Najbolji softver za 3D modeliranje: Život u plastici fantastičan je

3D ispis je sve popularnija tehnologija koja vam omogućuje oblikovanje predmeta na računalu i ispis istih u vašem domu. To je sjajan primjer informacijske tehnologije koja demokratizira kreativni proces. Najbolji alati za 3D modeliranje pružaju vam mogućnost stvaranja stvari uz ometajuću tehnologiju za koje biste inače bili prisiljeni platiti premiju za.


U ovom ćemo članku razmotriti neke od najpristupačnijih alata za 3D modeliranje, kako u pogledu cijene, tako i upotrebljivosti. Lojalni čitatelji Cloudwards.net ustanovit će da se naš članak preklapa s najboljim softverom za 3D grafiku, pa provjerite i ovo ako želite znati više o 3D-u općenito.

Ako trebate jednostavno mjesto za pohranu dizajna, pogledajte naš najbolji članak za pohranu u oblaku.

Ne možete ograničiti što možete učiniti s 3D ispisom. Pa, postoji, ali na to ćemo doći kasnije. Možete stvoriti namještaj, ukrasne predmete i funkcionalne strojeve. Ljudi ispisuju dronove, pa čak i vatreno oružje. Modeli za igranje ili ukrašavanje vašeg stana mogu biti tiskani ili pribor za jelo po vašim specifikacijama.

Ograničenja vjerojatno ovise o kvaliteti vašeg pisača i materijala koji koristite.

WingsBuddha

Očekuje se da će se kvaliteta tiska s vremenom poboljšati, a troškovi trebaju pasti. Kako se tehnologija razvija mogla bismo završiti redovito ispisivanje kućanskih predmeta i namještaja. To je dobra vijest za sve, osim, možda, vaše lokalne trgovine namještajem.

Možete preuzimati modele za ispis s interneta, ali sami ih stvarate mnogo je zabavnije. Ako želite sjesti na stolicu koju ste dizajnirali, ništa vas ne može zaustaviti, samo zapamtite da biste bili sigurni da je dovoljno jaka.

Kako radi

Kao i kod 3D grafičkih alata, ovdje gradimo objekte izgrađene od točaka u 3D prostoru koji se zovu vrhovi. Ove vrhove mogu se povezati da bi se stvorio rub. Rubovi koji tvore petlju čine ravninu, a ravnine čine površine predmeta.

Mnoge značajke zajedničke 3D grafičkim alatima nisu potrebne kada ste usredotočeni na ispis. Animacija je nestala. Renderiranje vam samo mora pokazati što je što, nema potrebe za fantastičnim osvjetljenjem ili skupljenim mapama.

Visok broj mnogokutnika premašit će mogućnosti većine 3D pisača i htjet ćete se usredotočiti na pojedinačne predmete, a ne na velike scene.

BlenderCyberDude

Međutim, postoji neki crossover između ovih alata i 3D grafičkog softvera, koji smo pogledali u ranijem članku. Razlika u 3D modeliranju je u tome što postoje mnoga ograničenja u onome što možete učiniti. Stvari koje možete stvoriti na zaslonu u stvarnom svijetu nisu uvijek moguće.

Ispis može biti spor i nije besplatan. Materijali koštaju novca. Da biste osigurali da se stvari ispisuju ispravno, morat ćete ograničiti složenost stvaranja. To je rečeno, ono što želimo su jednostavni, jasni alati koji nam omogućuju modeliranje na način koji odražava ograničenja stvarnog svijeta.

Što možete ispisati

3D pisači se razlikuju u svojim mogućnostima, ali jednostavniji su predmeti općenito bolji. Neki pisači mogu imati problema s malim detaljima ili složenim zavojima.

Uz to ćete morati imati u vidu gravitaciju i snagu. Višekatnica koja podržava jedan stupac blokova napravljenih u Minecraftu neće raditi u stvarnom životu i vjerojatno će se srušiti i u malom razmjeru, tako da morate razmišljati više o tome kako to izgleda na ekranu.

Postoje 3D pokušaji i pogreške kod 3D pisača jer se svaki može razlikovati. Tiskarski materijali također mogu bitno promijeniti. Moraju se odabrati mnogi metali, plastika i drugi, a razlikuju se po tvrdoći, čvrstoći, izgledu i troškovima. Neki su prikladni za pomicanje dijelova, neki nisu.

