A2 hosting vs SiteGround: Koji je izbor legla 2020.?

SiteGround i A2 hosting dvije su usluge istaknute u našem najboljem vodiču za web hosting. Kako su dva neovisna titana industrije web hostinga – svaki koji pristaje razumnim cijenama i dugim popisom značajki – teško je napraviti loš izbor prilikom odlučivanja između njih dvojice. Međutim, kao što smo vidjeli u našoj usporedbi SiteGround vs InMotion, još uvijek postoje razlike čak i kad su dvije usluge izvrsne. 

U ovom meču A2 hosting protiv SiteGround istražit ćemo te razlike. Iako se podjednako podudaraju s većinom brojeva, stvari poput A2 Hosting-ove proširene linije planova ili afiniteta SiteGround-a za WordPress mogu vam donijeti značaj. 

Ipak, preporučujemo da pročitate naš pojedinačni pregled A2 hostinga i SiteGround pregled uz ovaj vodič. Kao što smo vidjeli u našoj igri SiteGround vs. Dreamhost, kontrastne usluge jedan na jedan mogu povremeno otkriti razlike koje se ne vide odmah kada ih uporedimo s ostatkom tržišta.. 

Postavljanje borbe: A2 hosting protiv SiteGround

Naše usporedbe prate iskustva koja smo imali prilikom pregleda svake pojedine usluge. Zbog toga sustavno možemo pronaći gdje se jedna usluga ističe ili pada. 

Obično pregledavamo usluge u osam odjeljaka, što nije pošteno za usporedbe jer nisu svi ti kriteriji jednaki. Iz tog razloga kombinirali smo neke odjeljke pa nam je ostalo samo pet: značajke, cijene, jednostavnost upotrebe, brzina i sigurnost. Svaki krug vrijedi bod, a pružatelj koji na kraju ima najviše bodova bit će naš pobjednik.

Runda će započeti s nama postavljanjem očekivanja za svaku uslugu. Na primjer, u prvom krugu tražimo ugrađeno predmemoriranje i dnevne sigurnosne kopije, dok u trećem krugu tražimo priloženi postupak odjave. Zatim ćemo govoriti o tome kako je svaka usluga ispunila naša očekivanja, a zatim ćemo razmisliti o njihovoj usporedbi. Na kraju ćemo proglasiti pobjednika i dodijeliti bod. 

Kao odricanje od odgovornosti – onaj koji smo naveli u svim našim usporedbama – preporučujemo čitanje svakog odjeljka, a ne samo skeniranje usluge koja je dobila. To je posebno važno u tijesnom susretu poput ovog, jer ćemo proglasiti pobjednika na temelju onoga za što smatramo da je relevantno za većinu ljudi. Međutim, kao što je spomenuto u uvodu, teško je napraviti loš izbor između to dvoje.

1

Značajke

Web hosting je o značajkama. Umjesto da se u ovom krugu segmentiramo kako bismo jednostavno razgovarali o oglasnim kreditima iPage-a (pročitajte našu iPage recenziju) ili ekološkom pristupu GreenGeeksa (pročitajte naš pregled GreenGeeks-a), pronašli smo tri područja u kojima su značajke važne. 

Dobar web domaćin pružit će značajke koje će vam pomoći da izgradite, optimizirate i osigurate svoju web lokaciju. Sve što spada u te tri kategorije je neophodno, a sve što je izvan njih samo je trešnja na vrhu. Ako web domaćin pokriva ta tri područja, mi smo zadovoljni.  

A2 hosting

A2 hosting ima toliko značajki da može biti neodoljiv. Pri tome su bitni i dalje. To uključuje program za oporavak podataka, postavljanje web mjesta, više sigurnosnih značajki i neograničeno skladište čvrstog stanja – što, kao što možete pročitati u našem najboljem vodiču za vanjske tvrde diskove, čini ogromnu razliku. 

