monday.com Vodič: Početak rada 2020

Postoje mnogi vrhunski alati za upravljanje projektima koji se natječu za vaše poslovanje. Odabir jednog može biti težak. Od opcija neke su dobre, a neke loše, ali čak i dobre nude različite stvari.


monday.com nije samo sjajan izbor, već je naš favorit, izbijajući na vrhu na našem popisu najboljeg softvera za upravljanje projektima. Ima mnoštvo pogleda i mnogo korisnih značajki koje pomažu u organizaciji vaših projekata. Pokazat ćemo vam kako da to najbolje iskoristite u ovom vodiču za početnike monday.com.

Unatoč tome što nudi više značajki od mnogih alata za upravljanje projektima, monday.com obavlja sjajan posao čineći sebe jednostavnim za korištenje. Njegovo sučelje je izvanredno i jasno vam pokazuje što će poduzeti bilo koja radnja, omogućujući vam da ga istražite s povjerenjem. Ako želite vidjeti što mi mislimo o tome, pogledajte našu recenziju monday.com.

Kako se koristi projektno upravljanje monday.com

Projekti na monday.com temelje se na daskama. Ploče se lako izrađuju. Samo kliknite ikonu “plus” plus “ploče” na lijevoj ploči. Možete stvoriti praznu ploču ili duplicirati postojeću kako biste uštedjeli vrijeme postavljanja. To je korisno ako imate slične projekte koje redovito radite.

Tu je i izbor predložaka. Kategorizirani su u više područja, što uključuje upravljanje projektima, uredske operacije, obrazovanje i mnoštvo drugih. monday.com vam daje savjete što svaki od njih radi tako da ih je lako pregledavati.

ponedjeljak-predložak

Ako stvorite praznu ploču, na kraju ćete imati nešto što izgleda kao snimka zaslona u nastavku.

ponedjeljak-blank-ploča

Podaci na vašoj ploči sastoje se od predmeta, koji obično predstavljaju zadatke koje je potrebno obaviti. Stavke su razvrstane u popise. Popisima možete imenovati što god želite. Može odgovarati različitim timovima u vašoj organizaciji ili različitim vrstama zadataka. Gledanje kroz predloške može vam dati ideje o mnogim načinima kako možete organizirati stvari.

Nekoliko popisa i nekoliko stavki stvoreno je prema zadatku na praznoj ploči. Postoje stupci, a neki imaju uzorke podataka. Možete promijeniti naziv ploče i njen opis, kao i nazive predmeta i popisa, pomicanjem miša preko njih i klikom na njih.

Ako miša pređete preko drugih polja, vidjet ćete promjene polja, što vam daje znak kako možete to promijeniti. Sučelje je intuitivno i poziva vas da eksperimentirate kako biste vidjeli kako stvari funkcioniraju.

monday.com vam pruža veliku kontrolu nad sadržajima. No radije ih drži odvojeno.

Neki alati koriste se alternativnim pristupom, razbijaju stavke u podvrste i omogućuju vam da postavite ovisnosti između njih. Ako to tražite, pogledajte naš pregled Wrike. Naš članak monday.com i Wrike pokazuje kako se te platforme međusobno uspoređuju.

monday.com Prilagodba

Kao i kod većine alata za upravljanje projektima, stavke imaju naziv i druge informacije povezane s njima. Za razliku od većine alata, monday.com vam pruža ogroman opseg za prilagodbu ostalih podataka. To vam omogućuje dodavanje stupaca koji sadrže razne vrste podataka.

Strukturno gledano, djeluje poput korisničkog alata baza podataka. Podsjeća nas na popularni razvojni alat phpMyAdmin, ali dizajniran od strane Applea tijekom svoje ljubičaste zakrpe. Dobivate moć upravljanja detaljima svojih ploča bez ikakvih lomljenja iz razloga koje ne razumijete.

Ti se podaci nalaze na matičnoj ploči koja vam omogućuje lako mijenjanje strukture i lako dodavanje novih stavki. Da biste dodali stupac, kliknite znak crni plus s desne strane ploče i odaberite vrstu podataka koju želite uključiti.

ponedjeljak-add-kolona

Možete birati između sedam osnovnih vrsta podataka, ali ako kliknete na područje “više stupaca”, vidjet ćete još mnogo mogućnosti. Oni uključuju sve, od glasačkih sustava do izbora boja i matematičkih formula.

ponedjeljak-kolona centar

Izmijenili smo nekoliko promjena u nazivima naših predmeta i popisa i postavili našu ploču da predstavlja građevinski projekt. Priredili smo stupce i dodali prikaz vremenske trake. Sada izgleda ovako.

ponedjeljak-projekt

Pogledajmo kako dodati poglede. Postoji mnogo neobaveznih prikaza koji omogućuju uređivanje podataka na različite načine. Dodajete ih klikom na gumb “+ prikaz” i odabirom padajućeg popisa.

ponedjeljak-dodati-pogled

monday.com Kanban View

Već smo dodali vremensku traku, pa ćemo sljedeći dodati kanban prikaz. Ako tražite alat koji se temelji na kanbanu, pogledajte vodič za početnike Trello-a za jednostavan primjer njega. Više o tome pročitajte u našoj Trello recenziji.

ponedjeljak-Kanban prioritet

Kanban prikaz omogućuje vam povlačenje predmeta iz stupca u stupac da biste promijenili njihov status. Naš kanban odbor automatski je postavljen za korištenje polja “status” naše glavne ploče kao svoje stupce. Možete to promijeniti pomoću padajućeg okvira “kanban stupac”. Na primjer, možete je prebaciti iz “statusa” u “prioritet”, zbog čega će ploča izgledati kao na donjoj slici.