Vaš odabir materijala također će odrediti razinu detalja na kojoj možete raditi. Debljina stijenke odnosi se na minimalnu udaljenost između površina dijelova modela i obično će biti između 1-3 milimetra, ali može biti i manja ako imate sreće dovoljno za rad sa zlatom, srebrom ili titanom.

Trošak 3D ispisa

Što se tiče troškova materijala, jeftiniji materijali poput filamenta od polimerne kiseline ili ABS niti dostupni su za otprilike 25 dolara po kilogramu. Najlonska i polikarbonatna vlakna koštat će bliže 100 dolara po kilogramu, a skupi metali koštat će vam ruku i nogu.

Kada ispisujete, obično će biti mnogo otpadnog materijala, a ne možete reciklirati otpad ili vaše kreacije.

Sami pisači kreću se od nekoliko stotina dolara do oko 1500 dolara za potrošačke modele. Ako ste stvarno ozbiljni, moguće je potrošiti više od 10.000 dolara. Ti modeli omogućuju vam ispis dijelova dimenzija 1 metar ili više. Jeftiniji modeli obično ispisuju u dimenzijama ispod 30 centimetara.

Ako nemate pisač, i dalje možete izrađivati ​​modele jer postoje usluge koje omogućuju slanje datoteka s 3D objektima i izradu ispisa za vas. Usluge, poput Sculpteoa, prihvaćaju datoteke u različitim formatima i dostavljaju vaše modele bilo gdje u svijetu.

Možete čak zaraditi i bez printera. Postoje web stranice na kojima možete prodavati svoje 3D dizajne, kao i usluge koje će ispisati modele s vašeg dizajna i prodavati ih u vaše ime. Usluge poput CGTrader i Shapeways vrijedi pogledati ako se želite zaraditi nekoliko dodatnih dolara sa svojim vještinama.

Najbolji alati za 3D ispis

Potrebno je izvesti 3D alat u STL format koji koriste pisači za ispis. Pretvaranje STL datoteka u i iz drugih formata bit će korisno, kao i prilagođavanje modela za rješavanje problema s ispisom. Popravci uključuju otkrivanje kada model ima rubove bez mnogostruke ili druge značajke koje se mogu prikazati na računalu, ali ne funkcioniraju u stvarnosti. Mogućnost pojednostavljenja geometrije također je plus.

Biti u mogućnosti izmjeriti 3D objekte također je korisno jer možete osigurati da predmeti koje stvorite odgovaraju mjeri potrebnom ili čak ponovno stvoriti predmete koje već imate kako bi se mogli modificirati u vašem alatu za dizajn. Mjerenja u stvarnom svijetu korisna su i za dizajnere namještaja ili alata.

Osim korištenja softvera za dizajn vaših modela, možete koristiti usluge i druge alate kako biste osigurali ispis. MakePrintable, primjerice, analizirat će vaše modele kako bi provjerio rade li i mogu li ispisati ispravno.

Tu su i alati poput MeshLab, koji mogu pretvoriti objekte između formata i izvoziti u STL nakon popravljanja vaše mreže kako bi bili sigurni da je ispisan.

Za ovaj članak želimo da naši alati budu besplatni ili da imaju besplatno probno razdoblje. Jeftino je bolje jer ovdje nema potrebe trošiti bogatstvo. Tražimo snagu kao i programe koji nam mogu pomoći da lako iznesemo svoje ideje na ekran i izbjegnemo da napravimo sve što naš pisač ne može podnijeti..

1. Krila 3D

Wings 3D je besplatni i open source alat dostupan za Windows, Mac i Linux. Korištenje je jednostavno. Predmete možete dodavati desnim klikom i odabirom izbornika primitiva, koji uključuje uobičajeni skup pravilnih 3D poligona. Također ima dodatke, poput spirale i torus čvora, što bi se moglo pokazati zahtjevnom za većinu pisača.

WingsDesktop

Manipuliranje objektima je jednostavno. Možete prelaziti između četiri načina rada koji vam omogućuju kontrolu nad cijelim objektima, licima, rubovima ili vrhovima. Svi imaju koristi i omogućuju vam manipuliranje modelima na različite načine. Možete ekstrudirati, kopati i zavarivati. Postoji i virtualno ogledalo za održavanje modela simetričnim.

