CrashPlan vs Mozy: Velika borba u maloj areni

Ovdje na Cloudwards.net, volimo vam olakšati navigaciju na tržištu oblaka za pohranu. Budući da mnoge mrežne sigurnosne kopije mogu sigurnosno kopirati vaše podatke, može biti teško odabrati onaj koji je najbolji za vas, posebno ako se ne možete odlučiti između dvije usluge. U ovom ćemo članku usporediti CrashPlan i Mozy kako bismo vam olakšali odabir.


Testirat ćemo CrashPlan za malo gospodarstvo jer je tvrtka ugasila potrošačko krilo. Pročitajte naš najbolji CrashPlan alternativni komad za više o tome. Da stvari budu poštene, testirat ćemo i MozyPro, kompanijinu uslugu usmjerenu na poslovanje.

Ako želite drugo rješenje, potražite popis najboljih sigurnosnih kopija na mreži kako biste saznali koja se usluga nalazi na vrhu. Nijedna od usluga u ovoj usporedbi ipak nije na njemu, pa je u zraku tko će izaći na vrh. Ako želite znati više o natjecateljima ovdje, pročitajte naš CrashPlan pregled i MozyPro pregled.

Ako ste zbunjeni zbog razlike u pohrani u oblaku i sigurnosnoj kopiji u oblaku, pročitajte naše objašnjenje.

Upotrijebljeno je korištenje sigurnosne kopije u oblaku jer vam to može pomoći da spremite svoje podatke kada se tvrdi disk na kraju sruši. Možete upotrijebiti softver za oporavak podataka da biste pokušali vratiti svoje podatke, ali to nije siguran način vatre. Ne možete se pouzdati ni u SSD uređaje, jer imaju više pogrešaka u podacima, čak i ako je stopa otkaza manja od 1 posto.

Tijekom sljedećih pet rundi vidjet ćemo kako se usluge međusobno uspoređuju kako bismo vam pomogli u odlučivanju. Na kraju svakog ćemo proglasiti pobjednika. Zatim ćemo, nakon zvona, napraviti rekapitula i imenovati ukupnog pobjednika.

1

Vrijednost

Dobra vrijednost određuje se koliko planovi pretplate nude za taj novac. Što više planova usluga ima, to će vam biti bolje mogućnosti. Odlično je ako i davatelj nudi besplatan plan ili probno razdoblje, tako da možete testirati uslugu. Ako tražite besplatne planove, pročitajte naš najbolji besplatni internetski rezervni dio.

Oni kojima je potrebna neograničena rezerva, ali žele drugačije rješenje od CrashPlan for Small Business, trebali bi se obratiti našem najboljem neograničenom popisu sigurnosnih kopija na mreži..

CrashPlan za mala poduzeća daje vam neograničenu sigurnosnu kopiju za jedno računalo za 10 dolara mjesečno. To nije najbolja vrijednost, ali ni najgora. Budući da je mjesečna pretplata, možete je otkazati u bilo kojem trenutku, što je neobično za sigurnosnu kopiju u oblaku. Prije nego što ga kupite, možete koristiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje kako biste vidjeli djeluje li na vas.

MozyProovi planovi osiguravaju sigurnosne kopije prostora koje možete dijeliti između neograničenih računala i poslužitelja. Možete plaćati na mjesečnoj, godišnjoj ili dvogodišnjoj osnovi. Planovi počinju od 10 GB i kreću se do 4TB, ali Mozy na svojim web stranicama navodi samo cijene do 250 GB.

Ako vam je potrebno više od toga, morate zatražiti cijene. Postoje i planovi bez poslužitelja koji su jeftiniji od njihovih kolega.

Sjajno je što MozyPro ima toliko mnogo planova, ali problem je što počinje s 10 GB. To nije dovoljno za sigurnosno kopiranje računala ili poslužitelja. Ako imate nekoliko poslužitelja, 4TB možda i nije dovoljan. Najveće je pitanje, međutim, koliko je skupo. MozyPro naplaćuje vrtoglavih 850 dolara godišnje za 250 GB sigurnosnih kopija. Ostale usluge pružaju mnogo bolju vrijednost.

CrashPlan for Small Business nudi neograničen prostor za pohranu i ne naplaćuje toliko kao MozyPro, tako da je očito tko pobjeđuje ovdje.

