Najbolje usluge pohrane u oblaku za sustav Windows 2020

Windows je jedan od najpopularnijih operativnih sustava na svijetu. Iako je daleko od najjačeg OS-a bez grešaka, najnovija verzija, Windows 10, brine se za mnoge pogreške svojih prethodnika. To ćemo dodatno nadopuniti popisom najboljih pohrana u oblaku za Windows, počevši od Sync.com.


Što više datoteka nanesete na tvrdi disk, to ćete imati više pogrešaka i padova u performansama. Jedno je rješenje pohraniti što više podataka u oblak kako biste optimizirali pogon za Windows. Glazba, filmovi, fotografije i ogromne datoteke sve su glavni kandidati za novi dom u oblaku.

Ako želite samo sigurnosnu kopiju, a postoji razlika, pročitajte naš popis najboljih usluga sigurnosnih kopija na mreži. U suprotnom ćemo vas provesti kroz naše najbolje odabranike za Windows među najboljim uslugama za pohranu u oblaku. Prije nego što počnemo, pogledajmo koji smo čimbenici koristili za njihovo ocjenjivanje.

Najbolje usluge pohrane u oblaku za sustav Windows 2020

Što je najbolja pohrana u oblaku za Windows

Podrška za Windows ovdje je glavna. Pogledat ćemo koliko usluga dobro funkcionira na njoj i koliko je jednostavno koristiti radne površine, web i mobilne klijente. Najbolje je ako je sučelje atraktivno i intuitivno, a ne nezgodan nered.

Plus jeftin je i plus. Ako usluga ima mnogo planova, vjerovatnije je da ćete pronaći onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. To uključuje dobivanje najviše prostora za pohranu za najmanje novca ili, drugim riječima, najbolju vrijednost. Ako vas to najviše zanima, pročitajte naše najbolje ponude u oblaku za pohranu.

Sam prostor za pohranu neće značiti puno ako će zauvijek trebati prijenos datoteka u oblak. Trebat će vam i stabilna veza s velikim brzinama prijenosa. Brzina ovisi i o vašem davatelju internetskih usluga i koliko ste blizu poslužiteljima koje koristite. Pomaže i prijenos na razini bloka jer on prenosi samo dijelove datoteke koji su promijenjeni od prethodnog prijenosa.

Jednom kada prenesete datoteke, stroga sigurnost će ih zaštititi. Provjerit ćemo kakvu enkripciju koristi usluga i koristi li je tijekom prijenosa i u mirovanju. Najbolje je nužno znanje jer sprječava bilo koga da pristupi vašim podacima osim vas. Ako netko probije vašu lozinku, korisno je i dvofaktorna provjera autentičnosti kao dodatni sloj sigurnosti (pročitajte naš članak o najboljoj 2FA aplikacije za više o ovome).

1. Sync.com

Sync.com sjedi na vrhu našeg popisa za usporedbu u oblaku. Usluga sa sjedištem u Torontu ima reputaciju snažne sigurnosti i dobre privatnosti korisnika, dijelom zahvaljujući kanadskim zakonima o privatnosti, koji su među najboljima na svijetu.

Desktop klijent radi u sustavima Windows 10, 8, Vista, 7 i XP. Rad s njim je jednostavan i sastoji se od upotrebe mape za sinkronizaciju koja izgleda kao obična mapa s kvačicom i pristupa klijentu putem ikone na programskoj traci. Web klijent je jasan i intuitivan i ima iste značajke kao i desktop, kao i druge koje obogaćuju opće iskustvo.

Sync.com-web-upravljačke ploče-Klizač-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Dijeli-File-Link Klizač-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-mape-Klizač-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-gas-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Two-Factor-autentifikacije-Klizač-5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Na raspolaganju je i aplikacija za pametne telefone za Android ili iOS. Možete ga koristiti za rad s datotekama izvan mreže i za prijenos fotografija i videozapisa u oblak.

Plaćeni planovi cijena su konkurentni. Osobni Pro koštat će vas 49 dolara godišnje za 500 GB ili 96 dolara za 2TB, što ga čini jednom od najboljih ponuda u pohrani u oblaku. Ako ste poslovni korisnik, možete zatražiti datoteke od klijenata i osigurati sukladnost s HIPAA, zajedno s ostalim uobičajenim značajkama, za 96 dolara godišnje u programu Business Solo.

