FreshBooks vs. QuickBooks Online – Ažurirano 2020

Kada tražite računovodstveni softver temeljen na oblaku kako bi vam pomogao u poslovanju, pojavljuju se dva imena: QuickBooks Online i FreshBooks. Kao lideri na tržištu, oni se često natječu za iste kupce. Zbog toga je mala razlika u značajkama i opcijama koje nude.

Umjesto toga, razlikuju se u lakoći tijeka rada i sitnim detaljima što će nekim tvrtkama biti velika zadaća. Iako su obojica napravila naš popis najboljih softverskih računovodstvenih programa, dublje uranjanje u FreshBooks vs..

Ako želite pročitati detaljnije recenzije, pogledajte našu detaljnu recenziju FreshBooks-a i QuickBooks Online pregled.

1

Fakturiranje

Kao dva vrhunska softverska softvera utemeljena na oblaku na tržištu, FreshBooks i QuickBooks Online imaju mnoga područja u kojima se mogu natjecati.

UslugeQuickBooks na mreži: FreshBooks;
Slanje ponavljajućih računaDaDa
Automatski dodajte kasne naknadeNeDa
Pošaljite podsjetnike za plaćanjeDaDa
Integrirajte se s inventaromDa (troškovi dodatno)Da (uključeno)
Račun za radne sateDa (na najvišem planu)Da (na svim planovima)
Prilagodite faktureDa (u softveru)Da (ali nema mnogo opcija)

Iako vam FreshBooks omogućuje prilagođavanje faktura, ograničen je. Možete birati između dvije predloške, dodati logotip i odabrati boju i font. Suprotno tome, QuickBooks Online ima pet prilagodljivih predložaka ili možete prenijeti jedan svoj.

Poduzeća koja naplaćuju ponavljajuće mjesečne naknade za svoje usluge htjet će automatizirati te fakture kako bi uštedjela vrijeme i osigurala da se jedan šalje svakog mjeseca. FreshBooks stavlja opciju „napravi ponavljanje“ na vrh svake fakture koju unesete. Lako je postaviti račun za ponavljanje i pružiti klijentima mogućnost zadržavanja kreditne kartice, tako da mogu automatski plaćati svaki mjesec.

Make-Ponavljajući

QuickBooks Online prisiljava vas da odete u bankarski registar i kliknete na prošlo plaćanje, što je složeniji postupak koji ovisi o primljenim uplatama. Općenito, morat ćete potrošiti više vremena navigacijom po QuickBooks mrežama za obavljanje osnovnih funkcija.

Ako prodajete artikal iz svog inventara, QuickBooks Online sinkronizira s predmetima u ruci i ažurira količine s fakture. To je neprocjenjiva značajka za tvrtku koja se bazira na zalihama. Dostupan je samo po planu najviših cijena i nije dobar kao praćenje zaliha tvrtke OneUp (pročitajte naš OneUp pregled).

FreshBooks nema funkciju inventara. Ako vam je potrebno upravljanje zalihama koje se sinkronizira s vašim računovodstvenim softverom, morat ćete se prijaviti i platiti zasebnu aplikaciju.

Tvrtke koje izvode projekte temeljene na projektu često naplaćuju po satnici. Pronaći ćete ugrađeno praćenje vremena i naplatu po satu za fakture u obje usluge, ali FreshBooks pruža to od najjeftinijeg sloja, dok QuickBooks Online ne otključava sve dok ne platite Plus plan. FreshBooks vam također omogućuje slanje prijedloga i pretvoriti ih u račune nakon što ih odobre. Pročitajte naš pregled FreeAgent da biste saznali više o još jednoj usluzi s jednostavnim naplatama po satu.

Ostati na vrhu dospjelih potraživanja bitno je za vaš ukupni položaj novčanog toka, tako da ćete htjeti program koji vam olakšava praćenje prihoda. FreshBooks i QuickBooks Online šalju kupce automatske opomene za plaćanje i dodaju zakasne naknade na fakture. Na svojim izvješćima i nadzornim pločama prikazuju dospjela potraživanja kako biste dobili snimak tko vam duguje.

