Najbolji neograničeni davatelji internetske pohrane 2020

Nitko ne voli ograničenja, “neograničeno” samo zvuči bolje, zar ne? To vrijedi i za prostor za pohranu: bolje je imati neograničen broj od fiksne količine. Tvrdi diskovi postaju sve veći, ali tako je i potražnja za prostorom jer sve, od fotografija do igara, treba više gigabajta. Ovdje dolaze naši tipovi za najbolju neograničenu pohranu u oblaku.

Bilo koji od sljedećih najboljih pružatelja usluga pohrane u oblaku ne stavlja gornju količinu podataka koju možete pohraniti s njima; neke, pak, naplaćuju na koncertu, dok druge omogućuju vam mjesečnu naknadu. Bez obzira na cijenu, nikada nećete morati brinuti da li će vam ostati prostora.

Ako je rezervna, a ne pohrana koju tražite (razlika je objašnjena), pogledajte naš najbolji neograničeni mrežni backup..

Najbolji neograničeni davatelji internetske pohrane 2020

Što neograničenu pohranu u oblaku čini najboljom?

Kada kažemo „neograničeno“ to mislimo u punom smislu te riječi. Glavna je razlika što neki dobavljači u nastavku čine redovnu pohranu, dok su drugi usluga infrastrukture (IaaS). Oni nude neograničenu količinu prostora, ali naplaćuju se po gigabajtu mjesečno. Također, ne nude jednostavan način da svoje datoteke uvučete u oblak. Razgovarat ćemo o softveru koji će vam pomoći.

Naravno, ako svi nude neograničen prostor, a mi uzmemo u obzir samo to, ne bi bilo načina da ih ocijenimo. Cijena je važan faktor; nitko ne bi želio platiti neograničen iznos novca, čak i ako je neograničeno skladištenja. Ne nude sva probna razdoblja, ali oni koji to čine, od nas daju odgovor.

Uz neograničen prostor za pohranu bit će puno učitavanja, pa su potrebne dobre brzine prijenosa. Ne želite više sijede kose prilikom prijenosa završetaka nego kad je započela. Što bolja infrastruktura ima uslugu, veće su vam šanse da je brzo prenesete. Također, izvrsna značajka je prijenos na razini bloka, koji prijenos čini bržim prijenosom samo dijelova datoteke koji su promijenjeni.

Kada prenosite puno datoteka za pohranu, ne želite da to budu komplicirane sitnice. Korisničko iskustvo mora biti prilično jednostavno. Pogledaćemo kako rade radni stol i web klijenti i na kojim operativnim sustavima.

Ne bi bilo smisla koristiti usluge pohrane u oblaku ako one ne čuvaju vaše datoteke. Neki to rade bolje od drugih. To je najočiglednije kada je u pitanju koju enkripciju koriste i da li je koriste u mirovanju i u tranzitu. Također je važno jesu li oni koristili šifriranje sa znanjem i dvofaktorsku provjeru autentičnosti.

Imajući sve to u vidu, pročitajte dalje kako biste saznali koja je usluga pohrane u oblaku naš najbolji izbor za neograničeni prostor za pohranu.

1. Najbolja neograničena pohrana u oblaku: Dropbox Business

Dropbox je izrađen 2007. godine i danas je jedno od najprepoznatljivijih imena u tehnologiji. Nakon kršenja u 2012., sigurnost je poboljšana, posebno za poslovnu verziju Dropboxa. Takođe je postavio mnoge trendove u sinhronizaciji i dijeljenju datoteka, koji se i danas usavršavaju.

Dropbox za posao

Postoje dva plana koja nude neograničeni prostor za pohranu: Advanced i Enterprise. Napredne cijene 20 USD mjesečno po korisniku, ali postoji popust ako plaćate godišnje. Za Enterprise ćete se morati obratiti tvrtki Dropbox za cijenu. Dva plana nude različite mogućnosti, uključujući pametnu sinkronizaciju, ali samo s Enterpriseom kontrolirate čitavu korisničku domenu.

