FreshBooks vs Wave: Bitka za početnike počinje 2020. godine

FreshBooks i Wave su među najboljim računovodstvenim softverom, tako da bi male tvrtke trebale razmotriti programe prilagođene oblaku koji su prilagođeni za oblake kada kupuju. U skladu s tim, obje će ispuniti temeljne knjigovodstvene potrebe svakog posla – fakturiranje i plaćanje računa – tako da je potrebno dublje sagledati njihove razlike i birati između njih.


Da biste detaljno pogledali svaki, predlažemo da pročitate našu recenziju FreshBooks i našu Wave recenziju.

1

Fakturiranje

Prikupljanje dugovanih sredstava ključno je za opstanak bilo koje tvrtke. Mnoge se male tvrtke prvo okreću računovodstvenom rješenju utemeljenom na oblaku, jer znaju da trebaju bolje ostati na vrhu i pratiti potraživanja. To je jedina funkcija koju zajamčeno nalazite u svakom programu računovodstvenog softvera. Donji grafikon uspoređuje opcije izdavanja računa FreshBooks-a i Wave-a.

Usluge: FreshBooksWave
Slanje ponavljajućih računa
Automatski dodajte kasne naknade
Pošaljite podsjetnike za plaćanje
Integrirajte se s inventarom
Račun za radne sate
Prilagodite račune (nije mnogo opcija) (nije mnogo opcija)

FreshBooks korisnicima pruža sveobuhvatan sustav izdavanja računa. Računi su jasno izloženi, s uobičajenim poljima kao što su kupac, količina i bilješke. Nakon postavljanja računa možete odabrati koliko često želite slati podsjetnike o plaćanju za dospjele fakture. FreshBooks jedinstven je na tržištu po tome što vam omogućuje prilagođavanje podsjetnika o plaćanju i kašnjenja naknada od strane klijenta.

Fakture Postavke-po-klijent

Mnoge tvrtke mjesečno plaćaju iste usluge. FreshBooks značajka “napravi ponavljanje” pojavljuje se nakon svake fakture koju unesete i spremite ili je možete odabrati prilikom unosa računa. Funkcija uštede vremena također osigurava naplatu klijentima, čak i ako vaš knjigovođa zove bolesne ili zaboravljene.

Wave također ima mogućnost postavljanja ponavljajućih računa i pruža vam više mogućnosti podsjetnika za plaćanje. No, način na koji fakturu ne možete naknadno dodati automatski kao što možete u FreshBooks-u. U valuti Wave morate dodati novu stavku retka u postojeću fakturu ako želite naplatiti zakasnjelu naknadu.

U FreshBooks-u su sati obrađeni na projektu klijenta dobili račune. Usluga uključuje funkciju projekata, koju Wave nema. Kreativne i projektno utemeljene tvrtke trebale bi dublje pogledati FreshBooks prilikom određivanja svojih potreba za računovodstvenim softverom.

FreshBooks ima osnovni sustav inventara, osim ako ne kupite aplikaciju, ali možete birati iz predmeta koji je pri ruci prilikom izrade računa. Wave ne uključuje opcije zaliha, ali ako trebate pratiti količine i upravljati značajnim zalihama, predlažemo da provjerite Xero. Ako vas zanima, možete pročitati našu recenziju FreshBooks-a i Xero-a.

Iako mogućnosti prilagođavanja računa postoje u FreshBooks i Wave-u, one su ograničene. Opcije koje možete prilagoditi uključuju boje, fontove i izgled. Wave ima tri predloška faktura kojima možete dodati logotip, dok FreshBooks nudi više predložaka i uključuje procjene i prijedloge.

Custom-faktura-Opcije

Slanje računa samo je prvi korak. Iako će obojica poslati podsjetnike za automatsko plaćanje kupcima koji kasne, za vlasnike tvrtki još je dobra ideja da paze na novčani tok.

Izvanredni prihodi nalaze se na vrhu glavne nadzorne ploče FreshBooks-a. Prikazuje ukupni dospjeli iznos u crvenoj boji kao vizualni podsjetnik neplaćenih računa. U odjeljku “Napredna izvješća” pronaći ćete izvještaj o starenju računa koji raščlanjuje dospjela potraživanja prema dužini vremena koje dugujete..

Wave na nadzornoj ploči također prikazuje fakture koje vam duguju, ali za pronalazak informacija morate se pomaknuti prema dolje. U skladu s tim, na zaslonu “fakture” prikazane su fakture s prednje i središnje fakture. Izvještaj o starenju računa također je uključen u odjeljak “izvješća”.

Val-Računi-Zbog-ploča

Za fakturiranje FreshBooks je bolji od Wave-a. To uključuje više opcija, kao što su priprema procjena i prijedloga koji se pretvaraju u fakture, i automatizirane funkcije.

Runda: Fakturiranje za FreshBooks

Logotip FreshBooks-a
Logo računovodstva valova

2

novčanice

Plaćanje računa nužan je, ako je i neugodan, dio posla. FreshBooks i Wave čine to što bezbolnijim. Gumbi na glavnoj stranici dovode vas izravno do obrasca kako biste unijeli novi trošak.

