u oblaku za neprofitne organizacije, ali ako želite pronaći najbolja sigurnosna rješenja za organizacije poput ovih, ne zaboravite prvo pogledati naše najbolje sigurnosno kopiranje sigurnosnih kopija za neprofitne organizacije.

Koje je najbolje pohranjivanje u oblaku za neprofitne organizacije?

 1. Tresorit
 2. Google Cloud
 3. kutija
 4. Dropbox Business
 5. OneDrive for Business

Postoje neke sjajne opcije koje bi mogle odgovarati bilo kojoj neprofitnoj organizaciji, ali Tresorit je naš jasni favorit. Nudi visoku razinu sigurnosti, uključujući enkripciju nulte znanja radi zaštite vaših najosjetljivijih podataka. Također nudi zdrave popuste na prave neprofitne organizacije, što ga čini vrlo pristupačnim.

Google Cloud dolazi ubrzo, a nudi besplatnu pohranu i integraciju Googleovih aplikacija. Box, Dropbox for Business i OneDrive for Business dizajnirani su samo za tvrtke, ali neprofitne organizacije mogu iskoristiti ograničenja skladištenja, snižene cijene i dobru sigurnost u ponudi.

Pogledajmo redom svakog dobavljača.

1. Tresorit

Sigurnost je od vitalnog značaja za neprofitne organizacije, a to je jedan od razloga zašto je Tresorit svrstao na vrh našeg popisa. Kao što ime sugerira i kao što detaljnije objašnjava naš pregled Tresorita, Tresorit (od njemačke riječi za “trezor”) je tvrđava podataka za neprofitne organizacije, pomoću enkripcije nulteg znanja, što ga čini jednim od najboljih dobavljača oblaka za pohranu podataka o nuli.

tresorit sigurnosti

Vi (i vaša organizacija) imate kontrolu nad sigurnošću podataka, ali dodatna dvofaktorska provjera identiteta pomaže u zaštiti vaše lozinke (i računa) od potencijalnih kršenja podataka. Ovaj pristup znači da će se vaši podaci izgubiti ako izgubite lozinku i ne postoji način da je vratite.

Imajući to u vidu, morat ćete se pobrinuti za sigurnost svoje lozinke, a ugledni upravitelj lozinki mogao bi vam pomoći. Pogledajte našeg najboljeg upravitelja lozinki za male projekte za ideje, a Dashblane i 1Password nude dobre značajke za organizacije.

Tresorit je dobra opcija i za mobilne volontere, zahvaljujući Android i iOS aplikacijskoj podršci. Dostupan je i web klijent za pristup podacima, ali za sinkronizaciju datoteka možete koristiti i programe za radne površine za Windows, macOS i Linux..

Cijene Tresorita

Sigurnost tvrtke Tresorit izvrsna je, ali cijene su još jedan razlog zbog kojeg je Tresorit naša glavna preporuka. Tvrtka vjeruje u potporu organizacijama koje djeluju „u pravcu stvaranja društvenog dobra“ i, kao rezultat, nudi 50-postotni popust na sve svoje poslovne planove ako vaša organizacija ispunjava kriterije.

Ovaj popust znači da neprofitne organizacije mogu plaćati 10 USD mjesečno za 1TB pohrane podataka (do devet korisnika) ili 12 USD mjesečno za organizacije s 10 ili više korisnika.

2. Google Cloud s G Suiteom

Ogromne tehnološke tvrtke poput Googlea uživaju u pružanju podrške dobrotvornim organizacijama, a ta podrška uključuje besplatan pristup Googleovoj kolekciji produktivnosti aplikacija i pohranu za neprofitne organizacije.

Web sučelje Google diska

Zahvaljujući programu G Suite za neprofitne organizacije, neprofitne organizacije dobijaju besplatno korištenje Google dokumenata, neograničen broj računa, kao i pristup 30 GB prostora za pohranu na Google disku, o čemu možete saznati više u našem pregledu Google diska. Neograničena pohrana dostupna je, ako je potrebno, nadogradnjom na G Suite Business.

Paket G Suite dolazi s podrškom za Google dokumente, što omogućuje vašim volonterima da rade zajedno na projektima u stvarnom vremenu. Datoteke možete također dijeliti s drugima zahvaljujući javnom dijeljenju datoteka. Ove značajke pomažu u tome da Google pogon postane jedna od najboljih pohrana u oblaku za više korisnika.

[Google Cloud-homepage.png]

Također možete izgraditi vlastito rješenje za pohranu u oblaku s uslugom Google Cloud i Storage Made Easy (pogledajte našu recenziju Storage Made Easy). Ovo vam omogućuje potpunu kontrolu nad podacima, omogućujući vam pokretanje vlastitog privatnog i kriptiranog poslužitelja za pohranu Google Cloud tijekom korištenja Storage Made Easy aplikacija za rad i rad s internetskim sučeljem za upravljanje datotekama.

