Wix vs Weebly: Koji je najbolji web dizajner za 2020. godinu?

Wix i Weebly su dva od najstarijih i najboljih proizvođača web stranica na tržištu. Nakon što su osnovali svoje brendove u ponudi besplatnih web stranica, sada imaju dugačak popis planova s ​​graditeljima koji mogu stvoriti profesionalnu web stranicu.


U ovoj usporedbi idemo preko Wix-a u Weeblyu preko pet rundi da vidimo što je bolje. Kao i kod mnogih ovih usporednih dijelova, ono što ćemo razgovarati je osobna preferencija. Sigurno ćemo podržati logiku naših pobjednika, ali trebali biste pročitati naša razmišljanja kako biste to mogli odlučiti.

Ako želite vidjeti kako smo sami proučili ove graditelje web stranica, pročitajte našu Wix recenziju i Weebly pregled.

Postavljanje borbe: Wix protiv Weeblya

Wix i Weebly su u našim pregledima napravili višestruki krug naših najboljih vodiča za izradu web stranica i rangirali vrat-dekolte. To bi trebala biti zanimljiva usporedba, jer oboje imaju što ponuditi u pogledu značajki i dizajna po razumnoj cijeni.

Usporedit ćemo ih pomoću pet kriterija koje koristimo za procjenu graditelja web stranica u našim recenzijama. Opisat ćemo ono što tražimo u rundi, dati vam prednosti i nedostatke svake usluge, razmotriti razmišljanje o krugu i proglasiti pobjednika. Bez obzira koji graditelj web mjesta odvede tri ili više rundi, pobjeđuje.

Budući da su Wix i Weebly tako blizu ocjena, morat ćemo upotrijebiti neke provalnike. Većina će našeg razmišljanja biti u mislima, pa ih pročitajte prije nego što dođete do pobjednika.

Postoji nekoliko rundi u kojima nema jasnog pobjednika. Na primjer, treće kolo će se spustiti.

Iskreno, ne možete pogriješiti ni s jednim od tvorca web stranica. Radi ove usporedbe, međutim, može pobijediti samo jedan. Iako će to vjerojatno biti tanke margine, ipak ćemo utvrditi koji je najbolji.

1

Značajke

Osnovna funkcija graditelja web stranica je jednostavna. Dobivate sučelje za povlačenje i ispuštanje koje je, nadamo se, jednostavno za korištenje. U prvom krugu tražit ćemo značajke koje nadilaze sam graditelj i omogućuju vam da napravite web lokaciju koja je bolja od zbroja njegovih dijelova.

 • «
 • <
 • {broj stranice}
 • >
 • »

stavke po stranici

2
3
4

Počinje od 500 $ mjesečnoSvi planovi
Besplatno za 5 GB

Oblikovati

Premade teme

Graditelj obrasca

HTML uređivač

ograničen

Podrška foruma

Vektorska umjetnička galerija

zvučni

HD video

Upotrebljivost

Sučelje povuci i ispusti

SEO Editor

Podrška za mobilne uređaje

App Center

Blog podrška

Podrška e-trgovini

Uređivač stranica

usluge

SEO

Marketing

Dizajn web stranica

Dodaci

SSL potvrda

Naziv domene

Krediti za oglase

Pregled web mjesta

podrška

Centar za pomoć

Forum

0

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

0

Video vodiči

Tekstualne poduke

Razno

Besplatni plan

 • «
 • <
 • {broj stranice}
 • >
 • »

Wix

Wixu smo dodijelili savršenu ocjenu za značajke, a lako je razumjeti zašto. Puno ih je, od dizajniranja vašeg branda do integriranja usluga treće strane. Weebly donosi također mnogo za stol, ali bit će uzbudljiva bitka u ovom kolu.

Wix ima jednu od najboljih trgovina aplikacija koju smo vidjeli. Većinu opcija razvija Wix ili potiču od poznatih marki. Zbog toga je brojnost niža, ali kvaliteta mnogo veća. Pokriva svako područje u kojem trebate aplikaciju bez frustrirajućeg postupka isprobavanja nekvalitetnih opcija dok ne pronađete onu koja djeluje.