Uz to imate pristup alatu za izradu web stranica koji vas ograničava na dizajnu jedne stranice. Napadljivo nudi slična ograničenja besplatnih planova (pročitajte našu recenziju Strikingly). Nadalje, ograničeni ste na samo 100 MB prostora za pohranu. Ako želite koristiti alat za izradu web stranica, najbolje je držati se našeg najboljeg graditelja web mjesta, Wix (pročitajte našu Wix recenziju).

wix editor

Iako su do vrha nabijene značajkama, najatraktivnija ponuda A2 Hostinga su “turbo” poslužitelji. Zahtijeva do 20 puta veću brzinu, uz manje korisnika na poslužitelju i više resursa po korisniku. Iako bi 20-postotno povećanje performansi moglo biti malo naočigled, turbo serveri nisu ništa što bi vam moglo zabiti nos. 

Koriste alternativni softver poslužitelja Apache, poznatiji kao LiteSpeed, za kojeg smo vidjeli da ima sjajan učinak kod Hostingera i Hosting24 (pročitajte naš Hostinger pregled i Hosting24 recenziju). LiteSpeed ​​poslužitelji imaju manje mrežnih režijskih troškova od uobičajenih Apache servera, što znači da korisnici mogu dobiti više od dostupnih resursa. Nadalje, A2 hosting pruža vam pristup LiteSpeed ​​predmemoriji, što će drastično smanjiti vrijeme učitavanja.

SiteGround

SiteGround ima podjednako toliko značajki kao A2 hosting, minus mogućnost upotrebe LiteSpeed ​​poslužitelja. Kroz njegove planove imate pristup dnevnim sigurnosnim kopijama, besplatni SSL / TLS certifikat, jednostavnu integraciju Cloudflare-a i još mnogo toga. Ono što najviše ističe je graditelj web mjesta SiteGround. 

Za razliku od A2 hostinga, SiteGround ne nudi svog graditelja. Umjesto toga, imate pristup Weeblyu, jednom od najboljih graditelja web stranica koje smo pregledali. Weebly je miljama iznad bilo kojeg graditelja web stranica razvijenog od domaćina, uključujući i ono što nudi A2 i GoDaddy GoCentral (pročitajte našu recenziju GoDaddy GoCentral). 

Kao što možete pročitati u našem Weebly pregledu, on ima besmislen pristup stvaranju web stranice koja je bogata značajkama..

opcije s blogom

Jedinstvenost SiteGround-a dolazi kroz njegove WordPress planove. Iako smo navikli vidjeti značajke, poput postavljanja, u skupljim upravljanim WordPress domaćinima (pročitajte primjer naše Kinsta recenzije), SiteGround naplaćuje isti iznos za svoje WordPress planove kao i za uobičajene dijeljene.  

Nadalje, imate pristup SuperCacheru koji obavlja istu funkciju kao i LiteSpeed ​​cache na A2 Hostingu, ali na normalnim Apache poslužiteljima. Kao što ćemo vidjeti u četvrtoj rundi, to usluge čini vrlo slično kada je u pitanju brzina, ali SiteGround to može učiniti po daleko nižoj cijeni. 

Prve okrugle misli

A2 hosting ima više značajki od SiteGround – sve su korisne. Međutim, te značajke nisu ni toliko važne kao graditelj web mjesta koje je uključio SiteGround. Oboje su izvrsni u ovom krugu, ali za naš novac, SiteGround je pobjednik.

Runda: Karakteristika točka za SiteGround

Logotip A2 hostinga
Logotip SiteGround

2

Cijena

Cijene su obično problem web hosting usluga (za primjer pročitajte našu Arvixe recenziju). Srećom, ovdje nije previše problem. Unatoč tome, u ovom ćemo krugu razgovarati o cijeni A2 hostinga i SiteGround-a, kao io tome kako jasno komuniciraju s tom cijenom tijekom procesa naplate.

A2 hosting

Iako A2 hosting nije baš tako jasan kao DreamHost ili 1&1 IONOS kada je u pitanju cijena (pročitajte naš DreamHost pregled i 1&1 IONOS recenzija), blizu je. Svaka stranica proizvoda prikazuje dostupne razine hostinga, kao i cijenu ukoliko kupite najduži rok. 

Ispod je tablica koja prikazuje ne samo cijenu koju ćete platiti za svako trajanje, već i cijenu koju ćete platiti nakon obnove. Višegodišnji popusti i slojevita struktura većine web hostinga mogu biti zbunjujući (izuzetak pročitajte u našoj recenziji MDDHosting), ali A2 hosting olakšava probavu kolika je njegova stopa zapravo. 

