Najbolji softver za izradu sigurnosnih kopija i kloniranje na 2020. godini

Kad je u pitanju sigurnosno kopiranje, ovdje je najveći fokus na Cloudwards.net-u usmjeren na sigurnosna kopija rješenja za oblak: IDrive, CrashPlan i Backblaze, da navedemo nekoliko omiljenih. Tijekom ovog pregleda, umjesto toga, mi ćemo se usredotočiti na raspravu o najboljim odabirima sigurnosnih kopija na temelju slika.


Budući da izradu sigurnosne kopije na prvom mjestu favoriziraju administratori sustava i programeri, velik dio rasprave usredotočit ćemo na poslovno orijentirana rješenja koja mogu podnijeti i radnu stanicu i poslužitelje. Naslov klase je vrlo skalabilan CloudBerry Backup, a zatim slijede Acronis Backup 12 i Handy Backup.

Dotaknut ćemo se i najboljeg kućnog alata za izradu sigurnosnih kopija, Acronis True Image, te vam predstaviti moćan, besplatan alat na bazi slika u programu EaseUS Todo Backup Free. Pomoću alata predstavljenih u ovom članku svatko bi trebao biti u mogućnosti izraditi sigurnosne kopije zasnovane na slici.

Za malu verziju ovog članka pogledajte naš najbolji softver za sigurnosnu kopiju slike diska 2020 videozapisa u nastavku.

Zašto biste trebali koristiti sigurnosnu kopiju na temelju slika i klonirati vaš tvrdi disk

Većina ljudi koji rade sigurnosne kopije svojih uređaja upoznati su s alatima za sigurnosno kopiranje na datotekama. Sigurnosna kopija s datotekama pohranjuje pojedinačne datoteke i mape. Označite mape i datoteke koje želite sigurnosno kopirati, a alat rukuje stvarima. Za pregled najboljih opcija pogledajte najbolje usluge sigurnosnih kopija u oblaku do 2020. godine

Problem s sigurnosnim kopijama na datotekama je taj što je moguće zanemariti i uključivati ​​određene datoteke u sigurnosnu kopiju. Isto tako, dok neke usluge sigurnosnih kopija koje se temelje na datoteci automatski sigurnosno kopiraju sve datoteke određene vrste (tj. Dokumente, fotografije, videozapise), ostale datoteke, poput sistemskih datoteka, nisu sigurnosne kopije.

Zbog toga sigurnosno kopiranje na temelju datoteka predstavlja loš izbor za pogone s osjetljivim podacima, posebno tamo gdje su uključeni poslovni propisi i proizvodni sustavi. Sigurnosna kopija utemeljena na slici rješava probleme koji su svojstveni sigurnosnoj kopiji na temelju datoteka tako što će napraviti bajt-po-bajt kopiju radne stanice ili pogona poslužitelja.

Budući da ne morate obnoviti cijeli sustav u slučaju pada ili drugog problema, sigurnosno kopiranje na osnovi slika također znači brži oporavak od katastrofe u slučaju pada sustava i zbog toga donosi bolju strategiju sigurnosnih kopija za one kojima je potreban njihov datoteke se brzo vraćaju.

I tvrtke i potrošači mogu imati koristi od sigurnosne kopije zasnovane na slici da brzo obnove oštećene sustave ili prenose kopije tvrdog diska na veće diskove. Stvaranjem sigurnosne kopije sistemskih datoteka to znači da ne morate ponovo instalirati vaš operativni sustav ili programe. Samo učitate sliku i sve je spremno.

Značajke sigurnosne kopije na temelju slike

Nisu svi alati za izradu sigurnosnih kopija jednaki. Na primjer, dok Carbonite Plus podržava izradu sigurnosnih kopija slika na radnoj površini, sliku morate lokalno spremiti i ne možete je vratiti na novi hardver. Naši će tipovi u nastavku obično omogućiti mnogo veći spektar stvari nego druge, više potrošačke mogućnosti.