Zaslon se može prebacivati ​​između perspektivnog vidikovca ili ortografske projekcije, što je prikladno ako radite s nacrtom. Inženjeri i dizajneri koji su radili na takav način cijenit će ovu značajku.

Korištenje Wings 3D

UI Wings 3D je običan, ali neposredan. Tekst na zaslonu objašnjava učinak pritiska na tipke i tipke miša tijekom trenutne operacije. To vam olakšava istraživanje dok idete i znači da vam ne treba pamtiti sve dok upoznajete svoj put.

Njegov nedostatak složenosti olakšava rješavanje problema. Rad s temeljnim funkcijama 3D manipulacije je lakši kada vas malo može odvratiti. Gumbi na zaslonu intuitivni su i dobro prenose svoje funkcije.

WingsRobot

Wings 3D je jednostavan, ali čini posao. Razvija se već 17 godina, a usredotočenost na osnove modeliranja rezultirala je odličnim i jednostavnim alatom. U odnosu na druge, nije ispucan, što ga čini izvrsnim za one koji žele stvoriti jednostavne predmete za ispis.

Fokus na jednostavnu geometriju s niskim poligonima savršeno je prilagođen za 3D ispis. Krila 3D nedostaju nekoliko zvona, a oni su manje relevantni kada ste usredotočeni na ispis. Već smo to pogledali u našem skupu najboljih 3D grafičkih alata.

WingsPrimitives

Također izvozi u potreban .stl format. Njegovi se modeli temelje na zatvorenoj mrežici i neće vam omogućiti da proizvedete model bez mnogostruke distribucije, pod uslovom da izbjegavate korištenje funkcije “rupa”. To bi trebalo zaštititi vaš vrijedni pisač od neugodnih nezgoda.

Uz Wings 3D nemate mnogo besplatnog početnog programa, ali na mreži su dostupna preuzimanja. Alat je dovoljno jednostavan da ćete uskoro moći ispuniti prazno početno područje svim čudnim i divnim kreacijama.

Učenje korištenja krila 3D

Sadržana dokumentacija je osnovna, a internetski priručnik ima nekoliko nedostataka. Srećom, ono što je jasno i u skladu s izravnim osjećajem Wings 3D-a govori o onome što trebate znati. Rečeno vam je kako izgraditi 3D objekt pomoću niza jednostavnih tehnika manipulacije.

WingsTable

Izvan dokumentacije, na mreži možete pronaći mnogo smjernica. Na YouTubeu nema nedostatka videozapisa koji objašnjavaju kako graditi i izrađivati ​​različite vrste modela.

Krila 3D su jednostavna i jednostavna, ali sposobna. Umjesto da ima stotine funkcija, omogućava vam jednostavno izvršavanje radnji koje su vam potrebne za izgradnju i izmjenu 3D objekta. Preporučujemo ga svima koji žele istražiti svijet 3D ispisa.

2. Blender

Blender je još jedno sredstvo koje postoji otkako su krave došle kući. Započeo je kao projekat zatvorenog koda 1998., no objavljen je kao otvoreni izvornik nakon crowdfunding kampanje u iznosu od 100 000 USD.

Blender je besplatan i ima lojalnu zajednicu koja izrađuje predmete kao i nudi pomoć i podršku. Na primjer, web stranica Blend Swap ima poseban odjeljak za 3D ispisne objekte i korisnicima omogućuje dijeljenje svog rada pod Creative Commons licencom.

BlenderObject

Korištenje Blendera

Korisničko sučelje je prava boja gumba i proširivih odjeljaka, od kojih mnoge nikad nećete dodirnuti. Oni koji se vole igrati i istraživati ​​naći će dosta igračaka, ali složenost bi mogla odvratiti ljude koji žele brzo naučiti osnovne 3D operacije.

Zbunjujuće je da neki izbornici imaju istu oznaku iako imaju različit sadržaj. Na primjer, postoji nekoliko izbornika “pogleda” razbacanih oko zadanog izgleda. Unatoč tim nejasnoćama, korisničko sučelje ostaje čitljivo i može se prilagoditi sadržaju vašeg srca.

