Najbolja sigurnosna kopija za oblak za tehnologiju 2020

Synology Diskstations koriste se u kućama i organizacijama za pohranjivanje velike količine podataka u središnje mjesto za pohranu, kojima korisnici mogu pristupiti putem LAN (Local Area Network). Ideja je osigurati pojedinačne kopije datoteka za više korisnika. I prikupio sam prvih pet usluga sigurnosne kopije u oblaku da bih vam pomogao u tome.

Očito je da Synology uređaji pohranjuju veliku količinu podataka i gubitak tih informacija može biti katastrofalan. Za kućne korisnike Synology NAS uređaji se mogu koristiti za spremanje:

  • Multimedijske datoteke
  • Sigurnosni sustavi
  • Pametni televizori
  • Drugi uređaji

Iako se za organizacije ti uređaji mogu koristiti za pristup podacima s centraliziranog mjesta. Uglavnom zato što, kao centralizirano mjesto za pohranu podataka, nema dupliciranja. Zbog toga postaje bitno sigurnosno kopiranje podataka na Synology uređajima.

Najbolja sigurnosna kopija u oblaku za Synology 2020

CrashPlan 5,99 dolara
Na mjesec
Neograničeno GB
ElephantDrive25,00 USD
Na mjesec
50GB
HiDrive6,45 USD
Na mjesec
100GB
Sigurnosna kopija ledenjaka0,007-0,113 USD
Na mjesec
1 GB
Symform50,00 USD
Na mjesec
500GB

Iako je na raspolaganju mnogo usluga sigurnosne kopije u oblaku, iznenađujuće je nekoliko onih koje nude sigurnosne kopije za Synology uređaje. Uz to, jer ćete vjerojatno sigurnosno kopirati veliku količinu podataka, također je važno odabrati pristupačnu i sigurnu sigurnosnu kopiju usluge oblaka. Da bih vam pomogao da donesete ispravnu odluku, izdvojio sam pet najboljih opcija sigurnosne kopije u oblaku za Synology.

Kako je ovaj članak postavljanje

Želio bih nakratko objasniti način postavljanja ovog članka i njegovu svrhu. Ovaj članak nije cjelovit pregled svake usluge, pokušavam vam predstaviti:

  • Sažetak svake Synology sigurnosne kopije
  • Mali isječak o tome zašto mi se svaki svidio
  • Popis prednosti i nedostataka

Naravno, nakon što pročitate ovaj članak, savjetujem vam da odvojite vrijeme kako biste isprobali besplatnu ponudu svake usluge, bilo da je riječ o probnom razdoblju ili besplatnom računu. Prije nego što donesete konačnu odluku s kime želite sigurnosno kopirati svoj Synology NAS uređaj.

CrashPlan

S CrashPlanom dobivate neograničeni prostor za pohranu od 5,99 dolara mjesečno, a to je jedan od razloga, među mnogim drugima, zašto je ova usluga sigurnosne kopije u oblaku na vrhu našeg popisa.

Crashplan vs Carbonite: Ovo je najbolja usluga

Izrada sigurnosnih kopija Synology pogona putem CrashPlana-a nije tako lako kao sigurnosno kopiranje podataka s osobnih računala. Potrebno je malo istraživanja, i preporučio bih to učiniti s nekim tko je prije rješavao takve stvari. Budući da se CrashPlan temelji na Javi, prvo što trebate učiniti je instalirati Java na svoj sustav.

Preuzmite CrashPlan, zatim ga instalirajte i pokrenite Synology putem njegovog web sučelja.

Ako ste već preuzeli uslugu sigurnosne kopije, ona bi trebala biti vidljiva u centru paketa. Da, sve može biti malo zbunjujuće prvi put, ali ako koristite Synology uređaj, prilično sam siguran da ste na to već navikli. Osim toga, uvjeren sam da vam ne bi smetalo potrošiti nekoliko dodatnih minuta za izradu sigurnosnih kopija datoteka ako to znači sigurnost podataka. CrashPlan također zadržava neograničene verzije datoteka, a izbrisane datoteke lako se oporavljaju.

Zašto volimo CrashPlan:

Dodirujemo sigurnost; CrashPlan nudi nekoliko slojeva zaštite kako bi bili sigurni da su vaši podaci uvijek sigurni. Prvo, tu je lozinka računa, a osim toga, CrashPlan nudi i 448-bitnu lokalnu enkripciju, ključ koju postavlja korisnik. Ovaj se ključ nikad ne šalje na CrashPlanov poslužitelj, jer se podaci prvo šifriraju na vašem lokalnom računalu, a zatim šalju na njihov poslužitelj..