Evo osnovnih značajki za koje smatramo da su ključne za vrhunsko rješenje temeljeno na slici.

svojstvoOpisCloudBerry sigurnosna kopijaAcronis Backup 12Handy Backup
Spremnik u oblakuPohranjuje vašu slikovnu datoteku na udaljeni poslužitelj radi čuvanja
Višestruka podrška za pohranu u oblakuOdaberite svog željenog dobavljača za pohranu u oblaku (tj., Amazon S3, Azure, Google Cloud)
Restauriranje golog metalaVratite se u pogon bez prethodnog učitavanja OS-a ili drugog softvera
Vratite sliku na različit hardverVratite sliku na uređaje s različitim hardverom
Vraćanje USB bljeskaliceVratite se putem USB Flash-a izravno iz oblaka
Vraćanje na razini datoteke sa slikePregledajte datoteke u slici i vratite određene datoteke umjesto pune sigurnosne kopije
Vrati sliku u oblak VMVratite Windows Server na Amazon EC2 ili Azure VM
Kompresija sigurnosne kopije slikeZip datoteke za slike kako biste smanjili iskorišteni prostor i propusnost
Planirane sigurnosne kopijeZakažite ponavljajuće sigurnosne kopije slika s diska
Sigurnosne kopije na temelju događajaAutomatski stvorite sigurnosnu kopiju na temelju slike kada se dogode određeni događaji koje definira korisnik.
Privatno šifriranje na krajuŠifrirajte datoteke prije slanja u oblak privatnim ključem samo vi koje znate

1. CloudBerry sigurnosna kopija (CloudBerry Labs)

CloudBerry Labs započeo je 2008. godine pomoću CloudBerry Explorera, besplatnog upravitelja datoteka. Godinu dana kasnije predstavljen je CloudBerry Backup, koji omogućava automatizirano izradu sigurnosnih kopija datoteka, mapa i slika sustava, fokus ovog članka.

Umjesto da grade i pokreću vlastite podatkovne centre, CloudBerry je od početka dizajnirao svoj softver za integraciju s Amazonom S3. Kroz godine tvrtka je dodavala sve više i više integracijskih partnera izvan Amazona.

Danas CloudBerry Backup omogućuje vam da se integrirate s preko 20 različitih usluga pohrane u oblaku i možete odabrati bilo koga koga želite. Pored Amazona S3, popularni izbori uključuju Amazon Glacier, Azure, Google Cloud i Rackspace. Ali postoji još mnogo toga, uključujući jeftine opcije poput Backblaze B2.

Planovi i cijene

Prednost što možete odabrati integraciju pohrane u oblaku koja vam je najprijatnija je ta što različiti dobavljači nude različite cjenovne točke, lokacije i značajke poslužitelja. Sa slobodom izbora dobiva se veća mogućnost za skalabilnost i kontrolu troškova.

Još bolje, CloudBerry Backup nije usluga pretplate. Jednokratni trošak licence za softver plaćate s nekoliko različitih izdanja licenci.

Najjeftinije izdanje je sigurnosna kopija radnih stanica za Windows, Mac ili Linux, a svaka košta 29,99 dolara po računalu. Nažalost, softver za radne stanice radi samo sigurnosno kopiranje na osnovi datoteka, a ne na osnovi slika kao neke druge usluge obuhvaćene u ovom članku.. 

Nadam se da će to popraviti CloudBerry Labs, jer bi sigurnosno kopiranje na radnoj površini temeljeno na slici po toj cijeni samo povećalo udaljenost između najbolje sigurnosne kopije Windows Server i ostatka kandidata. 

Međutim, možete napraviti sigurnosnu kopiju radne stanice na temelju slika s cijenom, ali popularnijom licencom Windows Server. CloudBerry također ima licence za SQL Server i Exchange. Tu je Ultimate licenca, koja uključuje sve.

Pažnja: Interni podaci tablice “130” su oštećeni!

Imajte na umu da ćete također morati platiti troškove skladištenja bez obzira na oblak pohrane koji odaberete za integriranje CloudBerry sigurnosne kopije. Većina dobavljača naplaćuje pohranu mjesečno po pohranjenom gigabajtu.

