Najbolje alternative za hubiC 2020: Otpuštali smo otkaze Adieua

Au revoir, hubiC. U slučaju da niste čuli, davatelj oblaka za pohranu u oblaku iz Francuske odlučio je zatvoriti trgovinu. Cestno fini, poprilično.


Matična tvrtka OVH nedavno je objavila da hubiC više neće prihvaćati nove korisnike. Postojeći korisnici, koliko god ih bilo malo, još uvijek neće biti izbačeni. No, bez više nadogradnji i već gotovo nepostojeće korisničke podrške, sada je vrijeme za pronalaženje održive alternative za hubiC.

Iako se nikada ne približava najboljim rješenjima za pohranu u oblaku, ponuda hubiC-a od 25 GB besplatnog pohranjivanja u oblaku i OVH-ova inače snažna reputacija zasigurno privlače određenu pažnju. Prema vlastitom priznanju, međutim, zbog drugih interesa, kompanija jednostavno nikada nije imala vremena nastaviti poboljšavati ono što je prije sedam godina bio skromno obećavajući proizvod.

Dolazeći ćemo vam pružiti nekoliko mogućnosti pohrane u oblaku da zamijenite vaš HubiC račun. S obzirom da će mnoge korisnike hubiC-a vjerojatno privući na servisno mjesto kao alternativu Dropbox, posebno ćemo se usredotočiti na neke nišne opcije za koje mislimo da će vam se svidjeti, a na čelu je pCloud.

Prvo, ipak, budući da nema ništa više zabave od premlaćivanja mrtvog konja, hajde da razgovaramo još više o tome zašto je HubiC ugrizao velikog.

Najbolje HubiC alternative 2020

Što je dovelo do zaustavljanja hubiC-a

Pročitajte naš pregled HubiC i brzo ćete vidjeti da smo imali problema s tim rješenjem za pohranu u oblaku. Iako je OVH globalna sila u oblačnoj industriji, tvrtka očito nije uložila mnogo napora da HubiC postane zaista vrijedan.

Možda je najbolji pokazatelj nezainteresiranosti OVH-a činjenica da ne postoji izravan kanal za podršku korisnika hubiC-a: nema telefonske podrške, live chat-a, pa čak ni adrese e-pošte. Jedino sredstvo za pomoć bilo je korisnički forum koji se nikada nije koristio.

Ponovo, 25 GB besplatnog prostora za pohranu ponuda je koju nećete pronaći na drugom mjestu, sada kada je MEGA dodala svoju ponudu od 50 GB. Još je impresivniji bio HubiC-ov plan za pohranu od 10TB za nešto više od 50 USD godišnje. To je deset puta veća količina prostora koji ste dobili pomoću Dropbox-a (pročitajte naš Dropbox pregled) za manje od polovine troškova..

Ispada, međutim, da postoji razlog što je hubiC bacio toliko oblaka za pohranu na korisnike. Zapravo, više razloga: spora sinkronizacija datoteka, buggy mobilne aplikacije i loše dijeljenje datoteka na vrhu su popisa.

Dodavanje problema, hubiC jednostavno nije bio tako siguran. Ne samo da servis nije ponudio šifriranje nultih znanja – što je i sam česti nedostatak – hubiC nije ni kriptirao podatke u mirovanju u oblaku.

Za svijet u kojem kibernetska kriminalitet raste, to je prilično neoprostiv grijeh na današnjem tržištu skladištenja u oblaku (mada to čine i OneDrive Personal i Amazon Drive).

Ostale nedostajuće značajke uključuju dvofaktorsku provjeru autentičnosti, pregled datoteka, verziju verzija, zadržavanje izbrisanih datoteka i podršku za webDAV: sve značajke koje biste očekivali pronaći u modernom rješenju za pohranu u oblaku.

Krajnji rezultat – to jest, kraj hubiC-a – bio je onaj koji, iskreno, iskreno očekujemo ovdje na Cloudwards.net-u već nekoliko godina. Pod uvjetom, također smo zaključili da će mrežni dobavljač sigurnosnih kopija Degoo (pročitajte našu recenziju Degoo) prvo odustati, ali to još uvijek smatramo „rekao vam je“

Najbolje alternative za hubiC

Nema svrhe plakati zbog prosutog mlijeka. Iako nema gotovo toliko dobrih rješenja za pohranu u oblaku koliko bismo željeli da postoje, još uvijek je više nego dovoljno da nađemo odgovarajuću alternativu hubiC.

