Western Digital My Cloud: Vaša osobna pohrana u oblaku?

Skloni smo fokusiranju na usluge udaljenog skladištenja u oblaku poput Dropboxa i njegove brojne alternative ovdje na Cloudwards.net. No, potražite na Amazon.com i naći ćete mnoge prodajne uređaje koji se mogu koristiti za izgradnju vlastite mreže za pohranu u oblaku kod kuće. Među najboljim izborima za uradi sam tehnofil: Western Digital My Cloud.


Dostupna s višestrukim kapacitetima za pohranu, WD vodeća osobna jedinica za pohranu oblaka izrađena je kako da bude primjerena obitelji i moćna, nadmećući mogućnosti cjenovnih NAS uređaja uz prodaju jednostavnosti. Instaliran u vašem domu, My Cloud služi kao domaćin oblačnih datoteka pod kontrolom korisnika kojima se može pristupiti putem interneta putem računala i mobilne aplikacije, čak i ako ste na putu.

Dolazimo do kraja, pokrenut ćemo značajke WD My Cloud u cijelosti, uključujući sinkronizaciju datoteka i dijeljenje, te ćemo vam dati neke mogućnosti za sigurnosno kopiranje Mog oblaka na daljinu, jer se nesreće događaju.

Za širi pogled na temu pohrane oblaka kod kuće, kao i detaljniju raspravu o prednostima udaljenog u odnosu na lokalnu pohranu, pročitajte naš osobni temeljni prostor za pohranu u oblaku. Ako odlučite da osobno pohranjivanje u oblaku nije za vas, na kraju, naš najbolji vodič za pohranu u oblaku nalazi se na gornjim udaljenim mogućnostima.

Western Digital My Cloud History

Iako je My Cloud prvi put predstavljen 2013. godine, Western Digital već je neko vrijeme na tržištu osobnih oblačnih pohranjivanja i vodeći je na tržištu tehnologije tvrdog diska otkad je tržište računala započelo u 1980-ima (čitaj, povijest tvrdog diska).

Linija My Cloud je, u stvari, samo rebranding WD My Book koja dolazi s poboljšanim izgledom i obnovljenim sučeljem za Windows i MacOS, uz novo ime.

Iako WD My Cloud izgleda i djeluje jednostavnije od tradicionalnih mrežnih uređaja za pohranu (NAS), tehnički gledano, ne postoji baš razlika. NAS uređaj jednostavno je mrežni uređaj koji sadrži jedan ili više tvrdih diskova koji se mogu koristiti za posluživanje datoteka.

Ideja korištenja NAS-a za postavljanje osobne mreže za pohranu oblaka kod kuće, bilo da je Moja Cloud linija ili neka druga marka (Synology Diskstation, QNAP TS, Netgear ReadyNAS, itd.), Stvoriti lokalni način pohrane i pristup dokumentima trgovine, fotografijama , glazbu, videozapise i druge datoteke.

Iako ove datoteke možete pohraniti u rješenja za pohranu udaljenog oblaka poput onih detaljnih u našoj biblioteci za pohranu u oblaku, a iako su neke od njih izvrsne za aktivnosti poput strujanja medija (pogledajte, primjerice, našu najbolju pohranu u oblaku za Vodič za Kodi), postoje neke prednosti posjedovanja vlastitog uređaja za pohranu u oblaku. Tri najveća su privatnost, sigurnost i brzina.

S My Cloudom ne morate se brinuti da Googleov marketinški odjel skenira vaše fotografije kako bi izgradio ciljane marketinške kampanje (saznajte više o tome u našem pregledu Google diska). Također se ne morate brinuti hoće li vaša glazba i videozapisi biti skenirani zbog kršenja autorskih prava (loše, torrenti! Loše!).

Iako postoje problemi oko kojih se može dogoditi, poput privatnog kriptiranja datoteka pomoću Boxcryptor ili prelaska na uslugu pohrane u oblaku nula znanja poput Sync.com ili Tresorit, privatno šifriranje ima nedostataka. Na primjer, privatno šifrirani medij ne može se strujati s vašeg web sučelja za pohranu u oblaku.

Uz to, imate uređaj za pohranu u oblaku na vašoj kućnoj WiFi mreži znači brže prijenos i prenošenje jer datoteke ne moraju putovati kroz dugi, duboki mrak cyber prostora.

Zatim opet postoje problemi s odabirom My Clouda i uklanjanjem udaljene pohrane oblaka. Jedan od njih, mnogi My Cloud modeli koriste pojedinačne pogone. Za razliku od udaljenih poslužitelja ili NAS uređaja s dva ili više ležišta, nema mogućnosti za suvišnost podataka (obično ljubaznošću RAID konfiguracije) s rješenjima s jednim pogonom. To znači da ako vaš pogon ne uspije, izgubit ćete svoje podatke.