Ako tražite pomoć u postavljanju stupaca, pročitajte naš vodič za korištenje kanbanovog odbora za savjete kako najbolje iskoristiti ovaj prikaz.

ponedjeljak-Kanban prioritet

Ako ne možete odlučiti koju inačicu ploče kanban želite, možete dodati još jednu. Na primjer, jedan možete učiniti za “status” i jedan za “prioritet”. Ako to učinite, možda bi bilo vrijedno imenovati ih drugačije kako biste vidjeli što je to.

Ako moravsku.com želite usporediti s drugim alatima koji uključuju kanban ploču, pročitajte naše ponedjeljke monday.com vs Asana ili monday.com u odnosu na Trello.

ponedjeljak-vremenskom skalom

monday.com Vremenska crta

Prikaz vremenske trake pokazuje kako su vaši zadaci raspoređeni tijekom vremena. Vizualno vidite kada se stvari počinju i zaustavljaju, kao i koliko će trajati. Te podatke možete promijeniti povlačenjem i ispuštanjem zadatka ili povlačenjem njegovih krajeva da se promijene kada se pokrene ili zaustavi.

Da biste saznali više o tome kako koristiti vremensku traku monday.com, pročitajte naš vodič za upotrebu Ganttovog grafikona.

ponedjeljak-kalendar

Kao i prikaz vremenske trake, i kalendarski prikaz pokazuje kada se odvijaju vaši zadaci. Rečeno je, omogućava vam pregledavanje stvari mjesečno i mjesečno i prikaze dana i tjedna koji vam omogućuju da raščlanite stvari na razini sata do sata.

Ako želite pažljivo pratiti vrijeme provedeno na projektima, pročitajte naš TeamGantt pregled da biste saznali o platformi koja vam to omogućuje..

ponedjeljak-grafikon

Prikazi grafikona monday.com olakšavaju dodavanje pita, linija i traka u svoje projekte. Opet, možete imati onoliko koliko želite. Samo kliknite “+ view”, odaberite grafikon i odaberite vrstu grafikona i stupac koji želite koristiti za podatke. Pomoću grafikona odabirite dva stupca za osi x i y.

monday.com Dijeljenje datoteka

monday.com vam omogućuje dijeljenje datoteka sa svojim timom, a njima možete upravljati pomoću prikaza datoteke. Najjeftiniji plan ima ograničenje prostora za pohranu od 5 GB, ali nije ograničen na Pro i Enterprise planovima. Ako tražite rješenje za pohranu, pogledajte naš najbolji vodič za pohranu u oblaku.

Datoteke su priložene određenim zadacima, ali možete ih koristiti s prikazom datoteka da biste ih vidjeli na jednom mjestu. Možete ih preuzeti od tamo, ali morate urediti zadatak koji ih sadrži da biste ih izbrisali. Korisno možete pristupiti pridruženim ažuriranjima zadataka iz prikaza datoteka.

Uz prikaze koje smo pogledali, možete dodati prikaze mape, obrasca i emitirati. Dodavanje i uklanjanje njih je jednostavno, zato se ne bojte se igrati.

monday.com Integracije

Uz njegove standardne značajke, možete dobiti dodatnu funkcionalnost putem integracija monday.com. Ima ih svakakvih. Većina je tu da vam pomogne u razmjeni informacija s drugim platformama.

ponedjeljak-nove-integracije

Zapier integracija zaslužuje poseban spomen jer omogućuje razmjenu podataka s više od 1500 aplikacija. Integromat također izgleda korisno jer može automatizirati zadatke koje redovito obavljate, što vam može uštedjeti puno vremena i novca.

ponedjeljka automatizacija

monday.com također ima svoje značajke za automatizaciju, koje vam omogućuju stvaranje pravila koja pokreću određene radnje. Opet, to može biti dobar način za smanjenje posla koji vaš tim mora obaviti.

monday.com Sigurnost

Administratori na najvišim planovima mogu upravljati mrežnom sigurnošću mijenjanjem postavki sigurnosti i provjere autentičnosti za svoje projekte. Omogućuju vam aktiviranje značajki poput registracije ograničenih domena i omogućuju vam prilagođavanje pravila o zaporkama. Ako vam je potrebna pomoć za sve te lozinke, pogledajte naš najbolji članak o upravljanju lozinkama.

ponedjeljak-admin

monday.com ima dvofaktorsku provjeru autentičnosti, o kojoj je riječ u našem vodiču za provjeru autentičnosti s dva faktora. Također je u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Završne misli

Alati poput monday.com mogu vam olakšati projekte i uštedjeti vam vrijeme. Uz manje sastanaka, pouzdaniju komunikaciju i jasne ciljeve za sve, postoje mnoge prednosti za njihovo korištenje.

Također nude obilje sigurnosnih značajki da biste bili zaštićeni od cyber kriminala tijekom rada u oblaku.

Ako ste isprobali monday.com i želite nešto podijeliti s nama o tome, javite nam u komentarima. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map