Najbolji vanjski tvrdi disk od 3 TB za 2020. godinu

Gledajući najbolje izbore vanjskog tvrdog diska, kapacitet od 3 TB ne dolazi mnogo. Kao što ćemo govoriti za minutu, 3TB je pomalo bolno mjesto na većini tvrdih diskova, što prisiljava mnoge proizvođače da u potpunosti smanje svoj kapacitet iz svoje linije. 


Zbog toga je tvrde diskove od 3 TB teško pronaći, ali ne i nemoguće. U ovom smo vodiču s najboljim 3TB vanjskim tvrdim diskom napravili istraživanje za vas, tako da znate koji 3TB diskovi će izdržati test vremena. Iako još uvijek preporučamo da idete s modelom od 2 TB ili 4 TB, sve donje opcije će ogrebati svrbež od 3 TB, ako ga imate. 

Nedostatak 3TB tvrdih diskova na tržištu nije bez razloga. Prije nego što stignemo do izbora, razgovarajmo o tome zašto je tako teško pronaći tvrde diskove od 3 TB, kao i što smo tražili prilikom izbora.

Najbolji vanjski tvrdi disk od 3 TB 2020

Odabir najboljeg 3TB vanjskog tvrdog diska

Pronaći dobar 3TB vanjski tvrdi disk teže je nego što mislite. Kapacitet je neuhvatljiv, jer većina proizvođača preskače s 2TB na 4TB bez davanja oka. Iako se to može činiti samo slučajnošću, postoji razlog zašto proizvođači ne nude brzu ponudu od 3 TB. 

Početkom krajem 2011. na Tajlandu je počela jaka kiša, a tijekom nekoliko mjeseci voda je pojela kuće, tvornice i škole. Za to vrijeme, proizvodnja magnetskih tvrdih diskova značajno je pala, jer je postrojenja koja su stvarala pogone voda bila beskorisna. 

Međutim, Seagate je još uvijek prodavao 3TB tvrde diskove po povoljnoj cijeni, što su neograničene internetske sigurnosne kopije, poput Backblaze-a, imale na raspolaganju (pročitajte našu recenziju Backblaze). 

To se ipak nije dogodilo. U članku objavljenom 2015, Backblaze je detaljno ispričao svoja iskustva s 3TB diskovima koje je kupio, tvrdeći da je nakon tri godine otprilike 75 posto pogona propalo..

Zanimljivo je da su se isti Seagate pogoni kapaciteta 4TB pokazali vrlo uspješnima, a Backblaze ih nastavlja koristiti i danas. Nejasno je je li 3TB pogoni skloni kvaru na temelju svog dizajna ili je li visoka stopa kvarova nusproizvod poplava koje su se dogodile 2011. Mada, jedno je jasno, iako: 3TB pogoni, u prosjeku, nisu tako pouzdani kao 2TB i pogoni od 4 TB. 

Ako vas to zanima, obavezno pročitajte naš najpouzdaniji vodič za vanjski tvrdi disk, kao i naš najbolji vodič od vanjskog tvrdog diska od 2 TB i najbolji vodič za vanjski tvrdi disk od 4 TB. Za one od vas koji vam ne smeta da se brzo i slobodno igrate sa svojim podacima, ovaj je za vas. Samo budite sigurni da imate spremnu internetsku sigurnosnu kopiju, poput IDrive-a (pročitajte našu recenziju IDrive).

Oni od vas koji se zanimaju za pouzdanost, ne brinu. Sve su donje opcije dostupne u ostalim kapacitetima. Sigurno smo svoje izbore napravili na način da sve naše mogućnosti budu uspješne i dođu u varijanti od 3 TB. Ako ne želite preuzeti rizik, možete kupiti drugi kapacitet i biti dobro.

Najbolji vanjski tvrdi disk od 3 TB: Western Digital My Book

Western Digital My Book jedini je tvrdi disk s najboljim izborom SSD-a na vanjskom tvrdom disku. Ne djeluje gotovo jednako kao što je Samsung T5 (pročitajte našu recenziju Samsung T5), ali po svojoj cijeni, ne treba. S obzirom na količinu skladištenog prostora, performanse su, iskreno govoreći, izvrsne. 

zapadni-digitalno-moja-knjiga-1

Kapaciteti počinju od 3TB, ali u ovom slučaju, preporučujemo da idete više. Model s jednim pogonom dostupan je do 10 TB, a iako taj veliki kapacitet može uzrokovati probleme s performansama, nismo imali problema s 6TB modelom koji smo testirali. Ako tražite više prostora za pohranu, Knjiga se može prihvatiti. 