Početna brzina prijenosa nije brža od ostalih sličnih usluga, ali prilikom prijenosa promijenjenih datoteka brzina je puno veća zahvaljujući prijenosu na razini bloka. Unatoč toj prednosti, samo neki konkurenti je nude. Još jedna korisna značajka je Smart Sync, opcija za nesinkroniziranje datoteka i njihovo gledanje u mapi sinkronizacije.

Dropbox je prva usluga koja je implementirala model mape za sinkronizaciju i njegovo prihvaćanje je među najboljima. Danas je to ključ čitavog korisničkog iskustva. Pored toga, web-aplikaciju možete koristiti i za pristup datotekama; navigacija i izgled intuitivni su, a meniji su dobro organizirani.

Ostali razlozi zašto volimo Dropbox poslovanje

Dropbox nudi 256-bitnu AES enkripciju u mirovanju, 128-bitnu enit-tranzitu, dvofaktornu provjeru identiteta, pa čak i daljinsko brisanje ako netko ukrade vaš uređaj.

Dropbox pregled poslovanja

Pomoću Dropbox Business (pročitajte našu detaljnu recenziju tvrtke Dropbox Business) možete birati servere u Europi za ugostiti vaše podatke, što vam omogućava da ostanete ispred NSA-e. Imajte na umu da Dropbox Business nije usluga nulta znanja, ali možete se integrirati s Boxcryptor-om i pojačati svoju privatnost (pročitajte naš pregled Boxcryptor).

2. Kutija

Box je namijenjen poslovnim klijentima, tako da nije iznenađujuće vidjeti mnoge kompanije iz velike lige koje ga koriste: tvrdi da ima 59 posto Fortune 500, kao i 59.000 manjih poduzeća kao kupaca. To je ujedno i jedna od najboljih EFSS platformi dostupnih danas.

Postoji nekoliko poslovnih planova koji nude neograničeno skladištenje: Business, Business Plus i Enterprise. Dobijate besplatno, dvotjedni probni period za oba poslovna plana. Da biste saznali više o Enterprise programu, morat ćete zatražiti ponudu od Box-a.

Maksimalno ograničenje za prijenos datoteka u oba poslovna plana iznosi 5 GB. Tu su i najmanje tri korisnika, ali ne postoje. Posao naplaćuje 15 USD mjesečno po korisniku, dok Business Plus naplaćuje 25 USD. Oba imaju jedinstvenu prijavu (SSO) i sprečavanje gubitka podataka (DLP). Plus nudi dodatne značajke kao što su neograničeni vanjski suradnici i pristup Box KeySafe.

Za prijenos datoteka s Boxom koristite mapu za sinkronizaciju, bilo koja datoteka ili mapa koju stavite u nju sinkroniziraju se s oblakom. Da biste svoje mape doista pohranili samo u oblak i uštedjeli prostor na tvrdom disku, koristite značajku koja se zove selektivna sinkronizacija. Selektivna sinkronizacija omogućuje vam da “nesinkronizirate” određene mape, nakon toga one neće biti dostupne izvan mreže.

Brzina sinkronizacije dobro se uspoređuje s drugim uslugama prilikom prvog prijenosa, ali ne i kada morate sinkronizirati već prenesene datoteke. To je zato što Box nema prijenos datoteka na razini bloka.

Kada instalirate klijent za radnu površinu, on stvara mapu za sinkronizaciju na vašem tvrdom disku. Svi podaci koje imate u njemu bit će sinkronizirani u oblak. Iako je mapa sinkronizacije ključna za vaš rad, također možete koristiti web klijent za pristup datotekama.

Iskustvo web klijenta prilično je jednostavno. Izgled je intuitivan i njegova shema boja je lako pogledati. Možete čak i prilagoditi URL radnog prostora i dodati svoj logotip. Mobilna aplikacija je također prilagođena korisnicima.

