Sigurnost web stranice: Kako čuvati svoju web lokaciju sigurno u 2020. godini

U ovom vodiču za sigurnost web mjesta, dat ćemo vam znanje koje je potrebno da biste zaštitili web mjesto. Prelazit ćemo uobičajene prijetnje, što možete učiniti da zaštitite svoju web lokaciju od njih i najsigurnije web domaćine.

O sigurnosti web stranica ne govori se puno, ali to je izuzetno važna tema. Čak i male web stranice postaju metama zlonamjernog softvera, neželjene pošte i distribuiranih napada uskraćivanja usluga koji se koriste za krađu privatnih podataka korisnika ili distribuciju gadnih zlonamjernih softvera.

Započnimo s objašnjenjem kako podaci struju od korisnika do web poslužitelja i kako taj prijenos podataka izlaže vašu web lokaciju napadima.

Primer sigurnosti web stranice

Server-soba

Prije nego što saznate kako je izložena vaša web stranica i što možete učiniti da je zaštitite, morate barem na površini razumjeti kako podaci putuju internetom.

Web hosting znači da su datoteke vaše web lokacije pohranjene na poslužitelju izgrađenom za brza vremena prijenosa. Možete ugostiti vlastitu web stranicu, ali bez sofisticiranog umrežavanja i vrhunskog hardvera za poslužitelj koji koriste najbolji pružatelji web hostinga, to nije praktično za brzinu ili sigurnost.

Kad netko pristupi vašoj web stranici, povezuje se s tim poslužiteljem i započinje privremeno preuzimati datoteke kako bi se informacije mogle prikazati u svom pregledniku. Prijenos podataka na vaš poslužitelj i s njega događa se u paketima, malim snopovima podataka koji sadrže podatke za prijenos.

To otvara ranjivosti. Presretanje bi moglo razotkriti tko se povezuje, kao i sa kojim se serverom povezuju, a paketić spoof mogao bi učitati zlonamjerni softver na računalo ili poslužitelj.

Ta dva scenarija nisu vjerojatna, osobito s kriptiranom vezom, ali postupak pokazuje zašto je sigurnost web stranica tako važna. Pretnje temeljene na webu ne predstavljaju samo problem vaše web stranice, već i vaše osobne datoteke i podatke posjetitelja.

Treba postojati zaštita u svim fazama procesa. Neki potječu od vašeg web domaćina, neki dolaze od korisnika, a neki dolaze od vas. Prvo ćemo pogledati prijetnje koje predstavljaju vašu web stranicu, a zatim načine na koje ih možete odbiti.

Prijetnje web stranica

Ispod su neke od najčešćih prijetnji s kojima ćete se suočiti nakon postavljanja web lokacije.

spam

spam-stock-slike

Neželjena pošta je neugodna i uglavnom je to najgora stvar. Neki botovi protiv neželjene pošte imaju više zlonamjernih namjera i mogu preopteretiti vaš poslužitelj ili zaraditi mjesto na Googleovoj crnoj listi. O potonjem ćemo govoriti u ovom odjeljku.

U većini slučajeva, neželjeni komentar koristi botovi za postavljanje povratnih veza na druge web stranice na vašoj domeni. Koristi se za povećanje ranga pretraživanja jer su povratne veze dobre u Googleovim očima. Google je uzet u obzir u ovu vrstu neželjene komentare i zakopanih URL-ova koji u tome sudjeluju. Međutim, problem i dalje postoji.

Neželjena pošta ima dvije posljedice. Prvo je brzina. Ako se korisnici moraju registrirati za komentar, baza podataka korisnika koju posjeduje vaša web stranica može se lako uklopiti. WordPress, posebno, pati od neželjene komentare, tako da postoje dodaci koje možete koristiti za ublažavanje problema.

Veze koje objavljuju neželjeni bogovi mogli bi biti zlonamjerni, što predstavlja ozbiljniji problem. Drugi korisnici mogu kliknuti na te veze i instalirati zlonamjerni softver na svoje strojeve. Uz to, Googleovi roboti za indeksiranje mogu prepoznati zlonamjerne URL-ove i ocijeniti vašu web lokaciju nesigurnom.