Western Digital također prodaje verziju My Book s dvostrukim pogonom, koja je unaprijed konfigurirana za RAID-0 (pročitajte naš vodič za RAID). Model s dvostrukim pogonom dostupan je u kapacitetima od 12 TB, 16TB i 20TB, a dolazi s USB 3.1 Gen 1 podrškom. Za ogromnu količinu prostora za pohranu dvostruki je pogon Moja knjiga. 

Knjiga Moja knjiga je također vrlo jeftina. Modeli od 6 TB i 8 TB – koje preporučujemo najviše za podešavanje za jedan pogon – iznose između 100 i 150 dolara, dok verzije s dvostrukim pogonom kreću se između 300 i 700 dolara. Iako je verzija od 20 TB skupa po bilo kojoj metrici, količina prostora za pohranu, kao i podrška za USB 3.1 Gen 1, suludo.

Ostali razlozi koji volimo zapadnjačku moju knjigu

Iako Western Digital My Book ne može postići blistave brzine, poput G-Drive Mobile SSD-a (pročitajte našu recenziju G-Technology G-Drive Mobile SSD), ipak je zaradio mjesto u našem najbržem vodiču za tvrdi disk. Sekvencijalno čitanje i pisanje bili su iznad 200 MB / s u našem testiranju, a slučajni zapisi više od 11 MB / s. 

Međutim, slučajno čitanje sjedilo je oko pola megabajta u sekundi. U praksi to znači da je Moja knjiga bolja u pisanju podataka na disk, a ne čitanju podataka s nje, što je čini idealnom za izradu sigurnosne kopije. To će ploviti zajedno prilikom pisanja novih datoteka, ali malo ste ubrzani kada opozivate te datoteke.

Zvijezde emisije, međutim, uslužni su programi Western Digital My Book. Za vašu knjigu postoji više preuzimanja koja vam omogućuju konfiguriranje RAID niza, postavljanje rasporeda sigurnosnih kopija i čak skeniranje vašeg pogona zbog potencijalnih pogrešaka. 

Uslužni programi jedan su od glavnih razloga zašto moju knjigu toliko preporučujemo, kao što možete pročitati u našoj recenziji Western Digital My Book.

Seagate Backup Plus Prijenosni

Prijenosni Seagate Backup Plus prenosiv je poput uzimanja Western Digital My Book-a, uklanjanja nekih performansi i smanjenja sve do 2,5-inčnog faktora oblika. Trži performanse za prenosivost, što bi, ovisno o vašem slučaju, moglo biti dobra stvar. Dostupan je i u kapacitetu od 3 TB, za razliku od uobičajenog Seagate Portable (pročitajte našu Seagate Portable recenziju). 

Seagate pomoćnom-plus-2 prijenosni

Ako ste i dalje zabrinuti za pouzdanost, ne brinite. Seagate Backup Plus Portable dostupan je u kapacitetima od 1TB, 2TB, 3TB i 4TB, tako da uvijek možete odabrati drugu veličinu, ovisno o vašim željama. Nisu, međutim, svi pogoni isti. Seagate nudi tri verzije Backup Plus Portable, od kojih svaka nudi malo drugačije značajke. 

Raspon kapaciteta podijeljen je između tanke i normalne verzije pogona. Modeli od 1 TB i 2 TB smatraju se “vitkim” i približno su upola deblji od uobičajenih verzija. Modeli od 3TB i 4TB normalne su veličine i nemaju nikakve posebne značajke. 

Za malo više novca možete nadograditi na verziju Ultra Touch koja se nudi u kapacitetu od 1TB ili 2TB. Verzija Ultra Touch se ne razlikuje u dizajnu ili performansama, ali podržava USB-C – ipak koristi USB 3.0 vezu – i dolazi s hardverskom enkripcijom. 

Bez obzira koju varijantu odabrali, imat ćete mogućnost između više boja, svaka s tkanim vrhom od tkanine.

Drugi razlozi zbog kojih volimo Seagate Backup Plus Prijenosni

Estetika i prenosivost su razlog zašto kupujete Backup Plus Portable, a ne performanse. Nije strašno, pri sekvencijalnim čitanjima i zapisima oko 130 MB / s i nasumičnim čitanjima i zapisima oko 1,3 MB / s, ali vidjeli smo bolje. 

Značajke su, s druge strane, vrijedne vaše pažnje. Seagate uključuje Toolkit sa svim svojim pogonima, što je uslužni program koji omogućuje sigurnosno kopiranje ili zrcaljenje postojećeg tvrdog diska. 

Iako ove dvije funkcije izgledaju ne impresivno, Toolkit nudi veliku fleksibilnost unutar njih. Možete postaviti raspored sigurnosnih kopija, odabrati način izrade sigurnosnih kopija podataka i više, što ga čini jednim od značajnijih uslužnih programa sigurnosnih kopija bogatih značajkama. 

