Egnyte vs Box: Prozor za pohranu podataka u poduzeću za 2020. godinu

Ako ste pročitali naš zasebni pregled Egnyte Connect i okvirni pregled, ali još uvijek ne možete odlučiti koja usluga najbolje radi za vas, mi smo tu da vam pomognemo. Odabir između dvaju nije jasno jer su obojica na našoj listi najboljih pružatelja usluga EFSS-a. Da bismo vam pomogli da se odlučite, idemo baciti Egnyte vs. Box i vidjeti koji će se vrh pojaviti.

Egnyte Connect je sposobna usluga koja pruža planove s velikom vrijednošću, jakom sigurnošću, bogatim mogućnostima sinkronizacije i dijeljenja i intuitivnim korisničkim iskustvom. Iako Box ima skuplje planove, on također pruža više mogućnosti upravljanja korisnicima. Uz to, ne možete lako odbaciti njegove značajke sinkronizacije i dijeljenja, niti njegovu izvrsnu sigurnost. 

Iako ove usluge EFSS mogu obavljati nešto drugačije funkcije za različite poslovne korisnike, oni se usredotočuju na slične čimbenike, uključujući sinkronizaciju i dijeljenje datoteka, sigurnost, upravljanje korisnicima, aplikacije za produktivnost i troškove pohrane. Usporedit ćemo obje usluge u tim kategorijama, osim aplikacija za produktivnost jer su one podudarne.

Međutim, ako vam ne treba usluga EFSS, već usmjerena prema korištenju kuće ili male tvrtke, konzultirajte našu najbolju usporedbu pohrane u oblaku i najbolje članke za pohranu poslovnog oblaka.

Na kraju svakog kruga proglasit ćemo pobjednika, a na kraju članka objavit ćemo ukupnog prvaka. Bitku ćemo započeti usporedbom koliko prostora za pohranu pružaju i po kojoj cijeni.

1

cijena

Najbolje je ako za svoj novac dobijete puno prostora za pohranu. Što više dobijete, to je veća vrijednost plana pretplate. Također je važno imati više planova koje možete odabrati, jer vam omogućuje pronalazak plana koji odgovara vašim potrebama. Iz tog razloga najbolje je ako usluga nudi besplatni plan ili probno razdoblje koji vam omogućuje testiranje usluge.

Prije nego što se odlučite za plan, važno je znati koje su karakteristike i vrsta podrške koja vam je potrebna, jer svi planovi ne nude isti set.

Egnyte

Ako imate samo nekoliko korisnika, “timski” plan Egnyte Connect obavit će posao. To je 10 USD mjesečno po korisniku i nudi vam 1TB prostora za pohranu. Možete imati od jednog do tri korisnika, što ga čini održivim rješenjem i za jednog korisnika.

Za one kojima je potrebno više od tri korisnika, “uredski” plan bit će dovoljan. Može primiti od pet do 25 korisnika i pruža 5TB internetske pohrane za 8 USD mjesečno po korisniku. Ako vam je potrebno između 25 i 100 korisnika, najbolji je “poslovni” plan. Dobivate 10TB za 20 USD mjesečno po korisniku.

Vlasnici tvrtki koji imaju više od 100 korisnika morat će se pretplatiti na plan poduzeća, za koji morate dobiti procjenu cijene od Egnyte. “Enterprise” plan osigurava pohranu koja odgovara vašim potrebama. Ako želite znati više o značajkama plana, pogledajte Egnyteovu stranicu s cijenama.

kutija

Box ima sličnu strukturu cijena, ali uključuje i par osobnih planova. Ako niste tvrtka, možete se pretplatiti na “pojedinačni” ili “osobni profesionalni” plan. “Individualni” plan je besplatan i nudi vam 10 GB, dok “osobni profesionalci” nude 100 GB za 10 USD mjesečno.

Prvi poslovni plan je “starter”, koji zahtijeva najmanje tri korisnika i može podržati maksimalno 10 korisnika. Dobija vam samo 100 GB prostora za pohranu po cijeni od 5 USD mjesečno po korisniku. 

Međutim, sljedeći plan, “posao”, pruža neograničenu količinu prostora za pohranu od 15 USD mjesečno po korisniku. Potrebno je najmanje pet korisnika, ali nema gornju granicu.

