Egnyte Connect vs OneDrive za posao

Teško je provesti svoje ležajeve u širokom svijetu usluga pohrane u oblaku. Zato ćemo vam pomoći u odlučivanju s ovom Egnyte Connect-om u odnosu na OneDrive for Business. Egnyte Connect naši su cjelokupni najbolji EFSS pružatelji usluga, a OneDrive for Business malo je niži među našim najboljim pružateljima usluga EFSS-a..


No, treba postojati snažan slučaj za oboje.

Usluge pohrane u oblaku mogu se usredotočiti na različite čimbenike, poput sinkronizacije, sigurnosti ili dijeljenja. Izabrat ćemo najvažnije i upotrijebiti ih za pet rundi. Na vama je da shvatite koji su vam najvažniji.

Ako vam je potrebno jednostavno rješenje za pohranu u oblaku umjesto EFSS-a, pročitajte našu usporedbu najboljih usluga pohrane u oblaku. Ako to ne pomaže, pročitajte naš vodič za najbolju uslugu pohrane u oblaku koji će vam pomoći u odluci.

Na kraju svakog kruga ćemo imati pobjednika, a mi ćemo zaključiti s ukupnim pobjednikom kako bismo vam olakšali izbor. Ako već imate omiljenog, više informacija potražite u našem izdvojenom pregledu Egnyte Connect i pregledu OneDrive for Business..

1

Sinkronizacija

Brzina prijenosa ovisi o usluzi pohrane u oblaku, kao i o vašem davatelju internetskih usluga i koliko ste blizu poslužitelju. Najbolje je ako usluga koristi algoritam sinkronizacije na razini bloka kako bi se ubrzao prijenos datoteka koje su već prenesene. Ako ne, suradnja će biti puno sporija.

Izvrsno je ako možete ograničiti i širinu propusnosti ili računalnih resursa.

Egnyte Connect trebalo je gotovo 9 minuta da prenese mapu od 250 MB. Ostale usluge traju upola manje. Međutim, početno slanje s EFSS rješenjima je sporo, a brzina sinkronizacije važnija je za suradnju. U tom slučaju brzine prijenosa Egnyte Connect-a brze su zahvaljujući algoritmu prijenosa na razini bloka.

Nakon što instalirate klijenta, na radnu površinu dodaje mapu za sinkronizaciju. Sadržaj koji u njega unesete sinkronizirat će se s oblakom. I dalje će ostati na tvrdom disku, osim ako ne koristite značajku selektivne sinkronizacije koja vam omogućuje isključivanje prostora za pohranu na tvrdom disku za mape i datoteke.

Egnyte ima još jednog desktop klijenta pod nazivom Egnyte Drive koji radi kao mrežni pogon. Pomoću njega možete doći do sadržaja u oblaku bez spremanja na tvrdi disk. Otvaranje datoteka traje duže, ali sigurnije je i onemogućuje im pristup ako vam netko ukrade uređaj.

Brzine OneDrive for Business za početne prijenose i preuzimanja usklađene su s drugim uslugama, ali nedostaje odgovarajući algoritam sinkronizacije na razini bloka jer radi samo s datotekama Microsoft Officea.

U skladu s tim, usluga ima zanimljivu značajku koju većina drugih nema: mogućnost blokiranja sinkronizacije za određene vrste datoteka. Ako želite precizniju kontrolu, možete koristiti i selektivnu sinkronizaciju da biste isključili sinkronizaciju za određene mape ili datoteke..

OneDrive for Business brži je od Egnyte Connect i može blokirati određeni sadržaj u sinkronizaciji, ali nema algoritam prijenosa na nivou bloka koji radi na svim datotekama. Egnyte Connect je i zauzeo krug zbog njega.

Okruglo: Točka sinkronizacije za Egnyte Connect

2

Dijeljenje

Datoteke ćete htjeti dijeliti nakon što ih preuzmete, tako da dijeljenje treba biti jednostavno, brzo i sposobno da se ide izravno na velike društvene mreže, ljude i grupe pojedinaca. Također bi trebali biti dostupne pravilne kontrole sadržaja kako biste zaštitili svoje dionice datumima isteka, dozvolama i zaštitom lozinke.

Pomoću Egnyte Connect možete generirati veze za mape i datoteke koje drugi mogu koristiti za preuzimanje i pregled. Veza se može kopirati i zalijepiti na društvene mreže ili poslati e-poštom. Nakon što ga generirate, možete ga zaštititi lozinkom, postaviti datum isteka, ograničiti preuzimanja i dobiti obavijest kada se koristi. Tu je i stranica koja prikazuje šta ste podijelili.