Većina aplikacija također nudi besplatnu, ograničenu verziju. Na primjer, Wix Hotels imaju besplatnu i premium verziju. Besplatna verzija i dalje vam omogućuje postavljanje rezervacijskog sustava i konfiguriranje cijena, no ne podržava mobilnu rezervaciju ili više jezika.

wix trgovina

Trgovina aplikacija izdvaja Wix osim ostalih graditelja web stranica. Iako imaju prodavaonice aplikacija, neki se smatraju iscrpnima poput Wix-ovih. Sve su aplikacije visokokvalitetne i rade sa sustavom koji je Wix uspostavio.

Wix integrira i alat za optimizaciju tražilice u vaše web mjesto. Možete postaviti ključne riječi za stranice, odrediti meta opise i urediti slike alt oznakama. Također nudi opsežne vodiče o SEO-u, koji bi vam trebali pomoći u postizanju viših rezultata u Google rezultatima.

Predlošci su dobar način uspostavljanja izgleda vaše web stranice i marke. Wix ide korak dalje i pruža dizajner logotipa. Nakon što odgovori na nekoliko pitanja, Wix će vam predstaviti nekoliko opcija logotipa koje možete dodatno uređivati. Logotip se lako može integrirati u vašu temu bez problema s oblikovanjem.

Proizvođač logotipa za wix

Uređivač logotipa koristi besplatnu galeriju vektorskih slika koja se isporučuje s Wixom. Visokokvalitetna grafika skup je, ali ključan dio dobrog izgleda web stranice. Wix-ovo uključivanje galerije s bilo kojim planom štedi vaš novac i pruža jednostavan način dodavanja grafike na vaše web mjesto.

Wix nudi dodatke poput SSL / TLS certifikata, bonusa za oglase i alata za izradu obrazaca. Opcije su standardne kod dobrog graditelja web stranica, ali kvaliteta je daleko veća od konkurencije.

Weebly

Weebly ima i složen popis značajki. Iako dobro trguje s Wix-om, nedostaje mu kvaliteta Wix-ove trgovine aplikacija. Unatoč tome, ima puno toga za što se može svideti i možda ćete otkriti da su Weeble-ove opcije prikladnije.

Trgovina aplikacija je općenito veća. Pronaći ćete mnoge mogućnosti za jednu svrhu, ali možda ćete trebati potražiti najbolji alat za vas. Trgovina aplikacija osjeća se kao WordPress u tome što ćete morati pregledati neke osrednje aplikacije da biste pronašli ono što vam treba.

Za razliku od Wixa, većina aplikacija je treće strane. Postoje izvrsne opcije, ali to dodaje razinu neusaglašenosti u trgovini aplikacija. Neke aplikacije nude besplatne i plaćene planove, dok druge čak ne nude probno razdoblje.

glasno centar za aplikacije

Svodi se na potrebe i sklonosti. Možete pronaći aplikaciju s Weeblyom koja djeluje bolje od Wixovih aplikacija, ali to neće uvijek biti slučaj. Na primjer, ispis je izvrsna usluga ispunjenja koju možete besplatno integrirati s web lokacijama Weebly. U skladu s tim, druge aplikacije nude samo plaćenu verziju, kao što je Apposed, koja je aplikacija za rezervaciju slična Wix hotelima.

Ipak vam neće trebati trgovina aplikacija za osnovne funkcije web mjesta. Podrška za blog i obrasce uključena je izvan vrata. Wix vam omogućuje instaliranje aplikacije za bloganje da biste pristupili toj značajci.

Ipak nećete dobiti neke dodatke. Weebly ne uključuje reklamne kredite, pregled web mjesta, SEO usluge ili galeriju umjetničkih slika. Budući da je umjetnička galerija jedno od naših najdražih značajki na Wixu, propuštanje ove igre škodi Weeblyu u ovom krugu.

Iako ne možete platiti Weebly da popravite svoj SEO, možete ga urediti. Dostupne su iste opcije, uključujući ključne riječi, meta opise i alt oznake. Postoji nekoliko vodiča, ali oni ne smatraju tako sveobuhvatnim kao Wixovi. Ali to ipak nije previše, jer na internetu ima puno SEO podataka.