U FreshBooks-u troškovni obrazac omogućuje vam odabir vrste rashoda iz padajućeg izbornika. Ako je potrebno, možete prenijeti i priložiti potvrdu i označiti je kao naplativu ako kupac duguje povrat. Usluga vam daje mogućnost pohranjivanja kreditne kartice u datoteku i korištenja za plaćanje računa.

Opcija “napravi ponavljanje” pojavljuje se na svakom novom obrascu troškova. Ako mjesečno plaćate iste troškove, kao što je najamnina ili komunalno plaćanje, automatsko plaćanje štedi vrijeme i osigurava da nikad ne dođe do kasne naknade jer ste propustili važan račun. Nakon što odaberete koliko često treba platiti i koliko puta, možete zaboraviti na to.

Unos-a-Nova-Rashodi

Iako je obrazac o troškovima lako pronaći i ispuniti u Waveu, morat ćete poduzeti dodatni korak klikom na “stvori račun” ako kroz glavni navigacijski izbornik prođete kroz “kupovine” i “računi”..

Wave ne dopušta korisnicima postavljanje redovnih plaćanja računa i ne zadržava kreditnu karticu.  

Na obrascu za trošak Wave možete dodijeliti brojeve, upisati bilješke i priložiti račune, ali ne možete dodati liniju za poreze.

Primjer-of-trošak-Ulaz

Troškovi koji su rezervirani pojavljuju se u obliku tabličnog grafikona na glavnoj nadzornoj ploči FreshBooks-a. Wave prikazuje zakašnjele račune i fakture na popisu s lijeve strane nadzorne ploče. Oboje imaju izvješća o troškovima, pa praćenje isplate novca iz vašeg poslovanja nije teško s njima.

Značajke plaćanja računa FreshBooks pružaju vam više mogućnosti i funkcionalnosti od Wave-ovih, s ponavljajućim plaćanjima i pohranjenim kreditnim karticama. To je jasan pobjednik u ovoj kategoriji.

Runda: Naplata bodova za FreshBooks

Logotip FreshBooks-a
Logo računovodstva valova

3

Izvještaji

Izvješća tvrtke FreshBooks nikad neće dobiti u usporedbi s izvještajima drugih računovodstvenih programa temeljenih na oblaku. To je neobično područje za zanemarivanje usluge s obzirom na važnost za donošenje poslovnih odluka, ali ima samo devet izvještaja.

Napredna-izvješća-odjeljak

Jedini financijski izvještaj uključen u FreshBooks je dobit i gubitak. Ne postoji bilans ili izvještaj o novčanom toku. Banke i zajmodavci obično traže sve tri kada podnosite zahtjev za kredit, tako da bi korisnici FreshBooksa morali druga dva pripremiti ručno.

Wave pruža korisnicima tri glavna financijska izvješća, kao i mnogo veći izbor izvještaja vezanih za druga područja vašeg poslovanja.

Izvještaji-Screen-shot

Izvješća o starenju računa računaju iznos dospjelih potraživanja u tipičnim vremenskim okvirima kao što su protekli do 30-30 dana ili dospjeli 90 dana plus, ali Wave također ima izvješće koje prikazuje prihod kupca. FreshBooks zaustavlja se na izvješću o starenju računa.

Računi starenja-izvješće

Waveova dodatna izvješća obuhvaćaju porez na promet, plaće i platne spiskove ako plaćate njegove platne funkcije. Iako prate poreze na prodaju i plaće, ne možete ih prijavljivati ​​na mreži.

Nijedna usluga vam ne omogućuje prilagođavanje izvješća izvan odabira datumskih raspona. To neće biti problem za jednostavnije poslovanje, ali složene tvrtke možda žele promijeniti grupiranje i prikaze računa. QuickBooks Online ima najbolje mogućnosti prilagodbe izvješća.

Wave pobjeđuje FreshBooks u ovoj kategoriji, ali niti će služiti potrebama složenih poduzeća ili vlasnika koji traže izvješća kako bi analizirali i razvijali svoje poslovanje. Ako vam treba više, predlažemo da pogledate QuickBooks Online. Naš pregled QuickBooks Online ocrtava njegove prednosti i nedostatke.

Kolo: Izvještavanje za valno računovodstvo

Logotip FreshBooks-a
Logo računovodstva valova

4

cijena

Niti jedan natjecatelj ne može pobijediti Wave cijene jer je besplatan. Omogućuje vam sve značajke o kojima smo razgovarali bez naplate mjesečne naknade. Međutim, naplaćuje plaće i obradu trgovaca, a tvrtka tvrdi da je dovoljno od onih koja omogućuju korisnicima da daju sve ostalo.

