Najbolje usluge sigurnosne kopije u oblaku za Mac – Ažurirano 2020

Postoje neizbrisivi načini za gubljenje podataka koje čuvate na svom Macu. Prenaponske struje, krađe, greške slučajnog pogona, pogreške HFS + (sve dok niste ažurirali na High Sierra) i još više, prijete vrijednim datotekama. Najbolji način zaštite datoteka je korištenjem bilo kojeg od naših najboljih sigurnosnih sigurnosnih kopija rješenja i napravili smo daljnji izbor najkvalitetnijih sigurnosnih kopija za Mac. Naš je omiljeni Backblaze iz više razloga, ali i mnogi drugi zaslužuju spomen.


Ako niste sigurni je li oblak vaša stvar, imamo i najbolji Mac pričuvni članak koji govori malo više o vašim mogućnostima u vezi s mrežom, hardverom i hibridnim sigurnosnim kopijama. Također imamo pregled vremenskog stroja ako je Appleova hardverska opcija ona koja vas najviše zanima. Pri tome ćemo pogledati pet najboljih pružatelja usluga sigurnosne kopije u oblaku koji će vam omogućiti da svoje podatke čuvate na udaljenim poslužiteljima.

Najbolja sigurnosna kopija za Mac za 2020. godinu

Najbolja sigurnosna kopija u oblaku za Mac: Backblaze

Uz jednostavno sučelje, konkurentne cijene i neograničeno skladištenje, Backblaze nije samo najbolja sigurnosna kopija za Mac; osvojio je prvo mjesto među svim našim mrežnim sigurnosnim pregledima. Ako koristite Mac, vjerojatno cijenite softver koji je racionaliziran i jednostavan za korištenje. Backblaze zasigurno ide u skladu s iskustvom Maca jer ne može biti jednostavnije za početak. Preuzmite aplikaciju i ona će učiniti ostalo.

Nema potrebe da se brinete koliko se podataka sinkronizira, jer vam Backblaze daje neograničen prostor. Backblaze također automatski konfigurira sigurnosne kopije tako da ne morate biti sami. Iako vam daje mogućnost da po želji prilagodite njegovo ponašanje, jednostavno možete odlučiti pustiti ga da radi sav posao..

Ako zadržite vanjske pogone za nadoknadu manjih SSD-ova s ​​kojima se Mac obično isporučuje, ovi će također biti pokriveni Backblaze i uključeni su u neograničene podatke za to računalo.

Backblaze je također integriran u macOS više od većine ostalih pružatelja sigurnosnih kopija. Umjesto pružanja zasebne aplikacije za podešavanje postavki, Backblaze se može konfigurirati izravno iz “postavki sustava”, kontrolnog centra u kojem fino podesite sve ostale postavke..

Backblaze prvo postavlja jednostavnost upotrebe, a istovremeno nudi vrlo sigurnu uslugu. Vaši podaci bit će zaštićeni prije napuštanja računala pomoću AES-ove 128-bitne enkripcije. Za osiguranje prijenosa, Backblaze koristi TLS, još jednu standardnu ​​metodu šifriranja koja se učinkovito ne može razbiti. Za većinu korisnika to bi trebalo biti dovoljno.

Međutim, ako zahtijevate najvišu sigurnost za sigurnosne kopije, Backblaze također nudi sigurnost bez znanja. Možete postaviti privatni ključ za šifriranje tako da samo vi ikada možete dešifrirati svoje podatke. To će onemogućiti Backblaze-u da oporavi zaporku ukoliko je ikad zaboravite, pa to činite s oprezom.

Ove sigurnosne mjere također su učinkovite samo ako ste jedini koji imaju pristup svom računu. Uz svaku uslugu trebali biste postaviti sigurnu lozinku, ali Backblaze nudi dodatnu zaštitu s dvofaktorskom provjerom identiteta, pa čak i ako je netko nabavio vašu lozinku i dalje će vam trebati vaš telefon da bi ušao.

Ostali razlozi koji volimo backblaze

Oporavak je fleksibilan; Backblaze nudi .zip preuzimanje ili vam može isporučiti USB flash pogon ili tvrdi disk ako bi vaše internetske brzine inače mogle povratiti podatke.

