CrashPlan vs Acronis Backup: Dva poslovna pružatelja usluga su se borila protiv toga 2020. godine

Možda nije lako odabrati uslugu iz naše najbolje sigurnosne kopije na mreži za odabir malih poduzeća. Zato ćemo ubaciti Acronis protiv CrashPlana – koji se na tom popisu nalaze kao prvo mjesto i četiri – i vidjeti koji će biti na vrhu. Na taj će način biti lakše odlučiti koja je usluga bolja za vaše poslovanje. 

CrashPlan je nekad podržavao privatne korisnike, ali sad to radi samo s tvrtkama. Odličan je izbor jer pruža neograničenu izradu sigurnosnih kopija, veliku vrijednost, privatno šifriranje i jednu od najboljih mogućnosti verzije koju smo vidjeli.

S druge strane, Acronis Backup je vrhunski softver koji je jedna od najbogatijih funkcija na tržištu. Povrh svega, nudi funkcionalnu oblačnu konzolu, snažnu sigurnost, brzu brzinu i stalnu podršku.

Ako vam se ne čini poput vaše šalice čaja, pročitajte naše mrežne recenzije o poslovanju kako biste pronašli alternative. Time ste rekli da, ako želite znati više o ovim konkurentima, pročitajte našu recenziju CrashPlan-a i Acronis Backup pregled. Ako ovo čitate, ali tražite sigurnosnu kopiju za dom, pročitajte naš najbolji pregled sigurnosnih kopija za internetske usluge.

Inače ste na pravom mjestu. Pametno je ulagati u zaštitu vaših poslovnih računala jer vam se tvrdi disk može srušiti, netko bi vam mogao ukrasti prijenosno računalo ili bi prirodno ponašanje moglo izgubiti podatke. 

Možete koristiti besplatni softver za oporavak podataka da biste pokušali vratiti datoteke, ali nema garancije da će uspjeti. SSD uređaji neće spasiti ni vašu kožu, jer imaju više pogrešaka u podacima nego pogoni tvrdog diska, iako je stopa njihovog otkaza manja od jedan posto.

Postavljanje bitke: Acronis protiv CrashPlan

Usporedit ćemo ove usluge u pet rundi, a na kraju svakog, imenovat ćemo pobjednika. Tada ćemo napraviti zaključak na zaključku i proglasiti ukupnog pobjednika.

1

Izrada sigurnosne kopije i ostale značajke

Značajke koje dobijete s odabranom uslugom izrade sigurnosnih kopija diktiraju kako ih možete koristiti i što sve možete s njom postići. Zbog toga ćemo vidjeti kakve se sigurnosne kopije i obnavljaju značajke koje svaka usluga nudi, pored sistema koji podržavaju.

CrashPlan

Najistaknutija značajka CrashPlana-a je istinska, neograničena sigurnosna kopija. Ne postoje ograničenja veličine datoteke ili podataka, čak i ako dođete do 10TB podataka. Jedina ograničenja su nekoliko datoteka u određenim mapama sustava koje CrashPlan neće zaštititi.

Sa pozitivne strane, CrashPlan omogućuje sigurnosno kopiranje onoliko vanjskih pogona koliko želite, a to uključuje i sigurnosnu kopiju NAS-a, barem ako koristite macOS ili Linux. Ako ste korisnik Windows-a, nećete moći sigurnosno kopirati NAS uređaje. Više o NAS-u možete saznati u našem članku o tome što je NAS.

CrashPlan također može sigurnosno kopirati vaše poslužitelje, uključujući Windows, Microsoft Exchange, Mac i Linux poslužitelje. Osim poslužitelja, CrashPlan može sigurnosno kopirati SQL, PostgreSQL, Act !, Access i MySQL baze podataka. Imajte na umu da ih trebate prvo izbaciti u datoteku, a CrashPlan nema podršku bazu podataka.