Mjesečni troškovi skladištenja u oblaku po GB od strane dobavljača

Multi-regionalnaRegionalniHladno skladištenje
plavetnilo$ 0,0458$ 0,0208$ 0,0152
Amazon S3N / A$ 0,023$ 0,004
Google Cloud$ 0,026$ 0,020$ 0,007
Back2laze B2N / A$ 0,005N / A

Za regionalnu pohranu to košta oko 20 USD po 1TB mjesečno za Azure, Amazon i Google i 5 USD mjesečno za Backblaze.

Povrh toga, dobavljači naplaćuju i upotrebu za prijenos, prijenos i druge operacije. Uobičajene cijene, uključujući za one usluge u gornjoj tablici, prosječno su oko 0,05 USD na 10 000 transakcija. Ove stope mogu biti mnogo više, iako su za hladno skladištenje namijenjene arhiviranju i obnovi od katastrofe, a ne aktivnoj uporabi. Google Cloud Coldline transakcije, na primjer, mogu koštati do 0,10 USD na 10 000 transakcija.

Korisničko iskustvo

CloudBerry sigurnosnim kopijama, uključujući izradu sigurnosnih kopija i vraćanje, upravlja se putem aplikacije za radnu površinu usluge. Iskustvo je bogato značajkama kao i svaki alat za sigurnosnu kopiju poslovne klase koji smo testirali.

Nećemo trošiti vrijeme na sve specifikacije, budući da je ovdje fokus na sigurnosnoj kopiji slike, ali svakako pogledajte naš pregled CloudBerry sigurnosne kopije.

Postavljanje sigurnosne kopije na temelju slike je jednostavno. Samo kliknite gumb “na temelju slike” u gornjem lijevom kutu aplikacije.

CloudBerry Backup pokrenut će čarobnjaka koji će vas voditi kroz postupak, a za to je potrebna samo mala tehnička sposobnost.

Dio postupka uključuje povezivanje CloudBerry-a s uslugom pohrane u oblaku po izboru. Morat ćete se prijaviti u svoju oblačnu pohranu kako biste generirali pristupne ključeve i uključili ih u čarobnjaka. Zatim odaberite pogon ili particiju koju želite slikati.

Također ćete postaviti raspored i postavke šifriranja prije nego što započne izrada sigurnosnih kopija.

sigurnosti

CloudBerry Backup štiti podatke u tranzitu sa sigurnim tunelima za šifriranje TLS-a kako bi se spriječilo prisluškivanje. Pored toga, stupanj sigurnosti koji dobivate s CloudBerry-om, kao proizvod na više platformi, najviše ovisi o vašem integracijskom postavljanju.

Većina usluga pohrane u oblaku pruža neku razinu enkripcije na strani poslužitelja. Neki vam pružaju i mogućnost postavljanja privatnog ključa za šifriranje za dodatnu sigurnost. Pomoću privatnog ključa šifriranje i dešifriranje uvijek se odvijaju na strani klijenta.

Mogućnost odabira rješenja za pohranu u oblaku sa sigurnosnim značajkama koje zadovoljavaju vaše potrebe još je jedan razlog da se zaista sviđa CloudBerry model za izradu sigurnosne kopije na temelju slika.

Tri najbolje poslovno orijentirane opcije pohrane u oblaku koje preporučujemo (Amazon S3, Azure i Google Cloud) sve nude šifriranje na strani klijenta i AES-256 kodiranje u mirovanju, što je protokol koji je preporučio američki Nacionalni institut za standarde i tehnologiju..

Imajte na umu da sva rješenja za pohranu u oblaku koja spajate s CloudBerry Backupom kriptiraju vaše podatke za vas. To uključuje Backblaze B2. U takvim slučajevima morat ćete implementirati vlastito rješenje šifriranja na strani klijenta da bi vaši podaci bili sigurni u oblaku.

podrška

Podrška za CloudBerry Backup provodi se putem portala podrške za CloudBerry Labs. Portal uključuje veze do bloga, posvećene baze znanja, često postavljana pitanja i dokumentaciju za pomoć. Na dnu stranice nalaze se i članci u vezi sa različitim temama.

Baza znanja ima značajku pretraživanja radi bržeg pronalaženja članaka, koja uključuje vodiče za rješavanje raznih problema.

Ako bogatstvo dokumentacije o podršci ne sadrži odgovore koje tražite, možete otvoriti kartu za podršku i potražiti pomoć.