Napredni će korisnici biti zadovoljni kad znaju da unatoč jednostavnom pristupu Backblaze-a još uvijek postoje poštene mogućnosti prilagodbe, uključujući zakazivanje raspoređivanja, isključivanje i izuzeće tipa datoteke.

Backblaze ima solidnu podršku putem e-pošte, razgovora uživo ili dobro napisane baze znanja. Na e-poštu se odgovara u roku radnog dana s temeljitim odgovorima. Sve u svemu, usluga je jednostavno najbolja vani, a više detalja pročitajte u našoj recenziji Backblaze.

Vozim

IDrive je snažna usluga koja se popunjava u rijetkim slučajevima kada Backblaze nije baš pravilno. S konkurentnim cijenama, velikim ograničenjima podataka i neograničenim uređajima, IDrive bi mogao biti najbolji izbor ako imate previše računala za korištenje s Backblaze-om. Pročitajte našu recenziju IDrive za cijelu sliku.

IDrive nije baš jednostavan za korisnike kao Backblaze, ali nudi vrlo solidnu uslugu. Budući da IDrive ima ograničeno mjesto za pohranu, ručno birate koje mape želite sigurnosno kopirati prilikom postavljanja.

Ovaj je ručni postupak malo boli u usporedbi s pojednostavljenim postavljanjem Backblaze-a, ali ako imate nekoliko strojeva za izradu sigurnosnih kopija, proces će spremiti vaše podatke na poslužiteljima IDrive-a. Srećom, IDrive ima odabrane neke zadane mape koje su razumne.

IDrive također ima obilje mogućnosti prilagođavanja, uključujući vrlo detaljnu stranicu raspoređivanja i mogućnost korištenja IDrive-a za lokalnu izradu sigurnosnih kopija kao i za udaljene poslužitelje. Ako ne želite zakazati, IDrive ima “kontinuiranu zaštitu podataka” koja ažurira sigurnosnu kopiju u roku od 15 minuta od promjene koju napravite u vašim datotekama.

Osim toga, korisnici kojima treba dodatna sigurnost cijenit će da IDrive dopušta vam da koristite privatni ključ za šifriranje kada ga prvi put počnete koristiti. Međutim, to će onemogućiti dijeljenje i sinkronizaciju datoteka. Ako vam je potreban pružatelj nulta znanja i mapa za sinkronizaciju, trebat će vam zasebna usluga o kojoj možete pročitati u našoj recenziji Sync.com.

Iako je IDrive-ovo korisničko sučelje prilično datirano i nedostaje mu osjećaj većine softvera usmjerenih na Mac (na primjer: IDrive automatski stvara prečac za radnu površinu. Dock smo to imali od izdanja OS X 2001.), on i dalje nudi visoku vrijednost, prilagodljivo rješenje za nekoga tko koristi više računala.

IDrive koristi 256-bitnu AES enkripciju za zaštitu datoteka. Ovaj protokol nikada nije bio probijen i čuvat će vaše datoteke sve dok potencijalni cyber-kriminalac nema ključ.

Podrška IDrive-a za privatne ključeve za šifriranje također je dobra za sve koji ne mogu priuštiti pristup svojim podacima ni pod kojim okolnostima. Usluga se može poboljšati nudeći mogućnost aktiviranja privatnog ključa za enkripciju nakon što se počne koristiti IDrive i primjenom dvofaktorske provjere identiteta.

IDrive nudi i model konkurentnih cijena. Obavezujte se na godišnjoj osnovi, ali 5 GB možete besplatno koristiti, neograničeno. To će vam omogućiti da se upoznate sa softverom prije prijave na potpunu pretplatu. Po 52,12 USD godišnje za 2TB, to je samo nešto skuplje od jednog Backblaze plana. Ako koristite više od jednog računala i ostanete ispod 2TB, to se brzo isplati.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju

Iako IDrive ima ograničenja podataka, nećete naići na čvrsti strop. Možete pohraniti više podataka nego što vaš plan dopušta, ali naplatit će vam se naknada. Iako naknada može biti frustrirajuća, to znači da u hitnim slučajevima možete pohraniti više od ograničenja bez da odmah nadogradite svoj plan. Da biste saznali više o radu kapa, pogledajte naš pregled IDrive-a.

