WeTransfer pregled 2020

S ograničenjem privitka datoteke od 25 MB za Gmail, u najmanju ruku, bol u vratu je prijenos velikih datoteka e-poštom. Najočiglednije rješenje ovog problema je dijeljenje datoteka putem usluge dijeljenja datoteka – poput Google diska ili Dropboxa.

Ali dijeljenje jednokratne datoteke putem takvih usluga dolazi s dugoročnom financijskom obvezom.

Budući da tehnički dijelite datoteku na mreži, primatelj je možda neće odmah preuzeti. Također, što ako korisnik ne koristi istu uslugu dijeljenja datoteka kao i vi? Malo krastavca, zar ne? Srećom, imamo usluge dijeljenja datoteka, poput WeTransfera, koji pružaju jednostavne prijenose velikih podataka bez buke..

U ovom WeTransfer pregledu, usluga se pokazala jednostavnom za korištenje i pouzdanom, no uz samo osnovne značajke i ograničenje prijenosa besplatnih datoteka od 2 GB ostavlja vas da želite više.

Treba razmotriti stvari prije nego što potražite uslugu prijenosa datoteka

U osnovi, tehnologija prijenosa datoteka odnosi se na premještanje podataka s jednog sustava na drugi preko mreže, što je u ovom slučaju Internet. Ali ne možete jednostavno odabrati bilo koju uslugu prijenosa slučajnih datoteka, bilo da je gledate za osobnu ili poslovnu upotrebu.

Evo nekih čimbenika koje biste trebali razmotriti prije nego što dobijete uslugu prijenosa datoteka:

  • Ograničenja veličine datoteke:

  • Visoka dostupnost:

  • Kontrola vidljivosti:

  • Sigurnost datoteke:

O WeTransferu

WeTransfer iz Amsterdama pokrenut je 2009. godine i tvrtka je od tada postala jedna od najvažnijih usluga za jednostavan prijenos datoteka. Od 2015. godine WeTransfer je imao 25 ​​milijuna korisnika, pri čemu se 70 milijuna datoteka prenosi svakog mjeseca.

Za i protiv:

Tko je WeTransfer za

WeTransfer je za sve koji žele brzo prenositi velike datoteke, bez potrebe da se prijave za novu uslugu. Za osobne korisnike WeTransfer pruža ograničenje od 2 GB, a primatelj može preuzeti poslanu datoteku u roku od sedam dana od dijeljenja..

Poslovni korisnici, s druge strane, mogu dobiti premium pretplatu na uslugu i poslati do 20 GB datoteka u jednom potezu, odrediti prilagođeno vremensko ograničenje za brisanje datoteke i postaviti lozinku za svaku prenesenu datoteku.

Kako WeTransfer zarađuje novac

Postoje dva toka prihoda koje WeTransfer koristi – glavni dolazi iz usluge premija WeTransfera, koja košta 12 dolara mjesečno, a drugi tok prihoda dolazi od reklama koje tvrtka radi na slobodnom planu.

Prilikom otvaranja glavne web stranice WeTransfera vidjet ćete prekrasne slike u pozadini. Ti su komentari zapravo reklame tvrtki koje plaćaju WeTransfer.

Reklame možete očekivati ​​od:

  • Vodafone
  • Qatar Airlines
  • Shutterstock
  • Google Chrome

WeTransfer također ima inicijativu “Ovo radi”, gdje podržavaju početnike ilustratore, fotografe i umjetnike; postavljanjem njihovog rada kao pozadinske slike na web mjestu.

Planovi i cijene

Kao što je već spomenuto, WeTransfer je “freemium” usluga, što znači da nudi osnovne značajke besplatno, ali za svoju premium uslugu, nazvanu “WeTransfer Plus”, morate kašljati 12 USD mjesečno.

Prijenos datoteka na WeTransferu

Zahvaljujući sjajnom sučelju, prijenos datoteka je nevjerojatno jednostavan.

Budući da se ne trebate prijavljivati, možete jednostavno otići na početnu stranicu i započeti postupak prijenosa. Na desnoj strani početne stranice postoji opcija za dodavanje datoteka, unošenje primatelja e-adrese, e-adrese i neobavezna poruka.

Čim datoteka preuzme, možete je poslati adresi.

Dva e-maila dobivate nakon slanja podataka putem WeTransfera, putem opcije e-pošte. Prva e-pošta sadrži potvrdu da je datoteka poslana, a druga dolazi kada primatelj preuzme poslanu datoteku.