S obzirom da je mnogo korisnika hubiC-a vjerojatno zapelo s uslugom besplatne pohrane, možda ćete htjeti sljedeći pročitati naš najbolji besplatni članak za pohranu u oblaku. Zapravo, hubiC se spominje u tom članku, iako kao „nečasno“ spominjanje, uglavnom zbog nedostatka enkripcije datoteka i činjenice da tvrtka nikad nije odgovorila na naše e-poruke.

Uz to, ako tražite nešto što tražite, naše najbolje ponude u članku za pohranu u oblaku su još jedan članak koji vrijedi provjeriti. Pronaći ćete mnogo istih opcija navedenih dolje, počevši s našim najboljim odabirom kao zamjenom hubiC-a, pCloud.

1. pCloud

Budući da je hubiC pristupio nepažljivom pristupu zaštiti datoteka, odlučili smo započeti naš popis s uslugom koja uglavnom štiti sigurnost. Sve datoteke pohranjene s pCloudom šifriraju se i u tranzitu i u mirovanju koristeći AES-256, protokol šifriranja koji se široko smatra najsigurnijim za upotrebu, barem komercijalno..

Što je još bolje, s pCloudom možete kupiti šifriranje nultih znanja kao dodatak. Nazvani Crypto, dodatak košta više (pogledajte naš pregled pCloud da biste saznali koliko), ali vrijedi ga. Šifriranje nula znanja znači da su vaše datoteke osigurane od trenutka napuštanja računala do trenutka kada ih ponovo preuzmete, a nitko osim njih ne možete ih dešifrirati..

pCloud vam ne daje gotovo toliko besplatnog prostora za pohranu u oblaku kao i hubiC, ali 10 GB koje vam daje je prilično dobro, bez obzira. pCloud također ima pristojan referalni program koji će vam dodijeliti dodatni gigabajt po prijavi, ali ako vam se ne sviđa ubacivanje u posao, cjenovni planovi su također pristupačni.

Možete se prijaviti za 500 GB pohrane u oblaku za samo 5 USD mjesečno ili dobiti čitavih 2TB za 8 USD. pCloud sada nudi i besplatne planove za cijeli život onima koji su stvarno zakačeni na uslugu.

Iako nije tako velikodušan posao kao hubiC, što se tiče novca za skladištenje, pCloud pruža većinu značajki koje su nedostajale, što je dovelo do propasti. To uključuje verziju datoteke i pregled datoteka. Možete čak i strujati glazbu i filmove pomoću pClouda, što nam je omiljeno skladište u oblaku za fotografije i videozapise.

Naš jedini oprez s pCloud-om je da usluga ne nudi dvofaktornu autentifikaciju. Ako se to tiče, razmislite o našem trećem izboru, Sync.com, usluzi koju smatramo najboljom uslugom za pohranu oblaka nula znanja u cjelini..

2. MEGA

Za one koji prije svega dobijaju besplatnu pohranu, MEGA bi mogla odgovarati računu. Iako usluga više ne nudi 50 GB besplatnog prostora za pohranu kao nekad, 15 GB koji vam daje bolje je od većine, pogotovo sada kada hubiC više nije u pogonu.

Pomoću preporuka i dovršetkom određenih radnji poput preuzimanja MEGA aplikacije za Android možete zaraditi još više, iako bilo koji bonus za pohranu nestaje nakon godinu dana.

Općenito, MEGA je usluga koju smo na Cloudwards.net-u uzvratili ovdje. S jedne strane, neke od njegovih karakteristika izgledaju nespretno implementirano, poput mehanike dijeljenja datoteka. Međutim, MEGA također nudi i jaku sigurnost i lijepe značajke upravljanja datotekama.

Nedavno smo ažurirali našu recenziju MEGA da bismo gledali prema povoljnom, ponajviše zato što smo napokon zaključili da je vrijeme da MEGA da svoj dosadašnji vez za kontroverznu Kim Dotcom i nestabilnost koju je trebao predstavljati.

