Egnyte Connect vs Dropbox Business: Novo u odnosu na staro 2020. godine

Dropbox je jedan od najpopularnijih servisa za pohranu u oblaku, a to vrijedi i za njegovu poslovnu verziju. Međutim, Egnyte Connect, ukupni pobjednik naših najboljih pružatelja usluga EFSS-a, nije zazor. Iz tog razloga može biti teško usporediti usluge, pa ćemo to učiniti za vas u ovoj usporedbi Egnyte vs Dropbox Business..

Egnyte ima jeftine planove, moćnu razmjenu mapa i datoteka, pouzdanu sinkronizaciju, bogatu knjižnicu alata za integraciju trećih strana i snažnu sigurnost. Dropbox Business, s druge strane, ima jednu od najboljih mogućnosti sinkronizacije, mnogo alata za produktivnost u svojoj knjižnici i dobru sigurnost. Za više detalja možete pročitati našu zasebnu recenziju Egnyte Connect i Dropbox Business recenziju.

Ako ste privatni korisnik ili vam je potrebna usluga usmjerena posebno na mala poduzeća, pročitajte našu najbolju usporedbu pohrane u oblaku i našu najbolju usporedbu prostora za pohranu poslovnog oblaka.

Inače, držite se nas dok uspoređujemo ove usluge. Vaše će potrebe možda biti manje ili više specifične, ali koristit ćemo općenite kategorije da bismo vidjeli koja se od njih nalazi na vrhu. Te kategorije uključuju trošak pohrane, dijeljenje mapa i datoteka, sinkronizaciju, alate za produktivnost i sigurnost.

Na kraju svakog kruga kategorije proglasit ćemo pobjednika, a nakon što završimo sve, proglasit ćemo ukupnog prvaka. Usporedbu ćemo započeti raspravom o cjenovnim planovima za obje usluge.

1

Trošak skladištenja

Najbolje je ako za svoj novac dobijete puno prostora za pohranu. Što više usluga nudi za cijenu, to je veća i njezina vrijednost. Također je dobro ako usluga nudi puno planova, što povećava šanse da pronađete onog koji je baš za vas. Uz to, korištenje besplatnog plana ili probnog postupka odličan je način testiranja usluge prije nego što se rastavite sa svojim novcem.

Egnyte Connect

Egnyte ima tri poslovna plana: Office, Business i Enterprise. Office može ugostiti od pet do 25 korisnika i pruža 5TB internetske pohrane za 8 USD mjesečno po korisniku. 

Poslovni plan je bolji izbor ako vam treba više korisnika, jer vam omogućava između 25 i 100 korisnika. Vratit će vam 20 USD mjesečno po korisniku i dobit će vam 10TB prostora za pohranu.

Preduzeće je dobro za tvrtke sa 100 ili više korisnika. Zapravo, ne postoji gornja granica koliko korisnika možete imati. Međutim, morat ćete se obratiti Egnyteu da biste dobili procjenu cijene, ali Enterprise nudi prostor za pohranu u oblaku koji se povećava u skladu s vašim potrebama.

Ako ste privatni korisnik, ali ustanovite da Egnyte bolje odgovara vašim potrebama nego usluge u našoj najboljoj usporedbi pohrane u oblaku, možete koristiti Egnyteov “timski” plan. Dobro je za jednog do tri korisnika, a dobit će vam 1 TB prostora za pohranu.

Imajte na umu da se, osim prostora za skladištenje, planovi razlikuju po značajkama koje nude. Da biste usporedili te značajke, pogledajte stranicu planova Egnyte Connect. Prije nego što se odlučite za bilo koji od planova, možete koristiti 15-dnevno besplatno probno razdoblje za testiranje Egnyte Connect-a.

Dropbox Business

Dropbox Business ima tri poslovna plana – Standardni, Advanced i Enterprise – a za njih su potrebni najmanje tri korisnika. Standard vam nudi 3TB prostora za pohranu za 15 USD mjesečno po korisniku ili 12,50 USD ako plaćate godinu dana unaprijed. 

Ako vam treba više prostora za pohranu, Napredni plan je bolji izbor jer vam nudi neograničen prostor za pohranu za 25 dolara mjesečno po korisniku. Ako plaćate cijelu godinu, mjesečna cijena pada na 20 USD mjesečno po korisniku.

