FreshBooks vs Xero – najbolji računovodstveni program niskih troškova za 2020. godinu

U svijetu računovodstvenog softvera utemeljenog na oblaku, teško je pronaći pravu uslugu za svoju tvrtku. Nisu sve platforme iste mogućnosti i ponekad postoje zagonele praznine u onome što bi inače bilo savršeno rješenje.


FreshBooks i Xero, dva glavna konkurenta u prostoru, imaju mnoge iste značajke, ali svakom nedostaju važni procesi, zbog čega možete pogledati druge programe. U ovom ćemo članku uspoređivati ​​FreshBooks i Xero kako bismo vam pomogli da odlučite što je najbolje za vaše poslovanje.

Ako želite znati više o pojedinim programima, preporučujemo vam da pogledate našu recenziju FreshBooks-a i Xero pregled. Oboje su također napravili najbolji izbor računovodstvenog softvera. Čitajte dalje kako biste otkrili koji bi mogao biti najprikladniji za vaše potrebe.

1

Fakturiranje

Što vam treba na fakturi, ovisi o poslu i kupcu, ali neke su stvari uvijek iste. Računi trebaju polja koja pokazuju tko naplaćujete, za šta ih naplaćujete i kada dospijeva plaćanje. FreshBooks i Xero imaju osnove, ali ako tražite naprednije značajke potražite tablicu u nastavku.

Usluge: FreshBooksXero
Slanje ponavljajućih računa
Automatski dodajte kasne naknade
Pošaljite podsjetnike za plaćanje
Integrirajte se s inventarom
Račun za radne sate
Prilagodite račune (nije mnogo opcija) (iz predloška)

Ako usporedite njihove fakture jedan pored drugog, primijetit ćete ključne razlike.

Xerova faktura ima dva ozbiljna nedostatka. Iako postoje okviri za dodavanje bilješki, oni se ne prikazuju kada se faktura ispisuje ili šalje e-poštom. Ne postoji mjesto za dodavanje izraza, kao što je 1 posto, neto 30.

Obrazac fakture FreshBooks sadrži mjesta za bilješke i izraze. Ako trebate prikupiti depozit prije nego što započne rad, možete zatražiti postotak ili paušalni iznos depozita. Smatrat će da su to tvrtke koje se temelje na projektima neprocjenjiva značajka.

Iako obje službe tvrde da vam daju prilagođene fakture, to nije sasvim točno.

FreshBooks vam omogućuje odabir između dodavanja logotipa i promjene boje ili fonta, ali imate samo dva predloška za odabir između ostalog.

Morate prenijeti predložak za prilagođavanje fakture u Xero-u, ali polja na njemu moraju odgovarati standardnim poljima računa usluge. Ne možete dodati ništa što još nije prisutno na Xero fakturi. Pročitajte našu recenziju Zoho knjige za fleksibilniji program.

Ako klijentima naplaćujete iste troškove u redovitim intervalima, morat ćete slati automatske, ponavljajuće račune.

U Xero-u možete postaviti račune za ponavljanje putem izbornika “prodaja”. Ako ste već poslali račun, morate se vratiti na zaslon “prodaje” kako biste se ponavljali, što je neugodno..

Ponavljanje računa

Da biste uštedjeli vrijeme, FreshBooks stavlja “učini ponavljanje” na zaslon nakon što na fakturu pritisnete “uštedi”. Ne treba vam da ste već primili plaćanje od kupca, kao što to čini QuickBooks Online. Pročitajte naš pregled QuickBooks Online kako biste vidjeli zašto mislimo da je zahtijevanje takvih značajnih nedostataka programa.

FreshBooks uključuje naplatu po satu sa svim svojim planovima cijene, a ako naplaćujete za projekt, omogućava vam da informacije o projektu izvučete u fakturu. Xero još ne može naplaćivati ​​radne sate, ali s obzirom na to da je upravo izradio projekte, vjerovatno je da će značajku uskoro dodati. Ako ne možete čekati, a nalazite se u Velikoj Britaniji, potražite našu uslugu FreeAgent za uslugu koja dobro naplaćuje svaki sat.

Nisu, međutim, sve tvrtke računale na utrošeno vrijeme. Poduzeća koja se bave proizvodima nose inventar u ruci i zahtijevat će fakturu koja povlači u količinama.

Xero izvrsno djeluje u upravljanju zalihama. Pri postavljanju novog računa možete prenijeti postojeće proračunske tablice, uključujući SKU-ove i količine pri ruci. Nakon prodaje predmeta, na padajućem izborniku fakture odaberite iz svog inventara. Količine se automatski ažuriraju.

FreshBooks ne uključuje robusno upravljanje zalihama u svom paketu proizvoda. Umjesto toga, morate platiti zasebnu aplikaciju.

