Dreamhost vs Bluehost: pronalaženje najboljeg web domaćina u 2020. godini

Bluehost je jedno od najvećih imena na tržištu web hostinga, čime se briše oko 3 posto aktivnih web stranica. DreamHost, s druge strane, ima oko polovine tog udjela, unatoč tome što nudi jasniju posvećenost privatnosti korisnika i transparentnije cijene. 


Unatoč tome, opcije Bluehosta i prilagođenost korisnicima su neosporni, što ga čini atraktivnom opcijom za novozaposlene. U ovoj usporedbi DreamHost vs Bluehost koristit ćemo analitički pristup kako bismo vidjeli koji je dobavljač najbolji za vas. Iako će čitanje našeg najboljeg web hosting vodiča nagovjestiti naš zaključak, usporedba u vakuumu nije toliko jednostavna.. 

Pružatelji usluga polariziraju, dovodeći u pitanje što je važno pri odabiru web-domaćina, pa se privikajte, bit će to naporna vožnja. Iako ćemo putem dostavljati ponude, pozivamo vas da pročitate svaki odjeljak kako biste odredili najboljeg web-domaćina za vas..

Također preporučujemo da pročitate naš DreamHost pregled i Bluehost pregled da biste vidjeli kako se suprotstavljaju širem tržištu web hostinga.

Postavljanje borbe: DreamHost protiv Bluehosta

Objedinili smo kriterije po kojima obično ocjenjujemo domaćine u pet rundi. Iako u usporedbi nećemo pojedinačno obraditi odjeljke poput vrsta hostinga, oni će biti omotani u druge runde. Na taj način možemo imati ravnomjernije i uravnoteženije suočavanje. 

Tih pet krugova su značajke, cijene, jednostavna upotreba, brzina i produženje rada te sigurnost i privatnost. Runda vrijedi jednog boda, a nagradit ćemo pobjednika u svakom. Tko god davatelj osvoji krunu u tri ili više rundi, dobit će ukupnu usporedbu. 

Na početku svakog kruga pružit ćemo opće ideje o onome što tražimo, a na kraju ćemo dati svoja razmišljanja o tome kako se njih dvoje uspoređuju. Svaki krug će također imati odjeljak koji objašnjava naše iskustvo s davateljem u tom kriteriju tijekom našeg pregleda.

1

Značajke

“Značajke” je dalekosežan odjeljak. Sve, od sigurnosnih značajki do poboljšanja kvalitete života do poslužiteljskog softvera, može se smatrati “značajkama”. U ovom krugu, naš fokus nije samo identificiranje značajki koje su uključene, već koliko su važne za vaš hosting paket.

DreamHost

Kao što smo spomenuli u našoj recenziji, DreamHost ima mnogo mogućnosti. Te značajke, međutim, možda u početku nisu vidljive. Većina popisa vrti se poboljšanju usluge, uključujući potpuno SSD / SSL, besplatni SSL / TLS certifikat i privatnost besplatne domene. Razgovarat ćemo više o posljednja dva u pronađenoj petici. 

Prelazeći na neke očitije značajke, svi korisnici dobijaju graditelj Remixer web mjesta, i iako je to korisno, on neće praviti naš popis najboljih proizvođača web stranica. Kao i Squarespace, ima sjajne teme, ali za razliku od, recimo, Wixa, njegove integracije pate (pročitajte našu recenziju Squarespace i Wix pregled). 

DreamHost-pregled-remikser

Zbog toga bi moglo biti dobra opcija da se obratite sa stručnjakom za izradu web stranica ako je to put koji želite krenuti s vaše web stranice. To je reklo, ako više volite graditi svoje web mjesto s alatom za izradu web stranica i na kraju preći na WordPress, Remixer vas je pokrivao. Možete izvesti web lokaciju Remixer u WordPress, a predloške će se prevesti. 

U tom je kontekstu Remixer moćan i još impresivniji s obzirom na niz DreamPost-ovih WordPress značajki. Planovi DreamPressa, koji su učinili našu listu najboljih web hostinga za WordPress, uključuju pristup plaćenoj verziji Jetpacka, namjenskim resursima i sigurnosnim kopijama na zahtjev. 

Ti su planovi ono što izdvaja DreamHost jer nude slične nivoe performansi kao Kinsta, ali za manje novca (pročitajte našu recenziju Kinsta). Vrijednost je ogromna, posebno u usporedbi s precijenjenim WordPress domaćinima, kao što je Pagely (pročitajte Pagely pregled).

