Najbolji upravitelj lozinki za Mac 2020

Jedan od dva udarca u cyber-sigurnosti je antivirus i upravitelj lozinki. Korištenjem najsigurnijeg antivirusnog softvera i jedinstvenih lozinki na svim svojim računima, možete se lako boriti protiv opasnosti od cyber kriminala. Iako je većina napada usmjerena na Windows, korisnicima Maca nije potpuno jasno.

Pogledali smo naše izbore za najboljeg upravitelja lozinki i procijenili koliko dobro rade s macOS-om da bi odabrali najboljeg upravitelja lozinki za Mac. Otišli smo s pet izbora i jednim časnim spominjanjem, od kojih svaki nudi dugačak popis značajki i izvrsnu sigurnost po prihvatljivoj cijeni..

Izložit ćemo kako smo napravili odabir, objasniti zašto nam se sviđa svaka opcija, a zatim ćemo navesti neke ne specifične Mac razloge zašto smo odabrali svaki upravitelj lozinki. Iako nam se Dashlane najviše sviđa za Mac, sve mogućnosti koje prezentiramo dobro djeluju na Appleovom OS-u. Ako želite više članaka koji se odnose na Mac, pogledajte naš najbolji VPN za Mac ili najbolju sigurnosnu kopiju za Mac komade.

Najbolji upravitelj lozinki za Mac 2020

Što čini Upravitelj lozinki najboljim za Mac

macOS je olakšao pohranu lozinki dok pregledavate Safari pomoću iCloud Keychain. Iako će nam ovo biti časno spomenuti, to je ograničeno u dosegu. U stvarnom Apple modu ne podržava ostale operativne sustave i može uzrokovati nekoliko problema prilikom automatskog punjenja.

Dok tražimo najboljeg upravitelja lozinki za Mac, ne smije se zanemariti podrška za drugi operativni sustav. Pogledali smo upravitelje lozinki koji dobro funkcioniraju na macOS-u, ali imaju fleksibilnost za podršku drugim operativnim sustavima.

Jedna od ključnih točaka upravitelja plaćenih lozinki je njegova sposobnost sinkronizacije lozinki na uređajima. Iako je Mac sustav možda vaš glavni stroj, ograničavanje izbora upravitelja lozinki na samo Apple proizvode znači da je bilo tko s kohabitacijskim operativnim sustavima ostao na hladnom. Ovo je bio glavni faktor u našem najboljem upravitelju lozinki za iOS vodič.

Zatim smo pogledali jednostavnost korištenja. Upravitelji lozinkama trebali su povećati vašu sigurnost, a Internet olakšava pregledavanje. Ovdje su ključne točke jednostavnih načina organiziranja trezora i odzivnosti automatskog popunjavanja.

Iskoristivost hoda tankom linijom snagom. Kako su u preglednike ugrađeni sve impresivniji upravitelji zaporki, potreba za dodatnim značajkama i snagom je najvažnija. Pogledali smo dodatke koje nude upravitelji lozinki i koliko su dobro implementirani u sučelje. To uključuje stvari poput načina putovanja 1Password-a i Dashlane-ovog praćenja na tamnom webu.

Sigurnost je također važna. Upravitelji lozinki temeljeni na preglednicima često imaju neki oblik šifriranja, ali vi ste pod većim rizikom od stvari kao što su ransomware i otmičari preglednika. Plaćeni upravitelji zaporki ne samo da kriptiraju vaše podatke, već ih postavljaju i kroz stotine tisuća krugova heširanja.

Možete pročitati naše što je ransomware i što su vodiči za otmicu preglednika da biste saznali više o tim napadima.

Napokon smo razmotrili cijenu. Menadžeri lozinki jeftini su, međutim, ovaj faktor nije toliko važan kao ostali. Naš prvi izbor, Dashlane, najskuplja je opcija, a čak će vam to priuštiti samo nekoliko dolara mjesečno. Besplatni planovi su plus.