Runda: Vrijednost bodova za Crashplan Pro

Crashplan Pro Logo
MozyPro Logo

2

sigurnosti

Internet je pun opasnosti, pa je dobra sigurnost nužna. Hakeri neće oklijevati ciljati vaše podatke napadima ransomwarea ili napada čovjeka u sredini. Možda će pokušati ukrasti i vaše vjerodajnice za prijavu.

TLS protokol sprečava da se napadi čovjek-u-sredini uspije, dok šifriranje osigurava vaše podatke u tranzitu i u mirovanju. Privatno, krajnje šifriranje sprečava čitanje datoteka osim bilo koga osim vas.

Važna je i dvofaktorska provjera autentičnosti jer pomaže u sprječavanju pristupa vašem računu ako netko ukrade vašu lozinku. Ipak bi za početak trebali biti sigurni da imate jaku lozinku.

crashplan-vs-Mozy-crashplan sigurnosti

CrashPlan for Small Business kriptira datoteke na vašem računalu pomoću AES 256-bitne enkripcije. 128-bitni AES ih štiti tijekom prijenosa. Usluga će zadržati vaš ključ za šifriranje, ali možete omogućiti privatnu enkripciju ako želite. Ako to omogućite, CrashPlan neće moći dohvatiti vašu zaporku, pa je nemojte izgubiti.

Bilo kako bilo, provjerite imate li jaku lozinku jer CrashPlan for Small Business ne nudi dvofaktornu provjeru autentičnosti. Sigurnost podatkovnog centra ipak je na razini. Služba održava 24/7 nadzor i druge mjere za sprečavanje provale. Centri mogu odoljeti nestancima struje, prirodnim katastrofama i požarima.

crashplan-vs-Mozy-Mozy sigurnosti

MozyPro ima snažne sigurnosne značajke. Poziva revizije treće strane kako bi se osiguralo da njegovi podatkovni centri ispunjavaju zadatak zaštite vaših podataka. Objekti mogu izdržati prirodne katastrofe, virusne napade i druge događaje koji mogu ugroziti vaše podatke. Sigurnosno osoblje nalazi se na licu mjesta 24/7, a podatkovni centri zaštićeni su TV kamerama zatvorenog kruga, vratima i pristupom elektroničkom ključu.

Vaše su datoteke šifrirane na MozyPro poslužiteljima. Zapravo su šifrirani prije nego što napuste vaše računalo i zaštićeni u tranzitu TLS vezom. MozyPro zadano drži vaš ključ i koristi 448-bitnu enkripciju Blowfish. Možete se odlučiti za privatnu enkripciju, koja algoritam šifriranja prebacuje na AES 256-bitnu.

Kao i CrashPlan za mala poduzeća, MozyPro ne nudi privatno šifriranje.

Obje usluge pružaju dovoljnu sigurnost, ali CrashPlan for Small Business osvaja jer koristi AES 256-bitnu zadanu postavku.

Runda: Sigurnosna točka za Crashplan Pro

Crashplan Pro Logo
MozyPro Logo

3

Ubrzati

Početna izrada sigurnosnih kopija može dugo potrajati. Koliko će vremena trajati ovisit će o vašem davatelju internetskih usluga i koliko ste blizu poslužitelju. Vaša će veza biti bolja što ste bliže.

Usluge su bolje ako vam omogućuju podešavanje postavki prijenosa, brzinu gasa i korištenje algoritma za prijenos na razini bloka kao pomoć nakon početnog sigurnosnog kopiranja.

CrashPlan for Small Business nije među najbržim servisima koje smo testirali. Za učitavanje datoteke od 1 GB trebalo je više od tri sata. Teoretski bi rezultati trebali biti bliži sedam minuta s obzirom na našu propusnost. Istina, postupci kompresije, deduplikacije i enkripcije trebali bi zakomplicirati stvar, ali ne toliko da bi to trajalo tri sata.

Neke njegove procese možete onemogućiti tijekom izrade sigurnosne kopije datoteka, ali to ne preporučujemo. Ako su resursi vašeg sustava mali, možete omogućiti isključivanje i postaviti klijenta da ukloni ograničenje nakon što nemate. Blokiranje na razini bloka ipak će ubrzati sigurnosne kopije.

MozyPro je bio mnogo brži pri početnim prijenosima. Naši testovi pokazali su da treba oko sat vremena da sigurnosnu kopiju komprimirane mape od 1 GB prenesete u oblak. Proveli smo svoje testove iz Bangkoka preko WiFi veze sa 55 megabita po sekundi i brzinom prijenosa od 22 Mbps. Problem može biti što MozyPro ne komprimira podatke.