Čak i kod uređaja My Cloud s više pogona postoje rizici gubitka podataka, poput požara ili oštećenja od poplave ili krađe. Jednostavno rješenje problema je sigurnosno kopiranje vašeg My Cloud-a na internetsku sigurnosnu kopiju, poželjno onu koja nudi privatnu enkripciju. Više ćemo o tome dotaknuti na kraju ovog članka.

Naslovnica Western Digital My Cloud

Za marku WD My Cloud sada je dostupno nekoliko različitih linija linija. Za kućnu upotrebu najpopularnija je linija My Cloud Home koja dolazi u pojedinačnim varijantama (My Cloud Home) i dvostrukom pogonu (My Cloud Home Duo). Oboje dolaze u višestrukim kapacitetima.

Naravno, My Cloud Home Duo je veći, ali ni jedan uređaj nije veći od tradicionalne NAS jedinice. Zapravo, njegov kompaktni faktor oblika čini My Cloud idealnijim dodatkom, recimo, postavljanju vašeg kućnog medija, čime se štedi prostor za divovski subwoofer, mada ne bismo preporučili da svoj Cloud Device postavite na njega (pročitajte koliko dugo će moj tvrdi disk zadnji).

Moji uređaji Cloud Cloud mogu se kupiti sa samo 2TB i čak 20TB prostora za pohranu. Donja tablica prikazuje neke približne troškove koje možete očekivati ​​ako kupite izravno od Western Digital-a.

Model: Kapacitet: Približni trošak:
Pojedinačni pogon2TB$ od 160
Pojedinačni pogon4TB$ od 200
Pojedinačni pogon6TB$ 260
Pojedinačni pogon8TB$ 320
Dvostruki pogon4TB$ 310
Dvostruki pogon8TB400 $
Dvostruki pogon12TB$ 550
Dvostruki pogon16TB$ je 700
Dvostruki pogon20TB$ je 900

Amazon.com možete potražiti i za My Cloud, iako većina modela tamo nije dostupna. Web stranica WD pruža i dodatne internetske i lokalne mogućnosti kupnje.

Serije My Cloud Pro i My Cloud Expert

Za nezasitne štrebere u potrazi za nečim vrednijim od hvale svojih internetskih prijatelja ili za one kojima je potrebno poslovno rješenje, Western Digital donosi dvije naprednije varijante My Cloud: My Cloud Pro i My Cloud Expert.

Model: Kapacitet: Otvora: Približni trošak:
Moj Cloud Pro PR21000-20TB2Preko 400 dolara
Moj Cloud Pro PR41000-40TB4Preko 500 dolara
Moj Cloud Expert EX2 Ultra0-20TB2Preko 160 dolara
Moj Cloud Expert EX41000-32TB4Preko 350 dolara

Dostupne su dvije i četverovodne verzije. Trošak će ovisiti o veličini hard diskova koje kupite, a koji se mogu ukloniti i zamijeniti u slučaju jedne pauze ili ako želite nadograditi.

Ovi su modeli idealni i za one s velikim filmskim i glazbenim kolekcijama. Za ostale opcije pogledajte naš najbolji osobni vodič u oblaku za medije.

Western Digital My Cloud sposobnosti

Nakon što My Cloud povežete s mrežom kod kuće povezivanjem ga s WiFi mrežom ili spajanjem izravno u usmjerivač, tada možete preuzeti aplikacije za svoja računala, tablete i pametne telefone kako biste se povezali s njim. Podržani operativni sustavi uključuju Windows, MacOS, Android i iOS.

Pomoću ovih aplikacija možete učitati datoteke s računala na My Cloud, bilo da sinkronizirate sadržaj između svojih uređaja, očistite prostor na tvrdom disku ili sigurnosno kopirate uređaje.

Western Digital My Cloud Sync i pohrana datoteka

Sinkronizacija datoteka omogućuje vam pristup istom sadržaju datoteke s različitih uređaja. To je zajednička značajka većine rješenja za pohranu u oblaku koja će vam omogućiti uređivanje datoteke na jednom uređaju i vidjeti te izmjene koje se odražavaju u gotovo stvarnom vremenu na drugom.

Sinkronizacija datoteka korisna za suradnju može se koristiti i za pristup vašim glazbenim i video bibliotekama s prijenosnog računala, tableta ili telefona, čak i kad ste na putu.