Naše interakcije s CloudBerry laboratorijima uvijek su rezultirale brzim preokretom, često s odgovorima koji su stigli za samo sat ili dva..

Ako želite, možete objaviti i u podredditu CloudBerry Labs. Ovo je sjajan resurs za dobivanje savjeta o izradi sigurnosnog kopiranja. Također je dobro mjesto prijaviti moguće (nekritične) bugove i predložiti poboljšanja.

Za više tehničkih upita, veza do ServerFaulta povest će vas s profesionalnim administratorima sustava i sličnim profesionalcima.

2. Acronis sigurnosna kopija 12

Ako želite nešto jednostavnije od rješenja za izradu sigurnosnih kopija na više platformi, Acronis Backup 12 nudi sigurnosne kopije poslovne klase u paketu s vlastitom uslugom pohrane u oblaku tvrtke Acronis. To znači da nećete morati kupovati pohranu u oblaku putem druge usluge; to također znači manju fleksibilnost nego što dobivate s CloudBerry sigurnosnim kopijama.

Osim jednostavnosti, jedna od ključnih prednosti korištenja Backupa 12 je njegova široka podrška za platformu, koja trenutno obuhvaća impresivnih 16 različitih sustava: od Windows-a do Linux-a do Mac-a, kao i niz mogućnosti poslužitelja, male su šanse da nećete moći pokrenuti Acronis.

Android i iPhone sigurnosna kopija također su uključeni, lijep dodir, iako je dostupna samo datoteka utemeljena na datotekama, a ne slika.

Cijene i planovi

Izrada sigurnosne kopije za bilo koju platformu zahtijeva zasebnu licencu. Sviđa nam se činjenica da nam Acronis omogućuje izradu sigurnosnih kopija temeljenih na slikama za radne stanice bez potrebe za vraćanjem sigurnosne kopije sustava Windows Server, poput CloudBerryja. Također nam se sviđa što možete birati između pretplate ili stalne licence.

Međutim, cijene licenciranja prilično su veće od CloudBerry Backupa.

WorkstationWindows poslužiteljVirtualni domaćin
Jednogodišnja licenca$ 69$ 499$ 599
Trajna licenca$ 89$ 999$ 1.199
Podržani OSWindows PC, MacWindows Server, Linux Server, Exchange, SQL Server, Active DirectoryVMware vSphere, Microsoft Hyper-V

Uz troškove softvera, morat ćete platiti za pohranu, baš kao i za CloudBerry. Ovdje nemogućnost kupovine različitih usluga pohrane u oblaku postaje posebno ograničavajuća.

skladištenjeJednogodišnja pretplataDvogodišnja pretplataTrogodišnja pretplata
250GB24.92 $ / mjesečno20.79 $ / mjesečno18.03 $ / mjesečno
500GB41.58 $ / mjesečno33.29 $ / mjesečno29.14 $ / mjesečno
1TB74,92 $ / mjesečno58.29 $ / mjesečno52,75 $ / mjesečno
2TB145,75 $ / mjesečno116,63 $ / mjesečno102,75 $ / mjesečno
5 TB358,25 $ / mjesečno279,13 $ / mjesečno249,97 $ / mjesečno

Dakle, u usporedbi s CloudBerry Backup integriranim s, na primjer, Amazonom S3, na kraju biste plaćali nešto više od 50 USD mjesečno za 1TB pohrane u oblaku s Acronisom.

Također, uz usluge poput Amazon S3 i Azure, plaćate samo ono što koristite. S Acronis Backup 12 morate platiti sve unaprijed, čak i ako ga nikad ne upotrebljavate.

Korisničko iskustvo

Sve u svemu, korisničko iskustvo Backup 12 intuitivno je, moćno i dobro se podudara s CloudBerry sigurnosnim kopijama. Uz izvrsnu podršku platforme Backup 12, to je veliki razlog zašto smo rangirali servis broj dva u ovom krugu.

Acronis Backup 12 koristi oblačnu konzolu utemeljenu na pregledniku, ali ne možete ga koristiti sa bilo kojeg računala za upravljanje procesima izrade sigurnosnih kopija. Prvo na svoje administracijsko računalo morate instalirati aplikaciju poslužitelja za upravljanje.