CrashPlan uključuje sve osnovne značajke sigurnosnog kopiranja na mreži koje bismo očekivali kada procijenimo uslugu. To uključuje planiranu izradu sigurnosnih kopija, neprekidno izradu sigurnosnih kopija, inkrementalne sigurnosne kopije, izradu sigurnosnih kopija na lokalnim pogonima, deduplikaciju, kompresiju datoteke, brzinsko utučivanje, obavijesti e-poštom i kopiranje datoteka na razini bloka. 

Izrada sigurnosne kopije na lokalnim pogonima znači da CrashPlan podržava hibridno sigurnosno kopiranje. Drugim riječima, možete napraviti sigurnosnu kopiju i u oblaku i na lokalne pogone, poput vanjskih. To olakšava implementaciju pravila sigurnosne kopije 3-2-1.

CrashPlan također nudi verziju datoteka, koja vam omogućuje vraćanje prethodnih verzija datoteka kako biste izbjegli neželjene promjene ili oštećenja datoteke.

crashplan-vs-Kratica-crashplan-određivanju verzija

Verzija CrashPlana-a nije neograničena, ali zato što možete postaviti na neodređeno zadržavanje verzija datoteka na temelju 15-minutnog koraka, moglo bi i biti. CrashPlan vam također daje mogućnost da neograničeno čuvate izbrisane datoteke. Uz to, CrashPlan pruža administrativni pristup za nadziranje sigurnosnih kopija zaposlenika, pa čak i pristup njihovim datotekama.

Međutim, osim slabe NAS podrške, CrashPlan ne dopušta vam da pokrenete sigurnosne sigurnosne kopije s više navoja kako biste ubrzali stvari. Ne postoji način za stvaranje sigurnosnih kopija računala temeljenih na slikama, a ne postoji ni usluga za oporavak kurira..

Kratica

Prelazeći na Acronis Backup, ova se usluga može pohvaliti sigurnosnim kopijama više od 20 platformi, uključujući Windows, Mac i Linux radnu površinu. To je sjajan dodatak, obzirom da mnogim servisima nedostaje podrška za Linux. Za više opcija pročitajte našu najbolju sigurnosnu kopiju za Linux komad. 

Acronis Backup također podržava i fizičke i virtualne poslužitelje. To uključuje Windows Server, Microsoft Exchange Server, VMware ESXi, Hyper-V i Citrix XenServer. Povrh toga, Acronis može sigurnosno kopirati Microsoft SQL i SharePoint baze podataka.

crashplan-vs-Acronis-Acronis-backup-mobile

Uz to, Acronis Backup pruža alate za izradu sigurnosnih kopija Android i iOS pametnih telefona. Ako želite drugačije rješenje, pročitajte naše najbolje sigurnosne kopije za mobilne uređaje.

Acronis Backup surađuje s NAS uređajima i vanjskim pogonima. Potrebna vam je jedna licenca po računalu, ali Acronis vam omogućuje sigurnosno kopiranje više vanjskih pogona ako su povezani tijekom postupka izrade sigurnosne kopije. Također možete napraviti sigurnosnu kopiju s mreže prostora za pohranu.

Osim što sigurnosno kopirate svoje lokalne uređaje, za pohranu sigurnosne kopije možete koristiti NAS uređaje i vanjske pogone. To možete učiniti osim oblaka, što znači da Acronis podržava hibridno sigurnosno kopiranje. Kao i kod CrashPlana-a, nema oporavka putem kurira.

Acronis također može sigurnosno kopirati vaše podatke pohranjene u oblačne usluge, poput Amazon EC2, Azure, OneDrive Personal, OneDrive for Business i više. Ako vam je to jedina značajka, za ideje biste trebali potražiti popis naših najboljih usluga upravljanja oblakom i oblakom.