Izvještaji o staroj potražnji QuickBooks Online predstavljaju puno više podataka nego FreshBooks. Sadrži izvješće o naplatama, sažetak stanja kupca, otvorene fakture i izvješće koje prikazuje plaćanja prema neizmirenim fakturama. To bi moglo biti korisno ako su kolekcije problem za vaše poslovanje.

Izvješća - Tko vam je dužan

FreshBooks ima jedno izvješće, „izvještaj o starenju računa“, koje sortira dospjela potraživanja u kante na temelju njihove dospjelosti.

Računi starenja-izvješće

Cjelokupno iskustvo unošenja računa i jednostavnost postavljanja ponavljajućih računa čine FreshBooks pobjednikom u kategoriji izdavanja računa. Međutim, ako vam je najvažniji inventar i ostanak na zapadu dospjelih potraživanja, QuickBooks Online je bolji izbor.

Runda: Fakturiranje za FreshBooks

Logotip FreshBooks-a
Internetski logotip QuickBooks

2

novčanice

Plaćanje računa jednostavnije je od fakturiranja pa vam neće trebati toliko mogućnosti.

FreshBooks i QuickBooks Online imaju ponavljajuće se funkcije računa za mjesečne račune, poput najma. U skladu s tim, QuickBooks Online prolazi kroz više koraka kako biste ih postavili.

Glavna nadzorna ploča u QuickBooks-u prikazuje vaše troškove, ali ne raščlanjuje ih dospjele. To je u njezinim izvještajima pod “ono što dugujete.”

Nadzorna ploča-Snimanje

Lako je fotografirati primitke u odgovarajućim aplikacijama usluga, prenijeti ih i povezati ih s bankovnom transakcijom ili troškom. Iako troškove možete označiti naplativima, QuickBooks Online pruža vam samo tu funkciju na razini Plus i to mora biti omogućeno kroz izbornik “postavki”. FreshBooks vam daje kutiju za provjeru bilo kojeg troška.

Jedini uvjerljivi razlog za odabir jednog od ovih računovodstvenih programa u odnosu na drugi kada se gleda naplata je jednostavnija navigacija i jasnije sučelje.

Kolo: Računi Nema jasnog pobjednika, bodovi za oba

Logotip FreshBooks-a
Internetski logotip QuickBooks

3

Izvještaji

Da biste izgradili uspješno poslovanje, trebate učiniti više od unosa i usklađivanja transakcija. Analiza podataka koje unosite pomaže vašoj tvrtki da postane učinkovitija i identificira mogućnosti za rast.

Nema dvosmislenosti koja tvrtka ima najbolja izvješća. To je QuickBooks na mreži. U izvješćima možete povući i ispustiti stupce, dodavati račune, mijenjati grupiranja i dodavati formule. Deveto izvješće FreshBooksa nema mogućnosti prilagodbe.

QuickBooks Online sažima podatke o klijentima u izvješćima koja pokazuju gdje biste mogli trošiti vrijeme i kvantificirate korisničku vrijednost za vaše poslovanje. Upoređivanje “prodaje prema kupcu” s “procjenama kupca” moglo bi otkriti nekoga tko vam oduzima puno vremena tražeći od vas da pripremite procjene i ne rezervirate posao.

Izvještaji-kupce

Izvješća o zalihama u QuickBooks-u prate na mreži, poreze i najprodavanije artikle. Izvješća o neplaćenim računima i dobavljači identificiraju račune koje ste mogli propustiti, vaše najvažnije dobavljače i nepodmirene čekove.

Devet jednostavnih izvješća u FreshBooksu ne mogu se nadmetati s mnogim ponudama usluge QuickBooks Online. Ne izračunava se ni bilans stanja niti izvadak novčanog toka, već vam daje samo izkaz dobiti i gubitka.

Napredna-izvješća-odjeljak

S obzirom da su FreshBooks i QuickBooks Online bliski u svakom drugom području, nedostatak izvještaja u FreshBooks-u je neugodan i zbunjujući. Nema usporedbe u ovom području. Pobjednik na Internetu QuickBooks.