Plan “poslovni plus” dobiva vam istu količinu prostora za pohranu i broj korisnika, ali pruža više mogućnosti. Možete vidjeti koje se značajke dodaju na stranici s cijenama okvira Box. Plan će vam vratiti 25 dolara mjesečno po korisniku. 

Za napredno upravljanje sadržajem i sigurnosnim značajkama možete se pretplatiti na „Enterprise“ plan, ali, poput Egnyte-a, morate dobiti ponudu.

Prve okrugle misli

Ako vam treba neograničen prostor za pohranu ili neka posebna značajka Box, ovdje je bolji izbor Box.

No, očigledno je da je Egnyte Connect povoljniji posao za mala poduzeća koja ne trebaju neograničeno skladištenje. Čak i ako ste veći posao, možda vam neće trebati toliko prostora i Egnyte će obaviti posao. Stoga je pobjednik ovog kruga Egnyte Connect.

Runda: Cijena za Egnyte Connect

Egnyte Connect Logotip
Logotip poslovnog logotipa

2

Sinkronizacija

Sinkronizacija je ključna značajka svake EFSS usluge jer vam omogućuje kopiranje datoteka u oblak i na sve svoje uređaje uz suradnju sa suigračima u gotovo stvarnom vremenu. 

Koliko će se sinkronizirati ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući vašu udaljenost do poslužitelja i upotrebu algoritma za sinkronizaciju na razini bloka, koji ubrzava prijenos već učitanih datoteka prijenosom samo dijelova datoteka koje su promijenjene, nego cijela datoteka.

Međutim, ni Egnyte Connect niti Box ne koriste algoritam sinkronizacije na razini bloka. To, međutim, nije tako čudno, jer ih većina EFSS usluga ne pruža. Ako mislite da je potrebno, pokušajte sa Dropbox Business. Više o tome možete pročitati u našoj recenziji Dropbox Business.

Egnyte

To je reklo, Egnyte Connect učitao našu mapu za testiranje u zip formatu u točno određeno vrijeme koje smo očekivali, s obzirom na širinu opsega veze.

egnyte-vs-box-egnyte-desktop-klijent

Egnyte Connect ne koristi standardni pristup mapi sinkronizacije. Umjesto toga koristi mrežni pogon, koji vam omogućuje pregled datoteka bez preuzimanja, što vam štedi prostor. U tom slučaju, ako datoteke želite pohraniti za izvanmrežnu upotrebu, možete ih označiti u tu svrhu.

Kada datoteke postavite na mrežni pogon, one će biti spremljene na vašem tvrdom disku i oblaku. Ako želite pohraniti datoteke samo u oblak, možete koristiti selektivnu sinkronizaciju kako biste onemogućili pohranjivanje na tvrdi disk.

kutija

Sinkronizacija okvira djeluje korištenjem standardnog modela, što u ovom slučaju znači suprotno Egnyteu. Box će prema zadanim postavkama sinkronizirati datoteke iz oblaka s računalom. Uz to, sve datoteke koje smjestite u mapu za sinkronizaciju replicirat će se u oblak, ali će također ostati na vašem tvrdom disku.

egnyte-vs-kutija-kutija-desktop-klijent

Možete učiniti da vaše datoteke ostanu samo u oblaku pomoću opcije “nesinhroniziranje” s web klijenta. U okviru okvira omogućeno vam je da učinite isto i sa desktop klijenta, ali imajte na umu da vaše datoteke neće biti dostupne izvan mreže.

Brzinu prijenosa Boxa testirali smo istom metodom kao i Egnyte, a rezultati su bili usporedivi.

Dva okrugla razmišljanja

Obje usluge imaju velike brzine i sličan je pristup sinkronizaciji. Međutim, mi više volimo Egnyteov pristup jer on vam, prema zadanim postavkama, pomaže sačuvati prostor na tvrdom disku. To je još važnije ako koristite ultra tanke prijenosnike s SSD-ovima koji su popularni kod poslovnih korisnika.

Okruglo: Točka sinkronizacije za Egnyte Connect

Egnyte Connect Logotip
Logotip poslovnog logotipa

3

Dijeljenje

Korištenje sinkronizacije je u redu, ali za suradnju s drugima morate dijeliti svoje datoteke. Najbolje je ako je dijeljenje jednostavno, brzo i sposobno izravno prijeći na pojedine korisnike i grupe. Mogle bi biti dostupne jake mogućnosti kontrole sadržaja da biste zaštitili svoje dionice od neželjenog pristupa. Takve kontrole mogu uključivati ​​zaštitu lozinkom, datume isteka i dozvole.