Osim toga, Acronis vam omogućuje da se vratite na uređaje s različitim hardverom, što je nešto što osnovne mrežne sigurnosne usluge ne pružaju. To je poznato kao izrada sigurnosnih kopija. Pročitajte naš najbolji softver softver za obradu slika za neke druge sigurnosne usluge koje ga pružaju.

Acronis vam omogućuje daljinsko pokretanje oporavka golog metala i korištenje s VMware ESXi i Hyper-V domaćinima. Osim toga, Acronis Instant Restore omogućuje pokretanje sigurnosne kopije sustava Windows ili Linux izravno iz pohrane kao VMware virtualni stroj bez premještanja podataka bilo gdje.

Ako trebate upravljati korisnicima, administratorima ili skupinama korisnika, to možete učiniti od Acronisova web klijenta administratora. Ostale posebne značajke uključuju Acronis Active Protection koja pomaže u zaštiti od ransomwarea i Acronis notar koji vam pomaže u provjeri integriteta sigurnosnih kopija.. 

Standardne značajke programa Acronis Backup uključuju inkrementalnu izradu sigurnosnih kopija, verzije verzija, raspored sigurnosnih kopija, neodređeno zadržavanje izbrisanih datoteka, administraciju na temelju uloga i izvješća. Međutim, kontinuirano sigurnosno kopiranje nije dostupno.

Ako želite saznati više o značajkama izrade sigurnosnih kopija, potražite dodatnu čitanje u mrežnoj biblioteci sigurnosnih kopija.

Prve okrugle misli

Kontinuirano sigurnosno kopiranje jedna je od najvažnijih značajki u ovoj kategoriji, ali Acronis to ne pruža. Zbog toga CrashPlan ima više nedostataka jer mu nedostaje sigurnosna kopija mobilnih uređaja, ne može sigurnosno kopirati NAS uređaje u sustavu Windows i ne može izraditi sigurnosnu kopiju na temelju slika. Osim toga, Acronis pruža više postavki sigurnosne kopije i vraćanja. U svjetlu toga, Acronis Backup pobjeđuje u prvom krugu.

Kolo: Sigurnosna kopija i druge značajke točka za Acronis sigurnosnu kopiju

Logotip Acronis Backup
CrashPlan za mali poslovni logotip

2

Vrijednost

Ova kategorija obuhvaća uslugu koja pruža više rezervnog prostora za manje novca. Najbolje je ako postoji širok izbor planova, tako da možete pronaći onaj koji odgovara vašim potrebama. I besplatni plan ili probno razdoblje je sjajno, tako da možete testirati uslugu. Neograničeno rezervno dobivanje bonus bodova.

CrashPlan

Kao što smo rekli, CrashPlan pruža neograničenu sigurnosnu kopiju. To je samo 10 USD mjesečno po računalu, a ako vam treba više računala, lako ih je dodati. Zbog ovog modela cijena CrashPlan naplaćuje mjesečno, tako da ne postoji mogućnost godišnje pretplate. Preokret je u tome što možete otkazati u bilo kojem trenutku. Obavezno upotrijebite 30-dnevnu besplatnu probnu inačicu za testiranje usluge prije pretplate.

Imajte na umu da s ovom neograničenom pretplatom podataka plaćate za broj računala koja CrashPlan vidi kao aktivna u vašoj administracijskoj konzoli, bez obzira jesu li napravili sigurnosnu kopiju bilo kakvih podataka ili ne.

Sigurnosna kopija Acronis

Acronis, s druge strane, nema neograničenu pričuvu i zahtijeva vas da platite najmanje godinu dana unaprijed. Stoga je vjerojatno pametno prvo iskoristiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje kako biste bili sigurni da je Acronis Backup rješenje koje vam treba. Ako jest, možete se prijaviti za dvije ili tri godine unaprijed, što vam daje popust.

