Webroot vs Kaspersky: Odlučivanje o boljem antivirusu u 2020. godini

Testiramo Webroot protiv Kasperskyja u usporedbi i provjeravamo kako se dobro slažu s najboljim antivirusnim softverom na tržištu. Kaspersky je anti-virus u starijoj školi s obiljem značajki, dok Webroot koristi drugačiji pristup svojoj kibernetičkoj sigurnosti koji bi se mogao svidjeti novim klijentima.


Ne možemo pokriti sve u ovoj Webrootovoj usporedbi s Kasperskym, pa prije nego što počnete, provjerite naš zasebni pregled Webroot SecureAnywhere i pregled Kaspersky Anti-Virus za dubinsku analizu oba softvera..

Postavljanje borbe: Kaspersky protiv Webroota

Ako ste pročitali neke druge preglede o antivirusnim usporedbama koje smo proveli u našoj antivirusnoj arhivi, znat ćete format. Usporedit ćemo Kaspersky i Webroot u pet rundi kako bismo odlučili koji je najbolji.

Započet ćemo pregledom značajki i cijena u ponudi prije testiranja oba antivirusa zbog korisničke prilagođenosti, opće zaštite i korisničke usluge. Pobjednik svakog kruga dobit će bod, uz kratki rekap i objasniti zašto.

Prvi antivirus koji je osvojio tri ili više bodova bit će ukupni pobjednik. Na kraju ovog pregleda pružit ćemo svoje posljednje misli i o Webrootu i o Kasperskom. Koristimo našu najbolju prosudbu, ali slobodno ostavite komentar u nastavku ako se ne slažete s našom odlukom.

1

Značajke

Nove prijetnje zahtijevaju nove značajke za borbu protiv njih. Ako vam antivirusni softver ne pruža odgovarajuću razinu funkcija za vaše uređaje, možda ćete imati rupu u svojoj ukupnoj zaštiti.

Razgovarat ćemo o mogućnostima koje nude i Webroot i Kaspersky kako bismo vam pomogli da odlučite koja je najbolja za vaše vlastite potrebe.

Webroot

Webroot je pomalo neobičan antivirus zahvaljujući nekonvencionalnim metodama koje koristi za zaštitu vašeg uređaja. Koristi otkrivanje, skeniranje i zaštitu na temelju oblaka da štiti vaše uređaje od zlonamjernog softvera, a ograničava utjecaj na vaš vlastiti sustav.

Webroot-Značajke

Instalacija je malena, posebno u usporedbi s drugim velikim davateljima usluga poput Bitdefendera (pogledajte našu Bitdefender recenziju, kao i našu usporedbu Bitdefender vs. Webroot). Premještanjem najvećeg dijela posla na Webrootove poslužitelje, svojim korisnicima daje prednost tim ogromnim resursima.

Nove prijetnje odmah se obrađuju i analiziraju, a informacije se dijele s drugim korisnicima nakon donošenja odluke. Utjecaj na resurse vašeg sustava znatno je smanjen u usporedbi s ostalim antivirusima, posebno značajnim opcijama poput Comodo (pogledajte našu recenziju Comodo Internet Security Suite).

Ova “napredna zaštita od prijetnji” od Webroota standardna je za sve Windows i Mac proizvode. Kako bi se dodala općenitoj antivirusnoj zaštiti, Webroot dolazi s vatrozidom i mrežnim alatima za nadgledanje, zaštitnom phishing zaštitom i blokom privatnosti koji sprječava da web kamera klizi.

Postoje i dodatne značajke koje možete isprobati, a koje Webroot pretvaraju u širi sigurnosni paket. Mobilna podrška za Android i iOS uređaje uključena je u srednji paket Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus.

Također možete platiti dodatno za pohranu u oblaku od 25 GB, korisno za izradu sigurnosnih kopija važnih datoteka. Tu je i osnovni upravitelj zaporki koji, iako je adekvatan, ne sadrži potpuni skup značajki koje ćete vidjeti u namjenskom upravitelju lozinki poput Dashlanea (pogledajte naš pregled Dashlanea).

Kaspersky

Kao i kod svih velikih hittera, Kaspersky pokušava biti više od “samo” antivirusa. Ako tražite osnovnu zaštitu, ipak bi vas trebao zaštititi Anti-virus Kaspersky. Ovaj plan samo za Windows nalazi se pri dnu opcija Kasperskyja s naglaskom na zaštiti vašeg računala od tipičnih prijetnji.