Jedna od najboljih stvari u vezi s MEGA-om, osim velikodušne besplatne pohrane, je ta što za razliku od pClouda ne morate doplaćivati ​​za šifriranje nulteg znanja: to je standardna značajka usluge. Međutim, također mislimo da pCloud pruža bolju vrijednost, barem na kraju.

1TB prostora za pohranu s MEGA košta više od 3 dolara više od 2TB prostora za pohranu pCloud. Za one kojima treba više prostora, MEGA također nudi planove od 4 TB i 8 TB koji su jeftiniji nego što ćete naći igdje drugdje sad kad zalazi sunce hubiC-a..

Kao i pCloud, MEGA razočara ne nudeći dvofaktorsku provjeru autentičnosti, ali je još sigurnija od hubiC-a, tako da postoji to. Ostale prednosti usluge nad hubiC uključuju pregled datoteka, strujanje glazbe i videa i verziju datoteke.

3. Sync.com

Na mnogo je načina Sync.com najbolja preporuka na ovom popisu hubiC alternative. Kao i pCloud, 2TB prostora za pohranu košta samo 8 USD mjesečno. Za razliku od pClouda, šifriranje nulta znanja je besplatno, kao što je spomenuto u našoj Sync.com recenziji.

Sve u svemu, prilično smo sigurni u našu procjenu da je Sync.com najsigurnija usluga pohrane u oblaku danas dostupna, barem za kućnu upotrebu. Pored neprobojne enkripcije, Sync.com pažljivo pristupa dijeljenju datoteka koje nam se stvarno sviđa.

Taj pristup uključuje opcije poput zaštite lozinkom i roka valjanosti za veze koje su dovoljno rijetke kod pružatelja usluga oblaka. Povrh toga, možete postaviti i ograničenja za preuzimanje veza i pružiti veze za prijenos koje drugi mogu koristiti za dodavanje datoteka na vaš račun za pohranu. Upravo zbog takvih značajki Sync.com svrstavamo u najbolju pohranu u oblaku za dijeljenje datoteka.

S donje strane, dobivate samo 5 GB besplatnog prostora sa Sync.com, premda vam tvrtka dopušta neograničene preporuke za dodatnih 1 GB. Također, s obzirom na to da je Sync.com toliko zaključan, pretpregled datoteka i strujanje medija nisu mogući s njegovog web korisničkog sučelja.

4. Idrivi

Na ovaj popis uključujemo IDrive, iako je on-line sigurnosna kopija nego pohrana u oblaku. Razlog za to je što je hubiC imao i internetske sigurnosne kopije, iako je u tu svrhu bio zaista užasan. (Ako vam već nije jasna tema, imamo članak koji detaljno opisuje razlike između sigurnosne kopije u mreži i pohrane u oblaku).

IDrive nudi 2TB internetske kopije i dodatnih 2TB pohrane u oblaku za oko 5 USD mjesečno. To je mnogo na papiru.

IDrive također dolazi s mnogim značajkama koje čine dobru internetsku izradu sigurnosnih kopija i pohranu u oblaku, što ga čini možda najboljom “crossover” uslugom vani. Za internetske sigurnosne kopije, to uključuje zakazivanje sigurnosnih kopija, kopiranje datoteka na razini bloka, izradu sigurnosne kopije na vanjskom pogonu i ostale značajke koje nedostaju hubiC.

Za pohranu u oblaku uključuje i sinkronizaciju datoteka i značajke dijeljenja datoteka. IDrive je također sigurniji od hubiC-a, pruža mogućnost privatne, cjelovite enkripcije, kao i dvofaktorske provjere identiteta. Sve ove značajke pokrivamo u našoj recenziji IDrive. Ako je sigurnosna kopija putem interneta vaša glavna potreba, možda bi vam bilo bolje da prvo pročitate naš najbolji vodič za sigurnosne kopije.

Možete isprobati IDrive s besplatnim računom od 5 GB, što će biti dovoljno za pohranu u oblaku, ali vjerovatno neće pomoći u sigurnosnim kopijama.