Nakon što pošaljete račune, važno je ostati na vrhu prikupljanja računa. FreshBooks i Xero daju vam nekoliko načina za nadziranje stanja starih potraživanja.

“Neizmični prihod” pojavljuje se na vrhu glavne nadzorne ploče FreshBooks-a. Ukupni dospjeli iznosi prikazani su u traci koja se proteže preko ekrana. Iako usluga ima i izvještaj o starenjem potraživanja, on se ne može prilagoditi i ne može sortirati ili filtrirati po kupcu.

kontrolna ploča

Nakon rezervacije računa FreshBooks pita želite li poslati podsjetnike za automatsko plaćanje. Ovo uzima teret pamćenja da biste slijedili sa svojih ramena. Možete postaviti vremena praćenja i prilagoditi ih kupcima. Ako netko kaže da ne želi da se muče dok im ne prođe 30 dana, možete promijeniti njihove postavke bez utjecaja na druge kupce.

Xero-ova nadzorna ploča stavlja iznos koji dugujete gore desno u okvir naziva “fakture vam dugujem.” Ona također sadrži izvještaj o ostarenim potraživanjima i izvještaj s detaljnim pregledom dospjelih faktura. Lako je pratiti što dugujete i usluga će klijentima automatski poslati podsjetnike za plaćanje.

Xero-ploča

FreshBooks dodaje kasne naknade na dospjele račune. Da biste dobili istu značajku u Xerou, trebat će vam aplikacija treće strane.

Radije fakturiramo FreshBooks pred Xerovim. Jednostavnije je postavljanje funkcija za uštedu vremena, podsjetnici na zakašnjelo plaćanje individualizirani su i uključuju naplatu po satu.

Runda: Fakturiranje za FreshBooks

Logotip FreshBooks-a
Xero računovodstveni logotip

2

novčanice

Plaćanje računa koji održava vaše poslovanje jednako je važno kao i donošenje prihoda. Ako ne platite električnu naknadu, dobavljače, zalihe ili najam, vaše će se poslovanje isključiti. Međutim, računi nisu centar dobiti, pa ne želite gubiti puno vremena na njih.

Postavljanje automatskog plaćanja na račune koji se ponavljaju mjesečno štede vrijeme i gnjavaže. FreshBooks i Xero to jednostavno čine.

U FreshBooks-u, opcija “napravi ponavljanje” pojavljuje se na svakom računu koji unesete.

Xero stavlja “ponavljajući račun” u izbornik “kupovine” pod “računi”. To možete učiniti i s padajućeg računa “Opcije računa” na računu.

Gdje-to-naći-Bill

Račune u Xero-u možete platiti čekom ili bill.com, a nijedan od njih nije tako zgodan kao plaćanje s bankovnog računa ili kreditne kartice u softveru.

U FreshBooks-u možete zadržati kreditnu karticu i plaćati račune pomoću nje.

Nadzorne ploče pomažu vam da ostanete na vrhu svojih računa, posebno onih koji se ne mogu automatizirati.

Glavni ekran “Računi” u Xero-u prikazuje ukupan broj računa u nacrtu, čeka odobrenje ili plaćanje i kasne u kutijama. Ispod toga nalazi se grafikon stupca koji uspoređuje račune s naplaćenim računima. To je lijepa prezentacija izdataka o trošku na prvi pogled.

Zapisi-Glavni-zaslon

FreshBooks nudi kratak prikaz računa koji se plaća u njegovom “izvješću o troškovima” u odjeljku “izvještaji” i na glavnom ekranu “troškovi”. U skladu s tim, dospjeli računi nisu tako jasno predstavljeni na njegovoj glavnoj nadzornoj ploči kao što su Xero. To nas, međutim, ne odbacuje, pa vam preporučujemo da pogledate naš pregled računovodstva Sage Business ako je trošenje prioriteta.

Runda: Naplata bodova za Xero računovodstvo

Logotip FreshBooks-a
Xero računovodstveni logotip

3

Izvještaji

U nekom će trenutku svaka tvrtka morati pregledati kako radi. Analizirajući inventar reći će vam što se kreće i što sjedite na policama. Izvještaji kupaca mogli bi otkriti da je vrijeme da prekinete veze s delikventnim kupcem. Izvješća objedinjuju i sakupljaju podatke faktura, računa i drugih transakcija kako bi vlasnici tvrtki mogli bolje voditi posao.

Xero ima izvještaje o prodaji i kupovini, zalihama i osnovnoj imovini, plaćama i projektima. To je jedna od rijetkih računovodstvenih platformi koja uključuje izvještaj o kapitalu sa standardnim izvještajima o dobiti i gubicima, bilanci stanja i novčanom toku..