Egnyte

Za dijeljenje datoteka i mapa pomoću Egnyte Connect možete generirati veze. Nakon što to učinite, možete odrediti tko ima pristup njima. To može biti “bilo tko”, “svatko s lozinkom”, samo vaši korisnici ili oni na koje imate vezu. Uz to, vezu možete zaštititi lozinkom, podesiti da istječe nakon više preuzimanja ili određenog datuma. Također možete u potpunosti onemogućiti preuzimanja.

Još jedna zanimljiva opcija je mogućnost generiranja veze za prijenos koju drugi mogu koristiti za dijeljenje sadržaja s vama.

egnyte-vs-box-egnyte-file-sharing

Ne morate dijeliti mapu samo kao vezu, već možete pozvati pojedine korisnike ili grupe da se pridruže mapi i dodijeliti im dopuštenja. To može biti “vlasnik”, “full”, “editor” i “viewer.” Nakon što podijelite bilo kojom od metoda, na zasebnoj stranici možete vidjeti veze koje ste podijelili i veze koje su drugi podijelili s vama.

kutija

Box također omogućuje korisnicima dijeljenje generiranjem veze za datoteke i mape ili pozivanjem korisnika da se pridruže mapama. Bez obzira na metodu, pozvanim korisnicima možete dati dopuštenja za “uređivanje” ili “pregled”. “Urednici” mogu pregledavati, uređivati, učitavati, dijeliti i preuzimati sadržaj, dok “gledatelji” mogu samo dijeliti i preuzimati.

egnyte-vs-box-box-Dijeli link-postavke

Poveznicu također možete učiniti javnom, vidljivom samo osobama iz vaše organizacije ili dostupnu samo korisnicima koje pozovete. Bez obzira na to tko ima pristup, vezu možete postaviti tako da dopušta samo “pregledavanje” ili “pregledavanje i preuzimanje”. 

Osim toga, vezu možete osigurati lozinkom, postaviti datum isteka i onemogućiti preuzimanje. Također možete upotrijebiti značajku “zahtjev za datotekom” da drugima dopustite da prenose sadržaj u vaš oblačni prostor za pohranu.

Kada dijelite mape, korisnicima također možete dati jednu od sedam različitih dozvola: suvlasnik, uređivač, učitavač preglednika, učitavač pregledača, preglednik, pregledač ili učitavač.

Tri okrugle misli

Obje usluge imaju jake mogućnosti dijeljenja, tako da moramo podijeliti dlake da bismo utvrdili tko je pobjednik. Box ima više razina dozvola što vam omogućuje fino podešavanje pristupa, ali nije očito da svima treba takva fina razina kontrole. 

Osim toga, Egnyteove veze mogu isteći nakon više preuzimanja, a Egnyte nudi stranicu na kojoj se prikazuje revizija vaših dionica. Razlikujemo razliku, tako da je Egnyte Connect pobijedio u ovom krugu.

Okrugla: Točka dijeljenja za Egnyte Connect

Egnyte Connect Logotip
Logotip poslovnog logotipa

4

sigurnosti

Premještanje poslovnih podataka u oblak nije piknik, jer počinitelji cyber kriminala ne bi željeli ništa drugo nego da im pristupe. Zbog toga je najvažnije imati jaku sigurnost u oblaku. Sastoji se od enkripcije, zaštite u tranzitu, značajke koje se bore protiv ransomwarea, dvofaktorske provjere autentičnosti i još mnogo toga.

Šifriranje šifrira vaše podatke tako da ih nitko osim vas ne može pročitati. Pa, barem onaj tko nema vaš ključ za šifriranje. Zbog toga je najbolje ako usluge pružaju privatnu enkripciju. Uz to bi trebali imati TLS / SSL protokol kako bi zaštitili vaše datoteke u prometu.

Međutim, ove metode ne pomažu ako korisnici stvaraju slabe zaporke. Očito je najbolje ako korisnici slijede predložene smjernice i umjesto toga izrade snažne lozinke. 