5. Google pogon (uskoro bi trebao biti Google One)

Google pogon razbija temu sigurnosti na koju smo se fokusirali samo s svoja prva četiri odabira. Za jedan, Google Drive ne nudi izvornu privatnu enkripciju. Također, kao što možete pročitati u našem pregledu Google diska, postoji vrlo dobra šansa da Googleov marketinški odjel skenira vaše datoteke kako bi vam pomogao da izradite profil kako biste ga bolje ciljali relevantnim oglasima.

Povrh svega toga, tijekom proteklog desetljeća ili više toga, Google je često bio povezan s NSA-om.

Međutim, Google barem šifrira podatke u mirovanju, za razliku od hubiC. Uz to, usluga je kompatibilna s softverom za šifriranje nultih znanja treće strane, osobito Boxcryptor-om, kojeg pokrivamo u zasebnom Boxcryptor pregledu.

To znači da možete biti sigurni ako nemate ništa protiv uložiti malo posla. To će vjerojatno vrijediti s Google diskom više nego kod većine ostalih opcija za pohranu u oblaku zahvaljujući izvrsnim integracijama kao što su Google Docs.

Google će vam također dati 15 GB prostora na Google disku samo za stvaranje Google računa, što u velikoj mjeri morate učiniti ako ste korisnik Androida. Za one kojima je potrebno više prostora za pohranu, Google ima raspon cjenovnih planova, uključujući plan od 2 GBP od 100 GB.

Iako 1TB prostora za pohranu trenutno košta 10 USD mjesečno, Google Drive će se tijekom 2018. preimenovati u Google One, a za to vrijeme udvostručit će ponudu za 2TB. To ga čini jednim od boljih ponuda vani, a ne bismo se iznenadili da zbog njega slijedi više usluga za pohranu u oblaku na putu HubiC-a (vidimo se kasnije, Dropbox?).

Časni spomen

Postoje i druge mogućnosti pohrane u oblaku koje mogu zamijeniti hubiC, naravno. Za one kojima se svidjela činjenica da je hubiC zasnovan u EU koji vodi privatnost, a koji sada štiti građane novopečenim GDPR-om, Tresorit je odličan, iako skuplji izbor. Zapravo se podudara sa Sync.com na druge načine osim vrijednosti, o čemu možete čitati u našoj recenziji Tresorit.

Druga je mogućnost ići do istinske alternative odabirom usluge pohrane koja je sama odabrala uslugu pohrane. SME pruža softver za sinkronizaciju i dijeljenje datoteka, ali omogućuje vam odabir oblaka koji želite odabrati da biste ga uparili.

Kao što je rečeno u našem pregledu Storage Made Easy, opcije za to uključuju usluge oblačne infrastrukture poput Amazon S3 i Rackspace Cloud Files. Podržani su i proračunski Wasabi, oblak IaaS kojeg rješavamo u našoj cjelovitoj Wasabi recenziji.

Završne misli

Odabir nove usluge pohrane u oblaku koji će zamijeniti hubiC zabavan je dio. Iako s 25 GB besplatnog prostora za pohranu nećete pronaći mnogo opcija i nećete naći nijednu ponudu prostora za pohranu od 10 TB za cijenu romana u mekom izdanju, naći ćete mnoge usluge koje su mnogo sposobnije od hubiC-a, čak i voljne da odgovaramo i na svoju e-poštu.

Teži dio može biti dobivanje podataka s hubiC-a u novu pohranu po izboru, posebno ako se namjeravate prijaviti za zamjenu više njih. U tom dijelu, preporučujemo da isprobate MultCloud.

MultCloud je usluga prijenosa oblaka u oblak koju smo nedavno detaljno pregledali (pročitajte našu recenziju MultCloud) koja radi s hubiC i nekoliko drugih opcija za pohranu u oblaku, uključujući naš najbolji izbor za zamjenu hubiC, pCloud (ali ne i Sync.com, nažalost ).

S tim smo se pozdravili, blago ambicioznim oproštajem. Žalili bismo se kraja ere, ali dobro … Možda ćemo samo tugovati što bi moglo biti u ovom slučaju.

Slobodno ostavite svoje prijedloge za alternative hubiC u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map