Da biste održali svoju web stranicu što je brže moguće te zaštitili korisnike i organski promet pretraživanja, važno je izbjeći neželjenu poštu kao što je kuga..

DDoS napadi

DDoS napadi posljednjih su godina dobili mnogo više pažnje, ponajviše zbog operacije „Povratnica“ koja je ciljala glavne prodajne prostore kreditnih kartica poput Visa i Mastercard u znak protesta protiv pokušaja američke vlade da cenzurira Wikileaks.

DDoS napadi imaju za cilj uskratiti drugim korisnicima pristup određenom web mjestu. Napadači preopterećuju web poslužitelj prometom kako bi ga preuzeli izvan mreže i često držali pritisak kako domaćin ne bi mogao otežati vraćanje poslužitelja..

Napadi se obično izvode sa lažnim IP adresama ili botnetima, što su velike mreže robova računala kojima napadač ima udaljeni pristup. Kako se histerija oko DDoS napada povećavala, tako se povećajte i zaštitnim mjerama.

Iako DDoS napadi obično ciljaju na određenu web stranicu, što znači da većina neće biti pogođena, oni mogu biti jedan korak u gadnijem planu u kojem napadač prati zlonamjerni softver.

Virusi i zlonamjerni softver

Virus-Malware

Zlonamjerni softver je najveća prijetnja web lokacijama. Zlonamjerni softver prekratak je za zlonamjerni softver i mnogi ga nazivaju “virusom”. Bez obzira koje koristi koristite, ona predstavlja ozbiljnu prijetnju za vas i vaše posjetitelje.

Web stranice, čak čak i više od vašeg osobnog računala, su glavni ciljevi zlonamjernog softvera iz više razloga. Oni se mogu koristiti za pristup privatnim podacima korisnika, pojesti resurse web poslužitelja ili prikazati poruku hakera, posebno ako imate web mjesto s velikim prometom.

U ostalim se slučajevima zlonamjerni softver upotrebljava za financijsku dobit. Haker može steći duboka dopuštenja korisnika i upotrijebiti ga za postavljanje reklama ili pridruženih veza. U najgorem slučaju haker koristi web lokaciju kao platformu za distribuciju zlonamjernog softvera tako da u njega ugradi veze koje na uređaj posjetitelja preuzimaju zlonamjerni paket na računalu..

Najbolja zaštita je upotreba usluge praćenja zlonamjernog softvera, o kojoj ćemo govoriti u kasnijem odjeljku. Pažljivo praćenje vremena učitavanja, datoteka i prometa vaše web stranice također vam može pomoći da vidite postoji li u vašim datotekama zlonamjerni softver.

Registracija domena WHOIS

Svaka web stranica treba domenu, a kad registrirate svoju, vaši se osobni podaci vežu uz nju. Nije potreban pametan haker da biste pronašli kako pronaći te informacije koje na vašoj leđima slikaju virtualnu metu radi neželjene pošte..

WHOIS podaci potrebni su za registraciju domene. Razmislite o tome kao da kupujete nekretninu. Tvrtka koja izdaje nekretninu mora znati tko je vlasnik i kako do njih doći, pa tako i javnost. Država u kojoj živite može igrati ulogu u tome koliko podataka vam je potrebno predati za registraciju.

Osim vaše adrese e-pošte, imena, adrese i broja telefona, WHOIS podaci sadrže informacije poput poslužitelja imena URL-a, koji se sami po sebi ne tiču. Poslužitelji imena koriste se za usmjeravanje zahtjeva za domenom do poslužitelja koji nalaze URL-ove. U mnogim slučajevima web domaćini održavaju više poslužitelja imena za razne vrste hostinga.