Uz to, Seagate vam omogućuje kupnju njegove usluge spašavanja podataka za spašavanje za vrlo malo novca. Tri godine zaštite oporavka podataka pokreće samo Seagate Backup Plus Portable, što je krađa. 

To nije zamjena za vaše jamstvo – Backup Plus Portable dolazi s dvogodišnjim ograničenim jamstvom – već povećavanje. O tome možete saznati u našoj recenziji Seagate Backup Plus Portable.  

Zapadni digitalni elementi

Westen Digital Elements jednako je važan koliko i vanjski tvrdi diskovi. Iako ima bolju kvalitetu izrade od Toshiba Canvio Osnove – doći ćemo do toga za minutu – ne može podnijeti batine poput LaCie Rugged Mini (pročitajte našu recenziju LaCie Rugged Mini). Uprkos tome, vrlo je jeftin i nudi puno prostora za pohranu. 

zapadni-digitalni-elementi-2

Dostupno je između 1TB i 4TB, a model od 2TB nudi najbolju vrijednost. Model 3TB ipak nije loš. Na 79,99 USD plaćate oko dva i pol centa po gigabajtu, što je sjajna vrijednost. Model od 4 TB ne daje vam nizak popust, pokrećući i desetinu centa manje po gigabajtu od 3TB modela. 

Ovdje je važan iznos koji plaćate po gigabajtu, jer Western Digital Elements ne nudi ništa osim prostora za pohranu koji kupujete. Za razliku od Backup Plus Portable i My Book, Elements pogon ne uključuje nikakve dodatne alate ili sigurnosne alate za igranje s kojima se možete igrati.

U skladu s tim, Western Digital pruža alat za dijagnostiku na raspolaganju za sve njegove tvrde diskove, tako da to možete preuzeti za rješavanje problema s vašim Elements diskom ako ima problema.. 

Iako je nedostatak značajki sjajan, Western Digital Elements toliko je jeftin da nema veze. Ako vam je sve potrebno s velikim kapacitetom i ne bavite se ničim drugim, pogon Elementa može vam isporučiti.

Drugi razlozi koji nam se sviđaju zapadnjačkim digitalnim elementima

Western Digital Elements, prema brzini, pokazuje više onoga što smo vidjeli sa Western Digital My Book. Iako su uzastopne brzine bile za oko 70 MB / s sporije od My Book-a, slučajne brzine bile su slične. Naše testiranje proizvelo je slučajna očitanja od 0,55 MB / s, a slučajna pisanja od 10,11 MB / s. 

Opet, to znači da je pogon bolji za izradu sigurnosnih kopija. Podaci bi trebali brzo dolaziti na disk bez uskih grla, ali možda imate problema s prisjećanjem tih podataka. 

Velika brzina slučajnog pisanja privukla je Western Digital My Book mjesto na našem najboljem vanjskom tvrdom disku za PS4 i najboljem vanjskom tvrdom disku za Xbox One vodiče, ali Elementi su promašili. U skladu s tim, njegova nasumična pisanja učinit će je izvrsnim izborom za prošireno spremanje konzole. 

Međutim, po cijeni, Western Digital Elements je impresivan, posebno s obzirom na kvalitetu izrade. Iako nije tako čvrst kao SanDisk Extreme Portable (pročitajte našu recenziju SanDisk Extreme Portable), Western Digital Elements izgrađen je bolje od većine vanjskih tvrdih diskova sa crnim uređajima. O tome možete saznati više u našem pregledu Western Digital Elements.

Radna površina za proširenje Seagatea

Seagate Desktop proširenja u osnovi je Seagateova verzija zapadne digitalne knjige. Počinje od 2TB, povećavajući sve do 10TB. Ne postoji inačica s dva pogona, ali to nije jedini razlog što je Seagate Expansion Desktop četvrti. Također je nešto sporije od Moje knjige. 

Seagate-ekspanzije-desktop

Nije mnogo sporije, dopunjavajući sekvencijalne brzine od oko 160 MB / s, ali razlika je dovoljna da se uzme u obzir. Unatoč tome, zarađuje mjesto zbog svoje cijene. Model od 4 TB je 20 dolara jeftiniji od knjige My Book, čime je cijena po gigabajtu snižena na manje od dva centa. U ovom slučaju, preporučujemo da preskočite verziju od 3TB jer je u vrijeme pisanja toga cijena skupa 5 dolara. 

Za razliku od knjige My Book, slatko mjesto radne površine za proširenje je između 4TB i 6TB. Model od 8TB samo je nekoliko dolara jeftiniji od My Book, a 10TB model je 15 dolara skuplji. Usprkos tome, 6TB bi trebao biti dosta, bez obzira proširujete li prostor za pohranu prijenosnog računala ili radite sigurnosne kopije sustava. 