Bluehost

Bluehost je u vlasništvu Endurance International Group, a iako to obično ima loše značajke – pročitajte naš primjer JustHost kritike – Bluehost je prepun njih. Za razliku od DreamHosta, značajke Bluehosta nisu dostupne u svim planovima, što postavlja višu traku za ulazak. 

Na primjer, CodeGuard Basic koji pruža sigurnosne kopije za vaše web mjesto i privatnost domene ne vide se na najjeftinijim dijeljenim planovima. U skladu s tim, oni su i dalje uvedeni u skuplji plan zajedničkih planova, što je lijepo vidjeti. Svi korisnici dobivaju SSL / TLS certifikat i svakodnevno sigurnosno kopiranje kojim upravlja Bluehost. 

Postoji i graditelj web mjesta, ali to nije vlasnički dizajn poput Remixera. Umjesto toga, Bluehost pruža besplatnu verziju Weeblya s vašim planom. Weebly nudi intuitivno sučelje, duboku integraciju s drugim platformama i brzi dizajn.

glasno urednik

Osim toga, možete koristiti svoju domenu s Weeblyom. Iako je usluga još uvijek ograničena, možete vidjeti da povezivanje vaše domene s Weeblyom obično košta oko 5 USD mjesečno u našem Weebly pregledu. Postoji nekoliko ograničenja u pogledu medija i broja stranica koje možete koristiti, ali ponuda je u cjelini solidna. 

Što se tiče WordPress-a, Bluehost zrcali DreamHost, ali po nižoj cijeni. Sučelje koje ćemo istražiti u trećem kolu izrađeno je za WordPress, omogućavajući vam pristup temama, dodacima i još mnogo toga, bez prijave. Osim toga, nudi se i WordPress inscenacija. 

Prve okrugle misli

Prvi krug je težak, jer oba pružatelja usluga pretražuju značajke. To bi lako moglo biti povezanost, s obzirom da DreamHost nudi privatnost domene, dok Bluehost nudi modernijeg izrađivača web stranica. Naš je cilj, međutim, proglasiti pobjednika, stoga ćemo podijeliti dlake. 

Privatnost besplatne domene tvrtke DreamHost imat će svoje vrijeme u središtu pažnje, ali jedno od njih nije. Zbog toga graditelj web stranica bogatih značajkama Bluehosta omogućava mu da zauzme bod u ovom krugu.

Runda: Ima točku za Bluehost

2

cijena

Cijene se čine jednostavnim i u većini slučajeva jesu. To je rečeno, web hosting je neobičan. Iako možemo uzeti brojeve i reći da je jedan pružatelj usluga jeftiniji od drugog, višegodišnji popusti, obmanjujuće cijene i platni zidovi čine cijene složenijom nego što bi trebala biti.. 

Na primjer, Arvixe izgleda jeftino, ali kao što možete vidjeti u našem pregledu Arvixe-a, mjesečna stopa je skuplja od oglašavane ako se odlučite za manje od višegodišnjeg plana. S druge strane, Hostinger nudi višegodišnje popuste, ali popusti su toliko strmi da mogu trajati manje na duže vrijeme (pročitajte našu Hostinger recenziju).

DreamHost

DreamHost se ističe u cijenama, ne samo zato što je jeftin, već i zato što je proziran. Postoje promotivne cijene, kao što je slučaj s gotovo svim pružateljima usluga, ali DreamHost, od stranice proizvoda do kupnje, to jasno govori. Ako je jeftino web hosting ono što tražite, DreamHost vam može ugoditi. 

Razgovarajmo najprije o transparentnosti. DreamHost prikazuje stvarnu cijenu koju ćete platiti na njegovoj stranici s proizvodom, tako da možete vidjeti mjesečne ili godišnje stope. Mjesečna stopa je veća, kako se očekuje, ali godišnja stopa se odnosi na jednogodišnje i trogodišnje razdoblje. Ono što je važno je da vidite cijenu koju ćete platiti prije nego što izvršite odjavu. 

To je problem s bezbroj mrežnih domaćina – pročitajte našu recenziju HostPapa za samo jedan primjer – koji DreamHost nema. Osim toga, DreamHost je jeftiniji od konkurencije. Iako njegove mjesečne stope ne idu tako brzo kao 1&1 IONOS-a, uštedjet ćete u prosjeku 2-5 USD (pročitajte naših 1&1 IONOS recenzija). 