Iako haker ne bi mogao točno odrediti koji poslužitelj koristite, to im može dati pojma u kojem se području nalazite. Dokazano je s vremena na vrijeme da će se koristiti bilo koji podaci od hakera iscrpno, tako da bi čak i ta mala klizačica mogla pružiti pristup vašem web poslužitelju.

crnu listu

Popisi crnih tražilica nedovoljno su upućeni u prijetnju vašoj web lokaciji. U većini slučajeva crne liste imaju pozitivan utjecaj, uklanjajući web stranice koje sudjeluju u neželjenoj pošti s ključnim riječima ili su bile ugrožene. Čak i s dobrim namjerama, vaše web mjesto moglo bi ga staviti na crnu listu i, kad ste tamo, teško se spustiti.

Tražilice moraju zaštititi korisnike koji klikaju kroz rezultate pretraživanja. Zbog toga, ako Googleovi robot-ovi za indeksiranje primijete bilo što sumnjivo u vašem kodu, doći ćete na crnu listu.

Iako nije direktna sigurnosna prijetnja, uvrštavanje na crnu listu ipak ima posljedice za vaš organski promet pretraživanja. To je nusprodukt lažnih sigurnosnih mjera koje mogu uništiti ugled i protok prometa na web mjestu u očima tražilice.

Sada kada znate uobičajene prijetnje koje predstavljaju vašu web stranicu, pogledajmo korake koje možete poduzeti da biste je zaštitili.

Kako sačuvati svoju web lokaciju

Evo nekoliko jednostavnih savjeta koji će zaštititi vašu web lokaciju. Sve ih je dovoljno jednostavno implementirati, iako nisu sve besplatne.

Koristite vatrozid

FreeBSD_10_vi_RC_Firewall

Internet je, jednom riječju, nepouzdan. Pouzdan je poslužitelj na kojem se nalazi vaša web stranica ili se barem tome nadamo. Ipak koristi se za povezivanje ostatka nepouzdanog interneta s vašim internetskim datotekama. Ako se zaštitite od toga, nezaštićeno, posebno s web hostingom, omogućuje potencijalnim virusima da se preblizu za udobnost. Tu dolazi vatrozid.

Zamislite da postoji požar i da imate zid od opeke kako biste se zaštitili od njega. To je u biti ono što vatrozid čini. Postoje dva obrasca koja web domaćini koriste da bi zaštitili vaše web mjesto.

Hardverski zaštitni zidovi sjede između vašeg poslužitelja i ostatka interneta. Označavaju pakete čim dođu na poslužitelj da bi utvrdili odakle podaci dolaze. Kako taj proces ide dalje, vatrozid može shvatiti koji bi se prijenosi trebali dogoditi i blokirati one koji ne bi trebali biti.

Većina je ljudi upoznata s softverskim firewallima, pogotovo ako koriste Windows. Softverski vatrozidi prate stvari poput dolaznih IP adresa, brzine preuzimanja i vremena prijenosa. Promet koji se ne uklapa u linije koje softver crta blokiran je kako bi se spriječilo oštećenje.

Ako ste instalirali softver na sustav Windows koji se povezuje na Internet, vidjeli ste da je softverski vatrozid u akciji.

Hardverski i softverski zaštitni zidovi pružaju najbolju sigurnost kada se upotrebljavaju zajedno. Ne bi trebala postojati velika sigurnosna razlika između to dvoje, pa korištenje oba pruža dva koraka praćenja kako biste bili sigurni da je promet koji teče prema i sa vaše web stranice siguran..

Omogući DDoS zaštitu

CloudFlare-mreža-karta

Vatrozidovi pomažu kod DDoS napada primjećujući podmetanje IP-a prije nego što se može izvesti simulirani napad. U slučaju botneta, sve su IP adrese jedinstvene. Vatrozid ne može nastaviti, jer se promet koji ide na i sa vaše web stranice čini zakonitim, samo po povećanoj brzini.

To je razlog zašto DDoS zaštita postoji ili, točnije, ublažavanje DDoS-a. DDoS napadi pokušavaju srušiti web poslužitelj preplavljujući ga prometom. Pomoću mreže za isporuku sadržaja kao što je Cloudflare taj se promet može razbiti tako da putuje distribuiranom mrežom poslužitelja i apsorbira hit.