Drugi e-mail odličan je savjet o obavijestima koji još uvijek nedostaje mnogim drugim uslugama dijeljenja datoteka.

Tijekom testiranja usluge otkrio sam da se druga e-poruka s potvrdom šalje čim primatelj klikne na opciju “preuzmi datoteku”, a ne kad datoteku u potpunosti preuzme..

Osim slanja e-pošte nekome, imate i mogućnost slanja datoteka putem veze za preuzimanje. Iako WeTransfer daje mogućnost izbora između ova dva, ako odlučite koristiti e-poštu, dobit ćete i vezu za datoteku.

Uz opciju veze na datoteku nisu dostupne značajke vidljivosti, ako netko ima vezu, onda može preuzeti i pristupiti vašoj datoteci – i nećete biti ništa mudriji.

Jedini izlaz je datoteka zaštititi lozinkom (što možete učiniti samo s WeTransfer Plus). Također ne primate nikakve obavijesti putem e-pošte prilikom preuzimanja datoteke.

Preuzimanje datoteka na WeTransferu

Možete dobiti datoteku od WeTransfer e-poštom ili vezu za preuzimanje. U oba slučaja doći ćete na stranicu primatelja WeTransfera na kojoj se nalazi veliki gumb “Preuzmi”. Sve što trebate učiniti je da kliknete taj gumb i imat ćete datoteku, i nemate što drugo učiniti.

Link za preuzimanje datoteka zadano je sedam dana, ali dotični korisnik ima premium WeTransfer račun, a zatim može odlučiti smanjiti ili povećati vremensko ograničenje.

U svakom slučaju, vidjet ćete datum brisanja datoteke na stranici za preuzimanje. WeTransfer tvrdi da se podaci brišu s poslužitelja tvrtke na datum brisanja datoteke i apsolutno ne možete dohvatiti takve datoteke.

Mobilni pristup

Ako mislite da je web sučelje WeTranfera glatko i lijepo, pričekajte dok ne ugledate njegove mobilne aplikacije, koje su jednako sjajne, imaju minimalistički izgled i zadivljujuće pozadinske slike. Imajte na umu da WeTransfer može prenositi slike ili videozapise samo iz mobilnih aplikacija, bilo da koristite iOS ili Android.

Ali koliko god izgledala aplikacija za iOS, za mene to nije uspjelo. Budući da je moj telefon spojen na Wi-Fi mrežu, aplikacija mi je stalno govorila da nije (iako Wi-Fi ispravno radi).

Tada sam promijenio Wi-Fi vezu i još uvijek dobio istu pogrešku. Napokon, morao sam pokušati izvršiti prijenos sa svojim dragocjenim paketom podataka i tada je prijenos konačno obavljen.

Aplikacija Android je, s druge strane, radila bez problema i datoteka se prebacila u jednom pokušaju.

podrška

WeTransfer ima sustav za podršku na osnovi karata kojim se upravlja putem Zendeska. Podigao sam kartu s njihovim timom za podršku kako bih provjerio vrijeme njihovog odgovora, a na kartu sam dobio odgovor u 1,5 sati. Jedini nedostatak ovdje je nedostatak chat-a ili telefonske podrške, čak i ako ste korisnik WeTransfer Plus.

sigurnosti

Budući da se WeTransfer nalazi izvan Amsterdama, tvrtka se pridržava EU direktive o privatnosti (95/46 / EC) i nizozemskog Zakona o zaštiti osobnih podataka. Kad se datoteke prenose, ostaju zaštićene TLS protokolom šifriranja. Kad se pohranjuju na poslužitelje WeTransfera, oni se nalaze pod AES 256-bitnom enkripcijom.

U zaključku

Sve u svemu, WeTransfer je konvencionalna usluga prijenosa datoteka koja radi ono što kaže – ništa više i ništa manje. Iako sučelje ostavlja malo željenog, njihov je skup mogućnosti mogao biti napredniji. Na primjer, besplatni korisnici ne mogu se prijaviti ili poslati datoteku samo putem e-pošte, bez generiranja veze za preuzimanje datoteke.

U isto vrijeme, s besplatnim ograničenjem prijenosa datoteka od 2 GB, osobni korisnici mogu lako koristiti WeTransfer za dijeljenje datoteka. Ali ako ste poslovni korisnik, možda biste htjeli lokalno šifrirati podatke ili potražiti alternative.

Jeste li koristili WeTransfer? Kakvo je bilo vaše iskustvo? Podijelite svoje mišljenje u odjeljku s komentarima u nastavku.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me