Weebly ima ugrađenu trgovinu aplikacija i korisne značajke kao što je bloganje. Alat za SEO je također simpatičan. Općenito je iskustvo dobro i vrijedno razmotrenja, ali nije na razini Wix-a.

Prve okrugle misli

Dobivate odličan centar za aplikacije s bilo kojim graditeljem web mjesta. Ponuda Wix-a dobro se integrira s ostatkom usluge, ali može nedostajati prilagodba koju aplikacija treće strane može pružiti. S druge strane, Weebly se brine za to tržište, ali po cijenu upotrebljivosti i ponekad kvalitete.

Trgovina aplikacija koja će odgovarati vašim potrebama svodi se na postavke, ali vrijedi provjeriti i jedno i drugo. Prepoznatljivost ovog kruga je galerija vektorskih umjetnosti. To je ogroman dodatak Wixovim uslugama i to je Weeblyov propust dovoljan da izgubite krug.

Runda: Karakteristike točke za Wix

Wixov logotip
Weebly Logo

2

cijena

Cijena je bitna pri odabiru web mjesta za izradu web stranica. Wix i Weebly imaju mnogo planova, ali jeftini dolaze s ograničenim prostorom za pohranu i propusnim opsegom. Da biste stekli potpuno iskustvo, morat ćete započeti na sredini krivulje.

Wix

Od objavljivanja 2006. godine, Wix je bila opcija za besplatne web stranice. Trenutna linija ima više planova, ali besplatna je još uvijek u srži. Sve dok se možete baviti proširenjem domene “.wix.com”, postoji malo drugih načina za besplatno stvaranje besplatne web stranice.

Besplatni plan ima i svoje nedostatke, od kojih nije najmanje važno proširenje domene. Postoje i nenametljivi Wix oglasi smješteni u dnu stranice vašeg web mjesta. Besplatni plan je najbolji za isprobavanje usluge i izgradnju vaše web stranice. Nakon toga možete nadograditi na plaćeni plan i ukloniti ograničenja bez ponovnog pokretanja.

Wix nudi plan koji povezuje vašu domenu s graditeljem Wix-a. Ipak, ne preporučujemo. Iako je plan jeftin, i dalje ćete morati rješavati Wix oglase. Također vam nudi samo 500 MB prostora za pohranu i 1 GB propusnosti.

Prvi “pravi” plan je Combo koji dolazi s 3 GB prostora za pohranu i 2 GB propusne širine. Wix uključuje besplatnu domenu i uklanja sve oglase sa vaše web stranice. Za većinu korisnika ovo je plan koji biste trebali koristiti.

Da biste dobili više prostora za pohranu i uklonili ograničenja propusnosti, trebate nadograditi na Neograničeno. Premija od 3 dolara itekako vrijedi, ne samo zbog prostora za pohranu i propusnog opsega, već i od 300 dolara s uključenim oglasnim kreditima. Plan je isti kao i Combo, inače.

Ni Unlimited ni Combo ne omogućuju vam pokretanje internetske trgovine. Planovi e-trgovine koštaju još 3 dolara, ali prelaze jednostavno dodavanje trgovine na vašu web stranicu. Wix uključuje obračunate cijene dostave, popuste i automatske podsjetnike e-pošte besplatno. Ujedno dobivate dva puta prostor za pohranu kao neograničen.

Na vrhu postave, VIP plan nudi sve što e-commerce plan čini, osim uz dodatak profesionalne recenzije web stranica i prioritetne podrške. Za dodatnih 10 USD mjesečno, čini se da to ne vrijedi.

Niži planovi planova zbunjuju. Povezivanje Domene i Comba nema puno smisla, pogotovo kada je nadogradnja na Unlimited toliko jeftina. Tri plana koja biste trebali pogledati: Besplatna, Neograničena i E-trgovina. Ovisno o vašim potrebama, jedan od tih planova odgovarat će vam bez probijanja banke.