Možete instalirati i klijentske agente na druge radne stanice, plus poslužitelje i mobilne uređaje. To će vam omogućiti postavljanje i nadziranje procesa izrade sigurnosnih kopija na svim uređajima na kojima stvarate sigurnosne kopije. To uključuje stvaranje slike tvrdog diska ili particije.

S konzole možete jednostavno postaviti raspored sigurnosnih kopija, postaviti mogućnosti šifriranja i izvršiti druge radnje.

sigurnosti

Acronis Backup 12 pruža vam mogućnost ostavljanja slika iz oblaka nešifriranim ili ih zaštitite pomoću AES-128, AES-192 ili AES-256. Raspon izbora je lijep. Iako nikada ne preporučujemo da ostavite nešifriranu stranu poslužitelja, AES-128 i dalje nudi obilje sigurnosti, a manje složeno šifriranje znači brže sigurnosno kopiranje.

Svi sigurnosno kopirani podaci šifriraju se prije napuštanja uređaja. Kad uključite šifriranje za svoj uređaj, od vas se traži da postavite lozinku koju ćete znati samo vi.

Ne postoji mogućnost pohranjivanja vašeg ključa za šifriranje umjesto Acronis. Iako u većini slučajeva preporučujemo privatnu enkripciju, dobra bi opcija za šifriranje na strani poslužitelja umjesto na strani klijenta bila dobra. Razlog za to je to što šifriranjem na strani klijenta, ako zaboravite zaporku, Acronis ne može povratiti umjesto vas.

podrška

Acronis ima namjensku stranicu za podršku s osnovnim uputama za upute i detaljnijom dokumentacijom. Stranica se može pretraživati ​​i brže će pronaći odgovore.

Pod izbornikom podrške možete pronaći i video vodiče, korisničke forume, ažuriranja proizvoda i vezu za slanje povratnih informacija.

Ako trebate uspostaviti izravan kontakt s Acronisom, to možete učiniti putem e-pošte, live chat ili telefonom. Vrijeme trajanja razgovora i telefonskog razgovora je izvrsno, a mjesto Acronis Backupa 12 čini se vrlo dobrim rješenjem za izradu sigurnosnih kopija:

 • Razgovor uživo: Obično ispod dvije minute
 • E-pošta: Obično ispod tri dana
 • Telefon: Obično manje od dvije minute

3. Novosoft Handy Backup

Ako tražite pojednostavljeno rješenje sigurnosnih kopija koje koristi isti model integracije u oblak kao i CloudBerry, Novosoft Handy Backup je najbolje što smo vidjeli. Iako ne sadrži gotovo toliko značajki kao što je naš vrhunski softver za izradu sigurnosnih kopija, neki će korisnici cijeniti skraćeni pristup.

Handy Backup podržava izradu sigurnosnih kopija za nekoliko partnera za pohranu u oblaku: Amazon S3, Google Drive, Yandex.Disk, Dropbox, OneDrive i Backblaze, među ostalim. Opcije su gotovo široke kao što je dostupno u CloudBerryju, ali s vidljivim izostancima poput Azure i Google Cloud.

cijena

Kao i CloudBerry sigurnosno kopiranje, Novosoft stvara licencu za radnu površinu (Handy Backup Standard) koja ne podržava izradu sigurnosne kopije (slika: također ne podržava sigurnosno kopiranje u oblaku). Trebat ćete kupiti Handy Backup Professional ili skuplju licencu za to.

Handy Backup košta ili 99 USD za profesionalni paket (koji izrađuje sigurnosne kopije Windows PC-a i poslužitelja) ili 249 USD za paket “mali poslužitelj” koji može izvoditi sigurnosne kopije na temelju slika na Windows PC-u, Windows Serveru, MySQL, SQL Serveru, PostgreSQL, Oracle , Hyper-V, VirtualBox i VMware.

Licence su trajne, pa je to jednokratni trošak. No, nemojte zaboraviti na troškove pohrane i upotrebe koji nastanu uz bilo koju pohranu oblaka s kojom spajate Handy Backup.