Kaspersky-Značajke

Ime kaže sve, ali Kaspersky Anti-Virus ipak ima nekoliko dodatnih trikova u rukavu. Dolazi sa zaštitom za moderne prijetnje, uključujući anti-kriptominirajuću zaštitu kako bi se spriječilo da se rudari hrane s računala kako bi generirali bitcoin i druge kripto valute, što bi moglo izgorjeti vaš uređaj. 

Cjenik Kaspersky planira otvoriti vrata dodatnim značajkama. Internet Security pruža zaštitu za Android uređaje i jedna je od naše dvije najbolje preporuke u našem najboljem antivirusu za uži izbor u Androidu.

Poput Webroota, i Kaspersky planovi dolaze sa zaštitom od prebijanja web kamera od strane loših hakera. Također imate i zaštitu od krađe identiteta da biste blokirali sumnjive web lokacije.

Kaspersky također uključuje izolirani web preglednik pod nazivom Sigurni novac kako bi vas zaštitio na mreži. To stvara zaključano okruženje za sigurno korištenje osjetljivih web lokacija, poput vaše internetske banke. Također sprečava snimanje zaslona i tipkovnice.

Kaspersky paketi dolaze sa Sigurnom vezom, virtualnom privatnom mrežom koja vam omogućuje da osigurate pristup internetu i sakrijete svoj identitet na mreži. Dolazi s dnevnim ograničenjem od 200 MB, što nije idealno za tešku upotrebu.

Ako želite neograničen VPN, kombinirajte Kaspersky s vrhunskim pružateljem VPN-a iz našeg najboljeg VPN-ovog užeg izbornika, kao što je ExpressVPN (pogledajte naš ExpressVPN pregled). 

Sigurna veza samo je jedna od značajki privatnosti koju nudi Kaspersky. Dobili ste i roditeljski nadzor i povećanu zaštitu datoteka s Kaspersky Total Securityom, najskupljim paketom proizvoda tvrtke..

Total Security uključuje upravitelj lozinki najvišeg sloja koji, za razliku od ponude Webroota i većine antivirusnih provajdera, ima napredne značajke i dobro korisničko sučelje, kao što objašnjava naš odvojeni pregled Kaspersky Password Manager..

Prve okrugle misli

Kaspersky je tradicionalni antivirus, dok Webroot ima za cilj budućnost, s uslugom u središtu oblaka koja ima prednost brzine u odnosu na svog konkurenta. To je dobra opcija za osobna računala i računala Macs s manje dostupnih resursa sustava.

Međutim, Kaspersky nudi više mesa na kostima. Tipična antivirusna zaštita zajedno s izvanrednim upraviteljem lozinki, izoliranim preglednikom i dodatnim značajkama privatnosti za obranu od uobičajenih prijetnji.

Runda: Karakteristične točke za antivirus Kaspersky

Logotip Kaspersky Anti-Virus
Logotip Webroot SecureAnywhere

2

cijena

Iako za svoje mjesto ima najbolji besplatni antivirusni program, najjača zaštita zahtijeva pretplatu. Uz Kaspersky i Webroot, kupci mogu plaćati svoj izbor razine pretplate koji nude različite dostupne značajke. 

Da bismo vam pomogli da odaberete između njih, istražit ćemo cjenovne planove i Webroot i Kaspersky ponude.

Webroot

Webroot ima pet različitih pretplata, a sve pod markom “SecureAnywhere”. Neki su nišni planovi usmjereni na određene vrste kupaca, kao što su igrači. Drugi su osnovni, poput plana “AntiVirus” pri dnu.

SecureAnywhere AntiVirus ima popust od 10 USD za nove kupce, ali prilično je jeftin i za postojeće kupce, čak 39,99 USD godišnje. Podržava i PC i Mac, a pokrivenost uređaja dostupna je za jedan ili tri uređaja. Kao što smo već spomenuli, isporučuje se sa Webrootovom zaštitom od oblaka i mrežnim sigurnosnim značajkama.

Sljedeći raspoloživi plan je SecureAnywhere Internet Security Plus, koji košta 59,99 USD godišnje, a novim klijentima pada na 44,99 USD godišnje.. 