Inteligentnim usmjeravanjem prometa, CDN može zaštititi vašu web stranicu od zastoja bez blokiranja zakonitih korisnika. To je korisno jer softverska DDoS zaštita može blokirati nagli skok u prometu čak i ako je to opravdano, primjerice nakon lansiranja novog proizvoda ili predstavljanja u većoj medijskoj kući..

Postoje mnogi web domaćini koji surađuju s Cloudflare kako bi zaštitili vašu web stranicu od DDoS napada i ubrzali isporuku statičkog sadržaja u tom procesu. Bluehost i A2 su dva koja nam padaju na pamet (pročitajte našu recenziju A2 hostinga).

Instalirajte antivirusni program i očistite svoju web lokaciju

Ne možete instalirati AVG na svoju web lokaciju i započeti s radom (svakako pročitajte našu AVG recenziju kako biste očistili svoj lokalni stroj), ali postoje posvećeni alati za praćenje i čišćenje web stranica. Korištenje jedne može biti razlika između ugrožene web stranice i zdrave.

Obično će vas koštati, a naknada će biti velika ako je vaša web lokacija već ugrožena. Postoje neki domaćini, kao što su HostGator i iPage, koji uključuju zaštitu s vašim hosting paketom ljubaznošću SiteLocka. Pročitajte naš pregled HostGator i iPage pregled da biste saznali više o tim pružateljima usluga.

Web-Malware-Scan

Ako vaš domaćin ne uključuje zaštitu, postoji mnogo drugih opcija. SiteLock je dobar izbor, ali mogli biste koristiti i Sucuri ili Cobweb Security. Oboje nude besplatno skeniranje vaše web stranice.

Kupnja takvog programa može biti skupa, ali nudi mnogo napretka. Dobivate stalno praćenje i uklanjanje zlonamjernog softvera, potpuno oporavak haka, praćenje crnih lista, virtualno zakrpanje, smanjenje DDoS-a, performanse CDN-a i još mnogo toga. Ako je to u vašem proračunu, dobivanje zaštitnog paketa trebao bi biti sve što je potrebno za sigurnost vaše web lokacije.

Privatno registrirajte svoju domenu

Kada registrirate domenu na WHOIS-u, vaše ime, adresa, telefonski broj i više vežu se za nju i prikazuju se javno. Ponekad možete naići na manje informacija, ali to ovisi od zemlje iz koje se registrirate.

Registracija privatne domene je, nažalost, plaćena usluga koja je ključna za zaštitu sebe i svoje web stranice. Registar domena zamijenit će vaše podatke njihovim, tako da nitko neće moći potražiti tko ste u mrežnoj bazi podataka.

Na primjer, ako registrirate domenu kod GoDaddy (pročitajte našu recenziju GoDaddy) i odlučite to učiniti privatno, ime GoDaddy, adresa pošte, telefonski broj i e-pošta prikazat će se umjesto vašeg.

Instalirajte SSL ili TLS certifikat

SSL certifikat

Korištenje SSL certifikata na vašoj domeni jedan je od najpraktičnijih načina zaštite vaše web stranice i korisnika. Nešifrirani prijenos podataka poklon je snooperima jer im omogućuje krađu, presretanje ili kompromitiranje vaših podataka.

To je osobito važno pri prijenosu osobnih podataka. Ako, na primjer, imate internetsku trgovinu, SSL certifikat je neophodan. Ako ga nemate, informacije o kreditnoj kartici kupca, adrese, imena i više šalju se na tisuće kilometara bez zaštite. Osim toga, prodaja proizvoda putem Interneta bez SSL certifikata siguran je način stvaranja Googleove crne liste.

Kad instalirate certifikat, vaš će se web poslužitelj povezati s posjetiteljem kako bi dovršio TLS rukovanje. Ako sve bude kako treba biti, otvorit će se sigurna veza između korisnika i web poslužitelja radi šifriranja podataka koji putuju između njih.

To dodaje vrijeme učitavanja vaše web stranice, zbog čega su pojedini SSL certifikati skuplji od ostalih. Neki pružaju veću sigurnost uz sporije vrijeme učitavanja i obrnuto. SSL certifikat koji vam treba ovisi o namjeni vaše web lokacije.