Korisničko iskustvo

Nakon pokretanja, aplikacija Handy Backup desktop pokreće jednostavan čarobnjak koji će vas voditi kroz postupak sigurnosne kopije, vraćanja i sinkronizacije..

Ispod zaglavlja “što sigurnosno kopirati” odaberite “klon diska”, a zatim “sliku diska”. Moći ćete odabrati sliku cijelog pogona ili particije.

Tada će se tražiti da odaberete i konfigurirate integraciju pohrane u oblaku. Kao i kod CloudBerry-a, i vi morate generirati ključeve bilo kojim rješenjem koje koristite.

Nakon toga, Handy Backup provest će vas kroz nekoliko drugih koraka poput postavljanja vrste sigurnosne kopije (puna, inkrementalna, diferencijalna), raspored sigurnosnih kopija i kompresije datoteke radi smanjenja potreba za prostorom za pohranu.

Temeljna konzola u osnovi predstavlja popis zadataka koje ste zakazali i alatnu traku na vrhu za izvršavanje postupka i kreiranje novih.

sigurnosti

Kao i kod CloudBerry sigurnosne kopije, vaši će se podaci šifrirati na strani poslužitelja pomoću protokola šifriranja usluge pohrane u oblaku s kojom se integrirate..

Jedna od prednosti priručne sigurnosne kopije jest ta što se niste potpuno pouzdali u mogućnosti šifriranja vaše integracije sigurnosnih kopija u oblaku. Tijekom postavljanja sigurnosne kopije možete izabrati da Handy Backup šifrira vaše podatke pomoću AES-128.

Šifriranje se provodi na strani klijenta, prije slanja podataka u oblak. Ovo je lijepa značajka ako ćete prenositi podatke u uslugu pohrane koja ne nudi šifriranje na strani klijenta ili čak poslužitelja kao što je BackBlaze B2.

podrška

Stranica podrške Handy Backup uključuje korisnički priručnik, često postavljana pitanja i pozadine, ali resursi nisu ni približno tako duboki kao što ste dobili s CloudBerry Laps ili Acronis. Također, Novosoft nije radio nijedan korisnički forum na portalu.

Ako ne možete pronaći ono što tražite, možete besplatno poslati e-poštu tehničkoj podršci. Međutim, vremena odgovora kreću se od jednog do tri radna dana i ne postoji opcija za prioritetnu podršku.

Ipak, usluga ima Skype ručku, NovosoftHelp i telefonski broj za podršku.

4. Acronis True Image

Za potrošače koji traže potpuno sigurnosno kopiranje na radnoj površini, Acronis True Image stoji kao najbolje rješenje za izradu sigurnosnih kopija na kući, pobijedivši EaseUS Todo, Paragon Backup & Oporavak i retrospektiva.

Jedna stvar koja se sviđa kod True Image-a je ta što održava neke iste poslovne mogućnosti kao i Acronis Backup 12 Workstation, ali to je dovoljno jednostavan za upotrebu za većinu potrošača. Postoje određene značajke koje ne dolaze s True Image-om koje imaju Backup 12. Međutim, većina njih, poput upravljanja grupama, udaljenih instalacija i obnova, neće biti zanimljiva većini kućnih korisnika.

Uz True Image imate i druge značajke koje nemate sa Sigurnosnom kopijom 12. To uključuje sigurnosno kopiranje na društvenim medijima i sigurnosno kopiranje na mobilnim uređajima (ne na temelju slike) u lokalnu pohranu.

Još jedna prednost Acronis True Image u odnosu na Backup 12 Workstation: trošak.

cijena

Acronis True Image može se kupiti kao jednokratni trošak ili godišnja pretplata. Jednokratna pretplata omogućuje vam samo sigurnosno kopiranje na lokalnoj razini i ne uključuje sigurnosne kopije na društvenim mrežama.

Većina će korisnika vjerojatno više voljeti opciju oblaka, iako svoj lokalni pogon možete sigurnosno kopirati na uslugu sigurnosne kopije u oblaku poput IDrivea, spremajući tako svoju slikovnu datoteku.