Kolo: Točka izvješća za QuickBooks na mreži

Logotip FreshBooks-a
Internetski logotip QuickBooks

4

cijena

Razmjereni planovi pretplate, koji poskupljuju na temelju pristupa korisnika i dostupnih značajki, omogućuju vam da odaberete opciju koja vašoj tvrtki treba. Iako bi vam to moglo pružiti priliku za uštedu novca, to bi moglo značiti i plaćanje više jer vam je potreban pristup samo jednoj od značajki po višoj cijeni.

Lite plan FreshBooks-a košta 15 dolara mjesečno i omogućuje pet korisnika pristup programu. Možete slati neograničene fakture i procjene i prihvaćati plaćanja putem kreditne kartice putem interneta. Za jednostavan posao koji tek započinje, to bi moglo biti dovoljno.

Uporedivi plan usluge QuickBooks Online, Jednostavni start, omogućuje obradu računa i obradu plaćanja, procjene, snimanje primitka putem aplikacije i osnovna izvješća. To košta 20 dolara mjesečno, ali je ograničeno na jednog zaposlenika i ne možete plaćati račune. Uključivanje osnovnih izvještaja čini ga boljom vrijednošću od Lite plana FreshBooks-a, ali samo ako vaša tvrtka ne plaća mnogo troškova.

Na srednjoj razini FreshBooksa dobit ćete sve značajke Lite-a za 50 korisnika, kao i važne dodatke. Nakon što platite Plus, možete poslati podsjetnike o plaćanju i dodati fakture s kašnjenjem u fakturama. Također ćete moći zakazati tekuća plaćanja i izvješća o pristupu. Svaka od ovih funkcija pomoći će vašem rastućem poslovanju da ostane na putu.

Suprotno tome, srednjovjekovni plan cijena programa QuickBooks Online, Essentials, košta 35 dolara mjesečno za tri korisnika. Upravljanje računima i praćenje vremena postaju dostupni na toj razini, iako FreshBooks korisnicima daje te značajke od samog početka. Čudno je da ne možete platiti račune u najnižim cijenama programa QuickBooks Online, jer čak i najjednostavnije poslovanje ima troškove.

Najbolji cjenovni plan FreshBooks, Premium, košta 50 dolara mjesečno i otključava pristup za 500 korisnika, ali ne dodaje nikakve druge funkcije. Plan Plus QuickBooks Online raste na pet korisnika za 60 dolara mjesečno. Na toj su razini osigurani projekti, praćenje zaliha i plaćanje 1099 izvođača.

Ako već upotrebljavate vanjski procesor obračuna plaća, poput ADP-a, obrada plaća u vašem računovodstvenom softveru možda nije prodajna točka. Međutim, postoje prednosti sinhronizacije i ažuriranja plaće u vašoj glavnoj knjizi, a to vam može uštedjeti novac da biste je unijeli u kuću.

QuickBooks Online naplaćuje ili 19 ili 49 USD mjesečno za obradu plaća, ovisno o tome trebate li za prikupljanje i prosljeđivanje poreza na platne liste u vašu državu. Povrh toga, naplaćuje naknadu od 2 dolara po zaposleniku. FreshBooks nema obradu plaće, tako da ćete morati ići s aplikacijom treće strane.

Što lakše možete platiti kupce, brže će vam biti plaćeno. Računi u FreshBooks i QuickBooks Online imaju veze putem kojih kupci mogu platiti putem interneta, ali naplaćuju naknadu za uslugu. Naknade za obradu trgovca postotak su svake transakcije plus naknade po transakciji.

Naknade za obradu kreditnih kartica QuickBooks Online predstavljaju 2,9 posto svake transakcije koja se plaća fakturom ili 3,4 posto ako ručno unesete kreditnu karticu, plus 25 posto po transakciji. S FreshBooksima ćete platiti isti postotak za svaku transakciju, ali naknada po transakciji je 30 centi. Ne traje Otkrivanje.

Za niz mogućnosti koje nude u svojim cjenovnim planovima, mislimo da QuickBooks Online ima malu prednost u odnosu na FreshBooks na višim razinama. Da biste rekli da, ako vam je trošak glavni prioritet, pogledajte dvije besplatne usluge u našem pregledu Wave-a i recenziji Brightbook-a.