Ni stopa nije loša, pogotovo uz početni popust. U skladu s tim, jasno je da A2 hosting naplaćuje premiju za svoje LiteSpeed ​​poslužitelje. U odnosu na Hostinger i Hosting24, koji ne naplaćuju više od standardnog zajedničkog plana za LiteSpeed ​​poslužitelje, stopa je previsoka (pročitajte našu Hostinger recenziju i Hosting24 recenziju).

A2 hosting nadoknađuje tu nedostatku nudeći izvrsnu politiku povrata novca. Ako vam se usluga ne sviđa, novac možete dobiti u bilo kojem trenutku. Prvih 30 dana primit ćete cjelokupno plaćanje natrag. Nakon toga možete dobiti procijenjeni povrat na temelju trajanja koje ste kupili i preostalog vremena.

SiteGround

SiteGround, poput A2 hostinga, jasan je u pogledu cijena. Većina onoga što vidimo, recimo, Bluehost je prisutna, što znači da nudi višegodišnje planove, a vi dobijate popust za svoj početni termin (pročitajte našu recenziju Bluehost). No, za razliku od Bluehosta, on nudi i mjesečni plan, a cijena se ne mijenja na temelju trajanja kupnje. 

Možete kupiti mjesec ili između jedne i tri godine, za istu stopu uvođenja i obnove. Jedina razlika je naknada za postavljanje 14,95 USD koja se primjenjuje na mjesečne planove. Iako neugodno, svakog dana uzimamo naknadu za postavljanje u iznosu od 15 USD zbog prisiljavanja na kupovinu više godina.

I cijena impresivna. Iako SiteGround nije jeftin kao Namecheap (pročitajte našu recenziju Namecheap), on je u skladu s ostatkom tržišta. Nadalje, WordPress planovi su ista cijena kao i standardni dijeljeni planovi, dok dolaze sa značajkama kao što su postavljanje i SuperCacher. 

Unatoč rasponu, cijena počinje gubiti sjaj. VPS i namjenski planovi prilično su skupi, što vjerojatno nadoknađuje jeftine zajedničke opcije. Ni garancija povrata novca nije velika. SiteGround nudi samo 30 dana na zajedničkim planovima, 15 dana u oblaku i ništa posvećeno. Ako želite veću sigurnosnu mrežu, pročitajte našu recenziju InMotion hostinga. 

Dva okrugla razmišljanja

Ovo je kolo zanimljivo jer nema jasnog pobjednika. A2 hosting je skuplji od SiteGround-a, ali nudi jasnu strukturu cijena i izdašnije jamstvo povrata novca. S druge strane, SiteGround je jeftiniji – ali samo na zajedničkoj osnovi – i dolazi s lošijim jamstvom povrata novca za pokretanje. 

Pobjednik za vas ovisi o vrsti hostinga i što ste spremni platiti. S obzirom na to koliko su skupi planovi sa SiteGroundom jeftini, mi ćemo mu donijeti pobjedu. 

Runda: Cijena za SiteGround

Logotip A2 hostinga
Logotip SiteGround

3

Jednostavnost korištenja

Puno se toga bavi web hostingom, od odabira plana do odjave do postavljanja web lokacije. Čini se da je taj proces besprijekoran nešto od umjetnosti – što su stručno pokazali Dreamhost i Small Orange (pročitajte našu recenziju Small Orange). U ovom ćemo dijelu procijeniti koliko brzo vas A2 hosting i SiteGround prolaze kroz postupak.

A2 hosting

Ako biste web stranicu A2 Hosting mogli opisati jednom riječju, bila bi “gusta”. Postoji velika linija planova, svaki s podvrstama, s informacijama o tim planovima koji se protežu u svakom kutku. Međutim, za razliku od GoDaddy, A2 hosting čini sve probavljivo (pročitajte našu recenziju GoDaddy). 

Blagajna je slično složeno, ali za razliku od HostGator, A2 hosting nema unaprijed odabrane dodatke (pročitajte našu recenziju HostGator). Možete ostaviti sve što jest, umanjeno za karticu “automatski instaliraj program” i “mjesto poslužitelja”. Prvi će vam omogućiti da automatski instalirate, recimo, WordPress, dok drugi omogućuje odabir servera na kojem će vaša web lokacija biti domaćin. 