To je zato što DreamHost oglašava istu stopu kao i ostali davatelji usluga, ali to vas ne prisiljava na tri ili više godina da to ostvarite. Na primjer, iPage je jeftiniji ako samo usporedite stranice proizvoda. Kao što možete vidjeti u našoj recenziji iPage, oglašeni iznos dobivate samo ako kupite tri godine unaprijed hostinga. 

Osim toga, DreamHost podržava vaš plan za 97 dana. Za razliku od većine domaćina koji nude samo mjesec dana da isprobaju uslugu, DreamHost vam daje više od tri mjeseca da se predomislite. Važno je napomenuti da se ovaj prozor povrata odnosi i na mjesečne planove, tako da ako kupite mjesečni plan i predomislite se dva mjeseca, još uvijek možete vratiti svoj novac.

Bluehost

Bluehost nema strašne cijene, ali nećete znati što plaćate dok ne dođe vrijeme za odjavu. Cijene su standardne u svim dijelovima – dijeljeni planovi su oko 4 USD mjesečno, a upravljani WordPress planovi bliži su 20 USD mjesečno, a namjenski planovi počinju od 80 USD mjesečno. Ono što nije jasno, jest da ćete morati kupiti više godina da biste ih primili. 

To kaže, na stranici proizvoda jasno je da plaćate promocijsku cijenu. Na primjer, najjeftiniji satovi s zajedničkim planovima koštaju od 4 USD mjesečno, ali Bluehost pokazuje da će to koštati 8 dolara nakon obnove. Ta se cijena primjenjuje jedino ako kupujete unaprijed tri godine hostinga. 

Cijena raste kako spuštate trajanje. Iako je uobičajena praksa – primjer pročitajte našu recenziju Hosting24 – Bluehost nudi samo jednu, dvije ili tri godine hostinga na svojim zajedničkim planovima. Pored toga, nekoliko opcija koje su unaprijed odabrane na odlasku omogućuju još veću cijenu. 

Dosadno je što Bluehost nudi VPS i namjenske planove od mjesec dana, tri mjeseca i šest mjeseci. Kao da Bluehost kaže da zajednička pretplata nije vrijedna vremena ako traje samo mjesec dana, kažnjavajući one koji traže jeftin paket za hosting. 

Bluehost ne pokriva vaš plan sve dok to čini i DreamHost. Dovoljno vam je 30 dana da se predomislite. Iako je standard za većinu mrežnih domaćina, pretpostavljamo da bi jedan od Bluehostovih kalibra ponudio dulji. InMotion hosting, na primjer, nudi tri mjeseca, a A2 hosting omogućuje vam povratak novca u bilo kojem trenutku (pročitajte našu recenziju InMotion Hosting i recenziju A2 hostinga). 

Dva okrugla razmišljanja

Za razliku od prvog kruga, ovaj je jasan. DreamHost nije samo jeftiniji, već je i proziran. Osim toga, nudi izdašno jamstvo povrata novca. S druge strane, Bluehost izgleda više zainteresiran za odlazak na stranicu za naplatu i nada se da ćete se obvezati. 

Runda: Cijena za DreamHost

3

Jednostavnost korištenja

Web hostingom može biti teško upravljati, pogotovo ako ste početnik. Zbog toga je važno da web domaćin olakšava prijelaz u složeni svijet. Čak i ako ste korisnik struje, nema smisla tražiti značajku kojoj bi trebalo biti lako pristupiti. 

Nažalost, jednostavnost korištenja šteti mnogim dobrim pružateljima usluga. SiteGround, na primjer, nudi izvrsnu uslugu, ali je upravljačkoj ploči ozbiljno potrebno podizati lice (pročitajte našu recenziju SiteGround). U ovom ćemo krugu usporediti koliko je lako kretati se putem Checkout-a s DreamHost-om i Bluehostom, kao i koliko je jednostavno upravljati svojom web stranicom.

DreamHost

Dok smo u prethodnom krugu razgovarali o cijenama, važno je i jednostavno korištenje. Kao što je već spomenuto, DreamHost vam olakšava saznanje cijene koju plaćate, što pomaže u glatkom postupku odjave. Nakon odabira plana, poslaćete putem intuitivnog procesa trodijelnog odvikavanja koji se ne vuče poput Namecheap-a (pročitajte našu recenziju Namecheap-a). 