Osnovni planPlus planPremium plan
Vrsta licenceTrajniJedna godinaJedna godina
Cijena$ 39,99$ 31.99$ 79,99
Spremnik u oblakunijedan50 GB uključenoUključena 1TB

Premium ima nekoliko dodatnih prednosti u odnosu na Plus poput anti-ransomware zaštite, certificiranja datoteka i elektroničkog potpisa.

Uz Plus i Premium, možete dodati pohranu u oblaku uz dodatni trošak od oko 40 USD po terabajtu godišnje.

Korisničko iskustvo

True Image prikazuje se kroz čisto i intuitivno sučelje. Da biste započeli s sigurnosnim kopijama, sve što trebate je odabrati izvor i odredište i kliknite gumb “sigurnosna kopija sada”.

Tako, na primjer, možete odabrati svoje računalo i oblak Acronis kao na gornjoj snimci zaslona. Tako će se stvoriti slika cijelog vašeg tvrdog diska. Isto tako, možete promijeniti izvor na određenu particiju. Možete i odabrati pojedinačne datoteke ili mape za sigurnosne kopije na razini datoteke.

Nakon što kliknete sigurnosnu kopiju, možete isključiti True Image i postupak će se završiti u pozadini. To možete napraviti jednokratno ili postaviti redovan raspored.

sigurnosti

Kada postavljate sigurnosnu kopiju slike, imate mogućnost postavljanja enkripcije na strani klijenta.

Ova je razina enkripcije privatna, tako da ako zaboravite zaporku, nema načina da je Acronis preuzme umjesto vas. Ako ne postavite zaporku, pohranjeni podaci i dalje su šifrirani na strani poslužitelja pomoću AES-256.

Korisnici True Image Premium dobijaju dva dodatna sigurnosna bonusa:

 • Acronis Active Protection: Zaštita samo protiv Windows protiv ransomwarea
 • Acronis javni bilježnik: osigurajte izvornu sigurnosnu kopiju datoteke, bitnom po bitnom, pomoću blockchain tehnologije

podrška

True Image omogućuje vam pristup istim direktnim linijama komunikacije kao i Backup 12: telefon, e-pošta i chat uživo.

Portal podrške tvrtke Acronis sadrži bazu znanja, dokumentaciju i korisničke forume. Portal je namijenjen svim Acronisovim proizvodima, ali pronalaženje materijala specifičnog za True Image dovoljno je jednostavno zahvaljujući značajki pretraživanja. Tu je i namjensko web mjesto za pomoć True Image koje se može pretraživati.

5. EaseUS Todo Backup

EaseUS Todo Backup pruža sigurnosnu kopiju slike za kućna računala. Činjenica da nudi besplatno izdanje, Todo Backup Free, dio je razloga što se svrstava među naše omiljene sigurnosne kopije usluga. To je i stvarno je dobro.

Da biste spremili svoju sliku u oblak, morat ćete koristiti mapu za sinkronizaciju u oblaku ili postaviti rješenje sigurnosne kopije u oblaku (tj. IDrive, CrashPlan) za izradu sigurnosne kopije slikovne datoteke. Međutim, ako već plaćate pohranu ili sigurnosnu kopiju u oblaku, a ne želite platiti i softver za izradu sigurnosnih kopija, EaseUS-ov je alat dobar kao i besplatni..

Također je lijep način pretvaranja usluge pohrane u oblak u sigurnosnu kopiju, što je nešto poput alata kao što su Google Drive, Sync.com, Dropbox i slične usluge. Pogledajte naš članak o sigurnosnoj kopiji u odnosu na pohranu o razlozima zašto.

EaseUS također donosi dvije plaćene verzije za stolna računala: kućnu verziju pod nazivom Todo Backup Home i uredsku verziju pod nazivom ToDo Backup Workstation. Plaćene verzije omogućuju vam brže sigurnosne kopije, sigurnosno kopiranje na temelju događaja i tehničku podršku.

cijena

Plaćene verzije Todo Backupa dolaze jednokratno po cijeni od 17,40 USD za “kućno” izdanje ili 39 USD za paket radne stanice. Besplatna sigurnosna inačica softvera samo je.

