SugarSync VS kutija: Tko to bolje?

Svijet poslovanja je polje koje se mijenja. Više nisu zaposlenici koji se nalaze u jednoj zgradi, ili čak u jednom gradu. Telekomunikacija i proširenje otežavali su zajedničku suradnju grupa. Oblak je postao više od mjesta samo za pohranu i izradu sigurnosnih kopija datoteka. Iako je istina da se dokumenti mogu sačuvati na tim računima kao način da se nikada ne izgube, može se postići puno više.


Ove se usluge razvijaju kako bi klijentima omogućile daljinsku suradnju, dijeljenje i sinkronizaciju podataka između uređaja po potrebi nudeći potpunu suradnju radnika. Budući da se na scenu svake godine pojavljuje sve više oblačnih tvrtki, teško je shvatiti tko je najbolji.

Iako nismo uspoređivali sve usluge na svijetu, navodimo dva glavna imena u mrežnom dijeljenju, sinkronizaciji i suradnji jedni s drugima. Tko to bolje radi: SugarSync ili Box?

SugarSync vs Box

SugarSync

SugarSync započeo je s poslovanjem kao Sharpcast. Ova je usluga bila alat za sinkronizaciju slika između više uređaja, uključujući mobilni i radni stol. Osnivači Gibu Thomas i Ben Strong pokrenuli su tvrtku 2004. godine.

SugarSync vs Box
© SugarSync

Međutim, oboje su napustili 2008. Tada je Laura Yecies imenovana za vođenje floundering poslovanja, a tvrtka je preregistrirana kao SugarSync. Danas SugarSync vodi Mike Grossman i oglašava se kao odabir velikih klijenata poput SanDisk, Korea Telecom, BestBuy, France Telecom-Orange i Lenovo.

kutija

Box je osnovan nedugo nakon što je Sharpcast debitovao. 2005. godine Aaron Levi, Dylan Smith i Dan Levin stvorili su uslugu pohrane u oblaku nastojeći pomoći kompanijama da ubrzaju način poslovanja. To je izvorno bio koncept koji je Levi osmislio kao projekt za poslovnu klasu u koju je upisan.


© Cloudwards.net

Danas se Box nalazi u 92% svih Fortune 500 tvrtki i ima preko 32 milijuna korisnika. Oni tvrde da 275.000 tvrtki koristi svoj softver i usredotočeno je na stjecanje više položaja u poslovnoj areni.

1

Jednostavnost korištenja

Nitko ne želi sjediti satima pokušavajući smisliti kako koristiti novi dio softvera. Što je jednostavnija upotreba, to će biti popularniji kod potrošača. Odlučili smo vidjeti koja je tvrtka više prilagođena korisnicima, SugarSync ili Box.

SugarSync

Kad je u pitanju upotreba, SugarSync nije nužno za mikro menadžere. Većina potrošača smatra da je sučelje intuitivno i s njim lako raditi. Sustav je tako postavljen da će čak i početnik moći shvatiti kako prenijeti, preuzeti i premjestiti podatke. Jasni gumbi na vrhu sučelja čine ga vrlo jednostavnim.

Možda je riječ o štucanju kada je u pitanju dijeljenje, jer ova značajka nije tako jasno naznačena, ali je ipak lakša od neke konkurencije. Korisnici mogu postaviti adresar s imenima koji će omogućiti brzi odabir kome će omogućiti pristup datotekama.

SugarSync se također isporučuje s lokalnom radnom mapom radne površine, poznatom kao Magic Briefcase, koja potrošačima omogućuje sinkronizaciju podataka između tvrdog diska i računa u oblaku. Međutim, ova značajka može biti zbrka jer usluga također omogućuje kupcima da odaberu datoteke koje žele automatski napraviti sigurnosnu kopiju.

Postoji malo krivulja učenja s ukupnim softverom, zbog čega ga neki potrošači ne vole koristiti.

kutija

Kada je u pitanju korisničko sučelje Box je stvarno jednostavan za korištenje. Kao i SugarSync, sustav je čist i ravno naprijed. Čak i novakinje moći će se kretati između prijenosa, preuzimanja i dijeljenja. Box također ima softver koji se izravno preuzima na tvrdi disk potrošača.