Google Drive u odnosu na Google Cloud

Besplatna pohrana u oblaku s Googlea je sjajna, ali postoje i neke nedostatke. Ako odlučite koristiti besplatnu pohranu na Google disku s G Suite za neprofitne organizacije, nećete imati istu razinu sigurnosti kao ostali pružatelji usluga, poput Tresorita. 

Ne postoji enkripcija nulte znanja s uključenom pohranom na Google disku, što znači da Google kontrolira sudbinu vaših podataka jer ima pravila o privatnosti koja im omogućuju skeniranje datoteka.

Ako odlučite pristupiti infrastrukturi kao usluzi, imat ćete više sreće. Izrada vlastitog poslužitelja za pohranu Google Cloud stavlja vas na kontrolu, omogućavajući vam ručno šifriranje datoteka. Također ćete ostati pod kontrolom ključeva za šifriranje vašeg poslužitelja.

Odlučite li se za Google Cloud u odnosu na Google Drive, odluka je za vašu organizaciju, iako bi Storage Made Easy trebao postupak učiniti jednostavnim ako odlučite stvoriti vlastiti poslužitelj za pohranu.

3. Kutija

Box je napravljen za tvrtke, zbog čega ga visoko ocjenjujemo kao jedan od najboljih skladišta u oblaku za poslovna rješenja i zašto 70 posto tvrtki iz Fortune 500 koristi njegove usluge. 

Suradnja je jednostavna, s uključenim integracijama Google dokumenata i Office Online, što omogućuje kopiranje dokumenata i njihovo automatsko spremanje izravno u okvir. Više o ovim značajkama možete pročitati u našem pregledu Boxa.

kutije-web-klijent

Box koristi AES 256-bitnu enkripciju za podatke u mirovanju, a TLS enkripcija visoke čvrstoće koja se koristi za podatke u prometu. Nažalost, kao što je Google Drive, Box ne nudi šifriranje nule znanja. 

Ako volite značajke Boxa, ali tražite veću sigurnost, razmislite o korištenju proizvoda kao što je Boxcryptor za šifriranje datoteka. Pogledajte naš Boxcryptor pregled kako biste saznali više.

Cijene okvira

Kao i Tresorit, Box nudi dobar set popusta za neprofitne organizacije koje ispunjavaju njegove kriterije. Donirana pretplata za neprofitne organizacije dolazi s 10 doživotnih licenci za Box Starter plan, sa 100 GB besplatne pohrane. Jedini trošak ovdje je administrativna naknada od 84 USD, što je znatno jeftinije od bilo kojeg drugog mjesta za veće korisnike za veće organizacije.

Ako vam je potrebno više prostora za skladištenje, neprofitne organizacije mogu iskoristiti 50-postotni popust na poslovne planove. Ako želite neograničenu količinu prostora, to će vas koštati oko 7,50 USD mjesečno po korisniku po sniženoj stopi – dobar razlog zašto je Box ostao snažan dojam u našem najboljem neograničenom internetskom užem izboru za pohranu podataka.

4. Posao s Dropboxom

Naš uži izbor ne bi bio potpun bez spominjanja jednog od najvećih imena u oblaku za pohranu: Dropbox Business. Kao što objašnjava naš raniji pregled tvrtke Dropbox Business, on nudi korisničko iskustvo i dobre mogućnosti dijeljenja datoteka, posebno za veće organizacije. 

Također je jedan od naših najdražih dobavljača za sinkronizaciju i dijeljenje poslovnih datoteka, visoko ocjenjujući brzinu sinkronizacije datoteka zahvaljujući upotrebi prijenosa datoteka na razini bloka..

Dropbox-poslovno-web-klijent

Dropbox nudi popuste za neprofitne organizacije, iako se ne objavljuju u javnosti. Trebat ćete izravno razgovarati s tvrtkom Dropbox Business za ponudu, ali možete koristiti standardne cijene kao osnovnu cifru. Po 12,50 USD mjesečno za svakog korisnika, nije najjeftinije rješenje, a neograničena količina pohrane košta do 20 USD po korisniku mjesečno.

Sigurnost na Dropboxu

Prošlo je nekoliko godina od Dropboxovog kršenja velikih podataka, što je utjecalo na više od 68 milijuna računa. Trenutno Dropbox Business koristi AES 256-bitnu enkripciju za podatke koje posjeduje i koristi TLS protokol kako bi zaštitio bilo kakve podatke u tranzitu od napada čovjeka u sredini.  

Nažalost, nijedno šifriranje znanja ne znači da Dropbox i dalje drži ključeve vaših podataka, tako da ćete ga možda morati kriptirati prije prijenosa.

Dropbox Business dobar je izbor za timove, što olakšava povezivanje Microsoft Office 365 i Dropbox zajedno za suradnju na projektu u stvarnom vremenu. Zahvaljujući verziji, možete zajedno suautoriti dokumente, zajedno vršiti izmjene, kao i vratiti se na prethodne verzije dokumenata.

5. OneDrive za poslovanje

Kada je riječ o poslovnoj tehnologiji, malo je kompanija kojima vjeruje više nego Microsoftu. Osim toga, kao što pokazuje pregled OneDrive for Business, rješenje za pohranu u oblaku ostaje popularan izbor za tvrtke i neprofitne organizacije. Dolazi s podrškom za Windows i macOS, iako nedostaje podrška za Linux.