Business Pro odgovara potrebama više korisnika – zahtijeva najmanje dva – i košta 60 do 180 dolara godišnje, ovisno o broju korisnika i količini prostora za pohranu. To uključuje administrativnu kontrolu i centralizirano naplaćivanje.

Početne brzine prijenosa Sync.com prosječne su za uslugu pohrane u oblaku, ali možete smanjiti brzinu ako proces sinkronizacije ometa druge aktivnosti. Postoji i mogućnost postavljanja mjesečnih ograničenja za prijenos i preuzimanje za one koji rade s ograničenim podatkovnim planom.

Ostali razlozi zašto nam se sviđa Sync.com

Sigurnost ne zaostaje za privatnošću. Sync.com koristi AES 256-bitnu enkripciju i TLS protokol za zaštitu podataka u tranzitu i u mirovanju. Usluga je u skladu sa nultim znanjem – ona je na vrhu naše liste najboljih usluga sa nultim znanjem – tako da vam ne može pomoći ako izgubite lozinku.

Autentifikacija s dva faktora može vam pomoći ako ste napravili slabu lozinku i netko ju je provalio (pročitajte naš vodič o tome kako napraviti jaku lozinku).

Sync.com nudi dobru vrijednost sa svojim pretplatničkim planovima, izravnom upotrebom i sigurnošću. Sve što ga svrstava u sam vrh ovog popisa. Možete saznati više o njegovoj sigurnosti i drugim značajkama u našem pregledu Sync.com.

2. pCloud

pCloud je naš drugi izbor i dostupan je za sve glavne verzije sustava Windows. Korištenje desktop klijenta je ugodno i jednostavno. Pristupat ćete mu na isti način kao i većini usluga – putem ikone sistemske trake ili pCloud pogona u vašem upravitelju datoteka sustava. Sučelje je tmurno, ali jasno i intuitivno.

Neće vas razočarati ni web sučelje, jer ima više značajki, nudi pojednostavljeno iskustvo i pruža vam pristup svim pCloudovim alatima na jednom mjestu. Plus, brzo je. Jedina mana je što nije korisna za prijenos velikih datoteka. Držite se desktop klijenta za to.

pCloud datoteke web sučelja

pCloud mapa za sinkronizaciju

pCloud Podijeli vezu datoteke

Linkovi za preuzimanje pCloud

klijent klijenta pCloud

prijašnji

Sljedeći

Mobilna aplikacija je također dobra, jer omogućuje uređivanje dokumenata, a ne samo njihovo pregledavanje. Također će reproducirati vaše video i audio datoteke.

pCloud nudi planove za osobne i poslovne korisnike. Osobni korisnici mogu odabrati Premium, koji košta 4,99 USD mjesečno za 500 GB, ili Premium Plus, koji će vam vratiti 9,99 USD mjesečno za 2TB. Obje uključuju značajke kao što su čuvanje povijesti vaše datoteke za 30 dana i neograničeni daljinski prijenos. Dobit ćete popust ako platite godinu dana.

Odabirom životnog plana dobit ćete i popust. Besplatni plan omogućuje vam pristup 10 GB prostora za pohranu i jedan dodatni gigabajt za svaku preporuku do 20 GB.

Brzina prijenosa je usporediva s drugim uslugama, ali veza nije stabilna koliko bi trebala biti. No ipak ima tendenciju češće dostizati veće brzine.

Ostali razlozi Zašto volimo pCloud

Kao i Sync.com, pCloud koristi TLS protokol za zaštitu podataka u tranzitu, a AES 256-bitni za kriptiranje datoteka. Šifriranje nula znanja zahtijevat će, međutim, dodatak Crypto, koji košta 4,99 dolara mjesečno. To bi moglo biti vrijedno novca, jer politika privatnosti pClouda ima neke upitne klauzule, iako se usluga nalazi u Švicarskoj.

pCloud i Sync.com izvrsne su usluge i njihovo uspoređivanje razdvaja dlake. Smatramo da je Sync.com bolji jer pruža nulti znanje bez dodatnih troškova i ima stabilniju vezu tijekom prijenosa. To čini pCloud na drugom mjestu, ako ne i malim razmakom. Više o usluzi pročitajte u našem pregledu pCloud-a.