Korisnici mogu dodavati datoteke u aplikaciju za jednostavno i bezbrižno sinkroniziranje. Kada smo prvi put isprobali lokalni prostor, bilo je poteškoća pri sinkronizaciji mape. Međutim, prošlo je mnogo glađe nakon što smo smislili kako odabrati opcije.

Poduzetnički kupci, za koje je Box dizajniran, imat će i pristup administracijskom portalu. Ovo područje olakšava stvaranje radnih grupa, nadgledanje aktivnosti i postavljanje korisničkih dozvola. Jednostavan je i spreman za upotrebu odmah od postavljanja računa.

Otkrili smo da je većina potrošača zadovoljna proizvodom te da je on jednostavan za korištenje usprkos manjim poteškoćama s kojima smo se susreli pri prvom korištenju lokalnog softvera. Box je ovo zaobišao jer je softver lakši za upotrebu, a lokalni softver nije tako zbunjujući.

Runda: Jednostavnost upotrebe za Box box

SugarSync Logo
Logotip poslovnog logotipa

2

Pouzdanost

Korisnici moraju znati da će potrebne informacije biti dostupne kada se prijave na svoje račune. U prošlosti je bilo nekih tvrtki koje su izgubile informacije iz bilo kojeg drugog razloga osim neuspjeha u sustavu davatelja usluga oblaka. Je li SugarSync ili Box pouzdaniji?

SugarSync

Mnogi se oblačni servisi pitaju o njihovoj pouzdanosti, a SugarSync nije iznimka. Za razliku od tvrtki koje pružaju usluge hostinga, teže je otkriti koliko su te operacije nedostupne zbog održavanja ili drugih problema. 

Teško smo pronašli trenutne uptime ocjene. Primijetili smo da je bilo nekih prijavljenih problema u lipnju 2014., ali nije bilo drugih prigovora.

Nije bilo pritužbi koliko je pouzdano u čuvanju podataka nakon što se one pohrane na njihove poslužitelje. Otkrili smo da jednom kada su informacije postojale, ostaju tamo ako ih korisnik ne ukloni. Ova usluga nudi inačice kako bi se očuvala kopija svih dokumenata koji se nalaze na računu.

Zadržavanjem posljednjih pet revizija korisnici se mogu odmoriti lakše znajući da će njihove informacije biti dostupne klikom miša.

kutija

Kao što je već spomenuto, pružateljima pohrane u oblaku je teško pronaći vrijeme za produženje rada. Međutim, Box oglašava njihovu stopu na početnoj stranici. Uspjeli smo potvrditi da tvrtka ima 99,99% produženog vremena s 0,01% stanke za neophodno održavanje, poput sigurnosnih zakrpa.


© Cloudwards.net

Prekid rada nije jedino što uslugu čini pouzdanom. Bilo je pritužbi na tvrtke poput Dropboxa zbog gubitka datoteka. Box ima prilično dobru reputaciju za čuvanje datoteka na sigurnom od gubitka.

U 2013. godini bilo je pritužbe da je račun “uvršten” s računom poduzeća, iako nema stvarne povezanosti. Datoteke su jedno vrijeme bile izgubljene, ali tvrtka je naporno radila na vraćanju podataka. Glasnogovornici oblačne tvrtke uvjeravali su kupce da je riječ o jednokratnoj pogrešci i da nije bilo sličnih pritužbi prije ili nakon.

Pobjednik je Spremite se za njihova nevjerojatna i dokazana produktivnost i posvećenost vraćanju izgubljenih datoteka.

Kolo: Točka pouzdanosti za Box Business

SugarSync Logo
Logotip poslovnog logotipa

3

Ubrzati

Brzine prijenosa i preuzimanja važne su. Korisnici nemaju vremena sjesti i čekati da im podaci stignu, pogotovo ako pokušavaju povratiti podatke. Odlučili smo vidjeti tko to čini najbrže: SugarSync ili Box.

SugarSync

Brzina je važno razmatranje mnogih potrošača. Za SugarSync to je jedno područje u kojem se mogu malo prevariti. Otkrili smo da brzine i za prijenos i za vrijeme mogu biti malo spore.


© SugarSync

Iako korisnici mogu prilagoditi količinu propusne širine koju koristi za ovaj postupak, to možda neće biti dovoljno, posebno tijekom početnog prijenosa. Uvijek treba više vremena za prvo spremanje nego što je to potrebno za naredne sigurnosne kopije.