Najbolje je ako usluge pružaju dvofaktorsku provjeru autentičnosti, što daje još jedan sloj zaštite korisničkim vjerodajnicama. Kad je omogućena, dvofaktorska provjera autentičnosti zahtijeva od korisnika da daju kod kod prijave s nepoznatog uređaja. Kao što vidite, ovo nije kategorija koju ne možete zanemariti, pa da vidimo kako Egnyte i Box uspoređuju.

Egnyte

Egnyte koristi 256-bitni AES za kriptiranje datoteka prije nego što napuste računalo. TLS protokol u tranzitu štiti vaše datoteke s istom razinom enkripcije. Jednom kada su vaše datoteke na njegovim poslužiteljima, vaši podaci ostaju u šifriranom obliku. U skladu s tim, Egnyte prema zadanim postavkama upravlja vašim ključem, što znači da šifriranje nije privatno.

Međutim, pomoću Egnyte Key Management možete odrediti vanjski glavni ključ sa zaporkom koji šifrira Egnyteov ključ za šifriranje. Ako ne želite koristiti Egnyte Key Management, možete upotrijebiti Boxcryptor, dodatak privatnog šifriranja. 

Egnyte koristi dvofaktornu provjeru autentičnosti, tako da ne morate brinuti zbog neovlaštenih prijava. Kao administrator možete odrediti prilagođene zahtjeve za zaporku, vremensko ograničenje sesije, prevenciju ponovne upotrebe lozinke, vrijeme rotacije zaporke i još mnogo toga.

Možete koristiti i usluge jedinstvene prijave (SSO), poput OneLogin, Bitium i Okta da biste dodatno osigurali i pojednostavili postupak prijave..

Egnyte vam također daje mogućnost izvršavanja udaljenog brisanja uređaja, što briše sinkronizirane datoteke i smanjuje pristup sadržaju u oblaku.

Egnyteovi učvršćeni podatkovni centri koriste biometrijske kontrole pristupa, 24-satni nadzor i višak i mogu se oduprijeti prirodnim katastrofama poput poplava i požara. Postrojenja su također u skladu s SOC 2, ISO 270001 i SSAE 16 tip II standardima.

Međutim, ako ne želite zadržati svoje podatke u Egnyteovim centrima podataka, možete koristiti vlastito hibridno rješenje oblaka, što znači da neke podatke možete zadržati u Egnyteovom oblaku, a neke na osobnim poslužiteljima. To vam omogućuje implementaciju posebnih sigurnosnih značajki koje su vam potrebne.

kutija

Kao i Egnyte, Box koristi 256-bitni AES za šifriranje datoteka prije nego što napuste uređaj. TLS protokol zaštitit će ih u tranzitu. Međutim, Box pohranjuje i upravlja vašim ključem. Ako to želite učiniti sami, možete koristiti Box KeySafe ili kriptirati datoteke pomoću Boxcryptor-a.

Okvir pomaže u zaštiti vaših vjerodajnica pružajući dvofaktorsku provjeru identiteta. Omogućuje vam i korištenje SSO usluga, poput Bitium, Okta i OneLogin. Također možete odrediti koliko su jake lozinke korisnika, trajanje sesije, ograničenja ponovne upotrebe zaporke, rasporedi izmjena zaporki i još mnogo toga.

Okvir pruža prikvačivanje uređaja, što vam omogućuje da odredite koliko uređaja svaki korisnik može povezati s oblakom. Pored toga, ovo vam omogućuje provjeru uređaja koji koriste vaši korisnici i smanjivanje njihovog pristupa oblaku. No datoteke koje su već sinkronizirane ostat će na uređajima. Na račun možete dodati udaljeno brisanje, ali morat ćete kontaktirati Box.

Iako Box ima zanimljivu značajku, nazvanu “box box”, koja vam omogućuje da označite sadržaj kao “povjerljiv” i pomaže vam u kontroli. Na primjer, možete otkriti sumnjivo ponašanje i spriječiti dijeljenje tog sadržaja.

Box čuva vaše podatke u učvršćenim podatkovnim centrima koji se pridržavaju ISO 27001, SOC 1, SOC 2, SOC 3, SSAE 18 i drugih standarda. Uz to, oni koriste stalan nadzor, video nadzor, redundanciju i N + 2 toleranciju grešaka.