Dugo ime i jeftina cijena, nudi podršku za Android i iOS uređaje i uključuje osnovni Webroot upravitelj lozinki za dodatnih 10 USD godišnje. Dobivate i dodatnu pokrivenost uređaja s pretplatama na tri ili pet uređaja u dobi od jedne do tri godine.

Na vrhu je SecureAnywhere Internet Security Complete, koji uključuje sve značajke koje Webroot nudi za 79,99 USD godišnje ili 59,99 USD godišnje nakon 20-postotnog ugovora s novim kupcima. Uz već spomenute značajke, dolazi s alatima za optimizaciju sustava, pohranom u oblaku i pokrivenosti za pet uređaja.

Ako vam treba više od pet uređaja, morat ćete uložiti u kompletni obiteljski paket SecureAnywhere Internet Security koji štiti 10 uređaja. Godišnje 159,99 USD, prilično je skupo, a za nove klijente ne nudi se popust.

Ako malo ne zaostanete u liniji, Webroot je AntiVirus za igrače, prilično samorazumljiva zaštita za PC igrače. Ista je cijena kao i AntiVirus, s istim značajkama, ali tvrdi da igračima nude iskustvo bez tihog trčanja, bez zaostajanja.

Ako nije tihi način rada, čini se da je inače identičan paket uobičajenoj ponudi AntiVirus, iako AntiVirus za igrače dolazi sa zaštitom samo za jedan uređaj.

Kaspersky

Za razliku od pet planova Webroota, Kaspersky ima mršaviji profil s tri dostupna. Kao i Webroot, možete mijenjati planove prema pokrivenosti uređaja i dužini pokrivanja.

Zahvaljujući velikodušnom popustu od 60 posto za nove kupce, nema mnogo razlike u cijeni između najjeftinijih i najskupljih Kaspersky planova. Najjeftiniji plan je Kaspersky Anti-Virus, koji godišnje košta 23,99 USD, a samo 16 dolara manje od Kaspersky Total Securitya na vrhu.

Anti-Virus je samo za Windows i ima pokrivenost za tri do pet uređaja. Kao i Webroot SecureAnywhere AntiVirus, Kaspersky Anti-Virus nudi osnovnu antivirusnu zaštitu. Većina će korisnika htjeti pogledati sljedeći plan, Kaspersky Internet Security, radi boljeg dodavanja za svoj dolar.

To je samo 8 USD više, ali nudi zaštitu za mobilne uređaje i Mac korisnike na tri do pet uređaja. Raspon podržanih uređaja omogućuje kupcima bolju opciju u odnosu na PC Kaspersky Anti-Virus.

Također dolazi s preglednikom zaštićenim sigurnim novcem, zaštitom VPN-a i kontrolom privatnosti. Međutim, ograničen je na pet uređaja, tako da će velike obitelji morati gledati Kaspersky Total Security.

Uz pokriće za pet ili 10 uređaja, Total Security dodaje značajke šifriranja datoteka, poštovani upravitelj lozinki i roditeljski nadzor s dva korisnička računa za praćenje i praćenje instaliranih uređaja.

Dva okrugla razmišljanja

Webroot je pristupačna opcija, čak i na vrhu. Kaspersky također nije previše loš, s ogromnim popustima novih kupaca i značajkama koje su ga uvrstile u naš najsigurniji uže antivirusni popis. Međutim, uz bolje popuste i više mogućnosti za cijenu, Kaspersky ovaj krug pobjeđuje – upravo.

Kolo: Cjenik za antivirus Kaspersky

Logotip Kaspersky Anti-Virus
Logotip Webroot SecureAnywhere

3

Korisnički susret

Antivirusni softver mora biti prilagođen korisnicima i za početnike i početnike već od samog početka. Pogledajte naš pregled BullGuard Antivirus da biste vidjeli davatelj antivirusa koji ne uspostavlja ravnotežu.

Procijenimo kako se Webroot i Kaspersky jednostavno koriste, od instalacije do općenite uporabe.

Webroot

Koliko smo svjesni, ne postoji provajder antivirusa koji instalira program s brzinom, veličinom i površinom Webroota. Instalacijska datoteka iznosi oko 5MB, što je maleno, ali to je i znak kako Webroot radi.