IDrive također sadrži mapu za sinkronizaciju poput Google diska ili Dropboxa što ga čini hibridnom uslugom. IDrive može biti rješenje i za sigurnosno kopiranje računala i za sinkronizaciju. To se čak odnosi i na vaš telefon jer IDrive nudi aplikaciju i za iOS i Android tako da sve svoje fotografije možete zadržati u oblaku.

IDrive nudi 5 GB besplatno (ipak je to jedan od naših najboljih davatelja besplatnih prostora za pohranu), tako da nema razloga da to ne provjerite..

CloudBerry sigurnosna kopija

CloudBerry je svakako neobična sigurnosna kopija usluga jer zapravo ne nudi nikakvu pohranu. To je alternativno rješenje koje dolazi u obliku jednokratne uplate za rezervni softver i fleksibilne pretplate za razne zasebne davatelje prostora za pohranu. Imamo i cjelovit CloudBerry Backup pregled za vaše čitanje.

CloudBerry je daleko od izravnog sigurnosnog rješenja. Namijenjen je da ga koriste oni koji imaju više poznavanja rješenja u oblaku ili IT stručnjaka. Ako to niste vi, vjerojatno bi vam bolje služilo rješenje poput Backblaze-a.

Morat ćete ručno postaviti davatelja prostora za pohranu i mape koje želite sigurnosno kopirati, kao i dugačak popis drugih opcija koje se mogu konfigurirati. Mnogi će korisnici izgledati zastrašujuće, ali mogućnost potpunog prilagođavanja sigurnosnih kopija (uključujući pojednostavljene hibridne sigurnosne kopije) upravo je ono što bi drugi mogli poželjeti iz usluge u oblaku.

Postoje ograničenja CloudBerryja na Macu. Sigurnosne kopije na razini bloka i sigurnosne kopije još nisu dostupne. Ako ovo nisu prekidači posla i tražite visoko prilagodljiv sustav, CloudBerry bi mogao biti samo odgovor.

Sigurnost uz CloudBerry Backup ovisi o odabranom pružatelju prostora za pohranu. CloudBerry nudi do 256-bitnu AES enkripciju s privatnim ključevima. Ako to iskoristite, CloudBerry je izuzetno siguran. To nije podržano na svih 65 planova s ​​kojima je CloudBerry kompatibilan, tako da ćete morati odabrati dodatna istraživanja prilikom odabira plana.

Ostali razlozi koji nam se sviđa CloudBerry sigurnosna kopija

CloudBerry je zasigurno usmjeren na one s iskustvom u IT-u, kao i na poslovne subjekte (s lakoćom je pobijedio našu najbolju SMB pričuvnu mega bitku). Jednokratni trošak za osnovnu licencu od 30 dolara je razuman, mada se daljnje naknade mogu prilično brzo povećati. Svestranost CloudBerryja dobro se podnosi nekome tko traži rješenje na više platformi koje uključuje strojeve koji pokreću macOS.

SpiderOak ONE

SpiderOak daje prioritet sigurnosti i privatnosti, oduzimajući vrijeme da na svom blogu objavi općenite sigurnosne članke koje svako može pročitati, bez obzira na članstvo. I dalje održava čisto i jednostavno za korištenje sučelje, što ga čini vrlo atraktivnom ponudom za manje napredne korisnike koji žele samo dodatnu privatnost. Možete pročitati našu cjelovitu SpiderOak recenziju za više o ovoj usluzi.

Kartica “upravljanje” SpiderOak sučelja daje vam pristup informacijama koje će zahtijevati posjet web mjestu radi drugih usluga. Ovdje možete pratiti sve što ste pohranili na SpiderOak poslužitelje. To olakšava oporavak ili povezivanje datoteka.

Trebat ćete voditi evidenciju o tome koliko prostora za pohranu koristite kao SpiderOak cijene skladištenja, a manji mogu postati restriktivni kada se bave sigurnosnim kopijama cijelog vašeg Maca.

Za razliku od ostalih dosadašnjih odabira, SpiderOak je zadano sa nula znanja. Nećete trebati ništa dodatno konfigurirati da biste postigli ovu razinu sigurnosti. Vaši podaci bit će zaštićeni i pomoću 256-bitne AES enkripcije i preneseni putem TLS-a.