Svi planovi Acronisa omogućuju sigurnosno kopiranje neograničenog broja uređaja. U skladu s tim, Acronis zahtijeva da za kupovinu licence plaćate i prostor koji koristite u njegovoj oblačnoj pohrani. Acronis Backup možete kupiti “standardnu” ili “naprednu” licencu, s razlikom što “napredna” licenca ima više značajki.

Mnogo je opcija koje možete izabrati, ali mi ćemo odabrati najjeftiniji koji ćemo ilustrirati. Jednogodišnja pretplata od 250 GB uz „standardnu“ licencu Acronis radne stanice izlazi na 368 USD godišnje.

Dva okrugla razmišljanja

Usluga koja je za vas bolja ovisi o tome trebate li zaštititi puno podataka na nekoliko računala ili neke podatke na mnogim računalima. Ako je bivši, CrashPlan je daleko bolja opcija. Potonji je, naravno, najprikladniji za Acronis Backup. Ipak, CrashPlan je bolji izbor u cjelini i za potrebe malih poduzeća, tako da je pobijedio u ovom krugu.

Runda: Vrijednost bodova za CrashPlan za mala poduzeća

Logotip Acronis Backup
CrashPlan za mali poslovni logotip

3

sigurnosti

U ovom ćemo krugu vidjeti kakvu enkripciju, zaštitu u tranzitu, ransomware i ostale sigurnosne značajke nude usluge.

CrashPlan

CrashPlan koristi AES 256-bitnu enkripciju za zaštitu podataka u mirovanju na svojim poslužiteljima. Ovo je šifriranje krajnje do kraja, ali CrashPlan će prema zadanim postavkama upravljati vašim ključem za šifriranje. Ako to želite učiniti sami, možete postaviti privatni ključ za šifriranje iz okna sigurnosnih postavki klijenta za desktop. To znači da ćete samo moći čitati svoje datoteke.

crashplan-vs-Acronis-crashplan-sigurnost

AES je uobičajena metoda šifriranja i za nju nije bilo poznatih hakova. U stvari, procijenjeno je da će biti potrebno superračunalo milijardi godina da bi se AES-ova pukotina slomila da bi se mogao razbiti.

Međutim, neće vam pomoći ako netko uspije ukrasti vašu lozinku. Zato biste trebali osigurati postavljanje čvrste lozinke i omogućavanje dvofaktorske provjere identiteta, što vam pomaže da zaštitite svoje vjerodajnice.

Ako vas pogodi ransomware, možete upotrijebiti značajku verzije da biste datoteke vratili na njihove prethodne verzije i izbjegli plaćanje otkupnine za njihovo dešifriranje..

CrashPlan koristi TLS protokol za zaštitu datoteka tijekom prijenosa u svoje podatkovne centre. O tome možete saznati više u našoj SSL usporedbi s TLS-om.

CrashPlan-ovi podatkovni centri imaju 24/7 nadzor i opremljeni su da se odvoje od pada, bilo od kvara uređaja, požara, nestanka struje, zemljotresa ili druge katastrofe. Više o tim mjerama možete pročitati u našem članku o sigurnosti podatkovnog centra. 

Pored toga, Code42, matična tvrtka CrashPlan-a, organizacija je certificirana ISO 27001, a njegovi podatkovni centri prolaze godišnje SOC 2 Type 2 provjere autentičnosti.

Sigurnosna kopija Acronis

Acronis-ovo šifriranje se ne provodi prema zadanim postavkama, ali možete ga omogućiti i odabrati između AES 128-, 192- i 256-bitnih. Pored odabira razine šifriranja, od vas će se tražiti i da postavite lozinku. To znači da šifriranje Acronis Backupa djeluje od kraja do kraja i privatno je. 

Tijekom prijenosa tih podataka Acronis Backup koristi HTTPS, koji ugrađuje SSL protokol kako bi zaštitio datoteke od trećih osoba koje ih žele dirati..