Nakon toga ćete sletjeti u područje klijenta. A2 hosting omogućuje golemu količinu informacija na području klijenta lako razumljivima. Možete brzo pregledati svoje usluge, fakture, ulaznice za podršku i još mnogo toga, sve kroz pojednostavljeno sučelje. Tu je i kartica koja će vas izravno odvesti do cPanela, što želimo vidjeti.

a2-hosting-pregled-cpanel

cPanel je dobar, iako nije napravljen od stvari vrijednih našeg najboljeg web hostinga s vodičem za cPanel. To je uglavnom prikupljanje zaliha, što i nije loše, ali nije toliko impresivno kao cPanel u JustHost-u (pročitajte našu JustHost recenziju). To je rečeno, A2 hosting omogućuje vam da u cPanelu učinite sve što možete učiniti na području klijenta, što je prikladno. 

SiteGround

SiteGround ima daleko manje planova od A2 hostinga, zbog čega navigacija po web mjestu postaje lagana. Postoje minimalni slojevi unutar svake vrste hostinga, kao i kratka usporedba slojeva. Umjesto da za usporedbu koristi tehničke aspekte, SiteGround jednostavno navodi razlike u prostoru za pohranu i približni broj posjetitelja s kojima web mjesto može obraditi.

Ako razumijete ili vam je stalo da pogledate tehničke razlike, SiteGround ima detaljnu usporednu tablicu tako da možete prepustiti se lijevoj strani mozga. Provjera je provjera na sličan način jednostavna, a SiteGround vas jednostavno traži da unesete svoje podatke o naplati i postavite vjerodajnice za prijavu.. 

Stvari se nakon toga okreću. SiteGround nije razbijen, ali je zastario. Područje klijenta prepušteno je središtu ekrana i ima ukupnu arhaičnu estetiku. Iako glavna navigacija funkcionira u redu, pronalaženje nekih funkcija na klijentskom području pokazalo se više gnjavažima nego što vrijedi. Primjerice, pristup cPanelu zahtijeva da pronađete vezu koja je zakopana u više drugih opcija.

SiteGround-pregled-cpanel

cPanel je upravo datum. Iako koristi izgled modernih implementacija na temelju ikona, te ikone i tekst koji ih okružuje izgledaju kao da su iz prethodnog desetljeća. To ne čini teško korištenje, ali sigurno ga čini manje atraktivnim. 

Tri okrugle misli

SiteGround je upotrebljiv kao i svaki drugi domaćin, ali – kao što smo rekli u drugim usporedbama i u našem pregledu – facelift znatno napreduje u upravljačkoj ploči uzbudljivijom. Iako je A2 hosting manje strukturiran kada je u pitanju odabir plana, postupak i nije previše mučan – i uz izvrsnu upravljačku ploču, pronalaženje plana vrijedi. To je dovoljno za A2 hosting da bi se ušao u ploču u ovom krugu.

Runda: Jednostavnost upotrebe za A2 hosting

Logotip A2 hostinga
Logotip SiteGround

4

Brzina i Uptime

Četvrti krug je najlakše procijeniti jer se temelji isključivo na brojevima koje smo okupili. Naš postupak testiranja brzine sastoji se od kupnje pretplate s najnižim nivoom dijeljenog hostinga, instaliranja WordPress-a sa zadanim predloškom i bez sadržaja i pokretanja ga kroz dva referentna parametra: Pingdom Speed ​​Test i Load Impact. 

U ovom ćemo krugu usporediti rezultate koje smo prikupili za A2 hosting i SiteGround, kao i usporediti njihove produžne garancije. 

A2 hosting

A2 Hosting jedna je od najbržih usluga koje smo testirali, s izuzetkom Pagely-a, koji će vašu web lokaciju učiniti jednom od najbržih na webu (pročitajte naš Pagely pregled). Pingdom je A2 Hosting dao 96 od 100, što je iznimno. Ukupno je web mjestu trebalo manje od 300 milisekundi, od kojih je 82 bilo posvećeno DNS rezoluciji. 

a2-hosting-pregled-speed test

Kao što vidite na gornjem grafikonu, vrlo je malo vremena potrošeno na metriku “čekanja” (označenu žutom bojom), koja pokazuje “turbo” funkcionalnost A2 Hostinga u akciji. Između smanjenih režijskih troškova LiteSpeed ​​poslužitelja i predmemorije koja ide uz njega, A2 Hosting čini učitavanje vaše web lokacije što je brže moguće.. 