Weebly

Weebly je jeftiniji u svim zemljama i uvodi internetske trgovine na nižem nivou, ali značajke internetske trgovine nisu na razini Wix-a. Ne postoji srednji sloj e-trgovine, koji može izvršiti nadogradnju ako trebate značajke e-trgovine.

Srž Weeblya, kao i kod Wixa, jest njegov besplatni plan. I dalje ćete morati prikazivati ​​neintrizivne oglase Weebly na svojoj web lokaciji i upotrebljavati proširenje domene “.weebly.com”, ali dobit ćete potpunu SSL / TLS enkripciju, live chat i podršku putem e-pošte i pristup besplatnim SEO alatima.

Postoji nespretan plan za povezivanje vaše domene, poput Wixa. Ima isti prostor za pohranu, ali neograničenu propusnost i košta dolar manje mjesečno. Mi još uvijek nismo obožavatelji ovakvog plana.

Starter je tamo gdje postava počinje svijetliti. Plan i svi oni koji slijede imaju neograničen prostor za pohranu i propusnost. To je isti kao Wixov Unlimited plan, ali gotovo polovica troškova. Dobijate besplatnu domenu, bez Weebly oglasa, SSL enkripciju i pristup internetskoj trgovini, iako je skup mogućnosti ograničen. Također ste ograničeni na 10 proizvoda.

Pro plan je u osnovi isti, ali dodajte nekoliko značajki. Na primjer, dobivate zaštitu lozinkom za određene dijelove vaše web stranice. To je korisno za postavljanje područja za članstvo i omogućavanje samo korisnicima s pristupom zaporke. Dolazi sa podrškom za video pozadine. Pro planovi omogućuju do 25 proizvoda i 100 registriranih članova.

Za dvostruko veću cijenu Pro, možete dobiti Poslovni plan. To je plan koji preporučujemo za prodajna mjesta e-trgovine. Ograničenja proizvoda uklanjaju se i ne naplaćuju se nikakve transakcijske naknade. Uključeni su i dodatni alati, kao što su recenzije proizvoda i kalkulator otpreme.

Iako se poslovni plan isplati, ne možemo pomoći da osjetimo nedostatak plana e-trgovine kako bi se premostili jaz između njega i Pro plana. Iako Starter i noviji s podrškom za internetsku trgovinu, Business je jedini koji nudi posebna prodajna mjesta za e-trgovinu..

Dva okrugla razmišljanja

Weebly je jeftiniji od Wixa preko cijele ploče. Oboje nude sličan niz planova, uključujući besplatni i nespretni za povezivanje vaše domene. Postoje i skupi planovi koji dolaze s nizom dodatnih značajki, uglavnom za prodajna mjesta e-trgovine.

Iako nam na Weeblyu nedostaje plan e-trgovine sa srednjim prometom, vrijednost je nesporna. Većina će korisnika odabrati Pro plan na Weebly ili Unlimited plan na Wix-u. Weebly to čini za puno jeftinije, što čini pobjednika jasnim za ovaj krug.

Runda: Cijena za Weebly

Wixov logotip
Weebly Logo

3

Dizajn i alati

Srž bilo kojeg graditelja web stranica je sam graditelj. U ovom ćemo krugu pogledati kako možete napraviti svoju web stranicu s jednim od ovih alata. Ovdje ćemo govoriti o moći graditelja i alatima koje ste dobili za izradu vaše web stranice.

Wix

Wixov graditelj ima veliku snagu, gotovo na svoju štetu. Jasno je da je mnogo razmišljanja uloženo u organiziranje alata za maksimalizirani tijek rada. Ipak, broj opcija se ne može zanemariti, a to bi moglo biti odvratno ako želite započeti s izradom vaše web stranice bez krivulje učenja.

Odabir tema je isti način. To može biti neodoljivo, jednostavno zato što postoji toliko mnogo mogućnosti. Wix nudi predloške za sve, od portfelja do internetskih trgovina, s podkategorijama u svakoj. Postoji dobar raspon korisnih predložaka koji ne upadaju u pretjerane zamke koje često rade predlošci graditelja web stranica.

wix predlošci

Predlošci rade većinu nogu. Od početka ćete dobiti funkcionalno web mjesto s Wix-ovim lažnim sadržajem. Nakon toga, stvar je zamjene onoga što je tamo s vašim sadržajem, prilagođavanja fontova, promjena boja itd.

