Najbolja sigurnosna kopija na mreži za Ujedinjeno Kraljevstvo 2020

Ispod oblaka Britanskog oblaka, događa se puno lopova. Jedan se laptop ukrade na svakih 53 sekunde, obično u pivnici ili na cjevčici. Bobbies ne može biti svugdje, ali ta je statistika još uvijek alarmantna i trebala bi vam dati razlog za sigurnosno kopiranje podataka. Proveli smo sigurnosne kopije i odabrali najbolju internetsku sigurnosnu kopiju za Veliku Britaniju, počevši s CloudBerry sigurnosnim kopijama u kombinaciji s Amazonom S3.


Ne samo da vam može netko ukrasti prijenosno računalo, tvrdi disk se može srušiti ili neispravno raditi. Možete pokušati vratiti podatke, ali ne možete biti sigurni da će uspjeti. SSD diskovi neće se srušiti kao uobičajeni tvrdi diskovi – stopa njihova otkaza je manja od jedan posto – ali imaju više pogrešaka u podacima.

Za ovaj popis odabrali smo svoje ponude iz našeg najboljeg internetskog sigurnosnog broja. Ako vam je potrebno za pohranu, pročitajte razliku i potražite članak o najboljoj pohrani u oblaku za Veliku Britaniju. Prije nego što započnemo s popisom, prođimo kroz kriterije po kojima smo ga sastavili.

Najbolje sigurnosno kopiranje za Britaniju 2020

Što čini sigurnosnu kopiju na internetu najboljom za Veliku Britaniju

Početna izrada sigurnosnih kopija može dugo potrajati. Imati bliski poslužitelj ubrzat će vaš prijenos jer će veza biti jača i neće se prekinuti tako često.

Na vašu brzinu veze utjecati će vaš davatelj internetskih usluga i internetska sigurnosna kopija koju također koristite. Ako vam sigurnosna kopija omogućuje postavljanje preferiranih postavki prijenosa, povećajte broj niti kako biste povećali brzinu i po potrebi ih prigušite, to je još bolje. Algoritam prijenosa na razini bloka također će vam pomoći nakon početne izrade sigurnosnih kopija.

Budući da su zakoni u Velikoj Britaniji takvi kakvi jesu, usluga bi trebala zaštititi vašu privatnost – pročitajte naš najbolji VPN za članak u Velikoj Britaniji da biste je dodatno zaštitili – i pružili jaku sigurnost. Usluge izrade sigurnosnih kopija trebaju pružiti stanje mirovanja, tijekom prijenosa i privatnu enkripciju, što znači da nitko ne može čitati vaše podatke iz oblaka. Dvofaktorska provjera autentičnosti pomoći će i hakerima koji bi željeli ukrasti vaše vjerodajnice.

Dobro korisničko iskustvo olakšat će vam korištenje usluge. Klijenti za radne površine trebali bi raditi na većini operativnih sustava i njihova sučelja, kao i oni za web i mobilni, trebali bi biti privlačni i jednostavni..

Ne želite isprazniti novčanik dok kupujete mrežnu sigurnosnu kopiju. Zato ćemo uzeti u obzir vrijednost kako bismo bili sigurni da ste dobili najviše praska za svoj dolar. Po mogućnosti, služba će imati i mnogo planova jer to povećava šanse za pronalazak dobre kondicije.

1. Najbolja izrada sigurnosnih kopija na mreži u Velikoj Britaniji: CloudBerry sigurnosna kopija s Amazonom S3

CloudBerry sigurnosna kopija nije poput redovite sigurnosne kopije u oblaku. Neće vam dati rezervnog prostora. Umjesto toga, djelovati će kao središnje središte za sigurnosne kopije planova na drugim oblačnim platformama. Idealan je za one koji moraju upravljati s više usluga i računala.

Svi transferi idu izravno na uslugu treće strane, a to je, u našem slučaju, Amazon S3. Dopunjuje CloudBerry Backup zbog svoje globalne mreže poslužitelja, jeftinih troškova i jednostavne integracije. U Londonu ima tri poslužitelja i isto toliko u Irskoj, što bi vam trebalo omogućiti brže prijenos i preuzimanje brzine.

