Najbolja sigurnosna kopija u oblaku za iPhone 2020

iCloud se pokazao kao dobra, ali ne i dovoljno dobra matična aplikacija za oblake za iPhone. 

To je relativno skupo, relativno nesigurno i ne osobito dobra opcija za slavne osobe, o čemu ćete saznati dolje u nastavku. U svjetlu ranjivosti, kako u pogledu funkcionalnosti, tako i privatnosti, odlučili smo sastaviti popis pet najboljih sigurnosnih sigurnosnih kopija aplikacija za iPhone.

Koja se aplikacija koristi za izradu sigurnosnih kopija podataka vašeg iPhonea, nagađam, iCloud? Isti iCloud koji je hakiran prošle godine i procurio slavne golotinje? Hakeri bi vjerojatno također objavili vaše golotinje, ali nažalost, još niste poznata osoba. Apple je nedavno ponovno stigao u vijesti jer su odbili izgraditi stražnju vrata za FBI, što bi utjecalo na sigurnost svih iPhonea.

Iako su podaci na vašem Apple telefonu vrlo šifrirani i zaključavaju se nakon tri pokušaja neuspjeha, podaci sigurnosno kopirani u iCloud nisu baš sigurni.

Zašto iCloud nije sigurna opcija

Apple možda neće htjeti dijeliti iPhone podatke s američkom vladom, no tvrtka vjerojatno neće uspjeti osigurati korisničke podatke pohranjene u iCloud.

Trenutno iCloud koristi 128-bitnu AES enkripciju, a tu je vijest da će tvrtka pojačati enkripciju, ali ne znamo kada bi se to moglo dogoditi. Apple je smetao u slanju obavijesti kada je netko vratio iCloud račun s novog uređaja; također nije uspio proširiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti i još uvijek ne pruža sigurnost nula znanja.

Neuspjesi poput gore spomenutih i drugih vam trebaju alternativu iCloud-u; srećom, imam ih pet. No prije nego što krenemo, važno je najprije razjasniti o čemu se točno radi. Pišem samo sažetak svake usluge, što mi se svidjelo u njoj i popis prednosti i nedostataka. Ovaj članak nije dubinski pregled svake usluge, za to samo kliknite gumb “Pročitaj pregled” ispod svakog sažetka davatelja usluga.

Najbolja sigurnosna kopija u oblaku za iPhone 2020

Vozim

IDrive nudi 5 GB besplatnog prostora za pohranu da biste započeli; ima aplikaciju za radnu površinu i može obaviti sinkronizaciju datoteka i sigurnosnu kopiju. Smatran vrhunskim izborom za svestranost po niskim cijenama, IDrive je moj izbor broj jedan zbog bogatstva značajki.

IDrive pregled

Neki od njih uključuju:

  • Adamantinsko šifriranje
  • Automatsko učitavanje slika
  • Facebook i Instagram sigurnosna kopija

Pa čak i uskoro Apple App. IDrive također može reproducirati glazbu i videozapise, zajedno s pristupom sigurnosnim kopijama kontakata, poruka, kalendarskih podsjetnika i čitav proces se bavi neograničenim sigurnosnim kopijama. IDrive također ima sjajnu bočnu uslugu gdje isporučuje pogone kupcima koji imaju puno podataka za koje je potrebno brzo sigurnosno kopiranje.

Zašto volimo IDrive:

Instalacija i prijava na aplikaciji bili su jednostavni. Usluga je također prilično jeftina i pruža neograničenu sigurnosnu kopiju i sinkronizaciju uređaja. Uz to, na raspolaganju je opcija privatne enkripcije koja vam uklanja nesigurnost povezanu sa iCloudom.

Pročitajte recenziju ovdje.

SugarSync

Iako je aplikacija za sinkronizaciju, SugarSync se također može koristiti za izradu sigurnosnih kopija i dijeljenje datoteka. Ona također ima besplatni plan pohrane od 5 GB plus bonus sobu kada pozovete više prijatelja da koriste aplikaciju. Moj prvi dojam o iPhone aplikaciji SugarSync bio je vrlo pozitivan, zbog svog elegantnog dizajna i lakoće upotrebe. Instaliranje aplikacije pruža mogućnost automatskog slanja fotografija.

Pregled poslovanja SugarSync

Slike i videozapisi preneseni u SugarSync mogu se pregledati u aplikaciji za iOS ili kopirati u drugu aplikaciju. U oknu postavki možete aktivirati ili deaktivirati sigurnosnu kopiju kamere, postaviti pribadaču za aplikaciju i očistiti predmemoriju, i to je to.

Kad sam pokušao prenijeti podatke izravno u jednu od mapa na SugarSync, ustanovio sam da se s iPhonea mogu preuzeti samo fotografije ili videozapisi. Ne možete načiniti sigurnosnu kopiju kontakata, bilješki, kalendara ili bilo kojeg drugog podatka – što je velika prepreka.

Zašto volimo SugarSync:

Možete pregledavati mape i datoteke koje trebaju biti dostupne izvan mreže, javne veze i zajedničke mape. S fantastičnim sučeljem i 30-dnevnim besplatnim probnim vremenom, šteta je što SugarSync stvara sigurnosne kopije samo fotografija i videozapisa. I to je jedini razlog zašto je na drugom mjestu.

Pročitajte recenziju ovdje.

Online sigurnosna kopija

SOS Online Backup poznat je po brzini, neograničenoj verziji datoteka i vrlo dobro dizajniranim mobilnim aplikacijama. Ipak, nedostaje nekoliko očekivanih značajki, poput prijenosa videa. IPhone aplikacija SOS Online Backup dizajnirana je za korisnike kako bi im pristupili sigurnosno kopirane podatke putem računala ili Maca. Nakon prijave, pruža vam se mogućnost sigurnosnog kopiranja prenesenih fotografija, video zapisa, dokumenata i glazbe.