Iako je sučelje složeno, izgrađeni predlošci pružaju putokaz kako ga naučiti. To je jedna od najjačih točaka Wixa – mogućnost pokretanja teme i učenja sučelja dok idete. O tome ćemo razgovarati u sljedećem krugu.

Alat koji vam stoji na raspolaganju odličan je. Wix uključuje čitav paket alata za tekst, medije i dinamičke elemente. Imate i brzi pristup galeriji vektorskih umjetnosti, što je glavni plus zbog kojeg vaša web stranica izgleda profesionalno.

tržište aplikacija za wix

Iako ne zadivljuju sami po sebi, kombinacija više Wix aplikacija može stvoriti nešto sjajno. Na primjer, pomoću blogova, foruma, chata i brojača hit možete pretvoriti područje svog bloga u društveno iskustvo.

Obilje alata predstavlja nekoliko prepreka za jednostavniju upotrebu. Rečeno je da je za ovu dionicu sve dobitak. Wix vam pruža moćne alate za izgradnju vaše web stranice, bez obzira koji je vaš cilj.

Izvan dinamičnih elemenata koji izrađuju brojne predloške koje Wix nudi, preostaje vam da konfigurirate web mjesto sa trgovinom aplikacija. Većina je aplikacija jednostavna i široka. Na primjer, možete preuzeti Wix forume i Wix hit counter.

Weebly

Weebly ima manji izbor predložaka od Wix-a, ali i dalje je dovoljan da biste započeli. Većina se fokusira na vizualnu privlačnost kakvu treba za web mjesto, ali na grešku. Teško ćete naći izravan pogled ako to želite.

jezive teme

Predlošci također nisu tako interaktivni kao Wix-ovi. Većina je blistava, nalikuju izgledu Squarespace-a (pročitajte našu recenziju Squarespace-a). Iako nam se sviđaju predlozi Squarespace-a za određene web stranice, kao i Weeblevi predlošci, Wix svojim izborom pokriva veće područje..

Weebly prihvaća “povuci i ispusti” etos koji prihvaća većina graditelja web stranica. Sučelje je interaktivno, što znači da možete elemente doslovno prevući na svoju stranicu, a ne samo ih preurediti. To dovodi do intuitivnog iskustva koje nije nimalo zgodno, ali posao dovršuje.

glasno urednik

Bočna traka sadrži sve elemente koji se mogu dodati na vašu stranicu. Klik na jedan od njih i povlačenje u željenu poziciju je sve što trebate učiniti. Elementi koji se pojavljuju na bočnoj traci također su specifični za stranicu. Na primjer, imat ćete mali odjeljak elemenata blogova na vašoj stranici bloga.

glasno bočna traka bloga

Dok je izbor predložaka manji, izbor aplikacija je veći. Možete pregledavati trgovinu aplikacijama pomoću gornje alatne trake na stranici koju uređujete. Otvorit će se prozor prodavaonice aplikacija koje je čisto izloženo.

Ako ste kupili plan e-trgovine, postoji mnogo korisnih alata. Proizvodi se mogu navesti kao fizička roba, digitalna preuzimanja ili usluge, a svaki proizvod ima ugrađene SEO postavke. Ako ste se odlučili za poslovni plan, možete postaviti i automatsko praćenje zaliha, ručno oslobađanje od poreza i značke za niske zalihe, bez zaliha i proizvode koji se prodaju.

Weebly ima čisto korisničko sučelje koje je intuitivno ako je to prvi izrađivač web stranica koji ste koristili. Ima mnogo opcija, bez obzira na svrhu vaše web stranice, i veliku trgovinu aplikacija za podizanje sustava. Željeli smo vidjeti neposredne predloške pored slatkiša za oči, ali sve ostalo dobro funkcionira.