Nakon dovršetka postupka, možete postaviti lozinku, eliminirajući potrebu za prosijavanjem e-poruka kako biste pronašli vjerodajnice za prijavu. Ipak nismo uspjeli ući u domenu prilikom odjave. Umjesto toga, DreamHost je postavio WordPress na privremeni poddomena i morali smo postaviti vlastitu domenu nakon dovršetka odjave. 

Napokon, sletjet ćete na upravljačku ploču, koja izgleda drugačije od većine web hostinga. DreamHost ne koristi cPanel. Odlučuje koristiti vlasnički dizajn umjesto njega. Za razliku od LunarPages-a, dizajn DreamHosta funkcionira (pročitajte našu LunarPages recenziju). Lako je pronaći ono što tražite pomoću izbornika s lijeve strane olakšavajući često neodoljivu prirodu cPanela.

DreamHost-pregled-upravljačke ploče

Unatoč tome, postoje problemi. Kao i Midphase, DreamHost u lijevi izbornik stavlja više opcija nego što vam je potrebno, od kojih mnoge služe kao reklame (pročitajte našu Midphase recenziju). Na primjer, postoji opcija “DreamPress”, čak i ako niste pretplaćeni na DreamPress, a naslov tamo prikazat će oglas za nadogradnju.

To je, međutim, mali problem, a teško je poreći upotrebljivost tvrtke DreamHost na drugi način. Nije teško kretati se, a bilo kakvi problemi s upravljačkom pločom više su nego što je nadoknađen bešavnim postupkom odjave.

Bluehost

Bluehost je suprotnost DreamHostu. Muči se kad je u pitanju odjava, ali upravljačka ploča je jedno od najboljih što smo vidjeli. Međutim, uravnoteženje tih stvari može biti trivijalno jer ćete potrošiti mnogo više vremena na upravljačkoj ploči nego što ćete kupiti pretplatu. 

To je rečeno, naišli smo na užasne bube tijekom odlaska. Pored varljivih cijena i unaprijed odabranih dodataka, Bluehost ne bi prihvatio našu lozinku. Nakon kupnje plana poslali ste se na zaslon za potvrdu narudžbe na kojem se traži da postavite zaporku. 

Dobro smo svjesni rizika cyber kriminala, pa smo stvorili lozinku s jednim od naših najboljih upravitelja lozinki, LastPass (pročitajte našu LastPass recenziju). Bluehost ipak ne bi prihvatio lozinku. Bez obzira koliko lozinki smo stvorili, one neće raditi. To je reklo, jednom kada smo unijeli lozinku, to je i neugodno. 

Tijekom odjavljivanja bilo je nekoliko drugih problema, uključujući šifru stalne pogreške koja kaže da je naša kreditna kartica odbijena. Taj kôd pogreške nije objasnjen, jednostavno prikazan, što je dovelo do velike zbrke tijekom prijave. 

Šteta s obzirom na to koliko je izvrsna Bluehostova upravljačka ploča. Dobro se integrira s WordPressom, omogućujući vam upravljanje temama, dodacima i više bez pomicanja s upravljačke ploče. Također mu ne nedostaje snage, pružajući vam cPanel iskustvo ako vam zatreba. U stvari, Bluehost je napravio naš najbolji web hosting sa cPanel listom.

BlueHost-pregled-upravljačke ploče

Rečeno je, imati gnjavaže, toliko da to možda i ne vrijedi. Bluehost ima lijepo lice iznutra, ali borba kroz bitku da se to vidi je neugodno.

Tri okrugle misli

Kao i prvi krug, i ovaj je težak, ali iz različitih razloga. Bluehost ima superiornu upravljačku ploču, ali postupak naplate nije nas želio koristiti. DreamHost nema toliko izgled, ali upravljačka ploča je i dalje jednako funkcionalna. Imajte na umu činjenicu da DreamHost ima lagan postupak odjave, a pobjednik je jasan. 

U skladu s tim, možda ćete lakše provoditi vrijeme s Bluehostom, pa procijenite našu procjenu po vlastitom nahođenju.

Runda: Točka jednostavnosti upotrebe za DreamHost

4

Brzina i Uptime

Brzina je ono što čini ili prekida web host. Prije smo to vidjeli mnogo puta Web domaćin nudi solidne cijene, jednostavno korištenje sučelja i obilje mogućnosti, samo da se raspadnu kad je u pitanju testiranje brzine (pročitajte naš pregled GreenGeeks-a za primjer). 