Enterprise očito ne podiže prostor za pohranu, ali pruža pristup naprednim značajkama i podršci. Budući da se potrebe velikih tvrtki razlikuju, morat ćete dobiti Dropbox procjenu cijena za ovaj plan. 

Da biste usporedili koje značajke planova nude, pozivamo vas da pogledate Dropboxovu stranicu za usporedbu planova. Možete koristiti i 30-dnevno besplatno probno razdoblje za testiranje “standardnog” ili “naprednog” plana.

Prve okrugle misli

Ovo je zanimljiva usporedba jer je Egnyteov najjeftiniji plan, Office, gotovo upola manji od Dropboxovog standardnog plana, ali nudi istu količinu prostora za pohranu. Egnyte je jasan pobjednik u pogledu vrijednosti. 

Međutim, napredni plan Dropboxa pruža vam neograničenu količinu prostora za pohranu i zahtijeva najmanje pet korisnika. Egnyteov poslovni plan ne može se podudarati s tim zato što zahtijeva najmanje 25 korisnika i ne nudi neograničenu količinu prostora za pohranu. Godišnja cijena za oba plana je jednaka.

Razliku podijelimo u ovom krugu s Egnyteovim timskim planom jer je to sjajan izbor za tvrtke za koje nije potrebno puno korisnika. Zbog toga je naš ukupni pobjednik Egnyte Connect.

Okruglo: Točka troška za Egnyte Connect

Egnyte Connect Logotip
Dropbox logotip tvrtke

2

Dijeljenje

Dijeljenje je važno jer vam omogućuje suradnju s drugim ljudima. To bi trebalo biti brzo i jednostavno, a također je najbolje ako možete dijeliti svoj sadržaj s pojedincima i grupama. Jednom kada to učinite, u idealnom bi slučaju mogli imati određenu kontrolu nad svojim dionicama. Opcije kontrole sadržaja obično uključuju lozinke, datum isteka, dozvole i još mnogo toga.

Egnyte Connect

Egnyte vam omogućuje dijeljenje datoteka i mapa kao veza, koje možete kopirati i zalijepiti ili slati e-poštom. Vezu možete postaviti tako da dopušta samo gledanje ili da se omogući i preuzimanje. Osim toga, vezu možete zaštititi lozinkom, poslati je obavijestiti kad joj pristupite i postaviti da istječe na određeni datum ili nakon više klikova.

egnyte-vs-Dropbox-egnyte-file-sharing

Također možete odlučiti korisnicima omogućiti pristup mapi i pružiti im odgovarajuće razine dozvola, uključujući “vlasnika”, “punu”, “uređivača” i “pregledača”.

Sviđa nam se što je Egnyte uključio zasebnu stranicu koja prikazuje veze koje ste podijelili i veze koje su drugi podijelili s vama.

Dropbox Business

Dropbox Business pruža vam dijeljenu mapu od samog početka. To je “timska mapa”, kojoj imaju svi vaši korisnici pristup. Kada stvorite timsku mapu, možete pozvati ljude u nju i dodijeliti im ili dozvole za “uređivanje” ili “pregledavanje”.

egnyte-vs-Dropbox-Dropbox-poslovno-file-sharing

Dozvole za uređivanje korisnicima omogućuju uređivanje, brisanje, komentiranje i dodavanje datoteka. Dopuštenja za prikaz omogućuju korisnicima samo pregled, preuzimanje i komentiranje. Bez obzira na dopuštenja koja ste postavili, pozivnicu možete poslati na određeni e-mail, korisnika ili grupu. 

No možete generirati i vezu za datoteku ili mapu koju možete ograničiti na ljude sa zaporkom, na članove tima ili učiniti da ih netko s vezom može otvoriti. Pored toga, možete postaviti vezu koja ističe na određeni datum i onemogućiti je za preuzimanje.

Dropbox se također standardno integrira sa Slackom i Trellom, a postoje i opcije dijeljenja datoteka sa Slackom ili dodavanja u Trello.

Pored toga, Dropbox Business omogućava vam da pozovete ljude da dijele datoteke s vama putem zahtjeva za datoteke. Zahtjevi za datoteke omogućuju vam postavljanje roka i određivanje sadržaja koji trebate i gdje ga želite pohraniti. 

Pratiti sve što ste podijelili može biti teško, ali Dropbox Business nudi stranicu koja daje detalje o tome što ste podijelili s drugima i što su oni podijelili s vama..