BlenderMonkey

Učenje korištenja blendera

Srećom, postoje online priručnici za sve što se tiče Blendera, a nekoliko ih se bavi postavljanjem i pojednostavljivanjem alata za 3D ispis. Evo jednog koji smo pronašli, iako navedeni dodatak nije uključen u najnoviju verziju. Preporučujemo da uklonite prozore koji vam ne trebaju održavati što je moguće više nereda.

Jednom kada naučite osnovne radnje, Blender je izvrsna zabava i omogućuje vam da povlačite i gurate predmete s sve većom samopouzdanjem. Dok možete manipulirati rubovima, licima i vrhovima, kao i s drugim programima, također možete koristiti alate za oblikovanje da biste manipulirali objektom na intuitivniji način koji izgleda više kao učenje umjetničke vještine nego tehničke.

BlenderOutput

Iako softveru nema ugrađen udžbenik, postoji detaljan mrežni priručnik koji nadopunjuje mnoge YouTube vodiče koji su dostupni.

Što Blender može učiniti??

Gledajući što su drugi ljudi stvorili s Blenderom, jasno je da je nebo granica kada je u pitanju ono što možete stvoriti s njim.

Blender ima alat za svaku priliku, od kojih će mnogi biti pretjerani ako samo izrađujete namještaj. Ako želite stvari držati golih kostiju, to vjerojatno nije u redu za vas. Izvrsno je ako želite raditi crossover, poput stvaranja lijepog izgleda nešto što ispisujete ili upotrebom modela za ispis u animaciji.

Korištenje naprednih alata Blender može dovesti do modela koji se neće ispisati. Alat za remesh dobro će vam doći ako se to dogodi. Možete ga koristiti za pojednostavljenje modela ili uklanjanje rupa koje su se možda stvorile.

BlenderCat

Softver nije savršen. U dokumentaciji je neobična veza koja nedostaje, a u alatu smo pronašli veze koje pokazuju na stranice bez sadržaja. To su male prepirke, budući da je zajednica aktivna i trebala bi vam moći pomoći ako to zatražite.

Blender je jedan od najnaprednijih alata koji gledamo i može ponuditi puno za 3D ispis, kao i za razvoj i animaciju igara. Ako trebate napraviti više od ispisa, to je vjerojatno najbolji izbor u pogledu njegovih mogućnosti. Smatramo to jednim od najboljih besplatnih dostupnih alata. Preuzmite je za Windows, Mac ili Linux.

3. 3D kosa crta

Inspirisan načinom na koji djeca stvaraju složene predmete u Minecraftu, 3D Slash je ljubav ljubavi prema tvorcu Sylvain Huetu. Zasnovan na kamenoj skulpturi, jednostavan je alat koji je idealan za 3D ispis.

3dslash-box

Počinjete s velikom kockom i odabranim alatom za čekić. Klikom na kocku uklanjaju se blokovi s nje, omogućujući vam da je izradite. Možete promijeniti veličinu izvađene kocke i raditi, ako želite, detaljnije razine. Postoje i alati za obnavljanje kockica, kao i za izgradnju i uklanjanje većih sekcija. Drugačiji je pristup od ostalih alata, ali djeluje dobro.

Upotreba 3D Slash: Creative Destruction

3D Slash je izvrsna zabava za korištenje. Čipiranje vašeg bloka ne uklanja samo komadić, već to čini da komadići raspadnute stijene lete svuda. Čak je i zadovoljavajući zvuk „dink“ da biste imali dojam da ste isklesani u pravoj skulpturi.

3dslash alati

Zvuk potresne stijene koja prati vježbu zadovoljit će svakoga tko ima naklonost za virtualno uništenje i 3D Slash čini dostojnim ublažavanjem stresa uz korisno sredstvo. Djeca će joj se svidjeti, barem onoliko koliko i vaš naoko odrasli pisac.

Postoje alati za slikanje koji vam omogućuju da obojite jedan blok istovremeno ili da ga prebacite na čitava područja odjednom, i svi oni imaju svoje vlastite efekte. Animacija i zvučni efekti mogu zvučati trivijalno, ali oni čine 3D Slash taktilnim i donose snažan osjećaj povezanosti s vašim radom.

