SugarSync for Business VS Pogoplug tim

Sinkronizacija datoteka, suradnja i sigurnosna kopija svih datoteka shvatili su se kao važni i potrebni na današnjim radnim mjestima. No oblak se, kao rješenje za potrebe skladištenja poduzeća ili poduzeća, ne rješava često zbog različitih problema.


Da bi to prevladali, sve više i više usluga pokušava zadovoljiti posebne potrebe poslovnih kupaca. 

“Zašto moj ured treba rješenje u oblaku?” možete pitati. Cloud rješenje sve u jednom osigurava sinkronizaciju, izradu sigurnosnih kopija i dostupnost svih datoteka svih povezanih sustava. Pregledajmo dva profesionalna rješenja u oblaku – SugarSync for Business i Pogoplug Team i vidimo da li jedno odgovara vašim potrebama.

SugarSync za posao

SugarSync je čvrst sustav za pohranu u oblaku. Nakon najnovijeg izdanja postalo je lagan klijent koji je minimalan, ali moćan i svestran. S mobilnim aplikacijama za gotovo sve glavne platforme pametnih telefona i desktop aplikacijama za Windows i Mac, SugarSync omogućava sinkronizaciju, izradu sigurnosnih kopija, pohranu i dijeljenje datoteka ili čak suradnju s drugim korisnicima koji imaju SugarSync. Definitivno je jedan od najbolje zaokruženih usluga pohrane oblaka u industriji. SugarSync for Business daje posebnu nadzornu ploču koja vam omogućuje nadzor 


© Cloudwards.net

SugarSync najavio je nove cijene za svoje poslovne slojeve, ali nažalost je malo promijenio planove za uklanjanje prethodno najavljenog neograničenog prostora za pohranu poslovnih planova. Bez obzira na to, SugarSync vam donosi mnogo novca za doplatu od 1TB po cijeni od 550 $ / godišnje (ili 55 $ mjesečno). Nadalje, SugarSync pruža prilagođene planove za svaku organizaciju s prilagođenim cijenama.

Pogoplug tim

Otkako je Pogoplug najavio svoje planove neograničenih cijena pohrane u 2012. nakon dominacije na tržištu osobnih hardvera u oblaku, čini se da je Pogoplug Cloud postigao značajnu privlačnost. Pogoplug tim njihov je poslovni okus proizvoda koji pruža dodatnu prilagodbu. Pogoplug Team nudi jednostavno web sučelje i klijent za desktop računala, zajedno s mobilnim aplikacijama za iOS i Android. Web sučelje omogućuje vam prijenos podataka ili strujanje medijskih datoteka dok radne površine i mobilne aplikacije omogućuju lako sigurnosno kopiranje i vraćanje datoteka putem interneta.

Tim Pogoplug nudi neograničenu količinu prostora za pohranu od 5 $ po korisniku mjesečno. Zbog čistog jeftinog skladištenja, Pogoplug je gotovo neporažen; teško je raspravljati se s uslugom koja vam nudi spremište za sve koji možete jesti za samo 5 USD mjesečno, zar ne?

Značajke

Kao što stalno ponavljamo, sigurnosnoj kopiji datoteka treba pridavati veliku važnost, posebno za datoteke u vašem uredu; gubitak radnih datoteka može biti velika katastrofa. Pogledajmo značajke svake usluge bočno kako bismo utvrdili da li neka od njih odgovara vašim potrebama.

rezerva

SugarSync omogućuje izvođenje običnih sigurnosnih kopija datoteka stvaranjem mape koja se sinkronizira s oblakom. Ono što čini ovo je da SugarSync uvijek sinkronizira vaše datoteke u oblak, jednosmjerno, u osnovi izvode sigurnosne kopije. Ali evo! Ne očekujte uslugu uporedbu s CrashPlan ili Backblaze.

SugarSync vam postavlja i zaboravlja stil izrade sigurnosnih kopija koji može udovoljiti potrebama mnogih sigurnosnih kopija. Nakon izrade sigurnosne kopije datoteka, one se mogu obnoviti kopiranjem iz SugarSync pogona; ne samo to, SugarSync može vratiti izbrisane datoteke ako ste ih greškom izbrisali sa svog uređaja. Izbrisane datoteke pohranjuju se u mapu “Izbrisane datoteke” u kojoj ostaju dok ih korisnik trajno ne izbriše.

Pogoplug, začudo, omogućava ovu i samo ovu značajku putem svoje Windows ili Mac aplikacije (osim mogućnosti obnavljanja sigurnosnih kopija datoteka). Njegov rezervni klijent nije ništa fancy, ali on to radi tako što nadgleda vaše odabrane mape i prenosi promjene po potrebi.

Sinkronizacija & Udio

S ‘sinkronizacijom’ unutar samog imena, SugarSync odlicno radi na sinkronizaciji datoteka. Osigurava središnju mapu za sinkronizaciju sličnu onoj u Dropboxu. Osim središnje mape, nazvane “My SugarSync”, SugarSync omogućava sinkronizaciju bilo koje mape na računalu 1 u bilo koju mapu na računalu 2. Može pristojno riješiti konflikte u sinkronizaciji i osigurava da nikad ne izgubite svoje podatke zbog neuspjeha sinkronizacije.. 