Dva okrugla razmišljanja

Obje su usluge izvrsne za dijeljenje i uključuju sve potrebne značajke koje želimo vidjeti. Dropbox vam omogućuje čak i dijeljenje na Slack ili dodavanje datoteka u Trello, a Egnyte Connect ima precizan pristup dijeljenju mapa. To je važnija značajka, a Egnyte Connect se može integrirati s obje aplikacije. Zbog toga je Egnyte Connect pobjednik ovog kruga.

Okrugla: Točka dijeljenja za Egnyte Connect

Egnyte Connect Logotip
Dropbox logotip tvrtke

3

Sinkronizacija

Sinkronizacija datoteka ključni je mehanizam EFSS-ove usluge jer zrcali vaše datoteke na sve ostale uređaje i omogućuje vam pristup datotekama u oblaku s bilo kojeg od njih. Standardni model sinkronizacije sastoji se od ikone programske trake sustava i mape za sinkronizaciju.

Mapa sinkronizacije izgleda poput bilo koje druge mape datotečnog sustava, s izuzetkom da će bilo koja datoteka koju smjestite u mapu za sinkronizaciju sinkronizirati u oblak i sve ostale uređaje. Korisno je jer vam omogućuje upotrebu više uređaja bez upravljanja datotekama. Na taj način sinkronizacija olakšava rad na datotekama pomoću različitih uređaja.

Međutim, sinkronizacija ovisi o propusnosti vaše veze, koliko ste blizu poslužitelju i prisutnosti kopiranja datoteka na razini bloka. Kopiranje datoteka na razini bloka ubrzava prijenos datoteka kopiranjem samo dijelova koji su se promijenili, a ne cijele datoteke.

Egnyte Connect

egnyte-vs-Dropbox-egnyte-desktop-klijent

Egnyte Connect ne koristi standardnu ​​mapu za sinkronizaciju. Umjesto toga, koristi mapu mrežnog pogona. Razlika je u tome što mrežni pogon prema zadanom ne preuzima sadržaj u oblaku, već ga samo prikazuje. Zbog toga ga možete vidjeti i pristupati bez žrtvovanja prostora na tvrdom disku. Loša strana je da vaše datoteke neće biti dostupne kada ste izvan mreže.

Možete to zaobići označavanjem datoteka za izvanmrežnu upotrebu. S druge strane, pomoću selektivne sinkronizacije možete odabrati datoteke koje želite sinkronizirati i one koje želite ostati u oblaku.

Egnyte Connect ne koristi algoritam prijenosa na razini bloka, ali to je normalno za mnoge EFSS usluge. Ipak smo testirali brzinu prijenosa pomoću naše mape sa zip kompaktom od 1 GB, a Egnyte je uzeo točno onoliko vremena koliko je trebao, s obzirom na brzinu prijenosa..

Dropbox Business

egnyte-vs-Dropbox-Dropbox-desktop-klijent

Dropbox Business ima sjajne mogućnosti sinkronizacije, što i ne čudi s obzirom da je Dropbox izumio uobičajeni model sinkronizacije. Djeluje na isti način kao što smo opisali na početku ovog odjeljka, ali Dropbox pruža pametnu sinkronizaciju kako bi je poboljšao. Pametna sinkronizacija omogućuje vam označavanje datoteka za pohranjivanje u oblaku, ali omogućuje vam i dalje pristup sa svojih uređaja.

To je sličan pristup Egnyteu, ali onaj koji djeluje s suprotnog polazišta. Testirali smo koliko brzo njegova sinkronizacija prenosi datoteke koristeći istu mapu sa zip 1 GB, a Dropbox Business odnio je malo više vremena nego što smo očekivali, ali i dalje je bio brz. Početni prijenos manje je važan ako surađujete s drugima, a to je mjesto gdje Dropbox svijetli.

To je zahvaljujući implementaciji sinkronizacije na razini bloka. U stvari, to je jedna od rijetkih usluga koja je nudi. Na primjer, OneDrive for Business, drugi popularni servis, ima ga samo za Office datoteke. U skladu s tim, OneDrive ima i druge prednosti, poput velike vrijednosti, i ako vas to zanima, pročitajte našu recenziju OneDrive for Business..

Tri okrugle misli

Egnyte i Dropbox pružaju sposobnu sinkronizaciju sa značajkama koje vam štede prostor na tvrdom disku, što je važno ako koristite tanak poslovni prijenosnik sa SSD-om. U skladu s tim, glavna razlika je u tome što Dropbox Business pruža kopiranje datoteka na razini bloka dok Egnyte Connect to ne čini. Zbog toga je Dropbox Business pobjednik u ovom krugu.