Močvarna jagoda-Backup-planovi-Slider1
© Cloudwards.net

Močvarna jagoda-Cloud-skladištenje-Slider2
© Cloudwards.net

Močvarna jagoda-backup-Mode-Slider3
© Cloudwards.net

Močvarna jagoda-backup-Izvor-Slider4
© Cloudwards.net

Močvarna jagoda-backup-raspored-Slider5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Možete povećati sigurnost CloudBerry Backupa, ali to uglavnom ovisi o partnerskoj usluzi. CloudBerry Backup podržava do AES 256-bitnih na strani klijenta. Budući da mnogi oblačni servisi podržavaju samo šifriranje na strani poslužitelja, njihovo korištenje na strani klijenta znači da kontrolirate ključ za šifriranje i samo vi možete čitati svoje podatke.

Amazon vam nudi i tu opciju, s uslugom upravljanja ključevima Amazon. Također ima dvofaktornu provjeru autentičnosti kako bi vas zaštitio od krađe lozinke.

Amazonovi poslužitelji podvrgavaju se revizijama treće strane, ograničavaju pristup po načelu najmanje privilegiranosti, koriste sustave otkrivanja, multifaktorsku provjeru autentičnosti, nadzor i još mnogo toga. Oni mogu izdržati požare, poplave i zemljotrese zahvaljujući automatskim senzorima, osjetljivoj opremi i mjerama redukcije podataka..

Amazon S3 primamljiva je meta jer je vodeća na tržištu i došlo je do brojnih kršenja. Ipak su uglavnom nastali zbog nepažljivih korisnika. Ipak, njegove snažne sigurnosne mjere velika su prepreka potencijalnim prijetnjama.

Drugi razlozi nam se sviđa CloudBerry sigurnosna kopija s Amazonom

Postavljanje CloudBerry sigurnosne kopije nije za slabovidno srce. Morate dodati svoj račun na Amazon S3 i stvoriti sigurnosnu kopiju za koju je potrebno da odaberete više opcija. Svidjet će joj se korisnici koji vole razmišljanje o softveru, a drugi će se sramiti. Imamo vodič kako koristiti CloudBerry Backup s Amazonom S3 koji će vam olakšati bol.

CloudBerry Backup podržava pristup internetu za jednu uslugu: Amazon S3. Nema mnogo mogućnosti, ali sve ispunjava posao. Amazon zahtijeva da stvorite “kante” za prijenos datoteka, što u početku može biti teško.

Budući da CloudBerry Backup ne nudi pohranu, od vas se traži da kupite jednokratnu licencu. Morat ćete platiti i rezervnu kopiju po izboru. Za 250 GB na Amazonu S3, platit ćete 5,57 USD mjesečno. To nije najbolja ponuda na tržištu, ali nije ni najgora.

CloudBerry sigurnosna kopija nije jednostavna koliko su rješenja “sve u jednom”, ali pruža obilje mogućnosti i usluga koje možete odabrati. Usluga je u početku možda zastrašujuća, ali kad se naviknete, moći ćete uživati ​​u njenim prednostima. Zajedno s Amazonom pružit će vam dobru sigurnost, brzinu i pristojnu shemu cijena. Da biste saznali više o ovim uslugama, pročitajte našu recenziju CloudBerry Backupa i Amazon S3 recenziju.

2. BigMIND početna

BigMIND Home je iz iste tvrtke koja stoji iza Zoolz Home Cloud Backupa (Zoolz Home review). Nije iznenađujuće da su dvije usluge slične, ali BigMIND Home ima nove značajke koje Zoolz Home ne.

