Najbolja sigurnosna kopija na mreži za Australiju 2020

Australija je zemlja visokog životnog standarda, glavni grad, velike pustinje i duge plaže poznate po surfanju. Ipak, mjesto je daleko od ostatka svijeta, a većina rezervnih poslužitelja je također daleko od njega. Budući da to znači još sporije sigurnosne brzine, odabrali smo najbolju internetsku sigurnosnu kopiju za Australiju, a Acronis True Image zauzeo je prvo mjesto zahvaljujući svom obližnjem poslužitelju.

Stvaranje sigurnosne kopije pametno je jer vaš tvrdi disk nije pouzdan i podaci se mogu izgubiti zbog kvara ili pada. Softver za oporavak podataka mogao bi vam pomoći, ali to nije sigurno, i ne biste se trebali oslanjati na čvrste upravljačke programe jer, unatoč njihovoj stopi otkaza manjoj od jedan posto, imaju više pogrešaka.

Prvo sigurnosno kopiranje podataka može potrajati. Da biste to ublažili, trebali biste koristiti brzu uslugu i dio te jednadžbe je da imate točku servera koja vam je što bliže. Inače se vaša veza može prekinuti ili prekinuti.

Sastavili smo naš popis odabirom usluga iz naših najboljih sigurnosnih kopija oblaka, ali imamo i članak koji prikazuje najbolju pohranu u oblaku za Australiju. Ako niste sigurni što vam treba, pročitajte razliku. Prije nego što počnemo, prođimo naše kriterije za izradu ovog popisa.

Najbolja sigurnosna kopija na mreži za Australiju 2020

Što je najbolja izrada sigurnosnih kopija na mreži u Australiji

Lokacija poslužitelja je na prvom mjestu, ali brzina vaše veze ovisit će i o vašem davatelju internetskih usluga i internetskoj usluzi sigurnosnih kopija. Najbolje je ako vam usluga dopušta podešavanje postavki prijenosa, brzine leptira za gas, povećanje broja sigurnosnih kopija kako biste povećali brzinu i koristi algoritam prijenosa na razini bloka, što je velika pomoć nakon početnog sigurnosnog kopiranja.

Sigurnost u oblaku također je važna, posebno u Australiji, gdje je zakonita vlada da njuška i gleda metapodate (pročitajte više o tome u našem najboljem VPN-u za Australiju). Privatno, krajnje šifriranje najbolja je mjera za sprječavanje vlade u tome, ali usluga bi trebala imati i dvofaktornu provjeru identiteta kako bi zaustavili hakere koji bi htjeli upropastiti vaš dan.

Plaćanje za te značajke ne bi trebalo podrazumijevati odlazak posudbi morskih pasa. Usluga bi trebala biti dobra vrijednost, nudeći više prostora za pohranu jeftinije. Što više planova ima, veće su vam šanse da pronađete onaj koji ispunjava taj zahtjev. Besplatni plan ili probno razdoblje odličan su način za testiranje usluge.

Sve to treba biti prepuno ugodnog i neposrednog korisničkog iskustva, a ne računalna noćna mora. Sučelje klijenata trebalo bi biti ugodno za oko te bi trebali raditi na većini, ako ne i na svim operativnim sustavima.

1. Najbolja internetska sigurnosna kopija za Australiju: Acronis True Image 2018

Acronis je otvoren 2003. godine, tako da je drevni u IT smislu. No poslužitelj se nalazi u Australiji, što je veliki čimbenik da Acronis True Image 2018 postiže veće brzine pri početnim sigurnosnim kopijama od većine ostalih usluga. Izrada sigurnosne kopije i oporavka mape od 1 GB trajala je samo 15 minuta. Koristili smo “optimalnu” postavku za preuzimanje, ali postoji i “maksimalna”, koja je vjerovatno još brža.

Kratica-Istina-slika-backup-postavljanje-Slider1
© Cloudwards.net

Kratica-Istina-slika-Odredište-Slider2
© Cloudwards.net

Kratica-Istina-slika-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Kratica-Istina-slika-Postavke-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis-pravi-slika-alati-Slider5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Acronis koristi 256-bitni AES za kriptiranje datoteka prije prijenosa, a TLS / SSL protokol štiti ih u prijevozu. Kodiranje zahtijeva upotrebu lozinke i, budući da samo vi to znate, Acronis je znanje bez nule. Ne postoji dvofaktorska provjera autentičnosti koja bi vam pomogla ako izgubite zaporku. Usluga koristi Acronis Active Protection i za borbu protiv otkupne opreme.