Brži prijenos datoteka također se nudi zahvaljujući sinkronizaciji na razini bloka (koju Microsoft naziva “diferencijalna sinkronizacija”) za sve prijenos datoteka, što je prije bilo dostupno samo za datoteke Microsoft Officea.

onedrive-za-posao-sink-mapa

Kao i druge usluge, poput Boxa, Microsoft nudi OneDrive for Business kao donaciju za kvalificiranje neprofitnih organizacija. Nema naknade za njegovo korištenje, s 1TB pohrane OneDrive i pristupom Office Online. Pristup aplikacijama za Desktop Office koštat će malo više, oko 3 USD po korisniku mjesečno ili 4,50 USD za neograničeno spremanje.

Značajke OneDrive za poslovanje

Ime ga odaje – prije svega ovo je poslovni proizvod. Zbog toga je Office potpuno integriran u OneDrive doživljaj, što olakšava otvaranje i uređivanje datoteka s internetskog OneDrive sučelja. Ovom spremištu možete izravno pristupiti i putem aplikacija za radnu površinu računala, kao i raditi s drugima iz Office dokumenata putem interneta.

OneDrive koristi 256-bitnu AES enkripciju za podatke u mirovanju i TLS protokol u tranzitu, što odgovara Dropboxu za posao. Dvofaktorska provjera autentičnosti nudi se standardno, ali kao i ostali playeri, za vaše datoteke ne postoji enkripcija nulte znanja..

Kako smo birali svoje pružatelje usluga

Ako ste pročitali druge recenzije i usporedbe podataka o pohrani u oblaku, znat ćete da pažljivo razmotrimo svakog davatelja usluga, pregledavajući prednosti i nedostatke svakog od njih. U ovom slučaju usredotočili smo se na najvažnije atribute za neprofitne organizacije, uključujući sigurnost, alate za suradnju i troškove. 

Zbog toga Tresorit izgleda kao naš izbor broj jedan, ali besplatne ponude, poput Google diska, imaju visoku ocjenu. Usluge pohrane u oblaku koji ne nude pravu kombinaciju značajki – čak i neki naši veliki favoriti poput Sync.com – nisu bili razmatrani za uključivanje.

Čuvanje osjetljivih podataka neprofitne organizacije

Neprofitne organizacije surađuju sa širokim spektrom različitih tvrtki i pojedinaca. Treba pohraniti puno osjetljivih podataka, bilo da se radi o osobnim podacima ili financijskim podacima. Zbog toga neprofitne organizacije trebaju pohranu u oblaku s najboljim dostupnim sigurnosnim pravilima.

Spremanje u oblaku koje nudi enkripciju nulte znanja vrlo je poželjno. To znači da vaš davatelj usluga ne pohranjuje kopiju vašeg ključa za šifriranje, pa onemogućuje pristup vašim podacima, čak i po izboru (ili pod prinudom). Lozinke su i dalje najslabija veza, pa se preporučuje i dvofaktorska provjera autentičnosti.

Ako neprofitne organizacije koriste poslovnu pohranu u oblaku?

Što manje neprofitne organizacije troši na poslovne troškove, to više može uložiti u svoju pravu svrhu. Poslovno pohranjivanje u oblaku nudi jednostavan način neprofitnim organizacijama da uklone potrebu za skupim uređajima za pohranu podataka kao i osoblje potrebno za održavanje tih uređaja.

Neki pružatelji usluga pohrane u oblaku nude i zdrave popuste neprofitnim organizacijama koje mogu potvrditi njihov status, čineći to financijski pouzdanim izborom. Važno je imati na umu da ako vaša neprofitna organizacija ima stroge sigurnosne zahtjeve, morat ćete biti sigurni da ih vaš pružatelj prostora za pohranu u oblaku može ispuniti. 

Završne misli

Bilo koji od pružatelja usluga na našem popisu pružio bi neprofitnoj organizaciji izvrsne značajke i pohranu osjetljivih podataka, čak i uz uski proračun. Tresorit je naš najbolji izbor ovdje, zahvaljujući svojim velikodušnim cijenama, kao i što je jedina opcija za pružanje šifriranja nulteg znanja izvan okvira.

Google nije zaostajao, nudeći besplatnu pohranu i pristup drugim Google proizvodima, poput Google dokumenata sa svojim programom G Suite za neprofitne organizacije. Zahvaljujući usluzi Google Cloud i usluzi Storage Made Easy možete čak uvesti svoj vlastiti sigurni poslužitelj za pohranu.

Ako želite davatelja usluga s dobrim poslovnim značajkama, tada su Box, Dropbox Business i OneDrive for Business dobre alternative, a svaki s povoljnim cijenama ima popust za neprofitne organizacije.

Ako ste koristili nekog od tih pružatelja prostora za pohranu u oblaku u svojoj neprofitnoj organizaciji i imate svoje vlastito mišljenje za dijeljenje, javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map