Četvrte četvrte misli

Obje usluge pružaju izvrsnu sigurnost. Razlika je u tome što Egnyte pruža hibridni oblak, koji vam omogućuje implementaciju vlastitih sigurnosnih protokola i mogućnosti izvornog brisanja. Box, s druge strane, zahtijeva dodavanje udaljenog brisanja od trećeg dobavljača, ali on pruža štitnik Boxa.

To Egnyteu daje samo malo više prednosti, tako da je pobjednik u ovoj kategoriji. Međutim, ako su vam potrebne specifične značajke Box-a, također je to sjajan izbor.

Okrugla: Sigurnosna točka za Egnyte Connect

Egnyte Connect Logotip
Logotip poslovnog logotipa

5

Upravljanje korisnicima

Upravljanje korisnicima omogućava vam da budete iznad svega što rade vaši korisnici i konfigurirate svoja dopuštenja i grupe kako smatrate prikladnim. To osigurava da korisnici i grupe mogu pristupiti i upravljati samo sadržajem koji im je potreban. Zbog toga su male šanse za neovlašteni pristup ili bilo kakve nesporazume.

Egnyte

egnyte-vs-box-egnyte-korisnici-upravljanje

Egnyte vam omogućuje definiranje korisnika kao administratore, napredne korisnike i standardne korisnike. Svaka ima različite razine dozvola. Administratori imaju pristup svemu, uključujući dodavanje korisnika, dok napredni korisnici imaju pristup standardnim značajkama, mogu pozivati ​​korisnike, upravljati skupinama i još mnogo toga. Standardni korisnici mogu koristiti samo web klijent i primati obavijesti.

egnyte-vs-box-egnyte-grupe-upravljanje

Ako vam treba više, Egnyte vam daje mogućnost stvaranja prilagođenih uloga za napredne korisnike. Da biste olakšali upravljanje korisnicima, možete stvoriti grupe i pozvati korisnike da se pridruže. 

Egnyte vam također omogućuje generiranje izvještaja koja mogu pružiti podatke o korištenom pohranu, povezanim uređajima, korisnicima i još mnogo toga. Izvješća su korisna, ali izgledaju zastarjelo.

kutija

egnyte-vs-kutija-kutija-user-upravljanje

Kada dodate nove korisnike, Okvir vam omogućuje da definirate koliko prostora može pohraniti svaki korisnik i dodijeliti im jedno od nekoliko dozvola. Uz to možete odrediti kojim mapama korisnik može pristupiti i postaviti jednu od sedam različitih razina dozvola. 

egnyte-vs-kutija-kutija-user-upravljanje

Nakon što dodate korisnika, možete ih uključiti u grupu. Okvir omogućuje davanje različitih dozvola različitim skupinama, što olakšava upravljanje više korisnika. Možete odrediti i tko može upravljati grupom. To mogu biti administrator, članovi grupe ili cijela tvrtka. Članovi grupe mogu imati dopuštenja za “administraciju” ili “člana”.

Ako ne želite pozvati nekoga kao korisnika, ali trebate toj osobi da ima pristup vašem sadržaju, možete im učiniti vanjskog suradnika koji ima pristup značajkama okvira koje imate na raspolaganju.

Četvrte četvrte misli

Iako Egnyte ima pristojne mogućnosti upravljanja korisnicima i grupama, Box ima više opcija koje vam pružaju veći stupanj prilagodbe. Zahvaljujući tome, Box pobjeđuje u ovom krugu.

Runda: Korisničko mjesto za Box Business

Egnyte Connect Logotip
Logotip poslovnog logotipa

6

Završne misli

Box i Egnyte su među našim najboljim pružateljima usluga EFSS-a, a ne čudi što je bitka bila prilično bliska u krugovima sinkronizacije, dijeljenja i sigurnosti. Na kraju, Egnyte ima četiri pobjede, dok Box ima jednu. Zbog toga je Egnyte Connect naš ukupni pobjednik.

Pobjednik: Egnyte

Bio je to uski poziv, a ovisno o vašem slučaju upotrebe, Box bi mogao biti bolji izbor. Box je također pobijedio u kategoriji upravljanja korisnicima, tako da je bolja opcija ako vam treba sitna kontrola nad svojim korisnicima. S druge strane, Egnyte ima niže cijene koje su pogodnije za mala poduzeća.

Što mislite o ovoj usporedbi? Na koju se stranu naginjete? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me