Kada vaše datoteke dođu do Acronisovih podatkovnih centara, u slučaju kvara poslužitelja kopiraju se na više poslužitelja radi viška. Sami podatkovni centri dizajnirani su da izdrže katastrofe uz pomoć sigurnosnih kopija, mjere suzbijanja požara i nadgledanje temperature.

Data centri su također zaštićeni od prodora kroz 24/7 patrole, video nadzor, visoke ograde, biometrijske skenere i pristupne kartice.

Kao što smo spomenuli, Acronis Backup štiti vas od protivzakonitog softvera s Acronis aktivnom zaštitom, koja kontinuirano provjerava vaše datoteke na postojanje infekcije ransomware-om.

Acronis ima jaku sigurnost kako bi zaštitio sigurnosnu kopiju, ali nije potreban tako jak pristup vašim vjerodajnicama jer ne postoji dvofaktorska provjera autentičnosti.

Tri okrugle misli

Obje su usluge dobre u osiguravanju datoteka, ali Acronis Backup ne pruža dvofaktorsku provjeru autentičnosti i tu razliku dijelimo. CrashPlan je pobijedio u ovom krugu.

Runda: Sigurnosna točka za CrashPlan za mala poduzeća

Logotip Acronis Backup
CrashPlan za mali poslovni logotip

4

Ubrzati

Izrada sigurnosne kopije vašeg računala može dugo trajati, ali što je manje potrebno, to je bolje. Koliko brzo izrađujete sigurnosnu kopiju računala ovisit će o nekoliko čimbenika, uključujući vaš ISP, udaljenost od podatkovnih centara usluge i koliko dobro servis upravlja prijenosima datoteka.

Najbolje je ako vam usluga sigurnosnih kopija omogući postavljanje preferiranih postavki prijenosa, povećate broj niti kako biste povećali brzinu i po potrebi ih prigušili. Algoritam prijenosa na razini bloka je koristan jer ubrzava prijenose nakon početnog sigurnosnog kopiranja.

CrashPlan

CrashPlan čuva svoje poslužitelje u Australiji, a američki CrashPlan bio je brz prilikom obnavljanja sigurnosnih kopija, ali imao je prosječne rezultate prilikom izrade sigurnosnih kopija.. 

U skladu s tim, algoritam na razini bloka dostupan je za ubrzavanje narednih prijenosa, a možete smanjiti brzine CrashPlana ako usluga oduzima previše resursa vašeg sustava. Možete ga postaviti i da poveća brzinu kad niste kad je računalo.

Sigurnosna kopija Acronis

crashplan-vs-Acronis-Acronis-data-centara

Acronis je među najbržim mrežnim servisima sigurnosnih kopija zahvaljujući svojoj globalnoj mreži poslužitelja. Uspjelo nam je brzo prenijeti i vratiti naše datoteke, a nije nam trajalo puno više vremena nego što bismo očekivali,. 

Algoritam kopiranja datoteka na razini bloka povećavat će brzinu budućih prijenosa, a možete i smanjiti stopu kompresije datoteke ako želite da se sigurnosne kopije pokrenu još brže. 

Četvrte četvrte misli

S obzirom da je Acronis Backup mnogo brži od CrashPlana-a prilikom preuzimanja i prijenosa, ovaj krug očito pobjeđuje.

Okruglo: Točka brzine za sigurnosnu kopiju Acronis

Logotip Acronis Backup
CrashPlan za mali poslovni logotip

5

Jednostavnost korištenja

Usluge izrade sigurnosnih kopija trebaju biti jednostavne i ugodne za korištenje, omogućujući vam da se usredotočite na svoj posao, a ne brinite da li je plan sigurnosnih kopija točan. Da bi to bilo stvarnost, klijent za radne površine trebao bi raditi na većini operativnih sustava. To sučelje, zajedno s web stranicama i mobilnim aplikacijama, trebalo bi biti intuitivno i atraktivno. 