Tri okrugle misli

Wix i Weebly izvrsno se snalaze sa svojim graditeljima. Wix ima složenije sučelje koje nagrađuje istraživanje, dok Weebly većinu struje upravlja modernim izgledom. Bez obzira na to koje ste odabrali, trebali biste biti u mogućnosti ostvariti svoj cilj.

Razlika se svodi na dinamičke elemente i odabir predloška. Oba graditelja pružaju dovoljno izbora, ali teško da ćete s Weeblyom naći neposredan pogled. Zbog toga Wix uzima pobjedu u ovom kolu.

Runda: točka dizajna i alata za Wix

Wixov logotip
Weebly Logo

4

Jednostavnost korištenja

Graditelji web stranica postoje zbog njihove jednostavne uporabe. Moć je naravno dobrodošla, ali pojam interakcije s vašom web stranicom dok se pojavljuje na internetu je ono što čini tvorce web mjesta sjajem. Pogledat ćemo kako lako možete stvoriti prekrasnu web lokaciju uz sljedeći Wix i Weebly.

Wix

Wix ima složene programere koji, začudo, ne postaju jednostavni za upotrebu. Predlošci su gusti, a pružaju mapu puta za učenje sučelja. U najčišćem smislu te fraze, učite radeći s Wixom.

Nakon što odaberete predložak, bit ćete prebačeni u urednik koji na vašoj lijevoj strani prikazuje web stranicu i gumb od pet do osam. Broj gumba ovisi o predlošku i dodatnim aplikacijama koje ste instalirali. Svaka web stranica sadrži “menije”, “pozadinu”, “dodavanje elemenata”, “dodavanje aplikacija” i “prijenose”.

Mnogi gumbi imaju potkategorije. Na primjer, “dodavanje elemenata” omogućava vam dodavanje teksta, slika, okvira, video zapisa, glazbe i još mnogo toga. Segregacija čini da pristup gumbu sjaji. Ne postoji preklapanje između gumba, što znači, na primjer, da će se svi vaši elementi dodati pomoću gumba “dodaj elemente”.

wix dodati postavke odjeljka

Unosite promjene u uređivač. Ne postoji sučelje stražnjeg kraja kao što to ima WordPress. Kad se izvrši promjena na vašoj web lokaciji, vidjet ćete je u stvarnom vremenu.

Nakon što je sve konfigurirano, možete upotrijebiti povuci i ispusti sučelje za pomicanje elemenata na vašoj web lokaciji. Kad odaberete element, vidjet ćete i gumbe za njihovo uređivanje. Na primjer, možete promijeniti mjesto tekstnog okvira ili urediti font i boju bez postavljanja drugog tekstualnog elementa.

Wix uređivanje odjeljka

Povlačenjem elemenata možete ih postaviti točno tamo gdje želite. Wix koristi Photoshop-esque markere za oblaganje svega na vašoj stranici. Omogućit će vam da slobodno pomičete elemente i gurnete ih na svoje mjesto kada su blizu drugog.

Wix mreže

Ipak ne morate dizajnirati web mjesto. Wix umjetna dizajnerska inteligencija automatski će izraditi vašu web lokaciju. Kao i kod dizajnera logotipa, tako i vi odgovorite na nekoliko pitanja o namjeni i izgledu web stranice, a ADI to postavlja za vas.

ADI je posebno namijenjen mrežnim trgovinama. Pitat ćete što prodajete, ključne riječi za vašu marku i shemu boja koju želite. Proces ne traje više od nekoliko minuta i nakon što ga učinite, možete izvršiti male izmjene na web mjestu.

Kao što možete očekivati, dizajni su kormilarni. Nećete dobiti dinamične elemente ili odluke nišnog dizajna kao što biste htjeli s glavnim uređivačem. Ipak, ako napravimo web mjesto za manje od 10 minuta, ne možemo se žaliti.

wix adi

Wix upravlja snagom pomoću složenog sučelja koje je iznenađujuće lako naučiti. Ipak ćete to još morati naučiti. Dinamični elementi mogu začepiti radni prostor i čine stvari koje se kreću noću. Ipak, Wix je lakši za upotrebu od nekih drugih graditelja web stranica, poput 1&1 Builder web stranica koji ima lijep skup značajki o kojem možete pročitati u našem 1&1 Pregled graditelja web stranica.