1. Najbolji upravitelj lozinki za Mac: Dashlane

Dashlane je naš izbor najboljeg upravitelja lozinki. Bogat set značajki, velika upotrebljivost i vrhunska sigurnost nadmašuju ostale mogućnosti na našem popisu. Nedavno izdanje verzije šest donijelo je rast cijena, ali s dodatnim značajkama, planovi se i dalje osjećaju vrijednim novca.

Nekoliko je razloga što nam se sviđa na Macu. Ima izvrsno korisničko sučelje koje vaše lozinke prikazuje u obliku pločica s velikim ikonama. Njime se može upravljati i u vašem pregledniku, pa čak uključuje i podršku za Safari – nečim što se neki od upravitelja lozinki mogu pohvaliti.

najbolji upravitelj lozinki za mac dashlane

Sigurnost je među najboljima što smo vidjeli. Usporedbom Dashlane-a i 1Password-a otkrili smo da je Dashlane-ov moderni mehanizam raspršivanja, enkripcija najviše razine i stalno praćenje kršenja podataka onemogućio pristup. Upotrebom Dashlaneova generatora zaporki, trebalo bi nekoliko milijardi godina da se probije jedna šifrirana lozinka.

Možete dobiti pregled svoje sigurnosti putem sigurnosne nadzorne ploče. Dashlane će vam pokazati ukupnu ocjenu za sve vaše račune i obavijestiti vas o bilo kojoj slaboj upotrebi lozinki. Ovdje se mogu vidjeti i obavijesti o kršenju podataka.

Ostali razlozi koje volimo Dashlane

Verzija šest donijela je rast cijena, ali donijela i mnogo novih značajki. Dashlane sada uključuje praćenje tamnog weba, koje će prosijati kroz mračni web i obavijestiti vas ako se tamo pojave vaši osobni podaci. Na primjer, zaporka za vaš bankovni račun može se promijeniti prije nego što je bilo tko može upotrijebiti.

Možete lako promijeniti lozinke pomoću Dashlaneovog Changer Changer-a. Ovaj alat omogućuje vam automatsko ažuriranje zaporki na više računa. Na popisu podržanih web mjesta nalaze se Adobe, Reddit i Box (pročitajte našu recenziju Box Notes). Ovo olakšava važnu, ali rijetko praćenu sigurnosnu praksu.

Među novim značajkama najmanje impresivan je VPN s jednom točkom. Iako će vam pomoći zaobići opasnosti javnog WiFi-a, ne razlikuje se u usporedbi s najboljim VPN davateljima. Ovom vrstom sigurnosti najbolje se postupa s alatom poput ExpressVPN (pročitajte naš ExpressVPN pregled).

Uprkos tome, dovoljne su druge Dashlaneove značajke, poput automatskog punjenja na radnoj površini i sigurne pohrane datoteka. Postoji i besplatni plan, iako je ograničen na 50 unosa i ne može se sinkronizirati na svim uređajima. Možete saznati više u našoj recenziji Dashlane ili isprobati Premium uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

2. 1Poslovna riječ

1Password je jeftin, jednostavan za korištenje i napunjen značajkama, što predstavlja izvrstan izbor za Mac (kao i za male tvrtke). 1Password 7, najnovija inačica, podržava macOS Sierra 10.12.6 ili noviju verziju, ali postoji podrška za naslijeđene OS-ove još od OS X Mountain Lion 10.8.

Instalacijski program dolazi s proširenjem Safarija koje se može samostalno koristiti za pristup vašem računu. Ako koristite Firefox ili Chrome (što bi vam trebalo dati analizu najsigurnijeg preglednika), možete iskoristiti 1Password X.

najbolji upravitelj lozinki za mac 1password

1Password X samostalna je verzija upravitelja lozinki koja djeluje isključivo u vašem pregledniku. I dalje imate istu sigurnost, ali integracija u upotrebu web-a je lakša nego ikad.

1Password će automatski ispuniti sve podatke u vašem trezoru, uključujući lozinke, kreditne kartice i adrese, predložiti lozinke prilikom registracije za novi račun i pružiti vam jednostavan način omogućavanja dvofaktorske provjere identiteta.