Odlučili smo vidjeti što kažu drugi o brzini SugarSync-a i pronašli smo nekoliko pritužbi i pitanja na forumu za pomoć. Kupci nisu bili zadovoljni ukupnim cijenama prijenosa koje su iskusili. Neki su potrošači doživjeli odgode do jednog sata kako bi spremili datoteku od 100 MB. Za usporedbu, okvir ima samo nekoliko minuta da ispuni isti zadatak.

kutija

Vrijeme je u suštini kada je u pitanju prijenos. Box je postigao nevjerojatno dobro kada je testiran na ovom području. Nije bilo sporog ponašanja i datoteke su pravovremeno prenesene. Upotreba aplikacije za radnu površinu traje dulje od usluge temeljene na webu.


© Cloudwards.net

Povratne informacije potrošača koje smo pronašli bile su slične našem vlastitom iskustvu. Većina korisnika nije imala problema s prijenosom ili preuzimanjem informacija s tvrdog diska i sa njega. Nismo testirali postoji li način da promijenimo propusnost poput SugarSync jer nismo osjećali potrebu da to učinimo.

Box je opet ušao u ovaj krug zbog svoje mogućnosti brzog prenošenja datoteka.

Runda: Točka brzine za Box box

SugarSync Logo
Logotip poslovnog logotipa

4

Značajke

Značajke mogu stvoriti ili prekinuti tvrtku. Neki potrošači žele mnogo zvona i zvižduka, dok drugi ne zanimaju toliko. Kako bismo pomogli korisnicima da donese najbolju odluku, uspostavili smo SugarSync protiv najboljeg konkurenta, Boxa, kako bismo vidjeli tko ima najbolje mogućnosti.

SugarSync

Jedno od područja u kojem se SugarSync zaista ističe su značajke. Ova usluga nije samo operacija golih kostiju i potrošači mogu uživati ​​u toj činjenici. Neke od njihovih značajki uključuju verziju i oporavak datoteka, dobre mobilne aplikacije, bilo gdje i pristup. Također sadrži prijenos i povlačenje datoteka, upravljanje datotekama, sinkronizaciju datoteka na više uređaja, dijeljenje datoteka i automatsku izradu sigurnosnih kopija.

Pored značajki, sučelje je jednostavno za korištenje i ograničen je softver za preuzimanje na lokalne tvrde diskove. Postoje mobilne aplikacije za Android i Apple uređaje, međutim, ne postoje aplikacije za Windows telefone ili Blackberry.

SugarSync ima na raspolaganju nekoliko razina prostora za pohranu. Ova usluga ne nudi nikakav slobodan prostor. Nudi 30-dnevno besplatno probno razdoblje koje će korisnicima omogućiti isprobavanje prije mjesečnog ili godišnjeg plana. Kako se navodi, prilikom registracije morate dati broj kreditne kartice ili PayPal računa kako biste aktivirali račun.

kutija

Kao i konkurencija, Box ima mnogo mogućnosti za uživanje svojih korisnika. Uključene su mogućnost stvaranja grupa, dijeljenje datoteka, uređivanje dokumenata Googlea i Microsoft Office datoteka bez napuštanja web aplikacije i dodavanje više korisnika. Spremite i aplikacije za mobilne uređaje, web-preglednike i radne površine, uz konzolu za administraciju za poslovne korisnike, postavite dopuštenja i sigurnost za korisnike i sinkronizaciju datoteka s aplikacije na radnoj površini.


© MedXT

Uz to, Box je dizajniran za poduzetničke potrošače. Kako bi zadovoljili sve veće potrebe, nude alate za suradnju koji će zaposlenicima ne samo omogućiti da rade zajedno na projektu, već će omogućiti istim korisnicima da rade sa svojim klijentima ili kupcima prema potrebi.. 

Poduzetnički potrošači imaju mogućnost prebacivanja svojih sigurnosnih značajki u oblačne aplikacije. Što znači da ovi kupci mogu stvoriti prilagođena pravila kako bi ograničili pristup osjetljivim dokumentima. Administratori mogu i po potrebi ograničiti korisničke postavke. 

Administratori imaju mogućnost upravljanja radnim grupama i odjednom implementirati ažuriranja softvera. Upravitelji mogu pratiti aktivnost i označiti sumnjive događaje iz konzole. Box podržava mobilne Android i Apple mobilne uređaje, ali za razliku od SugarSync, ova usluga ima aplikacije za Windows telefone i uređaje Blackberry.