CrashPlan

CrashPlanin desktop klijent radi na Windows, Mac i Linuxu. Instalacija traje samo nekoliko minuta, nakon čega će se od vas tražiti da se prijavite.

crashplan-vs-Acronis-crashplan-desktop-klijent

Nije ga teško koristiti, ali radnje sigurnosnih kopija s CrashPlanom mogu biti jednostavnije. To je zato što se CrashPlan izrađuje sigurnosne kopije na temelju lokacije datoteke, što znači da morate ručno označiti mape i datoteke za sigurnosnu kopiju. Ako je izradio sigurnosnu kopiju prema vrsti datoteke, ne biste se trebali brinuti jeste li dodali sve svoje dokumente, slike, videozapise i druge datoteke u sigurnosnu kopiju.

Osim toga, CrashPlan zahtijeva od vas da pregledavate mape, što nije prikladno. Radije bismo strukturu stabla datoteka omogućili brže označavanje datoteka i mapa.

crashplan-vs-Acronis-crashplan-web-klijent

CrashPlan web klijent omogućuje vam provjeru korisničkih statistika i nadzor obnavljanja datoteka s prikaza nadzorne ploče. Također vam omogućuje nadzor i deaktivaciju sigurnosnih kopija uređaja, dodavanje i deaktivaciju korisnika, preuzimanje klijentskih aplikacija i izradu izvješća kako biste bili na vrhu neuspjeha sigurnosne kopije. Jedino što možemo ispitati je da se dizajn ne osjeća atraktivno i moderno.

Morat ćete se osloniti samo na web klijenta kako biste pristupili sigurnosnoj kopiji dok niste na računalu jer je CrashPlan ukinuo svoje aplikacije za pametne telefone.

Sigurnosna kopija Acronis

Acronis Backup nema nedostatak mobilnosti CrashPlana jer ima aplikacije za Android i iOS pomoću kojih možete pristupiti sigurnosnim kopijama dok ste u pokretu.

No dok ste za računalom, za izradu rezervnog plana možete koristiti Acronisov web klijent. Postoji agent na radnoj površini koji morate instalirati, ali svim ostalim upravljate pomoću web klijenata.

crashplan-vs-Acronis-Acronis-web-klijenta

Mi kažemo “klijenti” jer postoji jedan za jednu radnu stanicu i jedan za administratora. Međutim, oni su u osnovi isti klijent s malo drugačijim opcijama. Općenito, taj je web klijent atraktivan i jednostavan za korištenje.

U skladu s tim, Acronis također zahtijeva od vas da odaberete datoteke i mape za sigurnosne kopije. Acronis ipak olakšava sigurnosnu kopiju cijelog stroja jer to možete učiniti jednim klikom. Također možete odabrati sigurnosno kopiranje čitavog stanja sustava.

Pet okruglih misli

CrashPlan ne podržava mobilne aplikacije, a mogućnosti koje imate za odabir sigurnosnih kopija nešto su glomaznije od Acronisa. Zbog toga je Acronis Backup pobijedio u ovom krugu.

Runda: Jednostavnost upotrebe za Acronis sigurnosnu kopiju

Logotip Acronis Backup
CrashPlan za mali poslovni logotip

6

Presuda

Acronis Backup pobijedio je u tri kola, dok je CrashPlan pobijedio u dva, što znači da je Acronis Backup naš ukupni pobjednik. Osim onoga o čemu smo razgovarali u tim kategorijama, Acronis također ima solidnu politiku privatnosti i podršku 24 sata dnevno, uključujući telefon i chat.

Pobjednik: Acronis Backup

Ipak, ovaj ishod ne znači da je CrashPlan loša usluga. Zahvaljujući velikoj vrijednosti, mnogo je bolji izbor od Acronisa ako morate sigurnosno kopirati samo nekoliko računala.

Što mislite o ovoj usporedbi? Pripadate li Acronis Backup-u koji je osvojio više rundi ili preferirate CrashPlan? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me