Izvještaji-Glavni-zaslon

Suprotno tome, čini se da su FreshBooks uložili malo vremena ili truda u svoja izvješća. Postoji samo devet standardnih izvještaja, a jedini financijski izvještaj koji predstavlja predstavlja dobitak i gubitak. Iako dobivate dva najvažnija izvješća o održavanju malih tvrtki u pokretu, izvještajima o starenju i troškovima, ona se ne mogu prilagoditi.

Napredna-izvješća-odjeljak

Besplatno, računovodstveno rješenje temeljeno na oblaku, Wave, bolji je u svojim izvještajima, kao što možete pročitati u našoj recenziji Wave.

Manjak pozornosti koju FreshBooks posvećuje izvještajima je zbunjujući, s obzirom na inače snažne mogućnosti. Xero je očit izbor u ovoj kategoriji. FreshBooks su iz istog razloga izgubili krug u našem članku FreshBooks vs. Wave.

Kolo: Izvještajna točka za Xero računovodstvo

Logotip FreshBooks-a
Xero računovodstveni logotip

4

cijena

FreshBooks i Xero nude tri plana cijena koja bi trebala rasti uz vaše poslovanje. Ideja je da ne morate platiti za značajke koje vam nisu potrebne. U stvarnosti je gotovo nemoguće voditi posao na nižim planovima.

Xerov najniži sloj, rani, košta samo 9 USD mjesečno. Ograničava vas na slanje pet računa i citata, unošenje pet računa i usklađivanje 20 bankovnih transakcija. Teško je zamisliti da se posao može dugo nastaviti na ovoj razini.

Najjeftiniji plan FreshBooksa, Lite, košta 15 dolara mjesečno, ali nudi neograničene fakture i procjene, plaćanje računa i obradu kreditnih kartica. Iako ne ograničava transakcije, omogućava vam samo dodavanje pet klijenata. To može koštati više od Ranog, ali to je ipak bolja vrijednost.

Raste, Xerov srednji sloj, uklanja ograničenja u broju transakcija koje možete obraditi, ali ne dodaje nove značajke. Budući da je cijena više nego udvostručena, na 30 dolara, više volimo FreshBooks.

Njegov plan za sredinu puta, plus, košta 25 dolara mjesečno, a dodaje podsjetnike za automatsko plaćanje, računovodstvena izvješća, prijedloge i mogućnost da se kasne naknade na račune i zakažu ponavljajuće račune na opcije u Lite planu. Omogućuje vam i do 50 klijenata.

Xerov najskuplji plan, uspostavljen, skoči na 60 dolara mjesečno. Dodaje više funkcija, poput multi-valute, troškova i projekata. Ne uključujući plaćanje računa sve dok ne planirate najviši plan cijena, tvrtka vas u osnovi prisiljava da se odmah prijavite ili koristite zasebnu uslugu plaćanja računa.

U tom slučaju, ne biste znali neto prihod vaše tvrtke bez da je ručno izračunavate izvan mreže. O tom hendikepu razgovaramo u našem članku Xero vs Wave.

Jedine promjene između nivoa FreshBooksa Plus i Premium su cijena i broj klijenata. Na Premium-u možete opsluživati ​​do 500 klijenata. Mjesečna naknada od 50 USD mjesečno pokriva to, plus sve značajke dostupne po povoljnijim cijenama.

Prihvaćanje plaćanja putem Interneta obično ubrzava postupak naplate i smanjuje dospjela potraživanja.

FreshBooks integrira obradu plaćanja, ali morat ćete platiti naknade za transakcije u iznosu od 2,9 posto ukupnog iznosa plus 30 centi po transakciji. Kupci mogu kliknuti vezu na fakturi kako bi platili račun.

Xero ne nudi integriranu obradu plaćanja. Umjesto toga, morate se prijaviti za aplikaciju. Iako vam to daje više izbora što se tiče naknada, manje je zgodno za vas i vaše kupce.

Ono što vam Xero pruža jest obrada plaća, ali samo po najvišem nivou cijene. FreshBooks nema ugrađenu obradu plaća.

Što se tiče cijena, više volimo mogućnosti FreshBooks-a. Mala tvrtka mogla bi godinama koristiti plan Plus bez rizika da ga preraste.

Runda: Cijena za FreshBooks

Logotip FreshBooks-a
Xero računovodstveni logotip

5

Razumljivost

Od svih računovodstvenih softvera koje smo testirali, FreshBooks i Xero imaju dva najčišća i najlakša za praćenje sučelja. Ništa nema čudno ili zbunjujuće ime, a mogućnosti izbornika jasno su označene i intuitivne.