Weebly

Weebly ima moderno sučelje što ga čini izvrsnim za brzu izgradnju vaše web stranice. Može potrajati neko vrijeme dok se naviknete, pogotovo ako dolazite od drugog graditelja web stranica. U skladu s tim, njegovo iskustvo povlačenja i ispusta pojednostavljuje zadatke koji su složeni kod drugih graditelja web stranica.

Možete odabrati element na lijevoj alatnoj traci i povući ga na svoju stranicu. Weebly koristi markere kako bi vam pokazao gdje će element sletjeti i prilagođava okolne elemente kako bi ga mogao smjestiti.

plahte mreže

Djeluje poput slagalice, za koju birate komade. Čak i uz malo dizajnerskog iskustva, sve će se stranice postrojiti. Tijekom testiranja pokušali smo probiti Weeblejev urednik dodavanjem što više elemenata u odjeljak. Iako rezultat nije izgledao dobro, Weebly je uspio sve uklopiti.

plašljiv dizajn

Elementi koje možete dodati ovise o tome koju stranicu uređujete. Na primjer, imat ćete samo elemente bloganja dok uređujete svoj blog. Nećete se morati brinuti dodavanjem elementa stranici koji bi ga mogao slomiti.

Međutim, to dodaje ograničenje i zbunjenost tijekom dizajna. Morali smo tražiti alate za blogovanje samo kako bismo shvatili da će se pojaviti tijekom uređivanja bloga. Nemaš potpunu kontrolu nad dizajnom kao što to radiš s Wixom.

Nedostaje i ADI. Jimdo, graditelj web mjesta kojeg smo ljubazno preuzeli u našoj recenziji Jimdo, nudi uslugu sličnu ADI-ju pod nazivom Jimdo Dolphin. S obzirom na ostatak Weebleove usluge, očekivali bismo je i ovdje. Nažalost, ne postoji ništa takvo.

Weebly ipak ima odlično sučelje. Na većini web lokacija lakši je od Wix-a. U skladu s tim, dizajn ima ograničenja i ne postoji automatski alat u ponudi. Međutim, ako želite napraviti jednostavnu web stranicu, Weebly radi čuda.

Četvrte četvrte misli

Ovaj krug je bio težak jer je Weebly lakši za korištenje, ali zbog toga ima ograničenja, zbog čega Wix u cjelini izgleda atraktivnije. Ako ste usredotočeni isključivo na jednostavno dizajnersko iskustvo, Weebly bi trebao biti vaš izbor.

Wix ipak nije pretjerano složen. To je složenije od Weeblya, ali vrijeme i zdrav razum učinit će vas stručnjacima. S obzirom na svoju moć i mogućnost automatskog dizajniranja web stranice, Wix je to trebao riješiti.

Runda: Točka jednostavnosti upotrebe za Wix

Wixov logotip
Weebly Logo

5

podrška

Podrška nije tako važna kao druga područja za izgradnju web mjesta. Sučelje bi trebalo raditi, a ako ne postoji, podrška neće riješiti problem. Zbog toga većina graditelja web stranica štedi na tome. Tražimo da Wix i Weebly nadmaše svoje kupce, unatoč tome što njihovi alati ne trebaju veliku podršku.

Wix

Wix usredotočuje svoju podršku na centar za pomoć, što ima smisla s obzirom na to koliko je graditelj racionaliziran. Premda je izravna podrška dostupna, u centru za pomoć morate proći neugodan postupak da biste je pronašli.

Centar za pomoć sadrži članke koji pokrivaju 34 teme. Kad smo prošli kroz njih, primijetili smo da su se podijelili u dvije kategorije: FAQ i tutoriali. Wix ih, međutim, ne kategorizira.

Wix centar za pomoć

Najčešća pitanja sadrže gotovo sve što biste mogli zamisliti, čak i najosnovnija pitanja. Pronašli smo posvećeni članak za automatsku obnovu plaćanja logotipa Wix koji je jednostavno rekao da je Wix Logo jednokratna naknada. Iako bi većina ljudi to znala, nije teško zamisliti da netko ima to pitanje.