Nadzorna ploča radne površine BigMIND

Opcije povezivanja BigMIND

BigMIND pametni izbor

Raspored rezervnih kopija BigMIND

BigMIND Istražite datoteke

prijašnji

Sljedeći

Usluga ima jedan podatkovni centar u Velikoj Britaniji, koji će pomoći svojim korisnicima u održavanju dobre veze. Očekujte, međutim, velike brzine prijenosa i male brzine preuzimanja, jer BigMIND koristi Amazon Glacier, hladnu pohranu za dugoročno arhiviranje podataka. Ako vas to zanima, pročitajte našu recenziju Amazon Glacier. Prosječno vrijeme prijenosa za 1 GB podataka trebalo bi biti oko 30 minuta.

BigMIND šifrira datoteke na strani poslužitelja pomoću AES 256-bitnog i po defaultu upravlja vašim ključem za šifriranje. Možete odlučiti sami upravljati njime dok postavljate rezervni plan, ali ne nakon njega. Ako to odlučite, ne možete se pouzdati u BigMIND kako biste preuzeli zaporku. SSL protokol zaštitit će vaše datoteke u tranzitu, ali to ćete morati sami omogućiti. 2FA je također dostupan.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju BigMIND

Klijent radne površine, dostupan za Windows ili macOS, prikazuje vam trenutni status sigurnosne kopije, kada je bila zadnja sigurnosna kopija, koliko datoteka je sigurnosno kopirano i koliko je u tijeku. Te informacije su korisne, a sučelje je atraktivno i jasno.

Možete vidjeti kategorije datoteka i uređaje u šarenom i jednostavnom web sučelju. Na nadzornoj ploči možete vidjeti koliko je uređaja povezano s BigMIND-om, a koliko sigurnosnih kopija. Tu je i graf koji prikazuje vaše sigurnosno kopiranje tijekom vremena i pita dijagram koji daje pregled vrsta datoteka.

BigMIND-ov osobni plan košta 2,99 dolara mjesečno, ali plaća se godišnje i daje skupih 100 GB rezervnog prostora za jednog korisnika i tri računala. Obiteljski plan košta 6,99 dolara mjesečno i osigurava 500 GB prostora za pohranu za tri korisnika, devet računala i šest mobilnih uređaja. To je bolji dogovor, ali vjerojatno nema dovoljno prostora za toliko korisnika.

Možete dobiti 1TB prostora za sigurnosno kopiranje u oblaku za 12,99 USD pretplatom na Family Family plan, ali to nije najbolji posao za tu količinu prostora. Omogućuje vam dijeljenje s još četiri korisnika na 15 računala i neograničenim mobilnim uređajima. Da biste saznali više, pročitajte našu BigMIND recenziju.

3. Acronis True Image

Acronis ima poslužitelj u Londonu koji će pomoći True Image korisnicima da postigne veće brzine u početnim sigurnosnim kopijama nego što bi koristili mnoge druge usluge. U našim je testovima bilo potrebno samo 15 minuta za sigurnosno kopiranje i oporavak mape od 1 GB. To koristi “optimalne” postavke, ali Acronis može raditi na “maksimumu”, što je još brže.

Kratica-Istina-slika-backup-postavljanje-Slider1
© Cloudwards.net

Kratica-Istina-slika-Odredište-Slider2
© Cloudwards.net

Kratica-Istina-slika-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Kratica-Istina-slika-Postavke-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis-pravi-slika-alati-Slider5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Acronis koristi AES 256-bitnu šifriranje datoteka prije prijenosa, a TLS / SSL protokol štiti ih tijekom prijenosa. Kodiranje zahtijeva korištenje lozinke koju znate samo vi, što Acronis čini nula znanja. Imajte na umu da ne postoji 2FA koji bi vam mogao pomoći ako izgubite zaporku. Acronis također koristi Aktivnu zaštitu za obranu od otkupne softvere.

Tvrtka pohranjuje podatke u više centara, a svi koriste ključne kartice, biometrijsko skeniranje i nadzor kako bi se spriječio upad i infrastruktura otporna na prirodne katastrofe.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Acronis True Image

Desktop klijent je intuitivan i jednostavan za upotrebu. Na lijevoj strani je izbornik koji možete koristiti za kretanje kroz aplikaciju. Acronis vam daje mogućnost sigurnosne kopije prema vrsti datoteke, umjesto da odaberete određene datoteke. Iako to zauzima više prostora, to olakšava stvaranje sigurnosnog plana. Možete isključiti datoteke koje ne želite sigurnosno kopirati i tako uštedjeti prostor.