Ipak niste ograničeni na početak s kockom. Možete generirati 3D tekst za rad i rezanje na. Cool funkcija omogućuje vam uvoz 2D slike koja se zatim pretvara u blok oblik. Poput većine 3D Slash-a, funkcionira puno bolje nego što biste očekivali.

Jednostavna skica koju smo lako pretvorili u dvije boje, s aktivnom bojom postaju blokovi. Snimka zaslona vijesti koje su uvezene u 3D Slash također je dobro funkcionirala, pružajući nam 3D naslove naslova i, iako su slike na mjestu zamagljene, prepoznatljiv je kao novina.

3dslash-vijesti-puta

Možete čak i uvesti 3D predmete iz drugih alata. Imali smo ograničen uspjeh pokušavajući uvesti našu glavu od visokog poligona iz Sculptrisa. Djelovalo je, ali 3D Slash pretvorio ga je u ogroman broj blokova veličine veličine Minecraft bioma. Ovu značajku vrijedi istražiti, ali morat ćete se poigrati da biste vidjeli što funkcionira.

3D Slash Besplatna verzija

Iako je dostupna besplatna verzija 3D Slash-a, to ima neka velika ograničenja. Na primjer, možete koristiti samo osam boja, ali to ne mora nužno je li ispisati jednobojni materijal.

Besplatna verzija također zahtijeva registraciju koja nas je vodila kroz nekoliko zbunjujućih ekrana koji nisu jasni i ostavit će djecu, a možda i njihove učitelje, grebanje po glavi.

3dslash-registracija

Dosadno, svoj rad ne možete spremiti u besplatnoj verziji, iako on ostaje otvoren jedan projekt između sesija. Ako želite spremiti projekte ili ih ispisati putem .stl datoteke, morat ćete platiti nekoliko dolara. Banka neće razbiti 2 dolara mjesečno, ali besplatna verzija sadrži dosta toga da ostanete zauzeti.

Zabavan i jednostavan za upotrebu, 3D Slash savršen je alat za učitelje s 3D pisačem u učionici koji žele navesti djecu koja stvaraju stvari koje mogu koristiti s njim. Odrasli koji se žele igrati jednostavnim, ali ugodnim komadom softvera ne bi mu trebali ni okrenuti nos..

Pristup 3D Slash-a moćan je i brz način izrade 3D modela. To je čudesno idiosinkratski alat s vrećama ličnosti i preporučujemo da ga pogledate.

3D Slash dostupan je za Windows, Mac, Linux i BlackBerry.

4. Skulptris

Sculptris, od strane Pixologic-a, stabilan je partner naprednijeg i skupljeg ZBrush-a. Iako ZBrush cilja na iskusnije korisnike, Sculptris želi početnicima ući u svijet 3D modeliranja.

Učenje Sculptrisa

Nakon što nas je uznemirivao taj gnusni demon koji nas je gledao tijekom instalacije, otvorili smo .pdf priručnik kako bismo pronašli što izgleda kao gola žrtva ubojstva. Nakon što smo šokirali, našli smo izvrstan priručnik na 47 stranica koji služi kao sjajan vodič za Sculptris i 3D modeliranje u cjelini..

sculptris-demon

Priručnik je veći od udžbenika o golim kostima za kraće početnike koji treba proći kroz nekoliko sati, ali dovoljno dugačak da sve detaljno objasni. Ocijenili bismo ga najboljim alatom koji smo pogledali u dokumentaciji.

Dok većina alata započinje s ekranom prskanja opcija nakon čega slijedi prazna mreža koja vas obvezuje da prolazite kroz opcije i gumbe za početak rada, Sculptris vam predstavlja veliku sferu u sredini zaslona i tekst smjernice s desne strane. Nekoliko gumba i alata neupadljivo sjedi na gornjem lijevom kutu.

Korištenje Sculptrisa

Izgled je čitljiv, elegantan i nudi obilje posla s kojim se ne radi bez gužve i zastrašivanja. Nema složenih izbornika za navigaciju.

Klikom na sferu dodaje se glasnoća oko kojeg god klikate, omogućujući vam da započnete s crtanjem predmeta sa složenom geometrijom. Desnim klikom se rotira vaš model.