Pročitajte recenziju ovdje.

ElephantDrive

ElephantDrive dolazi unaprijed instaliran na mnogim diskovnim stanicama Synology. Sigurnosne sigurnosne kopije dostupne su na svim razinama, uključujući i onaj lite, koji nudi 2 GB besplatne pohrane. ElephantDrive dolazi s integriranim Synology pogonima, što znači da ne morate brinuti o rukovanju pozadinskim dodacima i postavljanju naredbi za sigurnosno kopiranje Synology pogona.

ElephantDrive pregled

Najprije morate pristupiti i instalirati Elephant Drive na sustav tako da odete do Instalatora paketa putem DMS-a.

Čim kliknete na njega otvorit će se čarobnjak za postavljanje koji će vas provesti kroz postupak instalacije. I to je to; nema što drugo raditi. Usluga sigurnosnog kopiranja u oblaku podržava uređaje Synology od 10 do 16 serija. Osim besplatnog plana od 2 GB, plaćeni planovi počinju od 9,99 USD mjesečno za 1TB podataka, te 39,95 USD mjesečno za 2TB podataka..

ElephantDrive također nudi značajke poput planiranja, inkrementalne izrade sigurnosnih kopija, kontinuirano sigurnosno kopiranje i propusnost propusnosti. Ova usluga u oblaku dostupna je i putem desktop, web i mobilnih aplikacija. Iako ne postoji sinkronizacija datoteka, dijeljenje datoteka i dalje je dostupna opcija. Zadržava neograničene verzije datoteka kojima korisnici kasnije mogu pristupiti.

Zašto volimo ElephantDrive:

I impresivne su mogućnosti privatnosti ElephantDrive. Kao što ElephantDrive koristi Amazon S3 poslužitelje za pohranu podataka. Zatim tu je 256-bitna lokalna enkripcija i toplo preporučam postavljanje osobnog ključa za šifriranje. Postoji i 256-bitna enkripcija poslužitelja.

Sve u svemu, ElephantDrive je odlična opcija sigurnosne kopije u oblaku za Synology uređaje. Pogotovo što su prva 2 GB besplatna, ali ako imate više od 1TB podataka za sigurnosno kopiranje i nemate ništa protiv dodatnog posla, umjesto toga preporučujem CrashPlan.

Pročitajte recenziju

HiDrive

HiDrive pokreće Strato, jedna od najvećih europskih web hosting usluga. S početnim besplatnim planom od 5 GB i izravnom integracijom sa Synology uređajima, to je odlična opcija za izradu sigurnosne kopije podataka. Iako je klijent za radnu površinu vrlo jednostavan za korištenje, nedostaje mu mogućnost zakazivanja sigurnosnih kopija ili automatizacije. A to može biti veliki problem za korisnike koji imaju značajnu količinu podataka koje moraju sigurnosno kopirati.


www.free-hidrive.com

S druge strane, dijeljenje datoteka opcija je s HiDriveom. Korisnici mogu stvarati veze i primateljima omogućiti pristup samo za čitanje ili uređivanje. Plaćeni planovi pružaju mogućnost postavljanja lozinki za veze datoteka. HiDrive ne sprema točno različite verzije datoteke; uzeti su snimke čitave sigurnosne kopije, u određenim vremenskim intervalima.

U postavkama možete odabrati u kojim intervalima želite da HiDrive stvori ove sigurnosne kopije. Nažalost, sigurnost zaostaje za HiDriveom. Ne postoji privatno šifriranje, što je razočaravajuće. U stvari, ne postoji ni kodiranje na strani poslužitelja. Datoteke se šifriraju kada su u tranzitu, SSL enkripcijom. Čini se da klijenti za web mjesto i radne površine imaju ograničene mogućnosti.

Zašto volimo HiDrive:

Ako želite, HiDrive možete instalirati na svoj sustav. Ali u većini sustava već se instalira kao dodatak, pružajući brz način izrade sigurnosne kopije podataka. To je jedna od rijetkih usluga sigurnosne kopije u oblaku koju sama Synology preporučuje.