Runda: Točka sinkronizacije za Dropbox Business

Egnyte Connect Logotip
Dropbox logotip tvrtke

4

Alati za produktivnost

U ovoj ćemo kategoriji pregledati dostupne izvorne aplikacije i aplikacije treće strane koje mogu povećati vašu produktivnost, suradnju i još mnogo toga. Usluge mogu imati samo izvorne aplikacije, integrirati se s mnogim trećim stranama ili pružati mješoviti pristup.

Neke od najkorisnijih integracija su Microsoft Office, Google Office paket ili ponekad i jedno i drugo. Aplikacije treće strane često uključuju upravljanje zadacima, tokove rada, zadatke, sigurnost i još mnogo toga.

Egnyte Connect

egnyte-vs-ispuštanje-egnyte-app-biblioteka

Egnyte, za razliku od mnogih drugih usluga EFSS-a, nudi izvorne značajke upravljanja zadacima, što je lijepo jer između njega imate mogućnost izbora, recimo, Trello. U skladu s tim, Egnyte se integrira i s Trello-om i ostalim aplikacijama za upravljanje zadacima treće strane. Osim toga, Egnyte se može povezati s drugim partnerima, kao što su Microsoft Office, Google G Suite, Slack i još mnogo toga.

Egnyte se također integrira sa integracijama trećih strana, poput SAP-a i Salesforce-a. Biblioteka je velika i nećete imati problema s pronalaženjem aplikacije u nijednoj kategoriji koja vam je potrebna. Da biste ga olakšali, Egnyte vam omogućuje pretraživanje aplikacije koja vam je potrebna i odabir samo relevantnih kategorija. Kompletan popis aplikacija trećih strana možete vidjeti ovdje.

Dropbox Business

egnyte-vs-Dropbox-Dropbox-app-integracijama

Dropbox Business ima izvorni alat nazvan “Dropbox Paper” koji vam omogućuje dodavanje različitog sadržaja – poput teksta, slika, video zapisa i više – na “praznu stranicu”. Više o tome možete pročitati u našoj recenziji Dropbox Paper. Međutim, ako želite aplikacije usmjerene na stvaranje bilješki, pogledajte naš popis najboljih aplikacija za bilježenje.

Još jedna Dropboxova rodna aplikacija je Showcase koja vam omogućuje da predstavite svoj sadržaj na atraktivnoj stranici koju potom možete dijeliti.

Dropboxova knjižnica integracija ima brojne popularne aplikacije uključujući Asana, Slack i Zapier. Sve ih možete pregledavati na stranici integracije aplikacije Dropbox. Aplikacije se mogu pretraživati, a stranica vam omogućuje pregled samo aplikacija iz određenih kategorija.

Četvrte četvrte misli

I Egnyte i Dropbox izvrsno se snalaze u ovoj kategoriji zahvaljujući ekspanzivnim bibliotekama i izvornim aplikacijama. Međutim, Dropbox Business integrira se s više aplikacija i pruža Dropbox Paper i Showcase. To mu pomaže da pobijedi u ovom krugu, ako ne i malo.

Runda: Točka alata za produktivnost za Dropbox Business

Egnyte Connect Logotip
Dropbox logotip tvrtke

5

sigurnosti

Sigurnost je posljednja kategorija, ali svakako ne najmanje bitna. Imati dobru sigurnost u oblaku ključno je iskoristiti maksimum iz EFSS pohrane, a da cyber-kriminala ne ugrožava vaše poslovne podatke. Da bi vam pomogli da zaštitite svoje podatke, usluge oblaka koriste brojne sigurnosne metode.

Šifriranje šifrira vaše datoteke tako da njihovo čitanje zahtijeva poseban ključ za dešifriranje. Idealan bi pristup bio privatna enkripcija koja vam omogućuje upravljanje vašim ključem, a zatim lozinkom. Međutim, većina EFSS usluga upravlja vašim ključem za dešifriranje. Nakon završetka šifriranja, TLS ili SSL protokoli pomoći će vam da zaštitite vaše datoteke u prometu.

Te metode ipak neće pomoći ako vi ili vaši korisnici stvorite slabe zaporke. No, dvofaktorska provjera autentičnosti će. Sprječava neovlašteni pristup tako što zahtijeva od korisnika da unese poseban kôd kada pristupa sadržaju s nepoznatog uređaja. 