Unos je zrcalni, tako da početno postavljanje olakšava dodavanje očiju, nosa i usta u vašu sferu i ubrzo dobiva nešto nalik licu. U redu, naši početni napori izgledali su kao ružna sestra poručnika Worfa, ali nevjerojatno je koliko je lako stvoriti nešto prilično složeno.

Sculptris prilagođava složenost objekta dok radite na njemu, dodajući poligone po potrebi, tako da kutni osjećaj mnogih 3D alata ovdje nije toliko mnogo. Korištenjem se više osjeća kao oblikovanje gline.

Mnogo operacija koje možete izvesti na svom modelu prilično je dinamično. Model ne mijenja samo jednu vršku ili ugao odjednom, već se sve oko mjesta na koje kliknete prilagođava dok unosite promjene. Osjeća se organskije od čiste manipulacije temeljene na vrhovima koju smo pronašli drugdje.

sculptris-metal-čovjek

Postoje trake veličine i čvrstoće za svaki alat i nekoliko drugih opcija, ali one su jasne i jednostavne za otkrivanje. Rijetko se nađete da morate potražiti što se u priručniku čini.

Presudno je da je jaz između namjere i akcije mali. Ako želite na određeni način manipulirati vašim modelom, obično to možete učiniti. Možda će biti potrebno eksperimentiranje, a nešto i poništavanje značajke, ali svoje ideje možete prevesti na zaslon.

Treba proći neko vrijeme da biste shvatili različite alate, ali nema ih mnogo i to možete shvatiti s nekoliko klikova mišem.

Tisak Sculptrisom

Iako je njegov tijek rada idealan za stvaranje 3D modela za ispis, jedan veliki problem Sculptrisa je taj što ga on ne izvozi u .stl format izvan okvira. Njegov .obj format može se pretvoriti u .stl drugim alatima i uslugama, tako da ovo nije prekidač ugovora, ali to će dodati dodatni korak vašem tijeku rada ako radite svoj vlastiti ispis.

sculptris glava

Kada je riječ o izradi kutijastog komada namještaja sa stranicama određene dužine ili bilo čega drugog s ravnim ivicama, Sculptris nije najbolji alat. Za sve organsko to je, međutim, otkrivenje. Iako će vještina i praksa zasigurno donijeti nagrade, alati su dovoljno intuitivni da svatko tko ima umjetničku sposobnost počne odmah dobivati ​​rezultate.

Uključuje nekoliko početnih predmeta s kojima se možete igrati, uključujući glavu i humanoidni lik. Mnogo je materijala koji se koriste i koji će vam pomoći stvoriti izgled materijala koji koristite za ispis.

sculptris-materijali

Jednostavan za uporabu i usmjeren prema obrazovanju, Sculptris je fantastičan alat za učenje i stvaranje predmeta. Ako želite nešto jednostavno, gladak je i prijateljskiji od Wings 3D-a, iako će organski ispis možda biti izazovniji za vaš pisač.

Sculptris je besplatan i dostupan za Windows i Mac.

5. SketchUp

SketchUp je fokusiran na izgradnju većih scena, poput rasporeda prostorija ili planova na otvorenom, a ne na pojedinačne modele.

Dolazi u pro verziji za 695 dolara s besplatnom probnom verzijom i u besplatnoj verziji s preglednikom, što je ono što gledamo. Verzija preglednika ima ograničene mogućnosti izvoza, ali omogućuje vam izvoz u .stl format.

SketchUp-stan

Prvo što smo vidjeli nakon registracije bio je skočni prozor koji nam je rekao da postoji problem sa podrškom za pohranu našeg preglednika. To nije najbolji način za početak, ali nastavili smo s radom. U početnom obilasku morali smo kliknuti kroz nekoliko ekrana označenih strelica usmjerenih na gumbe, a zatim sklopiti obavezni ugovor o uvjetima usluge.

Nakon toga našli smo se na neobičnom polazištu. Umjesto kocke ili sfere, SketchUp nam je predstavio čovjeka bez lica, brade. Ovo je pametna ideja. SketchUp je savršen za izgradnju predmeta iz stvarnog svijeta, a gore spomenuti gospodin pruža vam vodič za gledanje u skali.

programu SketchUp-rano

Učenje skice

Korisničko sučelje izgleda lijepo, ali nije intuitivno. Pomoću alata za crtanje uspjeli smo nacrtati kvadrat dovoljno lako, ali odabirom alata za punjenje i klikom unutar našeg oblika nismo uspjeli ništa. Morali smo pribjeći priručniku.