Također ima integraciju s iOS i Apple Watch. Možete gledati, uređivati ​​i dodavati unose u trezor iz Apple Watcha. Možete i TOTP tipke za 2FA bez vađenja telefona. Možete saznati više o tim tipkama u našem vodiču s najboljim 2FA aplikacijama.

Drugi razlozi koji nam se sviđaju 1Password

1Password ima skromnu, ali dobro zaokruženu značajku postavljenu po povoljnoj cijeni, što je čini atraktivnom opcijom. Možete spremiti koliko god želite unosa u trezor i pristupiti im na bilo kojem uređaju na koji možete instalirati 1Password ili 1Password X.

Svi se vaši podaci sigurnosno kopiraju i sinkroniziraju kroz oblak. Ako izbrišete unos, imate 365 dnevni prozor za vraćanje. To se događa prema zadanim postavkama, tako da možete dobiti sve podatke koje ste slučajno uklonili.

Naša omiljena značajka je način putovanja. Način putovanja omogućuje vam uklanjanje svih osobnih podataka s uređaja i njihovo pohranjivanje u trezor. Kada stignete na odredište, te podatke možete vratiti jednim klikom.

Postoji puno svidja oko 1Password, uključujući njegovu podršku prilagođenom polju, svakodnevno nadziranje kršenja pomoću HaveIBeenPwned i vrhunsku AES-256 enkripciju. Možete saznati više u našem pregledu 1Password ili se prijavite za besplatno 30-dnevno probno razdoblje.

3. LastPass

LastPass je, jednostavno, najbolji besplatni upravitelj lozinki na raspolaganju. Dolazi sa širokim rasponom značajki, sinkroniziranjem s više uređaja i podrškom za neograničene unose bez koštanja dimeza. Postoje besplatna ograničenja za besplatni plan, uključujući nedostatak automatskog popunjavanja aplikacija, ali to je ipak odličan izbor (pročitajte našu usporedbu KeePass vs LastPass).

LastPass je obično lozinka koja se temelji na pregledniku. Koristite proširenje koje je dostupno za Chrome, Firefox, Opera, Safari i Internet Explorer za pristup trezoru putem web sučelja. Korisnici Mac računara mogu preuzeti i aplikaciju za radnu površinu koja pruža jednostavan način pregledavanja kroz trezor.

lastpass nadzorna ploča

Iako je LastPass proširenje na temelju preglednika, za njegovo korištenje ne trebate biti povezani s internetom. LastPass Pocket, koji je uključen sa svim proširenjima i izvornim aplikacijama, pruža mogućnost sigurnosne kopije i izvanmrežni pristup vašem trezoru.

Kao i 1Password, integrira se i s Apple Watch-om (pročitajte našu usporedbu 1Password i LastPass). LastPass Authenticator, koji je sličan Google Autentifikatoru, može se koristiti u Apple Watch-u. Prikazat će vam vremenski utemeljen kôd koji možete koristiti kao svoj drugi faktor za provjeru autentičnosti.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju LastPass

Iako nam se najviše sviđa besplatni plan s LastPass-a, nadogradnja na Premium je jeftina. Dobivate i neke dodatne značajke, uključujući LastPass for Applications. Ova namizna aplikacija omogućit će vam pristup značajkama automatskog punjenja LastPass-a kada ne upotrebljavate svoj preglednik.

Također dolazi s proširenim mogućnostima dijeljenja. Na besplatnom planu možete dijeliti podatke trezora s jednim korisnikom, što ograničava. Na Premium-u možete dijeliti bilo šta u svom trezoru, uključujući lozinke, WiFi prijave i još mnogo toga sa onoliko ljudi koliko želite.

Ugodne su i dodatne značajke poput 1 GB sigurne pohrane datoteka, napredne mogućnosti multifaktorne provjere autentičnosti i prioritetna tehnička podrška. Međutim, ove značajke izgledaju bolje kao dio obiteljskog plana.

LastPass Families je, u osnovi, pet Premium licenci po cijeni od dvije. Značajke poput dijeljenja datoteka funkcioniraju bolje jer je jednostavno dijeljenje stvari poput brojeva socijalnog osiguranja i podataka o kreditnoj kartici između članova obitelji.