FreshBooks slijedi troslojni plan mjesečnih cijena koji koristi toliko njegovih rivala. Najniži mjesečni plan, Lite, omogućuje pet korisnika pristup programu za 15 dolara mjesečno. Osnovne funkcije usluge su uključene, ali to je samo dok ne platite 25 USD mjesečno za srednji nivo, plus, možete slati podsjetnike o plaćanju, naplaćivati ​​zakašnjele naknade i zakazati ponavljajuće troškove.

Najviši sloj, Premium, košta 50 dolara mjesečno. Ne dodaje značajke, ali omogućuje do 500 korisnika da rade s vašim računom. Iako je malo vjerojatno da bi poslovanje imalo toliko knjigovođa, bilo bi korisno ako intenzivno koristite projekte.

Wave naplaćuje naknade za porezne usluge, platne spiskove i obradu kreditnih kartica. Plaće i porezne usluge dostupne su samo u šest država i koštaju 25 dolara mjesečno plus 4 dolara po zaposlenom. Za samo platne liste naplaćuje se 20 USD mjesečno plus 4 USD po zaposlenom.

FreshBooks nema integriranu uslugu plaćanja. Umjesto toga, morat ćete platiti dodatak, poput Gusto. Ako tražite program koji integrira obradu plaća, predlažemo da pročitate naš Xero pregled.

Za malu tvrtku koja mora držati troškove pod kontrolom, isplati se prijaviti se za besplatnu uslugu Wave-a, čak i ako ćete možda morati riješiti njegove nedostatke. Zbog toga u ovoj kategoriji pobjeđuje.

Runda: Cijena za valno računovodstvo

Logotip FreshBooks-a
Logo računovodstva valova

5

Razumljivost

Lako je pronaći put oko FreshBooks-a i Wave-a. Stavke izbornika su jasno označene i imaju smisla. Tipke za “dodavanje novih” stavki, poput faktura ili računa, vidno su prikazane. Koraci za dovršavanje zadataka intuitivni su i ne zahtijevaju mnogo softverskog iskustva.

FreshBooks čini mnogo da podrži svoje korisnike. Veze do relevantnih članaka pomoći, zajedno sa savjetima i savjetima, pojavljuju se na glavnim ekranima kada ih prvi put posjetite. Korisničku podršku možete kontaktirati e-poštom ili telefonom.

Odjeljak za pomoć tvrtke Wave uključuje poslovne vodiče, postove na blogovima i videozapise. Gumb “pomoć” uvijek se pojavljuje na meniju s lijeve strane. Kada kliknete na njega, pojavit će se okvir koji vam omogućuje pretraživanje knjižnice bez napuštanja zaslona na kojem ste.

Nismo pronašli mnogo za razliku između tvrtki po pitanju korisnosti, pa ovaj odjeljak nazivamo poveznicom.

Kolo: Ljubaznost prema korisnicima Nema jasnog pobjednika, bodovi za oboje

Logotip FreshBooks-a
Logo računovodstva valova

6

Napredne funkcije

Iako FreshBooks ne nudi složene funkcije zaliha ili osnovnih sredstava, on uključuje i projekte. Kreativne tvrtke koje rade na projektima za svoje klijente ili one koje naplaćuju na satu naići će na to u ovoj značajci.

Pri postavljanju novog projekta u FreshBookovima članovima tima lako je dodijeliti zadatke i rokove dospijeća. Više ljudi može biti pozvano da sudjeluju u projektu, uključujući i vanjske klijente, ali vi možete kontrolirati njihov pristup.

Počasni obračun projekata unosi se u fakture. Ako kupcu šaljete račun za neku drugu stavku, a ona duguje satima neisplate, FreshBooks vas podsjeća. Ako vaši zaposlenici naplaćuju različite satnice – na primjer, stariji voditelj projekata nasuprot mlađem menadžeru – FreshBooks također uzima to u naplatu projekta..

Natjecatelj Xero korisnicima nudi zalihe, osnovna sredstva i mogućnosti projekata. Ako su vam potrebna sva tri, predlažemo da provjerite našu usporedbu FreshBooks i Xero.

Jedini način upravljanja projektima, osnovnom imovinom ili zalihama u Waveu je ako se prijavite i platite za dodatni program koji se integrira s njim.

Runda: Točka naprednih funkcija za FreshBooks

Logotip FreshBooks-a
Logo računovodstva valova

7

Presuda

Sličnosti između FreshBooks-a i Wave-a otežavaju odabir između njih, ali FreshBooks ima blagi prednost. Korisnicima pruža više opcija u fakturiranju i naplaćivanju računa, pruža projektnu funkciju za uslužne i kreativne tvrtke i povoljne su cijene u odnosu na ostale konkurente.

U skladu s tim, Waveova izvješća daju vlasnicima tvrtki više alata za praćenje i odlučivanje, a cijena im se ne može pobijediti. Ako želite ručno unijeti ponavljajuće račune svaki mjesec i želite smanjiti troškove, vrijedi pogledati.

Kao i uvijek, hvala vam na čitanju. Ako ste isprobali bilo koji od programa, što ste mislili? Jeste li imali sklonost? Javite nam u komentarima u nastavku.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map