Pingdom ipak testira jednu točku. Da bismo vidjeli kako će stranica funkcionirati pod opterećenjem, okrenuli smo se Load Impact koji je poslao 50 virtualnih korisnika na poslužitelj u roku od pet minuta. A2 hosting je jedan od najboljih izvođača kojeg smo imali na ovom testu. Svaki se korisnik učitava unutar 10 milisekundi jedan od drugog, čime je postignuto brzo i dosljedno vrijeme odgovora. 

a2-hosting-pregled-load-utjecaj

A2 Hosting ipak pada na planu kada je u pitanju jamstvo za produženje rada. Njihova 99,9-postotna garancija kaže da za svaki sat kada vaša web stranica bude ispod 99,9 posto produženog roka za cijeli mjesec, dobit ćete kredit od pet posto mjesečne naknade. Međutim, ta kreditna stopa može biti veća od naknada u vrijednosti od mjesec dana.

SiteGround

SiteGround se pokazao uspješnim kao i A2 hosting u našem Pingdom testu, unatoč činjenici da su potrebne tri sekunde da se naša web stranica učita – više o tome u minuti. Usprkos tome, Pingdom je mjesto ocijenio 96 od 100, vjerojatno zbog SuperCachera. To je jedan od razloga što je SiteGround napravio najbolji web hosting za WordPress vodič.

SiteGround recenzija brzine test

Vrijeme učitavanja bilo je dugo, ali većina je posvećena DNS rezoluciji, koja nije SiteGround. Zbog toga je naša web lokacija i dalje postigla odličan rezultat. Možete vidjeti da je vrijeme čekanja bilo oko 200 milisekundi, što je tri do četiri puta manje nego što bismo očekivali za jeftin zajednički hosting. 

Naš test utjecaja opterećenja bio je isti: 50 korisnika u roku od pet minuta. SiteGround je uspješan, iako ne kao A2 hosting. U početku se pojavio veliki šiljak i više nedosljednosti. U usporedbi s drugim domaćinima, izvedba utjecaja opterećenja SiteGrounda je izvrsna. 

SiteGround-pregled-loadimpact

Jamstvo kvalitete usluge SiteGround nadoknađuje svaku nedosljednost. Kao i A2 hosting, SiteGround jamči 99,9 posto produženog vremena, ali naknada je izdašnija. Dobit ćete besplatni mjesec hostinga ako vaša web lokacija dođe ispod 99,9 posto produženog vremena. Uz to, za svaki puni postotak točke ispod 99 posto, dobit ćete dodatni mjesec. 

Četvrte četvrte misli

Na početku ovog kruga rekli smo da je najlakše procijeniti, ali nažalost, to ovdje nije slučaj. A2 hosting i SiteGround podjednako se podudaraju kada je u pitanju brzina. Zbog toga ćemo uvesti neke dodatne čimbenike za proglašavanje pobjednika. 

SiteGround pruža slične performanse kao A2 hosting, ali to čini za manje novca. Uz to, ima izdašnije jamstvo za produženje rada, što je dovoljno da biste mu omogućili pobjedu u ovom krugu.

Krug: Brzina i vrijeme uputa za SiteGround

Logotip A2 hostinga
Logotip SiteGround

5

Sigurnost i privatnost

Napokon, uspoređivat ćemo A2 hosting i SiteGround u sigurnosti i privatnosti. Iako privatnost obično nije tema za naše web hosting recenzije, vrlo je važna jer hosting monolita, poput Endurance International Group, rudnik podataka radi dobiti. U ovom ćemo dijelu pogledati koliko dobro A2 hosting i SiteGround štite vašu web lokaciju i vaše podatke. 

A2 hosting

A2 hosting štiti vašu web stranicu inicijativom za trajnu sigurnost. Preko svakog hosting plana, A2 hosting uključuje paket sigurnosnih značajki web stranica dizajniran da vas zaštite od sadašnjih i budućih prijetnji. To započinje s KernelCare, koji svakodnevno ažurira kernel bez ikakvog prekida rada. 

