Odabir najbolje usluge Cloud Torrent: Offcloud vs Bitport vs Seedr

Oblak je svima učinio život praktičnijim. Oblak koristimo za sve – zašto ga ne bismo koristili i za bujice? Uštedite svoj prostor na tvrdom disku i svoju širinu pojasa za važnije datoteke koristeći snagu oblaka. Da ne spominjemo, to će vam uštedjeti potrebu za deblokiranjem torrent stranica (ili traženje alternativnih torrent stranica).

Bujica u oblaku je privatna, sigurna i munjevita. Ako odaberete bujicu koji je drugi korisnik već preuzeo, postat će dostupan za trenutno strujanje – oblak torrent usluga drži predmemoriju popularnih datoteka u ruci, tako da ako deset korisnika želi najnoviji Linux .iso davatelj ga ne preuzme deset puta i pojedu propusnost. Torrentima možete pristupiti na svim svojim uređajima zahvaljujući pohrani u oblaku, a ako odaberete pametnu s naše liste najboljih pružatelja usluga pohrane u oblaku, možete prenijeti svoje datoteke bez ikakvog pristupa vašem tvrdom disku.

Prednosti Cloud Torrent usluga

Kad odlazite iz kuće, vaš se IP emitira svima. To je priroda dijeljenja s vršnjacima, osim ako ne upotrebljavate jednog od naših najboljih pružatelja VPN-a, svoju IP adresu izlažete svima. Svatko tko preuzme torrent može vidjeti vaš IP – uključujući autorska prava trola ili snoops. Dobro je zasaditi torente koje preuzmete, ali spora veza i ograničenje podataka mogu ograničiti koliko bujice.

Usluge oblačnih bujica rade na snažnim namjenskim poslužiteljima s nadogradnjom puno brže od kućne veze. Popularne datoteke spremaju se u predmemoriju i dobivate trenutni pristup umjesto da čekate da se preuzimanje završi. Vaš je medij dostupan na svim vašim uređajima, uključujući vaš telefon i uređaje za strujanje kao što su Chromecast ili Roku.

Što će vam trebati

Lako je započeti s bujicom oblaka jer sve što trebate je bilo koji uređaj spojen na Internet i račun jednog od tih pružatelja usluga:

  • Offcloud
  • Bitport
  • Seedr

Offcloud, Bitport i Seedr nude besplatni nivo tako da možete isprobati uslugu, ali s ograničenjima na preuzimanja ili veličinu datoteke. Pogledajmo sva tri pružatelja usluga i vidimo kako se uspoređuju.

Offcloud

Offcloud se malo razlikuje od ostalih pružatelja usluga koje smo gledali, jer nije usredotočen na preuzimanje torrenta. Tvrtka sebe prodaje kao “jednostavan, elegantan i intuitivan SaaS kako bi preuzeo sve podatke iz oblaka.” Iznenadili smo se količinom različitih izvora koje Offcloud podržava za preuzimanje, a čak sadrži i pretinac za kartu koji korisnicima omogućuje da predlože nove web lokacije za podršku.

Ne čudi što se integrira s YouTubeom s obzirom na popularnost web lokacije, ali Usenet? Time se Offcloud izdvaja od konkurencije, čak i ako on ograniči vaš Usenet na 20 GB dnevno. Ovo bi moglo biti dovoljno svakodnevnog korištenja za lagane korisnike ili one koji nadopunjuju bujice povremenim Usenet preuzimanjima.

Offcloudovo web sučelje jednostavno je za upotrebu i predstavlja vam nadzornu ploču koja vam pokazuje vašu preostalu širinu pojasa i prostor. Besplatna probna verzija ograničava vas na 10 GB prenesenih podataka i samo tri veze. Kad imate podatke koje želite spremiti, vezu jednostavno zalijepite u Offcloud i odaberete između tri mogućnosti: trenutne, oblačne ili udaljene.

Ova opcija u osnovi je proxy. Ulazite vezu, a Offcloud stvara tunel koji putem Interneta isporučuje sadržaj na vaš uređaj. Preuzima se na vaš uređaj i ne pohranjuje u oblaku, tako da ako uklonite izvorni sadržaj, on više neće biti dostupan u Offcloudu. Opcija oblaka dohvaća podatke i pohranjuje ih na Offcloud-ove unutarnje poslužitelje. Dobit ćete novu, sigurnu vezu za pristup svojim podacima u bilo kojem trenutku, s bilo kojeg mjesta, čak i ako se originalni sadržaj skine.

Daljinska opcija zahtijeva određenu konfiguraciju s vaše strane jer ćete trebati pružiti Offcloudu pristup kako biste mogli pohraniti podatke. Usluga podržava FTP, SFTP ili usluge pohrane u oblaku kao što su Google Drive i Dropbox. Ovo je izvrsna opcija za one koji se bave pjegavim vezama kao što su mobilna širokopojasna mreža ili spor WiFi, ali se bave velikim količinama podataka.