Čak i s dvofaktorskom provjerom autentičnosti, trebali biste stvoriti snažnu lozinku. Stvaranje zahtjeva za prilagođenu lozinku također pomaže u tome.

Egnyte Connect

Egnyte Connect koristi AES 256-bitnu enkripciju – standardnu ​​i široko korištenu enkripciju danas – za skeniranje datoteka. Prema zadanim postavkama ne postoji privatna enkripcija, ali možete omogućiti upravljanje ključevima Egnyte ako se pretplatite na Egnyteov plan poduzeća. Ako to ne želite, drugi način je integracija s Boxcryptor, privatnim dodatkom za šifriranje.

Da bi se zaštitila vjerodajnica, Egnyte pruža dvofaktorsku provjeru autentičnosti. Osim toga, kao administrator možete odrediti duljinu i snagu lozinke. Također možete zahtijevati da korisnici nakon određenog vremena resetiraju zaporke, onemoguće prijavu nakon nekoliko neuspjelih pokušaja i više.

Ako želite omogućiti korisnicima da se prijavljuju u više aplikacija pomoću istih vjerodajnica, možete koristiti opcije pojedinačne prijave (SSO), kao što su Bitium, Okta i OneLogin.

Još jedna značajka napomena je mogućnost daljinskog brisanja podataka s oblaka s uređaja. To pomaže u smanjenju rizika od ugrožavanja vaših podataka ako netko ukrade vaš uređaj.

Egnyte čuva vaše podatke u otvrdnutim podatkovnim centrima koji koriste suvišne, nadzorne i biometrijske kontrole pristupa i mogu se oduprijeti prirodnim katastrofama, poput zemljotresa, požara i poplava. Kao dokaz tome, podatkovni centri su u skladu sa sigurnosnim standardima ISO 270001, SOC 2 i SSAE 16.

Ako mislite da to nije dovoljno i želite implementirati vlastite sigurnosne mjere, to možete napraviti izradom vlastitog hibridnog rješenja u oblaku. Tako će dio podataka biti na Egnyteovim poslužiteljima, a dio u lokalnim.

Dropbox Business

Dropbox Business također koristi AES 256-bitnu enkripciju za skeniranje datoteka te, poput Egnytea, upravlja vašim ključem za šifriranje. Ako želite samostalno upravljati, morat ćete se integrirati s Boxcryptor-om. TLS protokol zaštitit će vaše podatke prilikom prijenosa u Dropboxove podatkovne centre.

Možete zaštititi svoje vjerodajnice omogućavanjem dvofaktorske provjere autentičnosti i korištenjem značajki kontrole lozinke. Te značajke uključuju mogućnost odjave svih članova vašeg tima, zahtijevanje od njih da resetiraju zaporku i obavijesti ih kada se promijene zahtjevi za lozinkom. Također možete resetirati sve lozinke. Dropbox nudi i SSO opcije, poput Okta i OneLogin.

Kao i kod Egnytea, Dropbox vam omogućuje daljinsko brisanje uređaja. Za zaštitu podataka koji su preneseni s vaših uređaja u Dropboxove podatkovne centre, Dropbox se pridržava standarda ISO 27001 i SOC 2.

Pet okruglih misli

Iako obje usluge pružaju sigurnu sigurnost, Egnyte Connect uspijeva za malu maržu ostati ispred Dropbox Business-a. To je zahvaljujući hibridnoj mogućnosti oblaka, nešto brojnijim mogućnostima upravljanja zaporkama i izvornoj značajki upravljanja ključevima.

Okrugla: Sigurnosna točka za Egnyte Connect

Egnyte Connect Logotip
Dropbox logotip tvrtke

6

Završne misli

Ovo je bila bitna bitka jer je bila tijesna u nekoliko kategorija, a Egnyte je imao samo jednu pobjedu više nad Dropboxom, na tri pobjede u odnosu na dvije. Zbog toga je Egnyte Connect naš ukupni pobjednik. Međutim, Dropbox Business je valjan izbor ako vam trebaju izvorni alati za produktivnost i neograničena pohrana u oblaku.

Pobjednik: Egnyte Connect

Što mislite o tim uslugama? Je li Egnyte Connect bolji izbor za vas ili se naginjete ka Dropboxu? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me