Mozyjev sat vremena za gigabajt podataka sjajan je u usporedbi s trojicom CrashPlan for Small Business, ali ne toliko u usporedbi s ostatkom mrežnog sigurnosnog kopiranja. Ako vam je potrebna usluga koja je brza pri početnim prijenosima, pogledajte tablicu za brzi test u našem pregledu Acronis True Image.

Budući da je MozyPro mnogo brži, pobjeđuje u ovom krugu.

Okruglo: Točka brzine za MozyPro

Crashplan Pro Logo
MozyPro Logo

4

Jednostavnost korištenja

Trebalo bi jednostavno postaviti početne sigurnosne kopije, izvršiti naknadne i obnoviti svoje podatke. Na taj način možete se usredotočiti na svoj stvarni rad, umjesto na sigurnosno kopiranje podataka. Da bi se to osiguralo, desktop klijent treba raditi na mnogim operativnim sustavima, a njegovo sučelje, zajedno s web-klijentom i mobilnom aplikacijom, trebalo bi biti atraktivno i intuitivno za korištenje.

crashplan-vs-Mozy-crashplan desktop

CrashPlan za desktop klijente za male tvrtke jednostavno je instalirati i traje samo nekoliko minuta. Nije ga teško koristiti, ali rad sigurnosne kopije mogao bi biti jednostavniji. Ne izrađuje sigurnosnu kopiju na temelju vrste datoteke pa morate ručno označiti datoteke i mape za sigurnosne kopije. Klijent je atraktivan, intuitivan i jednostavan za navigaciju.

crashplan-vs-Mozy-crashplan-web

Dobro je nadopunjeno web sučeljem koje vam omogućuje provjeru korisničkih statistika i nadzor obnavljanja datoteka s nadzorne ploče. Pregledi prikazuju korisnike, uređaje i pružaju vam mogućnost izrade izvještaja.

Mobilna aplikacija koristila vam je pristup vašim datotekama s bilo kojeg mjesta, ali CrashPlan ju je ukinuo.

MozyPro zahtijeva više posla prije nego što počnete sigurnosno kopirati svoje podatke. Kada to postavite, bit će značajke koje olakšavaju napredak.

Preuzeti desktop klijenta jednostavno je, a instalacija ne traje dugo. Ne morate puno raditi za postavljanje sigurnosne kopije jer MozyPro skenira vaš datotečni sustav i odabire najčešće vrste datoteka za sigurnosnu kopiju. Nema najučinkovitije sučelje koje smo vidjeli, ali čarobnjak pomaže da posao bude obavljen. Djeluje na Windows, macOS i Linux.

Web sučelje ima administrativnu konzolu s praktičnim značajkama koje olakšavaju upravljanje administriranjem računa. Možete pretraživati ​​veze s vašim računom prema korisniku ili uređaju i vidjeti koliko je sigurnosnih kopija podataka i kada je izvršena zadnja sigurnosna kopija. Odjeljak “Grafovi i izvještaji” prikazuje povijest sigurnosnih kopija i zdravlje te vam omogućuje postavljanje upozorenja putem e-pošte.

Aplikacija za pametne telefone MozyPro ne može sigurnosno kopirati vaše podatke, ali omogućuje vam pristup. Dostupna je za Android i iOS.

MozyPro ima aplikaciju za pametne telefone koja vam pomaže pristupiti sigurnosnoj kopiji, ali sve u svemu, postavljanje je mnogo teže nego CrashPlan for Small Business koji ima atraktivniji i intuitivniji klijent za desktop.

Kolo: Jednostavnost upotrebe za Crashplan Pro

Crashplan Pro Logo
MozyPro Logo

5

Presuda

MozyPro donosi pobjedu u odjelu za brzinu, ali ne mnogo drugo, čineći CrashPlan for Small Business našim ukupnim pobjednikom. To ipak nije lako osvojilo, jer je razina sigurnosne kategorije bila mala. Njegova je jednostavnost korištenja bolja i daje veću vrijednost jer je mnogo jeftinija od MozyPro-a i nudi neograničen rezervni prostor za 10 USD.

Pobjednik: Crashplan

MozyPro je ipak mnogo brži. Za učitavanje mape od 1 GB potrebno je samo sat vremena. Korisnici koji zahtijevaju velike brzine trebali bi razmisliti o tome da ga isprobaju.

Što mislite o ovoj usporedbi? Je li CrashPlan za mala poduzeća bolji izbor za vas ili pronalazite li otkupne kvalitete u MozyPro-u? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map