Izbornik FreshBooksa nalazi se s lijeve strane zaslona, ​​dok se Xerova traka izbornika nalazi uz vrh zaslona. Oboje imaju brze veze do najčešće korištenih značajki raštrkanih po čitavom prozoru, bilo da je riječ o gumbu “nove fakture” na glavnom zaslonu “fakture” u FreshBooks-u ili znaku plus u polju “Fakturi dugovani za vas” na nadzornoj ploči Xero.

Nismo mogli birati između dva programa radi prilagođavanja korisniku dok nismo pogledali korisničku podršku.

FreshBooks širi naputke i savjete za nove korisnike na cijeloj svojoj platformi, zajedno s vezama na članke „pomoći“ relevantne za zaslon na kojem se nalazite. Također nudi podršku putem e-pošte i telefona.

Blue-savjeti-i-Ctips

Xero ima odjeljak pomoći i detaljne upute s videozapisima i vodičima, ali u softveru nema velike pomoći, što vas prisiljava da izađete i potražite pomoć na drugom zaslonu. Nema ni telefonske podrške.

Zbog svog vrhunskog postupka ukrcavanja, FreshBooks je naš pobjednik u pogledu korisnosti.

Runda: Točka prilagođenog za FreshBooks

Logotip FreshBooks-a
Xero računovodstveni logotip

6

Napredne funkcije

Mnoge tvrtke, od zgrada do kopirnih strojeva, imaju osnovnu imovinu u svom bilanci, ali rijetko je mogućnost upravljanja njima u računovodstvenom softveru utemeljenom na oblaku.

Ako na vašoj bilanci ima puno osnovnih sredstava, možda biste željeli pogledati Xero. Njegov ugrađeni modul stalne imovine izračunava amortizaciju i knjiži unose u časopise za prodaju. Kad počnete, možete prenijeti svoja osnovna sredstva iz proračunske tablice.

Fiksne imovine-ploča

FreshBooks ne dopušta da uvezete plan osnovnih sredstava niti uključuje modul stalnih sredstava. Možete se prijaviti i platiti zasebnu aplikaciju, ali ne možete rezervirati unos u časopisu kao što je to moguće s QuickBooks Onlineom, jer FreshBooks nije računovodstveni sustav s dvostrukim unosom. Više o tome kako se mogu usporediti u našem FreshBooks-u u odnosu na QuickBooks Online dio.

Xero također pobjeđuje FreshBooks u upravljanju zalihama. To uključuje inventar u svakom cjenovnom planu, održava razinu zaliha i izrađuje izvješća. FreshBooks zahtijeva da se prijavite i platite za zasebnu aplikaciju ako želite upravljanje zalihama koje se sinkroniziraju s vašim računovodstvom.

Jedina napredna funkcija u kojoj FreshBooks može imati prednost su projekti. Dobivate centralizirano mjesto za svoje datoteke i moći ćete kontrolirati pristup članova tima. Projekti se mogu detaljno raščlaniti, s dodijeljenim rezultatima i rokovima dospijeća.

Uredi-projekt

Ako je riječ o projektu za koji naplaćujete vrijeme, FreshBooks ima vrijeme praćenja u svom softveru i aplikaciji. Možete čak dodijeliti različite satnice za različite zaposlenike.

Xero je tek nedavno implementirao projekte, pa je teško reći kako se uspoređuje. Iako s njim možete pratiti i vrijeme, novac i profitabilnost, on nema funkciju dospijeća. Ne možete ni pozvati ljude da doprinesu tome. Ima manje naknade za upravljanje projektima, a više naknadu za obračun troškova.

Xero ima naprednije funkcije od FreshBooksa. Međutim, ako vaša tvrtka ne treba pratiti zalihe ili osnovna sredstva, ali želi upravljati projektima, predlažemo da krenete sa FreshBooks-om.

Runda: Točka naprednih funkcija za Xero računovodstvo

Logotip FreshBooks-a
Xero računovodstveni logotip

7

Presuda

Teško je birati između FreshBooks-a i Xero-a, jer gdje je jedan slab, onda je i jak. Na primjer, FreshBooks ima slab inventar, a Xero jak, ali FreshBooks pobjeđuje Xero u njegovim jednostavnim postupcima za rezervaciju računa i troškova..

U skladu s tim, moramo zaključiti da je FreshBooks općenito bolji izbor od Xera. Jednostavnije je i intuitivnije obavljati osnovne funkcije, poput postavljanja ponavljajućih računa. Njegova cijena ima više smisla od Xerove i pruža vam više mogućnosti za korisničku podršku.

Izuzetak od naše preporuke je ako vaše poslovanje temelji na zalihama, ima puno stalnih sredstava i oslanja se na izvještaje. U tom je slučaju Xero očit izbor.

Koji vam je draži, FreshBooks ili Xero? Je li vam ovaj članak pomogao da se odlučite između ovo dvoje? Javite nam u komentarima u nastavku i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map