Runda: Cijena za QuickBooks na mreži

Logotip FreshBooks-a
Internetski logotip QuickBooks

5

Razumljivost

Mnoga se poduzeća dijelom okreću računovodstvenom softveru utemeljenom na oblaku kako bi uštedjeli vrijeme. uštedjeti vrijeme. Potrebno je provesti sate, ako ne i dane, učiti novi program, poništava svrhu.

Kada postavite novi račun na FreshBooks-u, on vam neće uspjeti upoznati njegove značajke. Ima strelice i naputke razbacane oko tog skočnog prostora kad prvi put posjetite neku stranicu. Članci pomoći ugradili su videozapise i snimke zaslona s uputama po korak, plus e-adresu i telefonski broj stavljajte ispred i u sredinu u slučaju da vam treba dodatna pomoć.

Blue-savjeti-i-savjeti

Uz toliko pažnje upoznavanja novih korisnika s njihovim softverom, nije čudo da je FreshBooks jednostavan za korištenje, s jasnim sučeljem i jednostavnom navigacijom.

QuickBooks Online se tijekom godina poboljšavao, ali nikad nije bio poznat po svojoj korisnosti. Povremeno korisnici prisiljavaju da prođu kroz više koraka i ekrana kako bi obavljali redovne zadatke, a ne nude savjete i članke za pomoć korisnicima koji prvi put vide..

Uz strmu krivulju učenja i manje intuitivan tijek rada, QuickBooks Online nedostaje FreshBooks-a u korisničkoj prilagođenosti..

Runda: Točka prilagođenog za FreshBooks

Logotip FreshBooks-a
Internetski logotip QuickBooks

6

Napredne funkcije

Nisu sve tvrtke prodaje fizičke proizvode kako bi ostvarile prihod. Poduzeća koja se bave uslugama ili dizajnom, posebno ona u kreativnim industrijama, često rade projekte za svoje kupce i naplaćuju satno.

FreshBooks omogućuje vam da pozovete zaposlenike i klijente da daju svoj doprinos projektima, ali po potrebi možete ograničiti njihov pristup. Također vam omogućava praćenje vremena, koje se može uvući u fakture na svim cijenama plana. Možete odrediti satnice i rokove dospijeća, a pregled projekta govori vam da li imate izvanredne sate za naplatu, vaši zaposlenici ispunjavaju njihove rokove i još više.

Uspostavljanje-a-novi-projekti-vrijeme praćenja

QuickBooks Online također prati troškove projekta, profitabilnost i naplaćeno vrijeme, ali njegov fokus je na dijelovima računovodstva i troškova. Ne prate datume ili događaje projekta niti vam omogućavaju da pozovete druge da doprinesu projektu. U tom pogledu, mislimo da FreshBooks daje više.

Obje usluge zahtijevaju da se prijavite za aplikaciju ili ručno unesete unose u časopise za snimanje osnovnih sredstava, mjesečnu amortizaciju i mirovine. Ako tražite softver koji ga uključuje, predlažemo da pročitate našu Xero recenziju.

Runda: Točka naprednih funkcija za QuickBooks na mreži

Logotip FreshBooks-a
Internetski logotip QuickBooks

7

Presuda

Iako postoje značajne prednosti i nedostatke i za FreshBooks i za QuickBooks na mreži, ima smisla odabrati potonje ako je vaše poslovanje na putanji rasta. Jednom kada se suočite sa strmijom krivuljom učenja, ima više mogućnosti.

Možete dodati obradu plaće u nekom trenutku, čak i ako vam sada ne treba. Izvješća će dobro poslužiti vašoj tvrtki kada trebate podnijeti zahtjev za kredite ili donijeti više odluka zasnovanih na podacima. Cijene su usporedive, dobivate više mogućnosti prilagodbe, funkcije zaliha su neophodne za tvrtke utemeljene na proizvodima i trebat će dugo vremena da preraste njihova platforma.

Pobjednik: QuickBooks Online

To je rečeno, ako ne planirate previše povećati svoje poslovanje i ne trebaju vam opcije inventara, možda biste više voljeli prijateljstvo FreshBooks-a i jednostavniji radni tijek.

Koji vam je draži, QuickBooks online ili FreshBooks? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me