Ako želite dijeliti mape, to možete učiniti klikom na gumb “dijeli” koji je povezan s njima. Nakon toga možete pozvati pojedince ili grupe i svakom od njih dati nekoliko dozvola: “vlasnik”, “full”, “editor” i “viewer”.

Gledatelji mogu pregledati i preuzeti; urednici mogu uređivati, učitavati i preuzimati; ljudi s punim dozvolama mogu učitavati, preuzimati, uređivati ​​i brisati; a vlasnici mogu sve to, kao i upravljati dozvolama.

OneDrive for Business omogućuje dijeljenje sadržaja putem e-pošte ili generiranjem veze na datoteku ili mapu. Ako idete vezom, možete ograničiti pristup određenim pojedincima, odrediti datume isteka i ograničiti vanjsko dijeljenje. Usluga nudi dovoljno mogućnosti kontrole sadržaja, ali ne može stvoriti zaporke za veze.

Postoji stupac za dijeljenje koji prikazuje što ste podijelili, ali to je nezgodno kada ima puno unosa. Bilo bi korisnije kao zasebni “zajednički” prikaz u kojem možete vidjeti sav sadržaj.

Egnyte Connect ima više mogućnosti kontrole sadržaja, više korisničkih pogleda koji prikazuju vaše dijeljenje i koristi dozvole, tako da je pobijedio u ovom krugu.

Okrugla: Točka dijeljenja za Egnyte Connect

3

Aplikacije za produktivnost

Ova kategorija bavi se aplikacijama koje možete koristiti da biste povećali svoju produktivnost. Neki servisi imaju izvorne aplikacije, dok se drugi integriraju s alatima treće strane ili nude kombinaciju oba pristupa. Mnogi se integrišu s dokumentima Google dokumenata ili Office Online i oslanjaju se na treće aplikacije za upravljanje zadacima, zakazivanje i tako dalje.

Neobično, Egnyte Connect ima vlastite alate za upravljanje zadacima koji pomažu u nadzoru suradnje, ali integrira se i s alatima treće strane, poput Trella. Uz to, može raditi s Office Onlineom, Office 365 i Googleovim uredskim paketom.

Mnogo je aplikacija koje možete odabrati, uključujući Confluence, Okta i Raken, a većina je besplatna. Provjerite cijeli popis u biblioteci aplikacija.

Ne iznenađuje da se produktivnost OneDrive for Business vrti oko Microsoftovog ureda. Ako odaberete plan koji uključuje Office 365, vaši će zaposlenici moći koristiti Outlook, Word, Excel, PowerPoint i druge aplikacije u paketu.

Čak i ako nemate plan s Office 365, možete besplatno koristiti Office Online. Uključuje Word, Excel, PowerPoint i OneNote, što je jedna od najboljih dostupnih aplikacija za bilježenje.

OneDrive for Business ima biblioteku aplikacija trećih strana, ali teško je pronaći ono što tražite jer nije moguće pretraživati. Također postoji opcija onemogućavanja integracije s aplikacijama treće strane.

Egnyte Connect nudi biblioteku aplikacija trećih strana za pretraživanje i integrira se s Microsoft Officeom i Googleovim uredskim paketom. Zbog toga je pobjednik u ovom krugu.

Okrugla: Produktivnost aplikacija za Egnyte Connect

4

sigurnosti

Na mreži postoje mnoge prijetnje, tako da je važno imati dobru sigurnost. Hakeri neće oklijevati da napadnu vaše podatke ransomware-om ili napadima čovjek-u-sredini, a mogu ciljati i vaše vjerodajnice.

Usluge pohrane u oblaku oslanjaju se na različite pristupe za zaštitu podataka od prijetnji. Dvofaktorna provjera identiteta zaustavit će hakeri koji su vam ukrali zaporku pristupiti vašem računu. Iako je davatelj usluga, ipak morate napraviti jaku lozinku.

TLS protokol štiti vaše podatke u tranzitu, a enkripcija skenira vaše datoteke u tranzitu i u mirovanju kako bi ih onemogućilo svima osim vama. Djelatnici skladišta u oblaku koji imaju pristup vašem ključu za šifriranje mogu ih pročitati, iako ne upotrebljavate privatno, krajnje kriptiranje.

Egnyte Connect koristi AES 256-bitnu enkripciju za zaštitu datoteka na vašem lokalnom uređaju, u tranzitu s TLS protokolom i u mirovanju na svojim poslužiteljima. Kao i mnoga EFSS rješenja, on ne koristi privatno šifriranje jer treba pročitati vaše metapodatke za indeksiranje i ubrzavanje korisničkog iskustva.

To možete, međutim, izbjeći ako koristite Boxcryptor, privatni dodatak za šifriranje.