Ako imate fotografije, možete stvoriti albume sa fotografijama na mreži i dijeliti ih. Također bih preporučio ovu uslugu ako želite unaprijed instaliranu sigurnosnu kopiju i nemate puno podataka za sigurnosno kopiranje.

Pročitajte recenziju

Sigurnosna kopija ledenjaka

Pokreće Amazon, mogu reći da je Glacier Backup jedna od najpouzdanijih i najpovoljnijih usluga na ovom popisu. Na četvrtom je mjestu jer je to vrlo osnovna sigurnosna kopija, a s njom možete biti poteškoća ako ste potpuno novi na diskovnoj postaji Synology i Amazon Glacier. Pod osnovnim, mislim da usluga ne može preuzeti datoteku koju ste slučajno izgubili ili vratiti malu mapu.

Izradite sigurnosnu kopiju podataka na Amazon Glacier-u

Kad Glacier započne vađenje, treba dugo vremena jer su podaci izvučeni odjednom. Glecier je sekundarno sigurnosno rješenje koje ne želite često koristiti. Savršena pogodnost za korisnike Synology s velikim arhivima koje je potrebno osigurati.

Moram ovo napomenuti, ne nudi se aplikacija koja može preuzimati ili prenositi podatke, aplikacijama trećih proizvođača dodijeljen je vrlo važan zadatak – i rade baš kao i bilo koja druga aplikacija za sigurnosno kopiranje u oblaku. Glacier ima značajke kao što su propusnost propusnosti, sinkroniziranje datoteka i zakazivanje. Cijene variraju od 0,007-0,113 USD mjesečno po GB, a točne cijene ovise o podatkovnom centru koji odaberete za pohranjivanje podataka unutar.

Zašto volimo sigurnosno kopiranje ledenjaka: 

Glacier koristi 256-bitnu AES enkripciju na strani poslužitelja – radi zaštite podataka. Ne postoji privatno šifriranje, ali pri registraciji dobijete pristupni ID i ključ. Da biste se prijavili na račun, morate unijeti ove vjerodajnice zajedno sa svojim glavnim vjerodajnicama.

Ako ne želite pohraniti podatke u američke podatkovne centre, možete ih premjestiti u Europu ili Aziju. A to je značajna prednost Glacier-a.

Symform

Symbol svim svojim Synology korisnicima daje 10 GB besplatnog prostora za pohranu, bez priključenih žica. Prema web mjestu tvrtke, ovaj se prostor može proširiti na “neograničen besplatni” prostor za pohranu, volontiranjem vašeg dodatnog Synology prostora za pohranu do simbola.

Dok testiram usluge pohrane u oblaku, naučio sam jednu lekciju – “besplatno” i “neograničeno” nikada ne idu ruku pod ruku. Pa sam počeo istraživati ​​više o neograničenim zahtjevima za besplatnom pohranom u Symbolu. Ispada da je za svaki 1 GB prostora Synology dodijeljen Symformu; dobivate natrag 2GB prostora u oblaku.

Tehnički gledano, nema besplatnog neograničenog prostora za pohranu, čak i ako doprinesete 1 TB prostora, vratit ćete samo 2TB prostora u oblaku. Možete se odlučiti i za plaćene planove koji počinju od 10 USD mjesečno za 100 GB podataka, a najveći raspoloživi plan pohrane je za 1TB, koji košta 100 USD mjesečno.

Također, pomalo je čudno dati osobni prostor kompaniji koja stvara sigurnosne kopije u oblaku; nikad ne znate kako ih oni koriste.

Zašto volimo simbol: 

Budući da se Symform udružio sa Synology-om, instaliranje njegove aplikacije je jednostavno kao ElephantDrive. Direktno ga možete pronaći u upravitelju paketa. Na poslužitelju se nalazi i 256-bitna AES enkripcija, ali ne postoji nijedna privatna enkripcija..

U sažetku…

Synology Diskstations dobri su za pohranu velikih količina podataka, a izrada sigurnosne kopije jednako je važna kao i sigurnosna kopija osobnih računala. Šteta je što nema mnogo dobrih sigurnosnih kopija aplikacija koje mogu zadovoljiti potrebe korisnika Synology-a..

Unatoč tome, trudim se da ih pronađem. Kao što vidite, odabir prave sigurnosne kopije usluge oblaka ovisit će o tome koliko ste spremni potrošiti i koliko vremena imate za održavanje ovih usluga. Slobodno dijelite bilo kakve misli ili komentare dolje u nastavku i hvala vam na čitanju!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me