3. Egnyte Connect

Pomoću Egnyte Connect, koji je među našim najboljim servisima za sinkronizaciju i dijeljenje poslovnih datoteka, možete prenositi datoteke i pristupiti im pomoću stolnog klijenta, sučelja preglednika ili mobilne aplikacije.

Desktop klijent koristi uobičajeni model mape za sinkronizaciju, koji će pohraniti sadržaj na vaš pogon i u oblak. Također uključuje značajku nazvanu Egnyte Drive, koja vam omogućuje pristup sadržaju oblaka iz vašeg datotečnog sustava bez zahtjeva lokalnog prostora za pohranu.

Doživljaj preglednika je ugodan jer je sučelje jednostavno za korištenje i ima obilje mogućnosti. Isto vrijedi i za mobilnu aplikaciju. Možete ga koristiti za otvaranje i uređivanje sadržaja koji imate u oblaku Egnyte, uključujući .pdf datoteke i Office dokumente, tako da nema potrebe kupovati Microsoft Office 365. Egnyte također može pohraniti sadržaj s vašeg telefona.

Usluga nije bila sjajan izbor za pojedince prije pokretanja timskog plana, što je dobro za jednog do tri korisnika. Namijenjen je poslovnim korisnicima, ali plaćanje 10 USD mjesečno za 1TB prostora za pohranu i dalje je dobra stvar, posebno imajući u vidu da nudi obilje mogućnosti.

Usluga i dalje nudi svoje poslovne planove, za koje je potrebno najmanje pet korisnika, a svaki je izvrsna vrijednost. Za 8 USD po korisniku mjesečno dobivate 5TB prostora, više nego bilo koje druge usluge u tom rasponu. Business and Enterprise planovi imaju još više mogućnosti i prostora za pohranu, ali dolaze s većom cijenom.

Egnyteu je potrebno više vremena od ostalih usluga za početno učitavanje datoteka. Mapa od 250 MB oduzimala je dvostruko više vremena od potrebnih ostalih usluga. Mijenjanje datoteka i ponovni prijenos mnogo je brži – samo ih Dropbox pobjeđuje – jer Egnyte koristi sinkronizaciju na razini bloka.

Ostali razlozi zašto volimo Egnyte Connect

AES 256-bitna enkripcija skenirat će datoteke prije prijenosa. Usluga se, međutim, ne može klasificirati kao nulano znanje, jer dešifrira vaše datoteke za čitanje metapodataka, a zatim ih ponovno šifrira. Srećom, Egnyte se integrira s Boxcryptor-om koji možete koristiti za privatno šifriranje, no to će spriječiti rad sinkronizacije na razini bloka.

Egnyte Review

Možete postaviti minimalne zahtjeve za zaporku kako biste bili sigurni da vaša lozinka nije slaba i upotrijebite dvofaktorsku provjeru autentičnosti za veću zaštitu. Da biste saznali više o njegovoj sigurnosti, pročitajte našu recenziju Egnyte Connect. Da biste dobili osjećaj usluge, možete koristiti 15-dnevno besplatno probno razdoblje.

4. Tresorit

Tresorit je jedan od najsigurnijih servisa za pohranu u oblaku, unatoč tome što tvrtka sa sjedištem u Švicarskoj drži svoje poslužitelje u Nizozemskoj i Irskoj. Možete prenijeti podatke na te poslužitelje pomoću potpuno opremljenog desktop klijenta ili web sučelja.

Tresorit Selektivna sinkronizacija

Upotreba mogućnosti radne površine zahtijeva da stvorite mape, nazvane tresors i pojedinačno ih sinkronizirate, što nekima može komplicirati iskustvo. Web sučelje je slično onom sa desktop računarom, ali nema iste mogućnosti – nedostaje mu stranica za “komentare”, ali ima vezu za “kontakte”. Mobilna aplikacija dostupna je za Android ili iOS.

Tresorit ne nudi veliku vrijednost jer planovi pretplate nisu konkurentni. Premium je najjeftiniji, ali košta 12,50 dolara mjesečno za 200 GB. To je više od neke naknade za 1TB. Drugi osobni plan, Solo, nudi 2TB prostora za pohranu za 30 dolara mjesečno. Za zaslađivanje posla dodaje se neograničena inačica verzije i mogućnost sinkronizacije 10 uređaja umjesto pet.