Data centri koriste ključne kartice, patrole, biometrijsko skeniranje i nadzor kako bi spriječili uljeze da dođu do vaših podataka, a objekti su izgrađeni tako da izdrže prirodne katastrofe i požare..

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Acronis True Image 2018

Acronis vam nudi mogućnost kupnje životnog plana, ali, budući da postoje upozorenja, ne možemo ga preporučiti. Bolje je birati između dva godišnja plana: Napredni i Premium.

Advanced vam pruža 250GB rezervnog prostora za 49,99 USD ili 500 GB za 69,99 USD. Premium počinje od 1TB za 99,99 USD, a završava na 5TB za 259,95 USD. Možete povećati broj računala koje želite sigurnosno kopirati, kao i rezervni prostor, ali to će vas koštati dodatno godišnje.

Korištenje desktop klijenta je jednostavno i intuitivno. Izbornik na lijevoj strani jasno govori kako se kretati po aplikaciji. Acronis vam omogućuje sigurnosnu kopiju prema vrsti datoteke, a ne odabir određenih datoteka. To zauzima više prostora, ali to čini stvaranje sigurnosnog plana znatno jednostavnijim. Ako je potrebno, možete izuzeti datoteke koje ne želite sigurnosno kopirati kako biste uštedjeli prostor.

Acronis ima pristojne cijene, ali ne nudi mnogo prostora za pohranu. Omogućava vam šifriranje nulta znanja i brzu izradu sigurnosnih kopija, što ga čini dobrim izborom. Ako želite saznati više, pročitajte našu recenziju Acronis True Image 2018.

2. CrashPlan za mala poduzeća

Iako je CrashPlan prestao s radom na potrošačkom tržištu 2017. godine, njegov plan malog poslovanja je jeftin i pogodan za osobne korisnike, posebno one kojima je potrebno neograničeno skladištenje.

Predstavnik tvrtke potvrdio nam je da ima poslužitelj u Sydneyu, što je odlično za australske korisnike. Ipak, sigurnosno kopiranje nije brzo. Možete povećati brzinu onemogućavanjem procesa kompresije, šifriranja i deduplikacije, ali ne preporučujemo vam da to učinite.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Ako sigurnosna kopija previše uzima resurse vašeg sustava, možete je ugasiti. Nakon što napravite početnu sigurnosnu kopiju, a to može potrajati, kopiranje na razini bloka ubrzat će buduće sigurnosne kopije.

CrashPlan vam pruža AES 256-bitnu enkripciju, koja skenira vaše datoteke prije prijenosa, a AES 128-bitni ih štiti u tranzitu. Usluga prema zadanim postavkama zadržava vaš ključ, što znači da može resetirati vašu lozinku ako je izgubite. Dozvola je što također omogućuje neovlaštenom zaposleniku da pregleda vaše podatke. Možete odlučiti zadržati svoj ključ da biste to izbjegli.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju CrashPlan za mala poduzeća

Za 10 USD mjesečno dobijate neograničenu sigurnosnu kopiju za jedno računalo. Budući da je mjesečna pretplata, možete je otkazati u bilo kojem trenutku, za razliku od mnogih usluga. Košta dvostruko više od Backblaze-a koji ima poslužitelje u Sjedinjenim Državama, ali to je još uvijek dobar posao. Za više usporedbi između njih, pročitajte CrashPlan i Backblaze. Prije kupnje upotrijebite 30-dnevno besplatno probno razdoblje za puštanje guma.

Nećete imati problema s instaliranjem klijenta za radne površine jer je to lako i brzo. Korištenje je bez napora, ali rad sigurnosne kopije mogao bi biti jednostavniji. Ne možete napraviti sigurnosnu kopiju na temelju vrste datoteke, tako da ćete morati ručno označiti mape i datoteke koje želite sigurnosno kopirati, iako imate neograničen prostor.

Iako je usluga daleko od savršene – nedostaje dvofaktorska provjera autentičnosti, nije brza i ne izrađuje sigurnosnu kopiju prema vrsti datoteke – nudi dobru vrijednost, neograničeno sigurnosno kopiranje, dobru sigurnost i poslužitelj u Australiji. Sve što je dovoljno za to da zauzme drugo mjesto.

Imajte na umu, ipak, neki stari komentari korisnika govore o njegovoj slaboj pouzdanosti i grubim prijelazima između planova. Da biste saznali više, pročitajte našu CrashPlan recenziju.