Još jedna značajka koju Box nudi je 10 GB besplatnog prostora za osobne korisnike. SugarSync ne nudi nikakve opcije neplaćanja. Postoji nekoliko planova za odabir, u rasponu od pojedinačne uporabe do potpune podrške poduzeća. Box, zahvaljujući nizu poslovnih karakteristika, podrške za mobilne uređaje i besplatne pohrane – opet osvaja.

Runda: Karakteristične točke za Box poslovanje

SugarSync Logo
Logotip poslovnog logotipa

5

sigurnosti

Postavljanje informacija u oblak tvrtku funkcionira samo ako korisnik zna da njihovi podaci neće biti podvrgnuti dijeljenju sa bilo kim. Sigurnosni protokoli moraju biti na prvom mjestu i postojati kako bi se zadobilo povjerenje potrošača. Pa tko ima najbolju zaštitu: SugarSync ili Box?

SugarSync

Sigurnost je vjerojatno jedno od najvažnijih područja koje treba uzeti u obzir. Prema web lokaciji SugarSync, oni koriste 256-bitnu AES enkripciju za zaštitu podataka. Pored toga, usluga koristi šifriranje SSL 3.3 transportnog sloja (TLS) za zaštitu datoteka tijekom prijenosa na i sa njihovih poslužitelja..

Aktivnost beta beta mreže SugarSync 2.0

Tvrtka se uvjerava da koriste istu razinu sigurnosti kao financijske institucije kako bi zaštitili informacije korisnika. Međutim, kao i mnoge tvrtke u oblaku, i ova ne dopušta korisnicima da zadrže kontrolu nad ključevima za šifriranje, što bi moglo dovesti do lakšeg pristupa trećim stranama.

To može uzrokovati probleme klijentima na razini poduzeća. Box je nedavno objavio da će u skoroj budućnosti ponuditi ovu značajku.

kutija

Kao i njihov konkurent, Box koristi SSL sigurnost i 256-AES enkripciju kako bi dokumente bio siguran dok se nalaze na njihovim poslužiteljima. Tvrtka ide toliko daleko da kodira imena datoteka, onemogućujući tražilicama da indeksiraju podatke. Podatkovni centri prate se svakodnevno uz stalne preglede radi zaštite fizičkih pogona.

SugarSync vs Box
© Kutija

Potrošači zadržavaju kontrolu nad tim tko vidi što čak i kada se datoteke dijele među grupe ljudi. Administratori mogu osigurati datoteke po želji samo za čitanje, što će spriječiti preuzimanje datoteke. Uskoro će kupci na razini poduzeća imati mogućnost zadržavanja ključeva za šifriranje, što će dodati razinu sigurnosti koja se ne vidi u konkurenciji.

Dodatne potvrde koje drži Box uključuju Safe Harbor i SAS70 Type II. Box osvaja ograničenja i mogućnost poslovnih kupaca da drže ključeve za šifriranje.

Runda: Sigurnosna točka za Box poslovanje

SugarSync Logo
Logotip poslovnog logotipa

6

Zaključak

Dok se Box prije nekoliko godina spotaknuo slučajnim uključivanjem računa s podacima treće strane, od tada nije zabilježeno ništa slično i tvrtka je obnovila podatke za korisnika. Išli su iznad i dalje kako bi pomogli svom kupcu.

Iako obično ne uspoređujemo službu za korisnike između tvrtki na natjecanju “head-to-head”, otkrili smo da je bilo puno pritužbi na odjel za odnose sa kupcima tvrtke SugarSync, što nas dovodi do nagiba ka Boxu čak i u ovoj areni..

Neki potrošači možda nemaju problema s brzinom koji smo radili sa SugarSync i možda će radije koristiti njihove značajke, smatrajući da je Box previše funkcionalan. Opcije okvira dizajnirane su za upotrebu klijentima na razini poduzeća. No Box nudi rješenje za osobno pohranjivanje za one koji su zainteresirani za još uvijek, ali ne sve, mogućnosti cijelog raspona.

Odabir najbolje oblačne tvrtke važan je korak za svakog potrošača ili tvrtku. Postoje područja koja će korisnici mjeriti preko drugih. Međutim, smatrali smo da je Box nadmašio SugarSync u svakom području.

Pobjednik: Kutija

Verzija zvuka

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map