Ako plaćate godinu dana, postoji popust, ali prije nego što se odlučite platiti visoku cijenu Tresorita, koristite test od 14 dana za testiranje usluge.

Brzine koje postiže Tresorit sporije su od nekih drugih usluga, ali ne puno. Ako ne radite s velikim datotekama, to ne bi trebao biti problem. Možete ih ugasiti ako Tresorit preuzme previše resursa vašeg sustava i zakažete kada želite da se usluga pokrene, također.

Ostali razlozi zašto volimo Tresorit

Da bi nadoknadio visoku cijenu, Tresorit pruža izvanrednu sigurnost. Možete koristiti nulte znanje da biste kriptirali svoje podatke i učinili ih privatnim. Razina šifriranja je 256-bitna AES.

Međutim, to neće pomoći ako netko ukrade vašu lozinku. Dvofaktorska provjera autentičnosti će. Data centri su u skladu s najnovijim ISO standardima i pokreću Microsoft Azure. Za matice i vijke sigurnosti usluge pročitajte našu recenziju Tresorita.

5. Dropbox

Nije iznenađujuće da Dropbox nudi polirano korisničko iskustvo. Klijent radne površine je jednostavan – koristite mapu za sinkronizaciju i ikonu programske trake – ali mi je web-klijentu više naklonjeni. Upečatljiv je i prikazuje sve potrebne informacije, a istovremeno je jednostavan za navigaciju.

Postoji i mobilna aplikacija koja je dostupna za Android ili iOS. Možete ga koristiti za automatsko slanje fotografija i videozapisa sa telefona.

Plan Plus dobit će vam 1TB prostora za pohranu za 10 USD mjesečno, što donosi pristojnu vrijednost. Omogućit će i pristup značajkama kao što su prioritetna podrška e-pošte, udaljeno brisanje podataka i izvanmrežne mape na mobilnom uređaju. Za 20 dolara mjesečno, Professional dodaje pametnu sinkronizaciju, izlog, pretraživanje cijelog teksta i podršku za chat s prioritetom, ali ne povećava prostor za pohranu.

Basic je besplatni plan koji vam omogućuje samo 2 GB prostora za pohranu. Možete mu dodati 500 MB za svaku preporuku.

Poslužitelji Dropboxa nalaze se u SAD-u. Dakle, što ste bliži, to će vam biti veće brzine. Rezultati ispitivanja brzine bili su slični dobrim rezultatima drugih usluga koje smo testirali. Možete koristiti leptir za ograničenje brzine, ali to ne bi trebalo da bude jer sinkronizacija ne koristi puno sistemskih resursa.

Impresivna sinkronizacija na razini bloka ubrzat će prijenose nakon početnog prijenosa. Zapravo je Dropbox jedno od najboljih spremišta za oblak za sinkronizaciju.

Ostali razlozi Zašto se volimo Dropbox

Dropbox koristi AES 256-bitnu zaštitu datoteka u tranzitu i u mirovanju, ali nije znanje nula pa neće zaštititi vašu privatnost. Ako vam je potreban, možete koristiti Boxcryptor za postizanje krajnjeg šifriranja. Dropbox obično dešifrira vaše podatke kada stignu u podatkovni centar kako bi pristupili vašim metapodacima radi indeksiranja, ali Boxcryptor to neće dopustiti.

Dropbox pruža sjajno korisničko iskustvo i brzu sinkronizaciju, ali ne nudi šifriranje nulteg znanja, ograničava pohranu na 1TB i puno naplaćuje. Da biste dobili detaljniji pregled usluge, pročitajte naš Dropbox pregled.

Završne misli

Budući da svi servisi podržavaju Windows – nema iznenađenja tamo – okrenuli smo se drugim čimbenicima za ocjenjivanje poput vrijednosti, brzine, sigurnosti i jednostavnosti uporabe. Sync.com ima one s pikovima, kao i pCloud. Sljedeće dvije usluge su dobre, ali nisu tako dobre, a Dropbox mjesta traju jer je druga usluga postavila traku previsoko za nju.

Što god odabrali, ovo su neke od najboljih usluga na našem popisu za usporedbu u oblaku i trebale bi odgovarati vašim potrebama za pohranu. Jesmo li nešto propustili? Koja je vaša omiljena usluga pohrane u oblaku? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map