Nedostatak sinkronizacije, bilo s My Cloudom ili nekom drugom uslugom pohrane u oblaku, jest taj da bi on mogao raditi, mora pohraniti kopije datoteka i na tvrdi disk računala i u oblak. To znači da nije puno za uštedu prostora na tvrdom disku, što ljudi imaju na umu prilikom prihvaćanja pohrane u oblaku za hosting datoteka.

No, uz WD My Cloud možete jednostavno odabrati pohranu datoteka u oblak, a ne na računalo ili telefon. U tom ćete slučaju i dalje moći pristupati sve dok su vaše računalo ili telefon spojeni na internet, a vaš uređaj My Cloud online.

Izrada sigurnosne kopije na Western Digital My Cloud

WD My Cloud se također može koristiti za izradu sigurnosne kopije tvrdog diska vašeg računala instaliranjem WD Smartware programa, rezervnog klijenta.

Cilj sigurnosne kopije je osigurati da se kopija datotečnog sustava vašeg računala vjerno replicira na vašem uređaju My Cloud. Na taj način, ako tvrdi disk vašeg računala ne uspije ili je vaše računalo na drugi način oštećeno ili ukradeno, nećete izgubiti ni datoteke.

Aplikacije za Android i iOS za WD My Cloud imaju dodatnu prednost što mogu automatski sigurnosno kopirati vaše fotografije i videozapise. Zbog toga je uređaj dobra zamjena za izbore koje smo napravili u našem najboljem mrežnom pričuvnom vodiču za mobilne uređaje, a sve su to mogućnosti udaljenih sigurnosnih kopija..

Bez obzira na to kako ili odakle prenosite datoteke, ne morate im instalirati klijent za radnu površinu da biste im pristupili. Do njih možete dobiti gotovo jednako lako ako se prijavite na web sučelje WD My Cloud.

Web sučelje također nudi nadzornu ploču za analizu vašeg prostora za pohranu u oblaku, uključujući raščlanjivanje prostora za pohranu prema vrsti datoteke.

Dijeljenje datoteka u oblaku Western Digital

Osim za pohranu datoteka, My Cloud možete koristiti i za dijeljenje datoteka s drugima. Da biste to učinili, prijavite se na web sučelje, pronađite sadržaj koji želite podijeliti, desnom tipkom miša kliknite i odaberite “dijeliti”.

Moći ćete generirati vezu koja upućuje na taj sadržaj koji se može distribuirati onima kojima želite odobriti pristup. Vezu možete podijeliti ručno ili je poslati e-poštom, a drugima dati dozvolu za uređivanje datoteka.

Izradite sigurnosnu kopiju zapadnog digitalnog uređaja iz oblaka u oblaku

Kao što je spomenuto ranije, iako postavljanje rješenja za pohranu osobnih oblaka može biti prikladnije od korištenja udaljene pohrane, može biti i opasno. To je posebno istinito ako taj uređaj ima samo jedan pogon, ali mogu se pojaviti i problemi pri korištenju više diskova.

Da biste se zaštitili od gubitka podataka, možda biste trebali razmotriti sigurnosnu kopiju uređaja My Cloud do oblaka. Nekoliko najboljih mrežnih sigurnosnih rješenja podržavaju NAS sigurnosne kopije, uključujući CloudBerry Backup i Acronis True Image.

Za potpuni pregled najboljih opcija za izradu sigurnosnih kopija WD My Cloud, pogledajte naš najbolji sigurnosna kopija za NAS vodič.

Završne misli

Iako je ovo kratki pregled Western Digital My Cloud-a i sigurno nismo pokrenuli svaki aspekt niti smo dublje ušli u postavljanje, nadamo se da smo vam razumjeli što je uređaj i što on može raditi.

Kao sami majstori štreberi, volimo naše uređaje jednako kao i Igra prijestolja, tako da mislimo da smo čvrsto utemeljeni kad kažemo da je tamo osobna mreža za pohranu oblaka s Majkom zmajeva (ili Johnom Snowom, ako više volite) u smislu faktora drool.

U skladu s tim, još uvijek ne preporučujemo da odustanete od usluge pohrane u oblaku. Alati poput Google diska imaju mnoštvo mogućnosti za suradnju koje uslugu, brigu o privatnosti i sve to vrijedi koristiti. Pored toga, vani je mnogo sigurnih rješenja za pohranu u oblaku, a vode ih Sync.com i pCloud kojima možete vjerovati svojim podacima.

Slobodno nam ispričajte svoja razmišljanja o WD My Cloud i javite nam što biste još željeli znati o tome u komentarima u nastavku. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map