Iste značajke koje su prisutne s Seagate Backup Plus Portable prenosom prisutne su i sa radnom površinom proširenja. Alatni alati izgledaju još bolje u tom kontekstu, jer vam prošireni kapacitet omogućuje izradu sigurnosnih kopija čak i najzapaženijih sustava.

Ostali razlozi za koje nam se sviđa radna površina za proširenje Seagatea 

Poput moje knjige, Seagate Desktop za proširenje zahtijeva vanjsku snagu. To, u kombinaciji s njegovom veličinom, znači da vjerovatno ne napušta dom. Međutim, Seagate ima ugrađeni alat za upravljanje napajanjem, koji će automatski prestati crpiti snagu kad se pogon ne koristi. To produljuje život diska iznutra i štedi vaš račun za električnu energiju u tom procesu.

Osim toga, Seagate Expansion Desktop prilično je standardni vanjski tvrdi disk. Iako je brzina manja od zapadne Digitalne moje knjige, to ne bi trebalo mijenjati male datoteke u sigurnosnoj kopiji našeg sustava. I jeftinije je i dolazi sa jedinstvenim dizajnom nalik piramidi. 

Osnove Toshiba Canvioa

Ovaj unos malo vara. Kao što je gore spomenuto, pronalaženje vanjskih tvrdih diskova od 3 TB je teško. Tehnički gledano, Toshiba Canvio Basics dostupan je u 3TB sorti, a u trenutku pisanja možete ga još kupiti. Međutim, Toshiba je taj kapacitet ukinuo, a inačica od 3 TB dovodi do puno veće cijene od čak 4TB modela. 

Toshiba canvio-osnove-1

Unatoč tome, želimo dati Toshiba Canvio Osnove neko vrijeme na suncu. Iznenađujuće je dobar vanjski tvrdi disk usprkos lošoj kvaliteti izrade i niskoj cijeni. Iako nije tako lagan kao ADATA SD600 (pročitajte našu recenziju ADATA SD600), Canvio Osnove nisu izgrađene kao zapadni digitalni elementi. 

Ono što ima zajedničko s pogonom na Elements je, međutim, nedostatak značajki. Toshiba ne uključuje nijedan uslužni program na disku, a nije dostupan za preuzimanje na Toshibinoj web lokaciji. Možete dobiti alat treće strane za dijagnostiku i izradu sigurnosnih kopija, ali Toshiba ne sadrži ništa na disku. 

Sve je to, s obzirom na cijenu, lako zanemariti. Model 4TB je 10 dolara skuplji od 4TB Seagate Expansion Desktop-a, ali ne zahtijeva vanjsku snagu i može ga se koristiti u pokretu.. 

Ostali razlozi koji nam se dopadaju u osnovama Toshibe Canvio

Unatoč svemu što radi protiv toga, Toshiba Canvio Basics djeluje dobro. Tijekom testiranja primijetili smo uzastopna čitanja i upisivanja brzine oko 150 MB / s, a slučajno pisanje blizu 5 MB / s. Slučajna čitanja su bila loša – oko pola megabajta u sekundi – ali to je u skladu za tečaj s jeftinim vanjskim HDD-ovima. 

To je brže od Western Digital Elements i Seagate Backup Plus Portable, a jeftinije je za oko 5 do 10 dolara, što je impresivno. Iako se o kvaliteti izrade nema o čemu pisati kod kuće, Toshiba Canvio Basics nudi puno prostora za pohranu za malo novca, pa čak i pristojnih brzina za podizanje. O tome možete saznati više u našem pregledu Toshiba Canvio Basics.

Završne misli

Ako tražite vanjski tvrdi disk od 3 TB koji će se nalaziti na radnoj površini, teško je pobijediti Western Digital My Book. Jeftin je, nudi puno performansi i nudi se niz značajki za podizanje sustava. Za one koji su u pokretu, Seagate Backup Plus Portable stiže većim dijelom tamo dok borave u malom paketu. 

Međutim, kao što je spomenuto u uvodu, 3TB tvrdi diskovi obično su manje pouzdani od ostalih kapaciteta, pa preporučujemo nadogradnju na 4TB ili nadogradnju na 2TB, ako vas zanimaju gornje mogućnosti. Ako želite još nekoliko mogućnosti, pročitajte ostale kritike o vanjskom tvrdom disku. 

Koji 3TB tvrdi disk idete? Zašto ste ga izabrali? Mijenjate li svoj kapacitet na temelju pouzdanosti? Javite nam u komentarima u nastavku. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map