Mnogi domaćini, poput Dreamhosta, besplatno isporučuju SSL certifikate u svoje pakete. Razgovarat ćemo više o Dreamhostu u odjeljku najboljeg sigurnog web hostinga u nastavku.

Možete ih vidjeti i kao TLS ili SSL / TLS certifikate. SSL je kao protokol zamijenio TLS, trenutno u verziji 1.2. SSL certifikati i dalje rade s TLS protokolom. Zbunjujuće je pa stoga pročitajte naš SSL vs TLS dio kako biste saznali više.

Ostali savjeti za sigurnost web stranica

Ako vam ovi oslonac ne uspije, pogledajmo nekoliko raznih trikova kako bismo vam osigurali sigurnost.

Ažurirajte svoj softver

Ažuriranja nisu uvijek za poboljšanje performansi i dodavanje novih značajki. Ponekad pokušavaju ispraviti nepoznate ranjivosti. Zbog toga je važno redovno ažurirati softver kako biste bili sigurni da su pokrivene najnovije prijetnje.

WordPress ažuriranja

To posebno vrijedi za WordPress, jer su platforma i svaki dodatak koji koristite potencijalne sigurnosne prijetnje. Instaliranje WordPress dodataka koje njihovi programeri više ne podržavaju nije iz tog razloga sjajna ideja. Nisu konfigurirani za zaštitu od najnovijih podviga.

Nažalost, ažuriranje odmah nije najbolja opcija, jer nove verzije dodataka mogu biti nespojive s drugima. Važno je redovito sigurnosno kopirati web mjesto pomoću mrežnih usluga sigurnosnih kopija kako biste se u slučaju nekompatibilnosti mogli vratiti na prethodnu verziju..

Ako koristite WordPress i želite znati više, pročitajte našu trodijelnu seriju o korištenju sustava za upravljanje sadržajem.

  • Vodič za upotrebu WordPressa za početnike
  • Posredni vodič za korištenje WordPress-a
  • Napredni vodič za korištenje WordPress-a

Pratite svoju sigurnost

Možda se čini očiglednim, ali neprestano nadgledanje sigurnosnog stanja vaše web stranice je neophodno za sprečavanje potencijalnih napada. Obavezno zabilježite neželjenu poštu, neopravdane skokove u prometu i sumnjiva ponašanja.

Postoji puno WordPress dodataka koji pomažu u nadzoru. Jetpack i Akismet Anti-Spam su de facto opcije, ali dodatke poput Securija možete ići dublje. Ako ne upotrebljavate WordPress, zdrav razum i česte sigurnosne preglede trebali bi učiniti trik.

Akismet-Anti-Spam

Pažljivo odaberite svoj poslužitelj

Sve dok vaš pružatelj web hosting usluga provodi iste sigurnosne mjere na svim svojim poslužiteljima, u teoriji bi trebao imati istu razinu zaštite. To, međutim, nije slučaj, a trošenje dodatnog novca na snažniji poslužitelj može dovesti do nenamjernih sigurnosnih prednosti.

Zabrinutost je zajedničko gostovanje. Inherentno je manje sigurno jer dijelite isti poslužitelj s više drugih web lokacija. Ako je jedna od tih web lokacija usmjerena za napad, informacije o vašoj web stranici mogu se prikupiti.

I putem rezervnog pretraživanja IP-a ili kupnje web stranice na vašem zajedničkom poslužitelju, haker može dobiti pristup datotekama svih ostalih web mjesta na tom poslužitelju. U prošlosti, to je postignuto pomoću Symlink zaobilaznice na poslužitelju. Većina domaćih web-stranica je zakrpala ili nadogradila svoje zajedničke poslužitelje kako bi se zaštitila od tih napada.

Ipak, hakeri su pametni mali vragovi i ne postoji nikakav nedostatak novih ideja. Dijeljeni hosting je isplativa opcija za izradu web stranica, ali stavlja vas u nepovoljni položaj u pogledu brzine i sigurnosti.