SOS Online Backup Review

Sigurnosne kopije datoteka mogu se besplatno pregledavati ili dijeliti. Iako sam bio razočaran kad vidim da datoteke ne možete dijeliti izravno s drugim aplikacijama, pošaljite ih samo primatelju. SOS Online Backup pruža mogućnost zaštite kontakata i fotografija putem iOS aplikacije. Međutim, ne postoji opcija za sigurnosno kopiranje videozapisa, ručno ili automatski.

Pokušao sam pronaći opciju Postavke, samo da shvatim da ne postoji, sve što dobivate je gumb Odjava na vrhu. Ova aplikacija ima puno potencijala, pa bih je preporučio ako samo tražite sigurnosne kopije fotografija i kontakata.

Zašto nam se sviđa SOS Online sigurnosna kopija:

Pri dnu aplikacije pronaći ćete četiri mogućnosti:

  1. Sadržaj
  2. Zaštititi
  3. uređaji
  4. traži

Sigurnosnim podacima možete pristupiti putem Sadržaja, Protect je mjesto na kojem se podaci prenose i možete pregledati sve uređaje povezane s vašim SOS Online Backup računom putem Uređaja. Pretraživanje je samo mogućnost traženja datoteka i mapa.

Pročitajte recenziju ovdje.

CrashPlan

CrashPlan nudi neograničen prostor za pohranu i nema ograničenja vrste datoteka; i iOS korisnici koji se bave glazbom mogu stvoriti arhivu omiljenih izvođača. Osim toga, neograničena je izrada sigurnosnih kopija koja dolazi pekmez prepun puno mogućnosti i dodataka. CrashPlan jedna je od najpopularnijih usluga sigurnosne kopije u oblaku na tržištu i nema načina da je zaboravim uključiti.

Crashplan Review

Primarna funkcija aplikacije jest omogućiti pristup podacima na radnoj površini s bilo kojeg mjesta. Svi smo imali trenutke kada nam hitno treba datoteka za vrijeme putovanja, a iOS aplikacija može biti korisna za takve situacije.

No, aplikacija nema nekoliko nedostataka. Nažalost, CrashPlan ne dopušta sigurnosnu kopiju fotografija ili bilo kojeg drugog podatka aplikacije. A nigdje na aplikaciji nema postavki, dijeljenje i sinkronizacija također nisu potrebna. Ali možete preuzeti pojedinačne datoteke i pristupiti prethodno preuzetim datotekama.

Zašto volimo CrashPlan:

Isprobavši čitav niz značajki desktop aplikacije, bio sam uzbuđen vidjeti što iPhone aplikacija može ponuditi. Glavna prodajna točka CrashPlana na bilo kojoj platformi je neograničena pohrana. Možete sigurnosno kopirati podatke na CrashPlan i uživati ​​bilo gdje zasađenim i besplatnim lokalnim sigurnosnim kopijama bilo gdje.

Pročitajte recenziju ovdje.

Dropbox

Dropbox služi kao izravni suparnik i alternativa iCloud-u, uz malo poboljšane značajke privatnosti – ključna riječ je “malo”. Dropbox redovito koristim, ali ovo je bio prvi put da sam ga preuzeo na iPhoneu i iznenadio se kad je vidio da je aplikacija veća od 80 MB.

Većina ostalih aplikacija koje sam pregledao bile su ispod 20 MB. Budući da smo ponekad prisiljeni preuzimati aplikacije putem mobilnih podataka, a ne putem WI-FI, ova velika veličina aplikacija može biti problem za neke. Ovaj mali potencijalni problem na stranu, pomoću aplikacije Dropbox iOS možete pregledati datoteke, učiniti ih dostupnima izvan mreže i preimenovati ih ili ih premjestiti u različite mape.

Možete uređivati ​​dokumente, ali Microsoft Office to treba instalirati odvojeno. Također, zapamtite da možete slati samo linkove do fotografija, a ne stvarne slike. A Dropbox fotografije ne mogu se izravno prenijeti na Instagram ili Facebook. Ali, osim toga, aplikacija je besprijekorna. Ima 2 GB besplatne pohrane, integraciju s Microsoft Officeom i vrlo uglađeno sučelje.

Zašto volimo Dropbox:

Prema Dropboxu, na uslugu je registrirano preko 400 milijuna korisnika. Čim se prijavite, na raspolaganju je opcija za automatsko učitavanje fotografija i videozapisa. Također mi se svidjela činjenica da Dropbox šalje e-poštu s obavijesti da ste prijavljeni na iPhone. Postoji zasebna mapa za pregled svih prenesenih fotografija.

Pročitajte recenziju ovdje.

U sažetku…

Za iPhone korisnike iCloud na prvi pogled može izgledati kao najbrža i najlakša opcija, ali to nije jedini igrač igre. Alternativa poput pet spomenutih gore pružaju bolju sigurnost, nove značajke i dodatke koji se ne mogu pronaći u iPhoneovoj rodnoj aplikaciji za oblak.

Također, s obzirom da oni nisu toliko prepoznati u usporedbi s iCloudom, vjerojatnosti je da hakeri neće ciljati isključivo na njih. Jeste li prije upotrebljavali ovih pet najboljih najboljih sigurnosnih kopija aplikacija za iPhone? Javite nam svoja iskustva s njima u odjeljku s komentarima u nastavku!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me