Vodiči predstavljaju veći broj članaka u centru za pomoć. Upute za uporabu dolaze s detaljnim uputama, bez nepotrebne kopije o tome zašto želite nešto učiniti. Jednostavni vodiči, kao što je promjena dizajna zaglavlja, dolaze i s videozapisom.

Wix nudi direktnu podršku putem telefona i e-pošte. Jasno je da se upotrebljava nakon što se obratite centru za pomoć, budući da postupak pronalaska kontaktnih obrazaca gnjavi.

Morate pronaći članak u centru za pomoć, odaberite “ne” pod “je li ovo odgovorilo na vaše pitanje?” , prođite kroz automatizirani sustav pomoći i bit ćete preusmjereni na stranicu s kontaktima.

Podrška se nudi, ali je teško pronaći. To je rečeno, jako nam se sviđa centar za pomoć. Trebao bi biti u mogućnosti odgovoriti na većinu pitanja. Ako se ipak trebate obratiti podršci, sretno prolazeći kroz postupak.

Weebly

Weebleva struktura podrške slična je Wixovoj, pri čemu je jezgro centra za pomoć u odgovoru na većinu problema. Za razliku od Wixa, Weebly ima izravnu rutu do kontaktiranja podrške. Postoji i više opcija za kontakt.

Centar za pomoć podijeljen je na šest tema, uključujući e-trgovinu, izgradnju vaše web stranice i marketing putem e-pošte. Podteme se nalaze u svakoj temi pa na glavnom zaslonu možete pronaći ono što vam treba. Na vrhu se nalazi i traka za pretraživanje ako želite u potpunosti zaobići hijerarhiju.

vikend centar za pomoć

Članci su dobro napisani, opremljeni postupnim uputama i velikim snimkama zaslona, ​​ali upute nisu označene. Zbog toga je članke teško skenirati ako ste zaglavili na određenom koraku u procesu. Video tutorijali bi također pomogli na tom pročelju.

Weebly pruža forum u zajednici, koje je jedno od najjačih područja podrške. Lako je zaobići se i dosta aktivni. Tijekom našeg promatranja, administrator je odgovorio na većinu postova u roku sat vremena.

Ako trebate kontaktirati podršku, to možete učiniti s bilo kojeg mjesta u centru za pomoć. Weebly nudi podršku putem e-pošte, telefona i chata. Kao i Wix, Weebly će vas najprije gurnuti prema centru za pomoć, ali osjeća se više kao guranje nego udaranje.

Podrška je oko opcija i jasno je da Weebly to razumije. Ako vam je potrebna pomoć predstavnika ili želite sami riješiti to, postoje alati za vas. U usporedbi s Wixovim teškim postupkom, ovo vrijeme u Weeblyu izgleda dobro.

Pet okruglih misli

Ni Wix ni Weebly nemaju lošu podršku. Možete pronaći gotovo sve što vam treba u njihovim centrima za pomoć i ako ga potražite, bit će vam dostupna izravna podrška. Iako je kvaliteta na razini, lakoća nije. Weebly ima racionalizirani sustav podrške koji predstavlja sve mogućnosti ispred, što je dovoljno za pobjedu u ovom krugu.

Runda: Točka podrške za Weebly

Wixov logotip
Weebly Logo

6

Presuda

Wix i Weebly naša su dva najbolje izgrađena web mjesta, pa ne iznenađuje činjenica da je usporedba bila blizu. Ne možete pogriješiti ni s jednim, ali ,, kad se postave jedan protiv drugog, jasno je da Wix ima prednost u snazi, upotrebljivosti i značajkama.

Weebly ima pristojnu snagu i jednostavno za korištenje sučelje, ali sjaji svojom cijenom i podrškom. Ako pokušavate uštedjeti nekoliko dolara, odličan je izbor. Ipak ćete se morati žrtvovati u dizajnerskim odlukama.

Srećom, možete isprobati oboje besplatno da vidite što je bolje za vas.

Pobjednik: Wix

Jeste li koristili Wix ili Weebly? Koji vam se više sviđa? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map