Internetska nadzorna ploča omogućuje vam ručno sigurnosno kopiranje i obnavljanje datoteka, što je korisno za daljinsko upravljanje. Izbjegavajte Akronisov životni plan. Njegove slabe strane onemogućavaju nam preporuku. Bolje je birati između dva godišnja plana: Napredni i Premium.

Advanced nudi 250 GB mjesta za izradu sigurnosnih kopija za 49,99 USD ili 500 GB za 69,99 USD. Premium košta 99,99 USD za 1TB prostora i ide do 5TB za 259,95 USD. Možete i povećati broj sigurnosnih kopija računala, kao i rezervni prostor, ali to će vas koštati dodatnih godinu dana. Pogledajte tablicu cjelovitih cijena u našem pregledu Acronis True Image.

4. Duplikati

Duplicati je rješenje sigurnosnih kopija s otvorenim kodom koje omogućuje odabir usluge u oblaku, od Amazon S3 do Dropboxa, za izradu sigurnosnih kopija datoteka. Uz to, možete ga lokalno sigurnosno kopirati na vanjski tvrdi disk, lokalni poslužitelj ili NAS uređaj.

Iako Duplicati ne pruža kapacitet za pohranu, omogućuje vam da odaberete svog davatelja usluge. To je velika fleksibilnost ako vam ne smeta rad. Nekoliko opcija, uključujući Amazon S3, Google Drive, OneDrive i druge, imaju poslužitelje u Velikoj Britaniji (pročitajte našu recenziju Google diska i pregled usluge OneDrive za više informacija o ova dva).

Koliko će brzi biti vaši transferi, ovisi više o usluzi koju odaberete od Duplicatija, ali ona također igra ulogu. Duplicati mogu brzo komprimirati i šifrirati datoteke, što ima veliki učinak na brzinu. Testirali smo je prebacivanjem komprimirane mape od 1 GB na Google disk i prijenos je trajao samo 12 minuta.

Duplikati Dodaj sigurnosnu kofer klizač1

Duplikati Dodaj odredišni klizač2

Duplikati Dodajte dijapozitiv postavki ledenjaka3

Duplikati Dodajte datoteke klizač4

Duplikati šifriranje klizač5

prijašnji

Sljedeći

Nakon izrade plana sigurnosnih kopija, Duplicati vam daje mogućnost šifriranja datoteka prije prijenosa u oblak. Koristi AES-ovu 256-bitnu enkripciju koja nikada nije probijena koliko itko zna. Duplicati vam nudi i mogućnost omogućavanja SSL-a. Usporit će izradu sigurnosnih kopija, ali će zaštititi vaše podatke od prisluškivanja.

Ako šifrirate svoje podatke, morat ćete stvoriti zaporku. Duplicati će vas upozoriti ako je slab i generirati jaku lozinku za vas, ako to trebate.

Nakon toga, ovisi o tome kojeg davatelja usluge odaberite za sigurnosnu kopiju. Neki, poput Amazon Drive i OneDrive, ne kriptiraju vaše podatke, ali, budući da Duplicati to može učiniti za vas, to ne bi trebao biti problem.

Ostali razlozi koji volimo Duplicati

Duplicati zahtijeva da preuzmete klijent za radnu površinu, ali većina korisničkog iskustva odvija se na webu. Web sučelje ima čist izgled i lako ga je zaobići pomoću navigacijskih kartica na lijevoj strani. Iako nudi mnogo opcija, UX ostaje jednostavan, ali ne tako jednostavan kao samostalna sigurnosna rješenja.

Ne morate platiti za upotrebu Duplicati-ja jer je to open source. Sve što trebate učiniti je preuzeti s Duplicati.com. Međutim, morat ćete se prijaviti za kompatibilnu internetsku sigurnosnu kopiju ili pohranu u oblaku, a to će vas vjerojatno koštati.