Brzinu testiramo kupnjom najjeftinijeg zajedničkog plana i instaliranjem prazne kopije WordPress-a. Web stranica je tada provedena kroz Pingdom test brzine i učitavanje utjecaja da biste vidjeli koliko je uspješan.

DreamHost

DreamHost se pokazao dobro na našem testiranju, ali vidjeli smo i brže web-domaćine. Pingdom test brzine dao mu je ocjenu 90 od 100, što iako nije loše, nije najbolje. Istražujući naše rezultate, možemo vidjeti većinu vremena izgubljenog na metriku “čekaj”, koji mjeri koliko dugo preglednik čeka na primanje podataka.

DreamHost recenzija brzine test

Ono što sugerira je da nema nedostatka keširanja. Keširanje i komprimiranje podataka može dovesti do malih datoteka na kraćim udaljenostima i eliminirati potrebu za pronalaženjem podataka u bazi podataka. Ako je provedeno više mjera predmemoriranja, vidjet ćete veći rezultat Pingdom Speed ​​Test. 

Učinak opterećenja ipak je bio čvrst. Poslužili smo 50 korisnika na poslužitelj u roku od pet minuta, i svaki je to napravio bez problema. Došlo je do nedosljednosti među korisnicima, što je i za očekivati ​​na jeftinom zajedničkom hostingu, ali drago nam je da na putu nije bilo pogrešaka.

DreamHost-pregled-load-utjecaj

Ima i jamstvo za produženje rada i bolje je od onog što nudi većina web hosting usluga. Za vaše web stranice, baze podataka, e-poštu, FTP, SSH i web-poštu zajamčeno je 100 posto produženja. Ako nešto izađe, DreamHost će vam dodijeliti kredit za jedan dan hostinga za svakih sat vremena kada je usluga nestala. Uprkos tome, krediti su ograničeni na 10 posto troškova vašeg sljedećeg razdoblja hostinga.

Bluehost

Bluehost je imao bolji uspjeh od DreamHosta, vjerojatno zato što su mnogi prijedlozi koje dajemo u našem rješenju za poboljšanje vodiča za učitavanje web stranica. Pingdom Speed ​​Test vratio je ocjenu94 od 100, samo sugerirajući da dalje predmemoriramo predmete, što se može postići besplatnim WordPress dodatkom, poput W3 Total Cache. 

BlueHost recenzija brzine test

Pojedinosti potkrepljuju. Bluehost ima duže od prosječnog vremena čekanja, ali ipak je kraći od DreamHost-ovog, što bi se moglo riješiti dodatnim predmemoriranjem. Uprkos tome, izvedba Bluehosta na najskupljem zajedničkom planu je solidna, a vi biste bili u redu bez dodatnog predmemoriranja. 

Tada je Load Impact ispričao drugačiju priču. Naš je test bio isti, 50 korisnika tijekom pet minuta, ali rezultati su bili mnogo lošiji. Bluehost je imao veći broj HTTP pogrešaka od prosjeka, što sugerira da ima previše korisnika i nema dovoljno resursa da ih prilagodi. Zapravo je postojalo dugo razdoblje tijekom kojeg web stranica nije reagirala. 

BlueHost-pregled-load-utjecaj

Osim toga, ne postoji jamstvo produženja vremena. Bluehost navodi “složenost i prirodu zajedničkog web hosting okruženja” kao razlog da ga ne ponudi, što je smiješno. Ako to mogu drugi domaćini, može to učiniti i Bluehost.

Četvrte četvrte misli

Ispitivanje brzine u jednom točku pogoduje Bluehostu, ali ne ogromnim količinama. Iako brže, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste DreamHost dostigli tu razinu. Ono što je najvažnije je da nam je DreamHost dao internetsku stranicu koja funkcionira, a Bluehost nije. 

Pri čak i najskromnijim opterećenjima, Bluehost se slomio, dok je DreamHost bio elastičan. U kombinaciji s činjenicom da DreamHost nudi garanciju za produženje rada, pobjednik ovog kruga je jasan.

Runda: Točka brzine i vremena za DreamHost

5

Sigurnost i privatnost

Sigurnost web stranice očito je važna, ali privatnost web stranica možda nije toliko prividna. DreamHost se uključuje u zaštitu privatnosti web stranica, dovodeći u pitanje koje podatke web domaćin prikuplja i kako ih usluga koristi za ili protiv vas. 