Kada surađujete s drugim ljudima na datotekama, slanje e-pošte naprijed i nazad definitivno je passé. Ako to još nije u vašem životu, svakako biste trebali razmisliti o promjeni. Zajedno sa sinkronizacijskim mogućnostima, dijeljenje može držati mape ili čak samo datoteke koje se neprestano ažuriraju kao i kad se promjene izvrše. To čini suradnju povjetarca.

Sinkronizacija

Svoje datoteke možete dijeliti na pregled samo svima, dok datoteke koje možete izmijeniti možete dijeliti i privatnim dijeljenjem pojedincu ili grupi. Čak i ako ne trebate surađivati ​​s korisnicima, sinkronizacija bi vam i dalje mogla biti korisna ako trebate svoje zajedničke datoteke i dokumente ažurirati na najnoviju verziju na različitim uređajima poput pametnih telefona ili tableta.

Pogoplug nažalost nema mogućnost sinkronizacije. Jedino praćenje je za jednosmjernu izradu sigurnosnih kopija: s računala na oblak. Iako, on pokriva dio koji nedostaje pružanjem vrlo funkcionalne značajke dijeljenja putem web sučelja. Dijeljenje datoteka u Pogoplugu može zamijeniti privitke e-pošte i ublažiti pretrpane pristigle pošte. Jedna posebnost koju Pogoplug ima, ali SugarSync nema, mogućnost je stvaranja javne mape u kojoj se mogu omogućiti javni prijenosi.

To omogućuje svakome da učita datoteke na vaš račun Pogoplug, uklanjajući potrebu za posebnom uslugom slanja ili čak Pogoplug računom za pošiljatelja. Nešto na liniji slanja FTP-a, takva bi javna mapa nekima mogla biti blagodat.

skladištenje

SugarSync može se koristiti za čisto skladištenje sirove robe. Da biste spremili datoteke koje spremaju datoteke izvan web lokacije, trebate zaustaviti sinkronizaciju mape (koja je u početku sinkronizirana sa SugarSync) nakon što su sve datoteke prenesene, nakon čega se lokalne kopije mogu izbrisati. Jedna prednost koju SugarSync ima u odnosu na Pogoplug na ovom području je ta što svoje datoteke možete, na zahtjev, sortirati sa svog SugarSync pogona bez prethodnog preuzimanja datoteka..

Pogoplug vam omogućuje prijenos datoteka bilo putem web sučelja ili desktop klijenta. Pogoplug Backup, klijent za stolna računala, može se koristiti za prijenos čitavih mapa u korijen vašeg oblačnog direktorija; kada se mapa izabere za sigurnosnu kopiju nakon prijenosa, slično kao SugarSync, mapa će biti pohranjena na mreži i lokalna kopija može se izbrisati.

Više od funkcionalnosti, jedna od prednosti koju nudi Pogoplug ovdje, posebno u odnosu na SugarSync, jest cijena. Za 5 $ / korisnika / mjesec neograničena pohrana je dobra ponuda, više za ljude kojima je pohrana važnija od bilo čega drugog.

sigurnosti

Iako je jedan od najvažnijih aspekata cloud rješenja namijenjen tvrtkama, SugarSync for Business i Pogoplug Team nemaju istinsku završnu enkripciju. SugarSync odašilje podatke putem TLS-a, a Pogoplug prenosi podatke putem SSL-a. To znači da ove usluge osiguravaju da su vaši podaci sigurni tijekom preuzimanja ili prijenosa.

Problem počinje kada se podaci pohranjuju na njihove poslužitelje. SugarSync pohranjuje podatke koristeći AES-128 enkripciju; pristojno je siguran, ali vjerojatno nije šifriranje nulteg znanja. S druge strane, Pogoplug ne određuje hoće li oni najprije kriptirati svoje pohranjene podatke. To ne znači da će obje službe možda morati predati podatke u slučaju da ih zakon nalaže, ali ako bi slučajno bili ugroženi podaci, napadači bi mogli potencijalno dobiti pristup vašim podacima.

Ako želite istinsku sigurnost, ali se ne želite odustati od SugarSync-a, možete pogledati naš članak o tome kako šifrirati svoje podatke za pohranu u oblaku. Ako želite da šifrirate podatke za Pogoplug, nažalost, morat ćete koristiti neke druge zaobilazne okvire, koji nisu tako jednostavni. Ako se pitate o čemu se čitava uzbuna, trebali biste saznati više o sigurnosnim problemima iza nekih usluga pohrane u oblaku.

Ako baš želite dobiti najsigurnije rješenje za pohranu u oblaku, odričući se nekih prednosti poput cijene, možete isprobati SpiderOak ONE ili IDrive.

Zaključak

Rješenje u oblaku za datoteke na vašem poslu ili radnom mjestu zasigurno će vam olakšati radni tijek i možda povećati pouzdanost i pristupačnost. I Pogoplug i SugarSync izvrsno se snalaze i ovisno o vašim specifičnim zahtjevima možete odabrati pravi proizvod za svoju tvrtku..

Ako još niste implementirali nijedan sigurnosni sustav za pohranu, pohranu ili sinkronizaciju u oblaku, trebali biste to uzeti u obzir; možda će vam trebati sada, više nego ikad prije. Obavezno razmislite o potrebama za pohranu u oblaku prije nego što bude prekasno. Razmišljate li o nekoj od dvije usluge? Javite mi ako imate bilo kakvih pitanja!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map