Skenirajte svoje lokalno računalo

Vaš lokalni stroj može biti ozbiljna prijetnja sigurnosti za vaše web mjesto. Neki su zlonamjerni programi napisani za krađu FTP prijava i ubrizgavanje zlonamjernih datoteka na web mjesta. Korištenje najboljeg antivirusnog softvera može pomoći zaobići cijeli debakl.

Važno je redovito pokretati duboka skeniranja vašeg računala, posebno ako datoteke obično preuzimate na mreži. Čak i izvršni datoteke koje izgledaju pouzdano mogu doći s nenamjernim partnerima, tako da snažan antivirus može lako držati vaš um.

Bitdefender-sučelje

Naše antivirusne recenzije otkrili smo da je Bitdefender najsigurnija opcija. Dobivao je izvrsne ocjene pri našem testiranju i od tri neovisna laboratorija s kojima smo konzultirali. Također ima izvrsno korisničko iskustvo i nisku cijenu, o čemu možete pročitati u našoj Bitdefender recenziji.

Promijenite lozinku

Bez obzira na kojoj platformi gradite svoju web stranicu, morat ćete dokazati da ste korisnik s kojim ste rekli korisničko ime i zaporku. Ako koristite CMS kao što je WordPress, postoji dvostruki rizik, posebno ako za njega upotrebljavate istu lozinku kao i za svog web domaćina.

Kao i kod bilo kojeg računa, i netko može uhvatiti vašu lozinku grubom silom ili instaliranjem zlonamjernog programa i učitati gadne datoteke u vašu bazu podataka. Za najbolju zaštitu od takve vrste napada, morate koristiti upravitelja lozinki.

Upravitelji zaporkama jedan su od rijetkih sigurnosnih alata koji povećavaju zaštitu i olakšavaju korisničko iskustvo. Ključ za zaštitu računa za web hosting, bilo da se radi o vašoj cPanel ili WordPress prijavi, je upotreba slučajne, jedinstvene lozinke za svaku vezu u lancu.

Dashlane smo ocijenili najboljim upraviteljem lozinki tijekom usporedbe 10 lidera na tržištu. Automatski ispunjava polja za prijavu i može stvoriti duge, jedinstvene lozinke koje je pored nemoguće da stroj pogodi. Sigurnost tvrtke Dashlane najbolja je u industriji, tako da vaše lozinke nitko ne može provjeriti s udaljenog poslužitelja. Saznajte više u našoj recenziji Dashlane.

Uz to, pobrinite se da vaš web domaćin nudi dvofaktorsku provjeru autentičnosti. To je najpraktičniji način dodavanja dodatnog sloja sigurnosti bez dodatnih troškova. Ako želite naučiti kako ga sami omogućiti, svakako pročitajte naš vodič s najboljim 2FA aplikacijama.

Najbolji sigurni web hosting

Sve ove „uradi sam“, naravno, prilično su cool, ali postoji nekoliko web hosting usluga koje su ugrađene vrhunske sigurnosti. Pogledajmo nekoliko naših glavnih kandidata.

Dreamhost

Dreamhost je jedan od najsigurnijih domaćina, barem među onima s povoljnom cijenom. Svi protokoli koje koristi pridržavaju se najnovijih standarda i postoji niz sigurnosnih proizvoda za dodatnu zaštitu.

Dreamhost-početna stranica

Sav hosting softver s privatnošću domene dobiva i SSL certifikat besplatno. Možda ćete besplatno pronaći jedno ili drugo, ali Dreamhost je bio jedini koji je pronašao i jedno i drugo.

Dreamhost također ima ugrađeni alat za uklanjanje zlonamjernog softvera. Uplatit ćete vam nekoliko dolara više mjesečno, ali troškovi lako nadmašuju koristi. Dreamhost svaki tjedan pregledava vašu web lokaciju zbog zlonamjernog softvera i ranjivosti i obavještava vas o bilo kojoj e-pošti putem e-pošte. U slučaju da pronađe zlonamjerni softver, alat će ga automatski očistiti s vaše web stranice.

Možete upozoriti Dreamhost o lažnom pozitivnom stanju i on će ažurirati svoju bazu podataka i vratiti koji god kôd uklonjen.