3. BigMIND početna

BigMIND Home usluga je internetske izrade sigurnosnih kopija iste tvrtke koja je stvorila Zoolz Home Cloud Backup. Usluge su na više načina slične, ali BigMIND Home uključuje nove značajke koje nedostaju.

Ono što je najvažnije, usluga održava prisustvo u Australiji. Ipak, očekujte brze prijenose i sporo prenošenje, jer BigMIND koristi Amazon Glacier, hladnjaču namijenjenu za dugoročno arhiviranje, za izradu sigurnosnih kopija. Ako vas to zaintrigira, pročitajte našu recenziju Amazon Glacier. Prosječno vrijeme prijenosa za gigabajt podataka trebalo bi biti oko 30 minuta.

Nadzorna ploča radne površine BigMIND

Opcije povezivanja BigMIND

BigMIND pametni izbor

Raspored rezervnih kopija BigMIND

BigMIND Istražite datoteke

prijašnji

Sljedeći

Datoteke na poslužiteljima šifrirane su AES 256-bitnim. BigMIND će prema zadanim postavkama upravljati vašim ključem za šifriranje. Da biste to izbjegli, možete se odlučiti za privatno šifriranje tijekom postavljanja rezervnog plana, ali to ne možete učiniti naknadno. Kompromis je što BigMIND neće moći dohvatiti vašu lozinku. Datoteke su u tranzitu zaštićene SSL protokolom, ali, što je zanimljivo, to moraju omogućiti.

Za razliku od Zoolz Home-a, BigMIND ima dvofaktornu provjeru autentičnosti, što je lijepo poboljšanje.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju BigMIND

BigMIND-ov osobni plan košta 2,99 dolara mjesečno ako se plati godinu dana unaprijed i daje vam svega 100 GB rezervnog prostora za jednog korisnika i do tri računala. Obiteljski plan nudi 500 GB prostora za pohranu, koji možete podijeliti s do dva druga na devet računala i šest mobilnih uređaja, ali to vjerojatno nema dovoljno prostora za toliko mnogo ljudi. To je 6,99 dolara mjesečno.

Family Plus nudi jakih 1TB za 12,99 USD, što je daleko od najboljeg posla za tu količinu prostora. Možete ga dijeliti s četiri dodatna korisnika na 15 računala i neograničenim mobilnim uređajima.

Korisnički stolni klijent za Windows i macOS je koristan jer prikazuje informacije poput trenutnog statusa sigurnosne kopije, kada je bila zadnja sigurnosna kopija, koliko datoteka je sigurnosno kopirano i koliko ih se čeka na jasan i atraktivan način.

Web sučelje je živopisno i nudi vam kategorije datoteka i uređaja, tako da možete lako pregledavati sadržaj koji ste poslali u oblak. Nadzorna ploča prikazuje vam koliko je uređaja povezano s BigMIND-om, a koliko sigurnosnih kopija. Postoji graf koji vam prikazuje i vrijeme sigurnosnih kopija i grafički grafikon koji vam pruža pregled vrsta datoteka.

Ako želite pokrenuti svoje datoteke u pokretu, možete koristiti aplikaciju Android ili iOS. Da biste saznali više o jednostavnosti upotrebe i novim značajkama BigMIND-a, pročitajte našu BigMIND recenziju.

4. Karbonit

Carbonite, jedna od starijih usluga na tržištu, radi s upravljanim pružateljima usluga u Australiji. Ipak, početni postupak izrade sigurnosnih kopija neće biti brz i ne približava se konkurentima kao što su Acronis i BigMIND. Nakon početne izrade sigurnosnih kopija, datoteke će se prenijeti puno brže, zahvaljujući blok kopiranju.

Usluga osigurava podatke na svojim poslužiteljima 128-bitnom AES enkripcijom i pohranjuje vaš ključ, ali ako omogućite privatnu enkripciju, prebacit će se na AES 256-bitnu i držati ćete ključ. U tom slučaju nećete moći resetirati zaporku. Karbonit zahtijeva od vas da to učinite jakim, a pruža dvofaktorsku provjeru autentičnosti da vas zaštiti ako netko ukrade.