SpiderOak je prilično skuplji od naša prva dva odabira, iako i Backblaze i IDrive imaju mogućnost korištenja privatnog ključa. Glavna značajka koju trebate steći je sigurnosna kopija bez znanja koja također može funkcionirati kao usluga sinkronizacije.

Drugi razlozi koji nam se sviđaju SpiderOak ONE

Uključivanje sinkronizacije i dijeljenja s uslugom izrade sigurnosnih kopija čini SpiderOak fleksibilnim cjelovitim rješenjem. Datoteke se mogu dijeliti iz aplikacije SpiderOak koristeći veze. Vrijedi napomenuti iako se dijeljene veze neće šifrirati privatnim ključem. Srećom, SpiderOak radi dobar posao.

CARBONITE

Carbonite ima sličan pristup Backblaze-u pružajući plan po uređaju s neograničenim prostorom za pohranu i jednostavnim sustavom koji je jednostavan za korištenje. Ako ste ranije koristili CrashPlan, možda ćete biti upoznati s Carboniteom kao preporučenom alternativom CrashPlan bivšeg lidera industrije. Cijeli pregled karbonita možete pročitati.

Karbonit je uglavnom automatski. Jednom kad ga preuzmete, on će raditi automatski osim ako ne želite prilagoditi način na koji se izvodi. Pruža malo više prilagodljivosti u zakazivanju od Backblaze-a, ali podrazumijeva iste kontinuirane postavke kako bi osiguralo da su sigurnosne kopije uvijek ažurirane..

Carbonite također nudi više korak po korak oporavka od Backblazea omogućavajući vam povrat datoteka izravno na njihovo izvorno mjesto izravno iz aplikacije. Ne morate ručno preuzeti .zip arhivu i ekstrahirati datoteke.

Sličnosti karbonita s Backblazeom proširuju se i na njegovu sigurnost. Koristi 128-bitnu AES enkripciju, prenosi s TLS enkripcijom i nudi opcionalnu uslugu nula znanja koja se mora ručno omogućiti. Karbonit ima malu razliku u tome što se pomoću privatnih ključeva za šifriranje prelazi na 256-bitnu AES enkripciju. Carbonite također nudi dvofaktorsku provjeru autentičnosti kako biste bili sigurni u slučaju krađe lozinke.

Korisnička podrška područje je na kojem se Carbonite razlikuje od Backblaze-a. Telefonska podrška dostupna je sedam dana u tjednu od 20:30 do 21:20. EST. Podrška putem e-pošte također je brza i temeljita. Carbonite je čak osvojio 48 nagrada za korisničku uslugu. Uz to, nudi kvalitetnu bazu znanja za korisnike koji žele riješiti probleme.

Carbonite dolazi s 10 USD više od Backblaze godišnje bez sigurnosne kopije vanjskog pogona i bez mjesečnog plana plaćanja. Ovo povećanje cijena možda se isplati ako planirate koristiti neke dodatne značajke Carbonite-a, ali za većinu korisnika Backblaze će vjerojatno biti bolja vrijednost.

Ostali razlozi koji volimo karbonit

Carbonite nudi verziju do tri mjeseca, dva mjeseca duže od ponude Backblaze-a. Ovo dodatno vrijeme može biti vrlo korisno ako se radi na dugoročnom radu koji će se možda trebati povratiti.

Aplikacija Carbonite iOS i Android također može sigurnosnu kopiju vaše biblioteke fotografija. Budući da plan Carbonite dolazi s neograničenim prostorom za pohranu, možete ih otjerati bez brige o svojih posljednjih nekoliko gigabajta.

Zaključak

Za većinu korisnika Backblaze donosi jasnu pobjedu, nudeći neograničenu sigurnosnu kopiju za svoj Mac u jednostavnom, dobro integriranom paketu po pristupačnoj cijeni. Ako imate konkretnije potrebe, IDrive može zadovoljiti one koji koriste više računala, a CloudBerry nudi moćno rješenje za IT profesionalce.

Hoće li Backblaze riješiti vaše sigurnosne kopije ili vam treba više nišnog proizvoda? Javite nam u komentarima u nastavku i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map