Ostali razlozi zašto nam se sviđa box

Budući da Box cilja tvrtke, nije iznenađenje što nudi dobru sigurnost. Budući da ćete prenositi mnogo, enkripcija u tranzitu će zaštititi vaše datoteke od napada “čovjekom u sredini”. AES 256-bitna enkripcija zaštitit će vaše podatke na poslužitelju. Kutija također omota vaš ključ s istom razinom AES enkripcije.

Puno nam se sviđa u kutiji. Vrlo je blizu Dropbox Business-a, ali mu nedostaje prijenos na razini bloka i ne postoji mogućnost pregleda datoteka samo za internetske datoteke. Pročitajte našu recenziju okvira za više detalja.

3. OpenDrive

OpenDrive nudi neke zanimljive značajke, planove cijena i mogućnost korištenja zajedničkog korisničkog računa, što je praktično nečuveno. Iako je to sjajno na papiru, OpenDrive nije dobar kad je riječ o izvršenju.

Zanimljivo je vidjeti osobni plan s neograničenom pohranom u oblaku, što je prikladno osobni plan. Možete ga čak podijeliti između četiri korisnika računa, dok vlasnik upravlja tko ima pristup. Trošak je 9,95 USD mjesečno ili 99 dolara godišnje.

Poslovni plan nudi brandiranje i upravljanje računom uz ono što pruža osobni plan. Uz prethodne značajke, plan Reseller daje vam mogućnost prilagodbe OpenDrive-a kao vlastite usluge i prodaje ga. Posao košta 29,95 dolara, a preprodavač 59,95 dolara, uz povećanje cijena za svakog dodatnog korisnika.

Budući da sinkronizacija sama po sebi nije komplicirana, usluge se razlikuju u tome koliko ih dobro mogu provesti. U usporedbi s drugima, brzina prijenosa usluge OpenDrive ostavlja puno željenog; nekoliko je puta sporiji od recimo Dropboxa.

Web-aplikacija OpenDrive nije tako intuitivna kao drugi servisi, a također se osjeća nekako zastarjelom. Međutim, nije sve iskustvo na webu, a OpenDrive koristi standardni model sinkro-mape, koji je jednostavan za korištenje. Mobilna aplikacija i nije toliko sjajna, jer ima tendenciju propasti više od testnog automobila.

Ostali razlozi zašto se volimo OpenDrive

OpenDrives vam daje mogućnost izbora između upravljane i privatne enkripcije. Otvoreno, OpenDrive kontrolira vaš ključ za šifriranje, a s privatnim imate kontrolu nad njim. Prijenosi datoteka koriste TLS / SSL protokol zaštićen 128-bitnim AES-om, na strani poslužitelja su šifrirani s AES-256.

Nažalost, ne postoji dvofaktorska provjera autentičnosti. OpenDrive nudi nekoliko zanimljivih opcija, ali spora brzina prijenosa i zastarjeli korisnički doživljaj stavljaju ga na treće mjesto. Više o tome pročitajte u našoj recenziji OpenDrive.

4. Rackspace oblačne datoteke

Kao što je spomenuto, Rackspace Cloud Files je usluga oblačne infrastrukture, jedna od najboljih u stvari. Zanimljiva je prednost takvih usluga da mogu pohraniti neograničene datoteke. Međutim, morate ih integrirati s drugim softverom kako biste svoje datoteke mogli lako dobiti u oblaku. S tim se IaaS može smatrati neograničenim pohranom u oblaku.

Nema mnogo platformi osmišljenih za rad s Cloud Filesom ili IaaS-om općenito. Međutim, postoji vrlo dobar – Storage Made Easy (SME; pročitajte našu recenziju Storage Made Easy). Dostupno je za Windows, Mac i Linux. Mobilna aplikacija dostupna je za Android, iOS i Blackberry.