Podaci centra Egnyte Connect zaštićeni su od fizičkih uljeza biometrijskim kontrolama, zaštitnim patrolama i 24-satnim nadzorom. Ako radije preuzmete stvari u svoje ruke, to možete učiniti odabirom hibridnog rješenja i pohranjivanjem podataka na osobni poslužitelj.

Postoji dvofaktorska provjera autentičnosti koja vas štiti ako vam netko ukrade lozinku, ali možete smanjiti šansu postavljanjem minimalnih zahtjeva za zaporkom. Možete postaviti i zakretanje zaporke i zaključavanje računa, kao i pristup centraliziranom upravljanju uređajima i upravljanju ključevima Egnyte. Ako vam netko ukrade uređaj, možete zaustaviti sinkronizaciju.

Microsoft je nejasan u pogledu svojih sigurnosnih mjera, ali znamo da koristi AES 256-bitnu enkripciju u mirovanju. TLS protokol štiti vaše podatke tijekom prijenosa, a RSA 2048-bitni algoritam čuva vaš ključ za šifriranje.

Nažalost, usluga vam ne omogućuje postavljanje zahtjeva za zaporkom i zadano je na osam znakova. Međutim, ako ste administrator, možete tražiti dvofaktorsku provjeru identiteta.

OneDrive for Business ima pristojne sigurnosne značajke, ali Egnyte Connect ima ih više i omogućuje šifriranje u svim fazama prijenosa. Pobjeđuje u ovom krugu.

Okrugla: Sigurnosna točka za Egnyte Connect

5

Trošak skladištenja

Koliko skladišnog prostora nabavite za svoj novac, odražava se na pretplatničkim planovima. Ako davatelja ima više njih, vaše će opcije biti bolje. Koliko prostora nude za cijenu, određuje njihovu vrijednost. Ako lovite jeftino, pročitajte naše najbolje ponude u oblaku za pohranu. Izvrsno je ako možete koristiti besplatni plan ili probno razdoblje prije pretplate na uslugu.

Timski plan kompanije Egnyte Connect može primiti jednog do tri korisnika. Košta 10 USD po korisniku mjesečno i osigurava 1TB prostora za pohranu. Tvrtka cilja poslovanje s planom, ali to je dobro i za pojedince.

Ako imate više korisnika, možete birati između tri plana: Office, Business i Enterprise. Office nudi 5TB internetske pohrane za 8 USD po korisniku mjesečno i zahtijeva najmanje pet korisnika. Za više od 25 korisnika, Business osigurava 10TB prostora za pohranu za 15 USD mjesečno.

Ako imate više od 100 korisnika, Enterprise vam nudi “do neograničenog” prostora za pohranu, administrativnu kontrolu i premium podršku. No morat ćete nazvati Egnyte da biste utvrdili cijenu. Pogledajte cijeli popis značajki ovdje.

OneDrive for Business ima jeftine planove i ne zahtijeva od korisnika da dijele prostor. To je veliki plus za uslugu.

OneDrive for Business 1 košta 60 dolara po korisniku godišnje i svakom korisniku daje 1TB prostora za pohranu. OneDrive for Business 2 nudi neograničenu pohranu, ali košta dvostruko više. Ipak, započinjete s 1TB i morate zatražiti više ako vam zatreba.

Office 365 Business Premium košta 150 dolara godišnje i nudi 1TB prostora za svakog korisnika, paket Office 365 i druge aplikacije. Ovdje potražite potpuni popis značajki za sve planove.

Iako Egnyte Connect ima dobre planove, OneDrive for Business ima jeftine planove koji ne dijele prostor između korisnika. Ta vrsta usluge omogućuje mu pobjedu u ovom krugu.

Krug: Točka troškova skladištenja za OneDrive za poslovanje

6

Presuda

Uzimajući u obzir da su oba pružatelja usluga među najboljim uslugama za pohranu u oblaku, očekivali biste da će moći ići od prstiju. To, međutim, nije slučaj, jer je Egnyte Connect pobijedio u svakoj kategoriji, osim troškova skladištenja. Ako vam je to glavna briga, idite s OneDrive for Business. Ako ne, držite se našeg ukupnog pobjednika, Egnyte Connect.

Ima jake sigurnosne značajke, brojne aplikacije za produktivnost, jednostavno i sigurno dijeljenje i sinkronizaciju na razini bloka kao pomoć u suradnji. Također vam omogućuje da ga koristite kao mrežni pogon i premještate pohranu iz jednog oblaka u drugi.

Pobjednik: Egnyte Connect

Što mislite o ovoj usporedbi? Što je bolje za tebe? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map