Ostali razlozi koji volimo karbonit

Postoje tri plana za neograničeno skladištenje: Basic, Plus i Prime. Osnovni košta 72 dolara godišnje i pruža neograničenu sigurnosnu kopiju golim kostima. Najpopularniji plan Plus dodaje dodavanje sigurnosne kopije vanjskog pogona i automatsko sigurnosno kopiranje videa za 112 dolara godišnje. Prime će to pojačati uslugom kurirske službe oporavka za 150 dolara godišnje.

Prije nego što se odlučite platiti te cijene, trebali biste iskoristiti 15-dnevno besplatno probno razdoblje. Ako se odlučite da je karbonit za vas, imajte na umu da ćete dobiti 5 posto popusta ako plaćate dvije godine unaprijed ili 10 posto ako plaćate tri.

Početna stranica za pregled karbonita

Rad s karbonitom nije mučno iskustvo. To je jednostavan i lagan instalacija stolnog klijenta. Postoji samo jedan korak koji je potreban za pokretanje sigurnosne kopije jer je većina procesa automatizirana.

Provjera statusa datoteka tijekom prijenosa također je jednostavna jer ih boja Carbonite kodira. Neke su datoteke i proširenja isključena, pa potražite popis na web-lokaciji Carbonite kako biste bili sigurni da radi ono što trebate. Da biste saznali više o usluzi, pročitajte našu recenziju karbonita.

5. CloudBerry sigurnosna kopija s OneDrive for Business

Microsoftov OneDrive (pročitajte naš pregled usluge OneDrive for Business) u Australiji ima dva poslužitelja i njegove brzine su veće od prosjeka. Naši testovi pokazali su da je potrebno oko 35 minuta za prijenos testne mape od 5 GB, što nije mali podvig. U skladu s tim, OneDrive for Business jedna je od naših najboljih usluga EFSS-a i ne može sigurnosno kopirati vaše podatke. Tu dolazi CloudBerry Backup.

Za razliku od standardne mrežne sigurnosne kopije, CloudBerry Backup ne pruža vam prostor za pohranu i neće pohraniti vaše datoteke. To je više kao kontrolni centar koji vam pomaže da upravljate sigurnosnim kopijama planova za druge usluge pohrane u oblaku. Ako želite imati veću kontrolu nad sigurnosnim kopijama, CloudBerry sigurnosna kopija je za vas.

Močvarna jagoda-Backup-planovi-Slider1
© Cloudwards.net

Močvarna jagoda-Cloud-skladištenje-Slider2
© Cloudwards.net

Močvarna jagoda-backup-Mode-Slider3
© Cloudwards.net

Močvarna jagoda-backup-Izvor-Slider4
© Cloudwards.net

Močvarna jagoda-backup-raspored-Slider5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Imajte na umu da ne podržava enkripciju ili komprimiranje za OneDrive, što znatno ubrzava prijenose.

Možete prilagoditi i učvrstiti sigurnost CloudBerry Backupa, ali, na kraju, ovisi i o partnerskoj usluzi. SSL je omogućen u tranzitu, ali enkripcija u mirovanju ovisi o davatelju. Ako ste OneDrive poslovni klijent, imat ćete koristi od AES 256-bitnog enkripcije – CloudBerry to podržava – ali ako niste, OneDrive neće kriptirati vaše datoteke u mirovanju.

Ostali razlozi nam se sviđa Cloudberry Backup s OneDriveom

Budući da CloudBerry ne uključuje pohranu, za licencu je potrebna jednokratna naknada, iako ćete morati platiti za partnersku uslugu po vašem izboru. Integriranje CloudBerry sigurnosne kopije s drugim spremištima može biti teško za glavne korisnike te njegova jednostavna uporaba ovisi o tome koliko volite IT. Da biste saznali više o usluzi, pročitajte našu recenziju CloudBerry sigurnosne kopije.

Završne misli

Backup Down Under postao je lakši zahvaljujući uslugama koje imaju podatkovne centre u Australiji ili, barem, regiji. Odabir jednog od njih pomoći će vam u postizanju bolje brzine, a ako to znači da možete izbjeći usluge koje pohranjuju podatke u Sjedinjenim Državama, gdje agencije mogu pregledavati vaše podatke, još bolje.

Acronis je lider zbog svoje brzine, cijene i privatnog šifriranja. I ostale su usluge održive. CrashPlan i Carbonite nude neograničeno spremanje i nešto jeftinije planove, dok BigMIND nudi nove značajke. CloudBerry Backup i OneDrive kombinacija rezervirana je za entuzijaste.

Što mislite o našem izboru? Koristite li drugu uslugu pogodnu za Australiju? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me