Jednom kada stvorite MSP račun, povezivanje s Rackspaceom je jednostavno s GUI-jem. Nakon toga, upotrijebit ćete Rackspace upravitelj oblaka za učitavanje datoteka. Ima dobar, čist izgled i možete upotrijebiti povuci i ispusti za prijenos datoteka. Rackspace ima više od 200 podatkovnih centara širom svijeta, tako da ćete moći brzo prenositi svoje datoteke.

Dok ne postignete 1TB, cijena po gigabajtu je 0,10 USD. Nakon toga, što više skladištite, manje ćete morati platiti. Za sljedećih 49TB to je 0,09 USD i tako dalje. Upotreba propusnosti počinje od 0,12 USD za prvi terabajt, a zatim pada na 0,10 USD za sljedećih 40TB, itd..

Ostali razlozi zašto nam se sviđaju Rackspace Cloud datoteke

Da bi došli do Cloud datoteka, korisnicima je potreban API ključ. Taj je ključ dostupan samo ovlaštenim korisnicima, tako da postoji dodatni sloj sigurnosti. Zatim SSL protokol štiti vaše podatke dok su u tranzitu. Međutim, Cloud Files ne pohranjuje podatke u šifriranom obliku pa je ranjiv ako se kršenje dogodi.

Rackspace nudi mnogo korisnicima koji žele izgraditi vlastiti oblak, ali za korisnike koji žele samo neograničen prostor za pohranu, pravi put je platforma za pohranu oblaka. Ako i dalje želite upotrebljavati Cloud Files kao pohranu u oblaku, pročitajte naš vodič o tome kako započeti s Rackspace Cloud Filesom.

5. Backblaze B2

Naš posljednji odabir je također IaaS dobavljač, ali on je drugačiji od uobičajenog Backblaze-a, koji pruža neograničenu sigurnosnu kopiju. To je ujedno i najjeftinija.

Skladištenje backblaze-a košta samo 0,005 centa po gigabajtu mjesečno. Nakon što prođete prvih 10 GB, što je besplatno. Backblaze B2 naplaćuje 0,004 USD po 10000 preuzimanja i 0,005 USD po gigabajtu, što je još uvijek jeftino. Prvih 1 GB preuzetih podataka svaki dan je besplatno.

Kada je u pitanju brzina prijenosa, Backblaze B2 ima odličan učinak, posebno ako ga uporedimo s drugim oblačnim uslugama. Međutim, korisnici izvan Sjedinjenih Država trebaju primijetiti da sve pohranjuju u jedan podatkovni centar u Sacramentu u Kaliforniji. To, naravno, znači sporije brzine prijenosa za one koji nisu blizu. Opet se svodi na korištenje dodatnog softvera, poput MSP-a za postizanje praktičnog korisničkog iskustva.

Ostali razlozi zašto volimo Backblaze B2

Zapravo, ne baš puno. Kao i kod oblačnih datoteka, Backblaze B2 ne šifrira vaše podatke. Također ne nudi istu vrstu infrastrukture kao što su Cloud Files, tako da brzina prijenosa nije zagarantovana. To je vrlo jeftino, a to će biti presudan faktor za neke korisnike.

Završne misli

Pa, to je to, stigli ste do kraja popisa. Uz ove usluge, ne morate brinuti o ograničenju ili kvaru vašeg tvrdog diska. Željeli bismo ponuditi samo ispravnu pohranu u oblaku, ali primorani smo popuniti zadnje redove uslugama infrastrukture oblaka.

Dropbox Business preuzima vodeću ulogu sa svojom blistavom brzinom, velikom sigurnošću i korisničkim iskustvom, ali ako vas zanima samo cijena i ništa drugo, pogledajte OpenDrive. Ako je oblačna infrastruktura vaš posao, imate dva pokretača.

Jesmo li nešto propustili? Imate li pitanja ili razmišljanja? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me