Možete saznati više u našoj LastPass recenziji i vidjeti kako se uspoređuje s našim najboljim odabirom u našem komadu Dashlane vs. LastPass ili preuzmite proširenje besplatno da biste ga sami isprobali..

4. Ljepljiva lozinka

Sticky Password je jednostavan za korištenje i sadrži gust upravitelj lozinki s velikodušnom besplatnom ponudom. No, s obzirom na izvrsno sučelje i jeftinu cijenu, nadogradnja na Premium osjeća se kao da ne razmišljate.

Kao i većina besplatnih planova, Sticky Password vam daje neograničeno spremanje predmeta za jedan uređaj. Ali ne zalazi u odjelu sigurnosti. I dalje upotrebljavate iste vršne AES-256 enkripcije, višefaktorske provjere autentičnosti i provjeru biometrijskim podacima.

najbolji upravitelj lozinki za mac ljepljivu lozinku

Nadogradnja dolazi s sinkronizacijom s više uređaja, što je važno. Ljepljiva lozinka sinkronizira se kroz oblak na svim vašim uređajima, uz podršku za macOS, Windows, Android i iOS. Možete i lokalno sinkronizirati, o čemu ćemo govoriti u sljedećem odjeljku.

Sticky Password ima najbolju podršku preglednika koju smo vidjeli u upravitelju lozinki. Dostupni su svi uobičajeni osumnjičeni, kao i nejasni preglednici poput SeaMonkey, Pale Moon i Delphin..

Ostali razlozi za koje nam se sviđa ljepljiva lozinka

Iako Sticky Password nudi sigurnosno kopiranje i sinkronizaciju u oblaku, ne morate ga koristiti. Jedan je od rijetkih upravitelja lozinki koji omogućuje lokalnu izradu sigurnosnih kopija ili sinkronizaciju putem WiFi. Za najsigurnije, to znači da vaši podaci nikada ne napuštaju vaš uređaj, čak ni u šifriranom obliku.

Možete i sinkronizirati ručno. Ljepljiva lozinka podržava izvoz USB-a, tako da cijeli vaš trezor možete učitati na flash pogon. Podaci na ovom disku mogu se čitati sa bilo kojeg primjerka Sticky Password. Šifrirano je, tako da mu možete pristupiti samo s glavnom zaporkom.

Sticky Password ima godišnju pretplatu koja je malo skuplja od LastPass-a, ali još uvijek jeftina. Možete je kupiti izravno za 149,99 USD, što nismo vidjeli ni u jednom drugom upravitelju lozinki.

Dio troškova ide prema klubu Save the Manatee. Manador je simbol ljepljive lozinke i Lamantine softvera, pa je lijepa gesta da dio svog prihoda ide u zaštitu ove ugrožene vrste.

Možete saznati više u našem pregledu ljepljive lozinke ili ga preuzeti besplatno. Besplatna verzija dolazi s 30-dnevnim pokusom Premium-a.

5. Čuvar

Keeper se usredotočuje na svog poslovnog upravitelja lozinki, ali i njegova osobna ponuda je sjajna. Aplikacija za radnu površinu može koristiti neki posao, ali mobilna je aplikacija među najboljima što smo vidjeli.

I to je jeftino (pročitajte našu usporedbu Dashlane vs Keeper). Keeper je približno iste cijene kao i LastPass. Ta vam cijena omogućuje neograničeno pohranjivanje i sinkronizaciju zaporki, sigurnu sigurnosnu kopiju u oblaku i neograničeno sigurno dijeljenje zapisa. Keeper također podržava biometrijsku provjeru autentičnosti i može se koristiti isključivo u vašem pregledniku.

najbolji upravitelj lozinki za čuvara računala

Atraktivniji je obiteljski plan. Kao i LastPass, nudi pet licenci po cijeni od dvije. Uz sve značajke koje nudi pojedinačni plan, obiteljski plan dolazi i s 10 GB sigurne pohrane u oblaku.

Na radnoj površini imate pristup i KeeperFill. Omogućuje vam upotrebu Keeper za automatsko popunjavanje podataka aplikacije s radne površine pomoću tipki za upotrebu. Iako nije tako jednostavan kao neki drugi sustavi automatskog punjenja, Keeper pouzdano obavlja posao.