Instalacija je prilično brza, potrebno je oko dvije minute od početka do kraja, uključujući i vrijeme za početak početnog skeniranja, što je brzo i lagano na resursima vašeg sustava. Ako ste u prošlosti koristili “nespretan” antivirus, zadivit će vas Webroot.

Webroot-Client-Skeniranje

Nakon dovršetka dovest ćete do glavnog izbornika klijenta. Upotreba je jednostavna i najviše se fokusira na njegovu glavnu značajku: antivirusno skeniranje. Bočna traka omogućuje vam pristup ostalim značajkama i postavkama kao i brz pristup Webrootovoj bazi znanja.

Izbornik postavki pruža korisnicima Webroota mogućnost prilagodbe gotovo svakog dijela njihove zaštite. Možete izmijeniti Webrootovo antivirusno skeniranje i učiniti ga intenzivnijim, fokusiranjem na određene dijelove uređaja ili zakazivanjem redovitih skeniranja..

Svaka značajka ima opciju “saznajte više”, povezujući se s dodatnim vodičima za podršku koji je istražuju u većoj dubini. Na primjer, ako kliknete “zaštita identiteta”, to će prikazati podatke o Webrootovim metodama zaštite identiteta kako bi vam pomoglo da ih dalje razumijete.

Uz široku prilagodbu i jednostavno sučelje, Webroot je antivirus koji dobro udovoljava svim vrstama korisnika. Instalacija je brza, jednostavna za prilagođavanje i nećete primijetiti nikakav negativan utjecaj na performanse vašeg računala, a istovremeno vas štiti.

Kaspersky

Datoteka za instalaciju Kaspersky je također mala, ali za razliku od Webroota, preuzima ostale datoteke koje su joj potrebne nakon što instalacija započne. Također ima nekoliko koraka u usporedbi s Webrootom, s oko tri različita izbornika uvjeta i uvjeta za prolazak prije nego što počne.

Kaspersky, međutim, nije tvrd antivirus. Većina uobičajenih značajki, poput sigurnog novca, roditeljskog nadzora i pristupa antivirusnom skeniranju, dostupne su jednom kada otvorite klijent.

Kaspersky-klijent

Manje uobičajene značajke su skrivene, ali lako dostupne. Na dnu glavne nadzorne ploče nalazi se gumb “više alata” koji vas vodi do šireg popisa značajki Kasperskog. Ako niste sigurni ni u jednu od značajki, Kaspersky uključuje kratak opis kako bi objasnio njihovu svrhu.

Izbornik postavki nije jasno identificiran, ali ga možete pronaći klikom na donji lijevi gumb zupčanika. Gotovo svaki dio zaštite i mogućnosti Kasperskog prilagodljiv je s ovog područja.

Kartica “skeniranje” omogućuje vam prilagođavanje postavki zaštite, mijenjajući razinu sigurnosti da biste odabrali intenzitet antivirusnog skeniranja. Kartica “Zaštita” omogućava vam uključivanje (ili isključivanje) svih uključenih značajki po želji.

Tri okrugle misli

Ne postoji jasan pobjednik između Kasperskyja i Webroota kada je u pitanju prijateljstvo. Oba pružatelja usluga nude dobro korisničko sučelje, brzu instalaciju i široku prilagodbu kako bi bilo pogodno za svakog korisnika.

Kolo: Ljubaznost prema korisniku Nema jasnog pobjednika, bodovi za oboje

Logotip Kaspersky Anti-Virus
Logotip Webroot SecureAnywhere

4

Zaštita

Ako trošite novac na antivirusni softver, želite najbolju zaštitu svog novca. Imajući to u vidu, istražit ćemo zaštitu koju Webroot i Kaspersky nude kupcima. Umjesto da sami testiramo te pružatelje usluga, mi ćemo se poslužiti izvješćima triju neovisnih osiguravajućih društava.

Webroot

Većina laboratorija očekuje da će antivirusni softver odmah reagirati na prijetnje. Odloženi pristup koji upotrebljava Webroot ne odgovara baš takvoj metodologiji testiranja. 

To je zato što, za razliku od ostalih antivirusnih programa, Webroot kasni s novim prijetnjama. Testirat će svaki zlonamjerni softver koji otkrije u načinu rada “pijeska”, analizirati njegovo ponašanje i proslijediti te podatke.