Vrijedno je naglasiti da EaseUS također izrađuje alate za izradu sigurnosnih kopija za servere sposobne za sigurnosno kopiranje na temelju slika. Međutim, nismo otkrili da se oni dobro nadmeću s drugim sigurnosnim kopijama zasnovanim na slikama, s obzirom na trošak i gnjavažu oko postavljanja spremnika u oblaku za rad.

Preporučujemo i da ako tražite rješenje za uredsku radnu stanicu koja ne uključuje sigurnosne kopije poslužitelja, umjesto radnog mjesta Todo Backup radite s Acronis Backup 12 Workstation..

Korisničko iskustvo

Todo Backup Free i Home koriste istu aplikaciju za radnu površinu.

Postavljanje sigurnosne kopije je jednostavno: samo otvorite aplikaciju i kliknite gumb “sigurnosna kopija diska / particije” pri vrhu sučelja. Otvorit će se zaslon na kojem možete odabrati pogon ili particiju i odredište za sigurnosnu kopiju slike.

Kad odaberete odredište, možete odabrati mjesto na tvrdom disku ili vanjski disk. Ako želite spremiti kopiju u uslugu pohrane u oblaku, samo odaberite mapu za sinkronizaciju za tu uslugu.

Postoji i mogućnost postavljanja rasporeda izrade sigurnosnih kopija ako želite snimiti ponavljajući zadatak.

sigurnosti

Tijekom postupka postavljanja sigurnosne kopije pogona, možete postaviti lozinku za šifriranje. Odaberite ovu opciju i EaseUS će šifrirati vašu slikovnu datoteku pomoću AES-256 protokola. Ovo je sjajno ako završavate pohranjivanje sigurnosne kopije slike u rješenja za pohranu u oblaku s pomalo laganom sigurnošću, poput Dropboxa.

podrška

EaseUS održava centar znanja za ToDo Backup, ali prilično je plitko. Trenutno sadrži desetak članaka koji pokrivaju uobičajena pitanja i postupke. Za izravnu podršku nemate sreće sa besplatnim dodavanjem. Međutim, ako ste platili licencu, možete se izravno obratiti osoblju s podrškom putem chata uživo.

Podrška je definitivno izrazita slabost ovog proizvoda. Srećom, prilično je jednostavno koristiti.

Završne misli

Pronalaženje odgovarajuće sigurnosne kopije u velikoj mjeri ovisit će o vašim potrebama. Ako ste administrator sustava koji upravlja kritičnim proizvodnim okruženjem, vjerojatno tražite sigurnosnu kopiju, fleksibilnost, nisku cijenu i veliku podršku. U te svrhe CloudBerry Backup ostavlja najbližim konkurentima daleku sekundu, u najboljem slučaju.

Mogućnost odabira između dvadesetak različitih opcija za pohranu u oblaku, uključujući Amazon S3, Azure i Google Cloud, nešto je što naši drugi favoriti jednostavno ne mogu učiniti. Acronis Backup 12, pružajući zvjezdano korisničko iskustvo, prisiljava vas da se oslonite na vlastitu skupu pohranu u oblaku. Handy Backup omogućuje vam odabir usluge pohrane u oblaku, ali nema mnogo izvanrednih opcija.

Za pričuvne sigurnosne kopije kod kuće, priča je malo drugačija. CloudBerry Backup ima sigurnosnu kopiju na radnoj stanici, ali ne podržava obradu slika. Kupnja licence za Windows Server za 119 USD samo za sigurnosno kopiranje radne površine teško je progutati.

Dakle, za sigurnosne kopije zasnovane na slikama, Acronis TrueImage je na vrhu naše liste. Cijene su mnogo bolje od onoga što dobivate s radnom stanicom Acronis Backup 12, a alat je jednako jednostavan za upotrebu.

Ili, ako ne želite platiti za softver, već samo želite sigurnosno kopiranje na temelju slika koje možete koristiti s postojećom pohranom u oblaku ili pretplatom, Todo Backup Free je najbolji alat koji ćete pronaći da se to dogodi.

Naravno, uvijek volimo uzimati u obzir iskustva drugih. Obavijestite nas o svojim favoritima u prostoru za izradu sigurnosnih kopija u slikama u komentarima ispod. Hvala na čitanju!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map