Bluehost je robna marka EIG i od ranije smo vidjeli iste rutine pjesama i plesa. Privatnost je užasna, što ne izgleda dobro u usporedbi s DreamHost-om koji je jasno o privatnosti. Ipak, Bluehostove sigurnosne značajke su zvučne, tako da još uvijek imamo bitku na rukama.  

DreamHost

DreamHost ima sve sigurnosne mjere koje volimo vidjeti. Vaš plan dolazi s besplatnim SSL / TLS certifikatom, dnevnim sigurnosnim kopijama i zaštitom na strani poslužitelja. Ta zaštita uključuje ModSecurity, koji je vatrozid web aplikacije, i DreamShield, koji je plaćeni servis uklanjanja zlonamjernog softvera..

Ono što na SanhHostu najviše impresionira je njegova privatnost. U svojoj smo recenziji dali savršenu ocjenu i lako je vidjeti zašto. Svaka domena registrirana na DreamHost-u uključuje besplatnu privatnost domene koja zamjenjuje podatke pomoću kojih ste domenu registrirali podacima registrara. 

I politika privatnosti je solidna, jer DreamHost prikuplja određenu količinu informacija, ali ne dijeli je s marketinškim partnerima. To je rečeno, to nije samo dokument za DreamHost. Godine 2017. američko Ministarstvo pravosuđa kontaktiralo je DreamHost u vezi s web stranicom koja se nalazi na njegovim poslužiteljima pod nazivom disruptj20.org.

DOJ nije tražio samo podatke o vlasniku, već i oko 1,3 milijuna ili otprilike IP adresa koje su posjetile web stranicu. Umjesto da se preda, DreamHost se borio protiv DOJ-a sve do Vrhovnog suda u Washingtonu, na kraju dobivajući velik dio opozvanih podataka. 

Bluehost

Nažalost, ovaj je krug započeo na visokoj nozi, ali završit će na niskom. Bluehost, ili bolje rečeno EIG, ima jezive prakse privatnosti, koristeći osobne podatke koje registrirate kao sredstvo za prihod. Bluehost je bolji od nekih svojih EIG braće i sestara, poput Site5, ali još uvijek nije sjajan (pročitajte našu recenziju Site5). 

U tom smislu sigurnosna obilježja su solidna. Dobivate SSL / TLS certifikat, dnevno sigurnosno kopiranje, pa čak i osnovnu verziju SiteLocka, koji će skenirati vašu web stranicu zbog zlonamjernog softvera. Što se tiče zaštite poslužitelja, sumnjamo da Bluehost koristi ModSecurity i BitNinja jer su ti alati industrijski standardni, ali podrška podrške s kojom smo razgovarali nije bila u mogućnosti da to potvrdi.

Unatoč značajnom popisu sigurnosnih značajki Bluehosta, privatnost i dalje ostaje glavna briga. Počevši od privatnosti domene, postoji nekoliko planova koji se dobijaju besplatno, uključujući gornja dva nivoa zajedničkog hostinga i sve WP Pro planove. Svi ostali, nažalost, morat će platiti naknadu od deset dolara ili slično. 

Međutim, politika privatnosti je užasna. EIG koristi ista pravila o privatnosti za sve svoje marke, a ako ste pročitali naš pregled HostGator, znajte da je to loše. EIG daje pravo na razmjenu i prodaju vaših podataka s tvrtkama kao što su Facebook, Google, Verizon, WP Beginner i još mnogo toga. 

Pet okruglih misli

Na pomalo antiklimaktičnu notu, pobjednik ovog kruga je jasan. Bluehost ima grozne prakse privatnosti dok DreamHost ima neke od najboljih. Sigurnost je uglavnom ujednačena, ali nismo uspjeli potvrditi da Bluehost nudi istu sigurnost na strani poslužitelja kao DreamHost. 

Kolo: Sigurnosna i privatna točka za DreamHost

6

Završne misli

S četiri pobjede u krugu, naš ukupni pobjednik je DreamHost. Neke runde, poput posljednje, bile su jasna odluka, ali druge su bile nijansiranije. Od EIG brendova Bluehost je najbolji, tako da ne biste ga trebali ni popustiti. 

Pobjednik: DreamHost

Iako je DreamHost među najboljim opcijama, to nije jedina opcija. Mislimo da biste trebali razmisliti o Bluehostu, ali možda bi vam bilo bolje s planom na SiteGroundu ili Hostingeru.

Slažete li se da DreamHost treba pobijediti? Koliku vrijednost stavljate u privatnost web hostinga? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map