Ostali razlozi koji volimo čuvara

Bez obzira upotrebljavate lični ili obiteljski račun, možete odobriti hitni pristup do pet korisnika. Budući da Keeper može pohraniti različite podatke, važno je pristupiti hitnim pristupima tim osobnim podacima. Možete postaviti vremenske okvire kada je trezor otključan i njemu mogu vjerovati pouzdani korisnici.

To je jedini oblik vraćanja računa. Čuvar koristi model sa nultim znanjem, što znači da nikada ne vidi vaše glavne lozinke ili podatke trezora. U slučaju da zaboravite glavnu lozinku, jedini način vraćanja računa je putem hitnog pristupa.

Ako na svom mobilnom uređaju koristite Keeper, možete koristiti KeeperChat. To je sigurna usluga razmjene poruka koja šifrira poruke prije nego što ih se pošalju. Ima dodatke kao što su timer za uništavanje poruka i privatna medijska galerija.

Iako bi se desktop aplikacija mogla koristiti nekim poslom, Keeper je ipak izvrstan upravitelj lozinki. Možete saznati više u našem pregledniku Keeper ili preuzeti besplatnu probnu verziju, za koju nije potrebna kreditna kartica.

Počasni spomen: iCloud privjesak za ključeve

Ako koristite isključivo Apple proizvode, iCloud Keychain je besplatan i jednostavan za korištenje upravitelja lozinki koji su postavljeni prema zadanim postavkama. Koristi Apple-ovu uslugu pohrane u oblaku, iCloud za izradu sigurnosnih kopija zaporki, značajku koju možete isključiti tijekom postavljanja (pročitajte naš iCloud pregled za naša razmišljanja o toj usluzi).

Keychain može pohraniti lozinke, WiFi prijave, podatke o kreditnoj kartici i još mnogo toga. Programeri za macOS također mogu upisati podršku za Keychain u svoje aplikacije. To znači da ga možete koristiti za prijavu na desktop aplikacijama.

Keychain radi samo na Appleovim sustavima i s drugim Appleovim softverom, što znači da ćete morati koristiti Safari. Uz to, uvoz lozinki od drugog upravitelja ili izvoz za upotrebu s drugim upraviteljem vjerojatno će uzrokovati glavobolje.

Izvan “Apple ekosustava” nema funkcionalnosti. Za prijavu koristite i svoj Apple ID, što znači da Apple ima vaše korisničko ime i lozinku na svojim poslužiteljima. ElcomSoft, ruski programer za forenzičke softvere, bio je u mogućnosti pristupiti i dešifrirati podatke Keychaina pod određenim uvjetima pomoću Phone Breaker 7.0.

To je kršenje bilo na beta verzijama iOS 11 i macOS High Sierra, a tadašnji izvršni direktor ElcomSoft Vladimir Katalov rekao je da to nije iskorištavanje ranjivosti i da ništa Apple ne može popraviti. ElcomSoft ne probija sigurnosni sustav koji ima grešku, već koristi tehniku ​​koja je primjenjiva na bilo koji sustav njegove strukture.

Kao takav, Keychain postaje žrtva iste zarazne mane kao i drugi upravitelji lozinki preglednika, poput one ponuđene s Chromom. Dobro je imati upravljanje jedinstvenim zaporkama na svim računima, ali dobit ćete više mogućnosti i bolju sigurnost s drugom opcijom.

Završne misli

Iako Apple olakšava upotrebu Keychaina na svim uređajima, on ne sadrži značajke ili sigurnost namjenskog upravitelja lozinki. Isto tako, nedostaje mu funkcionalnosti koja bi se koristila u više operativnih sustava i preglednika.

Naš prvi izbor za Mac je Dashlane zbog velikog niza značajki i izvrsne sigurnosti. Ipak dolazi s naprednom cijenom, što bi moglo učiniti još jednu mogućnost, poput 1Password-a, privlačnijom.

Koji upravitelj lozinki koristite na Macu? Javite nam u komentarima i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me