Nažalost, činilo se da ga nema. Video vodiči ovdje su redoslijed dana. Srećom, otkrili smo korisni prozor instruktora koji vam daje popis operacija koje se mogu dovršiti odabranim alatom.

To olakšava smišljanje stvari. Internetska inačica mora učitati svaku stranicu, zbog čega se osjeća pomalo nespretno, ali to je još uvijek dobar način za učenje.

Korištenje Sketchupa

Kad smo shvatili osnove, otkrili smo da nam se SketchUp sviđa. Na primjer, pravokutnici i drugi 2D oblici lako se mogu crtati u ponuđenom 3D prostoru. Zatim se mogu izvući i razvući u 3D oblike.

SketchUp blokova

Lako je skicirati nekoliko pravokutnika, a zatim ih povući u skup nebodera, zgradu ili zidove za sobu. Postavljanje sobe ili vanjskog prostora ne treba dugo trajati.

Na raspolaganju imate i brojne alate za mjerenje, tako da ako vam je potrebna preciznost, to je sjajan alat za korištenje. Bradati gospodin koji stoji u radnom prostoru dokazuje izvrsnu referencu za veličinu i ukazuje na snagu SketchUpa – stvarajući stvarne predmete – što ga čini idealnim za 3D ispis.

Pomicanje i zumiranje oko je jednostavno. Zakretanje pogleda srednjim gumbom miša lijepo je i glatko, ali kretanje pomoću alata za hodanje osjeća se nespretno. Prebacivanje na alat za pan pružalo nam je puno bolje rezultate.

Mnogo je tekstura koje se mogu primijeniti na površine predmeta kako bi izgledale ispravno bez potrebe za dodavanjem puno 3D detalja. Kao lijep dodir, tu je i kategorija tekstura posvećenih materijalima za 3D ispis, tako da možete izgledati kako će izgledati nakon što se tiskaju.

SketchUp teksture

To je dobar, brz alat za oblikovanje i planiranje koji se dobro prilagođava 3D ispisu, iako njegova usredotočenost na veće predmete nije idealna ako nemate pristup velikom, skupom pisaču.

Završne misli

Iako je 3D ispis mlado polje, već postoje mnoge sjajne softverske mogućnosti za 3D modelere. Iako se ovi alati ne mogu koristiti nagradama, nisu toliko teški za upotrebu kao što možda mislite. Između vas ne stoji ništa i puštanje ideja na zaslon i van vašeg pisača.

Kada smo istraživali ovaj članak, iznenadilo nas je koliko je alata dostupnih izvan onih koje znamo. Mnoge od njih su besplatne i otvorenog koda, a uspješne zajednice rade na poboljšanju.

Alati koje smo gledali razlikuju se jedan od drugog i nude niz pristupa. 3D Slash je jednostavan, ali ispod svoje šarmantne vanjštine nalazi se moćan alat. Preporučujemo ga odraslima zainteresiranim za izradu jednostavnih skulptura na bazi blokova i kao nastavno sredstvo za djecu.

Pravi alat za posao

Krila 3D su jednostavna i jednostavna za izgradnju geometrije. Jednostavan je za korištenje i savršen je za izradu modela pogodnih za 3D ispis.

Sculptris je intuitivan, umjetnički i čini stvaranje složenih modela najjednostavnijim. Preporučujemo je onima koji žele napraviti više organskih modela, poput lica ili stvorenja.

Blender sadrži mnoštvo alata, a da pritom nije pretjerano zahtjevan. Riječ je o svestranom i snažnom komadu softvera koji ima puno za ponuditi i najsloženiju ponudu ovdje.

SketchUp je izvrstan alat za brzo ismijavanje velikih scena i dizajniranje funkcionalnih objekata. Također ima sjajne značajke za modelere.

SketchUp-kuća

Iako su alati ovdje sposobni proizvesti rezultate profesionalne razine, ne bi nam bilo neugodno stavljati bilo koga u ruke početnika. Za one koji imaju iskustva s jednim od njih, dovoljno su jasni da će vam pokušaj drugog pružiti novi pogled na stvari i, možda, koristan alternativni alat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map