Uz to imate pristup HackScan-u koji skenira i brani vašu web lokaciju od zlonamjernog softvera. U skladu s tim, HackScan vas obavještava samo o prijetnji na vašoj web lokaciji. Ako se zarazite zlonamjernim softverom, A2 hosting pruža opsežan vodič o pronalaženju i uklanjanju s web mjesta. 

Što se tiče privatnosti, A2 hosting je prilično nejasan. Pravila o privatnosti su kratka i slatka, jer A2 Hosting može podijeliti vaše osobne podatke s agencijama za provođenje zakona i partnerskim službama. Iako formulacija sugerira da ne prodaje vaše osobne podatke partnerima za oglašavanje, to nije izričito navedeno. 

A2 hosting ne uključuje ni privatnost domene. Uz manje od 10 USD godišnje, A2 hosting ne naplaćuje toliko, recimo, HostGator za privatnost domene, ali bilo bi lijepo vidjeti da je uključeno besplatno. Ako to želite, svakako pročitajte našu Midphase recenziju i WestHost recenziju. 

SiteGround

SiteGround je mnogo direktniji u pogledu privatnosti. Poput A2 hostinga, oni mogu dijeliti vaše osobne podatke s agencijama za provođenje zakona i trećim dobavljačima, ali ne radi zarade. Ova razmjena podataka vjerojatno će pružiti dodatne usluge, poput korištenja Google Maps, na vašoj web lokaciji. 

Politika privatnosti jasno daje do znanja da SiteGround “ni na koji način neće… prodavati, iznajmljivati, dijeliti ili na bilo koji drugi način otkriti osobne podatke u komercijalne svrhe.” Prilično je rijetko pronaći web domaćina koji jasno kaže da neće prodavati vaše podatke. Srećom, SiteGround je jedan od tih domaćina. 

Što se tiče sigurnosti, SiteGround nije impresivan kao A2 hosting, ali je i dalje vrlo dobar. Na zajedničkim poslužiteljima računi su izolirani u zasebnim direktorijima, što znači da, ako je jedna web lokacija zaražena, ostatak će ostati netaknut. Uz to, vaš je račun zaštićen zaštitnim zidom web aplikacije, dnevnim sigurnosnim kopijama, AI-upravljanim anti-bot sustavom i DDoS zaštitom. 

Ono što SitGround nedostaje u usporedbi s A2 hostingom je alat za skeniranje zlonamjernog softvera. SiteGround nudi SG skener web mjesta, ali pokrenut će vam 20 dolara godišnje. Međutim, za razliku od HackScana, SG Scanner svakodnevno će provjeravati vašu domenu na crnim listama.

Pet okruglih misli

Stvari su poprilično čak i za ovaj finalni krug. A2 hosting ima malo bolji sigurnosni paket s uključenjem alata za skeniranje zlonamjernog softvera, ali SG skener stranica je dovoljno jeftin. Za nas je najveća razlika koliko je jasno SiteGround o vašoj privatnosti. Ne znamo prodaje li A2 hosting podatke sa strane ili ne, i iako politika privatnosti podrazumijeva da to nisu, oni to izričito ne navode.

Kolo: Sigurnosna i privatna točka za SiteGround

Logotip A2 hostinga
Logotip SiteGround

6

Završne misli

SiteGround je izašao sa četiri pobjede što ga čini prvakom ove usporedbe. Za značajke, cijene, brzinu i sigurnost, SiteGround je jedan od najboljih web domaćina. On također ima neke od najboljih usluga za korisnike, a to je nešto što nismo dirali.

Pobjednik: SiteGround

Međutim, SiteGround je jedva pobijedio u četiri kruga za koja je tvrdio. A2 Hosting je podjednako dojmljiv i za njega biste mogli izraziti čvrst argument u bilo kojem od rundi koje je izgubio. Ako provjerite našu arhivu web hostinga, vidjet ćete da je prikazana jednako često kao SiteGround, i to s dobrim razlogom.

Slažete li se da je SiteGround pravi pobjednik? Postoje li runde koje biste umjesto toga dali A2 hostingu? Javite nam u komentarima u nastavku. Kao i uvijek, hvala na čitanju. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me