Sigurnost je jedan od mnogih razloga što ju je Dreamhost uvrstio na naš najbolji web hosting za WordPress popis. Više o sigurnosnim mjerama, značajkama i brzini možete pročitati u našem pregledu Dreamhosta.

Bluehost

Bluehost je cijenjen kao siguran web domaćin u svim svojim planovima. Dobivate razne alate za neželjenu poštu da biste zaštitili pretinac pristigle pošte, zaštitu od zlonamjernog softvera i DDoS napada, CDN i SSL certifikat..

Bluehost-početna stranica

Zajednički planovi, koji su najjeftiniji dostupni, dolaze s Cloudflare integracijom, SpamExpertsom, privatnošću domene, SSL certifikatom Let’s Encrypt i automatskom sigurnosnom kopijom putem CodeGuard Basic.

Bluehost štiti i od rizika zajedničkog hostinga također pomoću upravljanja resursima. Ako Bluehost primijeti web mjesto koje troši prekomjerne resurse, premjestit će ga u izolirano okruženje hostinga radi procjene. To omogućuje nesmetano funkcioniranje i zaštitu od zlonamjernog web mjesta ili DDoS napada na vašem poslužitelju.

WordPress usluge koriste heftierni set sigurnosnih alata. Planovi uključuju SiteLock Professional koji sadrži automatsko uklanjanje zlonamjernog softvera, svakodnevno skeniranje, FTP nadzor i upravljanje reputacijom. Također ćete dobiti pristup vatrozidu web-lokacije SiteLock za zaštitu od zlonamjernog prometa.

Bluehost je odličan izbor za sigurnost, ali i brzinu i cijenu. Više o njima možete pročitati u našem cjelovitom osvrtu na Bluehost.

Kinsta

Kinsta je skuplji upravljani WordPress domaćin, ali troškove nadoknađuju njegove značajke. Dobivate sigurnosno jamstvo, što znači, ako je vaša web lokacija hakirana dok je Kinsta domaćin, ona će se očistiti i popraviti besplatno.

Kinsta-početna stranica

Kinsta je skuplji upravljani WordPress domaćin, ali troškove nadoknađuju njegove značajke. Dobivate sigurnosno jamstvo, što znači, ako je vaša web lokacija hakirana dok je Kinsta domaćin, ona će se očistiti i popraviti besplatno.

Kinsta koristi proaktivnu zaštitu za zaštitu od krađe. Vaša web stranica se provjerava na svakih pet minuta radi produžetka – to je 288 puta dnevno – kako bi se osiguralo da se poslužitelj nije srušio od DDoS napada ili bilo čega drugog..

Kinsta podržava i SFTP i SSH veze, što znači da su prijenosi podataka šifrirani.

U slučaju da napad prođe kroz te sigurnosne slojeve, Kinsta će učiniti nekoliko stvari. Pomno će pregledati vaše datoteke radi prepoznavanja zlonamjernog softvera, obnoviti WordPress jezgru, promijeniti SFTP, SSH i lozinke baze podataka te ukloniti sve zaražene teme ili dodatke. Ako se nešto ukloni što ne bi trebalo, možete vratiti web mjesto pomoću jednog od Kinstinih automatskih sigurnosnih kopija.

Kinsta je zbog izvrsne sigurnosti i brzine privukla klijente kao što su Ubisoft, General Electric i Intuit. Više o tome pročitajte u našoj recenziji Kinsta.

Završne misli

Hakeri često idu nakon najvećih pod korisnika kojima mogu pristupiti. Zbog toga je sigurnost web mjesta težak boj, a rizik postaje sve veći kako promet raste. Uprkos tome, web domaćini su počeli dodavati zaštitu od zlonamjernog softvera, DDoS napada i još više za ublažavanje tih problema.

Primjena najnovijih zaštita ne mora biti skupa. Naš najbolji jeftini vodič za web hosting, na primjer, ima mogućnosti praktične zaštite za nekoliko dolara mjesečno. To bi, uz znanje o prijetnjama na mreži, trebalo biti dovoljno za sigurnost vaše web stranice.

Koje zaštitne mjere provodite na svojoj web stranici? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me