Ovaj sustav omogućuje vam da zgrabite potrebne podatke i pohranite ih dok ne budete dovoljno brzo povezani da biste ih lokalno preuzeli.

Za testiranje usluge upotrijebio sam opciju “instant” za preuzimanje besplatnog filma u javnoj domeni, a brzine nisu bile vrlo impresivne. To je najvjerojatnije zbog činjenice da sam u SAD-u, a poslužitelj Offcloud bio je u Francuskoj. Odabirom opcije “oblak” datoteka je postala dostupna za nekoliko minuta.

Imajte na umu da Offcloud ne namjerava djelovati kao “seedbox” (poslužitelj), a to je poslužitelj koji se koristi kako bi povećao korisnikovu vrijednost na privatnim tragačima neprestano zasijavanjem bujice. Glasnogovornik Offclouda izjavio je da obično samo sjemenske bujice imaju u omjeru 1: 1, prenoseći točan iznos koji su preuzeli. Za korisnike koji se oslanjaju na javne tragače ili ne zanimaju omjer, Offcloud je izvrsno rješenje.

Ako tražite samo dobavljača bujice oblaka, Offcloud može izgledati kao pretjeran broj. No, s 59,99 USD godišnje, nudi neograničen prostor za pohranu i propusnost što čini bolju ponudu kada uzmete u obzir ograničenu pohranu koju nude drugi davatelji usluga. Uz sve značajke uključene u Offcloud, lako je jedna od najboljih mogućih opcija.

CijenaProstor za odlaganjeBroj bujica
BesplatnoBesplatno10GB3 mjesečno
Dobar komplet9,99 USD mjesečnoNeograničenNeograničen
Korisni partner59,99 USD godišnjeNeograničenNeograničen

Bitport.io

Usluga Bitport.io je brza i omogućuje vam strujanje medija na nekoliko uređaja, uključujući Apple TV i Chromecast, kao i podršku kodi. Tvrtka se ponosi time što je bujica postala jednostavna poput “Ctrl-C”, a zaista je tako jednostavno. Bitport.io nudi besplatni račun koji ograničava korisnike na jednu bujicu na 24 sata.

Sučelje izgleda sjajno i dobro funkcionira na mobilnom uređaju, omogućavajući vam da odaberete bujicu dok ste izvan kuće i pristupite joj kasnije. Htio sam vidjeti kakve su brzine s manje popularnim bujicama, pa sam odabrao nekvalitetnu verziju istog testnog filma i gledao kako se brzina neprestano povećava dok se nije povećao na gotovo 30MB / s, završivši za tri ili četiri minute.

Najjeftiniji plan započinje s 5 USD mjesečno i nudi 30 GB prostora za pohranu i pet utora za preuzimanje, što znači pet aktivno preuzimajućih torenta. Možete preuzeti neograničenu količinu bujica dnevno na svim planovima, osim besplatnog. Uz dodatnu pohranu i torrent preuzimanja, plaćeni planovi nude preuzimanja HTTPS-a i antivirusno skeniranje, lijepa bonus značajka za oprezne korisnike.

Bitport.io također bilježi omjer 1: 1, ali korisnici koji se plaćaju mogu se obratiti tehničkoj podršci i to promijeniti u prilagođeni omjer. To je jednostavna usluga, bez dodatnih značajki, ali dobro služi svrsi i pristupačnoj cijeni.

CijenaProstor za odlaganjeBroj bujica
BesplatnoBesplatno1 GB1 dnevno
Mali5 USD mjesečno30GB5 utora
Standard10 USD mjesečno100GB10 utora
Velik15 dolara mjesečno250GB20 utora

Seedr

Seedr je još jedna torrent usluga koja nudi spartansko sučelje i veliku upotrebljivost na računalu ili mobilnom uređaju. Besplatni sloj ograničava vas na 2 GB prostora za pohranu, ali ne ograničava količinu datoteka koje možete preuzeti, jer sam obrisao i isprobavao razne bujice kako biste stekli predstavu o ukupnoj brzini..

Jednostavno zalijepite vezu ili pošaljete torrent datoteku i ona će se brzo preuzeti, ili će se, u slučaju popularnih bujica, odmah pojaviti. U početku je na mom računu već bila datoteka, ljubaznošću Seedra. Njegovim brisanjem oslobodio sam malo prostora i odabrao sam isti bujon koji je korišten u mojim prethodnim testovima. Pojavio se odmah, dostupan za preuzimanje ili strujanje.

Isprobao sam Ubuntu bujicu, i imao sam iste rezultate. Popularne bujice prikazat će se kao “prikupljanje sjemena” nekoliko sekundi, ali se odmah kopiraju u mapu i dostupne su za preuzimanje ili strujanje.