Redovni čitatelji znat će da za usporedbu zaštite koristimo tri laboratorija za testiranje. Nažalost, Webrootove neuobičajene metode otežavaju naše laboratorije u redovitim testiranjima njegove zaštite.

Neki se ne trude. AV-usporednice, na primjer, nisu testirale Webroot od 2012. godine. Budući da su podaci toliko zastarjeli, ne možemo ih koristiti kao dio našeg razmatranja.

Webroot-AVTest-June2019

AV-test jedan je od rijetkih laboratorija koji redovito testira Webroot. Webroot ipak pada s testiranjem AV-testa. Šokantno loš rezultat zaštite od 2 od 6 zabilježen je u testnom krugu testiranja za AV-Test u svibnju i lipnju 2019. godine. Ocjena njegove ocjene 5,5 od 6 bila je mnogo veća. 

Niska ocjena zaštite obično bi bila masivni znak upozorenja slabo uspješnog davatelja antivirusnih programa. Webrootovo osoblje odgovorilo je na ovo izvješće u postu na korisničkom forumu, kritizirajući metodologiju testiranja AV-Test-a.

MRG Effitas posljednji je testirao Webroot u svojim Q3 2018 testovima punog spektra. Nažalost, ovo je bio još jedan “loš” rezultat za Webroot na papiru, s tim da više od četvrtine uzoraka zlonamjernog softvera u početku nije otkriveno.

Međutim, u rezultatima je prikazana metoda Webroot. Od prvobitno propuštenih 26,75 posto, svi su uzorci uzeti nakon 24 sata. 

Čini se da to dokazuje da pristup testiranju u testnom okruženju, koji je sastavni dio Webrootove zaštite, dobro funkcionira. Od 329 uzoraka, samo 0,3 posto u potpunosti je propušteno tijekom MRG Effitas testa.

Kaspersky

Kao “tipičnog” davatelja antivirusa, Kaspersky redovno testiraju naša tri sigurnosna laboratorija bez ikakvih poteškoća.

Postigao se savršeno u najnovijem testu za juli i kolovoz 2019. godine, pri čemu je AV-Test dodijelio kompaniji 6 od 6 za zaštitu i performanse. Rezultate zaštite bilo je nemoguće pobijediti, sa stopostotnim uspjehom tijekom srpnja i kolovoza.

Kaspersky-AVTest-August2019

Testiranje AV-usporednika u veljači i svibnju 2019. to je poduprlo, uz stopostotnu stopu uspjeha. Svih 752 uzoraka za testiranje zlonamjernog softvera blokirano je od strane Kasperskog tijekom testiranja. Za kvalitetu zaštite i ukupne performanse, AV-Comparatives dodijelio je Kasperskyu najvišu nagradu Advanced +.

Kaspersky se nije pokvario ni tijekom MRG Effitasovog testiranja. Tijekom Q2 2019 testova, Kaspersky je blokirao 398 od 398 uzoraka zlonamjernog softvera, a MRG Effitas je Kasperskyu dodijelio certifikat Level-1 za zaštitu.

To Kaspersky svrstava u istu kategoriju kao i ostali davatelji velikih imena, poput Avire (vidi našu recenziju Avira).

Četvrte četvrte misli

Ovaj krug je teško procijeniti. Webroot je tvrdi antivirus za tipične ispitne laboratorije, ali MRG Effitasovo testiranje pokazalo je da, iako pristup pješčaniku može imati kašnjenje, ipak otvara nove prijetnje nakon 24 sata u gotovo svakom slučaju.

Ipak, teško je zanemariti apsolutno nevjerojatne rezultate Kasperskyevih testova. Niti jedan uzorak zlonamjernog softvera nije prekršio odbranu Kasperskog tijekom tisuća uzoraka, što ga čini poštenim pobjednikom u ovom krugu.

Kolo: Zaštitna točka za antivirus Kaspersky

Logotip Kaspersky Anti-Virus
Logotip Webroot SecureAnywhere

5

podrška

Učinkovita korisnička podrška ključna je kada se suočite sa problemom koji ne možete riješiti. Pogledajmo podršku koju Webroot i Kaspersky nude kupcima u našem posljednjem krugu.