Izdržive opcije za 1 TB prostora za pohranu uključuju Dropbox za 99,99 dolara, Amazon pogon za 59,99 dolara i Backblaze B2 za 60 dolara. Trošak pozadinske obrade po gigabajtu, tako da možete ići niže ili više, ovisno o vašim potrebama. Da biste saznali više o cijenama i drugim značajkama, pročitajte našu recenziju Duplicati.

5. Karbonit

Karbonit surađuje s mrežom davatelja usluga upravljanja. U drugom tromjesečju 2018. godine, njegov izvršni direktor, Mohamad Ali, rekao je da služba postavlja cloud oblak – u osnovi vođen karbonitom – u podatkovnom centru kojim upravljaju partneri tvrtke u Europi..

Početni postupak izrade sigurnosne kopije karbonita nije brz i ne približava se konkurentima. Naknadne sigurnosne kopije bit će mnogo brže, zahvaljujući algoritmu prijenosa na razini bloka.

Usluga koristi 128-bitnu AES enkripciju za skeniranje podataka na poslužiteljima, ali ako omogućite privatnu enkripciju, koristit će AES 256-bitnu. Osim toga, zadržite ključ za šifriranje, što Carbonite čini nula znanja. Zbog toga usluga ne može poništiti zaporku. Od vas to zahtijeva da ga učinite snažnim i daje dvofaktorsku provjeru autentičnosti ako ga netko ipak ukrade.

Ostali razlozi koji volimo karbonit

Instalirati desktop klijent jednostavno je. Nakon što učinite, postoji samo jedan korak da dovršite postupak izrade sigurnosnih kopija jer većina to radi automatski. Izuzima neke datoteke i proširenja i ne izrađuje sigurnosne kopije datoteka koje su prema zadanim postavkama 4 GB ili veće. Ako ih želite uključiti, morat ćete ih označiti ručno.

Karbonit također kodira vaše datoteke, tako da možete lako vidjeti njihov status tijekom izrade sigurnosnih kopija. Morat ćete ipak omogućiti ovu značajku jer ona nije zadana.

Uz desktop klijenta, Carbonite ima i atraktivno web sučelje koje vam omogućuje provjeru statusa sigurnosne kopije, pristup datotekama i upravljanje računom.

Početna stranica za pregled karbonita

To sve možete učiniti i s mobilnom aplikacijom. Sučelje je minimalno i jasno, pa vam neće dati glavobolju. Uz pohranu datoteka, pomoću aplikacije možete automatski izrađivati ​​sigurnosne kopije fotografija na telefonu. Nema mogućnosti da to učinite s drugim vrstama datoteka, ali neograničeno sigurnosno kopiranje za fotografije još uvijek je dobar posao.

Carbonite nudi tri neograničena plana izbora: Basic, Plus i Prime. Prva nudi neograničene sigurnosne kopije sa golim kostima za 72 dolara godišnje. Plus dodaje vanjski pogon i automatsku sigurnosnu kopiju videozapisa za 112 USD godišnje, a Prime to poboljšava uslugom oporavka kurira za 150 USD godišnje.

Da biste saznali više, pročitajte našu recenziju o karbonitu.

Završne misli

Britanija nije udaljena divljina, ali neke od najboljih sigurnosnih usluga, poput IDrive-a i Backblaze-a, u SAD-u imaju samo podatkovne centre. Međutim, to ne znači da su sigurnosni korisnici u Velikoj Britaniji potpuno bez sreće jer je ostalo puno usluga koji se nalaze u vrhu vrha našeg mrežnog pregleda sigurnosnih kopija koji imaju britanske poslužitelje.

CloudBerry sigurnosna kopija naš je najbolji izbor, ali nije za sve. Zato su na popisu druge usluge, koje bi vam možda bolje mogle. Koristite li uslugu koju nismo uključili koji ima poslužitelje u Velikoj Britaniji ili u blizini? Kakva su vaša iskustva s tim? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map