Među tri davalaca usluga, Seedr je bio najbrži, spuštenih ruku. Trebalo mi je duže vremena da kopiram i zalijepim torrent vezu nego što je trebalo da Seedr dostavi datoteke. Za korisnike privatnih torent pratilaca, Seedr je jedinstven po tome što nudi statičke IP adrese i podršku privatnog pratilaca sa “pro” i “master” planovima. Budući da se privatni pratioci oslanjaju na jedinstvene .torrent datoteke, vezu ne možete jednostavno kopirati i zalijepiti kao što biste to učinili s javnim tragačima..

Prenesete .torrent na svoj uređaj i jednostavno ga pošaljete u Seedr, a posadit će ga u omjer 2: 1 ili 5: 1, ovisno o vašem planu. Seedr nudi brza i često trenutna preuzimanja bujica i dopustite da odmah strujirate medije na svim uređajima koje posjedujete. Plaćeni slojevi počinju od 6,95 USD mjesečno za jednostavnu, brzu uslugu kako bi vaše bujice podigli na sljedeću razinu, u oblaku.

CijenaskladištenjeBroj bujica
BesplatnoBesplatno2GBN / A
Osnovni, temeljni6,95 dolara mjesečno30GB2 utora
profesionalac9,95 USD mjesečno100GB5 utora
Ovladati; majstorski19,95 USD mjesečno1TB25 utora

Torrento i privatnost u oblaku

Svi ovdje razmatrani pružatelji usluga imaju snažan stav o privatnosti korisnika. Glavna stranica Bitport.io čak navodi “preuzmite bujice u osigurani oblak; anonimno; brzo.” Vaša IP adresa nikome nije izložena prilikom preuzimanja bujice u oblaku, osim kod davatelja usluga koji koristite.

Uvijek postoji mogućnost da vlada može sudu prisiliti davatelja usluge da preda zapisnike, a ovisno o davatelju usluga može uključivati ​​vašu IP adresu i popis datoteka koje ste preuzeli ili pohranili na svoj račun. Šanse da se to dogodi malo su vjerovatno, jer usluge poput Put.io djeluju već godinama, a da se ne suočavaju s pravnim problemima.

Postoje zakonite uporabe torrentinga, a davatelji svjesno ne nude ilegalni sadržaj. Oni jednostavno pružaju korisnicima način da brz i siguran pristup sadržaju na webu i pohranjuju ga. Do danas nije postojao niti jedan slučaj da je jedan od tih pružatelja usluga predao korisničke podatke.

Rješenje je jednostavno: koristite VPN i e-poštu izrađenu isključivo za torrenting u oblaku. Odaberite pružatelja usluga koji vodi nulte zapise i omogućava način plaćanja kao što su bitcoin ili poklon kartice kako bi se osigurala privatnost i anonimnost. Čak i ako je dobavljač oblaka bujica prisiljen predati zapisnike, ostat ćete anonimni zahvaljujući VPN-u (a da ne spominjemo da vas štiti i od proboja internetskih usluga).

Pogledajte naše najbolje VPN recenzije kako biste dobili pregled koji vam pružatelj usluga najbolje odgovara. Upamtite: da nisu zaštitili svoje korisnike, pružatelji bujica ne bi brzo poslovali. To je sigurnija, praktičnija alternativa torndingu putem klijenta.

Presuda

Sva tri pružatelja usluga su dobar izbor za bujice korisnika, ali ako postignete najbolje performanse, treba se pridržavati davatelja usluga poput Bitport.io ili Seedr. Korisnici privatnih tragača bolje se snalaze sa Seedrom, zahvaljujući ugrađenoj podršci za privatne tragače i dugim vremenima trajanja semena.

davateljPočetna cijenaskladištenjeIspitana brzinaTorrent proreziOmjer sjetve
Offcloud9,99 USD mjesečnoNeograničenVariraNeograničen1: 1
Bitport.io5 USD mjesečno30GBTrenutno za popularne bujice.
29 + MB / s na slučajnom testu.
51: 1, izmjene na zahtjev
Seedr6,95 dolara mjesečno30GBTrenutno za popularne bujice. 10MB / s na slučajnom testu.21: 1 ili 12H

Torrentovanje u oblaku je budućnost dijeljenja datoteka – trenutni pristup svim medijima, na svim vašim uređajima, bilo gdje u svijetu. Ako ste ljubitelj jednostavnih alata i želite samo bujicu, ne možete pogriješiti sa Seedr ili Bitport.io. Oboje vam omogućuju dodavanje bujica i strujanje sadržaja s računala ili mobilnog uređaja s bilo kojeg mjesta.

Za pristup na jednom mjestu sve većem popisu izvora, Offcloud se ne može pobijediti. Usenet, torrenti, Youtube i drugi dostupni su s Offcloudom, preuzetim na vaš uređaj, Offcloudovim sigurnim poslužiteljima ili udaljenom pohranom. Preuzmite ga jednom i nikad se ne brinite hoćete li ga preuzeti izvan mreže ili ga ponovo pratiti.

Nadamo se da vam se ovaj članak svidio i slobodno komentirajte u nastavku i podijelite ga na društvenim mrežama. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me