Webroot

Webroot ima različite metode podrške s kojima kupci mogu raditi. Ako trebate označiti problem, možete koristiti sustav za ulaznice za podršku ili se uputiti na Webrootove feedove na Twitteru i Facebooku..

Webroot-site-Podrška

Postoji i opcija chata uživo, ali to ne možete koristiti za pitanja o tehničkoj podršci, jer je ograničena na prodajna pitanja.

Webroot ima dostupnu bazu znanja koja odgovara na uobičajena pitanja, uz traku za pretraživanje koja će vam pomoći da pronađete određene članke. Također možete pretraživati ​​putem foruma Webroot zajednice kako biste pronašli odgovore ili pitali svoje, na što će korisnici i Webroot osoblje odgovoriti.

Ako trebate razgovarati izravno sa savjetnikom, možete se obratiti Webrootu putem telefona. Webroot ima pomoćno osoblje koje je na raspolaganju u Europi, Australiji i Sjedinjenim Državama.

Kaspersky

Za davatelja koji se pokušava natjecati na vrhu tržišta, jasno je da podrška uživo nije nešto što Kaspersky želi zalutati, iako je napravio poboljšanja od našeg posljednjeg velikog pregleda Kasperskog.

Kaspersky nudi podršku na društvenim mrežama, ali to ne olakšava pronalaženje drugih načina pomoći. Kretanje po web mjestu za podršku Kasperskog na kraju vam daje mogućnost izravne komunikacije. 

Kaspersky-site-Podrška

Možete razgovarati sa stručnjakom preko live chat-a tijekom radnog vremena radnim danom za osnovne upite. Međutim, složeni problemi zahtijevaju korištenje metode s potvrđenom podrškom. Ako imate hitne probleme, telefonom možete razgovarati s tehničkom podrškom kompanije Kaspersky. Podrška je prilagođena vašoj lokaciji, s različitim raspoloživim satima koji odgovaraju vašem lokalnom mjestu.

Kaspersky kupci također mogu koristiti svoju bazu znanja koja sadrži vodiče koji pokrivaju uobičajene probleme. Možete pretraživati ​​i putem foruma aktivne zajednice za prethodne postove drugih klijenata i osoblja, kao i postavljati svoja pitanja.

Pet okruglih misli

Kaspersky je lakše nego ranije pronašao izravne metode podrške, ali još je uvijek teško pronaći. Webrootovom web stranicom malo se lakše kreće, s aktivnim forumom i korisnom bazom znanja za potrošače. Međutim, oba pružatelja usluga približno su jednaka po pitanju korisničke podrške, čime je ovo kolo izjednačeno.

Kolo: Podrška Nema jasnog pobjednika, bodovi za obojicu

Logotip Kaspersky Anti-Virus
Logotip Webroot SecureAnywhere

6

Završne misli

Nema puno antivirusnih davatelja koji su toliko jedinstveni kao Webroot SecureAnywhere. To je brzo, brzo i jeftino, s planovima dizajniranim da podcjenjuju veće igrače na tržištu, a pritom vam daju razumnu razinu zaštite i mogućnosti.

Rezultati testiranja MRG-a Effitas pokazuju da Webroot-ov odložen pristup testiranju zlonamjernog softvera – pomoću sandbox-a i ljudske analize za analizu zlonamjernog softvera – može uspjeti. Upravo Kaspersky radi bolje koristeći standardne, isprobane metode sa sličnim troškovima, što ga čini ukupnim pobjednikom naše usporedbe..

Kaspersky također nudi više mogućnosti od Webroota, uz dobre popuste za nove kupce i prijateljsko sučelje koje je lako za korištenje.

Ukupni pobjednik: Kaspersky

Kaspersky ipak nije savršen i još uvijek preporučujemo Bitdefender kao naš najbolji antivirusni izbor. Pogledajte naš prikaz usporedbe Bitdefender i Kaspersky da biste vidjeli koliko dobro Kaspersky ima najbolje rezultate na tržištu.

Također možete pogledati naše članke o antivirusima za druge preglede i usporedbe koji će vam pomoći da donesete konačan izbor. 

Koristite li Webroot SecureAnywhere ili Kaspersky Anti-Virus? Ostavite svoja razmišljanja i komentare u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map